Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ο Δημήτρης Δράκος κοντά στους αγρότες


«Είναι καιρός να έχουμε και πάλι μια δυνατή Γεωργία που θα ανταπεξέρχεται επάξια στις ανάγκες των καιρών και το μήνυμα για μια Δυνατή Πελοπόννησο πλέον, δίνει την ελπίδα σε όλο τον αγροτικό κόσμο της Περιφέρειας.

Ο Πέτρος Τατούλης αύριο στο Κιάτο

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, αύριο Τρίτη 05 Οκτωβρίου στις 18.00 θα επισκεφτεί το Κιάτο και θα συναντηθεί με φορείς της πόλης

Τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών των Δήμων Ευρωστίνης και Ξυλοκάστρου , από το 1998 έως και το 2006


Το τοπίο των υποψηφίων για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές: στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ξεκαθάρισε. Μετά την παραίτηση από τη διεκδίκηση του νέου Δήμου του Δήμαρχου Ευρωστίνης κ. Νίκου Κουρτζή , οι διεκδικητές του Δημαρχιακού θώκου παρέμειναν τρεις , ο νύν Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Αντώνης Κλαδούχος, επικεφαλής της «Κίνησης Πολιτών» , ο επί δεκαεξαετία διατελέσας Δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Δημήτρης Σκούρας επικεφαλής του συνδυασμού « Δημοτική Αναγέννηση» και ο. Ανδρέας Ζάρρος επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπολιτεία».

Ποιοι αυτοδιοικητικοί του Δήμου. Ευρωστίνης μετέχουν ή μη στις Εκλογές του Νοεμβρίου


Το τοπίο των υποψηφίων για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές: στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ξεκαθάρισε. Μετά την παραίτηση από τη διεκδίκηση του νέου Δήμου του Δήμαρχου Ευρωστίνης κ. Νίκου Κουρτζή , οι διεκδικητές του Δημαρχιακού θώκου παρέμειναν τρεις , ο νύν Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Αντώνης Κλαδούχος, επικεφαλής της «Κίνησης Πολιτών» , ο επί δεκαεξαετία διατελέσας Δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Δημήτρης Σκούρας επικεφαλής του συνδυασμού « Δημοτική Αναγέννηση» και ο Ανδρέας Ζάρρος επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπολιτεία».
Εκτός του κ. Κουρτζή που αποσύρθηκε από υποψήφιος Δήμαρχος, από τους αυτοδιοικητικούς του Δήμου Ευρωστίνης , δεν θέτει υποψηφιότητα με κάποιο συνδυασμό , παρά τις προτάσεις που τις έγιναν και η επικεφαλής, στις εκλογές του 2006 , του συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες» Ευρωστίνης και αρχηγού της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Ηλιάνα Λάλου – Αλιφέρη , ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποφασίσει την συμμετοχή του ή μη σε συνδυασμό και ο νυν Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης κ. Νίκος Κεκερής. Την κάθοδό του στις εκλογές αποφάσισε και επί οκταετία διατελέσας Δήμαρχος Ευρωστίνης κ. Δημήτρης Δούσκας , ο οποίος μετέχει ως υποψήφιος σύμβουλος , στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Κορινθίας «Νέα Πελοπόννησος» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Πέτρο Τατούλη και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας τον Γιώργο Δέδε.

Ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών και καταμέτρησης ψήφων



Ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθεί η διαδικασία ψηφοφορίας στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, αλλά και πώς θα γίνει στη συνέχεια η καταμέτρηση των ψήφων από τις εφορευτικές επιτροπές, καθορίζεται σε απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Τι απαντά σε ερώτηση της αυτοδιοίκησης gr για ηλεκτρονικά ΜΜΕ και Διαδίκτυο



Εκτός ορίου κάλυψη προεκλογικής δραστηριότητας και video με voice over


Διευκρινίσεις σχετικά με το τι θεωρείται εμφάνιση ενός υποψηφίου στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και το Διαδίκτυο δίνει το υπουργείο Εσωτερικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της αυτοδιοίκησης gr.

Στην απάντησή του το ΥΠ.ΕΣ. επικαλείται το άρθρο 6 του νόμου 3870/2010 (για τις εκλογικές δαπάνες - http://www.aftodioikisi.gr/Innet/UsersFiles/PDF/N.3870-2010.pdf) αλλά και την από 10/9 οδηγία του ΕΣΡ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7982
Η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με το άρθρο 6 του ν.3870/2010 ως εμφανίσεις οι οποίες υπολογίζονται στο όριο είναι οι συνεντεύξεις των υποψηφίων (συμπεριλαμβανομένων αυτών που διεξάγονται στο πλαίσιο του δελτίου ειδήσεων), η συμμετοχή σε οργανωμένες συζητήσεις και η κάλυψη κατόπιν αιτήματος της προεκλογικής τους δραστηριότητας.

Δεν θεωρείται εμφάνιση η κάλυψη της προεκλογικής δραστηριότητας εφόσον γίνεται στα πλαίσια της δημοσιογραφικής ανάδειξης του γεγονότος και δεν προβάλλεται απόσπασμα της ομιλίας. Λεπτομέρειες υπάρχουν στις σχετικές οδηγίες του ΕΣΡ.»

Tι ισχύει για το Διαδίκτυο

Να σημειωθεί ότι σε ότι αφορά το Διαδίκτυο εμφάνιση θεωρείται η συνέντευξη ή το άρθρο του υποψηφίου ή video από την προεκλογική του δραστηριότητα στο οποίο υπάρχει δήλωση ή απόσπασμα ομιλία του (για το video το ίδιο, προφανώς, ισχύει και για τα τηλεοπτικά ΜΜΕ).

Αντιθέτως δεν θεωρείται εμφάνιση η κάλυψη της προεκλογικής δραστηριότητας του υποψηφίου είτε μέσω γραπτού είτε μέσω ρεπορτάζ με video όταν στη δεύτερη περίπτωση εμφανίζεται μεν ο υποψήφιος αλλά αντί για δική του ομιλία υπάρχει voice over.

Πόσες εμφανίσεις επιτρέπονται

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα νόμο 3870/10 επιτρέπονται:

- Δύο εμφανίσεις σε τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό σταθμό εθνικής εμβέλειας
- Μία εμφάνιση σε τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό σταθμό τοπικής εμβέλειας
- Μία εμφάνιση σε Διαδικτυακούς Τόπους και ιστοσελίδες

Επίσης, οι επικεφαλής των συνδυασμών και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες μπορούν να συμμετέχουν σε οργανωμένες συζητήσεις χωρίς περιορισμό αριθμού εμφανίσεων μέχρι την ανακήρυξη των συνδυασμών (καταληκτική ημερομηνία η 17ης Οκτωβρίου) εφόσον έχουν κληθεί να συμμετάσχουν τουλάχιστον τρεις συνυποψήφιοί τους. Μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον των 2/3 των ανακηρυχθέντων.

aftodioikisi.gr

Τρία στα τρία Αστέρας Αμαλιάδας και Αχαϊκή στον 6ο

Εντυπωσιακός ο Αστέρας Αμαλιάδας πέρασε μέσα από την έδρα των Κροκεών κερδίζοντας 4-0 την ομάδα της Λακωνίας και μαζί με την Αχαϊκή είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν ξεκινήσει με το τρία στα τρία.
Ο Εθνικός Σαγέικων προηγήθηκε 2-0 εκτός έδρας του Αστέρα Μαχαιράδου, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν την ισοπαλία 2-2. Τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα πήραν οι Ολυμπιακός Κεφαλονιάς και Διαγόρας Βραχνέικων, που έμειναν στο 0-0 στο νησί του Ιουνίου, ενώ ισόπαλο 1-1 έληξε και το παιχνίδι ανάμεσα στον Μεσσηνιακό και τον Αχιλλέα Καμαρών.
Τέλος, με γκολ του Βασίλη Μπεγέτη ο Πάμισος έκαμψε την αντίσταση του Τριταιϊκού με 1-0 στη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Η 3η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ 0-0
ΠΑΜΙΣΟΣ – ΤΡΙΤΑΙΙΚΟΣ 1-0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ 2-2
ΚΡΟΚΕΕΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 0-4
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ 1-1
ΖΑΒΛΑΝΙ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-3

Το Κρανίδι έμεινε μόνο στη κορυφή , Λουτράκι και Πέλοπας ισοφάρισαν στο τέλος

Οπως στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα μετράει. Το Κρανίδι μπορεί να μην εντυπωσίασε με τη χθεσινή εμφάνισή του, πήρε όμως το τρίποντο επικρατώντας με 1-0 της Δάφνης Ερυθρών και παρέμεινε μόνο πρώτο στην κορυφή της βαθμολογίας. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, κάτι που αποδεικνύει την πολύ καλή φόρμα στην οποία βρίσκεται, ενώ στέλνει και το μήνυμά του στις υπόλοιπες ομάδες για το τι πρόκειται να συναντήσουν στη συνέχεια.Το νικητήριο γκολ έμοιαζε με "δώρο" των φιλοξενούμενων, αφού προήλθε από τραγικό λάθος της άμυνας και του τερματοφύλακά τους, με τον Χρήστου να το εκμεταλλεύεται και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 56'. Να σημειώσουμε πάντως πως η Δάφνη Ερυθρών έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία λόγω των αποβολών των Σιδέρη και Βασιλείου που την άφησαν με εννέα παίκτες. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε το διπλό της Θήβας με 3-0 επί του Αστέρα Δρεπάνου που την κράτησε μόλις δύο βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Λουτράκι και Πέλοπας ισοφάρισαν στο τέλος
Θετικό αποτέλεσμα πήρε ο ΑΟ Λουτρακίου στον Πόρο αφού κατάφερε να κλέψει το πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 1 - 1. Σκορ που διαμόρφωσε, δέκα λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο πολύπειρος Κολλιάκος. Ο Πόρος άνοιξε το σκορ στο 42' με πέναλτι του Ξύδη. Επόμενο παιχνίδι για τον ΑΟΛ είναι εντός έδρας με τον Παναρκαδικό.
ΠΟΡΟΣ: Παπασταθόπουλος, Μαυροκορδόπουλος, Παπαδόπουλος, Βρούγκας, Σαμαράς, Κιοσές, Ξύδης, Τσιριγώτης, Νεόφυτος (79' Σοφός), Ζόρας (83' Σαλαπάτας), Γκολέμης (59' Σταύρου)
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Ρούμπης, Διματράκης, Καρμίρης, Βουτσινάς, Μαυρέλης, Κάτσος, Αντωνίου (56' Αποστολάκης), Παπαμεζελόπουλος, Χρυσαφίδης (87' Νούλας), Κολιάκος, Πένεσης (81' Νάστος)

Στο Κιάτο
Με την εκπνοή του αγώνα και με γκολ του Πετρόπουλου ο Πέλοπας Κιάτου ισοφάρισε τα Λουκίσια που είχαν προηγηθεί στο 66' με τον Ελευθερίου καταφέρνοντας έτσι να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο ίδιος είχε δοκάρι μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης. Η ομάδα του Κιάτου δεν τα πάει καλά αν και ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν και είναι ακόμα νωρίς πρέπει να ανακάμψει γιατί διαφορετικά θα μπει σε περιπέτειες ανάλογες με τις περσινές.
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ: Τσαμπέλας, Χουσελάς (55' Μάρης Γ.), Ροθόνης, Στασινόπουλος Δ., Τόλιας, Παπαδημητρίου, Βράκας, Παπαβασιλείου, Στασινόπουλος Ε. (67' Μάρης Χ.), Μπαλτζής, Λίλιος (55' Πετρόπουλος Β.)
ΛΟΥΚΙΣΙΑ: Μπόλμπασης, Σφυρόπουλος, Σπανός Θ., Ευσταθίου Ν., Καραμπάς, Χατζάκης, Ζαχαριάς, Γίγας, Τσοπάνης (83' Μήτρο), Ελευθερίου, Ζαφειρόπουλος (62' Σπανός Κ.)

‘Ενας Αστέρης «έκαψε» τον Αστέρα


Ο διαιτητής κ. Βασ. Αστερής με τις αποφάσεις του “βοήθησε” τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου να νικήσει με το ευρύ 0 – 3 τον Αστέρα στο γήπεδο Ξυλοκάστρου.
Και εξηγούμαστε :

Βγαίνει με την πρώτη Κυριακή!


Διαβάστε στη Σφήκα που κυκλοφόρησε

http://www.korinthia.net/archive/np/pdf/sfika91.pdf

Ο Δημήτρης Σκούρας σήμερα ( Δευτέρα) στο Στόμι και στη Λυγιά


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , Δημήτρης Σκούρας και το επιτελείο του Συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση» σήμερα, Δευτέρα 4/10 θα επισκεφθούν το Στόμι (καφενείο κ. Σπανού, ώρα 7 μ.μ.) και τη Λυγιά (καφενείο κ. Νιάρρου, ώρα 8 μ.μ.). Το Σάββατο ο Δ. Σκούρας επισκέφθηκε τα Ροζενά και την Κυριακή το Μελλίσι (. Ο στόχος των επισκέψεων είναι η επαφή με τους κατοίκους των δημοτικών διαμερισμάτων και η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων.

Οι Βασικές Αρχές του Συνδυασμού

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ


Ο Δημήτρης Σκούρας και όλοι οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι πρωσυπογράφουν τις βασικές αρχές του Συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση» και σας ζητούν να τους ελέγξετε μετεκλογικά για τη συνέπεια λόγων και πράξεων.

Παρουσίαση «Δημοτικής Αναγέννησης»

Τα κυρότερα αποσπάσματα

Στις 26/9/2010 ο Δημήτρης Σκούρας παρουσίασε στο κατάμεστο θέατρο Α. Σικελιανός τις βασικές αρχές και τους πρώτους συνεργάτες του Συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση».

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΔΡΩΝΗ

ΔΗΛΩΣΗ

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή αποδέχθηκα την πρόταση να είμαι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας στο συνδυασμό «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, του οποίου ηγείται ο πρόεδρος των Ελλήνων νομαρχών στην ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος. Στη θέση μου, θα μπορούσαν να ήταν και πολλοί άλλοι, από τα άξια στελέχη που διαθέτει η παράταξή μας.
Η Αρκαδία και η Πελοπόννησος χρειάζονται ανθρώπους με πείρα και γνώση στην Αυτοδιοίκηση, με όραμα Προόδου, Ανάπτυξης και Δημιουργίας, που μπορούν να εγγυηθούν το μέλλον. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ο Δημήτρης Δράκος και τα στελέχη του συνδυασμού μας.   
Αγαπάμε τον τόπο μας, γι’ αυτό υπηρετούμε με συνέπεια, αρχές και αξίες την Αυτοδιοίκηση. Είμαστε κομμάτι του λαού και μαζί με αυτόν παλεύουμε για μια κοινωνία απελευθερωμένη από τα δεσμά της κακοδαιμονίας και της υπανάπτυξης.
Απευθύνομαι στους συμπατριώτες μου, σε όλους τους Αρκάδες.
Ο λαός μας ξέρει ποιοι είναι συνεπείς στα πιστεύω τους και ταγμένοι να υπηρετούν την Αρκαδική κοινωνία στο σύνολό της, και ποιοι αποζητούν ρόλους πολιτικής επιβίωσης μέσα από αταίριαστες διαδρομές. 
Τώρα μπαίνουμε όλοι μαζί στον νέο αγώνα, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις. Σας καλώ να στηρίξετε το συνδυασμό του Δημήτρη Δράκου. Σας καλώ να χτίσουμε την Δυνατή Αρκαδία, πρωτοπόρα στη Δυνατή Πελοπόννησο.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΔΡΩΝΗΣ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Το ψηφοδέλτιό του Πέτρου Τατούλη για το νομό Κορινθίας

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των Κορίνθιων πολιτών για κοινή συμπόρευση στο δρόμο της προοπτικής και της ευημερίας, συνεχίζει την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» με το Νομό Κορινθίας. Κάλεσε τους πολίτες της Κορινθίας να αγκαλιάσουν μαζί του το νέο θεσμό, ώστε η περιφέρεια Πελοποννήσου να «ανασάνει». Ο κ. Τατούλης απευθύνεται σήμερα στους πολίτες της Κορινθίας και στέλνει το μήνυμα: «Όχι άλλα χαμένα χρόνια. Καλύτερη Ζωή».
Μεταγραφές τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ περιέχει το ψηφοδέλτιο που ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης για το νομό Κορινθίας.
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης είναι ο νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) στο νομαρχιακό συμβούλιο Γιώργος Δέδες, ενώ στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν επίσης οι πρώην αντινομάρχες του σημερινού νομάρχη και υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη με τον Δημήτρη Δράκο, Νίκου Ταγαρά, Απόστολος Παπαφωτίου και Θανάσης Πισιμίσης.
Το ψηφοδέλτιο που αποτελείται από υποψηφίους που κατά περίπου 60% προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και 40% από το χώρο της ΝΔ.
Από τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» ανακοινώνονται οι κάτωθι υποψήφιοι:

Αφεντικό στην... Τούμπα ο Άρης!

Ηταν ένα ντέρμπι που φανερά θα κρινόταν στο γκολ. Ο Αρης με σκόρερ τον Χαβίτο στο 76ο λεπτό ήταν αυτός που ευτύχησε να το πετύχει, νικώντας έτσι τον ΠΑΟΚ με 1-0. Οι "κίτρινοι" είχαν να νικήσουν στο γήπεδο της Τούμπας 12 ολόκληρα χρόνια, από τον Αύγουστο του 1998 (1-4). Αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στις καθυστερήσεις ο Τσιρίλο

"Τρίποντο" με πολύ ιδρώτα η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε της Skoda Ξάνθης με 1-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε μόλις στο 4' ο Λεονάρντο, ο οποίος αναδείχθηκε και MVP της αναμέτρησης. Σφυρίχτηκαν από τους οπαδούς τους στο τέλος οι "κιτρινόμαυροι" διότι η εμφάνιση του β' μέρους ήταν κάκιστη.