Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Θρύλος στον τελικό, 2-0 τον…. πελάτη ΠΑΟΚ. Του πήρε το πρωτάθλημα, τον απέκλεισε και στο Κύπελλο!/ Ο Ολυμπιακός κυρίαρχος και φουλ για νταμπλ


Θρύλος στον τελικό, 2-0 τον…. πελάτη ΠΑΟΚ 
 Φουλ για νταμπλ ο Ολυμπιακός! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαντί Καμαρά, που είχε ένα γκολ και μία ασίστ, οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 2-0 του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, ανέτρεψαν το 3-2 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου. Εκεί θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ, η οποία νωρίτερα απέκλεισε τον Αρη. 

Απίστευτη πρόκριση για την ΑΕΚ, βρέθηκε να χάνει στο 92΄με 2-0 από τον Άρη αλλα ο Λιβάγια την έστειλε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος .

Άρης - ΑΕΚ 2-2: Φιλί... πρόκρισης από Λιβάγια (highlights)
Απίστευτη πρόκριση για την ΑΕΚ η οποία βρέθηκε να χάνει στο 92΄από τον Άρη με 2-0 (θυμίζουμε ότι στο πρώτο ματς είχε νικήσει με 2-1) αλλά με τον Μάρκο Λιβάγια στο 95΄ έστειλε τη ρεβάνς στην παράταση κι εκεί ο Κροάτης πέτυχε ένα ακόμη γκολ για να στείλει τον δικέφαλο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου!
Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με απανωτές κόκκινες κάρτες με αποτέλεσμα ο Άρης να μείνει με 10 παίκτες και η ΑΕΚ με 8 (!) αφού αποβλήθηκαν οι Σάσα - Μάνταλος, Σιμόες, Ολιβέιρα.
Δεδομένων των τραυματισμών των Φραν Βέλεθ και Ούγκο Σόουζα, ο Μίχαελ Ένινγκ χρησιμοποίησε τον Λούκας Σάσα στο δεξί άκρο της άμυνας, προτιμώντας τον Μάρτιν Τόνσο στη

Ανάσα σωτηρίας για τους Ακρίτες. Επικράτησαν 1 - 0 του Ατρόμητου.

Ξάνθη - Ατρόμητος 1-0: Ανάσα σωτηρίας για τους Ακρίτες (vid)
H Ξάνθη νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο, στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 1η αγωνιστική των πλέι άουτ και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα, ενόψει της συνέχειας.
Σαν να μην έγινε το πρώτο ημίχρονο, αφού δεν καταγράφεται καμία αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες, πέρα από ένα σουτ του Νάτσου στις καθυστερήσεις του 45λέπτου, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σάο Μπέντο.

Ανήλικος σκοτώθηκε από αμαξοστοιχία του Προαστιακού στις Κρήνες – Οργή και επεισόδια από τους συγγενείς του


Ανήλικος Ρομά βρήκε τραγικό θάνατο παρασυρόμενος από αμαξοστοιχία του Προαστιακού στις  Κρήνες του δήμου Βέλου – Βόχας και στη συνέχεια προκλήθηκαν πολύ σοβαρά επεισόδια.
Ομάδα συγγενών του θύματος, σύμφωνα με το  korinthostv.gr , επιτέθηκε με πέτρες στην αμαξοστοιχία 1313 (Κιάτο – Πειραιάς), προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές ενώ δεν τραυματίστηκε κανένας επιβάτης. Οι συγγενείς του καταγγέλλουν ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε την άφιξη  στον τόπο του συμβάντος.

Εκτακτο – Κορωνοϊός: Μειώθηκαν στα 8 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο


Σήμερα ανακοινώνονται 8 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3310, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.
730 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1848 (55.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 61 ετών. 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτή είναι η 33χρονη που απήγαγε τη μικρή Μαρκέλλα στη Θεσσαλονίκη

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτή είναι η 33χρονη που απήγαγε τη μικρή Μαρκέλλα στη Θεσσαλονίκη (pic)
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, το όνομα, τα στοιχεία ταυτότητας, η φωτογραφία και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 33χρονης ημεδαπής, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (σχετικό το από 18-06-2020 Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Υπηρεσία μας).
Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό να μεταχειριστεί ο δράστης τον ανήλικο σε ανήθικες ασχολίες μη έχοντας συμπληρώσει ο ανήλικος τα 14 έτη, βιασμό, γενετήσια πράξη με ανήλικο – παθόντα ο οποίος δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, πορνογραφία ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε το δωδέκατο έτος της ηλικίας του, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για αποκλειστικά ιδία χρήση και έκθεση.
Πρόκειται για την:
(επ) ΜΟΥΡΘΟΥ (ον) Ειρήνη του Κοσμά και της Ευαγγελίας , γεν. 1987.
 
astynomia.gr

Κύπελλο Ελλάδος: Ρεβάνς “φωτιά” με φόντο τον τελικό σε “Καραϊσκάκης” και “Βικελίδης”

Κύπελλο Ελλάδος: Ρεβάνς και ολοταχώς για τελικό σε «Βικελίδης» και «Γ. Καραϊσκάκης»
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και Άρης – ΑΕΚ υα λύσουν τις… διαφορές τους στις αποψινές (24/6) ρεβάνς των ημιτελικών στο Κύπελλο Ελλάδος, με έπαθλο ένα εισιτήριο στον μεγάλο τελικό. 
Ο βέβαιος πρωταθλητής Ολυμπιακός, θα υποδεχθεί (21:30) τον ΠΑΟΚ στην ρεβάνς της ήττας που γνώρισε στην Τούμπα με 3-2. Τότε, οι “ερυθρόλευκοι”

Το Σάββατο 27 Ιουνίου το "τελευταίο αντίο" στον Νίκο Αλέφαντο


Το προσεχές Σάββατο (27/6) θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Νίκου Αλέφαντου, που έφυγε από τη ζωή χθες (23/6) από προσβολή καρδιάς, σε ηλικία 81 ετών. Η νεκρώσιμη ακολουθία του “θρυλικού” Έλληνας προπονητή θα λάβει χώρα στη 13:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθήνας.
Η οικογένειά του μάλιστα ανακοίνωσε πως η σορός του θα τεθεί από τις 11:00 το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα, ώστε πλην των συγγενών, να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι φίλοι και οι θαυμαστές του που το επιθυμούν να πουν το τελευταίο αντίο.

Πανελλήνιες 2020: Απαντήσεις και σχολιασμός των θεμάτων σε Ιστορία και Πληροφορική


Με βατά θέματα συνεχίστηκαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, σε Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Πληροφορική (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Ειδικότερα, τα θέματα της Ιστορίας ήταν «σαφή, κατανοητά και μέχρι έναν

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ - ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ "Ο ΑΥΛΟΣ"

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/106059229_1647878642035223_4092255841336980251_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=110474&_nc_ohc=v-FoLkplbEcAX8qaUZ2&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=ed3a59be5e47d5b0e4573feb63e2bf39&oe=5F19211E


Με επιτυχία και τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε η Εκτακτη Γενική Συνέλευση του Μουσικού και Μορφωτικου Συλλόγου Ξυλοκαστρου *Ο ΑΥΛΟΣ*, στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ξυλόκαστρο
https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/105608559_1647878605368560_8832067349288533990_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=110474&_nc_ohc=plrJ0BPxzdEAX8HNt66&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=e4d4db59b13ade36df92313c7f53ffb2&oe=5F198DB8.
Το θέμα της συνέλευσης :η εξέλιξη και η πορεία του Συλλόγου μετά και την πανδημία του Κορονοιου και η ξαφνική παραίτηση του μαέστρου της χορωδίας..
Σε ένα πολύ ήπιο και πολιτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνέλευση, με τη τοποθέτηση της προέδρου και των άλλων μελών του Δ. Σ.
Στο τέλος της εισήγησης της προέδρου και αφού ανακοίνωσε πως ο ΑΥΛΟΣ θα συνεχίσει πολύ δυναμικά σε άλλον χώρο , εξήγησε πως ήδη το Δ. Σ. θα αναζητήσει νέο δάσκαλο,ευχαριστώντας τον απερχόμενο μαεστρο αν και δεν ήταν παρών, ακούστηκαν ιδέες και όμορφες προτάσεις για το αρμονικό και δυναμικό μέλλον του Συλλόγου.
Τέλος όλοι απεχωρησαν με ικανοποίηση και υπόσχεση πως τον Σεπτέμβρη, αν επιτρέψει η Covid 19,θα σμιξουν όλοι μαζί για να παραχθεί υγιης πολιτισμός που ανήκει σε όλους. . Εντύπωση έκανε η παρουσία αρκετών νέων μελών που θέλησαν να εγγραφούν. Αυτή είναι η ηθική μας ικανοποίηση. Όλων μας.
Καλό μας Καλοκαίρι.


ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

114 εκατ. σε Δήμους και Περιφέρειες: Πόσα παίρνει ο καθένας και γιατί


 Με δύο Αποφάσεις της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών κατανεμήθηκαν συνολικά 114.444.110,44 ευρώ στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας.
Τα χρήματα προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή δεν είναι επιπλέον πρόσθετη επιχορήγηση του Κράτους προς τους ΟΤΑ.
Σημειώνεται, επίσης, ότι δεν πρόκειται για κάποια έκτακτη εξέλιξη, αλλά για την αναμενόμενη τακτική 6η δόση από τους ΚΑΠ για το τρέχον έτος.
Αναλυτικότερα:

Ραψωματιώτης Δημήτρης: Ήταν εμπρησμός, δεν ήταν πυρκαγιά

 Δημήτρης Ραψωματιώτης: Είμαστε σπίτι! Ζούμε δημιουργικά ...
Συνεχίζοντας και συμπερασματικά
  • Ήταν εμπρησμός, δεν ήταν πυρκαγιά
  • Παρά την αδιαφορία και την παρεμπόδιση της κατάσβεσης δεν υπήρξε μόλυνση περιβάλλοντος
  • Μετά και την  πάνω από 10 χρόνια λειτουργίας και μετά από τον εμπρησμό, το εργαστήριο Δημόκριτος και τοπικό εργαστήριο, με εντολή της Περιφέρειας, έκαναν ελέγχους σε ατμόσφαιρα, νερό και έδαφος της περιοχής, αλλά και ευρύτερα στα γύρω χωριά, και έδωσαν τα διαπιστευτήρια για την σωστή λειτουργία των μονάδων ανακύκλωσης της οικογένειας Ραψωματιώτη, αφού δεν βρέθηκαν μετρήσεις που να υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια.

Εκ νέου αίτημα παράτασης στις προθεσμίες για αυθαίρετα και αδήλωτα τετραγωνικά απέστειλε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ σε ΥΠΕΣ και ΥΠΕΝ


 https://www.grtimes.gr/wp-content/uploads/2019/12/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B5%CE%B5.jpg
Με επιστολές του προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός ζήτησε εκ νέου την παράταση των προθεσμιών που λήγουν στα τέλη Ιουνίου μέχρι το τέλος του έτους για:

Σοσιαλδημοκρατία και κράτος - μαγαζί δεν πάνε μαζί Συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στο tvxs.gr

Ποιον είπε «αγάπη μου» ο Νίκος Ανδρουλάκης κι έμεινε άφωνο το ...
Θεμελιώδη και όχι επικοινωνιακά είναι τα ερωτήματα για τον κ. Τσίπρα που αφορούν το κράτος δικαίου, την διάκριση των εξουσιών και την ουσιαστική δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος, μετά τις αποκαλύψεις για στενούς του κομματικούς και κυβερνητικούς συνεργάτες κ. Παπαγγελόπουλο, κ. Καμμένο και κ. Παππά.
Παράλληλα ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκος Ανδρουλάκης προειδοποιεί

Πρόσκληση σε Έκτακτη Συνεδρίαση της Ε.Π.Ζ. Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων (κεκλεισμένων των θυρών).





Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                               Λουτράκι    24/06/2020
            ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                     Αριθ. Πρωτ.: 9885
                  Δ  Η  Μ  Ο  Σ                                           
    ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
                 ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
       ---------------------------
            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι, 2ος όροφος) την 24η Ιουνίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:30 σε έκτακτη συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη Απόφασης επί του κατωτέρω μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης: