petri entos Είτε από ατυχία, είτε από ανικανότητα, ο Αστέρας πέταξε άλλους δύο βαθμούς στον αγώνα του στο Δερβένι με αντίπαλο τη Θύελλα Πετρίου, αφού ήρθε ισόπαλος με 0 – 0.

Αν και είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, δεν μπόρεσε να ξεκλειδώσει την άμυνα της Θύελλας, που μπλόκαρε σωστά τους παίκτες του Αστέρα στο χώρο της άμυνάς της και μάρκαρε εξαιρετικά στο κέντρο. Και όταν ο Αστέρας έφθασε κοντά στην εστία της Θύελλας, βρήκε δύο φορές τα δοκάρια και δύο φορές τον τερματοφύλακα Μπέζο να αποκρούει ενστικτωδώς. Σε μια άλλη φάση, προς το τέλος του αγώνα, που η περιοχή της Θύελλας είχε “πάρει φωτιά”, η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή του τέρματος, αφού οι αμυντικοί της Θύελλας απέκρουαν τυφλά μέσα στη μικρή περιοχή τους τα πέντε διαδοχικά σουτ των επιθετικών του Αστέρα. Και παραλίγο, στο 93’, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου να εφαρμοστεί για άλλη μια φορά, μιας και μετά από αδυναμία του Μετεβελή να διώξει μια εύκολη μπάλα, ο Γιαννούλης βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην μικρή περιοχή του Αστέρα, σούταρε με δύναμη, αλλά ο πρωτοεμφανισθείς τερματοφύλακας του Αστέρας Φραντζής (που μόνο για αυτή τη προσπάθειά του εξασφάλισε τον τίτλο του κορυφαίου) απέκρουσε σταθερά χαμηλά στη γωνία του !!
Η απώλεια, λόγω τραυματισμού, του Δημόπουλου στο 20’ στέρησε από τον Αστέρα, όπως αποδείχτηκε, από τον παίκτη που περνούσε τις κάθετες πάσες στους γρήγορους συμπαίκτες του. Και οι εσωτερικές αλλαγές που προχώρησε ο προπονητής του Αστέρα κ. Χριστοδουλόπουλος στο β’ μέρος μάλλον δεν ωφέλησαν, πάλι εκ του αποτελέσματος, γιατί μάζεψαν πολλούς παίκτες στην περιοχή της Θύελλας και δύσκολα δημιουργούνταν καταστάσεις στην εστία του Μπέζου.
Ο Αστέρας στο α’ μέρος είχε μια εξαιρετική φάση με τον τερματοφύλακα Μπέζο να αποκρούει με το ένα χέρι (τραυματίστηκε μάλιστα) τη βολίδα του Μετεβελή, με τη μπάλα να αλλάζει πορεία κτυπώντας στο σώμα κάποιου αμυντικού. Ήταν μια εξαιρετική απόκρουση. Επίσης στο 33’ ο Κουτρούλης σούταρε από πλάγια μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ από το απέναντι δοκάρι και στο 41’ ο Πεθαίνος πήδησε μόνος του για κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι σε γλυκιά σέντρα του Μαστρογιαννόπουλου, αλλά βρήκε τη μπάλα με το πάνω μέρος του κεφαλιού του και την έστειλε άουτ.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας είχε τα δύο δοκάρια του, αφού σε κόρνερ η κεφαλιά του Μυργιώτη στο 46’ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και η ασθενής απόκρουση του Μπέζου σε κεφαλιά του Τόλια στο 85’ βρήκε το κάθετo. Ο Μπέζος ήταν τυχερός, στο 68’, όταν η βολίδα του Αντωνόπουλου πήγε πάνω του και απέκρουσε με γροθιές. Στο δε 74’ το σουτ του Πεθαίνου, από καλή θέση, έφυγε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ οι πολλές στημένες μπάλες από κόρνερ και φάουλ που κέρδιζε ο Αστέρας είχαν κατά κανόνα κακές εκτελέσεις.
Η Θύελλα έπαιξε σφιχτά, με πολύ τρέξιμο στο χώρο του κέντρου, ιδιαίτερα στο α’ μέρος, και στο τέλος ανταμείφτηκε με το βαθμό της ισοπαλίας. Εκτός από τη φάση που προαναφέρθηκε στο τέλος του αγώνα, είχε άλλη μια μόνο αξιομνημόνευτη φάση, όταν στο 36’ ο Κοσμάς από καλή θέση σούταρε, αλλά πάνω στον τερματοφύλακα Φραντζή που μπλόκαρε με δύο ενέργειες.
Συμπερασματικά, ο Αστέρας πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει ομάδες που παίζουν κλειστά και οι παίκτες του πρέπει να μένουν ψύχραιμοι μέχρι τη λήξη του αγώνα. Επίσης πρέπει να διορθωθεί η αστοχία στα τελειώματα των φάσεων καθώς εδώ και τέσσερες αγώνες αυτό είναι ένα εμφανές πρόβλημα. Είχε επισημανθεί από τον αγώνα με τον Παννεμεατικό και να που το πλήρωσαν με την απώλεια τεσσάρων βαθμών στους δύο τελευταίους αγώνες.
Ο διαιτητής κ. Ιωάννης Κακριδής θα ήταν άριστος, αν έδειχνε στην αρχή του αγώνα κίτρινες κάρτες σε τρεις – τέσσερες φάσεις στους παίκτες της Θύελλας, οι οποίοι ξεκίνησαν τον αγώνα πολύ σκληρά. Οι βοηθοί του κ.κ. Κλαδούχος και Γκουρβέλος ήταν σωστοί.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Αντωνόπουλος, Μετεβελής, Αναγνωστόπουλος, Παπαδημητρίου (71’ Πρίφτης), Δημόπουλος (20’ Πεθαίνος), Κουτρούλης (80’ Φωλιάς), Μυργιώτης, Τόλιας.
asterasderveniou.gr