Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

1η Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο το Σάββατο στο Ναύπλιο

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προσκαλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Πελοποννήσου στον τομέα της Τουριστικής Ανάπτυξης στην 1η Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο.

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του κ. Τατούλη για συνεχή επικοινωνία και εμβάθυνση της συμμετοχικότητας των πολιτών στους θεσμούς και στα κέντρα λήψης αποφάσεων, προσκαλούνται όλοι οι πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις και θέσεις τους προκειμένου να καταρτισθεί ένα όσο το δυνατόν περισσότερο συνεκτικό επιχειρησιακό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29/01/2011 και ώρα 11:00 π.μ στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.



ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: " Nα μην εκδοθεί άδεια λειτουργίας σε πολυκατάστημα στο Δερβένι".



ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

ΚΟΙΝ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Στην τοπική κοινότητα Δερβενίου το τελευταίο χρονικό διάστημα, μία μεγάλη αλυσίδα λιανικού εμπορίου ετοιμάζεται να ανοίξει ένα υποκατάστημά της, έκτασης περίπου 1200τμ.
Η λειτουργία αυτού του καταστήματος πιστεύουμε ότι θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην ήδη σκληρά δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία.

Επέκταση δικτύου αποχέτευσης Γεληνιατίκων


Δελτίο Τύπου Δήμος Ξυλοκάστρου ΕυρωστίνηςΑρχίζει η εκτέλεση του έργου της επέκτασης της αποχέτευσης στα Γεληνιάτικα προϋπολογισμού 197.485,00 € (με Φ.Π.Α.), που θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου.

Οι πόροι προέρχονται από την απαλλοτρίωση έκτασης της κοινότητας λόγω των έργων κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής.

Το έργο δημοπρατήθηκε με έκπτωση 54,73%. Πρόκειται για την επέκταση του δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και έρχεται να συμπληρώσει τα ήδη εκτελεσμένο προ ενός (1) έτους κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης στην τοπική κοινότητα Γεληνιατίκων.

Η Δημοτική αρχή προσπαθεί με αυτά τα έργα, να προστατεύσει το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων με υποδομές που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας.

Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Προκήρυξη θέσης ως Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Έχοντας υπόψη:

1.Τις διατάξεις των άρθρων του Ν. 3852/2010.
2.Τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.3852/2010.
3.Την αριθ. 1/2011 απόφαση Δημάρχου περί Μεταβίβασης Αρμοδιοτήτων στους Αντιδημάρχους.

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Νέα 48ωρη απεργία στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό την Τετάρτη και την Πέμπτη

Σε νέα 48ωρη απεργία στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό προχωρούν οι σιδηροδρομικοί την Τετάρτη και την Πέμπτη. Τις ίδιες ημέρες οι συρμοί του Μετρό δεν θα φθάνουν στο αεροδρόμιο και θα τερματίζουν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας...
Λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων ότι:
Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου (προηγούμενη ημέρα της απεργίας)
1. Μεταξύ Αεροδρομίου-Κιάτου-Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας) καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 4430, 4432, 4434, 4435.
2. Μεταξύ Αεροδρομίου-Μαγούλας-Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας) καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 4236, 4237.
3. Μεταξύ Αεροδρομίου-Λιοσίων-Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας) καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 4136, 4137.
4. Μεταξύ Πειραιά-Λιοσίων-Πειραιά (Προαστιακός Αθήνας) καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 4336, 4337.
Επίσης, τα δρομολόγια 4332 και 4334 δεν θα εξασφαλίζουν ανταπόκριση για Κιάτο.
Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου (πρώτη ημέρα της απεργίας)
Καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια -καθώς και τα λεωφορεία μεταξύ Κιάτου-Πάτρας-Κιάτου-, πλην των παρακάτω:
Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου (δεύτερη ημέρα της απεργίας) Καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια -καθώς και τα λεωφορεία μεταξύ Κιάτου-Πάτρας-Κιάτου.

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο κεντρικό αεροδρόμιο της Μόσχας. 35 νεκροί και 150 τραυματίες


Μόσχα, ΡωσίαΙσχυρή έκρηξη συγκλόνισε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο στη Μόσχα, με τις πληροφορίες που φθάνουν από τη ρωσική πρωτεύουσα να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Καμικάζι ανατινάχθηκε στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου της Μόσχας, σπέρνοντας πανικό και θάνατο.

Το ρωσικό πρακτορείο Interfax μετέδωσε πληροφορίες για δέκα νεκρούς από την ισχυρή έκρηξη στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο, ωστόσο το πρακτορείο Itar-Tass ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 20. Δεκάδες είναι κατά πληροφορίες οι τραυματίες.

Η υπεύθυνη της επιτροπής έρευνας δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στη ζώνη παράδοσης αποσκευών στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του αεροδρομίου, ενός εκ των τριών αερολιμένων της ρωσικής πρωτεύουσας.

Newsroom ΔΟΛ

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας.Τουλάχιστον τριανταπέντε, οι νεκροί, και εκατον πενήντα , περίπου,οι τραυματίες
Στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Πορεία για την "Λευτεριά" της Παναχαϊκής! Οι διοργανωτές "απαιτούν" την άμεση απομάκρυνση Κούγια

Τελικά, το παιχνίδι και τα παραλειπόμενα ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Ασπρόπυργο δεν τέλειωσαν, καθώς οι οργανωμένοι της Αχαϊκής ομάδας ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου. Τουλάχιστον αυτό διεμήνυσαν μέσω ανακοίνωσης, ενώ ταυτόχρονα καταδίκασαν και τις αθλιότητες που έλαβαν χώρα στη Θύρα 2 του γηπέδου της Αγιάς, αλλά και στο καφενείο του Αντώνη Τσουκαλά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΙΣΧΟΣ: Τίτλος του Newsit.gr για τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή: "Όλη η ακροδεξιά στα αποκαλυπτήρια"


Ναι, ναι καλά διαβάσατε αυτός είναι ο τίτλος που έχει το Video των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή!!!!! (http://www.youtube.com/watch?v=BZqH9k6d-wU )
Ακροδεξιοί είναι αυτοί που ήρθαν να τιμήσουν τον θεμελιωτή της Δημοκρατίας??? Τον ηγέτη που ανέστησε την Ελλάδα από τις στάχτες της??? Καλύτερα να ζητείσετε ένα συγνώμη κ. Ευαγγελάτο και να ελέγχετε τους καραγκιόζηδες που έχετε για δημοσιογράφους εκεί πέρα πριν γράψουν καμιά άλλη μαλακία!!!!

krypsinos.blogspot.com

Σεμινάριο Πολιτικής Επικοινωνίας - 20/1/2011

Image
 


Σεμινάριο πολιτικής επικοινωνίας διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας την Πέμπτη
20 Ιανουαρίου 2011. Το σεμινάριο διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του
δημαρχείου Κορίνθου με ομιλητές τους κκ Μενέλαο Δασκαλάκη, Γρ. Πολιτικής Τεκμηρίωσης & Προγραμματισμού της Νέας Δημοκρατίας και Διονύσιο
Καραχάλιο
, Γρ. Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

To τρένο της ανόδου χάνεται οριστικά για την Παναχαϊκή. Ένταση ξανά στα Μέγαρα!

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο των Μεγάρων μύριζε μπαρούτι, καθώς Βύζας και Παναχαϊκή είχαν «ανοιχτούς λογαριασμούς» από την περσινή περίοδο.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξε μεγάλη ένταση, η οποία κορυφώθηκε στο φινάλε του ματς. Τη φωτιά «άναψαν» οι διαμαρτυρίες του τεχνικού των Πατρινών, Ηλία Φυντάνη, προς τον διαιτητή Αγγελάκη για τον καταλογισμό του πέναλτι με το οποίο σημείωσαν οι γηπεδούχοι το μοναδικό τους τέρμα.

Ματιές στο Περιφερειακο

7ος όμιλοςΣημαντική απώλεια βαθμών είχε ο Αστέρας Μαγούλας στο Λουτράκι, καθώς παραχώρησε λευκή ισοπαλία στον ΠΑΟ, δίνοντας μια άγρια ομορφιά στην κορυφή του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι πήραν έναν παλικαρίσιο βαθμό, που μπορεί να αποβεί καταλυτικός για τη συνέχειά τους στο πρωτάθλημα.

Ληστεία με το καλημέρα σας στην Εθνική τράπεζα στην Αιγείρα με τζιπ και καλάσνικοφ!


Κινηματογραφική αποδεικνύεται η ληστεία που σημειώθηκε στις 8 περίπου το πρωί σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αιγείρα.Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο ληστές εισέβαλαν στην τράπεζα με τζιπ, με το οποίο έσπασαν την πόρτα, έχοντας επιπλέον, βαρύ οπλισμό. Με την απειλή καλάσνικοφ άρπαξαν από τον υπάλληλο το ποσό που βρισκόταν στα ταμεία, το ύψος του οποίου παραμένει προς το παρόν άγνωστο.

Στη συνέχεια με άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο΄, στο οποίο τους περίμενε ένα άτομο, ο οδηγός δηλαδή, διέφυγαν από το σημείο, μετέβησαν λίγο πιο κάτω, μέχρι τις σιδηροδρομικές γραμμές, όπου και τους περίμενε και τέταρτο άτομα, σε ένα τζιπ τσερόκι, μαύρου χρώματος και με μαύρα τζάμια.Επιβιββάστηκνα σε αυτό και τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με την αστυνομία το τζιπ με το οποίο οι ληστές εισέβαλαν στην τράπεζα, αλλά και το δεύτερο όχημα, με το οποίο έφυγαν από τον τόπο της ληστείας και έφτασαν μέχρι το τρίτο όχημα (το τζιπ τσερόκι) είχαν κλαπεί από την περιοχή της Αθήνας.

best

Αναδασμός στον Φενεό!


Σχεδόν 6 – 6,5 χιλιάδες στρέμματα στην κοιλάδα της Γκούρας θα αναδιανεμηθούν στους αγρότες με στόχο τη βελτίωση της παραγωγής και του εισοδήματός τους
Η αναδιάρθρωση των ιδιοκτησιών με επίκεντρο τον αναδασμό στην ορεινή Κορινθία (στον κάμπο του Φενεού) ήταν η σημαντικότερη είδηση που προέκυψε από την συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε με τον βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κόλλια.

Άρχισε το Πατρινό καρναβάλι


Σε ρυθμούς καρναβαλικούς βρίσκεται η Αχαική πρωτεύουσα από προχθες Σάββατο που έγινε η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Μην κοροϊδέψετε τους πολίτες και εσείς κε Δέδε!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γιώργος Δέδες, επισκέφτηκε το παραλιακό κομμάτι της Κορινθίας, από το Δερβένι μέχρι το Λέχαιο, ώστε να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η διάβρωση των ακτών. «Εμείς θα είμαστε μπροστάρηδες σ΄ αυτή την διαδικασία, ώστε να διεκδικήσουμε τα αναγκαία κονδύλια και να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί άμεσα και ριζικά το πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες!
Μπράβο κε Δέδε για όλα αυτά που είπατε και τώρα περιμένουμε να τα δούμε και στην πράξη!
Δεν σας κρύβουμε ότι είμαστε δύσπιστοι με όλα αυτά που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια! Μην το κάνετε σαν κάποιους άλλους που όλο έβλεπαν το πρόβλημα και το τόνιζαν στα ΜΜΕ αλλά στην ουσία το ξεχνούσαν με το που επέστρεφαν στο γραφείο τους! Γιατί αν πουν ότι ασχολήθηκαν συστηματικά και πίεζαν ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ τις αρμόδιες υπηρεσίες λένε ψέματα!

ΚΟΡΙΝΤΗΙΑΝ ΝΕWS

Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής και τριάντα δύο λαθρομετανάστες στο Ξυλόκαστρο

Σήμερα (23-01-2011) στο 120 χλμ. της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας τριάντα δύο (32) λαθρομετανάστες και ένας (1) αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος τους μετέφερε με φορτηγό όχημα , από Αθήνα στο λιμάνι των Πατρών, με τελικό προορισμό το Μπαρί Ιταλίας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο των αστυνομικών κατελήφθη υπήκοος Ουκρανίας, ετών 26, ο οποίος διαμένει νόμιμα στη χώρα μας, να οδηγεί φορτηγό όχημα, τύπου «ψυγείου», έμφορτο με ξυλεία έχοντας προορισμό το Μπάρι Ιταλίας μέσω λιμένα Πατρών .
Σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες του φορτηγού βρέθηκαν συνολικά 32 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων 26 Αφγανοί υπήκοοι (άνδρες) και 6 Ιρακινοί ( 3 γυναίκες εκ των οποίων μια ανήλικη και 3 άνδρες εκ των οποίων ο ένας ανήλικος), με σκοπό την διευκόλυνση της παράνομης εξόδου τους από τη Χώρα προς την Ιταλία .
Κατά τον έλεγχο του φορτηγού οχήματος, ο ανωτέρω οδηγός επέδειξε Γερμανική άδεια κυκλοφορίας του η οποία είναι πλαστή, όπως και οι πινακίδες κυκλοφορίας και το αντίστοιχο ασφαλιστήριο συμβόλαιό του (πράσινη κάρτα) . Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός πλαισίου του οχήματος αντιστοιχεί σε φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας εταιρείας με έδρα τους Αγίους Αναργύρους Αττικής.
Ο οδηγός/διακινητής και οι λαθρομετανάστες θα οδηγηθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Κορίνθου για τα περαιτέρω, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου...


Νυχτερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών

Νυχτερινές ολιγόωρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών καθημερινά από τις 21:30 το βράδυ μέχρι τις 06:30 το πρωί της επόμενης μέρας, κατά την περίοδο από σήμερα Δευτέρα 24.01.2011 έως και την Πέμπτη 27.01.2011, κατά τη διάρκεια των οποίων:
- Το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα μεταξύ του Κόμβου Σελιανιτίκων και του Κόμβου Ρίου θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών.
- Το ρεύμα προς Αθήνα θα λειτουργεί κανονικά.
Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, οι εργασίες θα εκτελεστούν κατ’ αναλογία τις αντίστοιχες μέρες της επόμενης εβδομάδας και θα ακολουθήσει νέα σχετική ενημέρωση.
Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης ασφαλτοτάπητα και υλικών εργοταξιακής σήμανσης από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (VINCI CGP, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).
Η Ολυμπία Οδός ζητά από τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Εφάπαξ μετά το... 2013 στο Δημόσιο

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχει περιέλθει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου αυτήν τη στιγμή είναι σε εκκρεμότητα 37.000 αιτήσεις για εφάπαξ. Το Ταμείο έχει κυριολεκτικά ξεμείνει από ρευστό και... αναζητά 1,62 δισεκατομμύρια ευρώ για να ξεμπλοκάρει η καταβολή του βοηθήματος.. Μάλιστα, τουλάχιστον 500 δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν πεθάνει πριν προλάβουν να πάρουν το βοήθημα.

ΞΥΛΟΚΑΣΣΤΡΟ: 2ος Διαγωνισμός Παιδικής Μαγειρικής - ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ - Βραβεία

 Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για μία ακόμη χρονιά, ο 2ος Διαγωνισμός Παιδικής Μαγειρικής, «Μαγειρεύοντας Μαζί»,της Ένωσης Πολυτέκνων Γυναικών Ελλάδος «η Ροδιά» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.