Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων - Πάνω απο 100.000 στο Σύνταγμα

Ο κόσμος φτάνει μεχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την Ομόνοια
- Τους ενώνει η υποβάθμιση της ζωής τους και η αβεβαιότητα για το μέλλον
- Χωρίς κομματικές σημαίες και ταμπέλες
- Μεγάλες συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας
Δεν είναι μόνο το Σύνταγμα που γέμισε ασφυκτικά απο Αγανακτισμένους. Είναι και όλοι οι δρόμοι γύρω απο αυτό. Σταδίου, Πανεπιστημίου, Οθωνος, Γεωργίου Α', Ερμού, Μητροπόλεως είναι πλημμυρισμένες απο κόσμο.Ενδεικτικό είναι οτι για να διασχίσει κάποιος την πλατεία Συντάγματος απο την Οθωνος μέχρι τη Γεωργίου χρειάζεται περίπου 30 λεπτά.

Κάποιοι απο αυτούς κατέβηκαν να διαμαρτυρηθούν για πρώτη φορά στη ζωή τους και δηλώνουν πως δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα"Κλέφτες, κλέφτες" και "πάρτε το μνημόνιο και φύγεται απο δω" είναι τα συνθήματα που κυριαρχούν. Οι Αγανακτισμένοι έφεραν πάλι σφυρίχτρες και κατσαρολες ενώ κρατούν ελληνικές, ισπανικές, ιρλανδικές και πορτογαλικές σημαίες.
Αργά το βράδυ ένας ιερέας επέλεξε τον δικό του τρόπο για να δείξει την αγανάκτησή του. Κατέβηκε στην Αμαλίας με τη "γουρούνα" του και έγινε δεκτός απο τους συγκεντρωμένους με χειροκροτήματα.
Ακόμα και τα στενά πλημμύρισαν με κόσμο
Οικογένειες με τα παιδιά τους, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι διεκδικούν το δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον. Και φωνάζουν δυνατά γι' αυτό. Και κρατούν τύμπανα και κατσαρόλες για να κάνουν οσο περισσότερο θόρυβο μπορούν. Κι όλα αυτά χωρίς κομματικές ταμπέλες...
Οι Ιερείς της Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρυτων το 'παν και το 'καναν. Ηρθαν στην Αθήνα

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα παραλειπόμενα. Μικροεντάσεις υπήρξαν νωρίτερα επι της Β. Σοφίας όταν Αγανακτισμένοι διαπληκτίστηκαν με τους αστυνομικούς επειδή δεν μπορούσαν να περάσουν απο το μπλόκο των ΜΑΤ επι της λεωφόρου. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών. Σημειώνεται οτι η αστυνομία έχει κλείσει όλους τους κάθετους δρόμους της Βασιλίσης Σοφίας Περίπου 200-300 μηχανάκια με Αγανακτισμένους πέρασαν μπροστά απο τη Βουλή. Οι επιβαίνοντες φώναξαν συνθήματα ενώ έγιναν δεκτοί απο τον κόσμο με χειροκροτήματα.Αγανακτισμένοι έφτασαν απο όλη την Ελλάδα με λεωφορεία, πλοία και τρένα.

Οι Αγανακτισμένοι της Κρήτης, της Δ. Ελλάδας και άλλων περιοχών έφτασαν στο Σύνταγμα με κάθε μέσο.
Οι διοργανωτές αυτή τη φορά θέλουν να σπάσουν κάθε ρεκόρ και έχουν υψηλές απαιτήσεις με σκοπό να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 200.000 ή και 300.000 κόσμου. Βέβαια υπάρχουν και φωνές υπερβολής που καλούν τον κόσμο με σκοπό να ξεπεράσουν οι Αγανακτισμένοι του Συντάγματος το 1 εκατομμύριο διαδηλωτές
Δεν είναι μόνο όμως η Αθήνα που υποδέχεται χιλιάδες Αγανακτισμένους, αλλά παρόμοιες εκδηλώσεις γίνονται σε όλες τις μεγάλες πολεις της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΤΡΑ

ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΛΑΜΙΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
newsit.gr

Πάω Σύνταγμα

...όμως σε ποιο Σύνταγμα ; στο « πάνω » ή στο « κάτω » ; Επάνω φωνάζουν συνθήματα κατά του μνημονίου και των πολιτικών, ανεμίζοντας Ελληνικές σημαίες.

Γι’ αυτό το τελευταίο, κάποιοι τους αποκαλούν «Φασίστες »! Η σημαία συμβολίζει την Εθνική μας « αφύπνιση » ή τον υπερκομματικό χαρακτήρα ; Πολύς λόγος για τα « απρεπή » συνθήματα .Θίγονται κάποιοι πολίτες από την εικόνα μικρών παιδιών που ακούνε υβριστικά σχόλια και φασκελώνουν τη Βουλή ! Αναρωτιούνται: « Έτσι διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας ;Τι τους μαθαίνουμε ; Να απαξιώνουν το σύμβολο της Δημοκρατίας ; ». Κάποιοι άλλοι θα απαντήσουν : « Τους μαθαίνουμε να εκφράζουν έμπρακτα την αγανάκτησή τους σε όποιον υποθηκεύει το μέλλον τους !»

Σταφίδες με φυτοφάρμακο στα σχολεία

 Η «Κ» πραγματοποίησε δειγματοληψία στα φρούτα και λαχανικά που μοιράζονται στους μαθητές του δημοτικού
ΠΗΓΗ : kathimerini.gr
Της Τανιας Γεωργιοπουλου

Υπολείμματα απαγορευμένου φυτοφαρμάκου εντοπίστηκαν σε αποξηραμένη σταφίδα που μοιράστηκε στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που χρηματοδοτείται με 2.221.083 ευρώ (τα μισά κονδύλια προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό) για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων από μαθητές. Αν και οι ποσότητες που ανιχνεύθηκαν δεν είναι άμεσα τοξικές για τους μικρούς μαθητές, σοβαρά ερωτήματα εγείρονται όσον αφορά τους ελέγχους που θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και την προέλευση του προϊόντος.
Πώς βρέθηκε μη εγκεκριμένο φυτοφάρμακο στις σταφίδες; Εγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι; Και αν ναι, γιατί το προϊόν διανεμήθηκε στα σχολεία; Πώς πιστοποιείται ότι οι σταφίδες είναι Προϊόν Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, όπως επιβάλλεται σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που εξέδωσε το ίδιο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης; Και γιατί τα φρούτα και τα λαχανικά διανεμήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του σχολικού έτους χωρίς καμία προετοιμασία ώστε να διασφαλίζεται η αποδοτικότητα του προγράμματος; Να σημειωθεί ότι η διαδικασία διανομής στα σχολεία Αττικής είναι σε εξέλιξη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ώρα ΜΗΔΕΝ στο Σύνταγμα πλησιάζει ...Ξέρεις τι θα κάνεις ;

Η ώρα που η λαϊκή αγανάκτηση θα εξελιχθεί σε οργή  πλησιάζει …Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους θα δουν και θα ζήσουν από το «τίποτα» έως τα «πάντα» .
Η παγκόσμια εξέλιξη τέτοιων αυθόρμητων κινημάτων μας έχει δώσει 4 συγκεκριμένες
φάσεις (στάδια) βάση των οποίων όλα σχεδόν τα καθεστώτα αντέδρασαν . Πρώτον : Στην αρχή σε αγνοούν …προσπαθούν αν σε υποβαθμίσουν και να σε υποτιμήσουν (θυμάστε που τις πρώτες ημέρες και ενώ στο Σύνταγμα υπήρχε χιλιάδες κόσμου,  κανένα κανάλι δεν τόλμησε να δείξει πλάνα . Πολλοί επίσης τις πρώτες ημέρες έλεγαν : έλα μωρέ χαβαλές είναι θα τους περάσει ..για πλάκα κατεβαίνουν …μια βροχή θα τους στείλει σπίτια τους κλπ ) . Δεύτερον : αφού απέτυχε η αγνόηση σου μετά προσπαθούν να σε πάρουν με το μέρος τους ή να σου δείξουν ότι είναι εκείνοι με σένα (θυμηθείτε την προσπάθεια από τον υποτιθέμενο «πνευματικό» κόσμο που ουσιαστικά ομολογούσε το μνημόνιο σαν μονόδρομο, μέχρι τις σπασμωδικές κινήσεις πανικού κάποιων πολιτικών που τώρα θυμήθηκαν να κάνουν διάλογο και να ακούσουν την «πλατεία» και που ακόμη παραδέχτηκαν ότι μεχρι τώρα λέγανε «πολλές βλακείες»!!! Τρίτον : Αφού δεν πέτυχαν ούτε να σε υποβαθμίσουν , ούτε να σε πάρουν με το μέρος τους μπαίνει σε εφαρμογή το ποιο βρώμικο κόλπο του καθεστώτος ..Η Προβοκάτσια ! και Τέταρτον : Η καταστολή !
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μεταβατική περίοδο από τη φάση 2 στην φάση 3 (της προβοκάτσιας) που σίγουρα θα δώσει και το δικαίωμα για καταστολή …
Η στιγμή που στην Πλατεία Συντάγματος θα «έρθει» η ώρα ΜΗΔΕΝ θα μας βρει όλους στους δρόμους , τότε θα είναι που θα πρέπει να έχουμε προετοιμαστεί και να έχουμε σκεφτεί τι να κάνουμε και τι να μην κάνουμε
Για την αυτοπροστασία μας καλό θα είναι να μην στηριχτούμε στην επικοινωνία μέσω κινητών ή ιντερνέτ γιατί σε τέτοιες στιγμές χάους δυστυχώς κόβονται, ή  από το πλήθος μηνυμάτων και κλήσεων καταρρέει το σύστημα … Καλό αν και δευτερεύων θα είναι να έχουμε μαζί μας ένα μπουκάλι νερό , ένα μαντήλι, μια γλυκιά καραμέλα . Να αποφύγουμε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ για να μην παρεκτραπούμε .
Το βασικότερο από όλα όμως είναι να έχουμε σκεφτεί και να ξέρουμε το τι θέλουμε εμείς …Θα δούμε δίπλα μας πολλά και πολλούς , που δεν θα ξέρουμε ποιοι είναι ..(είναι προβοκάτορες ; είναι ασφαλίτες ; κουκουλοφόροι ; κλπ )
Άρα λοιπόν θα πρέπει να ξέρουμε το ποιοι είμαστε ΕΜΕΙΣ .
Να ξέρουμε το τι θέλουμε να δούμε και το τι δεν θα επιτρέψουμε να δούμε …(θέλουμε να δούμε ανθρώπους να σπάνε μαγαζιά όπως το 2008 ; Γιατί ; τι φταίει ο κάθε καταστηματάρχης ; θέλουμε να δούμε αστυνομικούς να καίγονται ; Για ποιο λόγο ; αυτοί μας φταίνε ; ) Πρέπει να σκεφτούμε από τώρα , από σήμερα (όσοι δεν έχουμε ήδη σκεφτεί) τι ακριβώς θέλουμε και τι ακριβώς δεν θέλουμε !!
¨Όταν δεν ξέρεις ποιον έχεις δίπλα σου και τι σκοπούς έχει , τουλάχιστον να ξέρεις ποιος είσαι εσύ
http://www.peramatozoa.info/2011/06/blog-post_275.html

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Το τρίκυκλο είναι της… τρόικας!

Σοφια Βούλτεψη
Σε μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της Ιστορίας της εισήλθε από χθες η χώρα, εν μέσω σκληρών αντιπαραθέσεων και αλληλοκατηγοριών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, περί Πινοσέτ, φασιστών, ναζί, τραμπούκων, εγκαθέτων, αντισυγκεντρώσεων και «Κοτζαμάνηδων».

Η ολική επαναφορά της δεκαετίας του 1960, συμπληρώθηκε χθες, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να παρομοιάζει τον εαυτό του με τον… Γρηγόρη Λαμπράκη, αναφερόμενος στην προχθεσινή ομηρία του στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης. 

(Παρεμπιπτόντως, εκείνον τον τρομερό Μάιο του 1963, για την προστασία του Λαμπράκη δεν είχαν καταφθάσει τα ΜΑΤ, ενώ ο ηρωικός βουλευτής είχε βγει μόνος του στον δρόμο για να βρεθεί αντιμέτωπος με την αντισυγκέντρωση της «καρφίτσας»).

Οι «32» ξέχασαν την Πλατεία και την Κάθαρση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Υποθέτω ότι κάποιοι απ’ αυτούς – η Κική Δημουλά, για παράδειγμα – θα το έχουν κιόλας μετανιώσει. Θα έχουν καταλάβει ότι χρησιμοποιήθηκαν για να υπογράψουν ένα κείμενο που τελικά αποσκοπεί στην διάσωση αυτών που ούτε διέσωσαν, ούτε διαθέτουν το αναγκαίο φιλότιμο να διασώσουν την πατρίδα – διαφορετικά δεν θα την είχαν καταστρέψει.
Αναφέρομαι στις «32 προσωπικότητες» από τους χώρους των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών, που ξαφνικά «ανησύχησαν».

«Αγανάκτησαν» κι’ αυτοί.

Βουλευτές στα πρόθυρα της εξόδου - Εκλογές στις 24 Ιουλίου

Εάν δεν περάσει το Μεσοπρόθεσμο

Αποφασισμένος να προχωρήσει «έχοντας εμπιστοσύνη στους βουλευτές του για την τελική του κρίση» εμφανίζεται ο πρωθυπουργός σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, ο οποίος δηλώνει ότι «όλα είναι ανοιχτά» και ότι το «παιχνίδι έχει γίνει πια μονόδρομος».
Η ίδια πηγή αποκαλύπτει στο «Έθνος της Κυριακής», ότι εάν ο Γ. Παπανδρέου δεν λάβει έγκριση από τους βουλευτές του, θα προσφύγει στις κάλπες. Έγκυρες πληροφορίες τονίζουν ότι οι κάλπες μπορεί να στηθούν στις 24 Ιουλίου. Με το δίλημμα χρεοκοπία ή σταθερή κυβέρνηση.
Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν ότι, παρόλο που ο Πρωθυπουργός έχει χαράξει πορεία αντίθετη από τις πρόωρες εκλογές, αν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψηφίσουν τον τριετή προϋπολογισμό, τότε θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη η απόφαση για προσφυγή στις κάλπες.


Αρκετοί σκέφτονται την παραίτηση

Κύμα παραιτήσεων υπουργών πριν από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος φοβούνται στο Μέγαρο Μαξίμου. Από τη μία, η εκκωφαντική σιωπή κορυφαίων στελεχών όπως η Βάσω Παπανδρέου, που δεν ανοίγει τα χαρτιά της και από την άλλη, οι συντεταγμένες ή άναρχες κινήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες από ομάδες βουλευτών, προκαλούν ρίγη ανησυχίας στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, που προσπαθεί να αποτρέψει την καταψήφιση των μέτρων και να προλάβει ένα τσουνάμι εθελοντικών αποχωρήσεων βουλευτών.

Όπως αναφέρει σήμερα στο κεντρικό της θέμα η εφημερίδα Real News, η αβάσταχτη πίεση της κοινής γνώμης απέναντι στα νέα σκληρά μέτρα και οι μαζικές συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» στις πλατείες, αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καλούνται με την ψήφο τους να βγάλουν «το φίδι από την τρύπα».
Η κίνηση των 16, η πρόθεση και άλλων παπανδρεϊκών βουλευτών να υπογ΄ραψουν την ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, η απόσυρση ονομάτων την τελευταία στιγμή, όπως του Γιάννη Αμοιρίδη, της Νάντιας Γιαννακοπούλου ή του Σπύρου Μαργέλη, οι «καυτές» επικοινωνίες με το Μαξίμού, οι κυβιστήσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου, αλλά και η εκ των υστέρων διαφωνία των βουλευτών που συνυπέγραψαν το κείμενο ως προς τη στόχευσή του, δείχνουν πως η συνοχή και οι αντοχές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, εξαντλούνται.

Πώς θα εκφραστεί αυτό; Ακόμη κανένας δεν γνωρίζει, αφού και οι δηλώσεις των βουλευτών είναι συγκεχυμένες και αντιφατικές. «Αν δεν πειστώ, ή θα παραιτηθώ ή θα καταψηφίσω», δήλωσε ο Π. Κουρουμπλής, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Θ.Ρομπόπουλος, Δ. Λιντζέρης και Ε.Νασιώκας.
newsbeast.gr

Βούλευμα «φωτιά» για την Ηλεία

Πυροσβεστική, δήμος και νομαρχία είχαν ειδοποιηθεί για τον κίνδυνο, αλλά δεν έκαναν τίποτα

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου 36 ανθρώπων στη διάρκεια των πυρκαγιών του 2007 στην Ηλεία, αλλά και για τις ευθύνες που προκύπτουν για τους υπεύθυνους της τραγωδίας αποκαλύπτει το βούλευμα του Συμβουλείου Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Με το βούλευμα «φωτιά» παραπέμπονται να δικαστούν ο νομάρχης Ηλείας, ο δήμαρχος Ζαχάρως και στελέχη της Πυροσβεστικής, με τις κατηγορίες του εμπρησμού δάσους από αμέλεια, του εμπρησμού από αμέλεια πραγμάτων, και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή- και ειδικότερα 36 ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί στις 24/8/2007.

Σύμφωνα με το βούλευμα που παρουσιάζεται στην «Real news», στο εδώλιο του Τριμερούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, π δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Νικόλαος Μιχαλόπουλος, ο εποχικός πυροσβέστης Παναγιώτης Τσούρας, ο τότε υπαρχηγός του Πυροδβεστικού Σώματος Φώτης Παππάς και η οικοκυρά και κάτοικος Ζαχάρως Σοφία Νικολοπούλου.

Το βούλευμα ρίχνει φως στις συνθήκες της τραγωδίας και τεκμηριώνει τις παραλείψεις και ευθύνες των υπευθύνων που είχαν αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί 36 άνθρωποι.

Αποκαλύπτεται ότι τα στελέχη της Πυροσβεστικής του νομού, ο νομάρχης Ηλείας και ο δήμαρχος Ζαχάρως είχαν ειδοποιηθεί την προηγούμενη της καταστροφής, με επείγον σήμα από τη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, ότι η περιοχή τους συγκεντρώνει τον υψηλότερο βαθμό επικινδυνότητας για την ύπαρξη πυρκαγιάς, αλλά οι υπεύθυνοι αγνόησαν το «σήμα κινδύνου».
newsbeast.gr

Φύλλο δεν κουνιέται στο στρατόπεδο της Κορίνθου, στασιμότητα σε όλα τα ζητήματα, αβέβαιο το μέλλον της - Καμία εξέλιξη...

Κανείς δεν γνωρίζει το μέλλον της Κορίνθου, καθώς ούτε την Παρασκευή σημειώθηκε κάποια εξέλιξη ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο οι άνθρωποι της ομάδας τονίζουν πως το πιθανότερο είναι να μην συμβεί τίποτα απολύτως. Έτσι όλοι στην "Μπάρτσα" βρίσκονται εν αναμονή των όποιων εξελίξεων πρόκειται να υπάρξουν στο προσεχές διάστημα, σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι στον σύλλογο ενόψει και της νέας αγωνιστικής περιόδου.Το μέλλον του συλλόγου  αβέβαιο. ..
Τον αντικαταστάτη του Νίκου Κουρμπανά στον πάγκο αναζητούν στον Ισθμό, με τη διοίκηση να κάνει κρούση στον Δημήτρη Σπανό, ο οποίος δεσμεύεται με τη Ρόδο για έναν ακόμα χρόνο.
Η διοικητική αστάθεια που επικρατεί στα «ελάφια» κάνει αβέβαιη τη συνέχιση της συνεργασίας, με τον έμπειρο τεχνικό να είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση. Ο Σωτήρης Μαυρονάσιος ζήτησε από τον Αιγιώτη τεχνικό να περιμένει την ομάδα για να ξεκαθαρίσουν όλα τα ζητήματα στο σύλλογο (υπόθεση με τις πλαστές ενημερότητες, διοικητικά).
Στο μεταξύ ο  49χρονος τεχνικός, Νίκος Κουρμπανάς, έχει συμφωνήσει σε όλα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναιγιάλειου αν και κάτι επίσημο, ακόμα, δεν έχει υπάρξει. Απλά περιμένει τις εξελίξεις για να γνωρίζει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα του Αιγίου. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει εκτιμήσει και αξιολογήσει το έμψυχο δυναμικό. Μπορεί η ΕΠΟ να μην ανακοίνωσε τίποτα σχετικά με τις υποθέσεις που εκκρεμούν στην Football League 2, αλλά στον Παναιγιάλειο δεν ανησυχούν και θεωρούν πως δεν θα υπάρξουν κυρώσεις στην ομάδα. Άλλωστε έχουν γίνει οι ρυθμίσεις των χρεών στο ΙΚΑ και έτσι όλα έχουν... φτιάξει στην ομάδα.

Με τους "Αγανακτισμένους" Γιάννη Φετφατζίδη και Κυριάκο Παπαδόπουλο Ελλάδα – Μάλτα 3-1 !


Ο Φερνάντο Σάντος έχει ανανεώσει την εθνική ομάδα και οι νέοι την... ξελάσπωσαν! Με τους Γιάννη Φετφατζίδη (δύο γκολ) και τον... πρωτοεμφανιζόμενο Κυριάκο Παπαδόπουλο να σκοράρουν η Εθνική μας κέρδισε 3-1 την Μάλτα και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Εκατσαν μετά το 2-0 οι διεθνείς με αποτέλεσμα να κινδυνέψουμε να ισοφαριστούμε!
Με πολλά νέα πρόσωπα η Εθνική μας ομάδα υποδεχόταν την Μάλτα στο Καραϊσκάκη και ήθελε πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου να παραμείνει πρώτη στο γκρουπ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ένα εντυπωσιακό σερί, καθώς με αντίπαλο τη Μάλτα είχε μόνο νίκες στην Ελλάδα και με σερί 15-0 στα γκολ!
Το παιχνίδι ξεκίνησε για την Ελλάδα με τους καλύτερους οιωνούς. Στο η πρώτη μεγάλη στιγμή της καθώς, ο Τοροσίδης έβγαλε την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά, με τον Σαλπιγγίδη να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι αλλά η προβολή του πέρασε μόλις άουτ. Δύο λεπτά αργότερα στο 8’ το σκορ άνοιξε ! Με δυο πάσες, ο Κατσουράνης βρέθηκε από τα δεξιά για να βγάλει τη σέντρα με όλη του την άνεση αλλά αυτός είδε την κίνηση χωρίς τη μπάλα του Φετφατζίδη και του έστρωσε μία πάσα που δεν δυσκόλεψε τον νεαρό μεσοεπιθετικό ερχόμενος από πίσω να πλασάρει εύκολα για το 1-0.
Αυτό το γκολ έδωσε φτερά στην Εθνική που πίεσε και κυνήγησε το δεύτερο γκολ, καθώς η Μάλτα φάνταζε ακίνδυνη. Στο 25’ μάλιστα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε και δεύτερο γκολ,  ένα πολύ ωραίο γκολ του Σαλπιγγίδη μετά από εξαιρετική προβολή έπειτα από παράλληλη σέντρα του Τοροσίδη, αλλά ο επιθετικός της Εθνικής ήταν σε θέση οφσάιντ. Ενα λεπτό αργότερα, όμως ήρθε το δεύτερο γκολ! Ωραίο γέμισμα του Καραγκούνη που εκτέλεσε το φάουλ στην καρδιά της άμυνας της Μάλτας, εκεί είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που περνά με καρφωτή κεφαλιά τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Χογκ. Από εκείνο το σημείο και μετά η Εθνική νόμιζε ότι τελείωσε το παιχνίδι. Κατέβασε ταχύτητα δεν έκανε τίποτα με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια με το 2-0.
Στην επανάληψη μία από τα ίδια, με την μόνη διαφορά ότι η Μάλτα πίεσε και μάλιστα σκόραρε! Στο 54’ ωραία ενέργεια του Μπαγιάντα που με τη δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να περάσει την κάθετη πάσα στον Μιφσούντ ο οποίος πλάσαρε έξυπνα τον Κωνσταντόπουλο. Εξι λεπτά αργότερα στο 60΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι. Ο Σκέμπρι με ένα εκπληκτικό σουτ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Κωνσταντόπουλο που έδειξε να σκοντάφτει κιόλας και τελικά αυτή χτύπησε στο δεξί του κάθετο δοκάρι.  Ο κόσμος, αποδοκίμασε έντονα τους παίκτες και αυτοί ξύπνησαν και στο 63’ έκαναν το 3-1. Η σέντρα του Σαλπιγγίδη από τα δεξιά φαινόταν κακή, αλλά ο Χογκ πρόσφερε ένα εύκολο γκολ στον Φετφατζίδη που απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα
Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι ξανά... πάγωσε, αλλά η Εθνική πήρε τη σπουδαία, λόγω βαθμών, νίκη κι επέστρεψε στην κορυφή!

ΕΛΛΑΔΑ: Κωνσταντόπουλος, Τοροσίδης, Μόρας, Κ. Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (70’ Καφές), Φετφατζίδης, Νίνης (79’ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (89’ Μήτρογλου)
ΜΑΛΤΑ: Χογκ, Καρουάνα, Σιμπέρας, Άγκιους, Φένεκ, Μπογκντάνοβιτς (54’ Κοέν), Μπρίφα, Μιφσούντ, Χάτσινσον (87’ Φένεκ), Σκέμπρι, Μπαγιάντα (79’ Φαγιά)
Διαιτητής: Πάβελ (Πολωνία)

Βαθμολογία
(σε 6 αγώνες)
1. Ελλάδα      8-3   14
2. Κροατία    10-3   13
3. Ισραήλ     10-7   13
4. Γεωργία     5-5     9
5. Λετονία     5-9     4
6. Μάλτα      2-13    0

* Ισραήλ και Γεωργία έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο