Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τα εγκαίνια της έκθεσης «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2010»

Πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και τον υφυπουργό Περιφερειακής ανάπτυξης κ Ντίνο Ρόβλια τα εγκαίνια της 2ης Πανελλήνιας έκθεσης του Επιμελητηρίου Κορινθίας «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2010».

Το παρόν έδωσαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος, ο αντιπρόεδρος Σταύρος Δήμας, ο γγ της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος οι βουλευτές του Νομού Κατερίνα Φαρμάκη , Άγγελος Μανωλάκης και Κώστας Κόλλιας, , οι δήμαρχοι Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός, Λουτρακίου – Περαχώρας Γιώργος Γκιώνης, Νεμέας Κώστας Καλατζής, Βόχας Γιώργος Λιούντρης, Σικυώνας Άγγελος Τσουλούφας, Στυμφαλίας Κώστας Λέγγας και Φενεού Σπύρος Σταματόπουλος,εκπρόσωποι των στρατιωτικών και δικαστικών αρχών, ο πρόεδρος της κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων κ. Γιώργος Κασιμάτης , πρόεδροι Επιμελητηρίων. Επίσης παραβρέθηκαν ο Νομάρχης Μεσσηνίας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Δράκος πού συνοδευόταν από τους Νομάρχες Κορινθίας και Αργολίδας και υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες κ. Νίκο Ταγαρά και Βασίλη Σωτηρόπουλο , καθώς και τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του, «ΔΗΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» κ. κ. Αλέκο Κέζα, Γιώργο Γεωργακόπουλο, Κώστα Λέγγα, Μαριλένα Σούκουλη ,Ηλία Ανδρικόπουλο, Σταύρο Στέφα, Σπύρο Παπαθεοφάνους κ.α. Παρόν και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δέδε και τους υποψήφιους σύμβουλους του συνδυασμού, «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» Νίκο Πετρόπουλο , Άγγελο Παπαγγελόπουλο , Λάκη Παπαφωτίου, Θάνο Πισιμίση , Σούζυ Παπακωνσταντίνου, Γιώργο Πατσιογιάννη , Κώστα Μιχαλόπουλο , κ.ά
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Νανόπουλος σε μία σύντομη αλλά ιδιαίτερα μεστή ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Κορινθιακές και γενικότερα οι Ελληνικές επιχειρήσεις στον απόηχο του μνημονίου. Ταυτόχρονα όμως έδωσε και έναν τόνο αισιοδοξίας ότι με συνεργασία Κυβέρνησης και επιχειρηματικού κόσμου, με σωστά και ορθολογικά μέτρα αλλά και ουσιαστικά κίνητρα για την επιχειρηματικότητα θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση.
Φέτος και παρά την οικονομική κρίση οι συμμετοχές στην έκθεση ξεπερνούν τις 170 , υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα από όλους τους κλάδους της τοπικής οικονομίας από την Πελοπόννησο, Αττική, Θεσσαλονίκη, Αιτωλοακαρνανία , Καρδίτσα και Καστοριά προβάλλοντας στην έκθεση τρόφιμα, ποτά, δομικά υλικά , οικιακός εξοπλισμός , αγροτικά μηχανήματα , βιομηχανικά προϊόντα , είδη λαϊκής τέχνης , τηλεπικοινωνίες , υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας κλπ. Οι διοργανωτές περιμένουν η προσέλευση να ξεπεράσει τον περσινό αριθμό επισκεπτών που ήταν 22.000.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου και είναι ανοικτή Τετάρτη, Πέμπτη Παρασκευή από 5μμ – 10μμ και το Σαββατοκύριακο 10πμ – 10μμ.
Η έκθεση διεξάγεται στο 5ο χμ της ΠΕΟ Κορίνθου Πατρών ( έξοδος Αρχαίας Κορίνθου στον αυτοκινητόδρομο ) όπου λειτουργούσε το εργοστάσιο Σωληνουργεία Κορίνθου και υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης .