Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Αυστραλία: Επιστήμονες ανακάλυψαν το μεγαλύτερο φυτό του κόσμου

 Αυστραλία: Επιστήμονες ανακάλυψαν το μεγαλύτερο φυτό του κόσμου 

Το μεγαλύτερο φυτό στη Γη,  ένα θαλάσσιο φυτό ίσο με περίπου τρεις φορές το μέγεθος του Μανχάταν, ανακαλύφθηκε στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ένα μεγάλο υποθαλάσσιο λιβάδι στη Δυτική Αυστραλία είναι στην πραγματικότητα ένα  και μοναδικό φυτό. Το φυτό φαίνεται πως αναπτύσσεται εδώ και 4.500 χρόνια, από έναν και μοναδικό σπόρο, όπως φάνηκε από τα γενετικά τεστ που διεξήγαγαν οι επιστήμονες.

Η Παναχαϊκή αγκαλιασε την άνοδό της στη Super League 2

  

Με την 5η στροφή συνεχίστηκε  σήμερα Τετάρτη (1/6) η μάχη των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής για την άνοδο στη uper LeaguSe 2. 

Η Παναχαϊκή πέτυχε την τέταρτη νίκη της με 3 - 0, επί του Ηρακλή Λάρισας, που τη φέρει αγκαλιά με την άνοδο. Το σκορ άνοιξε ο Τσουκμάκης στο 24΄, στο 71΄ο Κέρι διπλασίασε τα τέρματα των Πατρινών και 3 λεπτά αργότερα στο 74΄ ο Αλεξόπουλος σημείωσε το τελικό 3 – 0.

Ο  ΠΑΟ Ρουφ έχασε με 0 - 2 με τέρματα του Κρητικού στο 42΄και πεναλτι του Τσιαβού στις καθυστερήσεις του αγώνα από την ανεβασμένη Προοδευτική.

Τέλος ο Μακεδονικός επικράτησε με 1 – 0 με τέρμα του Μπρατσιάνη στο12΄  τον Αγροτικό Αστέρα, σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη του.

Τα αποτελέσματα: