Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Κοινή δήλωση της Συντονίστριας Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κας Ο. Κεφαλογιάννη και της Υπεύθυνης του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας κας Α. Μ. Ασημακοπούλου



«Η Κυβέρνηση ανίκανη να αξιοποιήσει
τους κοινοτικούς πόρους για τη Μετανάστευση»
 
Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση σχετικά με τον προγραμματισμό και την αξιοποίηση πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Για το θέμα αυτό, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε μέρα, οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου εκφράζουν την αγωνία τους, καθώς εκείνοι είναι που επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού προβλήματος. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αντί να αναζητά λύσεις για την ελάφρυνση των δυσκολιών στα ελληνικά νησιά, μαθαίνουμε από την Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης, κύρια Κρέτσου, ότι δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρουν, εκτός των ειδικών Ταμείων για τη Μετανάστευση, τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία.

Επειδή, κανένα ευρωπαϊκό κονδύλιο δεν περισσεύει, επειδή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - με τη μέχρι τώρα πορεία της - δείχνει ανίκανη να διαχειριστεί το προσφυγικό, θέλουμε να γνωρίζουμε, αν έχει προβεί σε οποιεσδήποτε ενέργειες, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι πόροι από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία. Και αν ναι, ποιές είναι αυτές».