Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

OΦΗ - ΑΕΚ 0-3: «Κιτρινόμαυρη» πρωτιά (εν αναμονή...) με ...μπαλωθιές από Μαρόκο και Σερβία! / ΠΑΟΚ - Ιωνικός 6-0: Πάρτι και ρεκόρ

 OΦΗ - ΑΕΚ 0-3: «Κιτρινόμαυρη» πρωτιά (εν αναμονή...) με ...μπαλωθιές από Μαρόκο και Σερβία!

To πρώτο από τα τρία ματς που έχει μέσα σε μια βδομάδα (τα επόμενα με Aτρόμητο, στο Περιστέρι, την Τετάρτη και με τον Ολυμπιακό την άλλη Κυριακή) κέρδισε η ΑΕΚ επικρατώντας, ευκολότερα απ' ότι ίσως θα περίμενε κι η ίδια βάσει των απουσιών της, με 3-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Αποτέλεσμα που έφερε τους «κιτρινόμαυρους» επικεφαλής της βαθμολογίας εν αναμονή του Δευτεριάτικου (06/03) αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό.

ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος 0-1: Διπλό με Τάχατο και όνειρα για Ευρώπη / Λαμία - Άρης 2-1: Αιφνιδιασμός και... οξυγόνο

 

ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος 0-1: Διπλό με Τάχατο και όνειρα για Ευρώπη

Ο Βόλος έχει κάθε λόγο να κάνει όνειρα για Ευρώπη όσο κερδίζει ακόμη και στα ματς όπου δεν παίζει καλά, όπως συνέβη το απόγευμα της Κυριακής (4/3) κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα που ήταν καλύτερος αλλά στο τέλος ο ΝΠΣ πήρε το τρίποντο με το γκολ του Τάχατου στο 83'.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος σε όλο το πρώτο ημίχρονο αλλά αδυνατούσε να φτιάξει τη μεγάλη φάση. Κρατούσε μπάλα ο ΠΑΣ, είχε καλή κυκλοφορία, απέναντι σε έναν Βόλο που έκανε πάρα πολλά λάθη και δεν μπορούσε να βγάλει ούτε μια

Α΄ Κορινθίας ( 22η αγωνιστική): Σαρωτικές εκτός έδρας νίκες για ΠΑΣ Κόρινθος ( Τραγάνα), ΑΟ Λουτράκι ( Ξυλόκαστρο) και Πέλοπα Κιάτου (Πετρί),

 

 Ανακοίνωση του Ηρακλή Ξυλοκάστρου | stiSentra | No1 Site για το Κορινθιακό  Ποδόσφαιρο και όχι μόνο  

Με τα παιγνίδια της 22ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίστικε , το απόγευμα της Κυριακής 5/3 το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.  

Ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Κόρινθος  σκόρπισε με 7 - 0 εκτός έδρας ( Αν. Τραγάνα) την Θύελλα Κάτω Διμηνιού , ενώ εκτός έδρας , επίσης και μάλιστα με το ίδιο σκορ ( 3 - 0) σημείωσαν ο ΑΟ Λουτράκι , στο Ξυλόκαστρο , επί του τοπικού Ηρακλή και ο Πέλοπας Κιάτου στο Πετρί  απέναντι στην  Θύελλα Πετρίου

Στην κοινή τους έδρα ( γήπεδο Λεχαίου) Κύψελος Κορίνθου και Ηρακλής Λεχαίου ,μοίρασαν βαθμούς  και εντυπώσεις. με σκορ 2 - 2. 

Στο "Γιάννης Στέφας" ο Ισθμιακός επικράτησε με 2 - 0 του Πανκαμαριακού, ενώ στο Βέλο η Ελλάδα Βέλου νίκησε με 1 - 0 τον  Ατρόμητο Χιλιομοδίου

Στα Αθίκια οΤενεάτης επικράτησε με το ευρύ 4 - 1 των Αγίων Θεοδώρων, ενώ στο Σοφικό ο Πανσολυγειακός έχασε με 0 - 2 από τον Ολυμπιακό Άσσου.

22η Αγωνιστική

Τον διέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες , Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 6-0 !

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 6-0: Τον διέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες!   

 Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, πέρασε ένα πολύ ευχάριστο και εύκολο απόγευμα απέναντι στον Λεβαδειακό και φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στο εντυπωσιακό 6-0 μία εβδομάδα πριν από το ματς με την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια.  Οι Βοιωτοί από την πλευρά τους έγιναν έρμαιο στις ορέξεις των πρωταθλητών, έχοντας σε καλή μέρα τον τερματοφύλακά τους Νταβίντ Γκροφ που κράτησε το σκορ σε αυτά τα επίπεδα και δεν ξέφυγε σε... αστρονομικά επίπεδα! 

"Ρετιρέ τριάρι" στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής - "Συγκάτοικοι" Ρόδος , Αιολικός , Μύκονος. Τους ακολουθεί στο -3 ο Πανιωνιος.

Γ’ Εθνική: Στις νίκες με… τεσσάρα ο Πανιώνιος (4-1), ισόπαλοι Κερατσίνι και Εθνικός (0-0) 

Η Ρόδος νίκησε στο ντέρμπι κορυφής του 4ου ομίλου , στα  πλαίσια της 17ης αγωνιστικής, της Γ΄Εθνικής τον Αιολικό Μυτιλήνης με 2 - 1 και τον ισοβάθμισε στην κορυφή της βαθμολογίας , όπου βρίσκεται και η ΑΕ Μυκόνου μετά το νικηφόρο πεέρασμά της με το ίδιο σκορ από το Κρανίδι επί της Ερμιονίδας. Με νίκη με 2 - 0 πέρασε και ο Πανιωνιος από τη Γαστούνη επί του τοπικού Αίαντα

4ος όμιλος (17η αγωνιστική)

Η Μύκονος πέρασε με "διπλό" από το Κρανίδι.

 Γ’ Εθνική: Tρομερή ανατροπή και νίκη στο Κρανίδι η Μύκονος 

Η ΑΕ Μυκόνου έφυγε με τεράστιο «διπλό» από το Κρανίδι για την 17η αγωνιστική του 4ου ομίλου. Οι Κυκλαδίτες επικράτησαν 2-1 της Ερμιονίδας με ολική ανατροπή και εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά κορυφής.

Παρά το γεγονός ότι η Ερμιονίδα μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί στο 10′ με τον Τριμπόνια, η Μύκονος δεν πέταξε «λευκή πετσέτα».

Ανέβασε ρυθμό, πίεσε και έφερε… τούμπα το παιχνίδι, παρότι οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 στο 36′ σε τετ α τετ του Τσόφλιου.

Με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Ζγκούρη που πέτυχε δύο γκολ, έφτασε στην ανατροπή και στο τρίποντο. Αρχικά έγινε το 1-1 με πέναλτι στο 40′, ενώ το τελικό αποτελέσμα διαμορφώθηκε στο 79′.

ΑΕ Ερμιονίδας: Πονηρός, Κοτσοβός, Μηλιώτης, Τζιέρης, Βιρβίλης, Νικολόπουλος, Τριμπόνιας, Φερεκίδης, Τσόφλιος, Τρέσα (73′ Κάλα), Αντούνιτς (66′ Κούζης)

AE Μυκόνου: Ντούνης, Σπυρόπουλος, Κέμπε (46′ Ράγια), Ματζανάς, Αρκούδας, Μουρίκι, Ζγκούρι, Αχείμαστος, Βαλαβανόπουλος (75′ Στυλιανόπουλος), Πινέιρο (84′ Σπόλιαριτς), Παπαδόπουλος (86′ Οικονομικός)

" Έφυγε" ο Χρήστος Ζαντέρογλου - Βετεράνοι Ολυμπιακού: «Τιμή και Δόξα στον θρυλικό Χρήστο Ζαντέρογλου»

Βετεράνοι Ολυμπιακού: «Τιμή και Δόξα στον θρυλικό Χρήστο Ζαντέρογλου» 

Μία από τις μεγάλες μορφές των ελληνικών γηπέδων και του Ολυμπιακού, ο Χρήστος Ζαντέρογλου, “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. Υπήρξε έναν από τους κορυφαίους Βολιώτες ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του ’60, αλλά και του ’70, με σημαντική παρουσία στον Ολυμπιακό. Επίσης, έπαιξε 13 φορές στην Εθνική Ελλάδας, κάνοντας το ντεμπούτο του ενώ ήταν ακόμα παίκτης της Νίκης Βόλου.

Γεννημένος στη Νέα Ιωνία Βόλου,

Γ΄ Κορινθίας ( 15 αγωνιστικη): Νίκησαν οι "φιλοξενούμενοι"


 

Με τα παιγνίδια της 15ης αγωνιστικής συνεχίστικε το πρωί της Κυριακής 5 /3, το πρωτάθλημα της Γ κατηγορίας Κορινθίας. 

Ο πρωτοπόρος Πανευρωστινιακός επικράτησε εκτός έδρας , στο γήπεδο Πετρίου, με 4 - 1 του Οφέλτη Αρχαίας Νεμέας, ενώ στο "Γιάννης Στέφας" στα Ισθμια,  στο ντέρμπι της ημέρας ο  ΑΟ Περαχώρας έχασε με 1  - 3 από τον Αετό Κρυονερίου.

Στην Αρχαία Κόρινθο,  ο Άγιος Γεώργιος έχασε με 4 - 5 από την Προοδευτική Περιγιαλίου, ενώ στο ντέρμπι της ουράς , στο στάδιο του Βέλου, η Δάφνη Πουλίτσας νίκησε με 3 - 0 τον Φωκά Αρχαίων Κλεωνών. Ρεπό είχε ο Βελλερεφών Αρχαίας Κορίνθου

14η Αγωνιστική

Γ’ Εθνική: Ντέρμπι σε Γαστούνη και Ρόδο

 Γ’ Εθνική: Στις νίκες με… τεσσάρα ο Πανιώνιος (4-1), ισόπαλοι Κερατσίνι και Εθνικός (0-0)

Δύο ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Κυριακής (5/3) στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Ο Αίας Γαστούνης θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο, ενώ στη Ρόδο η τοπική ομάδα θα φιλοξενήσει τον Αιολικό. 

  Επίσης σε τέσσεριςδύο από τους αγώνες του Κυριακήςομίλου άλλαξε η ώρα έναρξής τους, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φιλοξενούμενες ομάδες στα ταξίδια της επιστροφής τους. Πρόκειται για τις συναντήσεις ΑΕ Ερμιονίδας – ΑΕ Μυκόνου (11.00), Παναργειακού – Ιάλυσου (13.00). 

4ος ΟΜΙΛΟΣ (17η αγωνιστική)

Super League: Σήμερα το «κυρίως πιάτο» της 25ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός: Η παράδοση των μεταξύ τους αναμετρήσεων 

 Με τέσσερις αγώνες για την 25η αγωνιστική συνεχίζεται η δράση στην Super League.

Η Super League έχει φθάσει στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και από το σημερινό πρόγραμμα δεσπόζει η αναμέτρηση στο Ηράκλειο ανάμεσα στον ΟΦΗ και την ΑΕΚ.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Λεβαδειακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ιωνικό στο γήπεδο της Τούμπας. Στο «Αθανάσιος Διάκος» ο Άρης, που έχει… κλειδώσει τα πλέι οφ, παίζει εκτός έδρας με τη Λαμία που μάχεται να παραμείνει στην κατηγορία. Στους «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει τον Βόλο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής: