Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ορκίστηκαν 32 πτυχιούχοι σπουδαστές του ΤΕΙ Αμαλιάδας

VIDEO ΒΑΣ. ΛΑΛΟΣ

ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας η καθομολόγησης η τρίτη ορκωμοσία των πτυχιούχων σπουδαστών από την έναρξη της λειτουργίας του του Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία του ΤΕΙ Αμαλιάδας όπου παραδόθηκαν τα πτυχία σε 32 αποφοιτήσαντες του ΤΕΙ. Την παράδοση των πτυχίων
έκανε ο προϊστάμενος του τμήματος επίκουρος καθηγητής Ιωάννης Ζαχαράκης , παρουσία του Δημάρχου Αμαλιάδας Γιαννη Λυμπέρη , συγγενών και πλήθους κόσμου.
Παράλληλα, η σημερινή ημέρα ήταν ξεχωριστή, γιατί παραδόθηκε και επίσημα στο τμήμα και το νέο κτίριο που θα στεγάσει το ΤΕΙ, καθώς ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Στην παραλαβή του νέου κτιρίου, ιδιαίτερη αναφορά έκανε και ο προϊστάμενος του τμήματος κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του έδωσε τις ευχές του στους νέους πτυχιούχους. Σχολιάζοντας δε και το μεγάλο αριθμό πτυχιούχων, ο κ. Ζαχαράκης επεσήμανε ότι το τμήμα έχει πάρει πλέον το δρόμο του, γίνεται πλέον Ακαδημαϊκό τμήμα και έκανε αναφορά και στο γεγονός ότι έχει αγκαλιαστεί από την πόλη της Αμαλιάδας. Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αμαλιάδας κ. Γιάννης Λυμπέρης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Θα κρατήσω αυτή την εικόνα σαν μία από τις καλύτερες μνήμες της ζωής μου». Παράλληλα τόνισε ότι η προσπάθεια είναι διαρκής για την εγκατάσταση και βιωσιμότητα του τμήματος, με τη βοήθεια πάντα των πανεπιστημιακών και επεσήμανε ότι ο δήμος θα συνεχίσει να είναι αρωγός και θα παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια. «Στο τέλος θα κερδίσει το ΤΕΙ της Αμαλιάδας» είπε κλείνοντας τη δήλωσή του.
Παρούσα στην ορκωμοσία και η αντιδήμαρχος Αμαλιάδας κα Νίκη Κοκκαλιάρη-Λάσκαρη.
Την καθομολόγηση εκ μέρους των πτυχιούχων σπουδαστών έκανε η πρωτεύσασα του τμήματος Διονυσία Πυλαρινού με βαθμό πτυχίου 9.28 και μαζί της επαναλάμβαναν οι υπόλοιποι πτυχιούχοι, οι οποίοι φορώντας τήβεννο προκάλεσαν μεγάλη συγκίνηση.

Οι νέοι πτυχιούχοι είναι οι: Διονυσία Πυλαρινού , Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης, Νικολία Βύνια, Αικατερίνη Παναγιωτοπούλου, Φώτης Λαμπρόπουλος, Παναγιώτης Κωστής, Αναστάσιος Βουζουνεράκης, Γεωργία Βασιλοπούλου, Χρήστος Λάλος, Διονύσιος Νικολακόπουλος, Βασίλης Παπαγεωργίου, Ιωάννης Μπαρσάκης, Παναγιώτα Γιοβάνη, Αθηνά Ξιούρα, Μαρία Γιαννούλη, Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος, Ευγενία Λάζαρη, Ελένη Καραμαλίκη, Μιχαέλα-Χριστίνα Γάσπαρη, Ζαχαρούλα-Μαρία Γαλάνη, Ελευθερία Περάκη, Παναγιώτης Καγκαράκης, Ασημίνα Νικολάοβιτς, Γεώργιος Παπανδρέου, Παντελεήμων Δεληκανίδης, Μαρία Μερτζέλου, Φώτης Κυριόπουλος, Σπυρίδων Δράκος, Στέλλα Φιλίππου, Άννα Ψύλλου, Ελένη Ζάχο και Αριστείδης Γαρίνης.