Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Οι παρεμβάσεις των βουλευτών και η δευτερολογία του Αντ. Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ.


«Αν υπάρχει ιδεολογικό ή συνειδησιακό ζήτημα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όμως , την κρίση της προσωπικής του στρατηγικής δεν θα την κάνει κανείς κρίση της παράταξης", τόνισε στη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της ΚΟ της NΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.
Επιπλέον έκανε λόγο για κρίση ηγεσίας στην ΕΕ, ενώ με αφορμή προτάσεις των κ.κ. Σταμάτη και Νικολόπουλου για ανοικτές πόρτες στο κόμμα, τόνισε ότι "η πόρτα μου είναι ανοικτή και είναι εχθρός μου, όποιος δεν ανοίγει πόρτες".

Πράσινα πιόνια…

Πολυτιμότατες υπηρεσίες στην κυβέρνηση προσφέρουν οι εκλεγέντες με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας και αποσκιρτήσαντες...






Γράφει η ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ  
ΠΗΓΗ:ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Πολυτιμότατες υπηρεσίες στην κυβέρνηση προσφέρουν οι εκλεγέντες με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας και αποσκιρτήσαντες προς την κ. Μπακογιάννη. Τη στιγμή που, χθες, όλος ο κόσμος βρισκόταν στο δρόμο, χωρίς λεωφορεία, χωρίς τρόλεϊ, χωρίς μετρό, και στην πλατεία Συντάγματος υπήρχε μια ηχηρή πλειοψηφία Πολιτών που αντιμετωπίζουν την ανεργία, οι πάσης φύσεως Μαρκογιαννάκηδες επισκέπτονταν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους… που εγκατέλειψαν τη Νέα Δημοκρατία! Προς τι η αγανάκτηση; Οτι τους υβρίζουν ως «αποστάτες».

Οι δεσμεύσεις του Πέτρου Τατούλη ..προς τους Κορινθίους!.

Στην Κόρινθο βρέθηκε χθες ο Πέτρος Τατούλης ,μέσα στα πλαίσια των μετεκλογικών του περιοδειών σε όλη την Πελοπόννησο..Ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ,συνοδευόμενος απο τον Γιώργο Δέδε ,τον αντιπεριφερειάρχη του ,καθώς και όλο τον συνδυασμό της ΝΕΑΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ ,έδωσε την πρώτη του συν/ξη απο το Επιμελητήριο Κορινθίας..

Ο κυριος Τατούλης ,αφού ευχαρίστησε τον Κορινθιακό λαό για την στήριξη του συνδυασμού του ,δεσμευθηκε να κάνει το όραμα του πραγματικότητα και να γίνει ην Πελ/σος μια Ευρωπαική Περιφέρεια ..Στόχος του η πάταξη της γραφειοκρατίας ,πρώτο του μέλημα η διαφάνεια και κατόπιν η μεγάλη προσπάθεια η Περιφέρεια να δημιουργήσει την δική της αυτόνομη οικονομια..
Μετά τις δηλώσεις του Πέτρου Τατούλη ,συνεδρίασε ο Περιφερειακός συνδυασμός της Νεας Πελοποννήσου .Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως αυτό θα επαναλαμβανεται κάθε 45 ημέρες ,υπο την ευθύνη του Γιώργου Δέδε ,όπου θα τίθενται στην ατζέντα όλα τα προβλήματα του νομού.

Η πρώτη Ολομέλεια του συνδυασμού θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα ,στις 15 Δεκεμβρίου ..Τόπος συμβολικός ,έχουμε την αίσθηση πως δεν επελέγη τυχαία ..Γίνεται στο σπίτι του αντιπάλου ,που δεν είναι ο Δράκος ,αλλά ο Σαμαράς..

μέσω Jenny’s world:

neapeloponnisos.gr

Από την Τετάρτη, το κανάλι του 902, συγκαλεί συνελεύσεις και ανακοινώνει απολύσεις

Ο ακριβής αριθμός τον απολυόμενων παραμένει άγνωστος


 
Οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι δύσκολοι είναι. Παρόλα αυτά υπάρχει συγκεκριμένο κόμμα, της αντιπολίτευσης που παραμυθιάζει το κόσμο με τις αγνές προθέσεις του και διαρρηγνύει τα ιμάτια του πως μόνο η λαϊκή επανάσταση μπορεί να ανατρέψει το σκηνικό. Ο λόγος για το ΚΚΕ, το "Σπίτι του Λαού".
Από την Τετάρτη, το κανάλι του 902, συγκαλεί συνελεύσεις και ανακοινώνει απολύσεις στους εργαζόμενους, οι οποίες θα ξεκινήσουν από 1 Δεκέμβρη.
Ο ακριβής αριθμός τον απολυόμενων παραμένει άγνωστος.
Στους διαδρόμους του καναλιού τα ποσοστά κυμαίνονται από το 30-60%.
Οι εργαζόμενοι όμως δεν είναι ποσοστά, είναι άνθρωποι με οικογένειες, υποχρεώσεις και χρέη.
Το χειρότερο όλων είναι ότι όταν η διεύθυνση συγκάλεσε συνέλευση μόνο τον κομματικών στελεχών για να ψηφίσουν υπέρ ή κατά των απολύσεων, όλοι πλην ενός των κομματικών ψήφισαν υπέρ.
Η κίνηση αυτή δείχνει το ξεκάθαρο ποιόν των σημερινών αριστερών.
Το "Σπίτι του λαού" που νοιάζεται για την ευημερία, την ισότητα και με πράξεις απαντά στην "αντιλαϊκή" πολιτική της κυβέρνησης με απάντηση τις "φιλολαϊκό".

ΠΗΓΗ:thebest.gr

Σκληρή επίθεση του Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση και στην "συμμαχία των προθύμων" που στηρίζουν την οικονομική της πολιτική.


Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στην "συμμαχία των προθύμων" που στηρίζουν την οικονομική της πολιτική, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
"Δεν θα είμαστε συνένοχοι στην αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης, προσφέρουμε συναίνεση μόνο για να μπει η χώρα στη φάση της ανάκαμψης, τίποτε λιγότερο", ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε λέγοντας ότι ζητάμε επίμονα και με συνέπεια αλλαγή του μίγματος της οικονομικής πολιτικής.
"Αν μας ζητούν τη συνενοχή σε μια πολιτική που οδηγεί σε αδιέξοδα δεν θα τους τη δώσουμε, αν θέλουν συναίνεση σε μια πολιτική που βουλιάζει τη χώρα μας ας ψάξουν αλλού συνενόχους, κάποιοι σπεύδουν να προσφέρουν δεκανίκια και κάποιοι άλλοι να ενταχθούν στη συμμαχία των προθύμων", είπε ο κ.Σαμαράς, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην κ.Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και στους βουλευτές που προσφάτως αποχώρησαν από τη ΝΔ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα προσφέρει συναίνεση μόνο για αλλαγή οικονομικής πολιτικής προκειμένου να σωθεί ο τόπος.
Συνέχισε την επίθεση στην κα Μπακογιάννη και σε εκείνους που αποχώρησαν, χωρίς να τους κατονομάζει, λέγοντας ότι "όσοι κάνουν νέο κόμμα και στηρίζουν την αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης δεν έχουν καταλάβει τί συμβαίνει γύρω τους".
Αναφερόμενος πάντα στο εσωκομματικό τοπίο που διαμορφώθηκε την εβδομάδα που πέρασε, είπε ότι "δεν θα πέσουμε στην στημένη παγίδα της εσωστρέφειας, δεν θα ασχοληθούμε με τα μικρά και τα ασήμαντα".
"Στον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας, σας θέλω όλους δίπλα μου, δεν περισσεύει κανείς", είπε ο κ.Σαμαράς και πρόσθεσε, απευθυνόμενος εμμέσως σε εκείνους που "λοξοκοιτούν" εκτός ΝΔ, ότι "σε αυτό τον αγώνα δεν χωράνε ούτε λυπόψυχοι, ούτε λαθρεπιβάτες".
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η ιδεολογία του κόμματος είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός και ότι δεν αποτελεί μια μάζα άμορφων ιδεών.
Αποσαφήνισε, εξ άλλου, ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα ενώ δεσμεύτηκε ότι θα αποκαταστήσει τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων.
Άνοιξε τη βεντάλια της πολιτικής του αναφερόμενος και στα εθνικά θέματα, κατήγγειλε τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ότι ασκεί μυστική διπλωματία στα ελληνοτουρκικά, απηύθυνε δε την προειδοποίηση να μην χρησιμοποιήσει την οικονομική κρίση ως άλλοθι για υποχωρήσεις στα εθνικά ζητήματα.
Συνέδεσε την "συμμαχία των Προθύμων" με εκείνους που στο παρελθόν είχαν στηρίξει το σχέδιο Ανάν, λέγοντας ότι είναι οι ίδιοι που τότε έλεγαν ότι το σχέδιο Ανάν είναι μονόδρομος σωτηρίας για την Κύπρο και οι ίδιοι τώρα σπεύδουν να στηρίξουν την οικονομική πολιτική του μνημονίου.
 Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών υποστηρίζοντας ότι "η ΝΔ έχει μπει σε ανοδική τροχιά, επέστρεψε σε πρωταγωνιστικό ρόλο, μείωσε μέσα σε δεκατρείς μήνες τη διαφορά, από 10,5 σε δύο μονάδες από το ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν κατάφερε τέτοια επαναφορά".
Συνέχισε δε λέγοντας ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές σηματοδοτούν την πιο δυναμική επάνοδο της ΝΔ: "μας είχαν τελειωμένους και τώρα μας βλέπουν όρθιους, μια ανάσα πίσω τους, η ΝΔ είναι ο μεγάλος κερδισμένος αυτών των εκλογών", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε, πάντως, ότι υπήρξε και μια μεγάλη προειδοποίηση από την πλευρά του ελληνικού λαού, που ήταν η αποχή και συνιστά μήνυμα όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για τη ΝΔ.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική του πρόταση, κάνοντας παράλληλα κριτική στην πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Εξήγησε ότι απορρίπτει την πολιτική του μνημονίου που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γιατί πρώτον δεν χτυπά τη σπατάλη, αλλά ενισχύει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, δεύτερον δεν χτυπά τη φοροδιαφυγή, τρίτον η κυβέρνηση δεν κατάφερε παρά τα σκληρά μέτρα να ελέγξει το δημόσιο χρέος και τέταρτον γιατί οι όροι αποπληρωμής του χρέους είναι πια εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να εκπληρωθούν.
Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν είναι αντίθετος στις διαρθρωτικές αλλαγές, αντίθετα, όπως είπε, υποστηρίζει ένα ακόμη πιο φιλόδοξο πρόγραμμα και προτείνει ακόμη και αναθεώρηση του Συντάγματος για να προωθηθεί. Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αντίθετος ούτε στη δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά υποστήριξε ότι η πολιτική της κυβέρνησης που υπαγορεύεται από το μνημόνιο οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο.
Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι έχει πέσει έξω σε όλες της τις προβλέψεις για τις δαπάνες, τα εσοδα, την ανεργία, τον πληθωρισμό και υποστήριξε ότι σήμερα η κυβέρνηση καλείται να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα.
"Μέχρι εδώ κύριοι του ΠΑΣΟΚ, σας έχει πληρώσει πολύ ακριβά ο τόπος", είπε ο κ.Σαμαράς.
Υποστήριξε δε ότι "η στάση της ΝΔ έχει θετική πρόταση για την έξοδο από την κρίση με ανάπτυξη και ανάκαμψη, ότι το κόμμα του έβαλε πλάτη στα δύσκολα, πρότεινε μέτρα για έλεγχο του ελλείμματος, παρουσίασε πρόγραμμα εξόδου από την ύφεση, ψήφισε μια σειρά από σημαντικά νομοσχέδια που ανέρχονται σε τριάντα".
Τέλος, επανέλαβε ότι η δική του πρόταση περιλαμβάνει ταυτόχρονη αντιμετώπιση της ύφεσης και του ελλείμματος, του ελλείμματος και του χρέους και όχι μόνο περιοριστικά μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής.
Μετά την ομιλία του κ.Σαμαρά ακολούθησαν τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ κεκλεισμένων των θυρών, αφού ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν "για να συζητήσουμε τα οικογενειακά μας".
e-typos.com

Απαλλοτριώσεις «ολυμπιακών ταχυτήτων» στην Πελοπόννησο


Τον «ολυμπιακό» νόμο για τις απαλλοτριώσεις ενεργοποίησε το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να λύσει το μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την καθυστέρηση στην απόδοση της γης. Η αρχή έγινε στην Πελοπόννησο, με το τμήμα Κορίνθου - Καλαμάτας - Σπάρτης, ενώ ακολούθησε πριν από λίγες ημέρες και η εθνική Κορίνθου - Πάτρας - Πύργου.

ΝΟΜΑΡΧΙΑ: "Ο δήμος αποφάσισε μόνος του να κόψει τους ευκαλύπτους" στο Ξυλόκαστρο


ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:

"Με αφορμή την δημοσίευση καταγγελίας στον Τύπο με θέμα την «κοπή ευκαλύπτων του δήμου Ξυλοκάστρου » , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά την πληροφορία που είχαμε από τον προϊστάμενο πολεοδομίας Ξυλοκάστρου δεν έχει δοθεί καμία άδεια αλλά είναι ομόφωνη απόφαση του Δήμου Ξυλοκάστρου" .

ΠΗΓΗ: diogenis-press.blogspot.com

ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

den plirono diodia ΠΑΡΤΕ  ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Πρόσφατα αναφερθήκαμε στις έντονες διαμαρτυρίες συμπολιτών μας για την τεράστια αύξηση διοδίων στον Εθνικό δρόμο Κορίνθου- Τρίπολης που αγγίζει το 36%, Σήμερα λάβαμε νέα καταγγελία από  την Κίνηση Συντονισμού Πολιτών για την Πελοπόννησο:
Άνοιγμα των διοδίων της Νεστάνης την Κυριακή 28 Νοέμβρη στις 16.00
Καταγγέλλουμε τη νέα αύξηση διοδίων στην Ε.Ο. Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας / Σπάρτης και τη λειτουργία νέου σταθμού στην ΑΣΕΑ. Σε μια περίοδο που οι μισθοί συρρικνώνονται και η ανεργία καλπάζει ακόμα και η μετακίνηση τείνει να γίνει πολυτέλεια για πολλούς συμπολίτες μας. Δεν ανεχόμαστε άλλους έμμεσους φόρους γιατί είναι οι πιο άδικοι. Η αύξηση του ΦΠΑ, των φόρων  κατανάλωσης, της βενζίνης και των διοδίων φορτώνουν την κρίση στους πολλούς για να συνεχίσουν να πλουτίζουν λίγοι.
Η μετακίνηση είναι δικαίωμα όλων μας. Η ύπαρξη δρόμων όπου μπορούν οι πολίτες να κινούνται με ασφάλεια είναι υποχρέωση του κράτους η οποία οφείλει να καλύπτεται από τη γενικότερη φορολογία και όχι από πανάκριβα διόδια. Οι αποικιοκρατικές συμβάσεις παραχώρησης των Εθνικών Οδών φορτώνουν στους πολίτες τα έξοδα συντήρησης και κατασκευής με βασικό
κερδισμένο τους γνωστούς μεγαλοεργολάβους (βλέπε εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ).Η Κίνηση Συντονισμού Πολιτών συμμετέχει στο άνοιγμα των διοδίων που οργανώνεται πανελλαδικά από το Πανελλαδικό Συντονιστικό επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια. Καλούμε τους πολίτες της Πελοποννήσου σε άνοιγμα των διοδίων, μαζί με άλλες κινήσεις, την Κυριακή 28 Νοέμβρη στις 16.00 στον κόμβο Νεστάνης.
Απαιτούμε:Κατάργηση των διοδίων στην Ε.Ο. Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας/ Σπάρτης. Κανένας νέος σταθμός διοδίων. Όχι στο επιπλέον χαράτσι του νέου σταθμού της Ασέας.
Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».
Αρνούμαστε να πληρώσουμε διόδια, σηκώνουμε την μπάρα και φεύγουμε. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην κινητοποίηση μπορούν να συνεννοηθούν ανά νομό με τα μέλη της κίνησής μας:

Κόρινθος:              6977-137090         6977-137090 , Αργολίδα:               6946-901764         6946-901764, Λακωνία:               6932-619014         6932-619014,
Μεσσηνία:               6974-073849         6974-073849
Κίνηση Συντονισμού Πολιτών για την Πελοπόννησο

sfedona.gr

Η Κορινθία παίζει μπάλα!


Α΄ κατηγορία Κορινθίας
Ντέρμπι κορυφής στο Λουτρακι (Ολυμπιακός Λουτρ. - Ατρόμητος Χιλ).
Ο Αστέρας Δερβενίου κοντράρεται με τον Πανευρωστινιακό

Με αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α΄ Κορινθίας , κατά την 9η αγωνιστική ημέρα όπου δεσπόζουν το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου και τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου καθώς και το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας ανάμεσα στον Αστέρα Δερβενίου και τον Πανευρωστινιακο.. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και οι αγώνες της Ελλάδας Βέλου με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου και της Δάφνης Εξαμιλίων με τον Ισθμιακό.

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ -  ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ -ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ


Β΄ κατηγορίας Κορινθίας

Α’ όμιλος

Σολομός - Τενεάτης

8η Αγωνιστική
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. -ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ -ΑΟΦ ΠΑΟΚ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ -ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ -ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Β’ όμιλος

Η Λυκοποριά κοντράρεται στο Καμάρι

8η Αγωνιστική
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ -ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ -Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ -ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΑΡΑΤΟΣ -ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ


Γ’ Κορινθίας

Α΄ όμιλος

5η Αγωνιστική
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. -ΑΟ ΜΑΨΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ -ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ
ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ - ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ -ΣΟΦΙΚΟ '05

Β΄ όμιλος

5η Αγωνιστική
ΟΡΦΕΑΣ -ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ -ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ

Αν και έχασε 82-68 από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός φαβορί για την πρωτιά!

Μαδρίτη,
Ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ με 82-68, όμως εξακολουθεί να είναι του 2ου ομίλου της Ευρωλίγκα. Στην ισοβαθμία με τους Ισπανούς έχει το πλεονέκτημα, καθώς διατήρησε τη διαφορά των 16 πόντων, με την οποία νίκησε στο ΣΕΦ τη “βασίλισσα” στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Οι “ερυθρόλευκοι” βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα. Έχαναν εύκολα σουτ, δεν έπαιζαν σωστή άμυνα και παραχωρούσαν εύκολα επιθετικά ριμπάουντ στη Ρεάλ, που προσπάθησε, όμως δεν μπόρεσε να υπερβεί τους 16 πόντους της διαφοράς. Δύο βολές του Σπανούλη στο φινάλε, σε συνδυασμό με το άστοχο τρίποντο του Γκαρμπαχόσα έφεραν την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς πιο κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης. 
Κορυφαίοι του αγώνα οι Ροντρίγκεθ (19π., 6ασ.), Γιουγ (16π., 3/4τρ.) και Ρέγες (10π, 8ρ.). Από πλευράς Ολυμπιακού μοναδικός διακριθείς ο Μίλος Τεόντοσιτς που τελείωσε το παιχνίδι με 21 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 42-34, 58-50, 82-68

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Έτορε Μεσίνα): Τόμιτς 12, Πριχιόνι 3 (1), Σουάρεθ 8 (1), Ρέγες 10, Ροντίγκεθ 19 (1), Βελίτσκοβιτς, Γκαρμπαχόσα 5 (1), Φίσερ 5, Γιουγ 16 (3), Τάκερ 4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3, Νεστέροβιτς 10, Σπανούλης 11, Μπουρούσης 4, Κέσελ 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 10, Νίλσεν, Παπανικολάου 4, Τεόντοσιτς 21 (3), Χαλπερίν, Λούκας

enet.gr