Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Άγιαξ - ΑΕΚ 3-1: Την έστειλε σπίτι της!

 Άγιαξ - ΑΕΚ 3-1: Την έστειλε σπίτι της! 

Τα αμυντικά της λάθη, ο εξαιρετικός Άκπομ και το γεγονός πως σε κανένα σημείο δεν έδειξε πως έπαιζε και για την ισοπαλία, οδήγησαν την ΑΕΚ στην ήττα με 3-1 από τον Άγιαξ στην Ολλανδία και την άφησαν εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας.

Στο Conference League o Αίας που πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη στον όμιλο του Europa League. Τελευταία η Ένωση που δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη νίκη επί της Μπράιτον στην πρεμιέρα, στρέφοντας πλέον την προσοχή της στις εγχώριες διοργανώσεις. 

Ευρωπαϊκό ξέσπασμα με πέντε γκολ Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα 5-2: «Κατάπιε» τους Σέρβους

  

Καταιγιστικοί οι Πειραιώτες, ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Europa League με μία εξαιρετική εμφάνιση στο ντεμπούτο του Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο τους, “διαλύοντας” με 5-2 την Μπάτσκα Τόπολα και θα συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι το 2024 στο Conference Legue.

Ιδανικό το ευρωπαϊκό φινάλε του Ολυμπιακού για το 2023, καθώς οι “ερυθρόλευκοι” πήραν αυτό που ήθελαν απέναντι στους Σέρβους και τερμάτισαν στη 3η θέση στον όμιλό τους στο Europa League, παίρνοντας το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Conference League. Στο πρώτο τους παιχνίδι, μετά την αλλαγή στη τεχνική ηγεσία, οι

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα 1-2: Αποχαιρέτησαν την Ευρώπη οι «πράσινοι» / Conference League ΠΑΟΚ – Ελσίνκι 4-2: «Τεσσάρα» με ανατροπή .

https://www.fosonline.gr/media/news/2023/12/14/279826/snapshot/6058262.jpg 

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε την Ευρώπη μετά την εντός έδρας ήττα που γνώρισε από την Μακάμπι Χάιφα με 2-1. Οι «πράσινοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη την διάρκεια του αγώνα, πίεσαν ασφυκτικά τους Ισραηλινούς, αλλά στάθηκαν άτυχοι στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη πλευρά η Μακάμπι εκμεταλλεύτηκε τις λιγοστές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και πέτυχε μία σπουδαία νίκη και τερμάτισε στην τρίτη θέση όπου θα δώσει αγώνα μπαράζ με ομάδα που θα καταταγεί δεύτερη σε όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ.

Η πρόκριση “περνάει” από τον Πειραιά / Αγώνας-σταθμός για την ευρωπαϊκή συνέχεια στη “Λεωφόρο” / Όλα για την πρόκριση στην Ολλανδία /Conference League Φινάλε στη “γιορτινή” Τούμπα

 

Στο άδειο -λόγω τιμωρίας- “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (14/12, 22:00, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) την Μπάτσκα Τόπολα, με μοναδικό στόχο να “κεφαλαιοποιήσει” την ευρωπαϊκή του συνέχεια και το 2024.

Οι “ερυθρόλευκοι” (4 βαθμοί) έχουν το “πάνω χέρι” σε σχέση με τους Σέρβους (1 βαθμός) για την κατάληψη της τρίτης θέσης του ομίλου, με αποτέλεσμα να τους αρκεί και ο βαθμός της ισοπαλίας. Από την άλλη, η Μπάτσκα Τόπολα έχει ελπίδες πρόκρισης μόνο με νίκη, η οποία θα είναι και η παρθενική της σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Τι να κάνετε, αν σπάσει το προφυλακτικό; Tι να κάνετε για να ΜΗΝ σπάσει;

 

του Γιώργου Μονεμβασίτη *, M.D, medlabnews.gr

Τα προφυλακτικά προστατεύουν από τις ασθένειες που μεταδίδονται με το σεξ και αποτελούν μια πολύ καλή αντισυλληπτική μέθοδο. Εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως επιλέγουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικά για την προστασία των ιδίων αλλά και των σεξουαλικών τους συντρόφων από επικίνδυνες ασθένειες που απειλούν τη ζωή τους όπως το AIDS

Προστατεύονται παράλληλα από άλλες σοβαρές σεξουαλικώς μεταδιδόμενες νόσους όπως η σύφιλης, η γονόρροια, τα θηλώματα από τον ιό HPV που είναι η αιτία του καρκίνου του τραχήλου, της μήτρας, τον έρπητα τύπου 2 των γεννητικών οργάνων και τα χλαμύδια που μπορούν να προκαλέσουν στειρότητα.

Το 50% των τακτικών χρηστών των προφυλακτικών είχαν ατυχήματα κατά τη χρήση τους όπως σπάσιμο ή γλίστρημα. Το συχνότερο πρόβλημα που εντοπίσθηκε ήταν το σπάσιμο του προφυλακτικού. ......................

read more

Eurovision 2024 | Στις 30 Ιανουαρίου η κλήρωση των ημιτελικών! Πότε θα μάθουμε σε ποιον ημιτελικό της Eurovision θα διαγωνισθεί η Μαρίνα Σάττι;

 

Μία πολύ σημαντική διαδικασία η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, είναι η κλήρωση των ημιτελικών ή αλλιώς “allocation draw“. Η κλήρωση για τον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision θα λάβει χώρα στις 30 Ιανουαρίου 2024! Συνολικά, 31 χώρες (μέχρι στιγμής) θα περιμένουν να μάθουν σε ποια ημιτελική βραδιά θα κληρωθούν, ανάμεσα τους η Ελλάδα και η Κύπρος. Οι Big-5 (Ισπανία, Ιταλία, Ην. Βασίλειο, Γερμανία και Γαλλία) αλλά και η οικοδέσποινα Σουηδία έχουν εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή τους για τον τελικό της διοργάνωσης!

Τι συμβαίνει στην κλήρωση των ημιτελικών

Γ.Ψυχογιός: Μετά την παρέμβαση στη Βουλή για την διάβρωση των ακτών, δεσμεύονται για την υλοποίηση έργων σε πληττόμενες περιοχές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                      14 /12/2023

Με επανειλημμένες παρεμβάσεις μας στη Βουλή, με Επίκαιρες και γραπτές Ερωτήσεις αλλά και με επισκέψεις στις περιοχές που πλήττονται, έχουμε αναδείξει το πολύ σοβαρό πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών της Κορινθίας, το οποίο επιδεινώνεται με ταχύτατους ρυθμούς θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων, τις περιουσίες, αλλά και τις δημόσιες υποδομές.

Μετά την τελευταία μας παρέμβαση, τα συναρμόδια Υπουργεία δεσμεύονται σε απάντησή τους ότι η από 13.05.2019 Μελέτη που είχε γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την συμπληρωματική που ακολούθησε, βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι  τα έργα και οι αναγκαίες παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν κανονικά στις επίμαχες περιοχές.

Για την ενημέρωση των φορέων της αυτοδιοίκησης, των αρμόδιων φορέων, συλλόγων, πρωτοβουλιών πολιτών και συνολικά της κορινθιακής κοινωνίας, επισυνάπτουμε τα σχετικά έγγραφα με τις απαντήσεις-δεσμεύσεις των συναρμόδιων Υπουργείων και της κυβέρνησης..