Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Επιστολή «βόμβα» στον πρωθυπουργό – Ποιοι βουλευτές υπογράφουν

Νέο πονοκέφαλο προκαλεί στο Μαξίμου η ανοιχτή επιστολή στέλνουν στον πρωθυπουργό βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην επιστολή οι βουλευτές αναφέρουν ότι: «Στη σημερινή χωρίς προηγούμενο κρίση, οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές. Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ένα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης. Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού. Κανείς δε μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο. Βρισκόμαστε όμως σήμερα ένα χρόνο μετά σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι».

Ο Γιαννάκης Ομήρου πρόεδρος της κυπριακής Βουλής

Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, εξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής.
Η εκλογή Ομήρου έγινε κατά την τρίτη ψηφοφορία, με 28 ψήφους, έναντι 27 του προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν.
Ο βουλευτής των Οικολόγων Γ. Περδίκης απέσυρε την υποψηφιότητά του και τήρησε αποχή.
Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ομήρου ψήφισαν επίσης οι 5 βουλευτές του ΚΣ ΕΔΕΚ, οι 20 του ΔΗΣΥ και οι δύο του Ευρωπαϊκού Κόμματος.
Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Καρογιάν ψήφισαν οκτώ βουλευτές του ΔΗΚΟ και οι 19 του ΑΚΕΛ.

newsbomb.gr

Αιγιαλεία: «Αγανακτισμένη» και η Μητρόπολη

Η Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, συμπαραστέκεται στον αγώνα της νεολαίας, το δοκιμαζόμενων Ελλήνων, αφού κλήρος και λαός αποτελούν το σώμα της εκκλησίας…
Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Αιγιαλείας, η οποία καλεί τους ιερείς να βρεθούν με τον λαό στις πλατείες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στις ειρηνικές συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» πολιτών.
Όπως ανακοινώθηκε ακόμα, η Μητρόπολη έχει ναυλώσει πούλμαν, προκειμένου να μεταφέρει ιερείς στην πλατεία Συντάγματος, στη διαμαρτυρία της Παρασκευής 3 Ιουνίου.
Τέλος, οι καμπάνες όλων των Ναών της Αιγιαλείας, θα χτυπούν το Σάββατο από τις 12 μέχρις τις 12.30, προκειμένου να «ξυπνήσουν» οι πολίτες της περιοχής και να βρεθούν και αυτοί στις διαμαρτυρίες.
newsbomb.gr

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης - Σημεία συνάντησης για τον καθαρισμό των ακτών απο το Μελίσσι στα Μαύρα Λιθάρια

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και το Δίκτυο Μεσόγειος S.O.S. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σας καλούν όλους στον καθαρισμό των ακτών μας από το Μελίσσι μέχρι τα Μαύρα Λιθάρια, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 05-06-2011 και ώρα 09:00 π.μ.

Τα σημεία συνάντησης για τον καθαρισμό είναι τα εξής:

Μελίσσι - Κάτω από το Heaven
Συκιά - Στο Δημοτικό Σχολείο
Ξυλόκαστρο - Στο Τουριστικό Περίπτερο
Ξυλόκαστρο - Στη μαρίνα
Καμάρι - Στο λαογραφικό Μουσείο
Λουτρό - Στην πλατεία του χωριού
Πιτσά - Στην πλατεία του χωριού
Λυκοποριά - Στο σχολείο του χωριού
Σαραντάπηχο - Αλσύλιο του χωριού
Στόμι - Στην πλατεία του Αγ. Ιωάννη
Λυγιά - Στην πλατεία του χωριού
Δερβένι - Στο λιμάνι
Το 2011 ανακηρύχθηκε "Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντικών Δραστηριοτήτων που προωθούν την ενεργό συμμετοχή του πολίτη".

Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας, βοηθήστε στην προστασία του.
Να είστε όλοι εκεί.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Περικλής Μενούνος

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ THΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ META THN ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡ​ΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά την επίσκεψή του στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα επιμελητήρια είναι το σπίτι του επιχειρηματία. Μας δόθηκε η ευκαιρία να αναλύσουμε τα προβλήματα του επιχειρηματία της Κρήτης και ιδιαίτερα του Ηρακλείου. Θέματα τα οποία άπτονται, όχι μόνο της καθημερινότητας των πολλών, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα μια επιχείρηση από την ύφεση. Πολλά μαγαζιά δεν κάνουν ούτε σεφτέ από την έλλειψη ρευστότητας, δεν πηγαίνει χρήμα στην πραγματική οικονομία, προβλήματα που πραγματικά έχουν οδηγήσει πολλές φορές σε ασφυξία τoν Έλληνα επιχειρηματία.
Αλλά, μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε, επιπλέον, για τα προβλήματα της Κρήτης. Για τον οδικό άξονα, το αεροδρόμιο, το λιμάνι, για όλα αυτά τα θέματα, τα οποία ταλανίζουν τον κόσμο, τα οποία έχουν μέσα τους πάρα-πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι γραφειοκρατίας, που πρέπει κάποτε, επιτέλους, όλοι μαζί να σπάσουμε. Γιατί ο πρώτος εχθρός, σήμερα, στην κοινωνία μας είναι η μεγάλη γραφειοκρατία.
Αυτά θέλω να πω με δυο λόγια. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο και όλα τα μέλη για τη φιλοξενία που είχαμε».

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η περιουσία δεν ξεπουλιέται και η αξιοποίησή της πρέπει να γίνει με πολύ σοβαρότητα, με πολύ υπευθυνότητα»


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε απολογισμό των εργασιών του Ιδρυτικού Συνεδρίου του κινήματος και αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις.
Η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της είπε ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και βεβαίως υπέρ της αξιοποίησης της περιουσίας. Θέλω όμως εδώ να βάλω μια κόκκινη γραμμή. Η περιουσία δεν ξεπουλιέται και η αξιοποίησή της πρέπει να γίνει με πολύ σοβαρότητα, με πολύ υπευθυνότητα, με συμμετοχή Ελλήνων και επικεφαλής του οποιουδήποτε Οργανισμού αξιοποίησης της περιουσίας, οφείλει να είναι Έλληνας. Αυτή την κουβέντα που ακούω περί ξένων, η Δημοκρατική Συμμαχία την απορρίπτει συλλήβδην».
Σε άλλο σημείο καταθέτοντας πρόταση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας τόνισε: «Από τα έσοδα που θα προκύπτουν να προβλέπεται συμβατικά ότι το 50% αυτών θα πηγαίνει στην κάλυψη των υποχρεώσεών μας προς το δάνειο της Τρόικα και το υπόλοιπο 50% ισόποσα για την κάλυψη αναγκών χρηματοδότησης αναπτυξιακών δράσεων στη χώρα και αποπληρωμή του προγενέστερου χρέους της Ελλάδας, έτσι ώστε να υπάρχει κίνητρο σε όλες τις πλευρές να γίνει η αξιοποίηση με λογικό, διαφανή και αποδοτικό τρόπο».

Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης Τύπου:
 

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Κ.Ε.Κ) ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Την Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΚ Ν.Κορινθίας, η πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών, με τη νέα της σύνθεση, ύστερα από σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γ. Δέδες, ο Δήμαρχος Νεμέας, κ. Ανδριανάκος εκ μέρους της Τ.Ε.Δ.Κ. Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σικυωνίων, κ. Λεονάρδος Αναστάσιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,  Κορίνθου κ. Τσίτουρας Δημήτριος, Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων κ. Κακούρος Ιωάννης, Βέλου-Βόχας κ. Λιούλιας Ιωάννης, η Διευθύντρια του ΚΕΚ, κα. Πυργάκη, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΚ, κ. Πετρόπουλος και ο απερχόμενος Πρόεδρος, κ. Ρωμανός.
Στα πλαίσια της ενημέρωσης για τη μέχρι τώρα δράση του Κ.Ε.Κ, η κα Πυργάκη, τόνισε τις ιδιαιτερότητες του μοναδικού για πιστοποιήσεις κέντρου της Περιφέρειας και ανέλυσε  τη δομή των υπηρεσιών κατάρτισης και την προσδοκώμενη απορρόφηση των εκπαιδευόμενων στην αγορά εργασίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, εξέφρασε την προσδοκία πως η νέα διοίκηση του Κ.Ε.Κ θα οδηγήσει στη δυναμική επανεκκίνηση του θεσμού και θα τον αναδείξει σε άρτια δομή με συνεπή  και μεθοδική δράση. Επιπλέον, τόνισε πως σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, το Κ.Ε.Κ πρέπει να αποτελέσει το μοχλό για την κατάρτιση των ενδιαφερομένων αλλά και για την εν δυνάμει αντιμετώπιση της ανεργίας. Ο κ. Δέδες, θεώρησε σημαντική την έντονη διεκδίκηση από την Κυβέρνηση, ώστε να εκχωρηθούν στην Περιφερειακή μας Ενότητα όσο το δυνατόν περισσότερα επιδοτούμενα προγράμματα και δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της επικοινωνίας που ήδη έχει ξεκινήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Τέλος, συνέδεσε την κατάρτιση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ανεργίας στο νομό μας  και κάλεσε τις επιχειρήσεις της Κορινθίας να συνεργαστούν και αυτές, προκειμένου να διευρυνθεί ο κύκλος προγραμμάτων κατάρτισης σε σχέση με τα συνηθισμένα.
Ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΚΕΚ, κ. Ρωμανός, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για τη μέχρι τώρα κοινή τους πορεία, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του νέου  Προέδρου και εξέφρασε την επιθυμία να έχει η νέα αυτή δυναμική το καλύτερο αποτέλεσμα. Από την πλευρά του, ο αναλαμβάνων πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Ν. Πετρόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη, τόνισε πως παρά τη δύσκολη σημερινή πραγματικότητα μέσα στην οποία αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, υπάρχει ελπίδα για ανταπόκριση στις ανάγκες του Κ.Ε.Κ. Κλείνοντας, ζήτησε τη συνεργασία με όλους τους μετόχους σε κοινή βάση  στήριξης, ειδικά των ανέργων και των ευπαθών ομάδων.


  ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα κ. Νίκος Καντερές, Βουλευτής Αττικής, κα Διονυσία Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Επικρατείας, κα Βίκυ Ευταξά και Δρ. Μίλτος Βασιλόπουλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Αρχηγός της τουρκικής αεροπορίας την περίοδο θανάτου του πιλότου Κώστα Ηλιάκη, ο αξιωματικός που συνελήφθη στην Τουρκία, κατηγορούμενος για πραξικόπημα»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Οι ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, δεν πρέπει να αφήνουν να περνούν απαρατήρητα σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα εθνικά μας θέματα.
Πρόσφατα συνελήφθη στην Τουρκία, κατηγορούμενος για το σχεδιασμό πραξικοπήματος, ο πτέραρχος Bilgin Balanli, εν ενεργεία αξιωματικός ο οποίος προοριζόταν για αρχηγός του Τουρκικού γενικού επιτελείου.
Ο αξιωματικός αυτός ήταν αρχηγός της τακτικής αεροπορίας της Τουρκίας, σε μια περίοδο που υπήρχε μεγάλη ένταση στις παραβάσεις του FIR, παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από Ελληνικές νησίδες. Τραγική κατάληξη όλης αυτής της έντασης, εκείνη την  περίοδο, ήταν ο θάνατος του Έλληνα πιλότου Κώστα Ηλιάκη.
Καλούμε την κυβέρνηση να αξιολογήσει αυτό το γεγονός και να προβεί στις αναγκαίες πρωτοβουλίες».

Κώστας Μαρκόπουλος: Πόσο γελοίο ακούγεται ένας αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης να ασκεί νουθεσία προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας να ψηφίσουν το νέο μνημόνιο

Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Ευβοίας, κ. Κώστα Μαρκόπουλου στη Βουλή: 

     «Πόσο παραπλανητικό ακούγεται το ίδιο το κόμμα και ο ίδιος ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης να κάνει άνοιγμα στους αγανακτισμένους από το μνημόνιο που ο ίδιος έχει ψηφίσει. Πόσο γελοίο ακούγεται ένας αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης να ασκεί νουθεσία προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας να ψηφίσουν το νέο μνημόνιο, που μάλιστα έχει αργήσει! Και πόσο αστείο ακούγεται να συμμετέχει στην διασπορά του φόβου, ότι στις 15 Ιουλίου τελειώνουν τα αποθέματα της χώρας και δεν θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις. Ο ίδιος αυτοπροτάθηκε για Υπουργός Δικαιοσύνης αυτής της κυβέρνησης ή κάποιας άλλης κυβέρνησης που ο ίδιος ονειρεύεται…Δεν κάνει για αυτό. Κάνει για Υπουργός προπαγάνδας Τρόικας και κυβέρνησης, ως άλλος Γεωργαλάς, αφού τόλμησε να μας φέρει μνήμες της χούντας, που την παρουσίασε για παράδεισο, ξεχνώντας τι επακολούθησε.. Κυπριακό και τόσα άλλα. Για αυτό να τον πάρετε κύριοι του ΠΑΣΟΚ, για Υπουργό της προπαγάνδας!
     Χθες απείλησε ότι θα παραιτηθεί αυτός και οι βουλευτές του για να φοβηθούμε. Μα το Σύνταγμα έχει για όλα λύση.. Έψαξα και έμαθα ότι οι βουλευτές του, το έμαθαν από την τηλεόραση. Τελικά τι είστε, κόμμα ή εταιρία περιορισμένης ευθύνης;
     Και γιατί αντιδρά στην πρόταση για το “πόθεν έσχες” όλων όσοι διετέλεσαν υπουργοί ή υφυπουργοί ή αρχηγοί κομμάτων, από το ΄74 και μετά; Εμείς δεν φοβόμαστε. Εμείς δεν αποκτήσαμε 40 ακίνητα μετά την είσοδό μας στη Βουλή. Εμείς δεν έχουμε κανάλι παραπλάνησης στο κόμμα μας. Ούτε έχουμε κάτι να φοβηθούμε.

"Βόμβα" ΟΦΗ - Έστειλε αίτημα να παίξει στο Κυπριακό πρωτάθλημα!

Οι Κρητικοί είναι αποφασισμένοι να επιστρατεύσουν όλα τα μέσα για να πιέσουν την Ελληνική ομοσπονδία στο θέμα της αδειοδότησης της ΠΑΕ.

Το αποκλειστικό θέμα δημοσιοποίησε το Cretalive το οποίο αναφέρει ότι ο Σύλλογος Μετόχων της κρητικής ΠΑΕ, έστειλε επιστολή στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με την οποία ζητάει να μάθει αν ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Κύπρου!

Η είδηση σίγουρα προκαλεί εντύπωση αφού αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι πρωτοφανές. Πάντως με τον τρόπο αυτό σίγουρα οι Κρητικοί προσπαθούν να πιέσουν την ΕΠΟ ώστε να επανεξετάσει το θέμα της αδειοδότησης της ομάδας

Μια άλλη άποψη για τη θέση ανέγερσης δημοτικού σχολείου Δερβενίου



Γράφει η δημοτική σύμβουλος Φρόσω Γκαϊνά
Η αναγγελία της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με την εκτέλεση έργου ανέγερσης νέου σύγχρονου δημοτικού σχολείου στο Δερβένι, σε άλλες εποχές θα αποτελούσε ένα ευχάριστο και καλοδεχούμενο γεγονός. Μετά από αυτό όμως, συνειρμικά γεννιόνται μερικές σκέψεις στον σημερινό παρατηρητή των γεγονότων. Όταν αποφασίζεται να διατεθεί ένα τόσο μεγάλο κονδύλιο χρηματοδοτήσεως για έ- να τόσο πολύ σημαντικό έργο αναρωτιέται κανείς τι ήταν αυτό, που επιβάλλει την ανάγκη του νέου; Πριν από πολλά χρόνια, οι μεγάλοι δωρητές της πατρίδας μας Συγγρός, Αβέρωφ, Τοσίτσας, Ζάππας και άλλοι, φρόντισαν να κατασκευάσουν κτιριακά συγκροτήματα, που άντεξαν και αντέχουν ακόμα στον χρόνο, ενώ αποτελούν κοσμήματα για την πρωτεύουσα της χώρας. Θα σταθώ στο γεγονός ότι, οι ανωτέρω το πρώτο και κυριότερο, που μερίμνησαν ήταν η επιλογή των καλύτερων σημείων της περιοχής τους τόσον πολεοδομικά όσον και γεωδυναμικά. Στην περίπτωσή μας, εμείς θέλουμε να φτιάξουμε σχολείο όπου - όπου και όπως-όπως; Υπάρχουν ενστάσεις επ’ αυτού, όπως υπάρχουν και επίσημα έγγραφα από προηγούμενες δημοτικές αρχές και συζητήσεις επί του θέματος, που απαιτούν την προσοχή των αρμοδίων. Απευθύνομαι με την παρούσα μου, κυρίως στους συμπολίτες μου, για να τους καταστήσω γνωστόν ότι δεν πρέπει να αγνοηθεί έγγραφο «περίχωροθέτησης 6θέσιου σύγχρονου δημοτικού σχολείου Δερβενίου, της αξιόλογης Χωροτάκτη-Πολεοδόμου κας Χουσιανάκου, που μεταξύ των άλλων, εξηγεί ότι ο συγκεκριμένος χώρος, ο οποίος επελέγη για να κτιστεί το σχολείο, είναι ακατάλληλος προς τούτο. Εξηγεί δε τους λόγους. Το έγγραφο υπάρχει στο αρχείο του πρώην Δήμου Ευρωστίνης. Παράλληλα όμως, ανησυχούντες πολίτες του Δήμου, που έχουν γνώση του θέματος, συγκεντρώνουν πάλι υπογραφές επεξηγώντας την ακαταλληλότητα του χώρου και την ανάγκη να παραμείνει, ως έχει διαμορφούμενος, ως ο μοναδικός χώρος άθλησης της νεολαίας και ψυχαγωγίας τους, στην καρδιά του Δερβενίου. Μην ξεχνάμε ότι προς τον σκοπόν αυτόν είχαν γίνει πριν από αρκετά χρόνια από τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Λούη, τα εγκαίνιά του. Θεωρώ σημαντική την αφύπνιση και δραστηριοποίηση του τοπικού συμβουλίου Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Πολύ ορθά προτείνει να αγοραστεί ένα οικόπεδο, που καλύπτει τις προδιαγραφές του υπό ανέγερση δημοτικού σχολείου σε άλλον χώρο, εκτός αυτού, που στεγάζεται σήμερα. Τέλος, με όλο τον σεβασμό και την αγάπη μου για τα παιδιά, νομίζω ότι τους αξίζει και επιβάλλεται από εμάς -σε καιρούς δύσκολους- να αποφασίσουμε με περίσκεψη λαμβάνοντας υπόψη μας όλες τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις, για το καλό των νέων και της κοινωνίας, που ζούμε. Αν οι δωρεές των εθνικών δωρητών κράτησαν στον χρόνο, γιατί να μην του μιμηθούμε; Όλα αυτά με την βεβαιότητα πως το θέμα είναι ενδιαφέρον για όλους τους Ευρωστίνιους…
Ευφροσύνη Γκαϊνά Δημοτική Σύμβουλος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Επιστολή – αίτημα για τη Σιδηροδρομική γραμμή Δερβενίου

Διευθέτηση παρακαμπτηρίου δρόμου νέας σιδηροδρομικής γραμμής στο Δερβένι Κορινθίας.
 Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Δ. Ρέππα Κύριε Υπουργέ, Σύμφωνα με την από 05/04/2011 επιστολή του προέδρου της Τ.Κ. Δερβενίου και του Δημάρχου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης έχει τεθεί υπόψη του ΟΣΕ (με το υπ’ αρ. πρωτ. 1641/28.01.2011 έγγραφο) το ζήτημα της διευθέτησης της παρακαμπτηρίου οδού από το Δημαρχείο έως τον κόμβο Δερβενίου και συγκεκριμένα η συνέχιση της διάνοιξής του εντός του εύρους της υφιστάμενης γραμμής. Επειδή έως τώρα υπάρχει αρνητική απάντηση της ΟΣΕ Α.Ε. θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με τις προθέσεις σας για τη διευθέτηση του ανωτέρω ζητήματος.
Άγγελος Μανωλάκης βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Τα κριτήρια για συγχώνευση και κατάργηση υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου - Ξεκινά γενικός έλεγχος


Το χρονοδιάγραμμα, τα κριτήρια και τη διαδικασία της συγχώνευσης -κατάργησης φορέων του Δημοσίου - όχι μόνο των «προβληματικών», αλλά του συνόλου των δημοσίων υπηρεσιών - δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για  την  απόφαση που αφορά στην ένταξη της οριζόντιας Πράξης με τίτλο: «Υλοποίηση δράσεων που αφορά στη διαδικασία συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων του Δημοσίου».  Στην πράξη, αποτελεί την προεργασία για την υλοποίηση μιας καθολικής επανεξέτασης της λειτουργίας του δημοσίου και προδιαγράφει τους κανόνες με τους οποίους θα γίνει αυτή.

Αλλαγές στα εργασιακά για νέους, συμβάσεις, ωράριο ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας

Επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας τις ζοφερές αλλαγές που επέβαλε η τρόϊκα στα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα. Ως «κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων» χαρακτηρίζουν κόμματα της Αριστεράς, τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Το υπουργείο Εργασίας που κάνει λόγο για «διαβούλευση» και «θεσμικές αλλαγές στην αγορά εργασίας», ωστόσο ανακοινώνει τη μείωση κατά 20% του κατώτατου βασικού μισθού για τους νέους, την αυξομείωση των ορών απασχόλησης, την 3ετή επέκταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Θέτει ως προϋπόθεση οι επιχειρήσεις για να προσλάβουν νέους, να μην έχουν μειώσει το εποχικό προσωπικό για ένα χρόνο.
Το υπουργείο Εργασίας
Παραθέτουμε αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας που περιλαμβάνει περισσότερα στοιχεία για τα νέα, επαχθή μέτρα:
   

Διακήρυξη 32 ανθρώπων του πνεύματος προς τους πολιτικούς: «Τολμήστε να κάνετε το καθήκον σας!»





«Υπάρχει ακόμη καιρός να σωθούμε» εκφράζουν με κραυγή αγωνίας προς τον πρωθυπουργό και  όλα τα κόμματα και την προτροπή «Τολμήστε!», 32 προσωπικότητες των Γραμμάτων των Τεχνών και της Επιστήμης με κοινή διακήρυξή τους. Τους καλούν να «τολμήσουν να κάνουν το καθήκον τους». Μιλούν για  λαϊκισμούς, ανευθυνότητα και αγκυλώσεις που θα οδηγήσουν στην καταστροφή της χώρας.
Η διακήρυξη και οι υπογράφοντες έχουν ως εξής:
Τολμήστε! Θέλουμε να εκφράσουμε με τον πιο σαφή τρόπο την αγωνία μας για τη δραματική κατάσταση του τόπου. Η ισότιμη ένταξή μας στην Ευρώπη, αναγκαία για την επιβίωση της Ελλάδας ως σύγχρονης προηγμένης χώρας, αλλά και οι σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της, απειλούνται σήμερα σοβαρά. Ως υπεύθυνοι πολίτες νοιώθουμε την ανάγκη να μιλήσουμε, καθώς οι φωνές του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο, κρύβοντας από τους περισσότερους Έλληνες τη σοβαρότητα της κατάστασης και προτείνοντας λύσεις καταστροφικές, ανεδαφικές ή εξωπραγματικές σε στιγμή κρίσης. Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, σε όποια θέση και αν βρίσκονται: στον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και τον αρχηγό και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων. Τους καλούμε όλους να αλλάξουν νοοτροπία, να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες, τις προσχηματικές αντιμαχίες, εσωκομματικές και εξωκομματικές, τους υπολογισμούς, τους συμψηφισμούς, καθώς και τις αγκυλωμένες στο παρελθόν ιδεολογικές και πολιτικές περιχαρακώσεις και να αναλάβουν επιτέλους στο ακέραιο τις ευθύνες τους. Τους ζητούμε να μιλήσουν με ειλικρίνεια στους έλληνες πολίτες για τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα, για τον αγώνα και τις θυσίες που απαιτεί η σωτηρία και η ανάκτηση της αξιοπρέπειάς της, και να εργαστούν σκληρά και συστηματικά για τη νέα στροφή. Ο τόπος χρειάζεται μια ηγεσία ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης που, σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους μας, θα κάνει τα απαραίτητα για τη σωτηρία. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, και μόνο συντονισμένες ενέργειες, βασισμένες σε ένα νέο πνεύμα ομοψυχίας μπορούν να αποτρέψουν πλέον την καταστροφή. Όσοι αγνοούν προκλητικά τα σημεία των καιρών και, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ιδιοτέλεια, επιμένουν να επενδύουν στην κατάρρευση με οδηγό το δικό τους προσωπικό ή κομματικό συμφέρον, θα χρεωθούν στο ακέραιο την καταστροφή της χώρας. Υπάρχει ακόμη καιρός να σωθούμε, αν αυτοί που εκπροσωπούν τον λαό και παίρνουν τις αποφάσεις για λογαριασμό του, όπου κι αν βρίσκονται, είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, είτε σε άλλους συλλογικούς φορείς ή όργανα, τολμήσουν να κάνουν το καθήκον τους. Οι κατακτήσεις της σημερινής Ελλάδας στηρίχθηκαν σε κόπους και θυσίες γενεών. Δεν έχουμε δικαίωμα, πολιτικοί και πολίτες, να τις εγκαταλείψουμε ούτε να αφήσουμε κανέναν να τις καταστρέψει. Δεν έχουμε δικαίωμα να υποθηκεύσουμε το μέλλον και τα όνειρα των νέων και των επερχόμενων γενεών».
Υπογράφουν, από τα γράμματα και τις τέχνες:
Θανάσης Βαλτινός, Κική Δημουλά, Απόστολος Δοξιάδης, Τάκης Θεοδωρόπουλος,
Αθηνά Κακούρη, Μένης Κουμανταρέας, Γιάννης Κουνέλης, Πέτρος Μάρκαρης,
Τάσος Μπουλμέτης, Βασίλης Παπαβασιλείου, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Αλέκος Φασιανός.


Από την ακαδημαϊκή επιστημονική κοινότητα:
Νίκος Αλιβιζάτος, Νάσος Βαγενάς, Γιάννης Βούλγαρης, Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Άγγελος Δεληβοριάς, Γιώργος Δερτιλής, Αρίστος Δοξιάδης, Ορέστης Καλογήρου, Στάθης Καλύβας, Βάσω Κιντή, Ανδρέας Κούρκουλας, Νίκος Μουζέλης, Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος, Γιώργος Παγουλάτος, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Παύλος Σούρλας, Γιάννης Στουρνάρας, Σταύρος Τσακυράκης, Χαρίδημος Τσούκας.


Αγανακτισμένοι στις πλατείες καθημερινά, σε όλη την Ευρώπη την Κυριακή



Σε νέα κινητοποίηση  στις πλατείες τις Ευρώπης καλούν οι Αγανακτισμένοι για την ερχόμενη Κυριακή, ενώ καθημερινά συνεχίζουν  και εμπλουτίζουν την δυναμική παρουσία τους στις πλατείες περισσότερων από 50 ελληνικών πόλεων.
Στο Σύνταγμα μία ημέρα μετά την ένταση που σημειώθηκε, με τον αποκλεισμό Την Τρίτη των βουλευτών μέσα στη Βουλή από συγκεντρωμένους, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν και πάλι ογκώδη συγκέντρωση με κατσαρόλες στα χέρια γιουχαρίσματα και ήχους από κόρνες, ενώ προηγήθηκε μηχανοκίνητη πορεία 300 περίπου μοτοσικλετιστών από το Λυκαβηττό στην  πλατεία Συντάγματος.  "Αν δεν φύγουν, δεν θα φύγουμε", ήταν και πάλι το κύριο σύνθημα των διαδηλωτών οι οποίοι καθημερινά πραγματοποιούν συνελεύσεις, οργανώνονται σε ομάδες εργασίες, μοιράζονται καθήκοντα, προγραμματίζουν τις δράσεις τους για την επόμενη μέρα ενώ  οι πιο φιλειρηνιστές, που είναι και οι περισσότεροι επιχειρούν να συγκρατήσουν τους πιο θερμόαιμους και να προστατέψουν την κινητοποίησή τους από βίαια περιστατικά, προβοκατόρικα ή μη, που μπορούν να την συκοφαντήσουν.
Εν τω μεταξύ την οργή των αγανακτισμένων έχει προκαλέσει ο τρόπος κάλυψης των συγκεντρώσεων των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, από το MEGA. Η κόντρα ξεκίνησε  πριν από τρεις ημέρες όταν οι διαδηλωτές θεώρησαν ότι το MEGA παρουσίασε υποτονικά και υποβάθμισε την μεγάλη σε όγκο συγκέντρωσή τους. Ακολούθησαν «επιθέσεις» των διαδηλωτών με επικριτικά αλλά και υβριστικά σχόλια στη σελίδα του καναλιού στο Facebook, με αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 15000 oi Fans της σελίδας και να αναγκαστεί το κανάλι να να απενεργοποιήσει προσωρινά τη fan page.
Την επόμενη ημέρα το κανάλι άλλαξε στάση, μίλησε συγκέντρωση 100000 ατόμων, ενώ οι σχολιαστές αναφέρονταν σε συμπαθητικούς, ειρηνικούς διαδηλωτές. Χθες το σχόλιο του Γιάννης Πρεντετέρη για "περιστατικό που θυμίζει Ζιμπάμπουε" αναφορικά με τα πλάνα που έδειχναν εικόνες από το γιουχάϊσμα και τον εγκλωβισμό των βουλευτών, ήταν αρκετό να ξεσηκώσει νέο κύμα οργής κατά του καναλιού.
Ποδηλατοδρομία και τάγκο  από Αγανακτισμένους στη Θεσσαλονίκη
Με ποδηλατοδρομία προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν και να προσκαλέσουν στον Λευκό Πύργο τους Θεσσαλονικείς οι Αγανακτισμένοι κι όταν το βράδυ οι συγκεντρωμένοι πύκνωσαν χόρεψαν και αργεντίνικο τάγκο δίνοντας ρυθμό και στέλνοντας και με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο μήνυμα στην εξουσία. Ακολούθησε συνέλευση και συζήτηση μέχρι αργά.
Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνιο, και κόμματα παραμένουν στο στόχαστρο των διαδηλωτών που δείχνουν αποφασισμένοι να παραμένουν στις πλατείες και κανείς δεν ξέρει ή δεν μπορεί να προβλέψει που είναι δυνατόν να οδηγήσει αυτή η κινητοποίηση που αρχίζει να παίρνει χαρακτηριστικά εξέγερσης κατά του Συστήματος.
Ανάλογες είναι οι σκηνές και ο τρόπος οργάνωσης των διαδηλωτών  Πάτρα και σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.
Παντού αυτοοργανώνονται με ομάδες εργασίας (σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης, ιατρικής περίθαλψης, περιφρούρησης) και με συνελεύσεις, αποφασίζουν τα επόμενα βήματά τους.
Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς Αγανακτισμένοι έχουν αναρτήσει στο blog τους  λίστα με τις ανάγκες σε υλικά και προμήθειες που έχουν και η οποία περιλαμβάνει:
Μαύρες Σακούλες, Κίτρινη Κορδέλα (περιτυλίγματος), Ταινία άσπρη-κόκκινη "περιφρούρησης", τέντες - σκηνές - σεντόνια - πανιά - χρώματα, φακοί - εξοπλισμός φωτισμού, χαρτόνια, καρέκλες - τραπέζια, νερό - φαγητό - καφέ, πλαστικά ποτήρια, laptop, 3G internet, πάσσαλοι για στηρίγματα, γάντια μιας χρήσης, σπάγκο - σκοινί,
ταινία κολλητική - ψαλίδια - κοπίδια.

Δημοσκόπηση VPRC: 0.5% μπροστά η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, το 91% λέει όχι στα κυβερνητικά μέτρα





Μισή μονάδα μπροστά  πέρασε η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί την Πέμπτη και στοιχεία της  έδωσε στη δημοσιότητα η Ν.Δ. Κατά του Μνημονίου θα ψήφιζε το 62% εάν γινόταν δημοψήφισμα ενώ  στο ...91% εκτινάσσεται η δυσαρέσκεια για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης από την κυβέρνηση.  Αναλυτικότερα:
-Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει 30,5%, η ΝΔ 31%, το ΚΚΕ 12%, ο ΛΑΟΣ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 1%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, η Χρυσή Αυγή 1%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 0,5%, άλλα 4,5%.
-Στο ερώτημα εάν γινόταν σήμερα δημοψήφισμα για την υπογραφή του νέου Μνημονίου και των υποχρεώσεων που απορρέει από αυτό, όπως ζητούν κάποια κόμματα, προσωπικά τι θα ψηφίζατε, οι ερωτώμενοι στη δημοσκόπηση της VPRC, απαντούν: Κατά το 62%, υπέρ το 18%, εξαρτάται/δεν αποφάσισα, το 16%.
-Το 91% εκφράζει τη δυσαρέσκειά του καθολική ή σχετική, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την οικονομική κρίση και την ικανοποίησή του το 7%.
-Τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος δρόμος, υποστηρίζει το 86%, σε σωστή το 8%, ούτε σωστό -ούτε λάθος το 4%.
Στην έρευνα της VPRC ,  το περιοδικό «Επίκαιρα»  ,  Ν.Δ., κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, ποσοστά κομμάτων, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι Πράσινοι  ,  Δημοκρατική Αριστερά , Δημοκρατική Συμμαχία , ΑΝΤΑΡΣΥΑ , Χρυσή Αυγή , Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών   tο «περιβάλλον της φτώχιας», περιγράφεται ως εξής: Σύμφωνα με τα σημερινά  οικονομικά δεδομένα, το 66% δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει μια εβδομάδα διακοπών, το 45% να τρώει κάθε δεύτερη ημέρα κρέας, ψάρι ή ίσης αξίας τροφή. Το 56% δεν μπορεί να αντιμετωπίσει έκτακτες, αναγκαίες  δαπάνες  π.χ υγείας, το 50% να έχει ικανοποιητική θέρμανση τον επόμενο χειμώνα, το 29% να πληρώνει κανονικά τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

http://www.eklogika.gr/news/4977

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ-​ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣ​ΕΙΣ

Η Δημοκρατική Συμμαχία για την έρευνα της VPRC που δημοσιεύετε σήμερα στο περιοδικό «Επίκαιρα», εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η εταιρία VPRC σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δεν δημοσιοποιεί δημοσκοπήσεις, αλλά την εκτίμηση, που συνάγει από την πρόθεση ψήφου την οποία επιμελώς και παρανόμως[1]* αποκρύπτει.

Η Πλατεία να κηρύξει τον πόλεμο στο ρουσφέτι

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ψεύτες; Κλέφτες; Φαύλοι; Προδότες; Είναι δυνατόν; Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους; Γι’ αυτούς που, ενταγμένους σ’ αυτό που σήμερα καταγγέλλουμε ως κομματοκρατία, τους ψηφίζουμε ανελλιπώς επί είκοσι, τριάντα, σαράντα χρόνια;

Πρόκειται για μια πρωτοφανή ανανέωση εμπιστοσύνης και νομιμοποίηση, που αυτή τη στιγμή τους επιτρέπει να υποστηρίζουν πως θα ισχύσει και σ’ αυτήν την περίπτωση η γνωστή ρήση «Ο τρώσας και ιάσεται».

«Εμείς θα σας σώσουμε», διακηρύσσουν, καθώς η πρώτη αμηχανία έχει ήδη εξελιχθεί σε επιθετικότητα. «Θέλετε δεν θέλετε, δεν έχετε άλλους. Ούτε προτείνετε κάτι συγκεκριμένο. Νεφελώματα για το δέον γενέσθαι καταθέτετε στις συνελεύσεις των συγκεντρώσεών σας. Ο καθένας ανάλογα με την ιδεοληψία του και την δική του πολιτική – κομματική προέλευση, κι’ ας την έχει πια απαρνηθεί».

Είναι ανάγκη τώρα να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις και να απαιτηθεί η υιοθέτησή τους εδώ και τώρα:

Υποκριτικές διαμαρτυρίες υπευθύνων - Οργή και λαϊκισμός στη χώρα της ατιμωρησίας

Σοφία Βούλτεψη


Έσταξε η ουρά του γαϊδάρου με τον αποκλεισμό της Βουλής και τα ευτράπελα που διαδραματίστηκαν νυχτιάτικα στον Εθνικό Κήπο.

«Αυτό δεν είναι Δημοκρατία», εξερράγη χθες ο κ. Παπουτσής, αναφερόμενος στα προχθεσινά επεισόδια.

Παράδοξη αγανάκτηση, καθώς Δημοκρατία δεν είναι ούτε η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ούτε η ατιμωρησία, ούτε η κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας.

Πάντως, μετά τα προχθεσινά, εξελίξεις έχουν, σύμφωνα με όλα τα φαινόμενα, δρομολογηθεί στη χώρα. Οι (όψιμες και μετά από απειλές και πιέσεις που περισσότερο εξόργισαν παρά φόβισαν) καθησυχαστικές δηλώσεις από την Ευρώπη δεν δείχνουν ικανές να ανατρέψουν την αντίστροφη μέτρηση.

Η κομματοκρατία δεν είναι ελληνική, η Δημοκρατία είναι

Γράφει η Σιμόν Λε Μπαρόν
 
Αγαπητοί μου φίλοι,

Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το γράμμα στον Ρήγα Βελεστινλή ο οποίος πέθανε στο Βελιγράδι τον Ιούνιο 1798.

Με την φιλική και διακριτική υποστήριξη μερικών Γάλλων επαναστατών, έτρεφε την ελπίδα να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να απελευθερωθεί από τους Τούρκους.
Θυσίασε τη ζωή του στο βωμό του ιδανικού του. Σήμερα ο ελληνικός λαός βρίσκεται πάλι υπό κατοχή.

Αυτή τη φορά όμως η απειλή δεν έρχεται από την Ανατολή, αλλά από την ίδια την Γαλλία η οποία δημιούργησε την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα με την Γερμανία το 1950, δηλαδή τον πρόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του συστήματος της κομματοκρατίας.

Όταν μπήκε η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό χορό το 1981, ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν σας είπε: «Ξέρετε κάτι παιδιά; θα μπούμε στην ΕΟΚ που είναι απλώς και μόνο ένας νόμιμος τρόπος για τις πλούσιες χώρες να εκμεταλλευτούν τις φτωχιές, για να γίνουμε εμείς, μια χούφτα πολιτικών, πλούσιοι και εσείς να ψοφήσετε στην πείνα μέσα σε 15 χρόνια».

Σας είπε: «Αγαπητοί μου συμπατριώτες, η χούντα μας έχει γονατίσει, μας έχει υποβαθμίσει στο περιθώριο της Ευρώπης. Είμαστε οπισθοδρομικός λαός, αν μπούμε στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, θα είμαστε κι εμείς μοντέρνοι». Και γίνατε μοντέρνοι...

Καλοβλέπει Σπανό, η Κόρινθος - Φιλική ήττα στα Ψαχνά

Κρούση στο Δημήτρη Σπανό φέρεται να έκανε ο ισχυρός άνδρας της Κορίνθου Σωτήρης Μαυρονάσιος καθώς στο πρόσωπο του βλέπει τον ιδανικό αντικαταστάτη του Νικού Κουρμπανά για την τεχνική ηγεσία της "Μπάρτσα". Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου του Ισθμού είχε μία πρώτη συζήτηση με τον έμπειρο Αιγιώτη προπονητή, όπου και του γνωστοποίησε την επιθυμία του να συνεργαστούν την νέα αγωνιστική περίοδο. Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, με τους δύο άνδρες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για ο άμεσο μέλλον
Έτσι, όπως γίνεται αντιληπτό ο Σπανός θεωρείται το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει το… τιμόνι της ομάδας και να μετακομίσει στον Ισθμό, σε περίπτωση βέβαια που πάνε όλα καλά και καταφέρει η Κόρινθος να αδειοδοτηθεί.
 
Χωρίς τους Σέγκο (ανέτοιμος) και Βαγγελή (υποφέρει από πονόδοντο) , ο Ηρακλής Ψαχνών , στην έδρα του,  νίκησε 2-1 την Κόρινθο σε φιλικό παιχνίδι.Τα τέρματα για την ομάδα της Εύβοιας σημείωσαν οι Αλημπάς και Ανέστης, ενώ για την «Μπάρτσα» ο Δημητριάδης.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την ομάδα της Κορίνθου, στο φιλικό δοκιμάστηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές, ενώ αγωνίσθηκαν και ντόπιοι.
 .

« Η Τρίπολη, η Αρκαδία και η Πελοπόννησος συνεχίζουν να έχουν το δικό τους εκπρόσωπο στη Super League»

Τα τηλέφωνα των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη πήραν... φωτιά (αρκετοί περιορίστηκαν σε SMS) αμέσως μετά την οριστικοποίηση της παραμονής των Αρκάδων στη Super League.
Το ισχυρό δίδυμο δεν έκρυψε τη χαρά και την ανακούφισή τους σε όσους τελικά κατάφεραν να πιάσουν γραμμή, αν και υπήρχε αισιοδοξία που άγγιζε τη βεβαιότητα. Αυτό που έλεγαν σε όσους επικοινώνησαν μαζί τους ήταν ότι «από αυτή την περιπέτεια θα βγούμε πιο δυνατοί. Μάθαμε από τα λάθη μας και θα δημιουργήσουμε έναν ισχυρό Αστέρα. Κάντε υπομονή και θα δείτε».
Χαρακτηριστική για την επόμενη μέρα ήταν η τοποθέτηση του Γιάννη Καϋμενάκη στο arcadia-sports. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν από δω και πέρα για να μην μπει η ομάδα ξανά σε τέτοιες καταστάσεις».
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μπάκος δήλωσε στην ίδια ιστοσελίδα: «Δικαιωθήκαμε με τη δική μας φωνή και κόντρα σε ισχυρά συμφέροντα, κατεστημένο και συμμαχίες. Η Τρίπολη, η Αρκαδία και η Πελοπόννησος συνεχίζουν να έχουν το δικό τους εκπρόσωπο στη Super League. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Να μας έχουν εμπιστοσύνη κι εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα που αγαπάμε».
Ο Αστέρας εξέδωσε ανακοίνωση αμέσως μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. «Οι θετικές εξελίξεις δεν θα καλύψουν... κάτω από το χαλί τα προβλήματα της ομάδας μας και από αύριο αρχίζει ο προγραμματισμός» τονίζεται σε αυτήν, ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι ομάδα δεν έχει τίποτα εναντίον του Ηρακλή και πως απλώς προάσπισε τα συμφέροντά της.
Από σήμερα θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν με την επικύρωση (εκτός απροόπτου) της συμφωνίας με τον Μάκη Χάβο, ο οποίος και θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Παράλληλα θα γίνουν και οι ουσιαστικές συζητήσεις με τους παίκτες.
Από τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν θα μείνει ο αρχηγός Αντώνης Λαδάκης, ενώ προτάσεις για ανανέωση θα γίνουν στους Μπαστία και Ουριμπάρι (λίγες πιθανότητες). Πάντως, ορισμένοι παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαια δεν θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι.
Οσον αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση, είναι δεδομένο πως οι διοικούντες θα κάνουν τέσσερα πέντε πολύ δυνατά... χτυπήματα, τα οποία θα συνδυάσουν με εντυπώσεις (θα κάνουν... γκελ στον κόσμο) και ουσία.

«ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ» βροντοφώναξαν μικροί και μεγάλοι στη πρωτόγνωρη συγκέντρωση χθες στην πλατεία Ξυλοκάστρου

Αφυπνίστηκε και ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και μπήκε στο χορό με μια πρωτόγνωρη συγκέντρωση χθες στην πλατεία Ξυλοκάστρου. Όλες οι ηλικίες συναντήθηκαν στην πλατεία και βροντοφώναξαν μικροί και μεγάλοι ότι, «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ». Tην παράσταση έκλεψαν ένας υπαστυνόμος εν ενεργεία που ξεσήκωσε με την ομιλία του, καθώς και τα πιτσιρίκια που είπαν κι αυτά τα δικά τους τελείως αυθόρμητα. Πρωτόγνωρα πράγματα για το Ξυλόκαστρο. Μίλησε ο κόσμος. Από 8 χρονών μέχρι 68! Πήγε πολύ καλά! Φάνηκε από τα χαμόγελα, από τα δάκρυα, από την αμηχανία ορισμένων δήθεν "αριστερο-προοδευτικο-κομματαρχών", φάνηκε από πολλά. Η συνέχεια την ερχόμενη Κυριακή στις 7μ.μ. , Πανευρωπαϊκή ημέρα συγκεντρώσεων. Να είμαστε όλοι εκεί πιο πολλοί και πιο δυνατοί
Στο Σύνταγμα, οι Συγκεντρώσεις συνεχίζοντα καθημερινά, ενώ θα οργανωθούν και συγκεντρώσεις στις συνοικίες της Αθήνας, κορύφωση την Κυριακή με την Πανευρωπαϊκή ημέρα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…
Εικόνες από την πλατεία Ξυλοκάστρου......και ένα βίντεο από το ιστολόγιο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ που πρωτοείδα απόψε και που από εδω  κι εμπρός θα το παρακολουθούμε από τη λίστα ιστολογίων μου, παραπλεύρως...

 




ΟΝΝΕΔ - Θέλω να ζω με αξιοπρέπεια !


Image


Image


Δελτίο Τύπου

Αθήνα , 31 Μαΐου 2011


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη δράση της Οργάνωσης Νέων της
Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Ομονοίας που στόχο είχε να ενισχύσει την
προσπάθεια για άμεση λήψη μέτρων για μια αξιοπρεπή διαβίωση στο ιστορικό κέντρο
της Αθήνας και τις γύρω περιοχές.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ :Η ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΙΝΑ ΙΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΟ

Ο Πέτρος Τατούλης παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε και των θεματικών αντιπεριφερειαρχών Ντίνας Νικολάκου και Λάκη Παπαφωτίου απαντώντας σε ερώτηση του διευθυντή της sfedona.gr – αν μετά την πορεία των πρώτων μηνών στο Καλλικράτη με τα όποια ζητήματα και προβλήματα έχουν ανακύψει, η Νέα Πελοπόννησος βγαίνει τελικά ενισχυμένη- ο Περιφερειάρχης απάντησε με κατηγορηματικό ύφος που έδειχνε αυτοπεποίθηση , πως ” η Νέα Πελοπόννησος είναι πανίσχυρη” !

ppel.gov.gr

Ο Αντώνης Σαμαράς για σειρά συναντήσεων στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, για σειρά συναντήσεων στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες.
Την Τρίτη 7 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας κ. Francois Fillion και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Claude Gueant.
Την Τετάρτη 8 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κ. Wilfried Martens και, στη συνέχεια, θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Wilfried Martens και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών του με συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso.

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στο Ηράκλειο Κρήτης

,
Φίλες και φίλοι,

Βρίσκομαι σήμερα στην Κρήτη, των αγώνων για Πατρίδα και Δημοκρατία, των Επαναστάσεων Ελευθερίας, του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου, την πατρίδα των Βενιζέλων και της ηρωικής Αντίστασης του 1941. Βρίσκομαι σήμερα στην Κρήτη, που είναι πηγή υπερηφάνειας και έμπνευσης για κάθε Έλληνα.

Παντού στην Ελλάδα υπάρχουν χώροι με μεγάλο ιστορικά βάρος. Παντού στην Ελληνική γη υπάρχουν σύμβολα που μας γεμίζουν υπερηφάνεια. Αλλά εδώ έχει διασωθεί ακέραιη και μια μακραίωνη παράδοση λεβεντιάς και φιλότιμου. Εδώ ακόμα, το να μη κάνεις πίσω όταν το απαιτεί το συμφέρον της Πατρίδας, είναι ζωντανό πρόσταγμα μέσα στα κύτταρα των ανθρώπων.

Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι, και εννοώ, όχι! Έχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Ύστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω… Και το λάθος δεν το συνυπογράφω…

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡ​ΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΗΜΑ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Δήμας συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή με τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου κ. John Bercow.
Στη συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες επίσης ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα κ. David Landsman, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., βουλευτής κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής φιλίας Ελλάδας Ηνωμένου Βασιλείου, βουλευτής κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, ο αναπληρωτής υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Νότης Μηταράκης και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Άγγελος Υψηλάντης.
Επίσης ο κ. Σταύρος Δήμας συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP) της Γερμανίας κ.κ Axel Schaefer, Elke Ferner και Manfred Zoellmer. Στη συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα ο κ. Δήμας ανέπτυξε τις θέσεις της Ν.Δ. για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Παρέστησαν επίσης, ο βουλευτής  κ. Ευάγγελος Αντώναρος και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Άγγελος Υψηλάντης.