Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Ο "ΑΥΛΟΣ" τίμησε το έπος του 40

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται η Mairi Hlektra, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Ο Μουσικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου "Ο ΑΥΛΟΣ" τίμησε την ένδοξη αυτή ήμερα με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων... Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος επί τω έργω...https://www.facebook.com/nikolaos.nik.3/videos/2607443582599069/

H 8η αγωνιστική στην SuperLeague.


Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-2: Πολύ σκληρός για να πεθάνει
Σε ένα ματς όπου έγινε ο κακός χαμός στο τερέν και στην εξέδρα η ΑΕΛ ήρθε ισόπαλη 0-0 με τον ΟΦΗ.
Η Λαμία προηγήθηκε με 2-0, ο Λεβαδειακός ισοφάρισε 2-2 αλλά ο   Αντέτζο   στο 84΄χάρισε τη νίκη 3-2 στους γηπεδούχους.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει είναι ο φετινός Ατρόμητος, ο οποίος είναι η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι εκεί που

Επιστήμονες προειδοποιούν: Το ηφαίστειο της Σαντορίνης θα εκραγεί ξανά


Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) προειδοποιούν ότι το ηφαίστειο της Σαντορίνης πρόκειται να εκραγεί ξανά.

«Ειδικές περιπτώσεις»: Δημόσιοι υπάλληλοι σε σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας (πίνακας)


Η συνταξιοδότηση γονέων στο δημόσιο δημιουργεί πολλές κλίμακες με «ειδικές περιπτώσεις», μία εκ των οποίων είναι οι τρίτεκνες μητέρες.
Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, οι τρίτεκνες μητέρες βγαίνουν στη σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας εφόσον συμπληρώσουν 20 χρόνια ως το 2010.
Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και εκείνες που έχουν 20 έτη ως το 2010 και 3ο παιδί μετά το 2011.
Για όλες τις άλλες κατηγορίες γονέων στο Δημόσιο ισχύουν όσα αναφέρει το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΟΞΥΝΣΗ


Της Λέττας Καλαμαρά 

Κακή σύμπτωση την επομένη της συνάντησης Πούτιν - Μέρκελ - Ερντογάν και Μακρόν, για τα εδάφη της Συρίας, τα νερά της Μεσογείου και τα τρένα της Βαγδάτης, η όξυνση των Ελληνο-Αλβανικών σχέσεων με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Έλληνα ομογενή.

Πέτρος Τατούλης. Ενωμένοι και με το πνεύμα του ανόθευτου και ανιδιοτελή πατριωτισμού μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά



"Ενωμένοι μπορούμε πλέον να πετύχουμε πάρα πολλά" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από την Καλαμάτα, όπου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Έπους του '40.

"Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά αποτελεί διακύβευμα για τη χώρα η απαιτούμενη ενότητα, η υπέρβαση όλων αυτών που θέλουν να κρατούν τον τόπο σε ομηρία. Πάνω απ' όλα χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο απαράμιλλος, ανόθευτος και ανιδιοτελής πατριωτισμός, αυτός που οδήγησε όλους αυτούς τους ήρωες του '40 να ολοκληρώσουν με το πνεύμα της θυσίας την ίδια τους την ύπαρξη" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε "αυτό το ήθος και το ύφος χρειάζεται η πατρίδα αυτή τη στιγμή".

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2018 “Στηρίζουμε τον θηλασμό - Μαζί!”



    Στo πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 9o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας!


Για τη Κόρινθο τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η
Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης  Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κορινθίας


και σας προσκαλεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στις 11:00 π.μ. (προσέλευση) σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό! Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ.μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Κορίνθου, Κολοκοτρώνη 4, έξω από την δημοτική Πινακοθήκη.

    Σε αυτή τη γιορτή, μας δίνεται η αφορμή μητέρες - μέλη των ομάδων του

Η Κόρινθος πήρε βαθμό σε εξ αναβολής αγώνα. Η Καλαμάτα απόλυτη κυρίαρχος στον 8ο όμιλο


Μητσέας, ο πρώτος στην Καλαμάτα
Στο εξ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας στον 7ο όμιλο, Κόρινθος και Πανθηραϊκός έμειναν στο 1-1.
Στον 8ο όμιλο, η Καλαμάτα συνέχισε το αήττητο σερί της, επικρατώντας 2-0 της ΑΕ Πελλάνας στη Σπάρτη, κάνοντας το 5 στα 5.
Αναλυτικά:
7ος όμιλος (εξ αναβολής 1η αγωνιστική)
Κόρινθος-Πανθηραϊκός 1-1
Η βαθμολογία
(Σε 4 αγώνες)
1
Αιγάλεω
10 - 5
10
2
Αιολικός
5 - 2
10
3
Θύελλα Καμαρίου
11- 6
9
4
Ηλυσιακός
4 - 2
7
5
Άγιος Ιερόθεος
7 - 5
6
6
Άγιοι Ανάργυροι
2 - 2
5
7
Πανθηραϊκός
7 - 7
4
8
Χαραυγιακός
4 - 5
4
9
ΑΟ Χαλκίς
1 - 5
4
10
Απόλλων Ερέτριας
2 - 9
3
11
ΠΑΣ Κόρινθος
1 - 3
2
12
Καλλιθέα
1 - 4
2

8ος όμιλος
ΑΕ Πελλάνας-Καλαμάτα 0-2
Η βαθμολογία
( Σε 5 αγώνες)
1
Καλαμάτα
10 - 0
15
2
Ασπρόπυργος
15 - 2
12
3
Παναργειακός
6 - 3
12
4
Ερμιονίδα
6 - 1
11
5
Μανδραϊκός
3 - 1
9
6
Παναρκαδικός
7 - 6
7
7
ΑΟ Υπάτου
5 - 4
7
8
ΑΕ Πελλάνας
5 - 6
7
9
Αμβρυσσέας
5 - 4
5
10
ΑΕ Κατασταρίου
5 - 5
5
11
Αστέρας Βλαχιώτη
4 - 9
4
12
Ένωση Λέρνας
0 - 6
1
13
Πάμισος Μεσσήνης
3 - 11
1
14
ΑΟ Εικοσιμίας
0 - 16
1


Γκραν γκινιόλ φινάλε στη Πάτρα. Η Παναχαΐκή ισοφάρισε στο 94 τον Αιγινιακό που προηγήθηκε δις ! - Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας.


Παναχαϊκή-Αιγινιακός 2-2: Φινάλε γκραν γκινιόλ στην Αγυιά
Παιχνίδι με φινάλε-φωτιά έγινε στην Αγυιά, όπου ο Αιγινιακός προηγήθηκε δύο φορές, αλλά η Παναχαϊκή απάντησε και τελικά πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας 2-2. Όλα τα γκολ σημειώθηκαν μετά το 77’, με τους Πατρινούς να παλεύουν για το θετικό αποτέλεσμα ως το τελευταίο λεπτό.
Η Παναχαϊκή στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη και είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 31’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του

Ο εορτασμός της ιστορικής επετείου του ΟΧΙ στο Δερβένι ( Φωτογραφίες -video)


Με κάθε επισημότητα το Δερβένι , η πρωτεύουσα της Δ. Ε.  Ευρωστίνης, τίμησε την Ιστορική επέτειο του ΟΧΙ που 78 χρόνια πριν , στις 28 Οκτωβρίου 1940 , Έλληνες βροντοφώναξαν στον ξένο επιδρομέα , γράφοντας χρυσές σελίδες Ιστορίας στα βουνά της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου.
Στις 10.00 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Δερβενίου έγινε επίσημη Δοξολογία από το Ιερό  Κλήρο της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης, παρουσία τoυ Αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Δημητρίου Κάσσιου. των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Βασιλείου Κούκιου , Νίκου Κεκερή και Ανδρέα Καραβά, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κας Διαμάντως Δενδρινέλη,  προέδρων των τοπικών Κοινότητων της Ενότητας  των Δημόσιων υπηρεσιών , των Σχολείων της περιοχής  καθώς Σωματείων  Συλλόγων και πλήθος κόσμου. Τον Πανηγυρικό της ημέρας   εκφώνησε η καθηγήτρια  Λυκείου Δερβενίου κ..Πληθάκη Ιωάννα.
Μετά την δοξολογία επακολούθησε  από τους ιερείς τις περιοχής και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρρωστίνης και εφημέριο του Αγίου Ιωάννου π. Ιωάννη Γιαννακά επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ στην κεντρική πλατεία, παρουσία των αρχων της περιοχής , η Κατάθεση στεφάνων από Δημοτική Αρχή , 
Αστυνομία , Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δημοτική φιλαρμονική Δερβενίου, εμπορικό Σύλλογο Δερβενίου  Σχολεία ( νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο Λύκειο , κλπ..
 
Ακολούθως ετηρήθει ενός λεπτού σιγή και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική ορχήστρα του Δερβενίου.
Στη 11 το πρωί έγινε η μαθητική παρέλαση από μαθητές/τριες των σχολείων
( Νηπιαγωγείου , Δημοτικού , Γυμνασίου & Λυκείου) Δερβενίου υπό τους ήχους 
εμβατηρίων που παιάνιζε η Φιλαρμονική  του Δερβενίου, επί της ΠΕΟ. Αθηνών – Πατρών ( Οδός Γεωργίου Μπαλή) από της οδικής γέφυρας  μέχρι το ύψος της  οδού Αγίου Ιωάννου., παρουσία των αρχών και πλήθους κόσμου.


Κείμενο φωτογραφίες : ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ
VIDEO:  Φίλιππος Μαραγκός