Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

O λαός της Ζαχάρως απόψε ψήφισε για Δήμαρχο τον Πανταζή Χρονόπουλο


ΖΑΧΑΡΩ :

Ο λαός της Ζαχάρως απόψε ψήφισε , με την μεγαλειώδη συγκέντρωση του στη κεντρική πλατεία της πόλεως , έδωσε και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στο Δήμαρχο που θέλει στο τιμόνι του Δήμου και μετά την 7η Νοεμβρίου. Ψήφισε τον Πανταζή Χρονόπουλο.
Απόψε στις 8 το βράδυ ο παυθής Δήμαρχος ενημέρωσε τους 3000 Δημότες που κατέκλισαν την κεντρική πλατεία της Ζαχάρως για «Το έργο της δημοτικής αρχής στο δήμο Ζαχάρως που επιτελέστηκε κατά την 7ετία 2004-2010 και για τον λυσσαλέο πόλεμο που δέχεται από ορισμένους οι οποίοι τον πολεμούν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα..
Όλα αυτά τα χρόνια ο δήμος άλλαξε όψη, έγινε λειτουργικός, έλυσε προβλήματα βασικών υποδομών και γενικώς αναπτύχθηκε με απίστευτους ρυθμούς εξασφαλίζοντας ποιότητα ζωής στους δημότες. Στο δήμο Ζαχάρως υλοποιήθηκαν έργα που θα ζήλευαν πολλοί δήμοι στην Ηλεία και σε ολόκληρη τη Χώρα όπως το Κέντρο Υγείας, το Δημοτικό Γυμναστήριο, Το Πνευματικό Κέντρο, την υπογειοποίηση των καλωδίων της Δ ΕΗ, τα έργα αποχέτευσης και ύδρευσης, τις αναπλάσεις, τα πεζοδρόμια με το πράσινο και το φωτισμό, τις παιδικές χαρές σε κάθε γειτονιά, τη διαμόρφωση των αύλειων χώρων σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, τον καινούργιο παιδικό σταθμό και το Νηπιαγωγείο, τους πεζόδρομους και τους ποδηλατόδρομους, τα χιλιόμετρα των ασφαλτοστρώσεων και την ανάπλαση - αναπαλαίωση της παλαιάς πόλης η οποία ήδη έχει αρχίσει να αναπτύσσεται..
Ο κ. Χρονόπουλος, μιλώντας για την εξέλιξη αυτή, σχετικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, που αναφέρει "σε αργία τέθηκε ο Δήμαρχος της Ζαχάρως κ. Πανταζής Χρονόπουλος για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στο Δήμο, σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 εδάφιο β.α του άρθρου 146 του Ν. 3463/2006 και βάση της υπ’ αριθ. 262/2010 γνωμοδότησης της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους" τόνισε:
Για όσους γνωρίζουν τον νόμο, αυτό που αναφέρεται στην γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ότι πιθανόν εκ πλαγίου, προκάλεσα ζημία στον δήμο, αποτελεί μια νομική εφεύρεση μόνο και μόνο για να τιμωρηθώ. Πίσω από την συγκεκριμένη υπόθεση κινείται ολόκληρος μηχανισμός που έχει μοναδικό στόχο να μην μπορέσω να είμαι υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές.
Τους απαντώ ότι θα πάω στις εκλογές. Δεν το απαγορεύει ο κώδικας. Θα προσφύγω με όλα τα ένδικα μέσα και θα είμαι υποψήφιος. Αυτό που ήθελαν και επεδίωκαν να κάνουν, το να μην είναι υποψήφιος, δεν θα το μπορέσουν. Δίνω μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και προς τον κόσμο ότι θα είμαι υποψήφιος και εκεί θα απαντήσει ο λαός. Στις 7 Νοεμβρίου θα λάβουν την απάντηση…
Στην γνωμοδότηση οδήγησαν οι πιέσεις προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας διότι οι προσλήψεις στο ΚΕΠ έγιναν το 2003. Οι δύο προηγούμενοι Περιφερειάρχες έκριναν και οι ίδιοι και οι νομικοί τους ότι ορθώς έγιναν. Γιατί δεν έγιναν μόνο στην Ζαχάρω επιλογές από τον δήμαρχο, έγιναν και σε άλλους δήμους, γιατί ήταν με σύμβαση έργου. Κανείς όμως εκεί δεν πήγε στο δικαστήριο και δεν δικάστηκε. Αυτοί εδώ, υποκινώντας τους πάντες και τα πάντα, με έστειλαν.
Δικάστηκα οπωσδήποτε, αλλά δεν επήλθε ζημιά στον δήμο. Γιατί ο κώδικας είναι σαφής και ένας δήμαρχος μπορεί να τεθεί σε αργία αν έχει επιφέρει ζημιά στον δήμο. Ζημιά δεν υπήρξε και μάλιστα τότε το υπουργείο, με παρέμβασή του στο Ελεγκτικό Συνέδριο, είπε ότι ορθώς τους πλήρωσα. Παράλληλα, πλήρωσα τα καταλογισθέντα και θα μου επιστραφούν όταν θα βγει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ο Περιφερειάρχη δέχθηκε μεγάλη πίεση, σε καθημερινή βάση. Βομβάρδισαν αυτόν και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με αναφορές σε διαδικτυακούς τόπους και εφημερίδες που μόνο με τον δήμαρχο Ζαχάρως ασχολούνται, παραβλέποντας συνταρακτικά πράγματα και γεγονότα.


Δηλώσεις κατοίκων

«Ο δήμος Ζαχάρως έχει δήμαρχο, το δήμαρχο των έργων! Ο λαός με την ψήφο του θα αποφασίσει γι' αυτόν και όχι κάποιοι άλλοι, Να είναι σίγουροι, όλοι αυτοί ότι ο Πανταζής Χρονόπουλος όχι μόνο θα είναι ξανά υποψήφιος, αλλά θα επανεκλεγεί και μάλιστα με μεγαλύτερο ποσοστό». Το παραπάνω μήνυμα στέλνουν επαγγελματίες και απλοί κάτοικοι της Ζαχάρως με αφορμή την παύση από τα καθήκοντά του από τον Περιφερειάρχη. Αν κάνει κανείς μια βόλτα στην πόλη και συζητήσει με καταστηματάρχες θα διαπιστώσει ότι ο δήμαρχος Ζαχάρως έχει φανατικούς υποστηρικτές. Για τους πολίτες στην έδρα του δήμου, στα δημοτικά διαμερίσματα και στους οικισμούς, αυτό που μετράει δεν είναι τι συζητείται, ψιθυρίζεται ή ακούγεται αλλά ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα. Όπως υποστηρίζουν, στην πρώτη και τη δεύτερη τετραετία Χρονόπουλου έγιναν τόσα έργα όσα δεν είχαν γίνει τα τελευταία πενήντα χρόνια.
Να σημειωθεί ότι δεν λείπουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αν ο δήμαρχος Ζαχάρως δεν είχε δεχτεί τέτοιο πόλεμο κι αν κάποιοι δεν του έβαζαν εμπόδια, το έργο του θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Γεγονός πάντως είναι ότι στη Ζαχάρω υπάρχουν σήμερα πάρα πολλοί δημότες που θεωρούν αδιανόητο να μην είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου ο Πανταζής Χρονόπουλος. Μάλιστα, πιστεύουν ότι όχι μόνο θα καταφέρει να επανεκλεγεί αλλά θα συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο από το 52% που είχε πάρει στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση

Τασία Στόκερ, ιδιοκτήτρια ανθοπωλείου, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως
«Αρχισε ο προεκλογικός αγώνας και κάποιοι πετούν λάσπη στο δήμαρχο Ζαχάρως διότι δεν έχουν άλλον τρόπο εξόντωσής του. Ψάχνουν εφευρήματα για να τον καταδικάσουν. Ειδικά τώρα που κατέθεσε την υποψηφιότητά του, άρχισαν να τον πολεμούν όμως το έργο που προσφέρουν είναι μόνο μηνύσεις. Αντιθέτως ο Πανταζής Χρονόπουλος έχει κάνει τεράστιο έργο. Όσα έγιναν τα τελευταία οκτώ χρόνια δεν έγιναν την τελευταία πεντηκονταετία. Στηρίζουμε τους δημάρχους που φτιάχνουν για τον τόπο τους και ένας από αυτούς είναι ο κ. Χρονόπουλος».

Αντώνης Γεωργούλιας, έμπορος ηλεκτρικών ειδών, αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου.
«Στηρίζουμε το δήμαρχο για τα τόσα ωφέλιμα και αξιόλογα έργα που έχει υλοποιήσει στον τόπο μας. Πάνω απ' όλα βάζει το όφελος της πόλης και όχι το προσωπικό συμφέρον του καθενός. Όσο γι' αυτούς που τον κατηγορούν είναι οι γνωστοί που ξεσήκωσαν το πανελλήνιο για τα χρήματα της Αυστραλιανής κυβέρνησης. Τώρα που με τα λεφτά αυτά γίνεται Κλειστό Γυμναστήριο στο Καράτουλα, κανείς δεν μιλάει. Ας έρθουν οι εκλογές στις 7 Νοεμβρίου και ο λαός θα αποφασίσει ποιον θέλει για δήμαρχο»
.
Αθανάσιος Κολοσκόπης, πρατήριο άρτου, ταμίας Εμπορικού Συλλόγου
«Από τότε που βγήκε δήμαρχος ο Πανταζής Χρονόπουλος η Ζαχάρω αλλάζει όψη προς όφελος της πόλης, της τοπικής οικονομίας και του λαού. Να στηρίξουμε όλοι, μικροί - μεγάλοι το δήμαρχό μας για τα ωραία έργα που φτιάχνει στην πόλη μας. Ψηφίζουμε και στηρίζουμε τον κάθε δήμαρχο που αγαπά και πονά τον τόπο του».

Σπύρος Αδαμόπουλος, ιδιόκτητης καφέ-οβελιστηρίου
«Ο Πανταζής Χρονόπουλος προσπαθεί για το καλό του τόπου και έχει κάνει σημαντικό έργο. Έβαλε τη Ζαχάρω στο δρόμο της ανάπτυξης. Κακώς δέχεται πόλεμο. Πιστεύω ότι πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος για δήμαρχος στις εκλογές του φθινοπώρου».

Αδάμ Γεωργακόπουλος, ιδιοκτήτης οπωροπωλείου
«Ενδιαφέρεται για τον τόπο του, είναι πολύ εργατικός και έχει κάνει έργα ουσίας. Πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος και ο λαός θα αποφασίσει αν θα τον επανεκλέξει».

Γρηγόρης Αβραμόπουλος, ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος
«Είναι ο πρώτος πολίτης της Ζαχάρως, εκλεγμένος δύο φορές από το λαό, άρα σεβαστό πρόσωπο. Έχει κάνει σπουδαίο έργο και θα είχε κάνει ακόμη περισσότερα αν κάποιοι δεν του έβαζαν εμπόδια. Πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος».

Παναγιώτης Φιορέτος, κάτοικος Ζαχάρως
«Ο Πανταζής Χρονόπουλος πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος διότι γνωρίζει τα ζητήματα, είναι γνώστης των προβλημάτων και όπως αγωνίστηκε για τον τόπο του τα οκτώ χρόνια, έτσι θα αγωνιστεί και τα υπόλοιπα. Έχει κάνει σημαντικό έργο και αν δεν υπήρχαν οι γνωστές αντιδράσεις θα είχαν γίνει πολύ περισσότερα πράγματα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Γρηγόρης Κοτσώρης, ιχθυοπώλης
«Είναι ωφέλιμος διότι εργάζεται νυχθημερόν. Θα έλεγα ότι είναι ο δήμαρχος των έργων. Το έργο του είναι πολύ μεγάλο κι αυτό γιατί στέκεται στην ουσία ξεπερνώντας τον τύπο. Τον πολεμούν διότι έχει πολιτικό έρεισμα και προσπαθούν να του βάλουν τρικλοποδιά για να μην κατέβει στις εκλογές. Όχι μόνο θα ξανακερδίσει αλλά θα πάρει μεγαλύτερο ποσοστό από την προηγούμενη φορά. Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι ο κόσμος θα αποφασίσει ποιον θέλει για δήμαρχο».