Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ενθουσιώδη υποδοχή στο Νίκο Ταγαρά σε Λυκοποριά, Γελληνιάτικα και Μελίσσι

Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, όπου όλα λειτουργούν ισοπεδωτικά, οι πολίτες της Κορινθίας δείχνουν την αγάπη τους και υποδέχονται με ζεστασιά τον Νομάρχη Κορινθίας και Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Νομού Κορινθίας με το συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» του Δημήτρη Δράκου Νίκο Ταγαρά, σε κάθε γωνιά του νομού. Απόψε, τον καλωσόρισαν στη Λυκοποριά, τα Γελληνιάτικα και το Μελίσσι..
Ο Νίκος Ταγαράς με σεβασμό σε όλους, μίλησε ανθρώπινα και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη δύσκολη για όλους μας εποχή. Την οκταετία που σε λίγο ολοκληρώνεται, τα έργα και οι παρεμβάσεις που έγιναν στην περιοχή, είναι πολλά και σημαντικά.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού, όχι με λόγια, αλλά με συγκεκριμένα έργα..
Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας, ανήλθε στα 2.911.300 ευρώ.
Σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π), εκπονήθηκαν οι οριστικές και συμπληρωματικές μελέτες, συνολικού κόστους 321.000 ευρώ.
Το Μάρτιο του 2010, με την ουσιαστική συμβολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας, χρηματοδοτήθηκαν και ολοκληρώθηκαν από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου, δύο έργα προστασίας των ακτών του Κορινθιακού Κόλπου από τη διάβρωση, με συνολικό προϋπολογισμό 2.340.000 ευρώ.
Το 1.735.000 ευρώ, διατέθηκε σε έργα προστασίας στις περιοχές του Δερβενίου, της Λυκοποριάς και της Λυγιάς, με την κατασκευή προβόλων και τη θωράκιση της ακτής
Οι 605.000 ευρώ, διατέθηκαν στη κατασκευή δύο κυματοθραυστών, παράλληλαστην ακτογραμμή στην περιοχή του Κιάτου.
Για την αποκατάσταση βλαβών που είχε υποστεί η Παλαιά Εθνική Οδός στο Μελίσσι και τα Μαύρα Λιθάρια, διατέθηκαν 250.000 ευρώ.
Με σημαντικό έργο, επιμονή και συνέπεια, ο Νίκος Ταγαράς διεκδικεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τη χρηματοδότηση της μελέτης για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης.
Στον τομέα της εκπαίδευσης, οι παρεμβάσεις που έγιναν υπήρξαν ουσιαστικές. Δίνοντας έμφαση στην υγεία και ασφάλεια των μαθητών, ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση της στέγης αμιάντου στο δημοτικό σχολείο του Μελισσίου, προϋπολογισμού 129.000 ευρώ.
Παράλληλα συντηρήθηκαν και επισκευάστηκαν τα wcτου δημοτικού σχολείου Μελισσίου, με προϋπολογισμό 65.000 ευρώ.
Για την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, ολοκληρώθηκαν μια σειρά εγγειοβελτιωτικών έργων, με στόχο την στήριξη και ανάπτυξη του αγροτικού πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής.
Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του Αρδευτικού δικτύου των Γελληνιάτικων, συνολικού προϋπολογισμού50.000 ευρώ. Με στόχο τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, ολοκληρώθηκε η επέκταση του αρδευτικού δικτύου των Γελληνιάτικων, με προϋπολογισμό 27.500 ευρώ. Παράλληλα με προϋπολογισμό 30.000 ευρώ και 15.000 ευρώ αντίστοιχα, ολοκληρώθηκε η προμήθεια των σωλήνων του Αρδευτικού έργου των Γελληνιάτικων. .Ολοκληρώθηκε ο κεντρικός υδραύλακας και η επισκευή της δεξαμενής του αρδευτικού έργου της Λυκοποριάς, συνολικού προϋπολογισμού130.000 ευρώ.
Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής, το αρδευτικό έργο του Δερβενίου, που αφορά τις περιοχές της Λυκοποριάς, του Στομίου και των Σαρανταπηχιώτικων, συνολικού προϋπολογισμού 1.820.000 ευρώ. Αποκαταστάθηκε και συντηρήθηκε το αρδευτικό δίκτυο της μεταφοράς νερού του ΤΟΕΒ Μελισσίου, συνολικού προϋπολογισμού 12.000 ευρώ. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στον τομέα της έρευνας, για την αξιοποίηση των υποθαλάσσιων υφάλμυρων πηγών του Μελισσίου, έργο προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
Παρεμβάσεις έγιναν και στο τομέα της οδοποιίας. Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε η διαπλάτυνση του Οδικού Άξονα Λυκοποριάς – Καλλιθέας, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ και ολοκληρώθηκε η συντήρηση της Οδοποίας Γελληνιάτικα – Μελίσσι, με προϋπολογισμό 230.000 ευρώ.
Ο Νομάρχης και Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με το συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» του Δημήτρη Δράκου Νίκος Ταγαράς, στα οκτώ χρόνια της Νομαρχιακής του θητείας, δρομολόγησε λύσεις και άφησε το στίγμα του με ουσιαστικό έργο στην Κορινθία, πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο, χωρίς να μηδενίσει το έργο κανενός Δίνοντας προτεραιότητα τις ανάγκες των πολιτών της Κορινθίας, για την καλυτέρευση του επιπέδου ζωής των πολιτών του νομού, σχεδιάζοντας, δημιουργώντας, διεκδικώντας και υλοποιώντας έργα, που έχουν στόχο τον άνθρωπο.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «Μεσσηνία μια περιοχή, 1000 όψεις»



“Ο Δημήτρης Δράκος είναι γνώστης των θεμάτων και των προβλημάτων. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στα θέματα της Περιφέρειας και του ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία. Είναι πολύ σπουδαίο να έχουμε κοντά μας τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου».
Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε στον Δημήτρη Δράκο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την Τρίτη 12/10 στην Έκθεση με τίτλο «που πραγματοποιείται στο Σύνταγμα στην αίθουσα του μετρό.

Η Λυκοποριά παίζοντας με 9 νίκησε 3 – 2 την Θύελλα Κάτω Διμηνιού και ¨επιασε κορυφή



Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της σημείωσε η Λυκοποριά , στα πλαίσια της 2η αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β2 ‘ κατηγορίας Κορινθίας , επικρατώντας με 3-2 της νεοφώτιστης Θύελλας Κάτω Διμηνιού. Η νίκη αυτή της «ερυθρόλευκης» ομάδας του Γιάννη Δορμπαράκη έχει πολύ μεγάλη βαθμολογική αλλά και ψυχολογική σημασία καθώς βρίσκεται επικεφαλής του ομίλου παρέα με τον Παννεμεατικό, με τον οποίο κοντράρονται στο ντέρμπι κορυφής της επόμενης αγωνιστικής για το ποια ομάδα θα παραμείνει «ένοικος του ρετιρε»
Ο Κατσούλης είχε τα κέφια του και σημείωσε χατ τρικ μέσα σε 15 λεπτά (στο 10’, 20’ και 35 ) και η Λυκοποριά προηγήθηκε με 3-0 αρχικά και ενώ όλα έδειχναν πως ο αγώνας θα κυλούσε μονότονα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Δεσποτέλης, στο 42’ μείωσε σε 3-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
Στην επανάληψη, οι παίκτες του Βαγγέλη Χουσελά ήταν καλύτεροι και στο 65’ πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Πράττο και το άγχος άρχισε να διακατέχει τους γηπεδούχους.Τελικά ο Κάσιος στο 89’ σε ανεπανάληπτο τετ α τετ νίκησε τον Μιχαλόπουλο, γράφοντας το 3-2 έφερε τη Λυκοποριά, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αν και τελείωσε με 9 παίκτες το ματς, λόγω αποβολής των Μούγιου (απευθείας κόκκινη) και Αλογογιάννη, με δεύτερη κίτρινη.
Πάντως οι γηπεδούχοι, έδωσαν συγχαρητήρια στον διαιτητή Κωνσταντόπουλο, παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσαν με παίκτες λιγότερους, τονίζοντας πως ήταν ακριβοδίκαιος.
ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ: Ντρέτσα, Μούγιος, Γκολφινόπουλος, Χαραλάμπης, Σιάπικας, Αλογογιάννης, Νικολακόπουλος, Καυκάς (76’ Λύρας), Σιετής (65’ Κασκαράς), Κατσούλης (87’ Παπαμετζελόπουλος), Κάσσιος
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Μιχαλόπουλος, Βογιατζής (50 Μαυραγάνης Α.), Καρνιάκ, Μυριώτης, Κόντης, Λαμπράκης, Ζέρβας, Μπρίλης (70’ Ζέγγος), Δεσποτέλης, Πράττος, Γκιούλης

Περιφερειακή εμβόλιμη αγωνιστική με τοπικά ντέρμπι αύριο στο 7ο.


Εμβόλιμη θα είναι η 5η αγωνιστική του 7ου ομίλου της Δ' Εθνικής η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ντέρμπι της Κορινθίας που θα διεξαχθεί στο Κιάτο μεταξύ του Πέλοπα και του νεοφώτιστου Α. Ο. Λουτρακίου. Όλα τα βλέματτα την Κορινθίας και όχι μόνο στρέφονται στο Κιάτο όπου η γηπεδούχος ομάδα η οποία δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σαιζόν θέλει μία νίκη - ανάσα για να ανέβει βαθμολογικά και ψυχολογικά.
Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η νεοφώτιστη ομάδα του Λουτρακίου , έχει κάνει μία πολύ καλή έναρξη στο πρωτάθλημα αφού σε 4 αγώνες μετράει 7 βαθμούς, 3 λιγότερους από την πρώτη θέση ενώ έχει γνωρίσει μόλις μία φορά την ήττα και θέλει νίκη και μόνο νίκη ο ΑΟΛ απέναντι στο Πέλοπα για να κάνει ένα ακόμα βήμα στο φετινό μαραθώνιο της Δ' Εθνικής.
Εκτός από το κορινθιακό τοπικά ντέρμπι , στη Τρίπολη , μεταξύ του Παναρκαδικού και των Βρασιών, τα ντερμπι της Αργολίδας , Αστέρας Δρεπάνου-Ενωση Μιδέας και ΑΕΚ Ερμιονίδας-Παναργειακός , Στο Κριεκούκι , το ντερμπι της Βοιωτίας Δάφνη Ερυθρών-Θήβα και το γειτονικό Δήλεσι-Λουκίσια

Το πλήρες πρόγραμμα της 4ης Αγωνιστικής:

Αστέρας Μαγ.-Πόρος
ΑΟ Χαλκίδας-Αίας Παραλίας
Παναρκαδικός-Βρασιές
Αστέρας Δρεπάνου-Ενωση Μιδέας
Πέλοπας Κιάτου-ΠΑΟ Λουτρακίου
ΑΕΚ Ερμιονίδας-Παναργειακός
Δάφνη Ερυθρών-Θήβα
Δήλεσι-Λουκίσια
Ρεπό: Πανναυπλιακός

Συλλυπητήριο μήνυμα Νίκου Ταγαρά για την απώλεια του Γιάννη Ανδρέου

Εκφράζω την βαθιά θλίψη μου για την απώλεια του Γιάννη Ανδρέου.
Ενός νέου ανθρώπου, που υπηρέτησε το Δήμο Κορινθίων από τη θέση του Αντιδημάρχου και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας, με ήθος, εργατικότητα και συνέπεια. Έτσι θα μείνει στη μνήμη και στις καρδιές μας.
Οι σκέψεις μας αυτές τις δύσκολες ώρες είναι στην οικογένειά του, στην οποία εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια.

Από την Σολυγεία το ξεκίνημα του Νίκου Ταγαρά

Από τη Σολυγεία ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010 ο Νομάρχης Κορινθίας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νομού Κορινθίας με το συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» του Δημήτρη Δράκου, Νίκος Ταγαράς.
Ο ενθουσιασμός, η μαζική παρουσία και η αγάπη του κόσμου, που για μια ακόμη φορά βρέθηκε δίπλα στον Νίκο Ταγαρά, κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ρητό, στον Κόρφο, το Αγγελόκαστρο και το Σοφικό.
Ο Νίκος Ταγαράς επέλεξε συνειδητά η Σολυγεία να είναι ο πρώτος σταθμός στην προεκλογική του διαδρομή, γιατί είναι ο τόπος που σηματοδότησε τη νικηφόρα πορεία του προς τις εκλογές και αγαπήθηκε και αυτή όπως όλη η Κορινθία.
Ο Νίκος Ταγαράς αναφέρθηκε στο Δήμο Σολυγείας επισημαίνοντας, πως έχει πολλές ιδιαιτερότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα, γεγονός που δημιουργεί υποχρεώσεις αξιοποίησης, προστασίας και ανάπτυξης.
Τα έργα και οι παρεμβάσεις που έγιναν στο Δήμο Σολυγείας την οκταετία που πέρασε, υπήρξαν πολλά και σημαντικά και ο συνολικός προϋπολογισμός τους, αγγίζει τα 2.612 173 ευρώ.
Εκτενής υπήρξε η αναφορά από το Νομάρχη και Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Νίκο Ταγαρά, στους οδικούς άξονες που οδηγούν προς τον Δήμο, στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, στις βελτιώσεις, διανοίξεις ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις. Σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη αναβάθμισης του Εθνικού Οδικού δικτύου στην Κορινθία και πιο συγκεκριμένα οι παρακάμψεις Εξαμιλίων, Ξυλοκέριζας, Σοφικού και ο κόμβος της Επιδαύρου, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Σημαντικές υπήρξαν και οι παρεμβάσεις που έγιναν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας και στο τομέα της συντήρησης των Οδικών Αξόνων. Ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στους πολίτες της Σολυγείας τα τμήματα: Σοφικό- Ρητό με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ, Σοφικό – Αγγελόκαστρο με προϋπολογισμό 470.000 ευρώ, Κόρφος – Παναγία Στείρι με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ, Εθνική Οδός Επιδαύρου – Κόρφου με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, Σοφικό- Αγγελόκαστρο με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ και ο δρόμος του θεάτρου του Σοφικού με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ.
Οι υποδομές περιβάλλοντος και κυρίως η ύδρευση στη Σολυγεία, αποτέλεσαν προτεραιότητα για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας. Ο Νίκος Ταγαράς τόνισε, πως πρέπει να αξιοποιηθούν τα νερά που υπάρχουν και να βρεθούν τρόποι ώστε να μεταφερθούν από εκεί που υπάρχουν και περισσεύουν. Στο Δήμο Σολυγείας κατασκευάστηκαν τρία μικρά ανασχετικά φράγματα προϋπολογισμού 127.500 ευρώ,  από τα 36 σε όλο το νομό, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, προκειμένου να αξιοποιηθούν και να διασφαλιστούν τα επιφανειακά νερά. Πέρα απ΄ αυτά, βαρύτητα δόθηκε και στον τομέα της επιστημονικής έρευνας, αφού επί Νομαρχίας Νίκου Ταγαρά πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π) ερευνητικές γεωτρήσεις στην ανατολική Κορινθία, στις περιοχές του Σοφικού, του Σπαθοβουνίου, του Σολωμού και των Εξαμιλίων με προϋπολογισμό 144.673 ευρώ. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η προμήθεια και τοποθέτηση αντηλιακού συγκροτήματος στην ερευνητική γεώτρηση του Σοφικού. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και τον τομέα της εκπαίδευσης, με 192 νέες αίθουσες διδασκαλίας και 95 βοηθητικές σε όλο το νομό Κορινθίας συνολικού προϋπολογισμού 32.008.787 ευρώ. Στο δήμο Σολυγείας εγκαταστήσαμε όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Νϊκος Ταγαράς, κεντρική θέρμανση στο δημοτικό σχολείο του Σοφικού, συνολικού προϋπολογισμού 14.000 ευρώ και τοποθετήσαμε για την κάλυψη επιπλέον αναγκών στο ίδιο σχολείο, προκατασκευασμένη αίθουσα συνολικού προϋπολογισμού 26.000 ευρώ. Το σύνολο του προϋπολογισμού των έργων για τους οδικούς άξονες την εκπαίδευση και τα εγγειοβελτιωτικά έργα στη Σολυγεία είναι 872.173 ευρώ, ενώ για τις συντηρήσεις των Οδικών αξόνων, ο προϋπολογισμός είναι 1.290.000 ευρώ. Οι πολίτες της Σολυγείας για μια ακόμη φορά, έδειξαν την αγάπη τους στο Νομάρχη και Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη στο Νομό Κορινθίας με το συνδυασμό ΄΄ Δυνατή Πελοπόννησος΄΄ του Δημήτρη Δράκου Νίκο Ταγαρά και τον διαβεβαίωσαν, πως θα είναι μαζί του και σε αυτόν τον αγώνα, γιατί θέλουν να είναι εκείνος που θα συνεχίσει να οδηγεί την Κορινθία και τον τόπο τους στην ανάπτυξη και την ευημερία, δημιουργώντας μεγάλα έργα, που θα την ανεβάσουν ακόμα ψηλότερα και θα συντελέσουν στην περαιτέρω αναβάθμισή της.

Συλλυπητήρια του Συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» για το χαμό του Γιάννη Ανδρέου

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γεώργιος Δέδες και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» επιθυμούν να εκφράσουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του αδικοχαμένου Αντιδημάρχου Κορινθίων Γιάννη Ανδρέου.

Στη μνήμη του εκλιπόντος προσφέρουν, αντί για στεφάνι, χρηματικό ποσό ως οικονομική ενίσχυση στο «Χαμόγελο του Παιδιού» Αρχαίας Κορίνθου.


Κυρ. Μητσοτάκης "Δεν συμφωνώ με τον πατέρα μου αλλά άκομψη η απάντηση της Ρηγίλλης


ΣΚΑΙ

Διαφορετικές απόψεις από τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά και από την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι έχει ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε χθες το βράδυ ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ στον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, διευκρίνισε ότι δεν θα ακολουθήσει την αδελφή του στο υπό ίδρυση κόμμα της. «Δεν συμφωνώ με την άποψη του πατέρα μου και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι είμαστε τρία διαφορετικά άτομα στην ίδια πολιτική οικογένεια και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα», δήλωσε στο ραδιοσταθμό "Σκάι". Πρόσθεσε, πάντως, ότι θεωρεί άκομψη την απάντηση της Ρηγίλλης για τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να φύγει από τη ΝΔ. «Εκλέχθηκα με το κόμμα της ΝΔ, είμαι στέλεχός της και σκοπεύω να παραμείνω σε αυτή», απάντησε όταν ρωτήθηκε τι θα πράξει σε περίπτωση που δεχθεί πρόταση από την Ντόρα Μπακογιάννη να συμμετάσχει στο νέο κόμμα. «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ώστε η ΝΔ να γίνει μία παράταξη που να ενώνει και όχι να χωρίζει», είπε. Ακόμα, χαρακτήρισε μεγάλη πολιτική απρέπεια τον τρόπο που ο υπουργός Οικονομικών χειρίστηκε το θέμα με τον κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είχε προβεί σε διορθωτική κίνηση. Τέλος, χαρακτήρισε «εύστοχη» την κριτική της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δημιούργησε μία τεράστια κρίση δανεισμού, ενώ δήλωσε αντίθετος στις εξεταστικές για οικονομία και Μνημόνιο.

Ο «ναυαγοσώστης» του κ. Παπανδρέου

«Ο λαός μας έχει μνήμη, γνώση και κρίση. Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη...».


«Τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης, ενεργώντας σαν ναυαγοσώστης του κ. Παπανδρέου, επιτέθηκε απόψε εναντίον της Παράταξης, που τον ανέδειξε στα ύψιστα αξιώματα της χώρας, σε μια στιγμή που είναι ορατή η ραγδαία φθορά του ΠΑΣΟΚ και η ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά ο λαός μας έχει μνήμη, γνώση και κρίση» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ ενώ χαρακτηριστική είναι η αποστροφή με την οποία επέλεξε η Αξιωματική Αντιπολίτευση να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στον πρώην Πρωθυπουργό. Η απάντηση της ΝΔ ολοκληρώνεται με τη φράση

Ο Γίώργος Δέδες επισκέφθηκε τον Άσσο , το Λέχαιο και το Περιγιάλι


«Με τον Πέτρο Τατούλη και τη «Νέα Πελοπόννησο» γίνεται η πρώτη σοβαρή προσπάθεια να κλείσει ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών. Να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα. «Γιατί με τον Πέτρο Τατούλη;», θα ρωτήσει κάποιος. Γιατί είναι ένα στοίχημα που έχει ενδιαφέρον. Ένα στοίχημα - πρόκληση…»
Απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργίου Δέδε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε Άσσο , Λέχαιο και Περιγιάλι.

Στη Μεσσηνία περιόδευσε τη Δευτέρα ο Πέτρος Τατούλης. Συναντηση με τον Δημήτρη Δράκο

Στο νομό Μεσσηνίας περιόδευσε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» κ. Πέτρος Τατούλης. Νωρίς το πρωί ο κ. Τατούλης επισκέφτηκε την Νομαρχία Μεσσηνίας και συναντήθηκε με το νομάρχη Δημήτρη Δράκο.

Η περιοδείες του Αντώνη Κλαδούχου

Η Κίνηση Πολιτών & ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος καλούν όλους τους δημότες σε διάλογο - ενημέρωση για θέματα που τους απασχολούν :
την Τρίτη 12 Οκτ. στις 7:00 μμ στο Ελληνικό στο καφενείο της κ. Παναγιώτας Μεταξά.
την Τετάρτη 13-10-2010 και ώρα 8:00 το βράδυ στο Τουριστικό Περίπτερο Δερβενίου συναντά τους εμπόρους και επαγγελματίες του δήμου Ευρωστίνης σε διάλογο - ενημέωση για τα προβλήματα της περιοχής και του κλάδου τους.
την Πέμπτη 14 Οκτ. στις 7:30 μμ στη Μάννα στο καφενείο του κ. Γεωργίου Μπουραντάνη και
την Παρασκευή 15 Οκτ. στις 8:00 μμ στο Συνοικισμό Ξυλοκάστρου στο καφενείο της κ. Μαρίας Μητροπούλου.

Θλίψη για το θάνατο του πρώην πλέον Αντιδημάρχου Κορίνθου Γιάννη Ανδρέου


ISTHMOS.GR

Κατέληξε τελικά σήμερα το πρωί ο 38χρονος πρώην Αντιδήμαρχος Κορινθίων Γιάννης Ανδρέου μετά από μάχη ενάμισι μήνα για να κρατηθεί στη ζωή μετά το εγκεφαλικό που είχε υποστεί το απόγευμα της 28ης Αυγούστου.