Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Άκαρπες οι προσπάθειες αναζήτησης του 17χρονου στη Ζαχάρω

ΖΑΧΑΡΩ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Άκαρπες παραμένουν 28ώρες μετά, οι προσπάθειες ανεύρεσης του 17χρονου Αλβανού κολυμβητή στη Ζαχάρω Ηλείας, ο οποίος αγνοείται από χθες το απόγευμα. Οι έρευνες για την ανεύρεσή του δεν
είχαν κανένα αποτέλεσμα αν και επεκτάθηκαν μέχρι την Κυπαρισσία. Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε βρεθεί ο νεαρός Αλβανός με αποτέλεσμα να λιγοστεύουν οι ελπίδες για να έχει αίσια έκβαση η επιχείρηση εντοπισμού του.
Ο 17χρονος χάθηκε όταν την ώρα που κολυμπούσε με τον πατέρα του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Ο 42χρονος πατέρας πλήρωσε με την ίδια του την ζωή στην προσπάθειά του να βοηθήσει το παιδί του από τα μανιασμένα κύματα στην Ζαχάρω. Ανασύρθηκε λίγη ώρα αργότερα νεκρός από νεαρό που εκείνη την ώρα καθόταν στην παραλία και είδε την αγωνιώδη προσπάθεια των δύο ανθρώπων και χωρίς να διστάσει έπεσε μέσα στην θάλασσα και γρήγορα έφθασε κοντά στον πατέρα αλλά τον γιό η θάλασσα τον είχε παρασύρει μακριά. Με δυσκολία κατάφερε να βγάλει τον 42χρονο από την θάλασσα στην παραλία αλλά ήταν ήδη αργά για τον άτυχο πατέρα που έχει αφήσει την τελευταία του πνοή. Είχαν έρθει οικογενειακώς και είχαν εγκατασταθεί στην Ανδρίτσαινα όπου ο πατέρας του εργαζόταν ως τεχνίτης διακόσμησης των σπιτιών με πέτρα.