Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Καλούν για σωφροσύνη οι φιλοευρωπαϊστές | Τέρμα τα ψέματα για το ΣΥΡΙΖΑ

Καλούν για σωφροσύνη οι φιλοευρωπαϊστές | Τέρμα τα ψέματα για το ΣΥΡΙΖΑ
Ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις για το δημοψήφισμα δήλωσε:«Αντί για ένα διχαστικό δημοψηφισματικό δίλλημα που μπορεί να απομακρύνει την Ελλάδα από την Ευρωπη, γιατί η κυβέρνηση δεν θέτει ως διακύβευμα του δημοψηφίσματος τη δική της θέση που στοιχίζει 8 δις και αποτελεί κοινή βάση συννενόησης;»


Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης από την πλευρά του, προσερχόμενος στη Βουλή για την ψηφοφορία δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η κυβέρνηση καλύτερα θα ήταν να έθετε σε δημοψήφισμα την δική της πρόταση και όχι να διακυβεύει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, με το συγκαλυμμένο ερώτημα "ευρώ ή δραχμή".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για συνωμοσία της δραχμής, λέγοντας "Η συνωμοσία της δραχμής αποκαλύφθηκε. Ο λαός πρέπει και θα δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα".

Η κ. Σοφία Βούλτεψη είπε  πως στην ουσία το δίλημμα δεν είναι "ευρώ ή δραχμή". "Το δίλημμα είναι στην πραγματικότητα ευρώ ή τίποτα", τόνισε προσερχόμενη στη Βουλή.

Ο κ. Τραγάκης έκανε λόγο για "τέλος του ΣΥΡΙΖΑ" λέγοντας μάλιστα πως "Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε με αυτή του την κίνηση και για την Ελλάδα και για τους Έλληνες".

"Πέραν των πιθανών συνταγματικών κόλληματων του αντικειμένου του δημοψηφίσματος το ερώτημα που τίθεται στον ελληνικό λαό,εκτος απο τεχνικά σύνθετο και πολύπλοκο ταυτόχρονα μπορεί να ειναι ανύπαρκτο ,αφού δεν αποτελεί τελικό προϊόν συμφωνίας, αλλα πρόταση των θεσμών", δήλωσε η Μαριέττα Γιαννάκου, ερωτηθείσα για το δημοψήφισμα.

Η Μαρία Σπυράκη, εβρωβουλευτής της ΝΔ είπε: «Ο Αλέξης Τσιπρας αρνείται να αναλαβει την ευθύνη και να κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη και την ΕΕ. Αρνείται να αναλαβει τη ευθύνη για τη "διαπραγματευτική" του τακτική που έφερε την Ελλαδα μπροστά σε μια βαριά υφεσιακή πρόταση για συμφωνια. Επιλέγει να διχάσει τους Έλληνες και αποφεύγει να αποκαλύψει την ουσία του ερωτήματος στο δημοψήφισμα που δεν είναι άλλη από "ναί η όχι στο ευρώ και την ΕΕ".»


"Επιπόλαια και σπασμωδική κίνηση αποτελεί η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για δημοψήφισμα", είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, ενώ ο Κώστας Γκιουλέκας κατηγόρισε τον πρωθυπουργό για ευθυνοφοβία. "Ο πρωθυπουργός κρύβεται πίσω απο τις ευθύνες του και προσπαθεί να μετακυλήσει το βάρος της απόφασης στον ελληνικό λαό. Το ουσιαστικό διλημμα είναι αν θέλουμε ευρώ ή δραχμή,είναι αν θέλουμε Ευρώπη ή αγνώστους τριτοκοσμικούς δρόμους". είπε.

Κατά της διαξαγωγής δημοψηφίσματος τάχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς,Θανάσης Θεοχαρόπουλος τονίζοντας ότι « η χωρα σ΄συτή τη κρίσιμη στιγμή δεν χρειάζεται δημοψήφισμα».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι «χρειάζεται η χώρα να κυβερνηθεί υπεύθυνα από μία κυβέρνηση που μόλις πριν 5 μήνες πήρε νωπή λαϊκή εντολή. Όταν υπάρχουν σοβαρά διλήμματα αυτά δεν μπορούν να λυθούν με μία δημοψηφισματική λογική. Οποιοδήποτε ερώτημα σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα ερμηνευθεί εξ αντικειμένου ως ερώτημα παραμονής ή όχι στην ευρωζώνη. Η αβεβαιότητα θα συνεχισθεί αντί να τερματιστεί. Η κυβέρνηση μόλις πριν 5 μήνες πήρε ξεκάθαρη εντολή για λύση εντός Ε.Ε. και ευρωζώνης με πιο αποτελεσματική διαπραγμάτευση και όχι για ρήξη. Όταν κυβερνάς δεν πρέπει να εγκλωβίζεσαι,αλλά πρέπει να προσαρμόζεσαι με βάση τις καινούριες συνθήκες για να μην έρθεις σε αδιέξοδα», τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και επισήμανε ότι αυτή είναι και απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.  Δεν θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ την προταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος
Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει τη πρόταση της κυβέρνησης για διαξαγωγή δημοψηφίσματος καθώς θεωρεί ότι είναι διχαστική και οδηγεί σε καθε περίπτωση τη χώρα σε αδιέξοδο, αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ .Εισηγητής στη συζήτηση στη Βουλή ορίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναμένεται να τεθεί ζήτημα αντισυνταγματικότητας της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανσή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,καθώς εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχει κείμενο συμφωνίας στα χέρια των κομμάτων και δεν είναι επαρκής ο χρόνος για να ενημερωθούν οι πολίτες για το ζήτημα.
Για το ΠΑΣΟΚ το πραγματικό δίλλημα είναι Ναι ή Οχι στο ευρώ,Ναι η όχι στην Ευρώπη .Σε κάθε περίπτωση ισχυρίζονται στο ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ με την προτασή του επιδιώκει να μεταφέρει και να καταστήσει το εσωτερικό του αδιέξοδο σε αδιέξοδο της χώρας.

e-typos.com