Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Νίκησαν με το ίδιο σκορ και προσχωρούν Ελλάδα Βέλου και Ατρόμητος Χιλιομοδίου

Με νίκες με το ίδιο σκορ , προχώρησαν στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής, οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές της Α’ κατηγορίας Κορινθίας , στην υπόθεση ανόδου ομάδες της Ελλάδος Βέλου και του Ατρόμητου Χιλιομοδίου που επικράτησαν με 1 – 0 επί των Αγίων Θεοδώρων και του Αστέρα Δερβενίου αντίστοιχα. Μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 4 – 1 πέτυχε ο Ολυμπιακός Λουτρακίου επί του Ηρακλή Λεχαίου που τώρα κινδυνεύει , ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και το Σπαθοβούνι στην έδρα του Αετού Κρυονερίου. Νίκες επίσης , με σκορ 3 – 0 σημείωσαν ο εκπληκτικός ΠΑΣ Κλένια , εκτός έδρας στο Σοφικό, επί του Πανσολυγειακού , καθώς και ο Ισθμιακός επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου. Στο Δερβένι ο Πανευρωστινιακός νικησε με 2 – 0 την Δάφνη Εξαμιλίων ,ενώ τέλος στο Ξυλόκαστρο , ο Ηρακλής έχασε 2 βαθμούς , μετά το 1 – 1 με τον Σαρωνικό Γαλατακίου.

17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 2 - 0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ. - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 1 - 1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 1 - 0
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 4 - 1
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ 1 - 0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 1 - 4
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 3 - 0
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 0 - 3


Η βαθμολογία(επί 17 αγώνων)

47 - 11
48
43 - 8
47
38 - 20
32
32 - 22
31
30 - 20
27
22 - 24
22
21 - 27
22
28 - 27
21
21 - 26
19
28 - 36
19
20 - 34
19
24 - 33
18
23 - 34
16
23 - 38
15
19 - 40
14
15 - 34
9

"Έφυγε" ο μεγάλος Ιάκωβος Καμπανέλλης

Από τη ζωή έφυγε σήμερα σε ηλικία 89 ετών, ο σημαντικός θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης. Νοσηλευόταν εδώ και δύο 24ωρα στην εντατική νοσοκομείου της Αθήνας, καθώς το χρόνιο πρόβλημα νεφρικής ανεπάρκειας που αντιμετώπιζε είχε επιδεινωθεί.

Ο Ι. Καμπανέλλης γεννήθηκε στη Νάξο το 1922. Το 1935 η οικογένειά του έρχεται για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα. Στην κατοχή αναμείχθηκε στην αντίσταση αλλά όταν συνελήφθη από τους Γερμανούς (1943) οδηγήθηκε και κρατήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν μέχρι τις 5 Μαΐου 1945 οπότε και απελευθερώθηκε από τις συμμαχικές δυνάμεις.

Όταν γυρίζει στην Αθήνα, οι παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, το χειμώνα του 1945-46, τον συναρπάζουν... «εκεί ανακάλυψα τον εαυτό μου και τον προορισμό μου». Αν και δεν ολοκλήρωσε γυμνασιακή μόρφωση έδειξε ιδιαίτερη αφοσίωση στο γράψιμο. Τον Καμπανέλλη ανακάλυψε ο Αδαμάντιος Λεμός. Το πρώτο θεατρικό έργο του ήταν "ο Χορός πάνω στα στάχυα" που παρουσιάστηκε τη θερινή θεατρική περίοδο 1950 από το θίασο Λεμού στο Θέατρο «Διονύσια» της Καλλιθέας.

Από τα θεατρικά του έργα τα πλέον γνωστά είναι "Έβδομη μέρα της δημιουργίας", "Η Αυλή των θαυμάτων", "Ηλικία της νύχτας", "Παραμύθι χωρίς όνομα", "Γειτονιά των Αγγέλων", "Βίβα Ασπασία", "Οδυσσέα γύρισε σπίτι", "Αποικία των τιμωρημένων", "Το μεγάλο μας τσίρκο", "Ο εχθρός λαός" και "Πρόσωπα για βιολί και ορχήστρα".

Επίσης ο Ιάκωβος Καμπανέλλης συνέγραψε και το βιβλίο "Μαουτχάουζεν". Έργα του έχουν μεταφρασθεί και παιχτεί στην Αγγλία, Αυστρία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Σουηδία. Ασχολήθηκε επίσης με τη δημοσιογραφία στις εφημερίδες "Ελευθερία" (1963-65), "Ανένδοτος" (1965-66) και από το 1975 στα "Νέα". Υπήρξε επίσης μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

protothema

30 χρόνια μετά - “Αδέρφια ζείτε”

Στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 , 21 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο “Γ. Καραϊσκάκης” μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. 30 χρόνια μετά, το μνημόσυνο της Θύρας 7 συνεχίζει να προκαλεί συγκίνηση. Δείτε βίντεο-αφιέρωμα
Περίπου 5000 φίλοι των ερυθρολεύκων έδωσαν το παρόν στο “Γ. Καραϊσκάκης” για να τιμήσουν με την παρουσία τους το ετήσιο μνημόσυνο.
“Αθάνατοι”, βροντοφώναξαν με ένα στόμα γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί των θυμάτων, επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι παρέστησαν στο ετήσιο μνημόσυνο, με τους μεγαλύτερους σε ηλικία να θυμούνται και τους μικρότερους να μαθαίνουν, βλέποντας εικόνες και κείμενα στην ξεχωριστή γωνιά που υπάρχει στο μουσείο των “ερυθρολεύκων”, στο Καραϊσκάκης. 

Από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας κατέφθασαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα υπήρχαν πανό από Έδεσσα, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη και Ναύπακτο. Ξεχώρισε εκείνο της Νίκαιας στο οποίο αναγράφεται το “Θρύλε θυμήσου 8/2/1981”.
Αρκετά συγκινητική ήταν η ομιλία μιας από τις μητέρες ενός από τα άτυχα παιδιά που έχασαν της ζωής του. “Οι νέοι ποδοσφαιριστές πρέπει να μάθουν τι σημαίνει “Ολυμπιακός’’ και να ματώνουν για αυτή τη φανέλα”, ήταν κάποια από τα λόγια της, ενώ στον καθιερωμένο λόγο της η Λόλα Νταϊφά έκανε ιδιαίτερη μνεία στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και στον πατέρα του, Μιλτιάδη, ο οποίος τότε, από το πόστο που γενικού αρχηγού είχε βοηθήσει αρκετά τον σύλλογο.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος έκανε γνωστό ότι στο Μουσείο Πειραιά που ανεγείρεται αυτή την εποχή, μια αίθουσά του θα είναι αφιερωμένη στα θύματα της «ΘΥΡΑΣ 7».

Τα πάντα τελείωσαν με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των θυμάτων της ΘΥΡΑΣ 7 που υπάρχει στην ομώνυμη πλατεία.



newsit.gr 

Η Ντόρα μοίρασε «χαρτοφυλάκια»

Τους τομείς που ανέλαβαν να παρακολουθούν και να τοποθετούνται εκ μέρους της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» η πρόεδρος και οι τέσσερις βουλευτές του κόμματος, ανακοίνωσε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η ίδια, ανέλαβε τα υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , Οικονομικών και Εξωτερικών. Στους υπόλοιπους βουλευτές ανατέθηκαν οι εξής τομείς:

Χρήστος Μαρκογιαννάκης:
Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Λευτέρης Αυγενάκης:
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Κώστας Κιλτίδης:
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Γιώργος Κοντογιάννης:
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

Στο Κάιρο, μεταβαίνει, την Κυριακή, ο Γ. Παπανδρέου

Την πρόθεσή του να μεταβεί την Κυριακή στην Αίγυπτο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγο μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε το ξεχωριστό ενδιαφέρον που έχει η Αίγυπτος για την Ελλάδα, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι μια χώρα που βρίσκεται στη γειτονιά μας.
Παράλληλα σημείωσε τον κίνδυνο να υπάρξει έκρηξη προσφυγικού ρεύματος προς την Ελλάδα στην περίπτωση που συνεχιστούν τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει σήμερα τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, τόσο με τον Πρόεδρο Μουμπάρακ όσο και με τον Ελ Μπαραντέι και άλλες προσωπικότητες της χώρας, ενώ παράλληλα ήρθε σε τηλεφωνική επαφή και με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Κλίντον και Λαβρόφ.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ενημέρωσε σήμερα για την πρόθεσή του να επισκεφτεί την Κυριακή την Αίγυπτο, τους ομολόγους του και ότι είχε ιδιαίτερη συζήτηση με την εκπρόσωπο της ΕΕ για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής Κάθριν Αστον, η οποία επίσης θα μεταβεί, μετά τον Γιώργο Παπανδρέου στην Αίγυπτο, κατόπιν απόφασης που έλαβε σήμερα η Σύνοδος Κορυφής.
Ο κ. Παπανδρέου δεν απέκρυψε ότι η κατάσταση στην Αίγυπτο είναι εξαιρετικά ρευστή και η πολιτική λύση είναι προς αναζήτηση και τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να σταματήσουν άμεσα οι πράξεις βίας και να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν η μεταβατική περίοδος.
Ερωτηθείς αν στον αραβικό κόσμο μπορεί να υπάρξει τρίτος δρόμος ανάμεσα στη δημοκρατία και τη θεοκρατία, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ποτέ του δεν πίστεψε ότι το ζήτημα της Δημοκρατίας σχετίζεται με το ζήτημα της θρησκείας. Τόνισε επίσης ότι η έννοια της Δημοκρατίας είναι πανανθρώπινη και ότι στον Αραβικό κόσμο, κυρίως η νέα γενιά, αναζητήσει σήμερα Δημοκρατικές διεξόδους.
ΑΠΕ

«Αλωση» της εθνικής κυριαρχίας

Πριν από την προσφυγή της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης της περιώνυμης τρόικας, ο πρωθυπουργός όχι μόνο απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά υποσχόταν και την αποτροπή ενός, ορατού στην περίπτωση αυτή, κινδύνου απώλειας μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας, αφού η λήψη σημαντικής εθνικής σημασίας αποφάσεων θα περνούσε από τα χέρια της Ελλάδας στους ξένους.
Δυστυχώς, η υπογραφή του Μνημονίου διέψευσε τους ισχυρισμούς του κ. Παπανδρέου και αποτέλεσε την αρχή μιας σταδιακής, δραματικής «άλωσης» της εθνικής κυριαρχίας, δεδομένου ότι οι επώδυνοι όροι που συμφωνήθηκαν με το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και την ΕΚΤ είχαν ως συνέπεια την εφαρμογή μιας σειράς σκληρών, ακραίων οικονομικών μέτρων, που έχουν φέρει σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις και έχουν βυθίσει τη χώρα σε βαθιά ύφεση.
Με τις χθεσινές αποφάσεις των ηγετών της ευρωζώνης, ύστερα από την ασφυκτική πίεση του Βερολίνου, με τις οποίες τέθηκαν οι βάσεις για την πραγματοποίηση ριζικών αλλαγών στην οικονομική διακυβέρνηση, μεταφέρεται πλέον και επισήμως στις Βρυξέλλες το κέντρο λήψης αποφάσεων, ακόμη και σε τομείς όπως η φορολογία, οι συντάξεις και η αγορά εργασίας, που αποτελούσαν μέχρι σήμερα, τυπικά τουλάχιστον, καθαρά εθνική αρμοδιότητα.
Με άλλα λόγια, στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, στην ουσία αποδυναμώνεται ο ρόλος των εθνικών κυβερνήσεων και οι αποφάσεις θα μας επιβάλλονται έξωθεν. Το ζήτημα είναι ότι, στην περίπτωση της Ελλάδας, η ίδια η κυβέρνησή της ήταν αυτή που επέλεξε να μετατραπεί σε απλό διεκπεραιωτή των αποφάσεων ξένων κέντρων.

e-typos.com

Παναιγιάλειος: Φλεβάρης-φωτιά


Τρία πολύ κρίσιμα ματς δίνουν οι Αιγιώτες, αρχής γενόμενης από το αυριανό παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών, καθώς ακολουθούν δύο ακόμα ντέρμπι με Κόρινθο (εντός) και Παναχαϊκή (εκτός). Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Παναγιώτη Τζαναβάρα ακούει στο όνομα Νίκος Ιορδανίδης, καθώς ο έμπειρος παίκτης είναι τραυματίας και θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους για περίπου ένα μήνα. Παράλληλα, θα απουσιάσουν ο τιμωρημένος Σιώκο και ο στρατευμένος Γκίκα. Αντίθετα, έτοιμοι είναι οι Λίτσος και Χαϊκάλης

«Κόκκινη» κάρτα στον Αλέξη Κούγια. Δύο μήνες εκτός γηπέδων


Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε πως δέχεται την έφεση της ΠΑΕ Παναχαϊκής και του εκπροσώπου Αλέξη Κούγια κατά της υπ' αριθμ. 417/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League.
Επιβάλλει στην ΠΑΕ χρηματική ποινή έξι χιλιάδων ευρώ και στον Αλέξη Κούγια ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο μήνες και χρηματική ποινή έξι χιλιάδων.Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναχαϊκη γνωστοποίησε πως σε συνάντηση του Αλέξη Κούγια με δικηγόρους του κ. Μακρή υπήρχε ταύτιση απόψεων των δύο πλευρών και δεν θα υπάρχει καμία δικαστική διεκδίκηση εκατέρωθεν.

Σωτήρης Μαυρονάσιος: «Το καλύτερο ένας όμιλος»

Στην Κατερίνη θα βρεθούν (στις 18 του μηνός) για να τα ξαναπούν σχετικά με το μέλλον της κατηγορίας οι πρόεδροι των συλλόγων της Football League 2, αφού στο πρώτο ραντεβού στη Λάρισα απουσίαζαν οι περισσότεροι.
Ο πρόεδρος της Κορίνθου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, μίλησε στην ιστοσελίδα Golden3 για τα προβλήματα και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από την επόμενη κιόλας χρονιά. Ο ισχυρός άντρας της ομάδας του Ισθμού τόνισε μεταξύ άλλων:
«Για μένα η κατηγορία πρέπει να μείνει επαγγελματική. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη βιωσιμότητά της. Το καλύτερο θα ήταν να δημιουργηθεί ένας όμιλος. Πρέπει ο κάθε σύλλογος να έχει μια δυνατή ομάδα ώστε ο φίλαθλος να πληρώνει εισιτήριο να την παρακολουθεί και να βοηθάει οικονομικά. Για να αντέξουμε οικονομικά πρέπει να καταργηθεί το ΙΚΑ και πολλά άλλα έξοδα που είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε».

Η Κόρινθος υποδέχεται τον Πανηλειακό

Χωρίς το μεγάλο ματς συνεχίζονται οι αγώνες της Football League 2. Η πρωτοπόρος του Νοτίου Ομίλου Κόρινθος αναμένεται να έχει εύκολο έργο κόντρα στον αξιόμαχο Πανηλειακό, την Κυριακή και ευελπιστεί σε μια ακόμα νίκη που θα την εδραιώσει στην κορυφή του ομίλου. Ο προπονητή της «Μπάρτσα», Νίκος Κουρμπανάς, δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Αντίθετα από τη τεχνική ηγεσία του Πανηλειακού δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Νικολόπουλος και Σωτηρόπουλος.
Ο δεύτερος Ηρακλής Ψαχνών κοντράρεται με τον 5ο Παναιγιάλειο στο καλύτερο ματς της 19ης αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες έχουν ως στόχο την άνοδο στην Football League και "κυνηγούν" την Κόρινθο που βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Παναιγιάλειος του Παναγιώτη Τζαναβάρα θα παίξει χωρίς τον τιμωρημένο Σιώκο και τον τραυματία Ιορδανίδη.
Η Ρόδος θέλει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον Αίαντα Σαλαμίνας, ενώ ο Πλατανιάς παίζει εντός έδρας στο Κρητικό ντέρμπι με την Χερσόνησο. Τέλος η Παναχαϊκή χωρίς τους τιμωρημένους Φούφουλα και Ντίνα υποδέχεται τα Χανιά και ο Απόλλωνας Σμύρνης φιλοξενείται από τον αδύναμο Ασπρόπυργο, ενώ Βύζαντας και ΠΑΟ Ρουφ θα πάρουν ξεκούραστα τρίποντα!

Το πρόγραμμα Κυριακή 06/02 15.00

19η αγωνιστική
Ρόδος – Αίας Σαλαμίνας
Πλατανιάς – Χερσόνησος
Ηρακλής Ψαχνών- - Παναιγιάλειος
Ασπρόπυργος – Απόλλων Σμύρνης
Κόρινθος – Πανηλειακός
Παναχαϊκή – Χανιά
Βύζας Μεγάρων -Αγία Παρασκευή 3 – 0 α. α.
Κεραυνός Κερατέας - ΠΑΟ Ρουφ 0 – 3 α. α.

Την απαράδεκτη κατάσταση στις πηγές της Δρίζας επιβεβαιώνει και το Υπουργείο Υγείας

Απάντηση στην ερώτηση του Κώστα Κόλλια για την υδροδότηση της Κορίνθου έδωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η απάντηση του Υπουργείου έχει ως εξής:
«Απαντώντας στην με αρ.5550/26-10-10 ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το Βουλευτή κ. Κ. Κόλλια, σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού του Δ.Κορίνθου και ειδικότερα της ποιότητας των νερών των Πηγών της Δρίζας Στυμφαλίας, ως προς τον τομέα αρμοδιότητάς μας, όπως με ενημέρωσε η υπηρεσία, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Όπως μας ενημέρωσε η Δ/νση Υγείας Ν.Α. Κορίνθου με έγγραφό της, αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας της πραγματοποίησαν επιτόπια υγειονομική έρευνα στην περιοχή των πηγών Δρίζας Στυμφαλίας όπου και διαπίστωσαν τα κάτωθι:
»

Στον “αέρα” η Κορίνθου - Πατρών, κάνουν πίσω οι Τράπεζες

 
Μ.Α.

Σοβαρός είναι πλέον ο κίνδυνος να ματαιωθεί η ολοκλήρωση του έργου της Κορίνθου – Πατρών, μετά την απόφαση των τραπεζών που στηρίζουν την κοινοπραξία «Ολυμπία Οδός», να αναστείλουν την χρηματοδότησή τους.

Η απόφαση – βόμβα είναι γνωστή στο Υπουργείο Υποδομών και γι' αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη σκληρές διαπραγματεύσεις, έτσι ώστε να υπάρξει μια καινούργια συμφωνία και το έργο να προχωρήσει.

Ήδη πάντως, λόγω μεγάλης καθυστέρησης των απαλλοτριώσεων, το έργο έχει πάει πίσω μια διετία και ο χρόνος ολοκλήρωσής του μεταφέρθηκε από το 2012 στο 2014. Τώρα, κινδυνεύει να μην γίνει καθόλου.

Αναφερόμαστε στον γνωστό δρόμο – καρμανιόλα, που συνδέει την υπερσύγχρονη γέφυρα Ρίου – Αντίρριου με τον σχετικά καινούργιο οδικό άξονα Κορίνθου – Ελευσίνας. Τα 120 χλμ από το Ρίο μέχρι την Κόρινθο έχουν μετατραπεί σε ένα τεράστιο εργοτάξιο, καθώς οι μονοδρομήσεις του οδοστρώματος με κώνους βρίσκονται σχεδόν σε όλο το μήκος του δρόμου. Πρόκειται για έναν δρόμο άκρως επικίνδυνο, που η «Ολυμπία Οδός» επρόκειτο να ξαναφτιάξει, με καινούργια χάραξη, με διάζωμα στη μέση και με σήραγγες στα πιο δύσκολα σημεία του.

Την τελευταία διετία οι τράπεζες έχουν χρηματοδοτήσει το έργο με 336 εκατ. ευρώ και δηλώνουν ότι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν επιθυμούν να συνεχίσουν την οικονομική στήριξη. Ήδη, λόγω οικονομικών προβλημάτων έχουν απολυθεί 40 εργαζόμενοι με τους υπόλοιπους 2.800 να βρίσκονται κυριολεκτικά, «στον αέρα». Συνολικά το έργο Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα έχει μήκος 365 χλμ και το αρχικό κόστος του ήταν 1,8 δισ. ευρώ, από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος του αφορούσε το τμήμα από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο. Αν ματαιωθεί, θα αποτελέσει σημαντικότατο πλήγμα στην οδική κυκλοφορία της Πελοποννήσου, με κίνδυνο να αυξηθούν και άλλο τα τροχαία ατυχήματα, ενώ θα επηρεάσει αρνητικά τις μεταφορές και το εμπόριο.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

'Εφυγε απο τη ζωή ο Παύλος Σαρλής

Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Σαρλής.
Ο Παύλος Σαρλής ,(με Κορινθιακή καταγωγή , Ξυλόκαστρο), γεννήθηκε στον Πειραιά σπούδασε Νομικά και εντάχθηκε το 1974 στη Νέα Δημοκρατία ενώ το 1977, διορίστηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Το 1981, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της ΝΔ στην περιφέρεια Α' Πειραιά, ενώ επανεξελέγη τ0 1985. Το 1989, εξελέγη ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, όπως και το 1994. Το Φεβρουάριο του 2001, προσχώρησε στους ''Φιλελεύθερους'' του Στέφανου Μάνου. Ο Παύλος Σαρλής ήταν έγγαμος με την Αγγελική Σ. Τσιγαρίδα, και πατέρας μιας κόρης.
Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, για τον θάνατο του Παύλου Σαρλή, από το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει τα εξής :

«Ένας μαχητής για τα δίκαια του λαού και τα συμφέροντα του Τόπου μας, ο πρώην βουλευτής και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Σαρλής έφυγε από κοντά μας. Υπήρξε παράδειγμα ήθους και ανιδιοτελούς προσφοράς. Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά εκφράζουμε, προς τους οικείους, τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ A.N.D.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΝΑ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ.


τι το ΘΕΛΕΙΣ πιά το Π... - Γ.ΥΦΑΝΤΗ - A.N.D.

ΦΩΣ ΠΗΛΙΧΟΣ-A.N.D.

andreas nikolaou