Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Οι "κοπρίτες" κατά Πάγκαλου: Xαρακτηρίζουν άθλιους και απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς του

Προάγγελο νέας μείωσης μισθών, συντάξεων και νέων μέτρων θεωρεί η ΑΔΕΔΥ τις πρόσφατες δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου ενώ χαρακτηρίζει άθλιους και απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
"Η αρχή του κύκλου, όπως και το 2010, εγκαινιάζεται με την έντεχνη και νέα απαξίωση, ισοπέδωση και ενοχοποίηση για την κρίση των μισθών και των συντάξεων, των κοινωνικών πολιτικών, δαπανών και παροχών, για να συσκοτιστούν οι αιτίες και να μείνουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί υπεύθυνοι, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, να καλλιεργηθούν φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση του Δημοσίου
Κάνει λόγο για "συστηματική υβριστική επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων" και "νέα μορφή της συνεχιζόμενης βίας, απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας"

NEWS.

Αυξάνεται κατά 1.000% (!) το παράβολο μήνυσης

Από 23 Ιανουαρίου 2011 αυξάνεται 1.000% το παράβολο υποβολής μήνυσης, δηλαδή από δέκα ευρώ που είναι σήμερα αυξάνεται στα 100 ευρώ, ενώ παράλληλα αυξάνεται κατά 500% το παράβολο δήλωσης παράστασης πολιτικής αγωγής (αυξάνεται από τα δέκα ευρώ στα πενήντα).

Σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης (υπ’ αριθμ. 123827/2010) αυξάνονται τα δικαστικά έξοδα στην ποινική διαδικασία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εν λόγω υπουργική απόφαση:

Με πιστωτική κάρτα ή επιταγή οι αγορές αξίας άνω των 1.500 ευρώ

Στα 3.000 ευρώ το όριο για επαγγελματίες και επιχειρήσεις
 
Μόνο μέσω πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικής επιταγής  διενεργούνται από την 1η Ιανουαρίου 2011 οι αγορές αξίας από 1.500 ευρώ και άνω. Υποχρεωτικά μέσω των τραπεζών γίνονται και συναλλαγές μεταξύ επαγγελματιών και επιχειρήσεων που υπερβαίνουν τις 3.000 ευρώ

Σύμφωνα με τον τελευταίο φορολογικό νόμο που ενεργοποιήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2011 οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν με κάρτα (χρεωστική ή πιστωτική) ή επιταγή για κάθε αγορά που θα πραγματοποιούν εφόσον υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3842/2010 :

Δ. Τριανταφυλλόπουλος: "Μίζερη και απογοητευτική η στάση της παράταξης Καλογερόπουλου"

Ο Π. Γιαννούλης στη θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου

Από την Δημοτική Παράταξη «Αιγιάλεια Νέα Εποχή» εξεδόθη η πιο κάτω ανακοίνωση με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας και τις διαδικασίες ανάδειξης Προεδρείου καθώς και μελών των Επιτροπών (Οικονομικής & Ποιότητας Ζωής), βάσει των διατάξεων του Νόμου για τη λειτουργία του «Καλλικράτη» και των εγκυκλίων επ’αυτού.

Επόμενο βήμα το «κουπόνι Παιδείας»


Η κυβέρνηση Παπανδρέου ετοιμάζει την ελληνική εκπαίδευση για το «κουπόνι Παιδείας», μια παλιά ιδέα του νεοφιλελεύθερου νομπελίστα Μίλτος Φριντμαν, η οποία από πολλούς θεωρείται καταλύτης στα μαζικά «λουκέτα» στα δημόσια σχολεία της «δυτικής όχθης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΤτΚ», το «κουπόνι Παιδείας» θα είναι το επόμενο βήμα στο εκπαιδευτικό σχέδιο της κυβέρνησης μετά την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων σχολικών και ακαδημαϊκών μονάδων και την επέκταση του συστήματος αξιολόγησης στο σύνολο των βαθμίδων.

Το Ζεϊμπέκικο της συμφοράς του Παπανδρέου


Πρωτοχρονιά βράδυ καθώς άλλαζε ο χρόνος ο πρωθυπουργός μας , ενώ μας είχε ήδη ενημερώσει ότι είμαστε σε οικονομικό πόλεμο , πήγε στη Κηφισιά στο Παυσίλυπο και έριξε ένα ζεϊμπέκικο για να ξεσκάσει.
Μάθαμε ότι χόρεψε την "Συνεφιασμένη Κυριακή" του Τσιτσάνη το οποίο είχε γράψει την Κατοχή.
Τυχαίο;; Δεν νομίζω. Σε κατοχή είμαστε.

Πάντως το επόμενο ζεϊμπέκικο που θα χορέψει πρέπει να είναι το.....
"Γεννήθηκες για τη καταστροφή" έτσι για να έχει σχέση με την πραγματικότητα.
Η φωτό από την εφημερίδα Δημοκρατία.
από το καφενείο

10-1 τρόποι για να φιμώσετε ένα blog

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι αναρίθμητες επιθέσεις στο διαδίκτυο εναντίον ιστολογίων σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια φίμωσής τους κατά παράβαση κάθε δικαιώματος έκφρασης και επικοινωνίας αλλά και κάθε συνταγματικής αρχής που προστατεύει το απόρρητο των επικοινωνιών και των ανταποκρίσεων.

Η Εφιαλτική διακυβέρνηση του μέλλοντος;

Η Φωτό Μου
Γράφει ο Κλεισθένης.
Τα ακόλουθα είναι μέρος από άρθρο του εξαίρετου www.sofokleous10.gr.
(
http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-12-29-23-54-13-2010122931961/)
«Από το Κονγκό και το Σουδάν ως το Πακιστάν, σε πολλά κράτη είναι πιθανόν να δούμε μια κίνηση προς ένα μικτό δημόσιο-ιδιωτικό σύστημα διακυβέρνησης. Ας πάρουμε το παράδειγμα του Αφγανιστάν: μια έκβαση εξίσου πιθανή με όλες τις άλλες είναι ένας μεταμοντέρνος διακανονισμός μεταξύ των διεθνών μεταλλευτικών εταιρειών, της κυβέρνησης της Καμπούλ, των τοπικών πολέμαρχων και των ξένων ειρηνευτικών δυνάμεων – ένα νέο-μεσαιωνικό μοντέλο που βλέπουμε ήδη στην Αφρική και σε άλλα μέρη.»

Στις 2 μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ . Εκτός Βουλής η Μπακογιάννη και ο Φώτης Κουβέλης


Με 2 μονάδες διαφορά στην πρόθεση ψήφου με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της ΝΔ (η οποία είναι και η μικρότερη μέχρι τώρα διαφορά τους, από τις εκλογές του 2009),και 4,9 μονάδες διαφορά ως προς την καταλληλότητα του Γ. Παπανδρέου, έναντι του Α. Σαμαρά, βρίσκει το νέο έτος τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «Κάπα Research» για το «Βήμα» της Κυριακής στο κλείσιμο του 2010 και στην αυγή του 2011.

ΟΙ 5 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ του Δήμου ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Ορίστηκαν οι 5 Αντιδήμαρχοι για τη διετία 2011 -2013 στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης που είναι οι εξής:

Έφυγε το σιωπηλό 2010 και ήρθε το ανελέητο 2011 !

Έφυγε το σιωπηλό 2010 και ήρθε το ανελέητο 2011 !
Το 2011 -που ήδη αποκτά τα χαρακτηριστικά του ανελέητου-  θα ανοίξει την αυλαία του με μια νέα «συνάντηση κορυφής» για τα ελληνοτουρκικά θέματα, στο Ερζερούμ της Τουρκίας, μεταξύ των δύο πρωθυπουργών.

Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας. Πρόεδρος ο Γιώργος Φιλιππόπουλος , Αντιπρόεδρος ο Χρήστο; Σπηλιωτόπουλο; από την Ακράτα και Γραμματέας ο Πάνος Γιαννούλης από την Αιγείρα


Μια μέρα μετά την έλευση του νέου χρόνου, την πρώτη Κυριακή του 2011 όπως προβλέπεται από τον "Καλλικράτη", συνήλθε το Δ.Σ. του νεοσύστατου Δήμου Αιγιάλειας, που προέκυψε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, ώστε να εκλεγεί το προεδρείο του σώματος.

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα


Ο καιρός επιδεινώνεται με πτώση της θερμοκρασίας. Νεφώσεις με βροχές αναμένονται σήμερα ενώ οι καταογίδες που θα σημειωθούν στο Αιγαίο στα ανατολικά τμήματα κατα τόπους θα είναι ισχυρές. Ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά στα βορειοδυτικα ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Πώς προσλαμβάνονται Ειδικοί Σύμβουλοι και Γραμματείς σε Περιφέρειες - Δήμους



Τέσσερις ειδικούς συμβούλους δικαιούται να έχει ο κάθε περιφερειάρχης και έναν ο κάθε αντιπεριφερειάρχης σύμφωνα με εγκύκλιο για την πρόσληψη προσωπικού «ειδικών θέσεων» που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών. Ξεκαθαρίζεται όμως ότι η θητεία των συμβούλων διαρκεί όσο η θητεία των αιρετών. Η πρόσληψη του κάθε ειδικού συμβούλου  γνωστοποιείται, μέσω του Τύπου, ενώ εάν πρόκειται για σύμβουλο δικηγόρο, αναστέλλεται αυτομάτως η ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία. Ως ειδικοί σύμβουλοι, μπορούν να προσληφθούν ιδιώτες μετά από σχετική ανακοίνωση στον Τύπο, ενώ παρέχεται η δυνατότητα κάλυψης των θέσεων αυτών με απόσπαση από θέση του δημόσιου τομέα.
Επίσης κάθε περιφέρεια αποκτά Εκτελεστικό Γραμματέα, ο οποίος θα  προσλαμβάνεται ύστερα από δημόσια προκήρυξη. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και να κατέχουν "αξιόλογη" διοικητική εμπειρία. Οι αποδοχές του θα είναι ίσες με τα 2/3 του μισθού του περιφερειάρχη. Στη διαδικασία αυτή μπορούν να συμμετέχουν και υπάλληλοι και λειτουργοί του δημοσίου τομέα όπως αυτός κάθε φορά ισχύει, καθώς επίσης και υπάλληλοι αιρετών Περιφερειών πλην των υπαλλήλων που υπηρετούν στην ίδια Περιφέρεια.
Προβλέπονται, επίσης, δύο θέσεις δημοσιογράφων,  με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και διάρκεια σύμβασης  όσο διαρκεί η θητεία του περιφερειάρχη.
Στους μεγάλους Δήμους- πρωτεύουσες νομών
Στους δήμους που είναι πρωτεύουσες νομών ή έχουν πληθυσμό πάνω από 20.000 κατοίκους προβλέπεται η πρόσληψη Ιδιαίτερου Γραμματέα, μετακλητού υπαλλήλου με θητεία που θα διαρκεί όσο η θητεία του δημάρχου.  Επίσης οι δήμαρχοι θα μπορούν να προσλαμβάνουν γενικό γραμματέα, ειδικούς συμβούλους, ειδικούς και επιστημονικούς συνεργάτες, με τις ίδιες προϋποθέσεις και τις ίδιες διαδικασίες που ισχύουν και για τις περιφέρειες.


eklogika.gr

Ο Κουρμπανάς για Κόρινθο : «Ουσιαστικές κινήσεις και στο τέλος ταμείο»

Ο προπονητής της Κορίνθου, Νίκος Κουρμπανάς, μίλησε στον Sentra 103,3 για την ομάδα του, ενώ αναφέρθηκε επίσης σε Παναθηναϊκό και Πανιώνιο...

Ορατή στην Ελλάδα μερική έκλειψη ηλίου αύριο


Mερική έκλειψη Ηλίου θα έχουν την δυνατότητα να παρατηρήσουν οι Ελληνες το πρωί της 4ης Ιανουαρίου και εφόσον οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.
Η έκλειψη θα αρχίσει στις 8:40 π.μ. στη Βόρεια Αλγερία και σταδιακά, καθώς θα κινείται προς τα βορειοανατολικά, θα είναι ορατή από τη Βόρεια Αφρική, το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης και την Κεντρική Ασία. Ενα μεγάλο τμήμα του ήλιου (ανάμεσα στα δύο τρίτα και τα τρίτα τέταρτα του δίσκου του) θα «χαθούν» πάνω από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις (Λονδίνο, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Παρίσι, Βερολίνο κ.α.), ενώ το φαινόμενο θα είναι πιο ορατό στη βόρεια Σουηδία, όπου ο ήλιος θα σκιαστεί κατά τα τέσσερα πέμπτα από τη Σελήνη.

6000 ευρώ το μήνα μισθό ο Τατούλης και κοντά στις 5000 οι Αντιπεριφερειάρχες…

Μηνιάτικο πάνω από 6.000 ευρώ θα λαμβάνει ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ενώ κοντά στις 5000 οι Αντπεριφερειάρχες Λακωνίας Ντία Τζανετέα, Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος και Κορινθίας Γιώργος Δέδες.Σύμφωνα με το Άρθρο 181 η οικονομική αποζημίωση είναι….