Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

«Όχι» Πολύδωρα με ...συνθήματα

«Όχι» Πολύδωρα με ...συνθήματα
Θέση στο ερώτημα του δημοψηφίσματος με «ΟΧΙ» πήρε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Bύρων Πολύδωρας και κινούμενος πολιτικά στον αντιμνημονιακό δεξιό άξονα με συνθηματολογική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η ανακοίνωση του πρώην βουλευτή έχει ως εξής:   

Ο Βύρων Πολύδωρας ψηφίζει ΟΧΙ

ΟΧΙ, στην επιχείρηση υποδούλωσης των Ελλήνων
ΟΧΙ, στην απόπειρα ταπείνωσής μας
ΟΧΙ, στα αρπακτικά, τους τοκογλύφους και εκβιαστές του Βερολίνου, της   Φραγκφούρτης, του Λουξεμβούργου και του ΔΝΤ
ΟΧΙ, στους γελοίους «διαπραγματευτές», τους δήθεν «θεσμικούς», που απέσυραν την «πρότασή» τους, δηλαδή έκρυψαν το «σώμα του εγκλήματος», μόλις άκουσαν την κήρυξη του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Αίσχος!

Σταύρος Θεοδωράκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχετε ζήσει ποτέ από τη δουλειά σας» - Μίλησε για κονδυλοφόρους και έμμισθους των κομμάτων - Ούρλιαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοψήφισμα LIVE: Τίναξε τη... Βουλή στον αέρα ο Θεοδωράκης! Μίλησε για κονδυλοφόρους και έμμισθους των κομμάτων - Ούρλιαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«ΝΑΙ στην αλήθεια. ΝΑΙ στις μεταρρυθμίσεις. ΝΑΙ στην εθνική συνεννόηση ΝΑΙ στη δημιουργία. ΝΑΙ σε μια ευρωπαϊκή πολιτεία που δίνει περισσότερα στους περισσότερους και ΟΧΙ στα ψέματα. ΟΧΙ στην ύφεση. ΟΧΙ στον διχασμό. ΟΧΙ στα τριτοκοσμικά πειράματα των αριστερών πολυτελείας. ΟΧΙ στους τυχοδιώκτες» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας πως «οι αρνητές της πραγματικότητας, οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί λαϊκιστές πρέπει την Κυριακή να ηττηθούν και θα ηττηθούν. «Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση». 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ



http://www.antenna.gr/resources/images/28c4d6ad-8056-4676-bb44-913071a24150.jpg
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί αύριο, Κυριακή 28 Ιουνίου στις 13.00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο  στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ευρώπη, αδιέξοδο, εξαπάτηση, δημοψήφισμα

Γράφει ο Γεώργιος Δημητράκης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeEZngmBGAm5_akhqfmljN1tXZWWmRX6lRtFv2_33Jiydn6H1S-DSmYPr9gpkoY8H_AJfUguU7A4Zc5H-OQIeMlWR62kBhAYAkzGASbTZVHBG2rWDklECy3CdVmdP1TNcCcLByqNGgwZTF/s1600/dimitrakis_georgios_336923562.jpgΣυνηθίζουμε να επαναλαμβάνουμε, ότι η οικονομική κρίση που ζούμε είναι απότοκος της ηθικής κρίσης, της καταβαράθρωσης των αρχών, των αξιών, των παραδόσεων, αυτής της έννοιας της αξιοπρέπειας, του αυτοσεβασμού και για εμάς κυρίως τους Έλληνας και του φιλότιμου. Η έννοια της Πατρίδας είναι συνάρτηση το κατά πόσο εμείς όλοι είμαστε αληθινοί και ειλικρινείς, αλλά και γνώστες των πραγμάτων και της Ιστορίας μας. Όλα αυτά είναι τα βασικά εκείνα χαρακτηριστικά τα οποία προστατεύουν ένα λαό και την πορεία μίας χώρας. Έχουμε επίσης τονίσει πολλές φορές, ότι η ρητορική σχετίζεται με την παραγωγή νοήματος. Δυστυχώς όμως εις την χώρα μας, η οποία διαθέτει πολυάριθμους ρήτορες, η ρητορική κατέληξε να είναι κενού περιεχομένου, επιφανειακή και χρησιμοποιεί την σύγχρονη επικοινωνία για να πείθει, να αποπροσανατολίζει και να παραπλανά τους πολίτες.

Τυνησία: Στους 15 οι νεκροί Βρετανοί από την τρομοκρατική επίθεση στο ξενοδοχείο

Τυνησία: Στους 15 οι νεκροί Βρετανοί από την τρομοκρατική επίθεση στο ξενοδοχείο
Χιλιάδες τουρίστες εγκαταλείπουν μαζικά σήμερα την Τυνησία, μία ημέρα μετά την επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εναντίον ενός ξενοδοχείου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους Βρετανών.

Η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ από το βήμα της Βουλής Αλέκα Παπαρήγα: Το δικό μας «όχι» δεν συναθροίζεται

Αλέκα Παπαρήγα: Το δικό μας «όχι» δεν συναθροίζεται
Τα δημοψήφισμα είναι παραπλανητικό για το λαό, ανέφερε η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Εμείς είπε «θα πάρουμε μέρος με ΟΧΙ μέρος στο δημοψήφισμα αλλά το δικό μας ΟΧΙ δεν είναι το ΟΧΙ της Κυβέρνησης και δεν επιτρέπουμε να συναθροιστεί με κανένα άλλο ΟΧΙ. Το δικό μας ΟΧΙ είναι ΟΧΙ στον Ευρωμοόδρομο. Είναι ΟΧΙ στις προτάσεις των Θεσμών αλλά και της Ελληνικής Κυβέρνησης. Είναι ΟΧΙ στο Μνημόνιο και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους που έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα. Είναι ΟΧΙ στα μονοπώλια και το ΝΑΤΟ
Καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «η ζημία που κάνετε στο λαό είναι πάρα πολύ μεγάλη. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλησε να συσπειρώσει συντηρητικές δυνάμεις. Εσείς ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ όμως διαβρώνετε συνειδήσεις».

Το θέμα είπε « δεν είναι εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είχε δικαίωμα να κάνει δημοψήφισμα ή εάν είχε προβλήματα συνταγματικότητα αλλά η ουσία είναι ποιος είναι ο στόχος σας και η επιδίωξή σας». Τα δημοψηφίσματα είπε δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα και το έχουμε δει σε τόσα άλλα δημοψηφίσματα που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στην Ευρώπη. Δημοψήφισμα έγινε για το σχέδιο Αναν στην Κύπρο, άλλαξε κάτι σε αυτά που είχαν σχεδιαστεί για το Κυπριακό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ / e-typos.com

Καμμένος: Μας ζητούν να αφοπλίσουμε στην Ελλάδα

Η πρόταση των Θεσμών που θα τεθεί σε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου θα έβαζε ταφόπλακα στην οικονομία και θα οδηγούσε σε αφοπλισμό και απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος κατά τη θυελλώδη συζήτηση στη Βουλή.

Οι δανειστές έδειξαν ότι δεν επιθυμούν συμβιβασμό αλλά να υποτάξουν και να ταπεινώσουν την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος, ο οποίος έκανε λόγο για «απόλυτο φασισμό».

Κατηγόρησε την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ ότι υπόσχονταν στον κ. Τσίπρα πως θα υπήρχε συμφωνία πριν από τη Δευτέρα, πήραν όμως πίσω την υπόσχεσή τους αιφνιδιαστικά.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε την πρόταση των δανειστών ταφόπλακα για την ελληνική οικονομία. Για το υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι οι θεσμοί ζητούσαν περικοπές των δαπανών κατά 400 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που θα διέλυε πλήρως τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Μας ζητούν να καταλύσουμε τη δημοκρατία» είπε σε συναισθηματικά φορτισμένο τόνο.

Η χώρα οδεύει προς αθέτηση πληρωμών Συνεδριάζει την Κυριακή το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ για την Ελλάδα

Συνεδριάζει την Κυριακή το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ για την Ελλάδα
Το Διοικητικό Δυμβούλιο της Ευρωπαικής Κεντρική Τράπεζας θα συνδεδριάσει εν ευθέτω χρόνο προκειμένου να επανεξετάσει την κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό ανακοίνωσε πριν απο λίγο η ΕΚΤ.

Η συνεδρίαση αυτή θα πραγματοποιηθεί "κατά πάσα πιθανότητα" την Κυριακή, δήλωσε τραπεζική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ της ΕΚΤ θα συνεδριάσει αύριο προκειμένου να αξιολογήσει τις συνθήκες ρευστότητας των τραπεζών και να αποφασίσει για το αν θ΄αυξηθεί το όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευσότητας (ΕLA).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, στο οποίο μετέχουν τα έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και οι 19 διοικητές των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης, λαμβάνει μεταξύ άλλων τις αποφάσεις για τη διατήρηση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών μέσω έκτακτων δανείων.
 
e-typos.com

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ για το δημοψήφισμα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ για το δημοψήφισμα
Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσοά Ολάντ είχε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα. "Θα επιβιώσει", τόνισε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι "η Δημοκρατία είναι υπέρτατη αξία στην Ελλάδα και ότι το δημοψήφισμα θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση του Eyrogroup".

ο Eurogroup ακυρώνει τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα Βαρουφάκης: Οι θεσμοί δεν μας πρότειναν βιώσιμη συμφωνία | Δεν θα πέρνουσε από τη Βουλή

http://www.e-typos.com/files/1/2015/05/11/o-varoufakis-facebook.jpgΔεν μας πρότειναν μια βιώσιμη συμφωνία, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνοντας ότι η πρόταση των Θεσμών δεν θα πέρναγε από την ελληνική Βουλή.

Λίγο μετά τη διακοπή της συνεδρίασης της Ευρωομάδας, η οποία αποφάσισε τη μη επέκταση του προγράμματος πέραν της 30ής Ιουνίου, ο κ. Βαρουφάκης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να δεχτεί υφεσιακά μέτρα.

Η απόρριψη της παράτασης προκαλεί μόνιμη ζημιά στην αξιοπιστία του Eurogroup τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Συμπλήρωσε επίσης ότι αν υπάρξει συμφωνία και σύγκλιση έως την Τρίτη η ελληνική κυβέρνηση θα δεχόταν τη συμφωνία.

Ο Γ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι η απόφαση να μην μετάσχει η Ελλάδα στη συνέχεια της σημερινής εξέλιξης του Eurogroup ήταν του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν να μην δώσουν παράταση στο πρόγραμμα για την Ελλάδα πέραν της 30ης Ιουνίου. Όπως ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ η συνεδρίαση του Eurogroup θα συνεχιστεί στις Βρυξέλλες χωρίς την παρουσία του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της σχετικά με τις υποχρεώσεις της σε κάθε περίπτωση, συμπληρώνοντας ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί γοργά μέσα σε ένα μήνα αν δεν υπάρχει πρόγραμμα.

Το Eurogroup ακυρώνει τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα

Tο Εurogroup, με σημερινή δήλωσή του, ανακοινώνει ότι ακυρώνει τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα. Παράλληλα, σημειώνει με λύπη του, ότι η ελληνική κυβέρνηση διακόπτει «μονομερώς» τη διαπραγμάτευση και απορρίπτει την πρόταση που υπέβαλαν οι Θεσμοί.

Η πλήρης δήλωση του Eurogroup έχει ως εξής:

«Από τη συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου του Eurogroup για την παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, εντατικές διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν μεταξύ Θεσμών και ελληνικών αρχών για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση. Δεδομένου του παρατεταμένου αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις και την επείγουσα κατάσταση, οι Θεσμοί υπέβαλαν μια συνολική πρόταση που είχε προϋποθέσεις κάνοντας χρήση της ελαστικότητας.

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα και την πλήρη στήριξη του Eurogroup, αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τις ελληνικές αρχές, διακόπτοντας μονομερώς τις διαπραγματεύσεις στις 26 Ιανουαρίου.

Το Eurogroup ακυρώνει τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα των τελευταίων ετών. Το Eurogroup ήταν ανοιχτό ως την τελευταία στιγμή για να στηρίξει περαιτέρω τον ελληνικό λαό προς ένα συνεχές πρόγραμμα προσανατολισμένο στην ανάπτυξη.

Το Eurogroup λαμβάνει υπόψη του την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει την πρόταση σε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, δηλαδή μετά τη λήξη του υφιστάμενου προγράμματος. Η τρέχουσα χρηματοοικονομική βοήθεια με την Ελλάδα θα λήξει στις 30 Ιουνίου του 2015, καθώς επίσης όλες οι συμφωνίες που σχετίζονται με το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη μεταφορά από τις χώρες της ευρωζώνης των SMPs και των κερδών μέσω ΑNFA.

Οι αρχές της ευρωζώνης είναι έτοιμες να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να διασφαλίσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ζητάει απόσυρση του δημοψηφίσματος και εκλογές Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είχε σχέδιο να οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είχε σχέδιο να οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή
Απόσυρση της πρότασης για δημοψήφισμα και εκλογές ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των τριών Θεσμών.

«Πάρτε πίσω την απόφαση για δημοψήφισμα και να πάμε το συντομότερο σε εκλογές για να απαλλαγούμε από την πρώτη φορά Αριστερά» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είπε προεκλογικά ένα πολύ μεγάλο ψέμα: ότι θα υπάρξει συνέχιση της χρηματοδότησης χωρίς μέτρα.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το δίλημμα ήταν από την αρχή και εξακολουθεί να είναι πολύ ξεκάθαρο: επώδυνη συμφωνία ή χρεωκοπία. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είχε δεύτερο σχέδιο, «να οδηγήσετε τη χώρα στη δραχμή». Μάλιστα, όπως είπε, αυτό σχετίζεται με το ότι «το κοστούμι της ΕΕ, που έραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι στενό, και σε αυτό δεν χωράτε». Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ανήσυχος για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, αναρωτήθηκε: «Μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η χώρα θα πορευθεί ομαλά μέχρι την Κυριακή και ότι οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές την 1η Ιουλίου;»

Εξάλλου, ο βουλευτής της ΝΔ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τα δύο κείμενα (σε σχέση με το δημοψήφισμα) που κατέθεσε νωρίτερα στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτο ότι στο πρώτο απ’ αυτά υπάρχει η αναφορά «εσωτερικό σημείωμα», ενώ στο δεύτερο, όπως ανέφερε, και σε σχέση με το πρώτο, υπάρχουν διαφορές σε ό,τι αφορά τους συντελεστές του ΦΠΑ για τον ίδιο τομέα. Επιπλέον, κατέθεσε στα πρακτικά την πρόταση της κυβέρνησης (από δημοσίευμα εφημερίδας), την οποία χαρακτήρισε «Αριστερό μνημόνιο» για να τα την αντιπαραβάλουν, όπως είπε, οι βουλευτές με την πρόταση των δανειστών.

Και κάλεσε τον κ. Βούτση να καταθέσει στα πρακτικά το επίσημο κείμενο της ελληνικής πρότασης, ενώ αναρωτήθηκε σχετικά με το γιατί η κυβέρνηση δεν έθεσε σε δημοψήφισμα τη δική της πρόταση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το ΚΚΕ καλεί το λαό, στο επικείμενο δημοψήφισμα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να απορρίψει τόσο την πρόταση των ΕΕ – ΔΝΤ - ΕΚΤ όσο και την πρόταση της κυβέρνησης, γιατί και οι δύο αυτές προτάσεις περιέχουν βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που θα έρθουν να προστεθούν στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, που παραμένουν άθικτα.
Η κυβέρνηση ουσιαστικά καλεί το λαό να εγκρίνει τη δική της πρόταση προς τους δανειστές, η οποία είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Εξαπατά το λαό για να συναινέσει στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της. Ο λαός να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει με όλα τα μέσα και τους τρόπους την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας που αυτή φέρνει.