Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Σε δημόσια Διαβούλευση το Πλαίσιο Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας για το Διαδίκτυο


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τζαβάρας και ο Γραμματέας Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσος Βολουδάκης, θέτουν σε δημόσια διαβούλευση το πλαίσιο θέσεων του κόμματος για το διαδίκτυο.  Σκοπός της διαβούλευσης είναι να διαμορφωθεί μια πρόταση που θα προσαρμόζει το θεσμικό πλαίσιο του διαδικτύου στα σύγχρονα δεδομένα. 

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω των δυνατοτήτων που παρέχει το νέο portal της Νέας Δημοκρατίας. Κάθε πολίτης μπορεί να συμμετέχει στη διαβούλευση, καταθέτοντας τις απόψεις του και διαμορφώνοντας, τελικά, τη θέση της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθεί το Πλαίσιο των θεσμικών ρυθμίσεων των σχετικών με το διαδίκτυο
Εισαγωγή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Επειδή γίνεται πολύ θόρυβος, θέλω να σας θυμίσω μια δήλωση του αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρ. Σταϊκούρα για την πορεία εξέλιξης του χρέους και να σας δώσω το σχετικό πίνακα.  Θα δείτε πως έχει διαμορφωθεί το χρέος στην περίοδο 2010-2011 και πως στην περίοδο 2004-2009. Επειδή έχουμε αυτή την «καραμέλα», που ουσιαστικά λέει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει, δήθεν, καταστρέψει τη χώρα, ότι αύξησε το χρέος κ.λ.π., να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα.
Δεν σας πάω από το 1981. Θα σας δώσω δυο νούμερα:

Καλούμε την COSMOTE και την κυβέρνηση να αναστείλουν τις απολύσεις και να βρουν λύσεις, χωρίς θύματα τους εργαζόμενους

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ν. Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αιφνίδια απόφαση της COSMOTE για την απόλυση 120 εργαζομένων αποτελεί πρόκληση.
Έγινε χωρίς την αναγκαία διαβούλευση με τους εργαζόμενους. Και τη στιγμή που η εταιρία καταγράφει σημαντικά κέρδη. Καλούμε την  COSMOTE  και την κυβέρνηση να αναστείλουν τις απολύσεις και να βρουν λύσεις, χωρίς θύματα τους εργαζόμενους».

Αντώνης Σαμαράς«H Αστυνομία προστατεύει τη ζωή, την ασφάλεια, την περιουσία των Ελλήνων πολιτών… καιρός να την προστατέψουμε την Αστυνομία».


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς,  επισκέφθηκε σήμερα τους δυο τραυματίες αστυνομικούς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε ώρες αυξανόμενης ανομίας, η Αστυνομία προστατεύει τη ζωή, την ασφάλεια, την περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Και, μάλιστα, με τέτοιες βαρύτατες θυσίες. Όπως τα δυο παλικάρια που χάθηκαν, αλλά και τα δυο παιδιά, τα τραυματισμένα, που μόλις επισκέφθηκα. Είναι πια καιρός και η Πολιτεία, όλοι μαζί, να προστατέψουμε την Αστυνομία».

*Στο μεταξύ ο κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί σήμερα για το Ελσίνκι της Φιλανδίας, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) με θέμα την Οικονομική Διακυβέρνηση, που πραγματοποιείται την Παρασκευή 4 Μαρτίου.
Στη Σύνοδο Κορυφής συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Πρωθυπουργοί μέλη του ΕΛΚ από 15 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα λάβουν μέρος επίσης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπάι και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μπούζεκ.
Κατά την παρουσία του στο Ελσίνκι, ο κ. Σαμαράς θα έχει και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ομολόγους του, στις οποίες θα αναπτύξει τις θέσεις του για την Οικονομική Διακυβέρνηση.
Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα συνοδεύουν, ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Μιχελάκης, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Σταύρος Παπασταύρου και οι σύμβουλοι του Προέδρου, κ.κ. Γιάννης Μουρμούρας και Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Μια φωνή από την Ομάδα Δίας που δεν την άκουσε κανείς

Πριν από λίγες ώρες δύο Αστυνομικ οί της ομάδας Δίας έπεσαν νεκροί , ένας ακόμα είναι πολύ σοβαρά , σε μια καταδίωξη , από Καλάσνικοφ κακοποιών. Νέα παιδιά γύρω στα είκοσι χρόνων που για 800 ευρώ, ανεκπαίδευτοι , διακινδυνεύουν την ζωή τους για να κάνουν καριέρα κάποιοι, όπως μας λέει ένας από αυτούς σε μια επιστολή που δημοσιοποίησε πριν από ένα χρόνο αλλά κανείς μάλλον δεν την διάβασε .
Εμείς την δημοσιεύουμε ολόκληρη μήπως και τώρα κάποιοι αρμόδιοι την πάρουν σοβαρά:

Θρήνος και οργή για το μακελειόΈξω από τη ΓΑΔΑ συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες αστυνομικοί, μετά την εκτέλεση δύο νεαρών συναδέλφων τους από κακοποιούς το βράδυ της Τρίτης. Απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα. Καταγγέλλουν έλλειψη εκπαίδευσης και ελλιπή μέτρα ασφαλείας

Την έλλειψη κατάλληλης εκπαίδευσης και συντονισμού καταγγέλλουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι Αττικής, που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (02/03) έξω από τη ΓΑΔΑ, στο πλαίσιο της ημίωρης αποχής από τα καθήκοντά τους, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο νεαρών αστυνομικών, στο Ρέντη.
"Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και το σωστό συντονισμό", κατήγγειλε ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής.
Ο κ. Μακρής κατήγγειλε ότι τα περιπολικά θα έπρεπε να σπεύσουν στο σημείο για να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά είναι απασχολημένα με τη φύλαξη των πολιτικών.

 

"Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χάνουμε ζωές, όταν κάποιοι δεν κάνουν τη δουλειά τους", καταγγέλλουν οι αστυνομικοί.
"Δεν αρκούν τα συλλυπητήρια. Μπορεί στη θέση των παιδιών να ήταν ο γιος ή η κόρη καθενός, γιατί στις υπηρεσίες αυτές υπηρετούν και γυναίκες. Αύριο θα τύχει σε μας. Και κωφεύουν όλοι", καταγγέλλουν.


Oι αστυνομικοί υπάλληλοι Αττικής από τις 12 ώς τις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης (02/03) απέχουν από τα καθήκοντά τους, κατηγορώντας την ηγεσία της ΕΛΑΣ για επιχειρησιακά λάθη στην καταδίωξη, που οδήγησε στο μακελειό.
"Μιλάμε για τεράστια απόσταση από το Μενίδι στου Ρέντη, κατά την οποία δεν υπήρξε καμία ενίσχυση των τεσσάρων αστυνομικών από άλλες δυνάμεις, τα περιπολικά ήταν ακινητοποιημένα", κατήγγειλε στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος Ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος.
Οι συγκεντρωμένοι αστυνομικοί απέτισαν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους συναδέλφους τους, φωνάζοντας "αθάνατοι”".

Αναβολή και με τη βούλα στον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ

Με καθυστέρηση 24 ωρών η ΓΓΑ ανακοίνωσε επίσημα την αναβολή του τελικού επικαλούμενη λόγους σωματικής ασφάλειας και προστασίας της περιουσίας των πολιτών. Στις επόμενες ημέρες θα γίνει σύσκεψη για να οριστεί η νέα ημερομηνία.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

"Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, σχετικά με τον αγώνα Τελικού Κυπέλου Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος, μεταξύ των Ομάδων «ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ ΚΑΕ», που είχε ορισθεί να διεξαχθεί στο Κ.Γ. Καλαθοσφαίρισης Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Ελληνικού στις 6 Μαρτίου 2011 και ώρα 18.30, εξέδωσε την ακόλουθη απόφαση:

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α. του Α.Ν. 397/68 « Περί επανασυστάσεως της Γ.Γ.Α. και των αρμοδιοτήτων αυτής».
β. Του Π.Δ. 63/2005 « Κώδικας Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα»
γ. Του άρθρου 41Δ παρ. 5 του Ν. 2725/99, όπως προστέθηκε με το άρθρο 4 παρ. 5 του Ν. 3057/2002 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 του Ν. 3262/2004)
2. Την με αριθμ. 17713/29-4-2010 απόφαση της Υφυπουργού Πολιτισμού καιΤουρισμού Αγγελικής Γκερέκου με θέμα « Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων Υφυπουργού στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού (ΦΕΚ 628/Β)
3. Εισήγηση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
4. Την αριθμ. πρωτοκόλλου 1700/2-3-2011 ομόφωνη εισήγηση της ΔΕΑΒ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την αναβολή διεξαγωγής του Τελικού Κυπέλου Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος μεταξύ των ομάδων «ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ ΚΑΕ», που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Κ.Γ. Καλαθοσφαίρισης Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Ελληνικού, στις 6 Μαρτίου 2011 και ώρα 18.30, για προφανείς λόγους διαφύλαξης της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της περιουσίας των πολιτών, δηλαδή, για άκρως σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης.
Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού θα καθοριστεί, σύμφωνα με το Νόμο, από τη διοργανώτρια αρχή, όταν διασφαλιστούν όλοι οι όροι για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα
."

Οδύνη και αποτροπιασμό από την πολιτειακή ηγεσία για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος των αστυνομικών

Οδύνη και αποτροπιασμό εκφράζει η πολιτειακή ηγεσία και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος των αστυνομικών.
Οι έρευνες για τη σύλληψη των αδίστακτων δραστών συνεχίζονται ενώ εκτός κινδύνου είναι οι δύο συνάδελφοί τους που τραυματίστηκαν στο αιματηρό επεισόδιο. Η αστυνομία αναμένει επιπλέον στοιχεία από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στα όπλα της επίθεσης και στα δακτυλικά αποτυπώματα στο όχημα που εγκατέλειψαν οι δράστες. Όπως έγινε γνωστό, το αυτοκίνητο μάρκας Volvo είχε κλαπεί από σπίτι στη Νέα Ερυθραία στις 17 Ιανουαρίου, ενώ οι πινακίδες ανήκουν σε άλλο ΙΧ, μάρκας Φορντ, και εκλάπησαν την ίδια μέρα από την ίδια περιοχή.

Παπούλιας: Το έγκλημα γίνεται όλο και πιο βίαιο

Πληρώνουν με τη ζωή τους

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ στον Κηφισό, με την επίθεση κακοποιών, ύποπτων για ληστεία, κατά τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ αναδεικνύει, για μια ακόμη φορά, το σοβαρό πρόβλημα της δημόσιας ασφάλειας. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε όλοι ότι στη σημερινή Ελλάδα, όπου ο λαός υποφέρει από τα μνημονιακά μέτρα και η κοινωνία δοκιμάζει σκληρά τις αντοχές της, υπάρχουν άνθρωποι, εργαζόμενοι, όπως οι αστυνομικοί, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη δύσκολη μάχη για την προστασία των πολιτών, για την ελληνική κοινωνία, για την Ελλάδα. Και ότι αυτό, δυστυχώς, το πληρώνουν, συχνά, με την ίδια τη ζωή τους. Για αυτό και θα πρέπει να μη λησμονούμε το χρέος μας ως κοινωνία να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους που δίνουν ακόμα και το αίμα τους για την πατρίδα.
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ, ασφαλώς, για μικροκομματική εκμετάλλευση. Εχει περισσότερο κοινωνική, αλλά και πολιτική διάσταση. Το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της μεγάλης αύξησης της εγκληματικότητας, ωστόσο οι δραστικές περικοπές του υπουργείου Οικονομικών στις λειτουργικές, επιχειρησιακές δαπάνες της ΕΛ.ΑΣ. φέρνουν και μείωση της επιχειρησιακής ικανότητας και της αξιοπιστίας των μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας. Το γεγονός είχε αποκαλύψει προ ημερών ο Ελεύθερος Τύπος, το κατήγγειλαν χθες με ερώτησή τους στη Βουλή είκοσι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κάνουν λόγο για σοβαρές ελλείψεις ακόμα και στα είδη ατομικής προστασίας σε μονάδες όπως η ΔΙΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, λοιπόν, για χάρη του Μνημονίου να θυσιάζεται η αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας και να επηρεάζονται το αξιόμαχο και η ασφάλεια των αστυνομικών.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Άνθρακες ο Θησαυρός»

Απολύτως τίποτα δεν βρήκε το κλιμάκιο εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών , στην έρευνα που έκανε στο Δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου για την τοποθέτησης βόμβας. Το κτίριο , είχε εκκενωθεί στις 10 το πρωί , από την Αστυνομία , μετά από απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που τελικά αποδείχτηκε φάρσα.

Η Ελλάδα στον αστερισμό του ΔΕΝ!


Γράφει  η Σοφία Βούλτεψη
Βροχή έπεσαν χθες οι διαψεύσεις και τα «ΔΕΝ», ενισχύοντας τις αβεβαιότητες άλλης μιας δύσκολη και δυστυχώς και αιματηρής για την χώρα μέρας, καθώς σημαδεύτηκε από την επίθεση του κοινού εγκλήματος κατά αστυνομικών, με αποτέλεσμα δύο να χάσουν τη ζωή τους και δύο να τραυματιστούν σοβαρά.

Αν και σύμφωνα με παλιό δημοσιογραφικό δόγμα «δεν πρέπει να πιστεύεις τίποτε πριν διαψευστεί», χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τόσο το σενάριο των πρόωρων εκλογών, όσο και αυτό του ανασχηματισμού.

Μήπως έχετε αίμα στα χέρια σας;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μέσα σε δύο ημέρες, οι κυβερνήσεις των δύο σημαντικοτέρων χωρών της ευρωζώνης, της Γαλλίας και της Γερμανίας, έχασαν δύο σημαντικούς υπουργούς τους. Ο Σαρκοζί στερήθηκε την υπουργό του επί των Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί και η Μέρκελ τον υπουργό του επί της Άμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ.

Η πρώτη παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκαν οι επαφές της με το καθεστώς του Μπεν Άλη στην Τυνησία, μόνο και μόνο επειδή είπε μια κουβέντα παραπάνω, εκδηλώνοντας την ετοιμότητα της Γαλλίας να βοηθήσει τον δικτάτορα στην καταστολή των εξεγερμένων.

Ο δεύτερος, που ήταν μάλιστα ο δημοφιλέστερος υπουργός της Μέρκελ και επίδοξος διάδοχός της στην καγκελαρία, παραιτήθηκε επειδή αποκαλύφθηκε ότι η διδακτορική του διατριβή αποτελούσε συρραφή κλεμμένων κειμένων. Πιστεύεται μάλιστα ότι η προηγηθείσα προσπάθεια της Μέρκελ να τον κρατήσει στη θέση του θα αποβεί εις βάρος της!

Εναντίον του, είχαν ακουστεί σκληρές εκφράσεις ακόμη και από συναδέλφους του, μέλη της κυβέρνησης. Η υπουργός Παιδείας αποκάλεσε την πράξη του «επονείδιστη», ενώ ο Πρόεδρος της Μπούντεσταγκ δεν δίστασε να τον αποκαλέσει «καρφί στο φέρετρο όπου κείτεται η εμπιστοσύνη του λαού προς την Δημοκρατία».

Το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν έχει ποτέ κανείς παραιτηθεί και για τίποτε, αποτελεί την περίτρανη απόδειξη ότι μόνο στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα οι πολιτικοί είναι πολύτιμοι και αναντικατάστατοι. Σε όλες τις άλλες χώρες, πρόκειται για τυχάρπαστους και αναλώσιμους, από τους οποίους χωρίς πόνο ψυχής μπορούν ανά πάσα στιγμή να απαλλαγούν Πρόεδροι, πρωθυπουργοί, κυβερνήσεις και κόμματα.

Αγωγή για τα Κατεχόμενα

Ειδικού Συνεργάτη

Αγωγή κατά του Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε ομάδα δικηγόρων, καταγγέλλοντάς τον για προσβολή της τιμής και της αξιοπρέπειας των Τουρκοκυπρίων.
Οι δεκαπέντε δικηγόροι υποστηρίζουν στην αγωγή τους ότι ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός στα συλλαλητήρια που οργανώνονται στα Κατεχόμενα και το απαξιωτικό και  εριστικό ύφος που υιοθέτησε για να απαντήσει στους Τουρκοκύπριους, «καλλιεργεί κλίμα μίσους και εχθρότητας στον τουρκικό λαό έναντι των ομοεθνών τους στην Κύπρο».
Με ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι  αναγγέλλουν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν νομικές ενέργειες και κατά των υπουργών Τζεμίλ Τσιτσέκ και Εγκεμέν Μπαγίς, που επίσης επιτέθηκαν στους Τουρκοκυπρίους με σκληρές εκφράσεις.
Η κατάθεση της αγωγής παραμονές του προγραμματισμένου για σήμερα νέου συλλαλητηρίου στα Κατεχόμενα, εντάσσεται στην προσπάθεια να αποφευχθούν νέες δηλώσεις, που βαθαίνουν το χάσμα μεταξύ της «Μητέρας Πατρίδας» με τους Τουρκοκυπρίους. Και εκεί πρέπει να αναζητηθούν και τα κίνητρα των μηνυτών.
Στο μεταξύ, ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νίκος Σαλαβράκος κατήγγειλε το κατοχικό καθεστώς για προκλητική στάση απέναντι στην Ομάδα Επαφής Υψηλού Επιπέδου της ΕΕ, που επισκέπτεται επίσημα την Κύπρο.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσής τους για την πορεία των δικοινοτικών συνομιλιών, οι ευρωβουλευτές επρόκειτο να συναντηθούν χθες το μεσημέρι με τον Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος την τελευταία στιγμή, επικαλούμενος έκτακτο κώλυμα, όρισε αντικαταστάτη.
Ο τελευταίος απαίτησε να τοποθετηθούν στον χώρο της συνάντησης οι σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας, κάτι στο οποίο ο κ. Σαλαβράκος αντέδρασε αποχωρώντας, με αποτέλεσμα να τον ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του.
elzoni.gr

Συνεδρίαση Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας - 27/2/11




Image
Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου συνεδρίασε η Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, με θέματα συζήτησης που είχαν ανακοινωθεί μέσω της ηλεκτρονικής μας ιστοσελίδας τις προηγούμενες ημέρες. Στη
συνεδρίαση, πλην των μελών της νομαρχιακής μας επιτροπής συμμετείχε ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Κορινθίων Ν. Κούτουλας, η υπεύθυνη Γυναικών ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, ο πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών και μέλη της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας.
Κατόπιν της συζήτησης που αναπτύχθηκε και ολοκληρώθηκε περίπου στις 5 μμ:
•    Αποφασίστηκε η αναδοχή παιδιού από τρίτες χώρες από την ΟΝΝΕΔ Κορινθίας (σε συνεργασία με την Actionaid). Λεπτομέρειες για τη δράση θα ανακοινωθούν μέσω του site μας τις επόμενες ημέρες.
•    Η ώρα λειτουργίας των γραφείων της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας μεταβάλλεται. Πλέον τα γραφεία θα είναι ανοιχτά κάθε Παρασκευή 7-10 μμ. Ταυτόχρονα, θα οριστούν ώρες λειτουργίας των γραφείων από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τουλάχιστον έως την ημερομηνία διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών. Οι ώρες αυτές θα ανακοινωθούν από το site της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου (www.dapkorinthou.gr).
•    Αποφασίστηκε η επίσκεψη της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας στα νέα γραφεία της Ν.Δ. εντός των επόμενων ημερών. Λεπτομέρειες για την επίσκεψη θα ανακοινωθούν μέσω του site μας τις επόμενες ημέρες.
•    Αποφασίστηκε η επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας στη Γκούρα Κορινθίας. Λεπτομέρειες για τη δράση θα ανακοινωθούν μέσω του site μας τις επόμενες ημέρες.
•    Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», η διάθεση 50 τεμαχίων κάθε τριμηνιαίας έκδοσης του περιοδικού «ΦιλελεύθερηΈκφραση» στην ΟΝΝΕΔ
Κορινθίας.
•    Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πολιτική επικαιρότητα και τη δομή και λειτουργία της οργάνωσης το επόμενο διάστημα.

Η ατομική ευθύνη του καθενός μας να συμμετέχουμε
στην επανάσταση Ελπίδας που ξεκινά,
ταυτίζεται με την υποχρέωσή μας να είμαστε
πρωτοπόροι στις εξελίξεις που έρχονται.

ΟΝΝΕΔ Κορινθίας

2/3/11 - Δελτίο Ειδήσεων - TV Super - 1/3/11


Στο δελτίο ειδήσεων του TV Super με τον Σ. Μασούρη, φιλοξενήθηκε ο Β.Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Κορινθίας, σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τη συνεχιζόμενη εκλογολογία από την πλευρά της κυβέρνησης.


Δείτε το σχετικό video :

vbalafas.blogspot.com

Στη δημοσιότητα η μελέτη για το μισθολογικό στο Δημόσιο


Τη μελέτη για την αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης στους μισθούς του Δημοσίου όπως αυτή έχει αποσταλεί στην ΑΔΕΔΥ, έδωσαν στη δημοσιότητα με κοινή ανακοίνωση τους τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. (Πατήστε εδώ για να δείτε τη μελέτη που κατατέθηκε στην ΑΔΕΔΥ). Παρά το γεγονός ότι το ανακοινωθέν αποτελεί προσχέδιο, στο οποίο θα ενσωματωθεί η επεξεργασία δεδομένων της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών από τη μισθοδοσία του Μαρτίου 2011 (τα οποία θα καλύπτουν το σύνολο σχεδόν της Κεντρικής Διοίκησης), αντικατοπτρίζουν σαφώς τα δεδομένα και τις επερχόμενες αλλαγές. Είναι δε ιδιαίτερα σημαντική διότι θα αποτελέσει τη βάση των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΑΔΕΔΥ, για το νέο ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο θα εφαρμοστεί για τη μισθοδοσία 768.000 δημοσίων υπαλλήλων το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο.

Προκαταβολικό χρήμα στα κόμματα γιατί τους έπνιξαν τα τραπεζικά χρέη...

Χρηματοδότηση ύψους 13,5 εκατομμυρίων ευρώ, έλαβαν για το πρώτο 3μηνο του 2011 προκαταβολικά τα κοινοβουλευτικά (και ευρωκοινοβουλευτικά) κόμματα, αναλόγως της  δύναμής τους. Πόσο όμως «αδέσμευτα» είναι τα κόμματα και πρωτίστως τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας απέναντί στο τραπεζικό σύστημα για να μπορούν χωρίς εξαρτήσεις να νομοθετούν, όταν μόνο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, χρωστούν στις τράπεζες περίπου 233 εκατ. ευρώ και έχουν υποθηκεύσει την κρατική επιχορήγηση έως το 2017 για δάνεια τα οποία έχουν συνάψει;
Αναλυτικότερα:

Μόλις το 1% δεν πληρώνει στην Πατρών – Κορίνθου. Μείωση του αντιτίμου των διοδίων στην εθνική προανήγγειλε ο Γ. Μαγκριώτης

Δραστική μείωση στον αριθμό στον αριθμό των οδηγών που αρνούνται να καταβάλλουν διόδια, καταγράφει η Ολυμπία Οδός που διαχειρίζεται την εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου – Ελευσίνας. Η μείωση των συμμετεχόντων στο Κίνημα «Δεν πληρώνω», σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή», καταγράφεται από τη στιγμή της ψήφισης από τη Βουλή της ρύθμισης που «ποινικοποιεί» τη συγκεκριμένη παράβαση.

Σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο οι πέντε κοινοπραξίες που διαχειρίζονται τις εθνικές οδούς καταγράφουν μείωση από 30% έως 50%.Στην εθνική οδό Ελευσίνας - Κορίνθου - Πάτρας (κοινοπραξία Ολυμπία Οδός), η άρνηση καταβολής διοδίων έπεσε από το 2,5% στο 1%.

Πάντως οι πέντε παραχωρησιούχοι, ζητούν από την κυβέρνηση ισχυρότερη παρουσία της αστυνομίας στα διόδια, ενώ ζητούν να ληφθούν μέτρα και για τις καταλήψεις που κατά κανόνα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και Κυριακή.

Στέλεχος μιας εκ των εταιρειών υποστήριξε χθες στους δημοσιογράφους ότι οι διαμαρτυρόμενοι του ΠΑΜΕ, κατά την αποχώρησή τους μετά το τέλος των συγκεντρώσεών τους στους σταθμούς διοδίων... καταβάλλουν κανονικά το αντίτιμο.

Όσον αφορά τη διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης των συμβάσεων παραχώρησης, ο υφυπουργός Δημοσίων Έργων κ. Γιάννης Μαγκριώτης αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι η μείωση που έχει ζητηθεί στο ύψος των διοδίων δεν θα είναι ίδια για όλους τους άξονες. Η μείωση θα είναι μεγαλύτερη (ώστε να είναι και πιο αισθητή) στους άξονες που βρίσκονται υπό ανακατασκευή (λ. χ. Κορίνθου – Πατρών).

thebest.gr

Στην αντεπίθεση η Μαριλένα Σούκουλη για … την μη εκλογή του συμπαραστάτη του Πολίτη

Μεγάλη έκταση έχει πάρει το θέμα με την μη εκλογή του συμπαραστάτη του πολίτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η περιφερειακή σύμβουλος του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» κ. Μαριλένα Σούκουλη σε δήλωσή της ,μεταξύ άλλων ,για το θέμα αυτό ανέφερε:
«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να εκλέξουμε τον συμπαραστάτη του πολίτη. Η πλειοψηφία δεν θέλει να κατανοήσει το πνεύμα και το το γράμμα του νόμου. Λένε ότι αναζητούμε ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής. Πολύ φοβάμαι ότι ο κ. Τατούλης και η πλειοψηφία δεν μπορούν να κατανοήσουν τα δεδομένα της σημερινής κοινωνίας».

Εκκένωση από την αστυνομία του Δικαστικού Μεγάρου Κορίνθου. Έρευνες γιά ύπαρξη εμπρηστικού μηχανικού

Εκκενώθηκε από την Αστυνομία , πριν από λίγη ώρα , το Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου λόγω τηλεφωνήματος που έλαβαν , για ύπαρξη εμπρηστικού μηχανικού. Στα δικαστήρια έσπευσε αμέσως , αστυνομική δύναμη που υποχρέωσε Δικαστές, Δικηγόρους, υπαλλήλους του Πρωτοδικείου αλλά και απλούς πολίτες να εγκαταλείψουν γρήγορα το κτίριο για την δική τους ασφάλεια και γιά να πραγματοποιηθεί έλεγχος. Επίσης, έχουν αποκλειστεί και οι δρόμοι γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο

Διάβρωση: Στ' όνομα της αόριστης συνυπευθυνότητας έγιναν τα μεγαλύτερα εγκλήματα!


Γράφει η Τζένη  Σουκαρά

Η διάβρωση κατασπαράσσει πλέον ό,τι βρει στην δυτική παραλιακή ζώνη του νομού...Η υπόθεση έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις,αφού πια καταστρέφονται περιουσίες πολιτών ,σπίτια ,δρόμοι διαμορφώνοντας ένα σκηνικό εφιαλτικό. Τα ραντεβού πολλά στο παρελθόν με γραμματείς υπουργείων,ενημερώσεις υπουργών ,συναντήσεις με ειδικούς,μελέτες ...
που συντάσσσονταν με το αζημείωτο για να μείνουν ανενεργές ες αεί..Και η ιστορία συνεχίζεται ,έχοντας όρεξη να καταγράφει τα γεγονότα,τα θύματα  και να ορίζει τις ευθύνες στον χρόνο..

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ. ΓΕΜΑΤΟΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ Ο ΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ

Θέσεις του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.  Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

Επιστολή-φωτιά του Υπουργείου Παιδείας στο χώρο της εκπαίδευσης. Ρωτά τους Δημάρχους ποια άραγε σχολεία χωριών ή κοινοτήτων θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν ! Βάζει δηλ.λουκέτο σε πολλά σχολεία του νομού μας. Εγκαταλείπει στο δρόμο παιδαγωγικά κριτήρια και έργο, στελέχωση, βελτίωση, εξοπλισμό, περαιτέρω εκσυγχρονισμό στα υφιστάμενα σχολειά μας. Διευρύνει δηλ.το χάσμα κέντρου-περιφέρειας. Πόλης-χωριού. Απόστασης-μετακίνησης. Ποιότητας-ταλαιπωρίας. Ύπαρξης-ανυπαρξίας τοπικού, ποιοτικού, σύγχρονου, ψηφιακού σχολείου.
Επομένως ; Όλα για το χρήμα. Μεταναστεύουμε στη πόλη παιδιά, γονείς, σχολεία, ιατρεία, αστυνομία, εκκλησίες. Επιστρέφουμε στα αστικά μας κέντρα. Εγκαταλείπουμε την ύπαιθρο. Δεν ελκόμαστε απ χωριά χωρίς μέλλον. Πόρτες κλειδώνουν η μία μετά την άλλη μές΄στο στενό, μακρύ διάδρομο των απίστευτων αλλαγών. Κοιτάζουμε σα χαμένοι την καθημερινότητά μας, τη ζωή μας την ίδια, με άλλα, έκπληκτα μάτια. Βιώνουμε ως το κόκκαλο την ατέλειωτη νύχτα των απρόβλεπτων οικονομικών εξελίξεων. Αφηνόμαστε στο συνωστισμό αναμνήσεων που καίνε. Ανασύρουμε από μέσα μας στοιχεία αθέατα να βοηθήσουν τη ψυχή μας. Να αναχαιτήσουν τη συντριβή των ονείρων μας της νιότης. Να τιθασεύσουν τα  απειλητικά κύματα της καθόλα εκρηκτικής μας εποχής

www.steliosmarkellos.gr

ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ (απο)ΓΡΑΜΜΕΝΗ...

Πριν ένα μήνα περίπου, κοινοποιήσαμε μια ανοικτή επιστολή προς τους δημοτικούς συμβούλους Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, σχετικά με την απογραφή που έπρεπε να κάνει η αρμόσια Επιτροπή. Θυμηθείτε την εδώ http://sympolitia.blogspot.com/2011/02/blog-post_03.html. 
Παρ' όλες τις επισημάνσεις μας, δυστυχώς, η Επιτροπή δεν λειτούργησε. Στο ΔΣ της 28/2/2011 έθεσα το θέμα προ ημερήσιας διάταξης και για άλλη μια φορά δεν πήρα απάντηση. Αυτή τη φορά μάλιστα, δεν πήρα καμία απάντηση και από κανέναν!

STOP στην χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους από του φαρμακοποιούς της Κορινθίας

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας αποφάσισε, χθες, να προχωρήσει να αναστολή χορήγησης φαρμάκων, από 1ης Απριλίου, όχι μόνο στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, αλλά και σε μια σειρά μικρότερα ταμεία όπως της ΔΕΗ και των ναυτικών.Από την 1η Μαρτίου, τα φαρμακεία της Αργολίδας, με απόφαση του οικείου τοπικού συλλόγου, σταματούν την χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του δημοσίου, αφού ο ΟΠΑΔ τους χρωστά τεράστια ποσά, με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα δάνειά τους στις τράπεζες.
Απόψε το βράδυ συνεδριάζουν για το ίδιο θέμα οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας.
Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι δεν αντέχουν άλλο, ενώ σημειώνεται πως μόνο στα φαρμακεία της Αρκαδίας το χρέος του ταμείου της ΔΕΗ φτάνει το ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νεκροί δύο αστυνομικοί που «γάζωσαν» με βολές κατά ριπάς αδίστακτοι κακοποιοί στο Ρέντη

Δύο νεαροί αστυνομικοί έπεσαν χθες το βράδυ νεκροί από τις σφαίρες αδίστακτων κακοποιών, που έστησαν ενέδρα εναντίον της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη.
Νεκροί είναι ο Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών, και ο Γεώργιος Σκυλογιάννης, 22 ετών, ενώ άλλοι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στην αιματηρή επίθεση νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής διέκοψε το ταξίδι του στην Τουρκία και επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα.
Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε σε πολυσύχναστη περιοχή, την ώρα που ήταν ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα, ενώ κοντά στο σημείο στεγάζεται ένα σούπερ μάρκετ.
Εν αναμονή αποτελεσμάτων βαλλιστικής και αποτυπωμάτων
Φως θα ρίξουν στην υπόθεση τα αποτελέσματα από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο κλεμμένο αυτοκίνητο και η βαλλιστική εξέταση των όπλων, καθώς θα δείξουν αν πρόκειται για τρομοκράτες ή για κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου.
Επίσης εξετάζεται αν είναι οι ίδιοι κακοποιοί που τραυμάτισαν θανάσιμα με καλάσνικοφ και πιστόλι τον 45χρονο περιπτερά, στις 8 Φεβρουαρίου 2011, στα Άνω Λιόσια.
Σε εξέλιξη είναι ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής συμπλοκής, οι οποίοι μέχρι στιγμής κυκλοφορούν ελεύθεροι έχοντας στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Καταργούνται τα δρομολόγια λεωφορείων στη γραμμή Πάτρα – Κιάτο - Πάτρα.

Δύο απευθείας δρομολόγια μεταξύ Αθήνας – Πάτρας

 Καταργούνται από σήμερα, Τετάρτη 2 Μαρτίου, τα δρομολόγια των λεωφορείων Express μεταξύ Κιάτου-Πάτρας-Κιάτου, καθώς και εκείνων που υποκαθιστούν την αμαξοστοιχία 303, μεταξύ Πάτρας-Κιάτου σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Παράλληλα από σήμερα καθιερώνονται δύο απευθείας δρομολόγια λεωφορείων μεταξύ Αθήνας -– Πάτρας (ώρες αναχώρησης από Αθήνα 13:00 και 15:00 και ώρες άφιξης στην Πάτρα 16:00 και 18:00 αντίστοιχα) και τρία απευθείας δρομολόγια λεωφορείων μεταξύ Πάτρας-Αθήνας (ώρες αναχώρησης από Πάτρα 07:00, 12:15 και 19:00 και ώρες άφιξης στην Αθήνα 10:00, 15:15 και 22:00 αντίστοιχα).
Η τιμή των εισιτηρίων ανέρχεται σε 18 ευρώ για απλή διαδρομή και 28,80 ευρώ για διαδρομή με επιστροφή, ενώ κανονικά θα ισχύουν όλες οι προβλεπόμενες εκπτώσεις πολυτέκνων, φοιτητών, κλπ.