Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Στα Καλάβρυτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Κόκκινη γραμμή με την τοξικότητα - Το μήνυμα στους ψηφοφόρους ενόψει ευρωεκλογών

 mitsotakis-kalavryta 

Αποφασισμένος να σηκώνει το γάντι, αλλά να μην πέσει στην παγίδα της τοξικότητας, εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κλιμάκωσε την αντίδρασή του και εμφανίστηκε διατεθειμένος να βρεθεί στο πλευρό της συζύγου του Μαρέβας στο δικαστήριο, μιλώντας όχι ως πρωθυπουργός, αλλά ως σύζυγος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν μια προσπάθεια «αναβίωσης» του νοσηρού κλίματος που επικράτησε την περίοδο 2016-2019, με σκληρές

Καιρός: Θερμοκρασίες Ιουνίου στην χώρα, έφτασε τους 31,6 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο στο Άργος

  

Καιρός… Ιουνίου καταγράφηκε σήμερα 2 Απριλίου στην χώρα, αφού σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30 βαθμούς.

Σύμφωνα με το meto.gr, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30 βαθμούς σε 20 περιοχές όπου υπάρχουν μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Επίσης, 300 μετεωρολογικοί σταθμοί σε σύνολο 512 σταθμών κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 25 °C. O αντίστοιχος αριθμός την Δευτέρα ήταν 227.

H υψηλότερη τιμή θερμοκρασίας καταγράφηκε στα Χανιά και στο Άργος και ήταν 31.6 °C. Σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας παρατηρείται ήδη από τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

 

Το Αρχαίο Λιμάνι στο Λέχαιο και πάλι επισκέψιμο, έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρήστος Δήμας.

Το Αρχαίο Λιμάνι του Λεχαίου Κορινθίας θα γίνει και πάλι επισκέψιμο 

Ανοίγει ξανά για τους επισκέπτες το Αρχαίο Λιμάνι του Λεχαίου Κορινθίας, καθώς εξασφαλίστηκε το αναγκαίο προσωπικό, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρήστος Δήμας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε ανάρτησή του, εξασφαλίστηκε προσωπικό, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά το σπουδαίο αυτό μνημείο της Κορινθίας.

Με την εξέλιξη αυτή, μετά από αρκετά χρόνια, ο αρχαιολογικός χώρος, γίνεται και πάλι επισκέψιμος για το κοινό. Δεν γνωστοποιήθηκε εάν θα γίνουν και κάποια έργα που θα κάνουν την πρόσβαση στο χώρο, πιο εύκολη.

Το αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου, βρίσκεται στον Κορινθιακό Κόλπο και συνδεόταν με την Κόρινθο, μέσω τειχών, συνολικού μήκους άνω των 2 χλμ.

Ήταν το βασικό λιμάνι της Αρχαίας Κορίνθου. Ένα θαύμα τεχνογνωσίας και τεχνολογίας. Ανάμεσα στα τείχη, υπήρχε η σπουδαία οδός του Λεχαίου. Ήταν ένα λιμάνι εξ ολοκλήρου τεχνητό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν η βίλα του Περίανδρου, ενώ υπήρχαν και σπουδαίοι ναοί.

 

Γ. Ψυχογιός: Παρέμβαση στη Βουλή απέναντι στην κατάργηση Ειρηνοδικείων της Κορινθίας, με το νέο δικαστικό χάρτη.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 2 Απριλίου 2024

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, για την φερόμενη κατάργηση τριών Ειρηνοδικείων του Νομού: Κιάτου, Ξυλοκάστρου και Νεμέας, στο πλαίσιο του σχεδίου του νέου Δικαστικού χάρτη. Την Ερώτηση συνυπογράφει και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης.