Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου

Αύριο, το βράδυ (20-9-2011) και από ώρα 22:00 έως 06:30 το πρωί (21-9-2011), μεταξύ της Χιλιομετρικής Θέσης 149,500 και της Χιλιομετρικής Θέσης 159,000 της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών,
στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Πάτρα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες στη οδό.
Σε περίπτωση που οι ανωτέρω εργασίες δεν ολοκληρωθούν, θα συνεχισθούν και την Τετάρτη 21-9-2011 και από ώρα 22:00 έως 06:30 της 22-9-2011 στην ίδια κατεύθυνση κυκλοφορίας.
Για την εκτέλεση των εργασιών αυτών, είναι απαραίτητος ο αποκλεισμός της Εθνικής οδού από την κυκλοφορία των οχημάτων, στο ρεύμα πορείας προς Πάτρα και από την χιλιομετρική θέση 149,500 (κόμβος Ακράτας).
Η κυκλοφορία θα διεξάγεται με εκτροπή των οχημάτων προς την Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών έως την Χιλιομετρική Θέση 159,000 (κόμβος Καλαβρύτων), όπου θα εισέρχονται πάλι στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών με κατεύθυνση την Πάτρα.
Το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα δεν επηρεάζεται από την εκτέλεση των εργασιών και διεξάγεται μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών κανονικά.

«Κλείδωσαν» οι εκλογές για το Νοέμβριο


του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ο κύβος ερρίφθη. Εκλογές το Νοέμβρη – εκτός κι αν έχουμε κάποιο βίαιο επεισόδιο (στάση πληρωμών στο εσωτερικό ή πρόβλημα στο Αιγαίο) οπότε οι εκλογές μπορεί να γίνουν και τον Οκτώβρη.
Κάτω από την πίεση της Κομισιόν που με κάθε τρόπο δείχνει την απόρριψή της στην κυβέρνηση Παπανδρέου (λόγω ατολμίας για την εφαρμογή συμφωνιών) τον τρόμο μίας αναπόφευκτής κοινωνικής έκρηξης αλλά και των αναμενόμενων διαρροών εντός του κυβερνητικού χώρου, όπου 15 τουλάχιστον βουλευτές είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν νέα επαχθή, αντιλαϊκά μέτρα όταν αυτά έρθουν στη Βουλή, οι εκλογές θεωρούνται η έξοδος της σωτηρίας για την κυβέρνηση.
Ο πυρήνας του ΠΑΣΟΚ που καθορίζει τις εξελίξεις κατέληξε στην απόφαση για εκλογές το Νοέμβρη που θα έχουν για το ΠΑΣΟΚ το εξής βασικό επιχείρημα: «Αρνούμαστε να πάρουμε και νέα αντιλαϊκά μέτρα και ζητάμε από το λαό ψήφο εμπιστοσύνης για την εφαρμογή των κόκκινων γραμμών στην Κομισιόν και του ΔΝΤ».
Ήδη κεντρικοί παράγοντες της ευρωζώνης και του ΔΝΤ έχουν ακούσει από επίσημα ελληνικά χείλη το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών «γιατί η κυβέρνηση αναγκάζεται να πάρει μέτρα που δεν έχει γι΄ αυτά την ψήφο του ελληνικού λαού».
Ορισμένα κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης πιστεύουν ότι οι υπαινιγμοί για πρόωρες εκλογές προς την Κομισιόν μπορούν να λειτουργήσουν σαν «φόβητρο» για να μειώσουν τις πιέσεις της με το δεδομένο ότι η Τρόικα σε καμία περίπτωση δεν θέλει εκλογές περιπέτειας και πολιτικές εκκρεμότητες στην Ελλάδα.
Ωστόσο – κι αυτή είναι κεντρική μου διαπίστωση τις ημέρες που ήμουν στο Λονδίνο – οι ευρωπαίοι ηγέτες και κυρίως Γερμανοί, Γάλλοι και Ολλανδοί θέλουν να τελειώνει μία ώρα αρχύτερα η ελληνική τραγωδία κι εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν τους τρομάζει καθόλου το ενδεχόμενο μίας πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα.
Ήδη τόσο στα γραφεία της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ προχωράνε με απόλυτη μυστικότητα οι καταρτισμοί των καταλόγων των υποψηφίων των δύο κομμάτων για τις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ όμως να έχει μεγάλο πρόβλημα καθώς πολλά γνωστά ονόματα πολιτικών του χώρου αυτού έχουν αποφασίσει να απόσχουν από τις προσεχείς εκλογές.

newsbomb.gr

Ο Κορινθιακός Κόλπος ως φυσικό εργαστήριο παγκόσμιας σημασίας για τη μελέτη των σεισμών

H Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Πελοποννήσου, σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα «Ο Κορινθιακός Κόλπος ως φυσικό εργαστήριο παγκόσμιας σημασίας για τη μελέτη των σεισμών», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.
Η Ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα « Ενεργός Τεκτονική, Γεωλογία Σεισμών, Αρχαιολογία Σεισμών και Σεισμική Μηχανική ». Το διεθνές αυτό συνέδριο πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα δύο γνωστών Παγκόσμιων Επιστημονικών Ενώσεων, της INQUA (International Union for Quaternary Research – ή Διεθνής Ένωση του Τεταρτογενούς) και του προγράμματος IGCP 567 της UNESCO (με τίτλο Earthquake Archaeology ή Διεθνές Πρόγραμμα Γεωλογικής Συσχέτισης 567 με τίτλο Αρχαιολογία Σεισμών).
Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου συνεδρίου έγκειται στο ότι είναι πολυκλαδικό και φέρνει σε επαφή διάφορες ειδικότητες (Γεωλόγους, Σεισμολόγους, Μηχανικούς, Γεωδαίτες, Αρχαιολόγους) που ασχολούνται με το φαινόμενο του σεισμού και τις επιπτώσεις του στο γεωλογικό χθες και στο σήμερα καθώς και τα φαινόμενα που αυτό προκαλεί (Τσουνάμι, Κατολισθήσεις, ρευστοποιήσεις).
Η Ελλάδα είναι γνωστό ότι αποτελεί την πλέον σεισμογενή χώρα της Ευρώπης κι έτσι τα αποτελέσματα έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τη χώρα, ενώ παράλληλα σημαντικός αριθμός παρουσιάσεων τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους ερευνητές αφορούν τον Ελλαδικό χώρο.
To συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο στην περιοχή Καλαμάκι, στην Κόρινθο, θα έχει διάρκεια 5 ημερών και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από προσκεκλημένους ομιλητές, ομιλίες και πόστερ. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και εκδρομές υπαίθρου στα ενεργά ρήγματα της περιοχής και σε επιλεγμένες αρχαιολογικές θέσεις που έχουν υποστεί βλάβες από σεισμούς. Συμμετέχουν σύνεδροι από 27 χώρες.
Σκοπός της Ημερίδας που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Πελοποννήσου, είναι να αναδείξει στην τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα ότι η περιοχή αποτελεί ένα παγκόσμιας σημασίας φυσικό εργαστήριο για την μελέτη όχι μόνο των σεισμών αλλά και των ευρύτερων γεωλογικών διεργασιών. Αυτό κάνει την περιοχή μοναδική στην διεθνή επιστημονική κοινότητα των γεωεπιστημόνων και αποτελεί πόλο έλξης τόσο μεμονωμένων ερευνητών όσο και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, τα οποία τα τελευταία χρόνια οργανώνουν εκπαιδευτικές εκδρομές με προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές

Γραφείο τύπου  αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

Την πρόσληψη 1329 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα απασχοληθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2011-12.Προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 525 εκπαιδευτικοί του κλάδου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ) Καλλιτεχνικών, 365 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ Μουσικής, 396 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ Θεατρικών Σπουδών και 43 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ-Δραματικής Τέχνης, με απόφαση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.

Οι προσλαμβανόμενοι θα απασχοληθούν αποκλειστικά στα δημοτικά σχολεία, με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, και θα τους ανατεθούν 24 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν με απόφαση των διευθυντών των διευθύνσεων που προσλαμβάνονται σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής που προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους για το οποίο προσλαμβάνονται, συγκεκριμένα 2011-12.
newsit.gr

- Έκτακτο δελτίο - Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ

Ο καιρός όχι μόνο θα χαλάσει αλλά θα είναι πολύ αισθητή η αλλαγή με αποτέλεσμα η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας να εκδώσει εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Σύμφωνα με αυτό:

ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 19.09.2011: Iσχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.
Στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το πρωί κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Τη νύχτα ενδέχεται να βρέξει στη Θεσσαλία. Το πρωί κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα θαλάσσια τμήματα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Από τις 19.00 ισχυροί νότιοι άνεμοι και δυνατή βροχή πλήττουν την Κέρκυρα. Η Πυροσβεστική και η Αστυνομία βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρών, ενώ ένα μεγάλο μέρος του νησιού από τις 19.30 έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, λόγω προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20-9-2011: Iσχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα είναι ιδιαίτερα έντονες στα Δυτικά και τη Μακεδονία και από τη νύχτα στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στη Θράκη.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-9-2011:
Iσχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακή βελτίωση του καιρού το απόγευμα από τα Δυτικά. Θα επικρατήσουν βοριάδες από τα Δυτικά και Βόρεια και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά (6 με 9 βαθμούς) σε όλη τη χώρα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ LOGIA STARATA. ΣΑΣ ΕΠΕΙΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΔΕΘ;



http://logia-starata.blogspot.com/2011/09/logia-starata.html

Μια νέα δημοσκόπηση ξεκινάμε σήμερα σχετικά με όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Αντώνης Σαμαράς στη ΔΕΘ (δείτε εδώ) . Με μία εμφάνιση εν αναμονή πρωθυπουργού ζήτησε άμεσα εκλογές και εμφανίστηκε σίγουρος για μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και αυτοδυναμία όποτε γίνουν εκλογές.
Το ερώτημα που θέτουμε είναι κατα πόσο σας έπεισε ; Ψηφίστε πάνω δεξιά στη σέλίδα του blog
Οι απαντήσεις που μπορείτε να επιλέξετε είναι :


ΑΠΟΛΥΤΑ. ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


ΣΧΕΤΙΚΑ.ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ



ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ  ΝΑ ΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ



ΚΑΘΟΛΟΥ. ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ



ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΦΕΡΩ ΑΠΟΨΗ. ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Πάνος Παναγιωτόπουλος...η τακτική αδιαλλαξίας και παρανομίας εξαιρετικά επικίνδυνη και για την ίδια την Τουρκία


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στα όσα είπε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας κ. Τανέρ Γιλντίζ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Οι νέες δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας έρχονται να προστεθούν σε ένα πλήθος απειλών και εκβιασμών, που εκπορεύονται, τον τελευταίο καιρό, από την πολιτική ηγεσία της χώρας αυτής και αποβλέπουν στην αποτροπή των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Οι αξιωματούχοι της Τουρκικής Κυβέρνησης είναι χρήσιμο να γνωρίζουν ότι, υιοθετώντας συμπεριφορά διεθνούς ταραχοποιού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, εγκλωβίζουν τη χώρα τους σε μια τακτική αδιαλλαξίας και παρανομίας, η οποία δεν απειλεί μόνο την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την καλή γειτονία των λαών στην περιοχή, αλλά μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη και για την ίδια την Τουρκία».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ κ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, θα συναντηθεί, αύριο Τρίτη, στις 14:00, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, με τους Περιφερειάρχες της χώρας

Γιάννης Μιχελάκης...Ο κ. Βενιζέλος επιμένει να σιωπά


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος στο Συνέδριο του Economist για «πλεονάζον προσωπικό, όχι μόνο στον ευρύτερο, αλλά και στο στενό δημόσιο τομέα», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Βενιζέλος επιμένει να σιωπά και να μην απαντά σε ένα καίριο ερώτημα: Γιατί, εν μέσω κρίσης, η κυβέρνηση προχώρησε, το 2010, σε προσλήψεις 25.850 υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 3.353 υπαλλήλων με συμβάσεις έργου, όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ;
Αντί να απαντήσει στις αποκαλύψεις μας, για τις ανήθικες και παράνομες αυτές προσλήψεις, προσπαθεί με στρατιωτικά διαγγέλματα, να επιβάλει το νόμο της σιωπής και την πολιτική λογοκρισία στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, στα Μ.Μ.Ε. και σε όποιον άλλον τολμά να έχει αντίθετη άποψη».

Ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε ο Πέτρος Τατούλη από τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Johannes Hahn


Συνάντηση εργασίας με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Johannes Hahn είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του επιτρόπου στην Αθήνα. Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στη διάρκεια των επαφών που έχει με το σύνολο των Περιφερειαρχών διερευνά τα αίτια των καθυστερήσεων απορρόφησης των Ευρωπαϊκών κονδυλίων αναζητώντας λύσεις για την ταχύτερη εφαρμογή των επιχειρησιακών προγραμμάτων.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος στον Ευρωπαίο Επίτροπο περιέγραψε με λεπτομέρεια τις διαρθρωτικές και διαχρονικές αδυναμίες της εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στην Ελλάδα, ενώ ανέπτυξε τους βασικούς πυλώνες της αναπτυξιακής στρατηγικής της περιφέρειας Πελοποννήσου με συγκεκριμένους στόχους, προτεραιότητες και χρονοδιαγράμματα. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε την ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας στο μέλλον με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας αλλά και  της εμπειρίας που αυτοί διαθέτουν.

Ο τρόπος εκλογής στην Ένωση Περιφερειών (ΕΝΠΕ) & ο αριθμός εκπροσώπων ανά περιφέρεια



Επείγουσα εγκύκλιο για τον τρόπο εκλογής των νέων οργάνων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης, απεστάλη σε όλες τις περιφέρειες με την οποία καθορίζεται και ο αριθμός των εκλεγέντων ανά περιφέρεια (Δείτε την εγκύκλιο και τον πίνακα) που θα μετάσχουν στις εκλογές.
Συνολικά, σύμφωνα με την πληθυσμιακή κατανομή εκλέγονται 257 αιρετοί των Περιφερειών για τη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση του ανωτέρω διατάγματος (δηλαδή έως την 21η Σεπτεμβρίου), ενώ η Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ για την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της πραγματοποιείται εντός 60 ημερών από τη δημοσίευση του ίδιου διατάγματος (δηλαδή έως την 21η Οκτωβρίου).
Τα νέα αιρετά όργανα της ΕΝΠΕ είναι η Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο, η Εκτελεστική Επιτροπή, ο Πρόεδρος και το Εποπτικό Συμβούλιο.
Συνολικά, με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια στη γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ συμμετέχουν 13 περιφερειάρχες, 97 αντιπεριφερειάρχες και 147 μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου.
(Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο «Εκλογή νέων οργάνων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ)
Ο αναλυτικός πίνακας, ανά περιφέρεια, στον οποίο καθορίζεται ο αριθμός των εκπροσώπων των περιφερειών στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ, έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΠΕ[1]
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Α/ΠΧΕΣ[2]
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ Π.Σ.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ
611.067
1
8
8
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
1.871.952
1
10
25
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
301.522
1
7
4
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
753.888
1
7
10
ΗΠΕΙΡΟΣ
353.820
1
7
5
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
212.984
1
7
3
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
740.506
1
6
10
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
605.329
1
8
8
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
638.942
1
8
9
ΑΤΤΙΚΗ
3.761.810
1
11
50
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
206.121
1
6
3
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
302.686
1
5
4
ΚΡΗΤΗ
601.131
1
7
8
ΣΥΝΟΛΟ
10.961.758
13
97
147
ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΠΕ
257

[1] Στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ μετέχουν:
- Οι 13 περιφερειάρχες
- Οι 58 άμεσα αιρετοί αντιπεριφερειάρχες
- Οι αντιπεριφερειάρχες που ορίζονται με απόφαση του περιφερειάρχη για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία τους
- Οι εκπρόσωποι των περιφερειακών συμβουλίων ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε περιφέρειας.
[2] Ο αναγραφόμενος αριθμός των αντιπεριφερειαρχών προκύπτει από το άθροισμα των άμεσα αιρετών αντιπεριφερειαρχών και των 3 επιπλέον αντιπεριφερειαρχών που ορίζονται με απόφαση του περιφερειάρχη που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (παρ. 1 άρθρου 160 του ν. 3852/2010).

eklogika.gr

Συνάντηση με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος με τον Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άρη Σπηλιωτόπουλο


Συνάντηση με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) είχαν, σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος και οι αναπληρωτές του Τομέα κ.κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, Θανάσης Κυριαζής και Φίλιππος Τσαλίδης.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Χάος, επικρατεί στα σχολεία, μία εβδομάδα μετά τον αγιασμό. Η σχολική χρονιά ξεκίνησε: Με συνεχείς  αλληλοκατηγορίες για ευθύνες μεταξύ της Υπουργού Παιδείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Με φωτοτυπίες και dvd. Με ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία και πολλά κενά. Με τις σχολικές επιτροπές να μην έχουν συσταθεί στις περισσότερες περιπτώσεις και όπου έχουν συσταθεί να μην έχουν πάρει καθόλου χρήματα για να διαχειριστούν τις πρώτες ανάγκες. Με το χέρι στην τσέπη από πολλούς γονείς, που σπεύδουν να προμηθευτούν εκπαιδευτικά βιβλία από τα ράφια των βιβλιοπωλείων. Αυτό είναι το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς στην Ελλάδα των «μνημονίων», των «διαρθρωτικών αλλαγών» της προχειρότητας, του μη  έγκαιρου προγραμματισμού και της ανευθυνότητας στην Παιδεία. 

Να σημειωθεί ότι στα δημοτικά σχολεία υπολογίζεται ότι απαιτούνται συνολικά 14 εκατομμύρια αντίτυπα και οι αποστολές που έχουν γίνει ανέρχονται σε περίπου 2 εκατομμύρια. Πολλά παιδιά μπήκαν στις τάξεις χωρίς δασκάλους. Σήμερα, επίσημα υπάρχουν περίπου 4.700 κενές οργανικές θέσεις, ενώ οι 24 από τους 68 συλλόγους δασκάλων δεν έχουν παραλάβει ούτε ένα βιβλίο για δείγμα. Ακόμα και το περίφημο dvd  δεν το έχει δει κανένας δάσκαλος.

Σε αντιστάθμισμα, το Υπουργείο προχώρησε σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις δεκάδων σχολείων σε όλη την Ελλάδα και στη δημιουργία τμημάτων των 30 μαθητών».

Κομματικά παιχνίδια επιζήμια για τον τόπο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 

«Η χώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της βιώνει τον απόλυτο παραλογισμό. Η κυβέρνηση αδυνατεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Η αξιωματική αντιπολίτευση προτάσσει το κομματικό συμφέρον, όπως φάνηκε από τον αρχηγό της που είναι έτοιμος να οδηγήσει την Ελλάδα σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.
Προσωπικές στρατηγικές και κομματικά παιχνίδια είναι επιζήμια για τον τόπο. Οι πολιτικές δυνάμεις έχουν χρέος να συνεννοηθούν για τα αυτονόητα. Αν δεν θέλουν, ο λαός πρέπει να δώσει τη λύση».

Ανακοίνωση Νεολαίας Δημοκρατικής Συμμαχίας

«Η Νεολαία της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι η μόνη πολιτική νεολαία που από την πρώτη στιγμή με τη στάση της και την καμπάνια της τάχθηκε υπέρ των ανοιχτών σχολών σε όλη την Ελλάδα.
Αυτή της τη θέση την προασπίζει με συνέπεια όλο αυτό το διάστημα, ενώ σε αντίθεση με άλλους δεν πιστεύει ότι η γενιά μας είναι φιμωμένη, αλλά ότι η γενιά μας, που ζει τον παλμό των εξελίξεων, έχει τη δύναμη να διεκδικήσει.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο αυθόρμητο κίνημα των Φοιτητών που αγωνίζονται για το αυτονόητο, τις Ανοιχτές Σχολές, ξεκάθαρα και χωρίς τους στρουθοκαμηλισμούς που παρατηρήθηκαν από αρκετούς αυτόκλητους θεματοφύλακες των ανοιχτών σχολών.
Στηρίζουμε τα πλαίσια των ανεξάρτητων φοιτητών για Ανοιχτές Σχολές σε όλη την Ελλάδα.
Πιστεύουμε και υποστηρίζουμε ότι με τη δυναμική παρουσία των φοιτητών σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις, θα επιτευχθεί το άνοιγμα των σχολών και η επιστροφή στην ακαδημαϊκή ομαλότητα.
Ήρθε η ώρα να επικρατήσει η κοινή λογική και όχι η λογική των μικροκομματικών συμφερόντων. Η λογική που θέλει ένα ανοιχτό Πανεπιστήμιο απαλλαγμένο από αγκυλώσεις και φραγμούς που το κρατούσαν δέσμιο όλα αυτά τα χρόνια.
          Ένα Πανεπιστήμιο το οποίο θα προάγει τη γνώση και την έρευνα και όχι ένα πανεπιστήμιο αρένα συμφερόντων και πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Συγχαρτήρια της Ν. Δ. σε κωπηλάτες και Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης για τις επτυχίες τους στα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα


Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης,  κ. Γιάννης Ιωαννίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συγχαίρουμε τους κωπηλάτες μας, Απόστολο και Νίκο Γκουντούλα, Στέργιο Παπαχρήστο, Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Χρήστου, Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και τους Λευτέρη Κόνσολα και Παναγιώτη Μαγδανή για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Πλόβντιβ.
Συγχαίρουμε, επίσης, όλους τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης για την παρουσία τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στη Λιθουανία και την επιτυχία τους να προκριθούν στο Προολυμπιακό Τουρνουά.
Οι παραπάνω πολλαπλές επιτυχίες, για άλλη μία φορά, πιστοποιούν την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση των Eλλήνων αθλητών και μας προδιαθέτουν για ανάλογη συνέχεια και στο μέλλον».

Κώστας Κόλλιας: «Όλοι φταίνε για την αποτυχία της Κυβέρνησης εκτός από την ίδια»


Με αφορμή τη συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Το διάγγελμα του Υπουργού Οικονομικών το βράδυ της Κυριακής υπήρξε ένα μνημείο ανευθυνότητας και διαστρέβλωσης της αλήθειας. Ο κύριος Βενιζέλος κινήθηκε στα όρια της δημοκρατικής ανοχής, διεκδικώντας για τον εαυτό του και την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το αποκλειστικό δικαίωμα να μιλούν και να πράττουν κατά βούληση. Ο ελληνικός λαός άκουσε εμβρόντητος τον Υπουργό Οικονομικών να κατηγορεί τους πάντες για την αποτυχία των κυβερνητικών πολιτικών, εκτός από την ίδια την Κυβέρνηση. Κατά τη γνώμη του κ. Βενιζέλου, φταίει ο Αντώνης Σαμαράς, οι δημοσιογράφοι, οι ακαδημαϊκοί, οι συνδικαλιστές, ακόμα και οι πολίτες. Φταίνε όλοι όσοι διαπιστώνουν την αποτυχία και τολμούν να το πουν δημόσια. Ο κ. Βενιζέλος δεν ζητά από τον ελληνικό λαό απλά να υποστεί όλα τα μέτρα που επινοεί η κυβέρνηση - ζητά να τα υποστεί αδιαμαρτύρητα.

Ο κ. Βενιζέλος είπε εν ολίγοις ότι μόνο ο ίδιος και η Κυβέρνηση κατέχουν την αλήθεια, μόνο αυτοί γνωρίζουν τα αληθινά προβλήματα και διαθέτουν τη λύση. Όσοι έχουν εναλλακτική πρόταση, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπατούν. Όσοι αγανακτούν ή όσοι πείθονται από τις θέσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, πλανώνται. Δεν είναι τυχαίο ότι το μισό διάγγελμα του Υπουργού Οικονομικών ήταν αφιερωμένο στον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε για δημαγωγία. Λησμονεί φαίνεται ο κ. Βενιζέλος ότι ο αρχηγός της Κυβέρνησής του ήταν εκείνος που κέρδισε εκλογές με ωμά ψέματα, ο κ. Παπανδρέου ήταν εκείνος που έκανε τον ανήξερο αν και, όπως έχει πλέον αποδειχθεί, όχι μόνο γνώριζε, αλλά είχε προσχεδιάσει την κρίση δανεισμού και την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Ο Υπουργός των Οικονομικών οφείλει να εξηγήσει με αποδείξεις ποιος έχει εμποδίσει εδώ και δύο χρόνια την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να υλοποιήσει τα μέτρα που παίρνει. Ποιος φταίει που, παρά την πολλαπλή αύξηση του ΦΠΑ και τις φοροεπιδρομές, το ταμείο είναι μείον. Ποιος φταίει που, παρά τις αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι δαπάνες αυξάνονται. Ποιος φταίει για τις 25.000 νέες προσλήψεις. Ποιος φταίει που, έπειτα από 6-7 νομοσχέδια για την αντιμετώπισή της, η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει. Ποιος φταίει που δεν προχώρησαν οι αποκρατικοποιήσεις και που, αν αρχίσουν τώρα, η δημόσια περιουσία θα πουληθεί για φραγκοδίφραγκα. Ποιος φταίει που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία πίσω από την άλλη, που η ανεργία έχει φτάσει στο 16% και ανεβαίνει, που η ύφεση βαθαίνει.

Ο κύριος Βενιζέλος οφείλει να απολογείται, όχι να κατηγορεί. Κανείς άλλος δεν φταίει, πλην της πολιτικής που συνειδητά αυτή η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να εφαρμόσει. Ο ίδιος βέβαια μιλά για πιέσεις από τους δανειστές μας για να φανούμε συνεπείς. Γι’ αυτό, πριν από κάθε δόση, η Κυβέρνηση με απειλές και τρομοκρατία, ζητά από τον ελληνικό λαό να αποκαταστήσει με νέες θυσίες τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας. Όμως κανείς δεν είναι υπόλογος γι’ αυτήν την κατάσταση, ούτε οι δανειστές, ούτε οι επικριτές, ούτε τα θύματα αυτής της πολιτικής.

Η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και ο αντικαταστάτης του κύριος Υπουργός των Οικονομικών διεκδίκησαν για μια ακόμη φορά την αποκλειστικότητα στον πατριωτισμό και στο αλάθητο, προσβάλλοντας βάναυσα ένα ολόκληρο έθνος. Τους καλώ να αναλογιστούν όχι μόνο ποιες είναι οι ευθύνες τους, αλλά και απέναντι σε ποιον. Να θυμηθούν ότι η πατρίδα είναι οι πολίτες και ότι λογοδοσία οφείλουν πριν και πάνω απ’ όλα στον ελληνικό λαό. Αυτός τους ανέδειξε και έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να κρίνει – και θα τους κρίνει.»

Ζητούν να διακοπούν οι συντάξεις όσων είναι κάτω των 55!

Δειλά - δειλά βγαίνουν στο φως οι λεπτομέρειες των όσων ζητούν οι τροικανοί και θ' ακούσουμε κατά πάσα πιθανότητα από το στόμα του Ευάγγελου Βενιζέλου αργά το βράδυ μετά την κυβερνητική επιτροπή. Αλήθεια ή παιχνίδι επικοινωνιακό; Συμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα έχει απαιτήσει τη διακοπή καταβολής συντάξεων σε όσους είναι κάτω των 55 ετών στο Δημόσιο.
Το σχέδιο προβλέπει οτι ακόμα κι αν κάποιος βγαίνει στην σύνταξη έχοντας συμπληρώσεο το όριο πριν τα 55 δεν θα πληρώνεται μέχρι να τα συμπληρώσει.
Αυτό το μέτρο αφορά κυρίως αστυνομικούς, στρατιωτικούς, αεροσυνοδούς, γυναίκες με ανήλικα παιδιά κ.λ.π. και προσπαθεί να διαπραγματευθεί.
Την ίδια ώρα ένα θρίλερ παίζεται με την τηλεδιάσκεψη. Ενω ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 15.00, τελικά θα γίνει στις 19.00 με αποτέλεσμα να μετατίθεται και η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.
newsit.gr

Σε διπλό ταμπλό στο Αίγιο

Είδηση έβγαλε η γενική συνέλευση του Παναιγιάλειου, καθώς οι «μελανόλευκοι» θα δηλώσουν μέχρι την Τρίτη (20/9) συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής. Συγκεκριμένα η διοίκηση του Γιάννη Παπαπέτρου δεσμεύτηκε πως θα καλύψεις τις οφειλές ύψους 52.000 ευρώ προς την ΕΠΟ ώστε ο σύλλογος να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην κορυφαία ερασιτεχνική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βέβαια η συγκεκριμένη κίνηση δεν σημαίνει πως οι «μελανόλευκοι» παρατάνε την υπόθεση του υποβιβασμού της λόγω του προβλήματος με την ασφαλιστική ενημερότητα. Εν αναμονή εξελίξεων βρίσκονται ο Νίκος Κουρμπανάς και οι παίκτες του Παναιγιάλειου  Οπως ειπώθηκε στη ΓΣ θα εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα, προσφεύγοντας άμεσα στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ για να ανατραπεί η καταδικαστική απόφαση.

Όρεξη για επαναφορά στην Κόρινθο

Για την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στην Κόρινθο μίλησε σε αθλητική εφημερίδα ο Νίκος Σουμουλίδης.
Ο έμπειρος τερματοφύλακας, τόνισε μεταξύ άλλων στην sportday, ότι μπορεί η ομάδα του Ισθμού να αγωνιστεί στη Δ’ Εθνική, ωστόσο οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν όρεξη να επαναφέρουν την Κόρινθο στις επαγγελματικές κατηγορίες:
«Παρ’ όλο που η ομάδα θα αγωνιστεί, όπως όλα δείχνουν, στη Δ’ Εθνική, οι άνθρωποι της έχουν όρεξη να επαναφέρουν ξανά τον σύλλογο στις επαγγελματικές κατηγορίες. Από τη στιγμή που δεν μπόρεσα να βρω επαγγελματική ομάδα, δεν βρήκα τον λόγο να μην συνεχίσω σε έναν σύλλογο που θα πρωταγωνιστήσει στη Δ’ Εθνική. Όλα έγιναν γρήγορα. Οι άνθρωποι της Κορίνθου μου κάλυψαν τα έσοδα του ταξιδιού και δεν αργήσαμε να συμφωνήσουμε», ήταν τα λόγια του Σουμουλίδη.

Τέλος ο Φερνάντεθ απ' τον Αστέρα Τρίπολης

Ο ένας βαθμός σε τρεις αγωνιστικές, η κακή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας και το γεγονός πως για τον ίδιο έφταιγαν όλοι άλλοι, οδήγησαν τον Ισπανό τεχνικό Οσκαρ Φερνάντεθ καθώς και τον βοηθό του, στην πόρτα της εξόδου, από το Αστέρα Τρίπολης. Η θητεία τους στον πάγκο των Αρκάδων ολοκληρώθηκε μετά από την ήττα (3-1) της ομάδας από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η εμφάνιση του Αστέρα  ήταν κακή για ένα ακόμη παιχνίδι, κάτι που έκανε τους Διοικούντες της ομάδας της Τρίπολης να τους απομακρύνουν απ' τον πάγκο της ομάδας.
Η θέση του, στον πάγκο της Αρκαδίκης ομάδας,  περνά, προσωρινά ή... μόνιμα, στα χέρια του Πορτογάλου Οράσιο Γκονσάλβες,  ο οποίος είναι ο προπονητής της ομάδας Νέων του Αστέρα.
 
Η ανακοίνωση:
Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Όσκαρ Φερνάντεθ, καθώς και τον βοηθό του κ. Ρούμπεν Σέγιες, τους οποίους και ευχαριστεί για την μέχρι τώρα προσφορά τους στην ομάδα και τους εύχεται καλή τύχη στη συνέχεια της καριέρας τους. Από σήμερα χρέη προπονητή αναλαμβάνει ο κ. Οράσιο Γκονσάλβες.

Γύρισε πίσω για την καρέκλα και για τα φουσκωμένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ

Της Σοφίας Βούλτεψη
 
Είναι αδύνατον να δεχθούμε ότι ο πρωθυπουργός αντελήφθη την κρισιμότητα των στιγμών αφού είχε μπει στο αεροπλάνο και πετούσε ήδη με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι αδύνατον να δεχθούμε πως η εσπευσμένη επιστροφή του στην Αθήνα οφείλεται, όπως αφέθηκε να διαρρεύσει, στην κακή εξέλιξη του Eurogroup, που αναγγέλθηκε με πένθιμο ύφος από τον υπουργό των Οικονομικών το βράδυ της Παρασκευής, όταν, με επιμελημένα βλοσυρό ύφος μας ανακοίνωσε πως «υπάρχει δυσπιστία».

(Αυτό άλλωστε δεν χρειαζόταν να μας το πει. Θα ήταν προτιμότερο να μας πει τι δεν έχει κάνει η κυβέρνηση, προκαλώντας αυτήν την εύλογη δυσπιστία).

Είναι αδύνατον να δεχθούμε όσα το βράδυ του Σαββάτου γνωστοποιήθηκαν με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία «επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην Ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ».

Bελτίωση των δασικών δρόμων στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με μηχανήματα από το τάγμα Μηχανικού του Στρατού

Γιά την  βελτίωση των δασικών δρόμων  στο Ξυλοκάστρου  - Ευρωστίνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Γκιόκας δήλωσε:
"Οι δασικοί δρόμοι, όταν είναι σε καλή κατάσταση βοηθούν πάρα πολύ στο έργο της δασοφύλαξης, της πυροπροστασίας και της πυρόσβεσης των δασικών περιοχών.
Τα τελευταία χρόνια, λόγω της μείωσης των χρηματοδοτήσεων προς το Δασαρχείο, το έργο της επισκευής και της βελτίωσης των δασικών δρόμων έχει αναλάβει (και αυτό) ο Δήμος.
Λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης η Δημοτική Αρχή ζήτησε την βοήθεια του Υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και μας έστειλε δύο μηχανήματα από το τάγμα Μηχανικού του Στρατού.
Για δύο μήνες περίπου δούλεψαν και το έργο τους είναι σπουδαίο στην βελτίωση των δασικών δρόμων. Περίπου 25 χ.λ.μ. δασικών δρόμων βελτιώθηκαν στα «Ισώματα» και στον Αγ. Αθανάσιο Μάννας, στον προφήτη Ηλία, στην Τζάρα, στη Βελίνα (τριεθνές) και στους δρόμους Μάννας – Κλιμεντίου και Μάννας – Βελίνας."

Ο Ν. Νικολόπουλος στον ΣΚΑΙ για τα στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Στο πάνελ της εκπομπής “Η ΔΙΚΗ” με τον δημοσιογράφο κ. Θωμαίδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ θα φιλοξενηθεί ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, το βράδυ της Δευτέρας. Αφορμή στάθηκε πρόσφατη παρέμβαση του Βουλευτή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το σάλο που έχει ξεσπάσει για τα στημένα παιχνίδια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Νίκος Νικολόπουλος στην παρέμβαση του μεταξύ άλλων ρωτά τα εξήςτους αρμοδίους Υπουργούς:
- Πώς είναι δυνατόν μέτοχοι να εμφανίζονται ότι κάλυψαν δαπάνες εκατομμυρίων και να μην κινούνται αυτομάτως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους και των ανεξάρτητων αρχών για να ανακαλύψουν το πόθεν έσχες και το πώς έσχες αυτών.
- Ποια η άποψη του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού για τη δημιουργία ενός ΚΑΘΑΡΟΥ Εθνικού Πρωταθλήματος με τη συμμετοχή μιας ομάδας από κάθε Περιφέρεια της χώρας με τη χρηματοδότηση του ΟΠΑΠ, έτσι ώστε τα κρατικά χρήματα να πηγαίνουν για τη διοργάνωση μιας «διάφανης» διοργάνωσης, απαλλαγμένο από τις στοιχηματικές νουθεσίες των επιτηδείων;
- Άνθρωποι που εμπλέκονται στις «μαύρες υποθέσεις» των στημένων αφού συνελήφθησαν από της ΕΛ.ΑΣ., κατέβαλλαν «αστεία» ποσά ως εγγύηση και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ πλέον αίρονται και οι ποινές απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Τι γνώμη έχει το Υπουργείο Δικαιοσύνης για όλη αυτή τη χαλαρότητα των ποινών και σε ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες επιτέλους θα προβεί έτσι ώστε η κοινωνία να μη γελάει με τις ποινές-χάδια;
Στην εκπομπή επίσης καλεσμένος είναι ο αρμόδιος Υπουργός Πολιτισμού κ. Νικητιάδης καθώς και παράγοντες και αθλητές του ελληνικού ποδοσφαίρου.

thebest.gr

Υπό μερικό έλεγχο από το πρωί στη Στύλια Ναυπάκτου

Υπό  μερικό έλεγχό της έθεσε η πυροσβεστική στις 8 το πρωί τη φωτιά που ξέσπασε στη Ναύπακτο, στη θέση Κάμπος Στυλιας, το βράδυ του Σαββάτου, σε δασική έκταση. Στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα πέντε πυροσβέστες, με δύο οχήματα.

Με την Ακρόπολη να βουλιάζει και τίτλο «Χάθηκαν τα λεφτά μας», το «Focus»-Εκτιμά ότι η πτώχευση πλησιάζει

Στην πτώχευση της Ελλάδας αναφέρεται το βίντεο στον ιστότοπο του περιοδικού.

Με εξώφυλλο την Ακρόπολη να βουλιάζει και τίτλο «Χάθηκαν τα λεφτά μας» κυκλοφορεί το νέο τεύχος του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού «Focus». Συγκεκριμένα, στο εξώφυλλο απεικονίζεται ο Παρθενώνας βυθισμένος στη θάλασσα σχεδόν μέχρι το αέτωμα. Από την επιφάνεια της θάλασσας προεξέχει επίσης το κεφάλι αγάλματος στο οποίο έχει παραμείνει χαρτονόμισμα του ευρώ.
 «Δισεκατομμύρια για το τίποτα, η Μέρκελ σε ανάγκη – τι πρέπει να γνωρίζει ο αποταμιευτής για την ευρω-κρίση» είναι οι υπότιτλοι του εξωφύλλου.
 Στη βιντεοσκοπημένη παραπομπή στον ιστότοπο του Focus για τα ρεπορτάζ του αφιερώματος του περιοδικού αναφέρεται ότι «η πτώχευση της Ελλάδας πλησιάζει όλο και περισσότερο. Δισεκατομμύρια των Γερμανών βυθίζονται χωρίς αποτέλεσμα. Θα πάρουμε ποτέ πίσω τα λεφτά μας; Οι αποταμιευτές ανησυχούν. Υπάρχει σωτηρία;».
 Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της ελληνικής κρίσης το ίδιο περιοδικό είχε κυκλοφορήσει με εξώφυλλο την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία στους έλληνες, γεγονός που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων

thebest.gr

Νύχτα σεισμικών δονήσεων στην Αχαία

Νέες σεισμικές δονήσεις κούνησαν στη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί, τους κατοίκους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Η πρώτη δόνηση που έγινε πιο αισθητή, σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο Μεσογείου είχε μέγεθος 2,0 βαθμών (ML) έγινε στην Ηπειρωτική Ελλάδα, στις 19/9/2011 και ώρα 2:53 πμ.
Το εστιακό του βάθος ήταν 5 χλμ, ενώ το επίκεντρο του βρισκόταν 9 χλμ νοτιοανατολικά από την Πάτρα, 23 χλμ νότια της Ναυπάκτου και 6 χλμ νοτιοανατολικά των Δεμενίκων (38.18 μοίρες βόρεια, 21.80 μοίρες ανατολικά).
Είχε προηγηθεί δόνηση 2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο Β.Α. των Καμαρών Αιγιαλείας, 10 χλμ. Β.Δ. του Αιγίου και 27 χλμ. Α. της Πάτρας. Το εστιακό της βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα, ενώ ακολούθησαν και άλλες.
Στις 2.01 π.μ. σημειώθηκε σεισμός 2 Ρίχτερ, στα13 χλμ. Α. της Οβριάς, 16 χλμ. Ν.Α. της Πάτρας και 23 χλμ. Ν.Δ. του Αιγίου, με εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων και 4 λεπτά αργότερα μία ακόμα μεγέθους 2,2 Ρίχτερ, με το ίδιο εστιακό βάθος και επίκεντρο οχτώ χλμ. Β.Α. του Κάτω Μαζαρακίου, 16 χλμ. Ν. της Πάτρας και 33 χλμ. Ν. της Ναυπάκτου.
Στις 2.09 π.μ. εκδηλώνεται νέος μικροσεισμός 2,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην περιοχή των εφτά χιλιομέτρων Ν. του Άνω Καστριτσίου, εννιά χιλιομέτρων Ν.Α. της Πάτρας και 20 χλμ. Ν. της Ναυπάκτου. Το εστιακό της βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.
Στο μεταξύ, ένας ακόμας σεισμός μεγέθους 2,7 βαθμών (ML) έγινε στην Ηπειρωτική Ελλάδα, στις 6:40 πμ. Το εστιακό του βάθος ήταν 5 χλμ, ενώ το επίκεντρο του βρισκόταν 9 χλμ νοτιοανατολικά από την Πάτρα, 23 χλμ νότια της Ναυπάκτου και 6 χλμ νοτιοανατολικά των Δεμενίκων (38.18 μοίρες βόρεια, 21.80 μοίρες ανατολικά), σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο Μεσογείου.
Ωστόσο, από τις 11 το βράδυ είχαν εκδηλωθεί δονήσεις με επίκεντρο κοντά στο Καστρίται αύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Στις 11.09 το βράδυ σημειώθηκε σεισμός 2,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και προερχόταν από περιοχή εφτά χιλιόμετρα νότια του Άνω Καστριτσίου, 12 χλμ. ανατολικά της Πάτρας και 20 χλμ. δυτικά του Αιγίου.
Νωρίτερα είχε γίνει αισθητή στην Πάτρα, άλλη μία, μικρότερη, σεισμική δόνηση, μεγέθους 2 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν πέντε χιλιόμετρα και το επίκεντρό της προσδιορίστηκε 12 χλμ. Ν. του Άνω Καστριτσίου, 15 χλμ. Ν.Α. της Πάτρας και 20 χλμ. Ν.Δ. του Αιγίου.

thebest.gr

Γ. Κουμουτσάκος για την ΑΟΖ και τις τουρκικές αντιδράσεις: «Θα ασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Η Τουρκία «παίζει με την φωτιά» και επιδιώκει μια «ελεγχόμενη ένταση», προσπαθώντας να «σύρει» τις ΗΠΑ στη διαχείριση μιας κρίσης, που η ίδια υποδαυλίζει, εκτιμά ο Έλληνας ευρωβουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Μεικτής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Ο κ. Κουμουτσάκος, εκτιμά ότι η Τουρκία επιδιώκει στο κυπριακό μια λύση που θα της διασφαλίσει σταθερό ρόλο και λόγο τοποτηρητή στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η επιδίωξη της Τουρκίας είναι να διαβρώσει τη δυνατότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκήσει μια ουσιαστική, αποτελεσματική και με κύρος προεδρία της, εμφανίζοντάς την ως πηγή εντάσεων και κρίσεων και όχι ως παράγοντα σταθερότητας, προσθέτει ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει ότι το εξάμηνο της προεδρίας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και στο Ευρωατλαντικό πεδίο «με σκοπό να διευρυνθούν οι συμμαχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας», παραπέμποντας ευθέως στην αίτηση για ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

Σε ερώτηση, γιατί επί κυβερνήσεως της ΝΔ δεν οριοθετήθηκε η ΑΟΖ Ελλάδος-Κύπρου και δεν ασκήθηκε το κυριαρχικό δικαίωμα για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων πέραν των 6 ναυτικών μιλίων, ο Έλληνας ευρωβουλευτής απάντησε:

«Η συνεργασία Αθηνών-Λευκωσίας ήταν πολύ στενή, άριστη σε όλα τα επίπεδα. Με σοβαρότητα, σχεδιασμό και συνέπεια προετοιμάζονταν τότε το έδαφος για μια τέτοια κίνηση. Είχαν ξεκινήσει διακριτικά αλλά και συστηματικά συνομιλίες για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Αίγυπτο και την Λιβύη. Επίσης επιτεύχθηκε μια αμοιβαίου οφέλους διμερής συμφωνία καθορισμού θαλασσίων ζωνών με την Αλβανία. Ουδέποτε εγκαταλείφτηκε οποιαδήποτε δυνατότητα άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Έως και 40% η μείωση σε επικουρικές συντάξεις. Πνίγονται στα ελλείμματα τα ταμεία

Μειώσεις από 5% έως και 40% αναμένεται να επιβληθούν στις επικουρικές συντάξεις με στόχο να εξαλειφθούν τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων έως το 2015. Το έλλειμμα στα επικουρικά ταμεία ως το τέλος του έτους θα αγγίξει τα 750 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει το έλλειμμα μέσω της εισφοράς που επιβλήθηκε στις συντάξεις περίπου 236.000 συνταξιούχων που εισπράττουν ποσά άνω των 300 ευρώ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Μπορεί η εκπόνηση των αναλογιστικών μελετών για τη βιωσιμότητα των επικουρικών ταμείων να ολοκληρωθεί έως τις 17 Οκτωβρίου, ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου εργασίας προχωρεί με ταχείς ρυθμούς, λόγω της αφόρητης πίεσης της τρόικας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πρώτες εκτιμήσεις, σε όσους φορείς έχουν ελλείμματα οι μειώσεις θα ξεκινήσουν από το 5% και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν έως και το 40%.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι οι επικουρικές συντάξεις να διαμορφώνονται στο 20% του συντάξιμου μισθού, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν ταμεία όπου αγγίζει ακόμη και το 60%.

newsbeast.gr

Στάσεις εργασίας σε ΕΡΤ και ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τρίωρη στάση εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 15:00 κήρυξε το διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ. Πεντάωρη από τις 18:00 έως τις 23:00 στην ΕΡΤ.
Για το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η αποφαση για κινητοποιήσεις ελήφθη αντιδρώντας στην επιχειρούμενη μαζική απόλυση, όπως αναφέρει, των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Πρακτορείο με το σύστημα της εργασιακής εφεδρείας και την προσπάθεια συρρίκνωσης και υπονόμευσης του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζομένους να μετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, καλώντας παράλληλα τις Ενώσεις μέλη της -ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ-, να συμβάλουν στην επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης.

Για την ΕΡΤ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), ανταποκρινόμενο στο αίτημα των συναδέλφων που εργάζονται στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αποφάσισε ομόφωνα: Να συμπαρασταθεί στην 5ωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΣΠΕΡΤ για σήμερα 19 Σεπτεμβρίου 2011, από τις 18.00 έως τις 23.00, κηρύσσοντας ταυτόχρονα στάση εργασίας και των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ, σε όλη τη χώρα, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη μαζική απόλυση των συναδέλφων μας με το σύστημα της εργασιακής εφεδρείας και την προσπάθεια συρρίκνωσης και υπονόμευσης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις μέλη της ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ-, να συμβάλουν στην επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης, αντιδρώντας στη συνεχή καταρράκωση της εργασιακής μας υπόστασης και αξιοπρέπειας και στην οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων, που επιβάλουν οι επιταγές της Τρόικας στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου.

'Αμεση απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, μείωση συντάξεων και να περάσει οπωσδήποτε το Τέλος Ακινήτων θα απαιτήσει η τρόϊκα

- Βενιζέλος: υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στο Δημόσιο
- Αύξηση φόρων και ορίων ηλικίας - Ποια επιπλέον μέτρα έρχονται άμεσα
- Καθυστέρηση της δόσης ίσως φέρει μερική στάση πληρωμών για 770.000 υπαλλήλους
- Στις 15:00 η τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας
- Θα ακολουθήσει συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής

Πρόγευση των αποφάσεων της Κυβέρνησης και των όσων θα πει στους “τροϊκανούς” έδωσε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο συνέδριο του Economist αναφέροντας ότι οι αποφάσεις για το πόσοι και ποιοι υπάλληλοι του δημοσίου θα βρεθούν εκτός θα ληφθούν μέσα στην εβδομάδα

3η Πανελλήνια Έκθεση "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2011"



Image


Η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «ΚΟΡΙΝΘΙΑ» συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια ζωής
και έχει ήδη αναδειχθεί σε μία από τις σημαντικότερες περιφερειακές διοργανώσεις
όχι μόνον στην Πελοπόννησο, αλλά γενικότερα στην Ελληνική Επικράτεια.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου Κορινθίας , τελεί
υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και την υποστήριξη
της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ΑΕ.

Ο αριθμός των εκθετών φέτος είναι 168 και ο Εκθεσιακός χώρος που καλύφθηκε
6.500 τμ. που είναι σημαντικά ανώτερος της περσινής Έκθεσης.

Η «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2011» που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης
Σωληνουργεία Κορίνθου από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου, επιδιώκει να ενισχύσει την
εξωστρέφεια και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε μια περίοδο που οι συνθήκες
το επιβάλουν περισσότερο από ποτέ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Έκθεσης και το πρόγραμμα των παράλληλων
εκδηλώσεων
που θα πραγματοποιηθούν, εδώ.


Image

Καταγγελίες των γιατρών του ΠΑΣΟΚ για Λοβέρδο!!!

Καταγγελίες των γιατρών του ΠΑΣΟΚ για Λοβέρδο!!!



Σαν να μην έφτανε η αποκάλυψη για το διορισμό της συζύγου του Υπουργού Υγείας στο δημόσιο (διαβάστε εδώ), δεύτερο χτύπημα σήμερα για τον Λοβέρδο. Η συνδικαλιστική παράταξη των γιατρών που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα κατακεραυνώνει τον υπουργό ενώ αφήνει και υπονοούμενα για «βρώμικες συναλλαγές». Ακολουθούν τα πιο σημαντικά αποσπάσματα της ανακοίνωσης της ΠΑΣΚ ιατρών:
«Σε περιόδους μεγάλης οικονομικής κρίσης όπως αυτή που διέρχεται η χώρα μας είναι απαραίτητος ο σχεδιασμός, η ύπαρξη στόχου και η διαδικασία υλοποίησης του στόχου.
Στον χώρο της υγείας λοιπόν είχαμε την ατυχία να έχουμε μία πολιτική ηγεσία η οποία αντί να σχεδιάζει και να βάζει στόχους, προτιμά τα τηλεοπτικά παράθυρα για να κάνει διαπιστώσεις και περιγραφές των κακοδαιμονιών του δημοσίου συστήματος υγείας.
Να επιρρίπτει με μεγάλη ευκολία τις ευθύνες στους εργαζόμενους στην υγεία, και αυτός σαν πολιτικός που επί μακρόν διαχειρίστηκε εξουσία να απαλλάσσεται των δικών του ευθυνών.
Μονοπωλώντας δε τα μέσα επικοινωνίας, ηλεκτρονικά και έντυπα, βερμπαλίζει, οδηγώντας την υγεία στην χώρα μας σε αποδόμηση και μείωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Απόδειξη της έλλειψης συγκροτημένου στόχου και σχεδιασμού για την υγεία από την σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, είναι η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που νομοθετούσε επί παντός επιστητού.
Ο κύριος υπουργός έβγαινε τότε (αρχές του χρόνου) στα τηλεπαράθυρα και υπερασπιζότανε αυτό το γονατογράφημα και δήλωνε με έμφαση, «αν δεν ολοκληρωθεί η μηχανοργάνωση των νοσοκομείων μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2011 θα παραιτηθώ!!!».
Όχι μόνο δεν είχε το θάρρος να παραιτηθεί (γιατί η μηχανοργάνωση καρκινοβατεί) αλλά υποβαθμίστηκε ακόμη περισσότερο η ήδη υποβαθμισμένη ποιότητα της υγείας του Ελληνικού λαού.
Ο κύριος Λοβέρδος αποδόμησε ένα από τους βασικούς πυλώνες της ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ, τo κοινωνικό κράτος.»
Τέλος η ανακοίνωση ρωτάει: «Μπορεί ο υπουργός να μας πει τι έγινε η έκπτωση του 5% που χορηγούσε η φαρμακοβιομηχανία και οι φαρμακαποθήκες στους φαρμακοποιούς και απέφερε έσοδα στο δημόσιο τουλάχιστον 50 εκατ. και την κατήργησε υπέρ των φαρμακοβιομηχάνων ??»

Η λέξη της εβδομάδας : γορίλλας - Οι μυστηριώδεις γυναίκες που τις έλεγαν “γορίλλαι”


γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

O γορίλλας, αρχικά, προσδιόριζε μυστηριώδη φυλή με τριχωτές γυναίκες (αι γορίλλαι). Ο G.Germain στο «hesperis», 44, σελ. 218) θεωρεί ότι η λέξη, ίσως, είναι αναγραμματισμός της ελληνικής λέξης οργίλαι (:οργισμένες, επειδή αυτές οι «γυναίκες» θεωρούνταν άγριες).

Η ιστορία της λέξης
Ο γορίλλας είναι ένα άκακο θηλαστικό, ο μεγαλύτερος απ΄ όλους τους πιθήκους, αποκλειστικά χορτοφάγος, ζει στην Κ. Αφρική (στα δάση του Γκαμπόν, του Καμερούν, του Κονγκό) και ποτέ δεν απειλεί τον άνθρωπο (εκτός, αν πρόκειται να αμυνθεί). Ο άνθρωπος, όμως, πάντα φοβάται οτιδήποτε ξεπερνά τον ίδιο (ο γορίλλας έχει βάρος 200-300 κιλά και ύψος 2μέτρα) και γι αυτό απέδωσε αρνητική σημασία στη λ. γορίλλας.
Έτσι, τη λέξη γορίλλας την έχετε, σίγουρα, ακούσει στις φράσεις: «έβαλε δύο γορίλλες να τον φυλάνε» ή «έστειλε τους γορίλλες του», (το ίδιο σωστό με ένα ή με δυο -λ-) γενικά, την έχετε συνδυάσει με οτιδήποτε έχει σχέση με το θηριώδες αλλά ότι ο γορίλλας, αρχικά, προσδιόριζε τριχωτές γυναίκες (αι γορίλλαι) αυτό, μάλλον, δεν το είχατε φανταστεί....Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε στα 24grammata.com (κλικ εδώ)
Η λέξη αναφέρεται για πρώτη φορά στον «Περίπλου» του Άννωνος (Hannon, 560 – 500 π.Χ.). Αυτός ο Καρχηδόνιος θαλασσοπόρος συνάντησε για πρώτη φορά στην περιοχή της σημερινής Σιέρα Λεόνε (μάλλον, στο νησί Sabambro) δύο τεράστιους θηλυκούς πιθήκους. Τους θεώρησε ως κτηνώδεις ανθρώπους και, αφού τους σκότωσε, μετέφερε τα δέρματα τους στην Καρχηδόνα παρουσιάζοντας τους ως «ένα άγνωστο είδος γυναικών». Ο Λατίνος συγγραφέας Πλίνιος, ο Πρεσβύτερος, επιβεβαιώνει ότι τα δέρματα των «γυναικών» εκτίθεντο σε ναό της Καρχηδόνας μέχρι την καταστροφή της πόλης από τους Ρωμαίους. Οι Καρχηδόνιοι ήταν πεπεισμένοι ότι επρόκειτο για άγριες γυναίκες τεραστίων διαστάσεων και έλεγαν ότι η λέξη γορίλλαι ήταν το όνομα που χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι ιθαγενείς (αυτό, άλλωστε, υποστηρίζει και ο ίδιος ο Άννων. Σύγχρονοι μελετητές- A. Mailet, M. Cohen- προσπάθησαν να εντοπίσουν κάποια ετυμολογική σχέση της λέξης γορίλλας με τις Αφρικανικές διαλέκτους, αλλά μάταια).
Άλλοι μελετητές (G.Germain στο «hesperis», 44, σελ. 218) θεωρούν ότι η λέξη, ίσως, είναι αναγραμματισμός της ελληνικής λέξης "οργίλαι" :οργισμένες, επειδή αυτές οι «γυναίκες» θεωρούνταν άγριες.
Άλλοι, πάλι, θεωρούν την όλη ιστορία αποκύημα της φαντασίας του Άννωνος. Πάντως, ο «περίπλους» του Άννωνος περιλαμβάνεται στο ελληνικό χειρόγραφο, codex Palatinus Graec. 398, βιβλιοθήκη Χαϊλδεβέργης. Το χειρόγραφο αυτό αποτελεί μετάφραση φοινικικής επιγραφής του ναού Βάαλ, που βρισκόταν στην Καρχηδόνα.
Ο όρος γορίλλαι (και γορίλλας) έμεινε άγνωστος για πολλούς αιώνες και μόλις το 1847 ο Αμερικανός Thomas Staughton Savage θα δημοσιεύσει το άρθρο «Troglodytes Gorilla, a new species of Orang» (:«τρωγλοδύτες γορίλλες, το νέο είδος των ουραγκοτάγκων»), αφού πρώτα μελέτησε τον Άννωνα και δανείστηκε απ΄αυτόν τη λέξη «γορίλλας». Από τότε ο όρος γορίλλας δε θα περιγράφει μόνο τις άγριες γυναίκες, αλλά όλους τους ανθρωποειδής πιθήκους της οικογένειας των πογκιδών (επιστ. oνομασία: G. gorilla, οικ.:πογκίδαι). Το χαρακτηριστικό όλης της οικογένειας των πογκιδών είναι ότι τα μπροστινά άκρα («τα χέρια») είναι επιμηκέστερα από τα πίσω. Η λ. πόνγκο (pongo), που προσδιορίζει την επιστημονική ονομασία, δόθηκε από τον Άγγλο εξερευνητή Andrew Battell .Η λ. είναι ηχοπoιημένη και ο Battell τη χρησιμοποίησε για να περιγράψει τον «άγνωστο» πίθηκο, που πρωτοσυνάντησε (τον 16ο αιων.,) στα χρόνια της φυλάκισης του από τους Πορτογάλους
Τις τελευταίες δεκαετίες, ο όρος γορίλλας απέκτησε μειωτική σημασία και χρησιμοποιείται μεταφορικά (παγκοσμίως) μόνο για τους άνδρες (:«κυκλοφορεί με τους γορίλλες του») και δηλώνει τον σωματοφύλακα, τον τραμπούκο.
Με αυτή τη σημασία η λ. πρωτοπαρουσιάζεται το 1961, στη Γαλλία. Ο στρατηγός Ντε Γκολ (De Gaulle) θα κάνει την εμφάνιση του, για πρώτη φορά, με «φουσκωτούς» νέους και οι γάλλοι δημοσιογράφοι θα τους αποκαλέσουν γορίλλες (συνδυάζοντας για πρώτη φορά το όνομα του ζώου με την έννοια του σωματοφύλακα)
Στην Αργεντινή η λ. gorilas, με ένα λάμδα, προσδιόριζε τα μέλη των ακροδεξιών παρατάξεων, ενώ αργότερα δημιουργήθηκε ο όρος «καθεστώτα – γορίλλα», για να προσδιορίζει τις στρατιωτικές δικτατορίες σε όλη τη Λατινική Αμερική

Άννων, ο άγνωστος θαλασσοπόρος
Ο Αννων απέπλευσε το 510 π. Χ. (ή κατ αλλους το 470 π.Χ.) από την Καρχηδόνα με 60 πλοία και χιλιάδες άνδρες με σκοπό να «εξερευνήσει» (διάβαζε: κατακτήσει- αποικήσει) τις Βορειο–Δυτικές ακτές της Αφρικής, δημιουργώντας λιμάνια – σταθμούς στον Ατλαντικό Ωκεανό. Ο «περίπλους» του Άννωνος περιλαμβάνεται στο ελληνικό χειρόγραφο, codex Palatinus Graec. 398, βιβλιοθήκη Χαϊλδεβέργης. Το χειρόγραφο αυτό αποτελεί μετάφραση φοινικικής επιγραφής του ναού Βάαλ, που βρισκόταν στην Καρχηδόνα. Πρόκειται, ίσως, για την πρώτη περιγραφή του κόσμου έξω των Ηρακλείων στηλών (Γιβραλτάρ).Ο Άννων έφτασε μέχρι τον κόλπο της Γουϊνεας. Κατά τη διαδρομή του ίδρυσε πολλές πόλεις, όπως: Θυμιατήριον (σημ. Mahedia), Σολόεντα (σημ. Μagador), Γύτην, Άκρα, Κέρνη και άλλες. Συνάντησε «μελανές φυλές», τρωγλοδύτες, ντυμένους με δέρματα αγρίων ζώων, οι οποίοι έτρεχαν ταχύτερα από τα άλογα (κατά την περιγραφή του). Περιγράφει ποταμούς γεμάτους κροκόδειλους και ιπποπόταμους και, βέβαια, διαθέτοντας την έπαρση τπυ κατακτητή, απορεί γιατί οι ντόπιοι του πέταγαν βράχους και εμπόδιζαν την απόβαση του. Στον τελευταίο του σταθμό συνάντησε τις γορίλλες (ο ίδιος τις ονόμασε έτσι), πίστεψε ότι είναι άγριο είδος γυναικών και αφού τις σκότωσε τις μετέφερε στην Καρχηδόνα
Η αξιοπιστία της περιγραφής αμφισβητείται από πολλούς, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Άννων δεν ταξίδεψε ποτέ ως τη Σιέρα Λεόνε. Αντίθετα, ο Αρριανός (Ινδικήν, 43,11) κάνει λόγο για τον πλού του Άννωνος και ο Ηρόδοτος (Δ, 196) αναφέρει ότι γνώριζε για τον πλου των Καρχηδόνιων έξω των Ηρακλείων στηλών. Τέλος, οι σύγχρονοι γεωγράφοι βεβαιώνουν ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι περιγραφές που δίνει ο Άννων...
24grammata.com (κλικ εδώ)

Η ΝΔ, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, θα κατηγορήσει ευθέως τον Παπανδρέου για “Παραποίηση Στοιχείων και Εθνική Προδοσία”.

Καταιγιστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις καθώς σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους ενόχους της μεγαλύτερης εθνικής προδοσίας.
Ο κ. Γεωργίου ήταν υπάλληλος του Δ.Ν.Τ. και ταυτόχρονα Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής!
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Συγγρού η ΝΔ, μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις της “Ε” για το σκοτεινό ρόλο του σημερινού προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου είναι έτοιμη να προχωρήσει σε έκτακτη συνέντευξη τύπου και να ζητήσει την επέμβαση της Δικαιοσύνης στην Ελληνική Στατιστική Αρχή καθώς και
παραίτηση της κυβέρνησης, την οποία θα κατηγορήσει ανοιχτά για παραποίηση στοιχείων και εθνική προδοσία.
“Οργανωμένο έγκλημα” χαρακτηρίζουν στελέχη της ΝΔ μετά τα όσα αποκαλύπτονται για την προσφυγή στο ΔΝΤ.
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη

troktiko.eu/

Μιλούσε τρεις ώρες χωρίς να κάνει ένα λάθος

Πάνω από τρεις ώρες διήρκεσε η χθεσινή συνέντευξη τύπου του προέδρου της Ν.Δ. και πέρα από τις σαφείς απαντήσεις που έδωσε σε όλες τις ερωτήσεις , είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έκανε ούτε ένα λάθος στους πολλούς αριθμούς που ανέφερε και αφορούσαν από οικονομικά στοιχεία του Προϋπολογισμού μέχρι εισαγωγές νωπών προϊόντων.
Η αλήθεια είναι πως μας βγήκαν τα μάτια για να διασταυρώσουμε τα νούμερα που παρέθεσε χωρίς μάλιστα να έχει όλα τα σχετικά χαρτιά μπροστά του και πραγματικά μας εξέπληξε ευχάριστα το εύρος της βαθιάς γνώσης του για την κατάσταση στην Οικονομία και την πραγματική οικονομία.
Δ.Γ.
troktiko.eu/

Βερολίνο: Συντριβή των Φιλελευθέρων

Νέο πλήγμα υπέστη ο κυβερνητικός συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων στις περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο του Βερολίνου, όπου νικητής αναδείχθηκε το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).
Παρά τις απώλειες που σημείωσαν, οι Σοσιαλδημοκράτες παραμένουν με ποσοστό 28,3% η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην τοπική βουλή της γερμανικής πρωτεύουσας, διατηρώντας το προνόμιο να επιλέξουν εκείνοι με ποιον θα συγκυβερνήσουν, με τους Πράσινους, που σημείωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα της ιστορίας τους στην πρωτεύουσα (17,6) ή με τους Χριστιανοδημοκράτες (23,4%) που αύξησαν κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες τη δύναμή τους.
Ο καταποντισμός των Φιλελευθέρων (FDP), οι οποίοι με το πενιχρό 1,8% που έλαβαν δεν κατάφεραν να εκπροσωπηθούν στο τοπικό κοινοβούλιο, ερμηνεύεται ως μια ακόμη ισχυρή ένδειξη απώλειας εμπιστοσύνης του εκλογικού σώματος προς το κόμμα του Φίλιπ Ρέσλερ.
Μεταξύ των ηττημένων είναι και το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) που έχασε μία ποσοστιαία μονάδα και με το 11,7% που διασφάλισε δεν θα είναι πλέον κυβερνητικός εταίρος του σοσιαλδημοκράτη κυβερνήτη Κλάους Βοβεράιτ.
Την έκπληξη έκανε το «Κόμμα των Πειρατών», το οποίο απέσπασε το 8,9% των ψήφων.

Πρόωρες εκλογές ζητεί η αντιπολίτευση

Μετά τις περιφερειακές εκλογές του Βερολίνου οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι ζητούν πρόωρες εκλογές για το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, υποστηρίζοντας ότι οι φιλελεύθεροι εταίροι της κ. Μέρκελ «δεν είναι σε θέση να κυβερνήσουν».
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπογράμμισε ότι η διαμάχη που ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις Ρέσλερ περί δυνητικής χρεοκοπίας της Ελλάδας, κατέδειξε ότι ο συνασπισμός της Μέρκελ δεν είναι τίποτε άλλο πλέον παρά υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Το SPD απορρίπτει επίσης τη συγκυβέρνηση με τους Χριστιανοδημοκράτες, χωρίς πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Εκτιμάται ότι η εκλογική ήττα των Φιλελευθέρων στο Βερολίνο θα μπορούσε να δρομολογήσει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, με δεδομένο ότι τα δημοσκοπικά ευρήματα για την καγκελάριο Μέρκελ είναι ακόμη υψηλά.


Πηγή: Deutsche Welle - NAFTEMPORIKI.GR