Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Μουσική βραδιά στην Παραλία Πλατάνου

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ναυτικού Συλλόγου« Η ΚΡΑΘΙΣ» πραγματοποιήθηκε απόψε στις 7 , στην πλατεία της Παραλίας Πλατάνουη μουσική βραδιά «Ηχολούλουδα» από την ορχήστρα «Μουσική Οδύσσεια» του Συλλόγου Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

Τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου κοντά στη Μαύρη Θάλασσα

Ανακάλυψαν Βούλγαροι αρχαιολόγοι



ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

Λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή περιέχει η κιβωτός από αλάβαστρο, την οποία ανακάλυψαν Βούλγαροι αρχαιολόγοι σε ανάσκαφτες που έκαναν στο νησί «Άγιος Ιωάννης» κοντά στη νότια παραλία της Μαύρης Θάλασσας.

Ποιοι θα πάρουν σύνταξη πριν από τα 65


ΠΗΓΗ : Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία - ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΑΣ

ΤΡΕΙΣ πολυπληθείς κατηγορίες ασφαλισμένων διατηρούν το δικαίωμά τους να πάρουν σύνταξη πριν από το 65ο έτος της ηλικίας τους. Το «κεκτημένο» των τριών ομάδων περιγράφεται στην πρώτη εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού. Ετσι, το 65ο γλιτώνουν:

Έκτακτη επικαιρότητα

Την αναστολή της απεργίας αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων

Yπό έλεγχο η φωτιά στην Αιγείρα

Yπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η φωτιά που ξέσπασε στην Λιθόπετρα μεταξύ της Αιγείρας και της Ακράτας σε χορτολιβαδική και θαμνώδη έκταση. Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με έξι οχήματα και 12 πυροσβέστες ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο καναντέρ.Παρών ήταν και ο Δημήτρης Φιλιππάτος υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Αχαϊας, ενώ επιστρατεύτηκαν και οχήματα της ΔΕΣΕ.

Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ Δέκα χρόνια αθλητικής προσφοράς στην Κορινθία



Από την νέα περίοδο 2010 – 2011 στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας Κορινθίας θα μετέχει και ο Ποδοσφαιρικός Γυμναστικός Σύλλογος Η Κόρινθος που μετά από προσπάθειες επτά ετών κέρδισε άνοδο στη κατηγορία. Στη φετινή περίοδο ο Π.Γ.Σ. Κόρινθος αγωνίστηκε στον Β’ όμιλο της Γ’ κατηγορίας όπου αναδείχτηκε πανηγυρικά πρωταθλητής. Η κατάκτηση του τίτλου από τον Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ήρθε ακριβώς με την συμπλήρωση δέκα χρόνια απο την ίδρυση της, (2000), ομάδας και η επέτειος αυτή, βρήκε, και πάλι, , στήν Β΄ κατηγορία.

Φωτιά στην Αιγείρα

Πριν λίγη ώρα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη θέση Λιθόπετρα νοτιοανατολικά της Ακράτας, στα όρια Δήμων Ακράτας και Αιγείρας.
Καίγεται χορτολιβαδική και θαμνώδης έκταση. Αυτή την στιγμή στη περιοχή βρίσκονται για την κατάσβεση της φωτιάς , 6 πυροσβεστικά οχήματα με12 πυροσβεύστες, δύο βυτιοφόρα , ενώ από αέρος επιχειρούν ρίψεις δύο αεροσκάφη καναντέρ.

Εντυπωσιακή η έκθεση Αγιογραφίας της Χριστίνας Γεωργαντοπούλου


Παρουσία πλήθος κόσμου έγιναν χθες βράδυ , στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου, τα Εγκαίνια έκθεσης Αγιογραφίας & Θρησκευτικής Ζωγραφικής, της Χριστίνας Γεωργαντοπούλου.

Καλώς μας ήρθες Αύγουστε

Πάει και ο Ιούλιος. Τελειώσε η ζωή του -θεωρητικά - πιο καυτού μήνα. Και ήρθε ο ωραιότερος μήνας του χρόνου. Αύγουστε καλέ μου μήνα, να ήσουν δυο φορές τον χρόνο. Όπως έλεγε η παλιά παροιμία. Αύγουστος, από το όνομα του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αύγουστου Καίσαρα τον 8ο πχ αιώνα.

Τούμπες για γερό στομάχι

VIDEO

Άσφαιρος και ανέτοιμος ο Ολυμπιακός στο φιλικό 0 – 0 με Αστέρα Τρίπολης


Αν η εικόνα του Ολυμπιακού το βράδυ της Πέμπτης προβλημάτισε αρκετά τον Λίνεν, η εμφάνιση στο φιλικό 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης , που έγινε στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη , ήταν... καμπανάκι που ήχησε για τα καλά στα αυτιά του Γερμανού.