Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Για ευθανασία…(ανέκδοτο)

Τρεις σκύλοι συναντιώνται στον προθάλαμο του κτηνίατρου και αρχίζουν κουβεντούλα και ρωτάνε τον ένα:

-Εσύ γιατί είσαι εδώ; -

- Για ευθανασία.δεν ξέρω τι μ'έπιασε και μια μέρα που έλειπαν τ' αφεντικά, άρχισα να χέζω και να κατουράω παντού, να ξεσκίζω τις κουρτίνες, τις πολυθρόνες, ρημαδιό το έκανα το σπίτι κι ας πέρναγα τόσο καλά.

Εσύ; Ρωτάνε τον δεύτερο.
-Κι εγώ για ευθανασία.Και μένα το μαλάκα κάτι μ' έπιασε, κι ενώ πέρναγα μπέικα,μια μέρα που τ' αφεντικά ετοίμαζαν το πάρτυ τους, χίμηξα πάνω στα τραπέζια, στους μπουφέδες, πάνε τα κοτόπουλα, πάνε τα ζαμπόνια, τα ρήμαξα, πάει το πάρτυ,ζοχαδιαστήκανε και νάμαι.

Κι εσύ, ρωτουν τον τρίτο.
-Εγώ, που είμαι και πολύ τεμπέλης,μια μέρα ήμουν ξάπλα στο μαξιλάρι μου, μπαίνει η κυρία μου μ' ένα τάνγκα μόνο και τη σφουγγαρίστρα κι αρχίζει να σφουγγαρίζει, να σκύβει, να κουνιέται,δεν ξέρω τι μ' έπιασε και της χυμάω από πίσω και της τον φοράω, τρόμαξαν να με ξεκολλήσουν από πάνω της.

-Ε, καλά, εσένα δικαίως, μια ευθανασία την αξίζεις.

-Ποιά ευθανασία, ρε; Εμένα τα νύχια ήρθαν να μου κόψουν...

“Πολιτικός σεισμός” στην Πελοπόννησο

900 ημέρες αναρρωτική από υπάλληλο του ΙΚΑ Καλαμάτας…Πονοκέφαλος και στο στρατηγείο Τατούλη καθώς η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή για ένα στέλεχος πολύ κοντά στον συνδυασμό αλλά και ορισμένη Αντιπεριφερειάρχης


ΠΗΓΗ: report24.gr

Σάλος έχει ξεσπάσει με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία» της Καλαμάτας που… άναψε φωτιές και σε πολιτικό σκηνικό και στο οποίο σημειωνόταν χαρακτηριστικά: «900 ημέρες αναρρωτική από υπάλληλο του ΙΚΑ». Σε αυτό υπογραμμιζόταν: « οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί της διοίκησης του ΙΚΑ ερευνούν την περίπτωση υπαλλήλου του ιδρύματος στην Καλαμάτα που έχει πάρει 900 ημέρες αναρρωτική άδεια από το 2001, εκ των οποίων οι 600 περίπου είναι οφθαλμοφανώς παράνομες…».Στις αναφορές στην συνέχεια για την συμπλήρωση φακέλων τμηματαρχών που ζήτησαν οι κεντρικές υπηρεσίες τονιζόταν:

Βίντεο: Μωράκι γεννήθηκε την 11/1/11 στις 1:11

Κώστας Κόλλιας : "Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται την υλική συνεισφορά της Εκκλησίας"




Κώστας Κόλλιας
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας

Μου κοινοποιήθηκε μία εξόχως ανησυχητική επιστολή του Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονύσιου, στην οποία ο Σεβασμιώτατος εκφράζει τον προβληματισμό του σχετικά με την πιθανότητα εφαρμογής της αναλογίας 5 προς 1 στις προσλήψεις λειτουργών από την Εκκλησία της Ελλάδος. Σύμφωνα με άρθρα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, φημολογείται από κύκλους του Υπουργείου Εσωτερικών ότι οι κληρικοί δεν πρόκειται να εξαιρεθούν από την αναλογία. Επειδή η νομοθεσία αφήνει, ενδεχομένως, ασάφειες και ελευθερία στην ερμηνεία, και επειδή θεωρώ καταστροφικό το ενδεχόμενο η ελληνική κοινωνία να αποστερηθεί των υπηρεσιών της Εκκλησίας, κατέθεσα σχετική ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς.

Μυστήριοs θάνατος ζευγαριού στην Κόρινθο

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμα ποιοι είναι οι λόγοι που ένα ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι που διέμενε στην Κόρινθο. Από την αστυνομία για την ώρα τουλάχιστον δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια. Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι μετά από ειδοποίηση των περιοίκων που δεν είχαν δει το ηλικιωμένο ζευγάρι να κυκλοφορεί τελευταία.

Σε δηλώσεις του ο αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας κ. Θ. Αγόρης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σήμερα στις 13:15 το μεσημέρι από περιοίκους ειδοποιήθηκε η αστυνομία προκειμένου να δει τι συμβαίνει σε ένα σπίτι επι της οδού Απόλλωνος στην Κόρινθο. Το σπίτι ήταν κλειδωμένο. Ο αστυνομικός με τη βοήθεια ενός συγγενή έσπασε το παράθυρο και είδε ένα ζευγάρι να είναι στο πάτωμα. Πρόκειται για αντρόγυνο. Δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Ερευνάμε όλα τα ενδεχόμενα. Θα γίνει νεκροψία».

Αυτά αναφέρει σε δηλώσεις του ο ταξίαρχος και τα ερωτηματικά εξακολουθούν να υπάρχουν σχετικά με το θάνατο του ζευγαριού (58 χρονών η γυναίκα και 77 ο άντρας)

ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO

Οι διαρροές του αρχείου της WikiLeaks

Image
Ανακοίνωση της Ν.Δ. σχετικά με την αποψινή απάντηση
στη Ν.Δ. του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή,
για τις διαρροές του αρχείου της WikiLeaks



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την αποψινή απάντηση
στη Νέα Δημοκρατία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή, για τις διαρροές του αρχείου της WikiLeaks , εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Καλό θα ήταν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Γ. Πεταλωτής, πριν αμφισβητήσει την αξιοπιστία στις αναφορές των εγγράφων του WikiLeaks , να είχε επικοινωνήσει με το συνάδελφό του στην κυβέρνηση κ. Μ. Χρυσοχοΐδη. Γιατί έτσι, ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης θα τον ενημέρωνε ότι, λίγες ώρες πριν- σε ραδιοφωνική του συνέντευξη- είχε επιβεβαιώσει τις αποκαλύψεις χαρακτηρίζοντάς τις ως “δημόσιες δηλώσεις του”.
Όπως καλό θα ήταν, αντί για επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κ. Γ. Πεταλωτής να απαντήσει επί της ουσίας στο ερώτημα που θέτει η Ν.Δ.:
“Προτίθεται, τελικά, η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου να διαλύσει την ΕΥΠ και να την επανασυστήσει, όπως δεσμευόταν πριν από ένα χρόνο ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης στον Αμερικανό πρέσβη;”».

ONNED Korinthias

ΔΣΣΣΣΣΣΣΣΣ...



Έγινε λοιπόν και το πρώτο ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης με ημερήσια (και προ) διάταξη ... Σε γενικές γραμμές ήταν ήρεμο και ξεχώρισαν οι παρακάτω στιγμές:

- Ο δήμαρχος, προ ημερησίας, ανακοίνωσε ότι οργανώνει συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή με τα τοπικά συμβούλια Ευρωστίνης στο Δερβένι, για ενημέρωση περί αρμοδιοτήτων κλπ κλπ! Μία μόλις βδομάδα μετά τη συνέλευση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ με το ίδιο θέμα! Μαθαίνει σιγά σιγά!!! Θα είμαστε εκεί...

- Τα μικρόφωνα ακόμα χαλασμένα είναι! Ειδικά του αντιδήμαρχου κ. Μενούνου έκανε ένα έντονο ΒΖΖΖΖΖΖΖ (ΟΦΗ αλήθεια είναι!) ακόμα και όταν έκλεινε το ON/OFF! Στο τέλος αναγκάστηκε να βγάλει το καλώδιο. Άιντε να δούμε πότε θα γιάνουν...

- Προ ημερησίας, εξήγησα γιατί η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ δεν στήριξε την επιλογή της δημοτικής αρχής για πρόεδρο του ΔΣ, γιατί πολλοί είχαν απορίες και τα παπαγαλάκια έλεγαν διάφορα. Είπα, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορούμε να στηρίξουμε ανθρώπους που είτε συμμετείχαν είτε ανέχτηκαν με τη σιωπή τους αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, όπως την άρνηση παραχώρησης του θεάτρου σε μια δημοτική παράταξη για θεατρική παράσταση και την άρνηση συζήτησης αιτήματος 25 δημοτών στο ΔΣ κ.α.. Ο δήμαρχος ενοχλήθηκε και μίλησε για "παρελθοντολογία". Σαν καλό μου φαίνεται, ότι έχει αρχίσει και ενοχλείται από το πρόσφατο παρελθόν του...

- "Δεν είπα ανούσια την παρέμβασή σας κ. Σκούρα. Είπα ότι είναι άνευ ουσίας!" είπε δις ο αντιδήμαρχος κ. Λογοθέτης...

- Η κ. Καζάνη τα πήγε πολύ καλά γενικά. Αφού να φανταστείτε έδωσε για δεύτερη φορά το λόγο στον κ. Σκούρα προ ημερησίας, ενώ δεν προβλέπεται και δεν ήθελε κι ο δήμαρχος. Του έδωσε το λόγο για ένα λεπτό και έληξε το ζήτημα. Πολύ πιο έξυπνη τακτική, από το να τσακώνονται 10 λεπτά, λέγοντας και αντιλέγοντας. Μόνο κ. πρόεδρε, που δεν ακούγεται καλά η ατάκα "Όχι διάλογο! Μην κάνετε διάλογο!", που λέγατε συχνά όταν "ερωτοαπαντούσαν" δημοτικοί σύμβουλοι για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Πρέπει να βρείτε κάτι άλλο...

- ΔΕΥΑΞΕ το νέο όνομα της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης. Ε, ρε λογοπαίγνια που έχουν να γίνουν μ' αυτό το ΞΕ! Ειδικά όταν έρχεται λογαριασμός...

Για να δούμε τι θα δούμε...


Ανδρέας Απ. Ζάρρος

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης : Πρόσκληση σε ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων



Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος καλεί τους Προέδρους, Συμβούλους και Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων
α) της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης την Κυριακή 16-01-2011
στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου και
β) της Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου την Τετάρτη 19-01-2001 στις 19:00 στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο
για ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Χαιρέτα μου τον... Πλάτανο με την ουρά στα σκέλια!

Χαιρέτα μου τον πλάτανο! Ο Πλατανιάς ξεκίνησε ονειρεμένα το 2011 και με σούπερ εμφάνιση στο τελευταίο ημίωρο μετέτρεψε σε πάρτι (3-0) το παιχνίδι με την Παναχαϊκή, η οποία εμφανίστηκε με τουπέ στο γήπεδο του Μάλεμε Χανίων και γύρισε πίσω στην Πάτρα με την ουρά στα σκέλια.
Πέραν του εντυπωσιακού σκορ, το οποίο διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα και έδωσε διαστάσεις θριάμβου, το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό επέφερε σημαντικές ανακατατάξεις στις κορυφαίες θέσεις του 1ου ομίλου, σε βάρος βέβαια των Πατρινών.

Ο "τάφος"¨ της Παναχαϊκής


Το Μάλεμε είναι χωριό και αεροδρόμιο της βορειοδυτικής Κρήτης. Απέχει 16 χλμ από τα Χανιά και υπάγεται διοικητικά στο δήμο Πλατανιά του νομού Χανίων.
Το Μάλεμε αποτέλεσε το σημείο προσγείωσης των Γερμανών αλεξιπτωτιστών που εισέβαλαν την Κρήτη το 1941, κατά την έναρξη της μάχης της Κρήτης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές που έχασαν τη ζωή του κατά τη μάχη του Μάλεμε είναι θαμμένοι στο Γερμανικό Νεκροταφείο που βρίσκεται στο λόφο πάνω από το Μάλεμε Έξω από το Μάλεμε, κοντά στη γέφυρα του Ταυρωνίτη, βρίσκεται επίσης το μνημείο των πεσόντων αεροπόρων της RAF που σκοτώθηκαν στη μάχη Στο Μάλεμε ανακαλύφθηκε θολωτός τάφος της ύστερης Μινωικής περιόδου. Από χθες και πάλι το Μάλεμε βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα , καθώς έγινε και ο «τάφος» της Παναχαικής μετά την βαριά ήττα της από την ομάδα του τοπικού Δήμου.

Ο Καθηγητής του Παπανδρέου : ...λεφτά υπάρχουν! (μια διάλεξη με τον τον Richard D. Wolff)




Στο παρά ένα «πράσινο φώς» για τις γερμανικές αποζημιώσεις



Στο παρά ένα για την εκπνοή των προθεσμιών διεκδίκησης εκ μέρους της Ελλάδας των λεγόμενων γερμανικών αποζημιώσεων, ο  πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ανακοίνωσε την απόφαση της Ελλάδας να παρέμβει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στην ιταλογερμανική διένεξη για το Δίστομο. Η ανακοίνωση αυτή του κ. Παπανδρέου που έγινε στο υπουργικό  συμβούλιο, αποτελεί για πρώτη φορά μια πρωθυπουργική δήλωση ουσιαστικής πρόθεσης, πέρα από τα μεγαλόστομα «ουδέποτε παραιτηθήκαμε των διεκδικήσεων» το οποίο εδώ και δεκαετίες όλες οι απελθούσες κυβερνήσεις - και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας μέχρι πρότινος- επαναλάμβαναν  χωρίς να πείθουν κανένα και αδρανούσαν...

«Ψαλίδι» σε όλους τους μισθούς ΔΕΚΟ και ΝΠΔΔ άνω των 1800 € έως 25%!


 
Με τη μορφή «διευκρινίσεων» για την  «αναπροσαρμογή αποδοχών εργαζομένων σε δημόσιες επιχειρήσεις και ΝΠΙΔ που υπάγονται στη Γενική Κυβέρνηση» που εκδόθηκαν από την Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ανακοινώθηκαν οι μισθολογικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ, όπου πέφτει ψαλίδι όχι μόνο στα υψηλά εισοδήματα αλλά και σε όλους τους μισθούς πάνων από 1.800 ευρώ! Οι περικοπές των αποδοχών κυμαίνονται από 10% έως 25% του συνόλου των αποδοχών , ενώ μπαίνει πλαφόν  4.000 μικτά, εκτός από τους συμμετέχοντες στην κεντρική διοίκηση των ΔΕΚΟ.
 Η απόφαση (δείτε την ολόκληρη) αρχικά διευκρινίζει ότι καταργούνται πάσης φύσεως εξαιρέσεις που προϋπήρχαν για κάποιες ΔΕΚΟ ή ΝΠΔΔ. Στη συνέχεια αναφέρεται στη μείωση αποδοχών με παραδείγματα και ακολούθως διευκρινίζει ζητήματα ελέγχου των οικονομικών των  ΔΕΚΟ και ΝΠΔΔ  από τη «Γενική Κυβέρνηση» όπως την χαρακτηρίζει
Αναλυτικότερα:   

1000 ευρώ από την Π.Ε.Φ.Ο. Ξυλόκαστρου στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό

Το ποσό των χιλίων ευρώ πρόσφερε η Π.Ε.Φ.Ο. Ξυλόκαστρου στον ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Αξίζει ένα πολύ μεγάλο μπράβο στα παιδιά!

Η ανακοίνωση :

"Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στα ερασιτεχνικά τμήμα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας και δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι μπορεί να φτάσει ο σύλλογος σε λύσεις πρωτοδικείου ή ακόμα χειρότερα σε διάλυση.
Τα ερασιτεχνικά τμήματα που μας έχουν προσφέρει τόσες χαρές και τόσες επιτυχίες. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλος σύλλογος στον πλανήτη με τόσα πολλά τμήματα που να πρωταγωνιστούν σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.
Κάθε χρόνο τις εορταστικές αυτές ημέρες προσφέρουμε κάποιο ποσό σε συλλόγους, ιδρύματα κτλ. που πιστεύουμε ότι έχουν σημαντικές ανάγκες και παράγουν κοινωνικό έργο.
Κατά την γενική συνέλευση του Δ.Σ. του συνδέσμου μας την Κυριακή 2/1/2011 με σκοπό να αποφασίσουμε την φετινή μας προσφορά-δωρά καταλήξαμε ομόφωνα να σας προσφέρουμε κάποιο ποσό προσπαθώντας να βοηθήσουμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που έχει φτάσει οικονομικά ο σύλλογος, έχοντας εμπιστοσύνη και πίστη ότι θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν, ειδικά μετά τις προαναγγελθείσες κινήσεις που ανακοινώσατε την 29/12/2010.
Κάνοντας υπέρβαση των οικονομικών μας δυνατοτήτων, παρακαλούμε όπως δεχθείτε το ποσό των 1000 ευρώ.
Μακάρι αυτή η κίνηση μας να αφυπνίσει κι άλλους συνδέσμους του ΘΡΥΛΟΥ μας αφού, ποίος είναι ο λόγος για να ζω χωρίς τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
".

Π. Ε. Φ. Ο.  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Για τον πολύπαθο οδικό άξονα Πατρών – Πύργου αναφέρθηκε ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης, ο οποίος έφερε το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας ερώτηση με θέμα «Κατάσταση του οδικού δικτύου Ν. Αχαΐας
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκεται τόσο το εθνικό όσο και το επαρχιακό οδικό δικτύου του Ν. Αχαΐας. Ο τοπικός τύπος απασχολείτε συχνά με το ζήτημα αυτό και ιδιαίτερα με την νέα εθνική Πατρών –Πύργου. Δυστυχώς όμως για τους Αχαιούς και τους κατοίκου της Ηλείας, η αποτίμηση των θυμάτων της ασφάλτου στον δρόμο αυτό επιβεβαιώνει με τον τραγικότερο τρόπο την κατάσταση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Η ΔΕΚΕ, αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, επικαλούμενη έλλειψη πόρων και προσωπικού, φαίνεται να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Σε πολλές περιοχές του εθνικού δικτύου η εγκατάλειψη είναι εμφανής ,δρόμοι ξεχασμένοι, σκοτεινοί, γεμάτοι λακκούβες χωρίς σημάνσεις.
Στο ίδιο εθνικό δίκτυο στο ύψος της Κ. Αχαΐας φαίνεται να έχουν περάσει μήνες από τότε που συνεργεία της αρμόδιας υπηρεσίας πέρασαν να κάνουν συντήρηση. Τόσο στη νέα, όσο και στην παλαιά εθνική δεν υπάρχει φωτισμός, οι λακκούβες που συναντούν οι οδηγοί είναι τεράστιες, ενώ η διαγράμμιση ανύπαρκτη. Σε ένα δίκτυο όπου εκ των πραγμάτων οι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, το «τρίπτυχο» σκοτάδι - λακκούβα - έλλειψη διαγράμμισης είναι επικίνδυνος συνδυασμός. Από τις επισημάνσεις αυτές διαπιστώνεται πως κάθε άλλο παρά ομαλά εξελίσσονται τα έργα συντήρησης του εθνικού οδικού δικτυού και ιδιαίτερα της νέας εθνικής οδού Πατρών –Πύργου με ολέθρια αποτελέσματα για την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας των οδηγών .
Κατόπιν τούτου και με δεδομένη την προτεραιότητα που θα πρέπει να έχει, η έναρξη των εργασιών συντήρησης του εν λόγω οδικού δικτύου,
Ερωτάται ο κοςΥπουργός
1)Ποια έργα συντήρησης του εθνικού οδικού άξονα Πατρών –Πύργου έχουν υλοποιηθεί κατά το προηγούμενο έτος 2010;
2) Ποιος είναι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το εν λόγω θέμα;
3) Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την στελέχωση της ΔΕΣΕ της Περιφέρειας Ελλάδας ; 4) Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την εκταμίευση των σχετικών πιστώσεων και σε τι ποσόν ανέρχονται για το νέο έτος 2011;".

Διάψευση Μπεγλίτη σε δημοσίευμα για το στρατόπεδο

Αναφερόμενος σε δημοσίευμα σε blog σχετικά με τη μετατροπή του Κέντρου Νεοσυλλέκτων της Κορίνθου σε Στρατόπεδο Υποδοχής Μεταναστών, ο ΑΝΥΕΘΑ και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης με δήλωσή του διέψευσε με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Ο κ. Μπεγλίτης επεσήμανε ότι το δημοσίευμα αυτό είναι κατασκευασμένο και δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ.Π.Μπεγλίτης υπενθύμισε για άλλη μια φορά ότι σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, στόχος του είναι και εργάζεται στη κατεύθυνση της παραχώρησης του 6ου Συντάγματος Πεζικού για την εξυπηρέτηση των μεγάλων αναγκών σε υποδομές για την τοπική κοινωνία της Κορίνθου και γενικότερα του Νομού.

KORINTHIAN NEWS

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΦΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΑΣ «5/1» ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΕΡΕΩΝ

Αναφορικά με τις έρπουσες φήμες περί επεκτάσεως του Νόμου προσλήψεως των Δημοσίων Υπαλλήλων, σύμφωνα με την υπ᾿ αριθμ. 1314 / Α1 4 - 1 – 2011 Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και στις χειροτονίες και προσλήψεις των ιερέων και μάλιστα με την σχέση 5 αποχωρούντες για 1 νεοπροσλαμβανόμενο και τις γενικότερες φήμες για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Διονύσιος απευθύνθηκε με την συνημμένη επιστολή στον Υπουργό μας κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη, την οποία και κοινοποίησε αρμοδίως στην Ιερά Σύνοδο, στους Υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ι. Ραγκούση και Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Α. Διαμαντοπούλου, στους Βουλευτές του Νομού μας κ. Α. Μανωλάκη, κ. Αικ. Φαρμάκη και κ. Κ. Κόλλια καθώς και στον κ. Ευαγ. Γιαλεσάκη, Γεν. Δ/ντην Εκκλησιαστικής Διοικήσεως του Υπ. Παιδείας, με την παράκληση να επιληφθούν και να βοηθήσουν ώστε να μη ερημώσουν τα χωριά της Επαρχίας μας, να μη προσμετρώνται οι ιερείς στους Δημοσίους Υπαλλήλους, ενώ είναι Θρησκευτικοί Λειτουργοί, και να μη τους εκθέτει η Ελληνική Πολιτεία και μάλιστα ως «είδος προς εξαφάνιση αν όχι υπό διωγμόν».

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.
---------------------------------------------------------------------------

Πρὸς
τόν Ἐξοχώτατον
κ. Παναγιώτην Μπεγλίτην, Ἀναπληρωτήν Ὑπουργόν Ἐθνικῆς Ἄμυνας.
Μεσογείων 227 – 231
Εἰς Ἀθήνας (155 01).

Ἀγαπητέ μου κ. Ὑπουργέ,


διὰ τοῦ παρόντος καὶ κατόπιν τῶν προφορικῶν συζητήσεών μας Σᾶς ἀποστέλλω, σέ φωτοστατικό ἀντίγραφο, τὸ ὑπ᾿ ἀριθμ. Πρωτ. 1314/Α1/4-1-2011 ἔγγραφο τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης καὶ Θρησκευμάτων μὲ θέμα: «Στοιχεῖα ἐτήσιας Ἀπογραφῆς Δημοσίου Τομέα καὶ προγραμματισμὸς προσλήψεων Ἔτους 2011» καί παρακαλῶ γιά τίς ἐνέργειές Σας.
Εὐελπιστῶ ὅτι θά ἐνεργήσετε ἐγκαίρως τά δέοντα, διότι ἔτσι θά κατευνάσετε τίς ἀνησυχίες μου, πού ταυτόχρονα φοβίζουν καί τό Λαό τῆς Ἐπαρχίας μας ὅτι, κατά παράβασιν τῆς μεταξύ Ἐκκλησίας καί Πολιτείας Συμβάσεως καί τοῦ σχετικοῦ Νόμου, θά ὑποστεῖ τήν ἐρήμωση τοῦ χωριοῦ του μόνος, ἐγκαταλειμμένος καί χωρίς ἱερέα. Θά ἠρεμήσετε ὅμως καί τούς ἱερεῖς μας καί τίς οἰκογένειές τους ἀπό τήν φημολογία ὅτι ἀποτελοῦν εἶδος πρός ἐξαφάνιση, ἄν ὄχι ὑπό διωγμόν. Ἄλλωστε πῶς νά ἑρμηνευθεῖ διαφορετικά ἡ διάσταση θέσεων μεταξύ τοῦ Νόμου καί τῆς συνημμένης Ἐγκυκλίου τοῦ κ. Γιαλεσάκη;

Μετά πλείστης τιμῆς καί εὐχαριστιῶν

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ


 
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙC ΚΟΡΙΝΘΟΥ, CΙΚΥΩΝΟC, ΖΕΜΕΝΟΥ, ΤΑΡCΟΥ και ΠΟΛΥΦΕΓΓΟΥC