Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ



«Πρέπει ή όχι να μένω με την απορία, αν προσωπικά οι αρχηγοί, αλλά και οι Υπουργοί και οι  βουλευτές της  συγκυβέρνησης Σαμαρα. Βενιζέλου, Κουβέλη, συναισθάνονται σε πόσες αυτοκτονίες έχουν οδηγήσει αυμπολίτες μας, εξ αιτίας της μνημονιακής πολιτικής τους, σε αγαστή συνεργασία  με τη Τρόϊκα των τοκογλύφων, που σκοτώνει την Ελλάδα και τους Έλληνες;

Η Βουλή ορκίστηκε. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τους περιμένουμε και να απολογηθούν για την εκατόμβη της απώλειας ανθρώπινων ψυχών και να ακούσουμε τί θα πράξουν νομοθετικά (αν τους το επιτρέψει ο κάθε μισητός Τόμσεν) για να μη περάσουν άλλα δράματα οι ελληνικές οικογένειες».

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης νέος πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων


Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εκλέχθηκε πριν απο λίγη ώρα Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έπειτα από μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Υπέρ της εκλογής του ψήφισαν 223 βουλευτές. Συνολικά ψήφισαν 290 βουλευτές. Στην κάλπη βρέθηκαν 66 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τελευταία στιγμή και μετά από συνάντηση του B.Μειμαράκη με τον Πάνο Καμμένο αποφεύχθηκε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να προτείνουν τον Βύρωνα Πολύδωρα. Ετσι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν μοναδικός προτεινόμενος. Τον πρότεινε η Ν.Δ.
Την υποψηφιότητά του -η μοναδική που κατατέθηκε- στήριξε και ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να επιδείξει το ψηφοδέλτιο με το όνομα του κ. Μεϊμαράκη, λίγο πριν το ρίξει στην κάλπη.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λόγω του προβλήματος υγείας και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου λόγω της συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Απόντες και οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Χατζηδάκης λόγω της Συνόδου Κορυφής. Οι προαναφερόμενοι δεν έχουν δώσει ακόμη το νενομισμένο όρκο για το βουλευτικό αξίωμα. Απόντες επίσης ήσαν οι Αλ. Παπαρήγα, ΚΚΕ
Ελ. Γερασιμου, ΚΚΕ και Θοδ. Παραστατίδης, ΠΑΣΟΚ
Το αποτέλεσμα γνωστοποίησε στο Σωμα ο απερχόμενος Α' αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης.
Ο κ.Μεϊμαράκης στην ομιλία του είπε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για εκείνον να εκλέγεται με τέτοια πλειοψηφία.
Είμαι στέλεχος μιας μεγάλη δημοκρατικής παράταξης και είμαι περήφανος για όσα έχει προσφέρει στη χώρα.
Και τώρα προτίθεμαι να ασκήσω τα καθήκοντα του Προέδρου όλης της Βουλής με υπευθυνότητα, υπηρετώντας πολίτη που με έφερε εδώ. Είπε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων κομμάτων και απευθυνόμενος στην Χρυσή Αυγή ζήτησε να μην υπάρξουν ακραίες συμπεριφορές.
Αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής προανήγγειλε ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χαρακτηρίζοντας τη συγκυρία ως «μεγάλη ευκαιρία για συναινετική αλλαγή», χωρίς προσχήματα και συνθήματα.

«Υπάρχουν νέα δεδομένα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, κινούμενοι θεσμικά. Η Βουλή στηρίζεται στη συνεργασία. Μπορούμε και να συμφωνούμε» επισήμανε, καλώντας βουλευτές, αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης, να επιδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους πολίτες.

Ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε, προσωπικά, τόσο τον Αντώνη Σαμαρά που τον επέλεξε για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής όσο και τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, που στήριξαν την πρόταση, ενώ εξέφρασε τον σεβασμό του και σε όσους βουλευτές δεν τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Έμφαση έδωσε ο νέος πρόεδρος της Βουλής όχι μόνο στην οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα αλλά και στην πολιτική κρίση και δήλωσε διατεθειμένος να συμβάλει, με όλες του τις δυνάμεις, «στην ανατροπή της αρνητικής εικόνας που σχημάτισαν οι πολίτες».

«Η συνεργασία όλων των παρατάξεων είναι απαραίτητη και μπορεί να γίνει δημιουργική, αν πορευτούμε με συναίνεση. Γι' αυτό, το φορτίο ευθύνης του Κοινοβουλίου είναι μεγάλο. Οι πολίτες έχουν στραμμένα τα βλέμματα πάνω μας, για αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε. Πρέπει να αποδείξουμε ότι η πολιτική και η ηθική συμβαδίζουν» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις στο σχέδιο αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής, όπως αυτό αναφέρεται στην προγραμματική συμφωνία σύγκλισης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

«Κόκκινο πανί» για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η πρόθεση να μιλούν μετά τον πρωθυπουργό οι αρχηγοί των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και τέταρτος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος είθισται να λαμβάνει το λόγο αμέσως μετά τον πρωθυπουργό.

Αμέσως μετά την εκλογή του νέου προέδρου θα διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη των επτά αντιπροέδρων, κάτι που καίει λόγω της πιθανότητας ο έβδομος αντιπρόεδρος να προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή. Αμέσως μετά, η διάσκεψη των προέδρων θα αποφασίσει για τη χωροταξική τοποθέτηση των βουλευτών του κάθε κόμματος, ένα θέμα για το οποίο επίσης έχει γίνει πολλή κουβέντα τις τελευταίες μέρες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τις θέσεις που καταλαμβάνει κατά παράδοση το ΚΚΕ.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους αντιπροέδρους, μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η πρόταση της Χρυσής Αυγής. Οι βουλευτές της ΧΑ, μόνοι τους, δεν επαρκούν για την πλειοψηφία των 75 ψήφων που ορίζει το άρθρο 67 του Συντάγματος (όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής για την εκλογή των αντιπροέδρων), εκτός εάν θεωρηθεί «πλειοψηφία» ο οποιοσδήποτε αριθμός θετικών ψήφων, καθώς για τις θέσεις των αντιπροέδρων δεν υπάρχουν ανθυποψήφιοι.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η διευθέτηση του θέματος με τον έβδομο αντιπρόεδρο, που αναλογεί στη Χρυσή Αυγή.


Μετά την εκλογή προέδρου θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροέδρων.

Από τη ΝΔ προτεινόμενοι αντιπρόεδροι της Βουλής είναι για τη θέση του α' αντιπροέδρου ο Γιάννης Τραγάκης, του β' αντιπροέδρου ο Θανάσης Νάκος και του γ' αντιπροέδρου ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Για τις θέσεις των κοσμητόρων προτείνονται οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος και Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Για τις θέσεις των γραμματέων προτείνονται οι νεότεροι σε ηλικία βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, Χρήστος Δήμας, Κώστας Κατσαφάδος και Μάξιμος Σενετάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε γνωστό ότι για τη θέση του δ' αντιπροέδρου προτείνεται ο Γιάννης Δραγασάκης. Για τη θέση του κοσμήτορα προτείνεται ο Νάσος Αθανασίου και για τη θέση του γραμματέα η Μαρία Μπόλαρη.

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Νίκος Βούτσης. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι βουλευτές Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Από το ΠΑΣΟΚ, για τη θέση του πέμπτου αντιπροέδρου θα προταθεί ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος και στην προηγούμενη Βουλή.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα προταθεί για τη θέση του έκτου αντιπροέδρου η βουλευτής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.


Τετάρτη ή Πέμπτη οι προγραμματικές δηλώσεις

Μετά την τελευτή παράδοσης-παραλαβής από τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Μεϊμαράκης τοποθέτησε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη, με πιθανότερη την Πέμπτη.
"


Πολύδωρας: Έδειξε το ψηφοδέλτιο με το όνομα του Μεϊμαράκη


Παρότι η ψηφοφορία είναι μυστική, ο Βύρων Πολύδωρας απέδειξε ότι είναι αυτό που λένε στρατιώτης της παράταξης.
Πηγαίνοντας προς την κάλπη για να ψηφίσει και παρά το γεγονός ότι η πικρία του είναι μεγάλη γιατί δεν επελέγη εκείνςο ως υποψήφιος Πρόεδρος της Βουλής από το κόμμα του έκανε το εξής:
Έδειξε το ψηφοδέλτιο που επέλεξε και στο οποίο αναγράφεται το όνομα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
newsit.gr

ΤΩΡΑ:Η Βουλή ψηφίζει για Πρόεδρο – Βγαίνουν τα... κουκιά;

Μια μέρα μετά την ορκωμοσία των βουλευτών η Βουλή συγκαλείται και πάλι για να αναδείξει το προεδρείο της

Η ψηφοφορία είναι μυστική. Για τη θέση του προέδρου η ΝΔ έχει προτείνει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Για την εκλογή του απαιτούνται 151 ψήφοι. Θα πρέπει δηλαδή να ψηφιστεί και από βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης και αυτό είναι ένα ερώτημα.

Είναι ένα ερώτημα αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε μια μυστική ψηφοφορία στο πλαίσιο της συναίνεσης θα πουν το “ναι” σε έναν πρόεδρο με βαθιές νεοδημοκρατικές ρίζες που στο παρελθόν έχει συγκρουστεί σκληρά μαζί τους.

Ερωτηματικό θα πρέπει να μπει και στη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ που ναι μεν εμφανίζεται να συναινεί, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις που δεν αφορούν στο πρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη αλλά στον κανονισμό της Βουλής και ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με τη σειρά που θα μιλούν οι αρχηγοί των κομμάτων, εαν δηλαδή ο κ. Τσιπρας θα μιλά δεύτερος αμέσως μετά τον πρωθυπουργό ή τέταρτος μετά και τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβάλη που μετέχουν στην κυβέρνηση.
newsit.gr

Μην παίζετε με τις πρίζες. Στο τέλος του καλωδίου δεν βρίσκεται η ξυριστική μηχανή σας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Νομίζω ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλα παιδιά, γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη στη χώρα τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια, γνωρίζουν τα αίτια της ήττας του κόμματός τους (πλήρης αναντιστοιχία προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών αποφάσεων), γνωρίζουν και τους υπευθύνους.

Ως εκ τούτου, δεν πιστεύω ότι ο πρόεδρός τους κ. Βενιζέλος χρειάζεται να θέτει σε κίνδυνο τα πρώτα δύσκολα βήματα αυτού του «παιδιού της ανάγκης» που είναι η τρικομματική κυβέρνηση, προκειμένου να τους παρηγορήσει.

Και επιτέλους, το μασάζ προς ανθρώπους που έλαβαν μέρος στην ήττα, δεν μπορεί να προκαλεί ενδοκυβερνητικά προβλήματα – αρκετά έχει ήδη λόγω ιδιαιτεροτήτων και άλλων αντιξοοτήτων η κυβέρνηση.

Επομένως, δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο, κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του Γ. Παπανδρέου, έπρεπε ο κ. Βενιζέλος οπωσδήποτε να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία με την οποία συγκυβερνά.

Και, επιτέλους, τι σημαίνει η επισήμανσή του πως με τη Ν.Δ. δεν ταυτίζεται ούτε αξιακά, ούτε πολιτικά;

Και η Ελλάδα, κύριε;

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, με τον Κάρολο Παπούλια και την Άνγκελα Μέρκελ να μοιράζονται μια στιγμή “συγκατοίκησης”, στο περιθώριο των διαρκών πιέσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα, έρχεται να μας θυμίσει ότι η Αθήνα… περιμένει. Στη χθεσινή Σύνοδο, η Ιταλία πέτυχε να βάλει φρένο στην αχαλίνωτη ηγεμονία του Βερολίνου. Και να κερδίσει χρόνο συνολικά για τον ευρωπαϊκό Νότο, προκειμένου να υπάρξουν αναπτυξιακά αντίβαρα στη μονοδιάστατη εμμονή της αδιαπραγμάτευτης λιτότητας. Πιθανότατα στην επόμενη Σύνοδο, εντός του Ιουλίου, η Ελλάδα θα αποτελέσει το “κυρίως πιάτο”. Με την ελπίδα να επικρατήσει στην Ευρώπη η σωφροσύνη. Και να πάρει η Ελλάδα μια βαθιά ανάσα.

MANΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Η Μέρκελ και ο… Τζέσε Όουενς

Έχετε καμία αμφιβολία ότι από εκεί ψηλά όπου βρίσκεται, ο Τζέσε Όουενς κλείνει από χθες το βράδυ με νόημα το μάτι στον Μάριο Μπαλοτέλι; Οι διαχρονικές και εκκωφαντικές ήττες του γερμανικού έθνους, έχουν… χρώμα, και αυτό αποδείχτηκε με τη χθεσινή νίκη της εθνικής Ιταλίας απέναντι στην εθνική Γερμανίας, στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πορτογαλίας και Ουκρανίας.
Μια νίκη, στο μαζικότερο μεν των αθλημάτων, που πανηγύρισαν ωστόσο όλες οι κοινωνίες της Ευρώπης, πλην φυσικά της γερμανικής. Μια πραγματικότητα που αποτυπώνει χωρίς περιστροφές το εξαιρετικά βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη σύγχρονη Ευρώπη για τη Γερμανία. Εξαιτίας των πολιτικών που προσπαθεί να επιβάλλει η Άνγκελα Μέρκελ, πολιτικών που είναι ξένες προς τις έννοιες της αλληλεγγύης και της συνοχής, και φυσικά του κοινού ευρωπαϊκού οράματος.
Αυτή η παράμετρος της απομόνωσης, δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί για το μέλλον. Τόσο ως μοχλός πίεσης από το εσωτερικό της Γερμανίας, όσο και σε επίπεδο διεθνών ισορροπιών. Μην νομίζετε ότι και οι ίδιοι οι Γερμανοί δεν καταλαβαίνουν τι έχει αρχίσει… και πάλι να σκέφτεται γι’ αυτούς ολόκληρος ο πλανήτης.

Μαρίκα Λυσιάνθη / statesmen.gr

Η πρώτη διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ

Το σχετικό ρεπορτάζ υπογράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα “Νέα”, και φέρεται να έχει βάση. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της εφημερίδας, στις αρχές Ιουλίου θα πρέπει να αναμένουμε την εξαγγελία δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, που θα προκύψει μέσα από το ΠΑΣΟΚ.
Θα πρόκειται δηλαδή ουσιαστικά για την πρώτη διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ, μετά την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του Κινήματος, και έπειτα από τις δυο διαδοχικές και βαριές εκλογικές ήττες στις αναμετρήσεις της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το εγχείρημα συντονίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέσω του διαδικτύου, ενώ για τη θέση του επικεφαλής ακούγεται το όνομα πολιτικού του ΠΑΣΟΚ που δεν συμμετείχε στις τελευταίες εκλογές, κρατώντας αποστάσεις από τις επιλογές και τη στρατηγική του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Δημοσθένης Μαρίνος / statesmen.gr

Οι Βρυξέλλες “τσαλάκωσαν” τη Μέρκελ

Τα πρώτα, αρνητικά για τη Γερμανία μηνύματα είχαν αρχίσει να έρχονται από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, όταν η “squadra azzura” μετέτρεψε σε περίπατο τον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τα “πάντσερ”, και σκόρπισε χαρά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ασχέτως του πόσο… ασχολείται κανείς με το ποδόσφαιρο, και πολύ περισσότερο ανεξαρτήτως του αν στηρίζει την εθνική ομάδα της Ιταλίας, σε αυτή τη διαρκή πάλη συναισθημάτων με τους παραδοσιακά μεγάλους του αθλήματος των μαζών.
Η συνέχεια ήταν το ίδιο ανάποδη για το έθνος που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια σε πολιτικό επίπεδο, σε μια Ευρώπη η οποία πασχίζει να ενοποιηθεί πολιτικά, καταλήγει ωστόσο… χαμένη στη μετάφραση των ιδιομορφιών των κοινωνιών της. Η αρχική ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής για τη συμφωνία διάθεσης 120 δισεκατομμυρίων ευρώ στις χώρες του Νότου, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν προϊδέαζε για όσα θα ακολουθούσαν.
Και αυτό που ακολούθησε ήταν το πρώτο αδιαμφισβήτητο “τσαλάκωμα” της πολιτικής ηγεμονίας της Γερμανίας και προσωπικά της Άνγκελα Μέρκελ. Χάρη στη σθεναρή στάση του Μάριο Μόντι, ο οποίος έριξε στο τραπέζι το χαρτί του ευρωπαϊκού εκβιασμού, συνεπικουρούμενος από τον Μαριάνο Ραχόι, και με την… υπόνοια συνεννόησης με τον Φρανσουά Ολάντ, η Γερμανία υποχρεώθηκε να κάνει ένα βήμα πίσω.
Και να δεχθεί την απευθείας από τον μηχανισμό στήριξης ανακεφαλαιοποίηση όσων τραπεζών αντιμετωπίζουν πρόβλημα, με τη συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, χωρίς την παρέμβαση κυβερνήσεων. Χωρίς τρόικα και Μνημόνιο. Δέχτηκε ακόμη τη δυνατότητα μιας χώρας της ευρωζώνης να έχει πρόσβαση στα αποθεματικά των ταμείων διάσωσης, προκειμένου να στηρίξουν τα ομόλογά τους, επαναγοράζοντάς τα οι ίδιες στη δευτερογενή αγορά, προκειμένου να υψωθεί ένα τείχος απόκρουσης των κερδοσκοπικών πιέσεων, που εκδηλώνονται συνήθως με την αναιτιολόγητη αλλά βίαιη εκτόξευση των επιτοκίων δανεισμού.
Είναι σημαντικό να εδραιωθεί ως εξέλιξη η παραπάνω “συνεννόηση” των ευρωπαϊκών χωρών, χωρίς τη μεσολάβηση-παρέμβαση-έλεγχο από την τρόικα, μέσω ενός Μνημονίου, που αποδεικνύεται σχεδόν πάντα υπονομευτικό των προοπτικών της χώρας που αιτείται βοήθεια για το μέλλον της.
Το γυαλί λοιπόν ράγισε. Και τίποτα πλέον δεν θα είναι το ίδιο στο μέλλον για τη Γερμανία. Ακόμη κι αν το Βερολίνο πετύχει να εξασφαλίσει ως αντάλλαγμα πρόσθετη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, όλοι πλέον κατάλαβαν ότι η Γερμανία μπορεί να δεχθεί πιέσεις και να υποχωρήσει. Συνήθως δε, οι νίκες ψυχολογίας και σημειολογίας, έχουν μεγαλύτερη και διαχρονική χρηστικότητα.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ /statesmen.gr

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΑΓΡΟΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (ΣΕΛΙΑΝΑ: 7-7-2012)

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Ιουλίου, στις 18:30, υπό την αιγίδα του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του ΕΟΤ και του Δήμου Αιγιαλείας, έχει ως εξής:
- Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής στη Διεύθυνση Οικονομικών Αναλύσεω...ν, Προοπτικών και Αξιολογήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα παρουσιάσει την Κοινή Αγροτική Πολιτική μέχρι το 2020, τις επιδοτήσεις που θα δοθούν, τις νέες καλλιέργειες που πρέπει να αναπτυχθούν και την οργάνωση που πρέπει να έχουν οι αγρότες.
- Θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Αχαιός στην καταγωγή, Κωνσταντίνος Ζήκος, ο οποίος θα παρουσιάσει την πολιτική του Οργανισμού, την προβολή της χώρας μας διεθνώς και τις νέες μορφές που αναπτύσσονται στη χώρα μας.
- Θα μιλήσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Βασίλης Γιαννόπουλος, που ζει και δραστηριοποιείται στην Αχαΐα, για την οργάνωση των αγροτών, το κίνημα επιστροφής στην ύπαιθρο για ενασχόληση με αγροτικές εργασίες, για τις καλλιέργειες και τον τρόπο προώθησης των προϊόντων, κάτι πολύ σημαντικό ώστε να μένουν χρήματα στους αγρότες.
- Θα μιλήσει ο πρόεδρος της Αγροτουριστικής Ένωσης Πελοποννήσου, Πάνος Πούλος, από την Κορινθία, αναφερόμενος σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης στην ύπαιθρο.
- Θα μιλήσει επίσης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Άγγελος Ρούβαλης που είναι από την Αιγιάλεια και δραστηριοποιείται στην περιοχή, προκειμένου να αναφερθεί σε θέματα αμπελουργίας και γενικά ανάπτυξης του οίνου.
- Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν για θέματα του Δήμου Αιγιαλείας, ο Λεωνίδας Μαυρουδής, Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας - υπεύθυνος Ανάπτυξης και ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος, Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας για Ακράτα - Αιγείρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού, ενώ θα υπάρξουν δράσεις στο διατηρητέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Σελιάνας, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι την προσπάθεια υποστηρίζουν οι εταιρείες: TOYOTA HELLAS, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ (ΒΡ) και PEPSICO – HBH.

Υπεύθυνος οργάνωσης εκδήλωσης: Δημήτρης Μπαλής
Δημοσιογράφος – Παραγωγός εκπομπών τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6945-260623.

Στις 24 & 25 Αυγούστου το 4ο Ziria Festival "Νίκος Δόικας"


Διοργανώνεται και φέτος το Ziria Music Festival "Νίκος Δόικας", ένα δωρεάν φεστιβάλ στα Τρίκαλα Κορινθίας. Στη διοργάνωση, που επαναλαμβάνεται για τέταρτη φορά φέτος, θα εμφανιστούν πολλά ροκ συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα. Θα γίνει στις 24 & 25 Αυγούστου στο Αθλητικό κέντρο Ζήρειας.
Δελτίο τύπου διοργανωτών:
Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Αυγούστου, στο Αθλητικό κέντρο Ζήρειας, διοργανώνουμε το 4o Ziria Music Festival "Νίκος Δόικας", ένα διήμερο μαραθώνιο μουσικό φεστιβάλ, με τη συμμετοχή πολλών ροκ και όχι μόνο, εξαιρετικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα.
Μια μεγάλη παραγωγή, home made, συμμετοχική και ακηδεμόνευτη, με ελεύθερη είσοδο και ελεύθερη χρήση όλων των υποδομών, σε ένα φανταστικό άπλετο χώρο, με σχεδόν τέλεια οργάνωση, ψηλά στο βουνό στα 1600 μ. υψόμετρο.
Η εκδήλωση γίνεται σε συνέχεια των «Live Rock πάρτυ στη Ζήρεια», που έγινε τον Αύγουστο του 2009, του "2ου Ζήρεια Open Party" που έγινε τον Αύγουστο του 2010 και του 3ου Ziria Music Festival που έγινε τον Αύγουστο του 2011 και ήταν αφιερωμένα στη μνήμη του Ξυλοκαστρίτη μουσικού Νίκου Δόικα. Η είσοδος είναι ελεύθερη, η τοποθεσία ιδανική και η πρόσβαση πολύ εύκολη. Στο χώρο θα υπάρχουν όλες οι υποδομές και μεγάλος χώρος διαμορφωμένος για camping.
Τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν! Ένα στοίχημα που βάλαμε είναι να αποδείξουμε ότι δεν είναι τα χρήματα που κινούν τα πάντα, ούτε τα πάντα γίνονται για τα χρήματα. Όλη η διοργάνωση του πάρτυ γίνεται εθελοντικά και συμμετοχικά.
Όπως και τις τρεις προηγούμενες χρονιές, τη διοργάνωση επιμελούνται αφιλοκερδώς μια παρέα Ξυλοκαστριτών. Μας στηρίζουν και τους ευχαριστούμε θερμά, το Αθλητικό κέντρο Ζήρειας, οι ξενοδόχοι των Τρικάλων, καθώς και άλλες επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Όλες οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που υποστηρίζουν το Ziria Music Festival αναφέρονται στην ανακοίνωση "Οι χορηγοί μας".
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα συγκροτήματα και έναν - έναν όλους τους μουσικούς, για την αφιλοκερδή τους συμμετοχή.
Το πάρτυ θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 24 Αυγούστου και θα κρατήσει μέχρι το πρωί της Κυριακής.
Το πάρτυ είναι και δικό σας. Καλέστε τους φίλους σας και ελάτε όλοι μαζί για μια ξεχωριστή εμπειρία, στο πιο high open party της χρονιάς!

Π.Ε. Ηλείας: Πρόσληψη 34 ατόμων για τη δακοκτονία


Στην πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, μέχρι 42 ημερομίσθια, συνολικού αριθμού τριάντα τεσσάρων (34) ατόμων στις ελαιοκομικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για την κάλυψη παροδικών αναγκών του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς προχωρά η αντιπεριφέρεια. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Με την αίτηση οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν:
  1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου ή των δύο όψεων της άδειας οδήγησης ή των κρίσιμων σελίδων του ατομικού βιβλιαρίου υγείας όλων των ασφαλιστικών φορέων. Αν από αυτά δεν προκύπτει η ημερομηνία γέννησης πρέπει να προσκομισθεί και πιστοποιητικό γέννησης.
  2. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, πρόσφατης έκδοσης, από τον οικείο Δήμο ή Κοινότητα.
  3. Οι πολύτεκνοι και τα τέκνα πολύτεκνων οικογενειών: Πιστοποιητικό Δήμου ή Κοινότητας, πρόσφατης έκδοσης, στο οποίο να βεβαιώνεται η οικογενειακή τους κατάσταση ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αρχής, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.). Αρκεί η προσκόμιση του ενός εκ των δύο πιστοποιητικών, εφόσον από αυτό αποδεικνύεται αναμφίβολα η πολυτεκνική ιδιότητα. Ο υποψήφιος απέκτησε ισοβίως την Πολυτεκνική ιδιότητα α) λόγω τεσσάρων (4) τουλάχιστον τέκνων, ανεξαρτήτως ηλικίας και λοιπών ιδιοτήτων, β) βάσει του Ν. 860/1979 και γ) βάσει του Ν. 3454/2006.
  4. Πιστοποιητικά απόδειξης εμπειρίας είναι η βεβαίωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής. Ως βαθμολογούμενη εμπειρία λαμβάνεται υπόψη η απασχόληση σε προγράμματα δακοκτονίας. Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος εργάστηκε σε Πρόγραμμα Δακοκτονίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, η εμπειρία θα προκύπτει από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηλείας.
Η διάρκεια απασχόλησης του ανωτέρω προσωπικού δεν θα υπερβεί τα σαράντα δύο (42) ημερομίσθια, κατά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία πρόσληψής τους μέχρι 30-11-2012.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν απλή αίτηση με συνημμένα τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά, στα γραφεία της Υπηρεσίας μας στην διεύθυνση: Μανωλοπούλου 31 - Διοικητήριο, Πύργος, απευθύνοντάς την στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (τηλ. επικοινωνίας: 2621360108, 110 &109).

Κόρινθος: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον πολιούχο Απ. Παύλο

Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης της Κορίνθου προς τιμή του πολιούχου της, Απ.Παύλου . Χθες  παραμονή της εορτής, στις 7:00 το βράδυ, πραγματτοποιήθηκε ο Μέγας Συνοδικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Απ.Παύλου Κορίνθου προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πλαισιουμένου από τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς: Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανόν εκ του Πατριαρχείου Ρουμανίας, Αργολίδος κ. Ιάκωβον, Βρεσθένης κ. Θεόκλητον, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομον, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβαν, τους Επισκόπους Επιδαύρου κ. Καλλίνικον, Σαλώνων κ. Αντώνιον, Θαυμακού κ. Ιάκωβον, όπως και από τον Σεβασμιώτατο Ποιμανέρχη μας κ. Διονύσιον..
Στις 9:00μ.μ.  μετά τον Πανηγυρικό Συνοδικό Εσπερινό, έγινε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου Κορίνθου του Αποστόλου Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας μας, Πολιούχου της πόλης μας, προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπως επίσης και των Ιερών Λειψάνων εκ των εν τη Κορινθία Αγίων
Σήμερα το πρωί ετελέστει  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία,προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανού εκ του Πατριαρχείου Ρουμανίας, Αργολίδος κ. Ιακώβου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, Σαλώνων κ. Αντωνίου, Θαυμακού κ. Ιακώβου, όπως και του Σεβασμιωτάτου Ποιμανέρχου μας κ. Διονυσίου.

 Τέλος στις 7 το απόγευμα θα γίνει στην Αρχαία Κόρινθο στο «Βήμα του Γαλλίωνος» Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός .



Παρασκευή 29 Ιουνίου ΠΡΩΙ
ΟΡΘΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 6:45 το πρωί θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και θα ακολουθήσει η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου,
Στις 7:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας στον ίδιο Ιερό Ναό, θα τελεστεί ο Εσπερινός των Αγίων Αποστόλων και θα ακολουθήσει Ιερά Παράκληση στον Απόστολό μας Παύλο. Μετά τις Ιερές Ακολουθίες, στις 9:00 το βράδυ, θα ακολουθήσουν πολιτιστικές ενοριακές εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού.
Παράλληλα, το κέντρο βάρους του πνευματικού εορτασμού θα μετατεθεί στην Αρχαία Κόρινθο, την Καθέδρα της Αποστολικής Μητροπόλεώς μας, όπου έδρασε και δίδαξε τους Κορινθίους ο Μέγας Παύλος. Εκεί στις 7:00 μμ θα εκκινήσει λιτανευτική πομπή από τον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η οποία θα καταλήξει στο Βήμα της ρωμαϊκής αγοράς, εντός του αρχαιολογικού χώρου, όπου ο Απόστολος Παύλος κρίθηκε από τον Ρωμαίο ανθύπατο Γαλλίωνα (Βήμα του Γαλλίωνος).
Στο Βήμα θα τελεστεί ο από πολλών ετών καθιερωμένος Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανού εκ του Πατριαρχείου Ρουμανίας, Αργολίδος κ. Ιακώβου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, Σαλώνων κ. Αντωνίου, Θαυμακού κ. Ιακώβου, όπως και του Σεβασμιωτάτου Ποιμανέρχου μας κ. Διονυσίου.
Θα ψάλλει η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «Άγιος Κυριακός ο Υμνογράφος» υπό τη διεύθυνση του κ. Λεωνίδα Καρασταμάτη.
Στις 9:30 το βράδυ και μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση στην κεντρική Πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου, μεταξύ του ενοριακού Ναού και του αρχαιολογικού χώρου.
Στις 10:00 τη νύκτα της 29ης Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Αρχαίας Κορίνθου, με την οποία και θα ολοκληρωθούν οι εορτασμοί της ημέρας της εορτής του πολιούχου και προστάτου μας Αποστόλου Παύλου».

Πάτρα: «Στο χειρότερο δυνατό σημείο ο σιδηρόδρομος»

«΄Ηταν μια δύσκολη απόφαση που μπορεί, όμως, να δώσει πνοή στο έργο», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, απαντώντας χθες σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, για την απόφαση της ΕΡΓΟΣΕ, να κηρύξει έκπτωτες δύο εργολαβίες στη σιδηροδρομική γραμμή και στο τμήμα Κιάτου _ Ροδοδάφνης.
Ο Περιφερειάρχης, σημείωσε ότι πρόκειται για δύο εργολαβίες που είχαν ξεκινήσει το 2006, θα έπρεπε να έχουν παραδοθεί το 2010, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια παρέμειναν ανενεργές.
Επί πλέον ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε, ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε επαναδιαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση για τα σιδηροδρομικά έργα στη χώρα, με θέμα αφενός τη μείωση της εθνικής συμμετοχής και αφετέρου την ολοκλήρωσή τους.
Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε ότι το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο σε όλη τη γραμμή Αθήνα – Κιάτο – Ροδοδάφνη – Ρίο – Πάτρα – Πύργος, αποτελεί αμετακίνητη αναπτυξιακή προτεραιότητα για τη Δυτική Ελλάδα.
Επίσης, ανέφερε ότι «αυτήν τη στιγμή, το δίκτυο βρίσκεται στο χειρότερο δυνατό σημείο, γεγονός που υποχρεώνει την Περιφέρεια σε ανάληψη πρωτοβουλίας σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν οι στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα της πολιτικής για το σιδηρόδρομο στη Δυτική Ελλάδα».

ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Αστέρας Τρίπολης για προετοιμασία στο Καρπενήσι


Στο Καρπενήσι βρίσκεται από χθες ο Αστέρας Τρίπολης . Η ομάδα της Αρκαδίας θα πραγματοποιήσει για μια ακόμα χρονιά στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας το βασικό στάδιο της προετοιμασία τους υπό τις οδηγίες του Σάκη Τσιώλη. Ο Έλληνας τεχνικός πήρε μαζί του όλους τους παίκτες που βρίσκονται στην διάθεσή του ενώ επέλεξε και 13 από την ομάδα νέων που ακλούθησαν την αποστολή.

«Έφυγε» από τη ζωή ο Νέστορας Μάτσας

Έφυγε, σε ηλικία 82 χρόνων, ο δημοσιογράφος Νέστορας Μάτσας. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία ως κριτικός κινηματογράφου στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ. Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του ΕΙΡΤ και της ΥΕΝΕΔ. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο, 30 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, από το Νεκροταφείο Καισαριανής. Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα στα Παιδικά Χωριά SOS.

Ο Νέστορας Μάτσας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930 και σπούδασε στο Παρίσι δημοσιογραφία, θέατρο και κινηματογράφο, με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1949 στην εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ», ως κριτικός κινηματογράφου. Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ», «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΕΣΤΙΑ», τα περιοδικά «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και «ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ», ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε συνεργάτης του ΕΙΡΤ και της ΥΕΝΕΔ. Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής σε ξένα πανεπιστήμια και καθηγητής στα επιμορφωτικά σεμινάρια της ΕΣΗΕΑ.
Παράλληλα με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία. Ήταν συγγραφέας 35 βιβλίων από τα οποία πολλά έχουν μεταφραστεί σε πλήθος ξένων γλωσσών, ακόμη και στα κινεζικά και τα οποία έχουν αποσπάσει πολλές διακρίσεις. Πρώτος καθιέρωσε τα εθνογραφικά ντοκιμαντέρ, ενώ ήταν ο πρώτος που εισήγαγε στην ελληνική τηλεόραση τα λαογραφικά και εθνογραφικά προγράμματα.
Δημιούργησε και παρουσίασε περισσότερες από 1.000 εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση. Επιπλέον, γύρισε 150 εθνογραφικά ντοκιμαντέρ, πολλά από τα οποία έχουν κερδίσει διεθνή βραβεία και διακρίσεις. Για την πλούσια σταδιοδρομία του τιμήθηκε με πλήθος διακρίσεων. Μεταξύ αυτών: Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, Κρατικό Βραβείο Μυθιστορηματικής Βιογραφίας, Διεθνή Έπαινο Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, Βραβείο Πόλεως Αθηνών, Δημοσιογραφικό Βραβείο Ιδρύματος Μπότση, κ.ά.
Ο Νέστορας Μάτσας υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία της μεταπολεμικής ελληνικής δημοσιογραφίας. Η δράση, η σταδιοδρομία και το λογοτεχνικό του έργο αποτελούν ορόσημο στη λαογραφία και στην εθνογραφία της Ελλάδας. Η αναγνώρισή του από την ελληνική, δημοσιογραφική και πνευματική κοινότητα υπήρξε καθολική και το έργο του, όπου παρουσιάστηκε, απέσπασε τη διεθνή αναγνώριση. Ως άνθρωπος ήταν ευγενής, αξιοπρεπής, συναδελφικός, ήπιος, χωρίς ίχνος αυτοπροβολής, έπαρσης ή αλαζονείας.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και ο δημοσιογραφικός κόσμος συλλυπείται τους οικείους του και στέλνει τελευταίο χαιρετισμό στον πανάξιο συνάδελφο, ο οποίος υπήρξε σημείο αναφοράς για την ελληνική δημοσιογραφία.

ΑΜΠΕ

MΠPABO ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ - ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Η Ιταλία πανάξια στον τελικό του Euro απέναντι στην Ισπανία!


                                   Ο Μπαλοτέλι με κεφαλιά ανοίγει το σκορ για την Ιταλία

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάριο Μπαλοτέλι η Ιταλία νίκησε με 2-1 τη Γερμανία στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας στον δεύτερο νοκ άουτ ημιτελικό του euro2012, και πέρασε για πρώτη φορά μετά το 2000 στον τελικό της διοργάνωσης, όπου την προσεχή Κυριακή θα διεκδικήσει το 2ο τρόπαιο στην ιστορία της απέναντι στην Ισπανία. Και τα δύο γκολ των Ιταλών είχαν την προσωπική σφραγίδα του άσσου της Μάντσεστερ Σίτι, του Μπαλοτέλι, που σκόραρε (20΄, 36΄) συγχρόνως για πρώτη φορά στην διοργάνωση. Η Γερμανία που απλά μείωσε σε 2-1 στις καθυστερήσεις με τον Οζίλ με πέναλτι (90+2), δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την ιταλική άμυνα και περιορίστηκε σε μακρινά σουτ προς την εστία του Μπουφόν που σε κάποιες στιγμές έδειξε την παγκόσμια κλάση του. Η ομάδα του Πραντέλι έκλεισε έξυπνα από τα πλάγια και μπλόκαρε την ανάπτυξη των Γερμανών, ενώ συγχρόνως «χτύπησε» στις αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενη τον αδύναμο «κρίκο» των Γερμανών που ήταν η άμυνά τους. Δεν βγήκαν οι εμπνεύσεις του Λεβ, που προτίμησε να ξεκινήσει λανθασμένα με τους Ποντόλσκι και Κρόος. Διατηρήθηκε για ακόμη ένα παιχνίδι η παράδοση που θέλει την Ιταλία να μην χάνει σε επίσημο παιχνίδι από τη Γερμανία!