Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας. Πρόεδρος ο Γιώργος Φιλιππόπουλος , Αντιπρόεδρος ο Χρήστο; Σπηλιωτόπουλο; από την Ακράτα και Γραμματέας ο Πάνος Γιαννούλης από την Αιγείρα


Μια μέρα μετά την έλευση του νέου χρόνου, την πρώτη Κυριακή του 2011 όπως προβλέπεται από τον "Καλλικράτη", συνήλθε το Δ.Σ. του νεοσύστατου Δήμου Αιγιάλειας, που προέκυψε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, ώστε να εκλεγεί το προεδρείο του σώματος.
Η πρώτη σε σταυρούς της πλειοψηφήσασας δημοτικής παράταξης κα Μαρία Τσουκαλά, κάλεσε τους 33 δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν για πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γραμματέα του Δ.Σ., για πρώτη φορά μάλιστα με μυστική ψηφοφορία.
Ο δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, πρότεινε τον κ. Γιώργο Φιλιππόπουλο για πρόεδρο του Δ.Σ., ο οποίος έλαβε 22 ψήφους υπέρ, 10 λευκά και 1 άκυρο.
Η διαδικασία για την εκλογή αντιπροέδρου, με τον κ. Χρήστο Σπηλιωτόπουλο από την Ακράτα να προτείνεται από τη μείζονα μειοψηφία του Δημήτρη Καλογερόπουλου, χρειάστηκε να επαναληφθεί, καθώς στην πρώτη ψηφοφορία ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία (16 έναντι 17 άκυρων-λευκών). Τέλος, η πρόταση της ελάσσονος μειοψηφίας για τον Πάνο Γιαννούλη (της παράταξης Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου), πέρασε με 24 ψήφους και 9 λευκά-άκυρα.
Στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν έλειψαν οι ενστάσεις και οι παρατηρήσεις επί της διαδικασίας, κυρίως από τη αντιπολίτευση, καθώς δυστυχώς φαίνεται πως ο "Καλλικράτης" ξεκίνησε να εφαρμόζεται με αρκετές ασάφειες ως προς τις λεπτομέρειες της ψηφοφορίας, τις προτάσεις, τη συμμετοχή της μειοψηφίας στις επιτροπές κλπ. Είναι χαρακτηριστικό πως οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι εκδίδονταν μέχρι την τελευταία μέρα του χρόνου.
Γι'αυτό εξάλλου και αναβλήθηκε για την επόμενη Κυριακή η διαδικασία για την εκλογή προεδρείου στη Δημοτική Κοινότητα Αιγίου, καθώς τα μέλη της φαίνεται πως δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο να ενημερωθούν και να συμφωνήσουν ως προς την ερμηνεία των αλλεπάλληλων εγκυκλίων που εκδόθηκαν στο παρά πέντε από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, με ημερομηνίες 28 και 31 Δεκεμβρίου. Η επίσημη ανακοίνωση πάντως, αναφέρει πως υπήρξε έλλειψη απαρτίας, καθώς κάποια μέλη αποχώρησαν (εγκαίρως...)
Εξάλλου, μετά την εκλογή προεδρείου, ακολούθησε η εκλογή της Οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, που έχουν ως εξής:
Οικονομική Επιτροπή: από την πλειοψηφία οι κ.κ. Μαυρουδής Λ., Μπερούκας Π., Καμπέρης Δ., Μουτούσης Μ., Παναγιωτακόπουλος Δ. και από τη μειοψηφία οι κ.κ. Καλογερόπουλος Δ., Καλαμίδας Δ., Φιλιππάτος Δ.
Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής: από την πλειοψηφία οι κ.κ. Τσουκαλά Μ., Ασημακόπουλος Π., Σταυρόπουλος Θ., Παπαγεωργίου Σ., Μπιρπανάγου Μ. και από τη μειοψηφία οι κ.κ. Κυριακόπουλος Μ., Σταυρόπουλος Φ. και Ντίνος Γ.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ
Κανονικά διεξήχθησαν οι διαδικασίες στις δημοτικές κοινότητες Διακοπτού και Ροδοδάφνης, όπου προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:
Διακοπτό: Πρόεδρος ο κ. Φώτης Θεοδωρακόπουλος και αντιπρόεδρος ο κ. Βασίλης Σταυρόπουλος.
Ροδοδάφνη: Πρόεδρος ο κ. Ανδρέας Γιαλελής και αντιπρόεδρος ο κ. Γιώργος Σταθακόπουλος.

ΠΗΗ : thebest.gr - Πέπη Σπηλιωτοπούλου