Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ : Άγνωστος πυροβόλησε την Αμερικανίδα βουλευτή Γκάμπριελ Γκίφορντς

Η Αμερικανίδα βουλευτής της Αριζόνα Γκάμπριελ Γκίφορντς εξακολουθεί να ζει, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή και υποβάλλεται σε εγχείρηση.

Η Γκάμπριελ Γκίφορντς, μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διεξαγωγή δημόσιας εκδήλωσης στο Τουκσόν της Αριζόνας, μετέδωσαν σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και ο δημόσιος αμερικανικός ραδιοσταθμός US National Public Radio.
Το Fox προσέθεσε ότι 11 άνθρωποι πυροβολήθηκαν επίσης όταν ένας άγνωστος άνδρας έτρεξε προς το μέρος τους και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως την ώρα που η Γκίφορντς απευθυνόταν με ομιλία της σε υποστηρικτές της.
Η Αμερικανίδα βουλευτής Γκάμπριελ Γκίφορντς εξακολουθεί να ζει και υποβάλλεται αυτήν τη στιγμή σε εγχείρηση μετά τον πυροβολισμό της από οπλισμένο άνδρα στο Τουσόν της Αριζόνα, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο οποίο έχει διακομισθεί η βουλευτής, όπως και άλλα εννέα θύματα του αιματηρού περιστατικού.
Ο αμερικανικός δημόσιος ραδιοσταθμός είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα ότι η Γκίφορντς ήταν νεκρή.
«Υποβάλλεται αυτήν τη στιγμή σε εγχείρηση. Είναι ζωντανή», δήλωσε στο Reuters η Ντάρσι Σλέιτεν, εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου.
Η Σλέιτεν διευκρίνισε ότι άλλα εννέα θύματα του αιματηρού αυτού επεισοδίου έχουν διακομισθεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Αυτά φέρουν σοβαρά τραύματα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΤΟΥ "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ" ΜΕΣΙΝΟΥ


Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την χοροεσπερίδα που διοργανώνει το Πολιτιστικό Βήμα Μεσσινού και να περάσετε μια όμορφη βραδιά γεμάτι κέφι και καλό Ελληνικό τραγούδι.
στο κέντρο «ΧΙΛΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ»
Αχαρνών 434 & Κωνσταντά 6 – Αθήνα, τηλ. 210-2525504
Θα διασκεδάσουμε με το δημοφιλές μουσικό σχήμα της νυχτερινής Αθήνας που αποτελείται από τους: στο τραγούδι, Γιώργος Βελισσάρης, Γιάνης Σιέττος, Γιώτα Γρίβα, Χριστόδουλος Κωσταρέλος, Σοφία Αντωνοπούλου, Αγγελική Νικολάου και στο κλαρίνο ο Παναγιώτης Πλαστήρας και ο Χρήστος Κατσαμάκης
TΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ 35,00€ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ!!
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ που συμπλήρωσε 15 χρόνια από την ίδρυσή του, με πλούσια πολιτιστική δράση και παρουσία με συνέπεια και συνέχεια
Λόγω περιορισμένων θέσεων θα σας παρακαλέσω να μας ενημερώσετε μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2011 για την συμμετοχή σας.

Ιωάννης Λαλιώτης

Καταληκτική ομιλία Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στην σύσκεψη με τις παραγωγικές δυνάμεις της Πελοποννήσου


Ολοκληρώθηκε με σημαντικές ομιλίες και τοποθετήσεις, έξι ώρες μετά την έναρξη της η σύσκεψη με τις παραγωγικές δυνάμεις της Πελοποννήσου στον τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε στο «Αποστολοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης και στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αγρότες, μέλη του πρωτογενούς τομέα και φορείς.

Αντιδρά ο Τατούλης στις τρικλοποδιές των υπερυπουργών σχετικά με τις αρμοδιότητες

Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο , αρνείται τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για την εποπτεία και τον έλεγχο της λειτουργίας των νοσοκομείων όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης» με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τους περιφερειάρχες και δεύτερος (μεγαλο)υπουργός βάζει «τρικλοποδιές» στον «Καλλικράτη».
Πρόκειται για τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος στο νομοσχέδιο «Απλοποίηση Αδειοδότησης Τεχνικών Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων, Μεταποιητικών Δραστηριοτήτων, Επιχειρηματικών Πάρκων και Λοιπές Διατάξεις» που βρισκόταν σε διαβούλευση από τις 16 έως τις 23/12 είτε αγνοεί συγκεκριμένες διατάξεις του «Καλλικράτη» είτε βρίσκεται μακριά από τη φιλοσοφία του «επιτελικού κράτους» το οποίο επαγγέλλεται ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Ποδαρικό με το δεξί» στο Κιάτο για τη Θύελλα Πετρίου

Με το «δεξί» έκαναν ποδαρικό στο πρωτάθλημα του Β’ ομίλου της Β’ Κορινθίας η «τριάδα» της κορυφής του ομίλου , στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής. Η πρωτοπόρος Θύελλα Πετρίου με την εκτός έδρας επικράτησή της με 2 – 1 επί της Αναγέννησης στο Κιάτο, διατηρήθηκε στο «ρετιρέ» και στο +2 από τον Παννεμεατικό που συνέτριψε με 5 – 0 την ομάδα του Καμαρίου. Συντριπτικός ήταν επίσης και ο Ολυμπιακός Άσσου με το 4 – 0 επί του Άρη Αρχαίας Κορίνθου.

Τα σημερινά αποτελέσματα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ...4 - 0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ .........................1 - 2
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ .................5 - 0

Το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγοριάς συνεχίζεται αύριο και στους δύο ομίλους ως ακολούθως:

Στον Β’ όμιλο:
12η Αγωνιστική
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ -ΑΡΑΤΟΣ
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ -ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 -ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ

Α’ όμιλος
12η Αγωνιστική
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. -ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ -ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. -ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ -ΑΟΦ ΠΑΟΚ
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ

Φινάλε Α’ γύρου αύριο στη Γ’ κατηγορία Κορινθίας

Α’ όμιλος
9η Αγωνιστική
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ -ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ -ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
ΣΟΦΙΚΟ '05 -ΑΟ ΜΑΨΟΥ
ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ -ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ.
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ -ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥ

Β’ όμιλος
9η Αγωνιστική
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ -ΟΡΦΕΑΣ
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΕΓ. ΒΑΛΤΟΥ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ -ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ -ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ

Στο Αίγιο για ποδαρικό η Καλαμάτα

Με εκτός έδρας ματς ξεκινάει τις υποχρεώσεις της η Καλαμάτα στον 6ο όμιλο. Η ομάδα του Έλβιο Μάνα αντιμετωπίζει στο Αίγιο τον Αχιλλέα/Εθνικό Αιγιάλειας που είναι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και δίνει μάχη για να παραμείνει στην κατηγορία. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα παιχνίδια Διαγόρας Βραχνέικων-Τριταιϊκός, Εράνη Φιλιατρών-Εθνικός Σαγέικων. Σέντρα στις 15.00 εκτός από τον αγώνα του Ολυμπιακού Κεφαλονιάς με αντίπαλο το Ζαβλάνι που θα ξεκινήσει μισή ώρα νωρίτερα.

Η αυριανή αγωνιστική
Ολυμπιακός Κεφαλλονιάς-Ζαβλάνι
Μεσσηνιακός-Αστέρας Μαχαιράδου
Εράνη Φιλιατρών-Εθνικός Σαγέικων
Αχιλλέας/Εθνικός Αιγιάλειας-Καλαμάτα
Διαγόρας Βραχνέικων-Τριταιικός
Αχαϊκή-Κυπαρισσία
Ατρόμητος Λάππα-Κροκεές
Σπάρτη-Πάμισος

Εκτός έδρας δοκιμασίες για Αστέρα Μαγούλας και Ένωση Μιδέας

Δύσκολες αποστολές περιμένουν τους πρωτοπόρους στον 7ο όμιλο. Ο Αστέρας Μαγούλας παίζει εκτός έδρας με τον Παναργειακό σε ένα ματς που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Άργους καθώς οι Αργίτες επιστρέφουν στο σπίτι τους για πρώτη φορά την φετινή αγωνιστική περίοδο. Η Ένωση Μιδέας παίζει εκτός έδρας με το Δήλεσι Ο τεχνικός της ομάδας της Αργολίδας Γιάννης Δουβίκας για την Κυριακή δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Καραγκούνη, ο οποίος είναι τιμωρημένος. Εκτός έδρας αγωνίζεται ο Α. Ο. Λουτρακίου , όπου αντιμετωπίζει τα Λουκίσια , ενώ στο Κιάτο ‘ποδαρικό» στον Πέλοπα κάνει η Χαλκίδα Τέλος η Θήβα θα κάνει το ρεπό της. Σέντρα στις 15.00 σε όλα τα παιχνίδια.

Η αυριανή αγωνιστική
Δήλεσι-Ενωση Μιδέας
Λουκισίων Α.Ο.-ΠΑΟ Λουτρακίου
Πέλοπας Κιάτου-Χαλκίδα
Παναργειακός-Αστέρας Μαγούλας
ΑΕΚ Ερμιονίδας-Αίας Παραλίας Ασπροπύργου
Δάφνη Ερυθρών-Βρασιές
Πανναυπλιακός-Πόρος
Παναρκαδικός-Αστέρας Δρεπάνου

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Θα γίνουν άλλες τέσσερις μεταγραφές


Η διοίκηση της Κορίνθου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι μετά τις μεταγραφές των Μπένου και Μεϊμάρογλου πρόκειται να κινηθεί για την απόκτηση ακόμα τεσσάρων ποδοσφαιριστών:
"Συνεχίζονται δυναμικά οι προπονήσεις των παικτών του ΠΑΣ Κόρινθος για τον αγώνα της Τετάρτης με τον Ασπρόπυργο Στις προπονήσεις συμμετέχουν και οι νεοαποκτηθέντες, Μειμάρογλου και Μπένος. Την Δευτέρα στα γραφεία του συλλόγου θα γίνει το συμβούλιο του Δ.Σ. για να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της μεγάλης χοροεσπερίδας της ομάδας που θα γίνει με τον μεγάλο καλλιτέχνη Αντώνη Ρέμο. Στο μεταγραφικό μέτωπο μετά τις αποχωρήσεις παικτών που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι (Δρούλιας, Ιακωβάκης, Καλογιαννίδης, Σεντεμέντες και Γιαννούλης) το ρόστερ θα συμπληρωθεί με 4 τουλάχιστον ποδοσφαιριστές. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν μόλις υπογράψουν".

Η Ελλάδα Βέλου με δεξί ποδαρικό στην κορυφή

Ποδαρικό με το δεξί πέτυχε κατά την 13η αγωνιστική και πρώτη του νέου έτους ,η Ελλάδα Βέλου καθώς επικράτησε με 2 -1 του Αστέρα Δερβενίου και πέρασε επικεφαλής προς στιγμής στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας με +2 βαθμούς από τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου που αγωνίζεται εκτός έδρας (στο Ξυλόκαστρο ) αύριο με τον Πανευρωστινιακό. Στους υπόλοιπους αγώνες της ημέρας ξεχώρισαν οι εκτός έδρας νίκες του Ηρακλή Λεχαίου με 3 -1 επί του Ισθμιακού και του ΠΑΣ Κλένια με 3 – 2 επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου. Το σκορ της ημέρας 4 – 0 σημείωσε ο Αετός Κρυονερίου επί του Σαρωνικού Γαλατακίου. Τέλος μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ , η Δάφνή Εξαμιλίων με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου με σκορ 2 – 2 , με το ίδιο σκορ οι Άγιοι Θεοδώροι με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου και με σκορ 1 -1 το Σπαθοβούνι με τον Πανσολυγειακό.

13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ........ 2 - 2
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ ........................................1 - 3
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ................................2 - 1
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ......................2 - 2
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ – ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ .......................1 - 1
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ – ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ....................................4 - 0
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ ..............................................2 - 3

9 -1 -11
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ..........................34 - 10... 36
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ.........34 - 5.... 34
3 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ....................23 - 15 ...23
4 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ.......31 - 18 ...22
5 ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ..............................22 - 20 ...22
6 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ................................18 - 16 ...19
7 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ..........................22 - 23 ...16
8 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.........................22 - 23... 15
9 ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ............................19 - 24....15
10 ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ.............16 - 21 ...15
11 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ................14 - 19 ...15
12 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ................17 - 22 ...14
13 ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ............ 13 - 21 ...12
14 ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ............16 - 29 ...11
15 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ...............................9 - 30 ....9
16 ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ..........................9 - 23 .....6

Πανευρωστινιακός και Ατρόμητος Χιλιομοδίου έχουν ένα αγώνα λιγότερο.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΣΤΑΣΗΣ
Σύμφωνα με έγγραφο της Ε.Π.Σ. Κορινθίας, στις 29/12/2010 συνεδρίασε η Πιεθαρχική Επιτροπή προκειμένου να επιληφθεί του θέματος της ένστασης που κατέθεσε ο Αστέρας Δερβενίου κατά του Ηρακλή Λεχαίου για τον μεταξύ μας αγώνα στις 4/12/2010.
Με βάση τα άρθρο 19 παρ. 3δ του Κ.Α.Π. αλλά και τη γνωμοδότηση της Νομική Υπηρεσίας της Ε.Π.Ο., σύμφωνα με την οποία οι ομογενείς ποδοσφαιριστές εξισώνονται με τους κοινοτικούς, η ένσταση του Αστέρα Δερβενίου κρίθηκε δεκτή και ο αγώνας Πρωταθλήματος Ηρακλής Λεχαίου - Αστέρας Δερβενίου κατακυρώθηκε υπέρ του Αστέρα με σκορ 0-3. Σημειώνουμε ότι ο αγώνας που ήταν στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής ειχε λήξη ισόπαλος με σκορ 1 -1.

Τι εθνικότητας ήταν ο Αδάμ και η Εύα;;

Ένας Γερμανός, ένας Γάλλος, ένας Άγγλος και ένας Έλληνας σχολιάζουν έναν πίνακα του Αδάμ και της Εύας στον Παράδεισο.
Ο Γερμανός λέει:
-
Κοιτάξτε την τελειότητα στα σώματα: εκείνη ψηλή και ευκίνητη, εκείνος μ’ αυτό το αθλητικό κορμί, τους καλογυμνασμένους μύες...              
Πρέπει να είναι Γερμανοί.
Αμέσως, ο Γάλλος αντέδρασε:
-
Δεν το πιστεύω, είναι ξεκάθαρος ο ερωτισμός που εκλύεται και από τις δυο φιγούρες...Εκείνη τόσο θηλυκή... Αυτός τόσο ανδροπρεπής...Γνωρίζουν ότι σύντομα θα έλθει ο πειρασμός...
Πρέπει να είναι Γάλλοι. 
Κουνώντας αρνητικά το κεφάλι ο Άγγλος σχολιάζει:       
   - Παρατηρείστε... Την ηρεμία στα πρόσωπά τους, την λεπτότητα στη στάση τους, την νηφαλιότητα της κίνησης.    
Μόνο Άγγλοι μπορεί να είναι.
Μετά από μερικές στιγμές συγκέντρωσης, ο Έλληνας φώναξε:Δεν συμφωνώ. Κοιτάξτε καλά: Ο Αδάμ ξεβράκωτος, ξυπόλητοι, κοιμούνται κάτω από ένα δένδρο, έχουν μόνο ένα φτωχό μήλο για να φάνε, δεν διαμαρτύρονται και επιπλέον οι μαλάκες πιστεύουν ότι είναι στον Παράδεισο.
Αυτοί είναι Έλληνες!!!

Στη Σπάρτη η υψηλότερη θερμοκρασία του 2010 στην Ελλάδα!!!



ILIATORA.GR

 
Στην Σπάρτη, σύμφωνα με το πανελλαδικό δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία για το 2010 στην Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δέκα υψηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν το 2010 στην Ελλάδα:

Σπάρτη: 41.6 °C στις 17/08/2010
Λάρισα: 41.6 °C στις 17/08/2010
Βρύσες Χανίων: 40.5 °C στις 17/06/2010
Αγρίνιο: 40.5 °C στις 16/08/2010
Λιβαδειά: 40.4 °C στις 16/06/2010
Ολυμπία: 40.3 °C στις 15/08/2010
Αθήνα-Θησείο: 40.2 °C στις 14/08/2010
Μακρακώμη: 40.1 °C στις 16/06/2010
Μοίρες Ηρακλείου: 39.9 °C στις 17/06 & 24/07/2010
Μολάοι Λακωνίας: 39.9 °C στις 16/08/2010

ΑΙΓΙΟ: Εβαλαν υποθήκη. σεισμόπληκτη εκκλησία


Ακούγεται απίστευτο, κι όμως είναι αληθινό και συμβαίνει στην περιοχή του Αιγίου. Τράπεζα προκειμένου να δανειοδοτήσει σεισμόπληκτο Ιερό Ναό. τον υποθήκευσε (προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και της Μητρόπολης).
Όλα έγιναν νόμιμα, όμως, το περίεργο είναι τι θα πράξει η Τράπεζα σε περίπτωση που δεν....
αποπληρωθούν το δάνειο και οι τόκοι. Θα βγάλει στον πλειστηριασμό την εκκλησία;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Το πιό αστείο γκολ της χρονιάς!

Το είχε πει ο Ίβιτσα Όσιμ στο παρελθόν και όσο περνούν τα χρόνια επιβεβαιώνεται σχετικά με τον χαρακτηρισμό που έδωσε στη μπάλα. Η μεγάλη αναμέτρηση για τα ημιτελικά Κυπέλλου των σχολικών πρωταθλημάτων της Ιαπωνίας ανάμεσα στις Χιρόσι και Κασίβα, χάρισε ένα αστείο τέρμα που πιθανόν να συγκαταλεχθεί στα πιο αστεία της χρονιάς που διανύουμε. Τα λόγια περιττεύουν. Απλά δείτε το video:

Παντρεύτηκε στα κρυφά η Δέσποινα Μοιραράκη

Το δημαρχείο Γλυφάδας επέλεξαν η Δέσποινα Μοιραράκη και ο καλός της, Γιάννης Κοντούλης, για να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου υπό άκρα μυστικότητα την ημέρα της ονομαστικής του εορτής! Η κάμερα του Star ήταν εκεί και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων έδειξε τις αποκλειστικές εικόνες.
Φορώντας λιλά φόρεμα, μαύρο γούνινο πανωφόρι, λυτά μαλλιά και λιτά βαμμένη, η νύφη κατέφτασε στο δημαρχείο όχι με ιπτάμενη μπουχάρα αλλά με αυτοκίνητο και συνοδευόμενη από τον γιό της.
Ο Γιάννης Κοντούλης, με «κλασσικό» κουστούμι, της έδωσε μια ανθοδέσμη με κόκκινα τριαντάφυλλα που την είχε φτιάξει ο γιός της και το ζευγάρι πάντρεψε ο δήμαρχος Γλυφάδας, παρουσία λιγοστών και καλών φίλων.
Μετά την τελετή, η νύφη φίλησε στο στόμα τον γαμπρό και, μαζί με τους καλεσμένους, κατευθύνθηκαν προς το σπίτι τους για το γλέντι.
«Ο άνδρας θέλησε να μου κάνει έκπληξη να τελέσουμε τον πολιτικό μας γάμο την ημέρα της γιορτής του. Δεν περίμενα στη ζωή μου ότι θα παντρευόμουνα. Είμαι πολύ συγκινημένη», δήλωσε η νύφη με δάκρυα στα μάτια, αποκλειστικά στην κάμερα του Star, προσθέτοντας πως θα γίνει και θρησκευτικός γάμος.
Το ζευγάρι είναι μαζί 3 χρόνια, ενώ η Δέσποινα Μοιραράκη έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις της ότι ο Γιάννης Κοντούλης είναι ο άνθρωπος που της άλλαξε την ζωή.

Dete.gr

Αλλάζει μία έδρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Προσφυγή κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής του συνδυασμού “Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μωριά”, Παναγιώτης Κάτσαρης. Με την προσφυγή αυτή ζητά την ακύρωση απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τρίπολης με την οποία επικυρώθηκαν, τα αποτελέσματα των εκλογών για ανάδειξη του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, σύμφωνα με την οποία έγινε και η κατανομή των εδρών και η ανακήρυξη των περιφερειακών συμβούλων. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε ένσταση και διεκδικείται μία έδρα στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας. Επικαλούμενος το Νόμο, είπε ότι η παράταξη του δικαιούται μία από τις αδιάθετες έδρες που κατανεμήθηκαν στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Η υπόθεση αυτή θα εκδικαστεί στις 11 Ιανουαρίου και τότε θα ξεκαθαριστεί αν η «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μοριά» δικαιωθεί και εκπροσωπηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο ή όχι. Αν δικαιωθεί, τότε χαμένος θα είναι ο συνδυασμός “Δυνατή Πελοπόννησος” του Δημήτρη Δράκου που θα λάβει στην Β’ κατανομή μία λιγότερη έδρα και βέβαια θα προκληθεί καραμπόλα στις τελευταίες θέσεις των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων στη Λακωνία και τη Μεσσηνία μεταξύ των συνδυασμών Πέτρου Τατούλη και Δημήτρη Δράκου.

korinthian news

Ένας δείκτης …. χίλιες λέξεις.

Ένας δείκτης …. χίλιες λέξεις.
Η ανησυχία, η αβεβαιότητα και η απαισιοδοξία έχουν εξελιχθεί σε κυρίαρχο συναίσθημα των Ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Αυτή η διαπίστωση αποτυπώνεται, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, στον δείκτη οικονομικού κλίματος.
Ο δείκτης, για τη Ελλάδα, υποχώρησε, το Δεκέμβριο, στις 65,6 μονάδες, όταν ο αντίστοιχος δείκτης για την Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε στις 106,1 μονάδες, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη απόκλιση της Ευρώπης από τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, πάνω από τις 40 μονάδες!
…….
Συνεχίζεται, έτσι, η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας.
Επιδείνωση που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 εξαιτίας και της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αφού, μέχρι τότε, ο δείκτης διατηρούσε, κοινή με την Ευρώπη, αυξητική πορεία και η διαφορά είχε διαμορφωθεί μόλις στις 8,2 μονάδες.
Ακολουθούμενη πολιτική που αποδεικνύεται δημοσιονομικά αναποτελεσματική, κοινωνικά άδικη και αναπτυξιακά άγονη.
Με αποτέλεσμα, νοικοκυριά και επιχειρήσεις να υποβάλλονται διαρκώς σε θυσίες, χωρίς να βλέπουν «φως στο τούνελ».
Και η βελτίωση της ψυχολογίας και του οικονομικού κλίματος είναι αναγκαία για την ανάταξη και ανάπτυξη της Οικονομίας.

Εισήγηση Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στην σύσκεψη με τις παραγωγικές δυνάμεις της Πελοποννήσου

Χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη με τις παραγωγικές δυνάμεις της Πελοποννήσου απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, με την έναρξη της διαδικασίας στην οποία συμμετέχουν δεκάδες στελέχη του πρωτογενούς τομέα και φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στην εισήγηση του ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι "Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι το δια ταύτα και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η αιρετή περιφέρεια μετά τη διαβούλευση που ξεκινά σήμερα για τον πρωτογενή τομέα" ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι το επόμενο Σάββατο θα διοργανωθεί αντίστοιχη διαβούλευση για τον τομέα της Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την προσέλευση τους σημειώνοντας ότι "όπως είχαμε δεσμευτεί ξεκινά ένα διάλογος μαζί σας σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τον τόπο μας να βγει από την κρίση που θα είναι βαθιά και μακροχρόνια. Η προσπάθεια αυτή θα στηριχτεί στην βοήθεια την δική σας αλλά και όλων των φορέων της Περιφέρειας" προσέθεσε στην έναρξη της εισήγησης του.

Προτεραιότητα μας, συνέχισε ο Περιφερειάρχης είναι "να μπορούμε να συνθέτουμε σε αυτό το διάλογο που ανοίγει σήμερα, να μπορούμε να συνθέτουμε και να έχουμε τη δύναμη να ακούμε και τις πιο αντίθετες προσεγγίσεις, γιατί όλες οι απόψεις είναι άδολες απόψεις, όλες οι απόψεις όσο σκληρά και να ηχούν στα αυτιά μας εμπεριέχουν θετικά στοιχεία" στο σημείο αυτό ο κ. Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος στα στελέχη των Περιφερειακών Ενοτήτων υπογράμμισε "αυτά τα θετικά στοιχεία κύριοι Αντιπεριφερειάρχες, κυρίως εσείς και όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι θα πρέπει ουσιαστικά να τα υπηρετήσουμε σε αυτά τα θετικά στοιχεία θα πρέπει ουσιαστικά να δώσουμε προτεραιότητα, να μπορέσουμε να τα συνθέσουμε".

"Μέσα από αυτή τη διαδικασία" συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, "που σήμερα ανοίγουμε μπροστά σας, δίνεται είναι η δυνατότητα της δημόσιας διαβούλευσης η οποία θα γίνεται σε τακτικό χρονικό επίπεδο, θα γίνεται δια ζώσης, αλλά αυτός ο διάλογος θα συνεχίζεται ανά κλάδο και ανά τομέα ενδιαφέροντος και θα μεταδίδεται αμέσως και στο διαδίκτυο, ώστε αυτή η διαβούλευση να συνεχίζει να αποτελεί σημείο της επικαιρότητας και να έχει την ικανότητα να δημιουργήσει τέτοια αντανακλαστικά προσαρμογής ώστε μέσα από τις καινούργιες ιδέες και μέσα από τα καινούργια δεδομένα να μπούμε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα."

"Σήμερα λοιπόν ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια", ανέφερε ο κύριος Τατούλης, "αυτό το θεσμικό νέο πεδίο διαβούλευσης, αρχίζοντας από το πρωτογενή τομέα γιατί πιστεύουμε ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί το σημαντικότερο ζήτημα για την ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας, γιατί ο πρωτογενής τομέας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί το πιο ενδιαφέρον σημείο προκειμένου να δημιουργήσουμε την δική μας τοπική οικονομία"

Αρχίζουν τα ματς

Με τους αγώνες της 13ης αγωνιστικής αρχίζει η νέα χρονια στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κορινθίας που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο.

13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
8 - 1- 11
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ -  ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ

9 -1 -11
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ