Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

IPΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-2: Ελλαδάρα στο Δουβλίνο και ...τελικός με Ολλανδία!

 IPΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-2: Ελλαδάρα στο Δουβλίνο και ...τελικός με Ολλανδία! 

Το... δώρο που περίμενε η Εθνική μας από την Γαλλία ήρθε, με τους «μπλε» να νικάνε τους Ολλανδούς στο Άμστερνταμ, αλλά κι η «γαλανόλευκη» έκανε το ...καθήκον της κερδίζοντας με 2-0 την Ιρλανδία στο Δουβλίνο!

Μάλιστα το τρίποντο - που την έφερε στο +3 (με ματς παραπάνω) από τους «οράνιε», πριν τους υποδεχθεί για τον... τελικό της 2ης θέσης, στο 2ο προκριματικό όμιλο του Εuro 2024, στη Ν. Φιλαδέλφεια, τη Δευτέρα (16/10, 21.45) - συνδυάστηκε με μεγάλη εμφάνιση.

Ειδικά στο πρώτο 45λεπτο. 

Γ' Εθνική: Η Κόρινθος στη Ρόδο κόντρα στην Ιάλυσο.

 Γ' Εθνική: Ξεχωρίζει το ντέρμπι Αγίου Νικολάου - Πανιωνίου

6η αγωνιστική στη Γ' Εθνική ( Γ΄όμιλος ) αύριο Σάββατο (14/10) με ώρα έναρξης στις 16.00, με την αναμέτρηση  ΑΕ Μεσολογγίου – ΑΕΡ Αφάντου να αρχίζει στις 14.00.  

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα

Η Κόρινθος βρίσκεται στη Ρόδο , όπου αύριο στο αντιμετωπίζει την Ιάλυσο, στο Δημοτικό Γήπεδο. Την αποστολή της ομάδας στη Ρόδο, συνόδευσε Η ομάδα του ΠΑΣ Κόρινθος ευχαριστοί το ξενοδοχείο Rodos Palace - abav² για την υπέροχη φιλοξενία!  

3ος ΟΜΙΛΟΣ

 (6η αγωνιστική)

ΔΟΕ: Μπέιζμπολ, λακρός, κρίκετ, σκουός και... ποδόσφαιρο σημαίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

ΔΟΕ: Μπέιζμπολ λακρός κρίκετ σκουός και ποδόσφαιρο σημαίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Αυτά τα πρόσθετα αθλήματα προτάθηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή, μόνο για την έκδοσή της στους προσεχείς Αγώνες, και εξετάστηκαν από την Επιτροπή Ολυμπιακού Προγράμματος (OPC) προτού υποβληθούν στο Εκτελεστικό Συμβούλιο. Για το μπέιζμπολ/σόφτμπολ, το κρίκετ και το λακρός θα πρόκειται για την επιστροφή τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, ενώ το ποδόσφαιρο και το σκουός θα κάνουν το ντεμπούτο τους στη διοργάνωση της «Πόλης των Αγγέλων».

«Η επιλογή αυτών των πέντε νέων αθλημάτων είναι σύμφωνη με την αμερικανική αθλητική κουλτούρα και θα παρουσιάσει τα εμβληματικά αθλήματα των ΗΠΑ στον κόσμο, ενώ θα φέρει διεθνή αθλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα αθλήματα θα κάνουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 μοναδικούς», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και πρόσθεσε: «Η ένταξή τους θα επιτρέψει στο Ολυμπιακό Κίνημα να συνεργαστεί με νέες κοινότητες αθλητών και φιλάθλων στις ΗΠΑ και παγκοσμίως

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την Κόρινθο επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

 

Ο Δημήτρης Πτωχός συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες, ακούγοντας τα αιτήματά τους και παρουσιάζοντας το σχέδιό του για την αναβάθμιση της Κορινθίας και της Πελοποννήσου συνολικά.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTTo_i6CURGsVJEmL0qFo4CENq2JgxhSaSiDfnKjdWHSgHjnlncRkMYZnIGeV6wHEyy6SuQIjmsQ0R8g3AEHmvbWZ4CFcgOmB15kM4NyZ6Cf3HrG6ITdKgUi8gy0-dvgGP4NOxwzewvAno2YB58Dmg9EGUqR3H41YpUrYXf8rREge0nSSJhiCwyqzO85A/s320/IMG_20231013_105755.jpg  

Την Κορινθία και την Μεσσηνία άφησε τελευταίους σταθμούς για την προεκλογική του πορεία ο κ. Δημήτρης Πτωχός – Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο κ. Πτωχός έχοντας μαζί του τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Βουλευτή Κορινθίας κ. Χρίστο Δήμα
την Βουλευτή ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ Άννα Καραμανλή και την Βουλευτή Κορινθίας κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη και Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού του στην Π.Ε. Κορινθίας περπάτησαν στους Δρόμους της Πόλης & τα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Κορίνθου.

Ο κ. Πτωχός λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες δήλωσε:n ¨Συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε όλη την προηγούμενη περίοδο, κάτι που αγκάλιασαν οι συμπολίτες μας και το οποίο μας δίνει αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής.

Πηγαίνουμε σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, συναντάμε ξανά τους συμπολίτες μας, συζητάμε μαζί τους, ακούμε τις ανάγκες και τα προβλήματά τους και παρουσιάζουμε τις λύσεις που προτείνουμε.

Καλούμε όλους τους πολίτες του τόπου μας, είτε μας στήριξαν είτε προτίμησαν κάποιους άλλους συνδυασμούς, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου να επιλέξουν την ανανέωση και να αποφασίσουμε να πάμε όλοι μαζί την Πελοπόννησο μπροστά¨

 

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Οι μεγάλες «μάχες» του β’ γύρου σε 6 περιφέρειες

 https://lakonikos.gr/media/k2/items/cache/fb81f81e81dc09decbc57ef28a379620_XL.jpg

Μπορεί το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι «γεμάτο» όπως σήμερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει ο κεντρικός σχεδιασμός.

Και ο στόχος της Ν.Δ., όπως επανέλαβε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, είναι να κερδίσει το σύνολο των περιφερειών. Ο στόχος επετεύχθη, όπως τόνιζαν από την Πειραιώς, καθώς σε μια Κυριακή, ήδη, έγινε το 7 στα 13 και στις υπόλοιπες έξι περιφέρειες οι επιλογές της Ν.Δ. έχουν περάσει στο β’ γύρο. Και μόνο σε μία περίπτωση αυτή της Θεσσαλίας, θα υπάρχει αντίπαλος από την αντιπολίτευση.

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Σε ποιες περιφέρειες και σε ποιους δήμους θα στηθούν ξανά κάλπες

  

Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια πολίτες θα ψηφίσουν την Κυριακή (15 Οκτωβρίου), στις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές σε έξι περιφέρειες και σε 84 δήμους. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, την Κυριακή θα λειτουργήσουν 12.966 εκλογικά τμήματα. Στον πρώτο γύρο λειτούργησαν 22.722. Ο παραπάνω αριθμός αντιστοιχεί στον αριθμό των δικαστικών αντιπροσώπων και των συσκευών SRT που τους έχουν διανεμηθεί. Για την ψηφοφορία θα χρησιμοποιηθούν συνολικά 15.060 κάλπες.

Οι εκλογείς που συμμετέχουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, είναι 5.641.683 Έλληνες και 18.760 πολίτες ΕΕ που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα. Άρα, συνολικά είναι 5.660.443.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες την Κυριακή (15 Οκτωβρίου) ανοίγουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Σημειώνεται ότι στον β’ γύρο δεν τίθεται σταυρός προτίμησης.

Ποιες περιφέρειες και ποιοι δήμοι πάνε σε β’ γύρο