Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Χάθηκε ανεμοπτεριστής στην Αντίκυρα

Έρευνες για τον εντοπισμό ανεμόπτερου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Αντίκυρα του νομού Βοιωτίας πραγματοποιούν δυνάμεις του Λιμενικού μετά από πληροφορία κατασκηνωτή για πτώση ανεμόπτερου..
Η πληροφορία ανέφερε ότι νεαρός άνδρας που έκανε ανεμόπτερο χάθηκε στην θαλάσσια περιοχή των Αντικύρων και μέχρι τις βραδινές ώρες δεν είχε δώσει σημεία ζωής Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, Ρυμουλκό, αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

Άκαρπες οι προσπάθειες αναζήτησης του 17χρονου στη Ζαχάρω

ΖΑΧΑΡΩ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Άκαρπες παραμένουν 28ώρες μετά, οι προσπάθειες ανεύρεσης του 17χρονου Αλβανού κολυμβητή στη Ζαχάρω Ηλείας, ο οποίος αγνοείται από χθες το απόγευμα. Οι έρευνες για την ανεύρεσή του δεν

Τη σκότωσε η λαιμαργία της

Αν και υπέρβαρη συνέχιζε να τρώει κουβάδες με κοτόπουλο



ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

Η Sharon Mevsimler, από το Έσεξ της Βρετανίας, ήταν η πιο παχιά γυναίκα στη χώρα αυτή αφού ζύγιζε 286 κιλά.Ικέτευε την οικογένειά της να της φέρνει στα κρυφά κουβάδες με κοτόπουλο, ψάρι και πατάτες ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και ήταν σε ειδική δίαιτα.Η Sharon, πέθανε πριν από 9 ημέρες από έμφραγμα

Νέα ταλαιπωρία στην Κορίνθου – Πατρών


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας θα ισχύσουν στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών από Χ.Θ. 110+000 έως Χ.Θ. 111+150, από 28.07.2010 έως 31.10.2010 κατά τη διάρκεια των οποίων κάθε εβδομάδα.
Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της ρύθμισης θα διεξάγεται:

Μαζεύουν «κουκιά» και στα πανηγύρια



Πλησιάζουν σιγά σιγά οι Δημοτικές εκλογές και το ενδιαφέρον υποψηφίων και ψηφοφόρων γίνεται ολοένα και εντονότερο για τα «κουκιά», στις πρώτες εκλογές στην νέα «Καλλικρατική» εποχή.Η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει και τα πανηγύρια έχουν την τιμητική τους.

Εντυπωσίασε η συνέντευξη του Δημήτρη Σκούρα σε τοπικό κανάλι


Πριν λίγες ημέρες έδωσε μια συνέντευξη, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ο πρώην Δήμαρχος Ξυλοκάστρου και διεκδικητής του νεοσύστατου Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Δημήτρης Σκούρας. Η συνέντευξη του ήταν εφ’ όλης της ύλης και στα πλαίσια της «επιθετικής επιστροφής» του στα κοινά.

Η Φρόσω Γκαϊνά στο πλευρό του Δημήτρη Σκούρα

Υποψήφια Δημοτική σύμουλος με το ψηφοδέλτιο του Δ. Σκούρα δηλώνει η κ. Φρόσω Γκαινά:

«Αγαπητοί συμπολίτες, Σεβαστοί Δημότες του νέου διευρυμένου δήμου μας Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,

Ερώτηση του Κώστα Κόλλια για την διάβρωση των ακτών του Κορινθιακού

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα κατέθεσε στο κοινοβούλιο ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τη διάβρωση των ακτών κατά μήκος του Κορινθιακού.
Σχετικά με το περιεχόμενο της παρέμβασης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

Το “AVATAR” θα προβληθεί στο Δερβένι

Συνεχίζει με επιτυχία τις προβολές του , κάθε βράδυ στις 10 , ο Δημοτικός θερινός κινηματογράφος Δερβενίου ¨Το Διάλειμμα¨. Ήδη μπήκανε στην 4η εβδομάδα προβολών (26/7 – 1/8/2010) όπου ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν , περιλαμβάνεται και η ταινία “AVATAR” σε σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον όπου πρωταγωνιστούν : Σαμ Γουόρθινγκτον, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Στίβεν Λανγκ.


Το Πρόγραμμα της 4ης εβδομάδας:

Η Ζάχολη εορτάζει την Αγία Παρασκευή

Σήμερα πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγ. Παρασκευής στα Κουνιάνικα της Ζαχολης (Ευρωστίνη)όπου παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου. Η Αγία Παρασκευή είναι ιστορική εκκλησία και χρίστηκε , καταρχάς λασπόκτιστος περίπου το 1830 ενώ ανοικοδομήθηκε εκ θεμελίων το 1963. Ξεχωρίζει το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1838 και το καμπαναριό της, το οποίο είναι λιθόχτιστο εξαιρετικής τέχνης, οικοδομημένο σύμφωνα με το βυζαντινό ρυθμό το έτος 1880 από ηπειρώτες τεχνίτες.

Συναπάντημα Σαρακατσάνων στο Σαραντάπηχο


Στο Δήμο Ευρωστίνης και στο πανέμορφο δάσος του Σαρανταπήχου, σε υψόμετρο 1350 μ. πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 25 Ιουλίου, το 5ο συναπάντημα των Μωραϊτών Σαρακατσάνων, το οποίο παρακολούθησαν πλήθος κόσμου.
Το συναπάντημα περιελάμβανε αναπαράσταση παραδοσιακού Σαρακατσάνικου γάμου και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά Κρυονερίου και Σουλίου Κορινθίας με τη συνοδεία ορχήστρας.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Αχαία


Τα μεσάνυχτα , τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Εξοχή Αιγείρας που έκαψε 30 στρέματα αγροτοδασικής έκτασης. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις,

Άκαρπες οι έρευνες για το νεαρό αγνοούμενο στη Ζαχάρω


ΖΑΧΑΡΩ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 17χρονου αλλοδαπού που αγνοείται από χθες το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή της Ζαχάρως όπου κολυμπούσε. Ο νεαρός κολυμβητής, κάλεσε σε βοήθεια καθώς , λόγο , θαλασσοταραχής , είχε περιέλθει σε δυσχερή θέση. Αμέσως έσπευσε σε βοήθεια ο 42χρονος πατέρας του ,ο οποίος μετά

3 ΧΡΟΝΙΑ «ΚΥΛΛΗΝΙΟΣ ΑΔΩΝΙΣ»



Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010


Ο σύλλογος δασοπροστασίας «ΚΥΛΛΗΝΙΟΣ ΑΔΩΝΙΣ» συμπλήρωσε 3 χρόνια δράσης και προσφοράς. Ήταν Ιούλιος του 2007, όταν ξεκίνησε η προσπάθεια από μερικούς πολίτες του δήμου Ξυλοκάστρου να καλύψουν τα κενά της πυροφύλαξης στα δάση της Ζήρειας.
Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας, από την πρώτη στιγμή, ήταν μεγάλη. Φτάσαμε σήμερα να απαριθμούμε περισσότερα από 220 μέλη και αυτό μας κάνει αισιόδοξους ότι και το φετινό καλοκαίρι, τέταρτο στη σειρά, θα καταφέρουμε να μείνουν ανέπαφα τα δάση μας από τις φωτιές. Οι πυροφυλάξεις έχουν αρχίσει και η διάθεση προσφοράς και συμμετοχής των μελών μας είναι και φέτος, ιδιαίτερα συγκινητική.
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετέχουν μέχρι σήμερα στις πυροφυλάξεις και στις δράσεις του συλλόγου και καλούμε όλους τους συνδημότες μας να προστεθούν στην μεγάλη και όμορφη παρέα μας. Η προστασία των δασών είναι επιτακτική ανάγκη και αφορά όλους μας. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6979959213, 6979676066.


ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Χορεύοντας με τους "Ίωνες" στην Ελίκη


ΠΗΓΗ:thebest.gr

Με την παρουσία του υφυπουργού Εργασίας κ. Γ.Κουτρουμάνη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η έναρξη του 6ου Παγκοσμίου Χορευτικού Φεστιβάλ, υπό την οργάνωση του Πολιτιστικού