Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Η Ευρώπη απέναντι στην κρίση: 8 ώρες, 36 λύσεις, 27 μαθητευόμενοι μάγοι

Και η Γερμανία δεν βιάζεται…


Συνεδρίασαν επί οκτώ ώρες και αντί να βγουν με την λύση, βγήκαν με… 36 διαφορετικές λύσεις!

Η κατάσταση στην ΕΕ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η Γερμανία έχει στυλώσει ξανά τα πόδια ως προς την συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό χρέος και ο κ. Σόιμπλε δήλωνε χθες πως… υπάρχει χρόνος για να βρεθεί λύση για την Ελλάδα. Και πως οπωσδήποτε θα υπάρξει συμμετοχή ιδιωτών.

Και γιατί να μην την πούμε... χρεοκοπιούλα;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Και να σκεφθεί κανείς πως – αντί να κοιτάξουν την καμπούρα τους – μήνες τώρα ζητούν συναίνεση από την Ελλάδα και παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας μας ως μη όφειλαν, απαξιώνοντας συστηματικά έναν βασικό πυλώνα του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, την αξιωματική αντιπολίτευση.

Και όμως. Όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες εξ Εσπερίας, που παριστάνουν τους παντογνώστες και μας έχουν φλομώσει στην αλαζονεία, αυτοί που τους δώσαμε δικαιώματα με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους να παριστάνουν τους τιμητές, εδώ και πάνω από έναν χρόνο δεν μπορούν να δώσουν την παραμικρή λύση.

Ένα δάνειο 110 δις ευρώ κατάφεραν να δώσουν – αφού μόνοι τους έβαλαν από το 2008 και από την πίσω πόρτα στο παιχνίδι το ΔΝΤ – και πέραν τούτου ουδέν.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛ​ΟΥ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, απέστειλε, σήμερα, προς τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Σταύρο Λαμπρινίδη, επιστολή, με την οποία ζητά έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής έχει ως παρακάτω:

«Η κινητικότητα που παρατηρείται, τον τελευταίο καιρό, στο Αιγαίο και στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερα λεπτή κατάσταση, την οποία πρέπει συνολικά να εξετάσουμε και υπό το φως εξελίξεων στο Κυπριακό, μια περίοδο που η χώρα μας διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.
Για το λόγο αυτό, η Νέα Δημοκρατία ζητεί την έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, που προβλέπεται στο αρ. 82 παρ. 4 του Συντάγματος, βάσει του ν. 3132/2003 παρ. 3, με θέμα τα εθνικά μας ζητήματα και γενικότερα την ελληνική εξωτερική πολιτική και τη διεθνή θέση της χώρας και ειδικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο και στον αραβικό κόσμο».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖ​ΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, κατέθεσε, σήμερα, ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη μη επιλογή νέου Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, παρά τη λήξη της θητείας του εδώ και δύο χρόνια.



Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

         και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,

         Κ. Δημήτριο Ρέππα



Θέμα:  «Επιλογή  Γενικού  Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης».

Σύμφωνα με το Ν.3074/2002, όπως ισχύει, ορίζεται ότι η θητεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης «είναι πενταετής και μπορεί να ανανεώνεται με την ίδια διαδικασία».  Δηλαδή, επιλογή από το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του  αρμόδιου Υπουργού και διορισμός με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση του ίδιου Υπουργού, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ως άνω νόμο (άρθρο 1, παρ. 3.β.) O κρατικός λειτουργός, ο οποίος ασκεί την αρμοδιότητα ελέγχου της νομιμότητας των πράξεων του συνόλου των υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης, πρέπει να διαθέτει την απόλυτη ηθική, πολιτική και τυπική νομιμοποίηση και για τους λόγους αυτούς δεν νοείται να έχει παρέλθει το υπερβολικό χρονικό διάστημα των δύο περίπου ετών χωρίς να επιλεγεί ο αντικαταστάτης του.



Δεδομένου ότι η  θητεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή έληξε τον Σεπτέμβριο  του 2009,

Ερωτάται

ο Αξιότιμος Κύριος Υπουργός:

α)  Για ποιους λόγους  δεν έχει  ακόμη επιλεγεί  - μετά  από  διετία περίπου -  Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης;

β) Σύμφωνα  με ποια  διάταξη  νόμου ο Γενικός Επιθεωρητής συνεχίζει να  ασκεί τα καθήκοντά του, ενώ η θητεία του έληξε το Σεπτέμβριο του 2009 ;

γ)  Πότε προτίθεσθε να προβείτε στις αναγκαίες διαδικασίες για την επιλογή Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης;





Ο ερωτών Βουλευτής

Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚ​ΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-Α΄ΑΘΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ



                                                                                                                                                                                                                                                                                    Αθήνα,  12 Ιουλίου2011





                                                                                                      ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας


ΘΕΜΑ: «Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ»



Η καταστροφή στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο, αφήνει πίσω της 12 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες, αλλά και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές.  Οι ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν από φωτιά σε εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας, τα οποία  παρέμεναν εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες επί δυόμισι χρόνια.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για πλημμελή φύλαξη των κιβωτίων. Μόλις λίγες ημέρες πριν την τραγωδία ,η πυροσβεστική εξέτασε το σημείο όπου υπήρχαν τα κοντέινερ με τα πυρομαχικά επισημαίνοντας ότι πρέπει να ψύχονται συνεχώς γιατί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών υπάρχει κίνδυνος έκρηξης.  

Με αφορμή το τραγικό αυτό γεγονός, έρχεται στην επιφάνεια το ζήτημα της ασφάλειας  στις ελληνικές στρατιωτικές μονάδες και κατά πόσον τηρούνται όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ανάλογων ατυχημάτων.


Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:   

1.    Υπάρχουν πυρομαχικά σε ελληνικές στρατιωτικές μονάδες τα οποία μπορούν να προκαλέσουν αντίστοιχες καταστροφές, όπως αυτή στην Κύπρο;


2.      Ποιες είναι οι προδιαγραφές ασφάλειας αποθήκευσης πυρομαχικών που   προβλέπονται  και πρέπει να ισχύουν σε στρατιωτικές βάσεις;


3.    Πληρούνται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας στους χώρους αποθήκευσης των πυρομαχικών στις στρατιωτικές μονάδες;



1.     μια φορά φάνηκε πώς η γραφειοκρατία και η ανευθυνότητα κέρδισε στη Κύπρο! Δυστυχώς μέσα από αυτά φάνηκε πόσο “άχρηστη” είναι η κρατικοί μηχανή



                                                                                                               Η βουλευτής


Ντόρα Μπακογιάννη

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: O αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας πετά το γάντι στον Πέτρο Τατούλη


ΔΕΔΕΣ: Να λειτουργήσεις δημοκρατικά κ.Τατούλη

Ολα κρέμονται σε μία κλωστή για την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου



Για πρώτη φορά μετά από 7 μήνες στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση ο αντιπεριφερειάρχης βγαίνει ουσιαστικά μπροστά και στηρίζει τον Χρήστο Μαλαπάνη που παραιτήθηκε χθές.
Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με την παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κ. Χ. Μαλαπάνη, ο κ. Δέδες δήλωσε τα εξής:
« Η παραίτηση του εκλεγμένου Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Χρήστου Μαλαπάνη, αποτελεί πολιτική πράξη βαρύνουσας σημασίας, με άμεση αναφορά στη συνοχή της παράταξης « Νέα Πελοπόννησος ».
Αναδεικνύει ταυτόχρονα, με εμφαντικό τρόπο, το ζήτημα της δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας, των συλλογικών και ατομικών οργάνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η προσπάθεια, να συνδυαστεί η παραίτηση, με δήθεν «εξυπηρέτηση συμφερόντων », δε χρειάζεται αντίκρουση.
Αδιάψευστος μάρτυρας του ανεπίληπτου ήθους και της πολιτικής εντιμότητας του Χρήστου Μαλαπάνη, αποτελεί η επί τρεις δεκαετίες διαδρομή του στο δημόσιο βίο.
Προβάλλει ωστόσο, επιτακτική η ανάγκη, για ευρύ και ειλικρινή διάλογο που θα καταλήξει σε γρήγορες αποφάσεις για την αποκατάσταση του κύρους, της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας των Περιφερειακών οργάνων ».
Ο κ. Δέδες χωρίς περιστροφές θέτει θέμα δημοκρατικής λειτουργίας τόσο του περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη όσο και την παράταξης της πλειοψηφίας..
Εϊναι ουσιαστικά ο πρώτος που ανοίγει δημόσια το θέμα της δημοκρατικής λειτουργίας και δικαιώνει όλους όσους καιρό τώρα έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Τατούλης έχει κάνει την περιφέρεια προσωπική του υπόθεση και υπάρχει μόνο ένας ρόλος ο δικός του.
Μας κάνει εντύπωση που ο Δέδες βγαίνει μπροστά διότι για όσους καταλαβαίνουν έληξε η περίοδος χάριτος ...και πλέον μετά τον τρόπο με τον οποίο οδηγήθηκε σε παραίτηση ο Χρήστος Μαλαπάνης τα πράγματα έφτασαν σε οριακό σημείο.
Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας τον οποίο χθές κύκλοι της Τρίπολης έδειξαν ως τον επόμενο που..θα έχει την τύχη του Μαλαπάνη περνά στην αντεπίθεση και θέτει πέρα από το θέμα της δημοκρατικής λειτουργίας της των οργάνων και του περιφερειάρχη και ζήτημα ηθικής για τον τρόπο που προσπάθησαν να πλήξουν την αξιοπρέπεια του Μεσσήνιου πολιτικού άνδρα.
Μετά από αυτή την παρέμβαση ΒΟΜΒΑ του Δέδε όλα είναι πιθανά και δεν αποκλείεται με τον τρόπο που κινείται ο κ. Τατούλης ακόμα και να τον πάει στα άκρα...!
Πάντως σε κάθε περίπτωση όλα κρέμονται σε μία κλωστή για την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου και πολλά θα κριθούν τις επόμενες ώρες και μέρες..!

moriasnews.gr

Αντώνης Κλαδούχος : To Δερβένι σε διοικητικό, κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό

Σε επιστολή του ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Αντώνης Κλαδούχος  που εστάλει στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης και στους Βουλευτές του Νομού αναφέρετε στο κλείσιμο Δημοσίων Υπηρεσιών και οργανισμών στο Δερβένι και το οδηγούν σε διοικητικό, κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό  .
Η επιστολή του Δημάρχου:

Η θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου Ξυλοκάστρου παρουσιάζει τη «ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ»

Η θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου Ξυλοκάστρου παρουσιάζει το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, «Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ», σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη.
Η θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ξεκινά τις δραστηριότητες της για το καλοκαίρι 2011 με την παράσταση «Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Η επιλογή του έργου έγινε με βάση τις δυο κύριες πλευρές του θεάτρου, αρχικά να ψυχαγωγήσει τον θεατή και στη συνέχεια να βάλει τη σκέψη του σε κίνηση και την καρδιά του να καλπάσει.
Διαλέγοντας το συγκεκριμένο έργο ήταν βέβαιο ότι ο δρόμος θα ήταν μακρύς και δύσβατος, αφού η κωμωδία σαν είδος είναι εξαιρετικά δύσκολη. Όμως «η διαδρομή προς την Ιθάκη» είχε σημασία και οι συμμετέχοντες κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες. Μέλη της ομάδας, δημότες του Ξυλοκάστρου και όχι μόνο, που τους ένωσε ο προβληματισμός , η ανάγκη έκφρασης μέσω της θεατρικής πράξης και η αναζήτηση μιας δημιουργικής ενασχόλησης.
Δημιουργός της ομάδας και σκηνοθέτης, ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης, γνωστός από τις θεατρικές του δραστηριότητες στη θεατρική ομάδα του Δήμου αλλά και στο Κ.Α.Π.Η., όπου απασχολήθηκε ως επιμορφωτής της ΝΕΛΕ Κορινθίας εδώ και αρκετά χρόνια. Σεμνός και αθόρυβος υπηρέτης της τέχνης, δούλεψε σκληρά μαζί με όλη την ομάδα, για να παραχθεί πολιτισμός στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Η παράσταση θα γίνει στις 17 και 18 Ιουλίου 2011 και ώρα 9:00 στο ανοιχτό θέατρο «ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ».
Είσοδος ελεύθερη
Λίγα λόγια για το έργο
"Η θαυμαστή Μπαλωματού, είναι μια χαριτωμένη γυναίκα του λαού, ένα ποιητικό πλάσμα που ο συγγραφέας το σφράγισε με τη βούλα της λαϊκής μαντινάδας και του παραμυθιού", μας λέει ο Λόρκα προλογίζοντας το έργο του, που το ονομάζει βίαιη φάρσα. "Η θαυμαστή Μπαλωματού" είναι ένα έργο ποιητικό που αναδίνει το άρωμα της ανδαλουσιανής γης, της ιδιαίτερης πατρίδας του ποιητή, την Ανδαλουσία που τόσο πολύ αγάπησε και τραγούδησε ο Λόρκα, εκεί όπου έμελλε να κοπεί και το νήμα της ζωής του, νέος 37 χρονών τότε και στο κορύφωμα της ποιητικής του δημιουργίας, καθώς σκληρά και άδικα εκτελέστηκε από την Guardia Civil, εκείνο το αυγουστιάτικο πρωινό του 1936.

Η θαυμαστή Μπαλωματού είναι επίσης μία απολογία για την ανθρώπινη ψυχή, δοσμένη με χάρη και με γοργό ρυθμό, με πλούσια λαικά στοιχεία, τις ρίζες της θα πρέπει να τις αναζητήσουμε στις γιορτές και τα τραγούδια της Ανδαλουσίας, κι είναι ένα από τα δύο θεατρικά έργα του Λόρκα που η έκβασή της δεν έχει τραγικό τέλος. Παίχτηκε για πρώτη φορά σε φιλικό κύκλο του Λόρκα, το 1930, και τα κοστούμια είχε φιλοτεχνήσει τότε ο Πικάσο.

Αναβολή Παράστασης "Μαρινέλλα Μια Περιοδεία"

Η προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Ιουλίου 2011 και Ώρα 21:30 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής μουσική θεατρική παράσταση "Μαρινέλλα Μια Περιοδεία"
ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ
για λόγους που αφορούν τη διοργανώτρια εταιρεία ΕΛΛ. ΘΕΑ. ΕΠΕ ΤΗΛ. 210 -3388590 www.ellthea.gr

Διακήρυξη Αντικατάστασης εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου (τμήμα 4) – Τηλεέλεγχος & Τηλεχειρισμός κεντρικού δικτύου ύδρευσης

O Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ξυλοκάστρου
διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε ανοικτή δημοπρασία το έργο “Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου (τμήμα 4) – Τηλεέλεγχος & Τηλεχειρισμός κεντρικού δικτύου ύδρευσης” προϋπολογισμού 1.300.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και καλεί τους ενδιαφερόμενους την Τρίτη 26/7/2011 και ώρα 10:00 π.μ. (που θα θεωρείται και η ώρα λήξης επίδοσης των προσφορών) να προσέλθουν στα γραφεία της ΔΕΥΑΞ (Σωτηρίου Κροκιδά 11Α, Ξυλόκαστρο) για την υποβολή σφραγισμένων προσφορών στην αρμόδια επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
Με το έργο πρόκειται να γίνει αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης τμήματος της πόλεως του Ξυλοκάστρου εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου καθώς και εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού επεκτείνοντας το ήδη υπάρχον και εγκατεστημένο τοπικό σύστημα ελέγχου στις δεξαμενές Κασσαβέτη και Ξυλοκάστρου.
Περίληψη Διακήρυξης

«Σαραντάρια» θα χτυπήσει ο υδράργυρος το Σάββατο

«Σαραντάρια» θα χτυπήσει ο υδράργυρος στις περισσότερες περιοχές της χώρας το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα αρχίζει να ανεβαίνει σταδιακά από σήμερα.

Το Σάββατο η ζέστη θα κορυφωθεί και το θερμόμετρο θα δείξει 40 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά της χώρας και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα και την Κυριακή.

Νέα διοίκηση στον Ατρόμητο Χιλιομοδίου

 Την Κυριακή 17 Ιουλίου, ξεκινά στο δημοτικό γήπεδο Χιλιομοδίου  η προετοιμασία του Ατρόμητου ενόψει της συμμετοχής της ομάδας στη Δ’ Εθνική
Στο μεταξυ στη νέα διοίκηση του Ατρόμητου Χιλιομοδίου , με πρόεδρο τον Δημήτρη Μπίτζιο και επίτιμο πρόεδρο τον Φώτη Φόρτη, συμμετέχουν  οι : Γιώργος Οικονόμου, Τάσος Αναστασόπουλος αντιπρόεδροι, Τάσος Δράκος γενικός γραμματέας, Μιχάλης Μεζίνης ειδικός γραμματέας, Παναγιώτης Δράκος, Γιώργος Γεώργαρης ταμίες, Σπύρος Τσουμάνης, Παναγιώτης Ροτζώκος γενικοί αρχηγοί, Αντώνης Γιαννόπουλος έφορος ακαδημιών και εκπρόσωποι μελών οι Τίμος Δράκος και Κώστας Λούκος.
Παράλληλα αναδείχτηκε και επιτροπή μεταγραφών και την αποτελούν οι Δημήτρης Μπίτζιος, Τάσος Δράκος και Σπύρος Τσουμάνης η οποία πιάνει αμέσως δουλειά, καθώς μέσα στην εβδομάδα  αρχίζουν οι επαφές με μεταγραφικούς στόχους.

Νέος προπονητής στον Αστέρα Δερβενόυ ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Το Δ.Σ. του Αστέρα Δερβενίου ανακοινώνει την πρόσληψη του προπονητή Χρήστου Χριστοδουλόπουλου για την περίοδο 2011-12. Ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος είναι γνωστός στο κορινθιακό ποδόσφαιρο, μιας και έχει διατελέσει προπονητής πολλών κορινθιακών ομάδων (τελευταία του Ηρακλή Ξυλοκάστρου) που αγωνίζονταν στα πρωταθλήματα Δ' Εθνικής και Α' Κορινθίας. Με την πρόσληψη του προπονητή ξεκινά ο σχεδιασμός και η στελέχωση της ομάδας για την νέα περίοδο.

"Πόσα ρούφηξε το κύμα;" αναρωτιέται ο Λάμπρος Μπούκλης για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για τη διάβρωση του Κορινθιακού


Το θέμα της διάβρωσης των ακτών στην περιοχή του νέου Καλικρατικού Δήμου Βέλου-Βόχας συζητήθηκε στο Περιφερειακό συμβούλιο έπειτα από αίτηση ιδιωτών για την προστασία των κατοικιών τους.
Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ. Δέδε ήταν αρνητική για την ΜΠΕ. Ο επικεφαλής της "Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά" Λάμπρος Μπούκλης καλεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου να κάνει έναν απολογισμό όλων των μελετών που χρηματοδοτήθηκαν για τη διάβρωση του Κορινθιακού, να δημοσιοποιηθεί και να φανεί το αποτέλεσμα των έργων.
Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Καλλικρατικός Δήμος δεν είχε ενημερωθεί για την ΜΠΕ αλλά τόνισε ότι έχουν δοθεί υπέρογκα χρήματα για μελέτες και έργα που δεν "έπιασαν τόπο". Πρότεινε τη δημιουργία ενός επιστημονικού "Παρατηρητηρίου για τον Κορινθιακό" αλλά και την εκμετάλλευση τεχνογνωσίας Πανεπιστημίων της Μεσογείου για περιοχές με ανάλογα προβλήματα (όπως η Κύπρος) μέσα από προγράμματα LIFE.
O κ. Μπούκλης σημειώνει επίσης ότι θα φέρει το θέμα της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού αλλά και των αναποτελεσματικών παρεμβάσεων με τον Ευρωβουλευτή των Οικολόγων - Πράσινων στην Ε.Ε.

isthmos.gr

Οι Δήμοι Ξυλοκάστρου , Κορίνθου και Λουτρακίου ζήτησαν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ»

Τρεις  είναι οι δήμοι της Κορινθίας που υπέβαλαν πρόταση υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση ενέργειας από τους Ο.Τ.Α.». Πρόκειται γιά τους Δήμους Κορινθίων, Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στην εφαρμογή δράσεων και αποδεδειγμένων καλών πρακτικών για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης στο αστικό περιβάλλον, με έμφαση στον κτιριακό τομέα (δημόσια κτήρια) και την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων των δήμων. Δευτερευόντως αφορά στον τομέα των δημοτικών και ιδιωτικών μεταφορών και στις ενεργοβόρες δημοτικές εγκαταστάσεις, μέσω της υλοποίησης παρεμβάσεων και δράσεων ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης πολιτών, τοπικής αυτοδιοίκησης, εταιρειών και φορέων.

Κανένα επεισόδιο δεν εγινε στον αγωνα ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Η ομάδα της Κορίνθου με ανακοινωσή της απαντά σε χθεσινά δημοσιεύματα σχετικά με τον αγώνα Κορίνθου-Παναχαϊκής.  Μάλιστα, η ανακοίνωση αναφέρει πως ότιδήποτε έχει γραφτεί σε ότι αφορά το παιχνίδι, απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση του ΤΑΠ ΠΑΣ Κόρινθος αναφέρει:
"Σχετικά με τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν το παιχνίδι που έγινε στις 13/03/2011 ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (σχετικά με τα λεγόμενα για την μεταφορά των οργανωμένων οπαδών της ΘΥΡΑΣ 7 του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και την ύπαρξη δηλωμένων μπράβων στο Φ.Α. από πλευράς Κορίνθου, για προπηλακισμούς, ύβρης και επεισόδια εις βάρος του κ. Κούγια) ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά και επικαλούμεθα και την μαρτυρία του Φ.Α. έκθεσης παρατηρητών - διαιτητών - αστυνομίας ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι που έγινε παρουσία 3.000 θεατών και κρινότανε η άνοδος για την Β΄ Εθνική Κατηγορία ουδείς επεισόδιο έγινε δε ήτο μια γιορτή για το ποδόσφαιρο από πλευράς Κορίνθου δε η μοναδική παρουσία οργανωμένων ήταν οι φίλαθλοι της ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κερκίδα από την αστυνομία.
Αυτά ως προς την αποκατάσταση της αλήθειας. Οτιδήποτε άλλο λέγεται και γράφετε απέχει πολύ μακριά από την πραγματικότητα
."

Οι κακοί δαίμονες της Κύπρου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Κάποτε, αλλά και σήμερα, ο κακός δαίμονας της Κύπρου ήταν η Μ. Βρετανία. Μετά έγινε ο ΟΗΕ. Τώρα προστέθηκαν και οι πολιτικοί της.

Η τραγωδία που έπληξε την μεγαλόνησο έρχεται να αποκαλύψει πτυχές πολιτικής συμπεριφοράς που δεν θα περίμενε κανείς να υπάρχουν σε ένα νησί που έχει υποστεί - αλλά και έχει διδαχθεί - πολλά, τόσο επί βρεταννικής αποικιοκρατικής κατοχής, όσο και αργότερα, με την εισβολή και την Κατοχή του 1974.

Οι καταγγελίες για την αδιαφορία που επέδειξαν οι αρμόδιοι σχετικά με το εξαιρετικά επικίνδυνο φορτίο που τελικά εξερράγη προκαλώντας στον όλεθρο, αποδεικνύουν πως η γνωστή κυπριακή πειθαρχία και εγρήγορση χάνονται σιγά-σιγά μέσα στην πολιτευτική αμέλεια και την χαλάρωση που φαίνεται ότι έχει προκαλέσει η είσοδος της Κύπρου στην ΕΕ.

Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο. Η μη επίλυση του Κυπριακού διατηρεί το νησί σε μια σχέση άμεσης εξάρτησης από τον ΟΗΕ, που, αν κρίνουμε από το Σχέδιο Αννάν, κάθε άλλο παρά θετικό ρόλο έχει παίξει και συνεχίζει να παίζει.

Το Κυπριακό διέρχεται μια από τις κρισιμότερες φάσεις του, αλλά αμφιβάλλω αν ασχολείται κανείς στην Ελλάδα (πλην του στρατηγού Αλευρομάγειρου, βέβαια).

Φοβάται τώρα την επιλεκτική χρεοκοπία ο πρωθυπουργός

Ξύπνησε η Αθήνα με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών!


Σοφία Βούλτεψη
Το παλιό – ήδη ξεπερασμένο και ήδη, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, αποτυχημένο – σχέδιο υπέγραψαν χθες οι υπουργοί των Οικονομικών της ευρωζώνης, φορώντας τη μάσκα με το ψεύτικο χαμόγελο, κάτω από την οποία κρύβουν κάθε φορά αμηχανία και αποτυχία.

Εκ μέρους της Ελλάδας, ως γνωστόν, υπέγραψε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ώστε η συνθήκη για την δημιουργία του περίφημου μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) να φθάσει υπογεγραμμένη στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Πρόκειται για νέα επικύρωση της ξαναζεσταμένης σούπας της 11ης Μαρτίου, με την ηγεσία της ΕΕ να αποδεικνύει ότι δεν διαθέτει την αναγκαία ευελιξία για να αναθεωρεί εγκαίρως τις αποφάσεις που η ζωή και οι αγορές απέδειξαν πως ήσαν λανθασμένες.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Τις τελευταίες  ημέρες κυκλοφορούν στον Τύπο και στο  διαδίκτυο κάποιες «ειδήσεις» οι οποίες αναπαράγονται με μεγάλη ταχύτητα και κάνουν το γύρο των ειδησεογραφικών blogs και όχι μόνο. Ειδήσεις υπόπτου προελεύσεως, που παραβιάζουν τη βασική αρχή της δημοσιογραφίας, αυτήν της διασταύρωσης αλλά και άλλες που αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

Επειδή αυτές οι «πληροφορίες» πύκνωσαν και επειδή  κάποια μέλη των Σπιθών αναρωτιούνται το πώς και γιατί, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης πιστός στο όραμα της Διακήρυξης της 1ης του Δεκέμβρη 2010, ουδεμία σχέση έχει με αυτά  τα δημοσιεύματα που παρα-πληροφορούν τον ανύποπτο αναγνώστη. Ο Μίκης Θεοδωράκης ίδρυσε την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών ακριβώς για να χτυπήσει το υπάρχον σαθρό πολιτικό σύστημα. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση και με κανένα τρόπο να συνεργαστεί μαζί του, ούτε βέβαια να αναπαράγει κάτι παρόμοιο σε καμία μορφή. Τα μέλη των Σπιθών,  το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά γι’ αυτό συντάχτηκαν μαζί του, επειδή όμως οι μέρες είναι πονηρές αναγκαζόμαστε να υπενθυμίσουμε το αυτονόητο.



                

                                                                                  Ιωάννα Κολοβού

                                                                                   Γραφείο Τύπου

                                                                  Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙ​ΡΩΤΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ​Σ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟ​ΥΝΤΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚ​ΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.


Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Ν.Δ., προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:


Αντώνης Σαμαράς ...προσκλητήριο μάχης για όλους.

Εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά  στην Εκτελεστική Γραμματεία του Κόμματος



           

Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις.

            Αναφέρω πρώτη την εξέλιξη με το έλλειμμα: Το περίμεναν για φέτος να πέσει κατά 4%. Και προσέξτε: αντί να πέσει εμφανίζει άνοδο στο πρώτο εξάμηνο – αν είναι δυνατόν - κατά 28%!

            Αν μάλιστα δεν έκοβαν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα αυξανόταν κατά 70%!

            Ο κόσμος υποβάλλεται σε σκληρές θυσίες για να ρίξουμε το έλλειμμα.

            Κι όμως, το έλλειμμα μεγαλώνει!

            Ρωτάω όλους τους υπερασπιστές αυτής της Πολιτικής, Έλληνες και ξένους:

            Αν αυτό δεν είναι μάταιες θυσίες σε πολιτικό αδιέξοδο, τότε τι είναι;

  

Ζημιές εκατομμυρίων στην ΕΡΤ λόγω παράτυπων αναθέσεων της μετάδοσης του δορυφορικού της προγράμματος


Ζημιές εκατομμυρίων έχει υποστεί η ΕΡΤ λόγω παράτυπων αναθέσεων της μετάδοσης του δορυφορικού της προγράμματος, όπως καταγγέλλει ο υπεύθυνος του τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτής Ευβοίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Σε ερώτησή του προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Επικρατείας αναφέρεται στη δικαστική διαμάχη μεταξύ ΕΡΤ και Κρατικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Γαλλίας FRANCE TELECOM GLOBECAST, καθώς και  στην αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα, που έχει διαταχθεί από  την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αφορά στη διακοπή της σύμβασης για το έργο της μεταφοράς εκπομπής και διανομής του ραδιοτηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ σε όλες της Ηπείρους με την θυγατρική του Κρατικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Γαλλίας FRANCE TELECOM GLOBECAST, η οποία εμφανίζεται να θεωρεί, ότι η σύμβασή της με την ΕΡΤ, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού διεκόπη μονομερώς, αντισυμβατικά και παράνομα προκειμένου να γίνει η ανάθεση μέσω διαπραγματεύσεων στην PCCW Global. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΣΤΟΝ "ΑΘΗΝΑ 9.84"

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Στο παλαιό σχολείο της Συκιάς

Στο παλαιό σχολείο της Συκιάς απο 16/7-24/7 εκθέτει τα έργα του ο ζωγράφος Βασίλης Μαυριδόγλου.
Η έκθεση διοργανώνεται απο τον Προοδευτικό Σύλλογο Συκιάς “Άγγελος Σικελιανός” σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και την πολιτιστική ομάδα της Συμπολιτείας Ξυόκάστρου-Ευωστίνης...........




Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Άγγελος Σικελιανός

Σπ. Ξυπολόπουλος

Κατηγορούν για "λαμογιά" το Μαλαπάνη..!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ.Μαλαπάνης "ανέθεσε" το έργο με την εισήγησή του στην κοινοπραξία Μορέας..!

Όλα έχουν την εξήγησή τους..
Όλα μα όλα..
Δε φτάνει που οδήγησαν σε παραίτηση τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας τον κατηγορούν επίσημα πλέον για λαμογιά...
Διαβάστε τι ανάρτησε πριν λίγο το site www.aftodioikisi.gr και θα καταλάβετε τα πάντα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ.Μαλαπάνης "ανέθεσε" το έργο με την εισήγησή του στην κοινοπραξία Μορέας..!
Αν συνέβη αυτό, τότε δικαίως οδηγήθηκε σε παραίτηση από τον κ.Τατούλη που όπως φαίνεται δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, σε θέματα νομιμότητας..
Έτσι δεν είναι;
Διαβάστε λοιπόν το ρεπορτάζ από το aftodioikisi.gr:
Αντ. Μεσσηνίας: Σε αναγκαστική παραίτηση μετά την... απευθείας ανάθεση
Τηλεφωνική παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη σήμερα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, μετά τη χθεσινή αποχώρησή του από το περιφερειακό συμβούλιο, όταν ο περιφερειάρχης ζήτησε την αναβολή της συζήτησης του θέματος για τα έργα αναβάθμισης του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Η... απευθείας ανάθεση
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Τατούλης αντέδρασε έντονα όταν ο Χρήστος Μαλαπάνης, στην εισήγησή του, έκανε... απευθείας ανάθεση του έργου στην Κοινοπραξία «Μορέας», που κατασκευάζει την Εθνική Τρίπολη-Μεγαλόπολη-Καλαμάτα.
Ο περιφερειάρχης, επειδή δεν ήθελε να δοθεί η εντύπωση πως η περιφέρεια προωθεί επιχειρηματικά συμφέροντα, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την αναβολή της συζήτησης.
Κατά αυξημένη πλειοψηφία, τελικά, και με τις ψήφους της παράταξης του Μεσσήνιου Δημήτρη Δράκου, ενεκρίθη το αίτημα Τατούλη, και κατά οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων Νίκος Γόντικας και Θανάσης Πετράκος, οι οποίοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση επειδή δεν πήραν θέση για την εισήγηση Μαλαπάνη.
Επιτροπή για νέα μελέτη
Το ΠΣ Πελοποννήσου, κατόπιν όλων αυτών, συνέστησε επιτροπή που θα μελετήσει την εισήγηση για τα έργα αναβάθμισης του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας και θα φέρει νέα εισήγηση, βελτιωμένη σε ένα μήνα.
Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Η γνωστοποίηση της παραίτησης Μαλαπάνη από τον Πέτρο Τατούλη λακωνική:
«Αποδεκτή έκανε την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κ. Χρήστου Μαλαπάνη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης. Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τον κ. Μαλαπάνη για τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους».

Πρέπει όλοι να απαντήσουν τώρα!
Πλέον ο κ. Μαλαπάνης οφείλει να μιλήσει και να απαντήσει στην πολύ σκληρή για την πορεία της ζωής του καταγγελία.
Αλλά και η περιφέρεια πρέπει να δώσει τα στοιχεία με τα οποία αποδείχθηκε αυτή η αμαρτωλή..."εισήγηση- ανάθεση"..!
Εδώ τα πράγματα αγριεύουν πλέον και η παραίτηση για λόγους αξιοπρέπειας παίρνει εντελώς νέα διάσταση..
Τι λέτε τώρα κ. Μαλαπάνη;

moriasnews.gr

Δίκες «εξπρές» για υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών προσώπων



Δίκες «εξπρές» για υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς και διοικητές δημοσίων οργανισμών, που κατηγορούνται για αδικήματα διαφθοράς και παράβασης καθήκοντος, θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τη διαφθορά πολιτικών προσώπων που θα παρουσιάσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου.
Το νομοσχέδιο, που είχε παρουσιάσει λίγο καιρό πριν ο προκάτοχος του κ. Παπαϊωάννου, Χάρης Καστανίδης, δεν θα έχει εφαρμογή για τα αδικήματα των υπουργών-υφυπουργών που υπάγονται στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ωστόσο, με τη διαδικασία εξπρές θα εκδικάζονται τα αδικήματα των υπουργών, τα οποία διαπράττουν επωφελούμενοι από την ιδιότητά τους, όπως είναι το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου θα προβλέπει πως για τα αδικήματα αυτά των υπουργών και υφυπουργών, η προκαταρκτική εξέταση θα διαρκεί μόνο δύο μήνες και η ανάκριση θα ολοκληρώνεται σε τέσσερις μήνες. Στη συνέχεια δεν θα εκδίδεται βούλευμα αλλά η υπόθεση θα οδηγείται απευθείας στο ακροατήριο, μέσα σε δύο μήνες.
Συνολικά, τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το σημερινό υπουργικό συμβούλιο είναι τα εξής:
1. Πλήρωση κενών θέσεων Δικαστικών Λειτουργών: Προέδρου του Αρείου Πάγου και δύο Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ενός Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο Αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων. (Μ.Παπαϊωάννου)
2. Σχέδιο νόμου: Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων. (Μ.Παπαϊωάννου)
3. Σχέδιο νόμου: Οργάνωση Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ανεξάρτητη Αρχή για τη διασφάλιση και πιστοποίηση της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. (Άννα Διαμαντοπούλου).
eklogika.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΠΑΝΗ






Η παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μαλαπάνη δεν αποτελεί έκπληξη κάτω από τις συνθήκες λειτουργίας της πλειοψηφίας και του περιφερειάρχη.

Αυτό που προεκλογικά εκφράστηκε ως ετερόκλητο πολιτικό σχήμα, ήταν φυσικό επόμενο ως περιφερειακή αρχή, να προσπαθήσει να μετασχηματιστεί ως σύστημα εξουσίας.

Όταν η πολιτική λειτουργία εξελίσσεται σε «ενός ανδρός αρχή» εξουσία, είναι βέβαιο ότι κινείται στα όρια της θεσμικής εκτροπής. Δυστυχώς, για το θεσμό ο κ. Τατούλης επιδεικνύει τέτοια λειτουργία σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο.

Ο πολιτικός κύκλος του κ. Μαλαπάνη στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση έκλεισε.

Ανοίγει όμως ο ασκός του Αιόλου και δυστυχώς πιστεύω, ότι αυτή η παραίτηση είναι μόνο η αρχή, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και την προοπτική της Πελοποννήσου.