Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Το βίντεο που σόκαρε τη Βρετανία

Καρέ - καρέ οι σκηνές σοκ που πάγωσαν την κοινή γνώμη στη Βρετανία και έκαναν τον γύρο του κόσμου. Η περίπτωση του ακτιβιστή φοιτητή Τζόντυ Μακιντάιρ σε ένα βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους (Vid.)

«Ηθικόν ακμαιότατον».

Η Φωτό Μου
Γράφει ο Κλεισθένης.

Ένα επακόλουθο της σημερινής δραματικής οικονομικής κατάστασης ,(«επιτυχία» των πολιτικάντηδων), είναι η καταρράκωση του ηθικού των Ελλήνων. Αγέλαστοι, κατηφείς και διαρκώς εκνευρισμένοι οι Έλληνες, κυκλοφορούν στους δρόμους, αηδιασμένοι και θυμωμένοι με τους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης, συλλέγουν οργή που πιθανόν να μετατραπεί σε μίσος η εκδήλωση των οποίων μπορεί να συμπαρασύρει τα πάντα με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών




Η Ακαδημία Αθηνών τίμησε για άλλη μία φορά τους ανθρώπους που ξεχώρισαν σε διάφορους τομείς της επιστήμης, της Τέχνης, του Πολιτισμού και της κοινωνίας βραβεύοντάς τους στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση.

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα… Έφυγε και ο Κώστας Αντωνίου



Μετά τον Α. Βγενόπουλο και τον Ν. Πατέρα, σήμερα ήταν η σειρά του Διευθυντή Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού Κώστα Αντωνίου να κλείσει πίσω του την πόρτα του συλλόγου. Ο Κ. Αντωνίου δεν πείστηκε από τον Δ. Γόντικα να παραμείνει στην ΠΑΕ τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Του τα... κατέβασε!

Την παράσταση έκλεψε ο Κάρλος Αλμπέρτο στο χθεσινό φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργάνωσε ο Ζίκο και ο Ρομάριο.


Σε κάποια φάση δεν του άρεσε η απόφαση του επόπτη με αποτέλεσμα να του κατεβάσει το σορτσάκι!



www.sportdog.gr

Ο Λούκυ Λούκ παρέα με τη Ντόλυ έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Στις 30 Δεκεμβρίου, o αγαπημένος ήρωας των παιδικών μας χρόνων, ο άνθρωπος που πυροβολεί πιο γρήγορα κι από την σκιά του, ο ένας και μοναδικός Λούκυ Λουκ, πάντα παρέα με το κατάλευκο άλογό του τη Ντόλυ, θα επιστρέψει στην πόλη των παιδικών του χρόνων, όπου θα συναντήσει τον Μπίλι Δε Κιντ, την Καλάμιτι Τζέιν, τον Πατ Πόκερ, τον Τζέσι Τζέιμς και τη Μπελ.
Ο Λούκυ Λουκ έρχεται στη μεγάλη οθόνη από την Audio Visual σε μία ταινία – φόρο τιμή στην αριστουργηματική ομώνυμη σειρά κόμιξ των Μορίς και Γκοσινί.

Το τελευταίο Νομαρχιακό συμβούλιο ..Έκλεισε ο ιστορικός κύκλος 16 ετών

 
 
Χθες, Δευτέρα, συνεδρίασε για τελευταία φορά το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κορινθίας, μέσα σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο περιβάλλον....
Έκλεισε λοιπόν ένας κύκλος που ξεκίνησε πριν από δεκαέξι χρόνια, την 1η του Γενάρη του 1995, με τον πρώτο αιρετό νομάρχη, κ. Άγγελο Μανωλάκη και έκλεισε τη σύντομη ιστορική του πορεία με το νομάρχη Κορινθίας κ. Νίκο Ταγαρά. Σε αυτά τα δεκαέξι χρόνια, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας σηματοδότησε έναν άλλο τρόπο διοίκησης,  αλλά και προσέγγισης των μικρών αλλά και μεγάλων προβλημάτων καθώς και των σχέσεων μεταξύ της διοίκησης σε Νομαρχιακό επίπεδο και των πολιτών.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΛΑ... 'ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ'

Ρεπορτάζ: Μάρνυ Παπαματθαίου 
(απο tovima.gr)
«Καλλικράτης» και στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναμένεται με την έναρξη της νέας χρονιάς. Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας προβλέπει κλείσιμο τουλάχιστον 100 σχολείων πανελλαδικά σε περιοχές της χώρας όπου λειτουργούν συγκροτήματα τα οποία δεν δικαιολογούνται από τον αριθμό των κατοίκων τους...

Οπου κλείνει ένα σχολείο…

ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ, στα μέσα του περασμένου αιώνα, όταν η αναζήτηση σχολείου για τα παιδιά που «έπαιρναν τα γράμματα» προκαλούσε κύματα εσωτερικής μετανάστευσης από την ύπαιθρο στα αστικά κέντρα, γυρίζει την ελληνική κοινωνία η εκπαιδευτική πολιτική που επιβάλλει το μνημόνιο και υλοποιεί η κυβέρνηση.

Φιλικός αγώνας στο Δερβένι . Ο Αστέρας παίζει με τον Απόλλωνα Αιγίου

Φιλικό αγώνα στο Δερβένι δίνει σε λίγη ώρα (15:00), στο γηπεδό του , ο
Αστέρας Δερβενίου με την ομάδα του Απόλλωνα Αιγίου

Ο πληθυσμός στη Γη, θα φτάσει τα 6.9 δισεκατομμύρια, την Πρωτοχρονιά

Γερμανία: Ο πληθυσμός στη Γη, θα φτάσει τα 6.9 δισεκατομμύρια, την Πρωτοχρονιά


Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει φτάσει τα 6,9 δισεκατομμύρια την Πρωτοχρονιά και θα φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια μέχρι τα μέσα του 2011, ανακοίνωσε σήμερα στο Ανόβερο μια γερμανική οργάνωση αρωγής που προωθεί τον έλεγχο των γεννήσεων.
Το Γερμανικό Ίδρυμα για τον Παγκόσμιο Πληθυσμό (DSW) έχει στον ιστότοπό του ένα "μετρητή πληθυσμού" που υπολογίζει τον τρέχοντα παγκόσμιο πληθυσμό από διάφορες πηγές ετήσιων δεδομένων.
Ο υπολογιστής θα γράφει 6.934.196.000 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 80 εκατομμύρια περισσότερα απ' ό,τι πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται κατά 2,6 ανθρώπους κάθε δευτερόλεπτο.
 Το DWS δεν προέβλεψε την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα 7 εκατομμύρια.

e-typos.com

H κατάταξη των δήμων σε χρέη στο νομό Κορινθίας. Xρωστάνε συνολικά 16.535.878 € !!!





Τα στοιχεία έχουν δοθεί απο τους ίδιους τους δήμους στο Υπουργείο Εσωτερικών


Πολύς ο λόγος για τα χρέη των δήμων που εκκρεμούν ..Μεγάλη η ανησυχία για την αποπληρωμή τους εν καιρώ Καλλικράτη ..Η αμφισβήτηση απο τις μειοψηφίες για τα πραγματικά χρέη ,είναι ένα ζητούμενο ..Τα χρέη πάντως είτε είναι αυτά που παρουσιάζονται ,είτε είναι μεγαλύτερα, θα δυσχαιράνουν οπωσδήποτε το έργο των δημάρχων..

Χαμός στη Δημητσάνα στην ορκομωσία του Δημάρχου Γόρτυνος - Ο Μητροπολίτης μαινόμενος εναντίον μέλους του Δ.Σ.


ΠΗΓΗ :  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Χαμός έγινε κατά την ορκομωσία του Δημάρχου Γ. Γιαννόπουλου στο νέο Δήμο Γόρτυνος στη Δημητσάνα την περασμένη Κυριακή 19 Δεκεμβρίου. Κατά την ορκομωσία ένα μέλος παρενέβη σημειώνοντας ότι οι ιερείς δεν θα έπρεπε να παραβρίσκονταν στην τελετή αφού βάσει του κανονισμού αυτή δεν προβλέπεται.
Ο Μητροπολίτης κ. Ιερεμίας επετέθη στο μέλος με σκληρά λόγια αλλά και στο πλήθος που δεν καταδίκασε τον .. αμαρτωλό και κάλεσε τους ιερείς να αποχωρήσουν. Δείτε το βίντεο παρακάτω



http://www.isthmos.gr/article.php?news_id=21844

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΜΕ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



ΠΗΓΗ:KORINTHIAN NEWS

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Μπεγλίτη καθώς και πλήθους πολιτικών παραγόντων της Κορινθίας καθώς και πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κιάτο, η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων.

Φρίκη στην Πούντα! Τέσσερις άνθρωποι «κάρβουνο» στην «καρμανιόλα» Κορίνθου - Πατρών. Ανάμεσά τους και ένα 5χρονο παιδάκι.

(φώτο αρχείου)

Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός σφοδρής σύγκρουσης δύο αυτοκινήτων που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10.30 χθες το βράδυ στη Ν. Ε. Ο. Κορίνθου – Πατρών, στο 159ο χλμ, κοντά στον κόμβο της Πούντας. Τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά, όταν το ένα ξέφυγε σπό την πορεία του και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα στη συνέχεια να εκδηλωθεί φωτιά και οι τέσσερις επιβαίνοντες (τρεις άνθρωποι επέβαιναν στο ένα αυτοκίνητο και ένας στο άλλο) να βρουν φρικτό θάνατο καθώς τα σώματά τους απανθρακώθηκαν σε τέτοιο βαθμό, που δεν μπόρεσε να γίνει αναγνώριση, όχι μόνο των στοιχείων τους, αλλά ούτε των φύλων τους, σε πρώτη φάση.. Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα και 5 άνδρες της Πυροσβεστικής Αιγίου.
Σύμφωνα με την αστυνομία στο ένα όχημα, που εκινείτο στο ρεύμα προς Αθήνα επέβαιναν τρία άτομα αλβανικής υπηκοότητας κάτοικοι Αθηνών, που εκτός από τον οδηγό και μια 63χρονη γυναίκα επέβαινε και ένα αγοράκι 5 μόλις ετών . Στο άλλο αυτοκίνητο, που εκινείτο στο ρεύμα προς Πάτρα επέβαινε ένας 24χρονος Έλληνα από το Αίγιο.