Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Άσφαιρος και ανέτοιμος ο Ολυμπιακός στο φιλικό 0 – 0 με Αστέρα Τρίπολης


Αν η εικόνα του Ολυμπιακού το βράδυ της Πέμπτης προβλημάτισε αρκετά τον Λίνεν, η εμφάνιση στο φιλικό 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης , που έγινε στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη , ήταν... καμπανάκι που ήχησε για τα καλά στα αυτιά του Γερμανού.
Οι Πειραιώτες δεν έπεισαν, ο Ριέρα παρουσιάστηκε ανέτοιμος, Ο Ισπανός ξέρει καλά τη μπάλα, όμως οι δυνάμεις του δεν ήταν αρκετές για να δείξουν πως είναι και έτοιμος. Στα 59 λεπτά που αγωνίστηκε έδειξε πως δεν βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση, βέβαια είχε κάποιες ατομικές ενέργειες που λείπουν από τον Ολυμπιακό σίγουρα θα βρεθεί στην αποστολή, ωστόσο δίνει αγώνα δρόμου για να είναι όσο το δυνατό καλύτερος μέχρι το ματς της Πέμπτης και μόνο ο Ιμπαγάσα έδειξε ορεξάτος και ικανός να αγωνιστεί στο βασικό σχήμα στο Τελ Αβίβ και δείχνει πως μπορεί να πάρει πάνω του το δημιουργικό παιχνίδι του φετινού Ολυμπιακού.
Δίχως αμφιβολία το ματς με τον Αστέρα ήταν ένα καλό τεστ ενόψει του επαναληπτικού με τη Μακάμπι, υπήρχαν απουσίες βασικών, ωστόσο υπήρχαν και νέα πρόσωπα από τα οποία ο Λίνεν περίμενε περισσότερα. Εξάλλου, το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν αφήνει περιθώρια στο Γερμανό τεχνικό να μην τους χρησιμοποιήσει. Ο Ισπανός έκανε ντεμπούτο, ενώ και ο Ιμπαγάσα πήρε περισσότερα λεπτά συμμετοχής, όπως άλλωστε και οι Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος.
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν πιο δυνατά, έχοντας τον Ιμπαγάσα ιδιαίτερα ορεξάτο και τον Ριέρα να δείχνει μέρος των αρετών του, έστω και αν φαινόταν πως είναι πίσω από φυσική κατάσταση, έφταναν κοντά στην εστία του Αναστασόπουλου, ωστόσο όσες φορές χρειάστηκε ο τερματοφύλακας της ομάδας της Τρίπολης δήλωνε το παρών. Στο διάστημα αυτό οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να κάνουν κάτι καλό, χωρίς ωστόσο να φανούν απειλητικοί σε κανένα σημείο. Στο 6' ο Ουντότζι σουτάρει μέσα από την περιοχή, η μπάλα καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Πάρντο. Μετά το σουτ, ο Τοροσίδης ανατρέπει τον παίκτη του Αστέρα, με τους Αρκάδες να ζητούν πέναλτι. Ωστόσο ο διαιτητής δίνει εντολή το παιχνίδι να συνεχιστεί . Στο 39ʼ ο Πιπίνης του Αστέρα σκόραρε στο αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.
Ο Λίνεν είδε αυτά που ήθελε και... δεν ήθελε, και στο 59' άλλαξε την ομάδα περνώντας στον αγωνιστικό χώρο αρκετούς νεαρούς. Ο Ολυμπιακός έχασε το ρυθμό του, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα και οι επιθετικές ενέργειες ήταν ελάχιστες. Στον αντίποδα, ο Βαγγέλης Βλάχος έμεινε αρκετά ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, η οποία απείλησε στο 80' και το 81', αλλά κάτι η ατυχία και κάτι ο Μέγερι δεν έφεραν το γκολ.
Οι χαμένες ευκαιρίες αφύπνισαν τον Ολυμπιακό, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε με πέναλτι, (84') και μπορεί ο Βάντερσον να έδωσε την ευκαιρία αυτή, ωστόσο ο Μήτρογλου αστόχησε. Βέβαια, στο 87' ούτε ο Γιάννης Παπαδόπουλος μπόρεσε να σκοράρει με τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο (70' Μέγιερι), Τοροσίδης (59' Επστάιν), Μπράβο (59' Βάντερσον), Ποτουρίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος (59' Νικλητσιώτης), Κατσικογιάννης, Ιμπαγάσα (59' Βασιλόγιαννης), Όσκαρ (59' Γ. Παπαδόπουλος), Μήτρογλου, Ριέρα (59' Σοϊλέδης), Ζαϊρί (46' Φετφατζίδης).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αναστασόπουλος (46' Ντεγκρά), Αργυρόπουλος (56' Ρούπμιλ), Φυτανίδης (Φορτούνι), Μπαρτολίνι (46' Ορόθκο), Πιπίνης (55' Ουριμπάρι), Καρέρα (Τσαμπούρι), Μπαστία (Λαμπρόπουλος), Κερ (Μπακασέτα), Ουντότζι (46' Αράς), Ρίος (52' Λαδάκης), Ρομπέρτο (57' Ροτζέριο).