Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Σοκ στη Ν.Δ. από μυστικό γκάλοπ!


Σοκ, απ’  ότι μαθαίνουμε έχει προκαλέσει στον Αντώνη Σαμαρά μυστικό (μα πάρα πολύ μυστικό)  γκάλοπ, σύμφωνα με το οποίο, αν αρχηγός της Ν.Δ. ήταν η …..Ντόρα Μπακογιάννη τα ποσοστά του κόμματος θα ξεπερνούσαν το 40%!|
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε σήμερα εκτάκτως σύσκεψη με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος και τους συνεργάτες του, για να εξετάσουν το νέο πολιτικό σκηνικό.
Που το διαβάσαμε αυτό το γκάλοπ;
Πουθενά!
Είπαμε να σας ….τρομάξουμε χριστουγεννιάτικα!
Γιατί;
Γιατί γελάσαμε πολύ με κάποιο άλλο γκάλοπ (μυστικό εννοείται, χωρίς  ταυτότητα) το οποίο δημοσιεύουν μερικοί, οι οποίοι ενώ  είχαν δώσει τα ρέστα τους για να ανατρέψουν τον Καραμανλή, τώρα, για να δημιουργήσουν προβλήματα στην ενότητα της παράταξης και στον Αντώνη Σαμαρά, επανεμφανίζουν τον Καραμανλή ως …κομματάρχη!
Βλέπουμε επίσης να δημοσιεύονται διάφορα άλλα σενάρια που μπλέκουν τον Εφραίμ, τον Πούτιν, τον Καραμανλή, τους αγωγούς και την συνωμοσία του σύμπαντος. Υποθέτω ότι και η ..Ντόρα η Μικρή Εξερευνήτρια, όλο και κάτι θα κάνει για να επιβεβαιώσει την αλήθεια των σεναρίων, ονειρευόμενη πάντα μια ΝΔ – τουρλουμπούκι με μαγαζάκια και παραμάγαζα.
Εννοείται, ότι τα σενάρια αυτά τα τροφοδοτούν και μερικά “ορφανά” του Καραμανλή που έχουν μείνει χωρίς ρόλους και θέση στην λίστα της Α΄ Αθηνών  και αναζητούν τρόπους να επανέλθουν στο προσκήνιο.
Και κάνουν το λάθος, να απευθύνονται σ’ αυτούς που έως πρόσφατα τους λοιδορούσαν…
Χάνουν τον καιρό τους…
Αδέξιος Δεξιός

antinews.gr

Φτωχά Χριστούγεννα στη ζοφερή Αθήνα - Χωρίς Χριστουγεννιάτικο δέντρο η πλατεία Συντάγματος - Πως περιγράφουν τα διεθνή ΜΜΕ την κατάσταση στην Ελλάδα

Εκτενές δημοσίευμα - αφιέρωμα στα "φτωχά" Χριστούγεννα της Αθήνας που πλήττεται από την κρίση φιλοξενούν οι Times. Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, σε ένδειξη της ζοφερής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, υπό το βάρος της αυξημένης λιτότητας που έχει επιβληθεί στους πολίτες, δεν υπάρχει φέτος το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην καρδιά της Αθήνας.

Η απόφαση αυτή, συνεχίζει το δημοσίευμα, ήτοι να μην κοσμεί χριστουγεννιάτικο δέντρο την πλατεία Συντάγματος ελήφθη από τον δήμαρχο σε μια προσπάθεια περιορισμού των δαπανών, καθώς η χώρα μαστίζεται από τη χειρότερη ύφεση σε διάστημα σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών.
Σύμφωνα με τους Τimes, δεν είναι μόνο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που λείπει από την Αθήνα. Δεν υπάρχει ούτε το καρουζέλ, ούτε τα μικρά σπιτάκια που πουλούσαν γλυκά στους περαστικούς τα προηγούμενα Χριστούγεννα.
Επίσης, οι Αθηναίοι δεν έκαναν ψώνια." Ακόμη και η Ερμού, ένας δρόμος που θα μπορούσε να παρομοιαστεί με την Oxford Street του Λονδίνου, ήταν πολύ πιο ήσυχη σε σχέση με άλλες χρονιές", συνεχίζει το δημοσίευμα....

bankingnews.gr

Στην τρίτη θέση υποχώρησε το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, για την εφημερίδα RealNews, το ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις των Αθηναίων. Ειδικότερα, στην Αθήνα όπου κατοικεί το 30% του πληθυσμού, πρώτη έρχεται η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 19,4%, δεύτερο το ΚΚΕ με ποσοστό 10,3% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 10,1%. Σε απόσταση αναπνοής και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 9,6%.
Αντιθέτως ο ΛΑΟΣ δεν σημειώνει κανένα κέρδος από την όλη φθορά του δικομματισμού.

Όλα τα ποσοστά των κομμάτων, εμφανίζονται στον πίνακα της εικόνας που ακολουθεί.

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι το δικομματικό πολιτικό σύστημα καταρρέει με πάταγο και ειδικότερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου φυσικά και οι συνέπειες του μνημονίου είναι εντονότερες.


hassapis-peter.blogspot.com

Βενιζέλος: Αλλαγή ηγεσίας μέχρι τις 15/01 - Λοβέρδος: "Γιώργο ξεκαθάρισε τη θέση σου"

"Σφίγγα" φαίνεται πως είναι ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο οποίος στην τοποθέτησή του δεν άνοιξε τα χαρτιά του και περιορίστηκε σε μία φράση "θα πράξω το καθήκον μου", κάτι που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου έκανε ανασκόπηση των πεπραγμένων της διετίας και υποσχέθηκε ότι θα έχουμε και νέα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου μετά την Πρωτοχρονιά.

Πρώτος άνοιξε τα χαρτιά του ο κ. Λοβέρδος ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαδοχής και απευθυνόμενος προς τον κ. Παπανδρέου του είπε: "Ποιό από όλα τα καθήκοντά σας; Η εισήγησή σας ήταν ασαφής και αυτό δεν συμφέρει κανέναν".

Επίσης υπέρ των διαδικασιών διαδοχής τάχθηκαν και οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Μίχας. Σε αυτούς τους τρεις προστέθηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος μάλιστα ζήτησε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να ξεκινήσουν "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ" οι διαδικασίες διαδοχής, αμέσως δηλαδή μετά τις γιορτές και πριν ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να δήλωσε πως θα πρέπει να αλλάξει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε την άμεση σύγκλιση του εθνικού συμβουλίου, καθώς όπως σημείωσε μέσα σε τέτοιους καιρούς χρειάζεται η γρήγορη αντίδραση του κινήματος. Βασική προϋπόθεση όπως αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι να λυθούν άμεσα οι εσωκομματικές εκκρεμότητες, σημειώνοντας πως δεν ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ το μετέωρο βήμα του πελαργού.

Η δραματική παραίτηση της κυβέρνησης μας προ διμήνου, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που μετρούν την απήχησή μας σε επίπεδα του 15% αλλά και η απλή καθημερινή επαφή με τον κόσμο δείχνουν, αποδεικνύουν πως έχουμε χάσει την «προωθητική μας δύναμη».
"Διανύουμε δύσκολες και ιστορικές στιγμές που απαιτούν από όλους μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η χώρα εξακολουθεί να δίνει μάχη επιβίωσης. Στην κοινωνία εξακολουθεί να υπάρχει κλίμα μεγάλης αγωνίας και ανασφάλειας για το μέλλον. Και στο Κίνημα μας, καλούμαστε αφού προχωρήσουμε σε ένα απολογισμό της διετούς προσπάθειας μας για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας, να οργανωθούμε για τον εκλογικό αγώνα και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας", επισήμανε στην εισήγησή του στην, υπό τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με διευρυμένη σύνθεση, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ με βάση εκκίνησης τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου που "εμείς, με πρωτεργάτη τον Γιώργο Παπανδρέου διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε και μάλιστα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό".
newsit.gr

«Έκλεισαν» οι εκλογές πριν από το Πάσχα, μετά τις επαφές με τον πρωθυπουργό

Προκρίνεται το σενάριο για εκλογές τον Απρίλιο – Συμφώνησαν Σαμαράς - Καρατζαφέρης. Προϋπόθεση να έχει ολοκληρωθεί το PSI
Παρατείνεται, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα, η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Θεωρείται δεδομένο πλέον το σενάριο για εκλογές πριν από το Πάσχα και με την προϋπόθεση πάντα ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τότε η εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων (PSI). 

Το πρώτο σκέλος των διαπραγματεύσεων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου, ωστόσο, οι διαδικασίες για την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών θα συνεχιστούν.
Μιλώντας σήμερα στο Βήμα FM, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης ξεκαθάρισε τα χρονικά όρια για την αναβολή των εκλογών εκ μέρους του κόμματός του με τη φράση: «Η όποια αλλαγή της προκαθορισμένης ημερομηνίας της 19ης Φεβρουαρίου εξαρτάται από το PSI και ασφαλώς κανείς δεν μιλάει για μετά το Πάσχα», το οποίο φέτος είναι στις 15 Απριλίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι το Κοινοβούλιο θα μείνει ανοικτό το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου.
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ,   Κωστής Αϊβαλιώτης ζήτησε και σήμερα ανασχηματισμό, δηλώνοντας πως «η  απρόσκοπτη υλοποίηση της νέας συμφωνίας προϋποθέτει πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, ομόθυμη διάθεση των τριών κυβερνητικών εταίρων και βάθος χρόνου, διαφορετικά, διακινδυνεύεται να τιναχθεί στον αέρα το PSI».

Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα», αναφέρουν ότι «αμέσως μετά το πρώτο σκέλος, θα αρχίσουν οι προσκλήσεις προς τους επενδυτές». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να μείνει ανοικτό το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου, ώστε να κυρωθούν οι σχετικές συμβάσεις.
Η προκήρυξη των εκλογών θα γίνει πιθανότατα στα τέλη Μαρτίου, και σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, οι Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης έχουν ήδη συμφωνήσει.
Ο κ. Παπαδήμος, κατά τις συναντήσεις που είχε με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Καρατζαφέρη, φέρεται να τους εξήγησε ότι οι απαιτούμενες ενέργειες, αλλά και οι τεχνικές δυσκολίες που αφορούν το πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων οδηγούν εκ των πραγμάτων σε παράταση του βίου της κυβέρνησης.
Έτσι, εκτιμάται ότι η προκήρυξη των εκλογών θα γίνει περί τα τέλη Μαρτίου και οι κάλπες θα στηθούν λίγο πριν τα μέσα Απριλίου, καθώς ο πρωθυπουργός είναι πεπεισμένος ότι η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή των εκλογών έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Εξάλλου, οι Βρυξέλλες έχουν διαμηνύσει ότι οι εκλογές τον Ιανουάριο θα ισοδυναμούσαν με χρεοκοπία.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΝ, Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ανέφερε ότι αυτή « γίνεται μπαλάκι του πινγκ-πονγκ ανάμεσα στους μνημονιακούς εταίρους της κυβέρνησης Παπαδήμου, την ίδια στιγμή που κανείς τους δεν αμφισβητεί ούτε κατ’ ελάχιστο το περιεχόμενο της μνημονιακής πολιτικής. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ , καθώς και το ακροδεξιό λαϊκιστικό συμπλήρωμα τους, το ΛΑΟΣ, φοβούνται τις κάλπες όπως ο διάολος το λιβάνι . Συνειδητοποιούν πως καθημερινά διαμορφώνεται μια νέα κοινωνική πλειοψηφία που διεκδικεί μια άλλη πορεία για τον τόπο, αμφισβητώντας τα νεοφιλελεύθερα προτάγματα και τις συντηρητικές πολιτικές».

eklogika.gr

Σεισμική δόνηση στην Κόρινθο



Σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα στις 2:20 τα ξημερώματα στην Κόρινθο προκαλώντας προσωρινά φόβο και ανησυχία στους κατοίκους. Η δόνηση δεν ήταν μεγάλης ισχύος, αλλά λόγω μικρού εστιακού βάθους και επειδή ήταν αρκετά επιφανειακή, έγινε αρκετά αισθητή. Ήταν 2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Κορίνθου, μεταξύ των Κεγχρεών και του Κάβου Ισθμίας. Το εστιακό του βάθος ήταν 5 χιλιόμετρα και σε θαλάσσιο χώρο. Όπως φαίνεται από το εστιακό βάθος ήταν αρκετά επιφανειακός, γι΄ αυτό κι έγινε τόσο αισθητός. Σε επικοινωνία που είχαμε με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ειδικός σεισμολόγος επιβεβαίωσε τη σεισμική δόνηση, αναφέροντας ότι ήταν ένας από τους δεκάδες μικροσεισμούς που γίνονται στην περιοχή κάθε χρόνο και ότι δεν εμπνέει καμία ανησυχία, αν και η Κορινθία και ο Κορινθιακός είναι από τις σεισμογενείς περιοχές που έχουν δώσει κατά το παρελθόν αρκετά μεγάλους σεισμούς…

 
korinthianews.blogspot.com

Πάνος Μπεγλίτης: Σημαντική κι αναμενόμενη εξέλιξη η παραχώρηση του Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου στο Δήμο Κορινθίων

Κληθείς να σχολιάσει, μετά από  ερώτηση δημοσιογράφου,  την θετική εισήγηση του Υπουργείου Ανάπτυξης-  Υφυπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας – προς το Υπουργείο Εσωτερικών , για την παραχώρηση του Λιμενικού Ταμείου  Κορίνθου στο  Δήμο Κορινθίων ,ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Κορίνθιας Πάνος Μπεγλίτης χαρακτήρισε το γεγονός  ως μια σημαντική κι αναμενόμενη εξέλιξη.
Παράλληλα, ο κύριος Μπεγλίτης  υπενθύμισε ότι στην ομιλία του ,κατά την  ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου  για το λιμάνι της Κορίνθου (21-3-11) , είχε επισημάνει, εκτός των άλλων, τα εξής :
“.... Κατά την άποψή μου ,έχουμε χάσει χρόνο. Ο Καλλικράτης θυμίζω – και το γνωρίζουν οι αυτοδιοικητικοί μας – προβλέπει ρητά ότι τα λιμενικά ταμεία περιέρχονται στην αρμοδιότητα των νέων Καλλικρατικών δήμων. Εγώ θα πήγαινα λίγο πιο πίσω, για να δούμε ότι υπήρχε ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο είτε δεν αξιοποιήσαμε όπως έπρεπε, είτε τελικά χαθήκαμε μέσα σε μια γραφειοκρατία και δεν είδαμε την σημασία που έχει αυτό το θεσμικό πλαίσιο . Υποστηρίζω ότι, ακόμα και αν δεν υπήρχε η σχετική ρύθμιση στον Καλλικράτη, μπορούσαμε να πάρουμε και να καταστήσουμε δημοτικό λιμενικό Ταμείο. Έχουμε το προεδρικό Διάταγμα 201 του 2001,έχουμε την απόφαση του τότε Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, που ουσιαστικά υιοθετεί την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Τώρα επιπρόσθετα ,ενισχυτικά, έχουμε και την σχετική ρύθμιση στο νόμο για τον Καλλικράτη. Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στη σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ,όπως προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο. Άμεσα θα πρότεινα να συγκροτηθεί Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Μην περιμένουμε να υπάρξει Προεδρικό Διάταγμα για να καταργήσει το κρατικό Λιμενικό Ταμείο. Φορέας διαχείρισης του λιμανιού,  υπό το νέο του χαρακτήρα, πρέπει να είναι ο δήμος ,πρέπει να είναι η δημοτική αρχή…»
Ο κύριος Μπεγλίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός, πως οι Δήμοι Κορινθίων και Σικυωνίων ,εντάχθηκαν  μέσα στους πρώτους επτά Δήμους που πραγματοποιείται  η παραχώρηση λιμένων, οι οποίοι ήταν  οργανωτικά έτοιμοι και διέθεταν τις απαιτούμενες υποδομές, για να υποδεχθούν τις αρμοδιότητες των σημερινών Λιμενικών Ταμείων.

 

Επίσης ο κ. Πάνος Μπεγλίτης, γιά την συνάντηση Παπανδρέου με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο έκανε την ακόλουθη  δήλωση:

«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, στο πλαίσιο των συναντήσεων του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων, που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση συνεργασίας.
Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναβεβαίωσε την υποστήριξη στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση για την θετική ολοκλήρωση της αποστολής τους, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης και 27ης  Οκτωβρίου και τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.
Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε, ιδιαίτερα, την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην απρόσκοπτη λειτουργία της Κυβέρνησης Παπαδήμου και στην υλοποίηση όλων  των δεσμεύσεων τις οποίες έχουν αναλάβει, η χώρα και οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν την Κυβέρνηση.
Ανέφερε, επίσης, ότι η Κυβέρνηση έχει την ιστορική ευκαιρία να λάβει, με την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, σημαντικές αποφάσεις, για την προώθηση μεγάλων αλλαγών  που αφορούν στη διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και γενικότερα τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος. 
Πέραν των ανωτέρω κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό το φως των αποφάσεων της 9ης Δεκεμβρίου, και οι υποχρεώσεις που απορρέουν για τη χώρα μας, προκειμένου να υπερασπισθεί την ισότιμη θέση της εντός της ευρωζώνης, που θα πρέπει να αποτελεί και τον εθνικό μας στόχο.»

Δερβένι :Πρόβλεψη καιρού για Τρίτη και Τετάρτη

Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στο Δερβένι σήμερα, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 6 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από Βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.
Στο Σαραντάπηχο θα επικρατήσουν νεφώσεις, σήμερα με τη θερμοκρασία να μην κυμαίνεται  από τους -4 έως και ο  βαθμούς

Στο Δερβένι για αύριο Τετάρτη 28/12, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου και μέτριους ανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 7 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοαανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.
Στο Σαραντάπηχο αύριο Τετάρτη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 3 βαθμούς Κελσίου

ΓΚΑΛΟΠ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Πρώτο το ΠΑΣΟΚ... αλλά με τη μισή του δύναμη

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ DATA RC
Τη μισή του δύναμη έχει χάσει το ΠΑΣΟΚ στην Αχαϊα, αν και παραμένει πρώτη δύναμη στο νομό. Σύμφωνα με γκάλοπ που διενήργησε η εταιρεία Data Rc και δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Πελοπόννησος" αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα τα ποσοστά των κομμάτων στον Δήμο Πάτρας θα ήταν τα εξής:
ΠΑΣΟΚ 22,6%
ΝΔ 18,9%
ΚΚΕ 11,6%
ΣΥΡΙΖΑ 8,1%
ΔΗΜ.ΑΡ. 11,3%
ΛΑΟΣ 9,6%
ΑΛΛΟ 18,5%
Στις εκλογές του 2009 το ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Πάτρας είχε λάβει 50,4% και η ΝΔ 26,9%. Το ΚΚΕ 8,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,0% και ο ΛΑΟΣ 4,1%.
Σύμφωνα με την ανάλυση του Διευθυντή της Data Rc και εκδότη της εφημερίδας "Πελοπόννησος" Θεόδωρου Λουλούδη, το ΠΑΣΟΚ εκλεγει 2 έδρες στην Αχαϊα (από τις 9), η ΝΔ επίσης 2 αλλά ενδέχεται να βγάλει και τρίτη, το ΚΚΕ μία έδρα όπως και τα υπόλοιπα κόμματα από μία.

dete.gr

Καλάβρυτα: Συνεχίζεται η βραδυνή χιονόπτωση. Παραμένουν οι σκιέρ στο χιονοδρομικό

Καθημερινή είναι πλέον η βραδυνή χιονόπτωση στο Χελμό η οποία ανεβάζει τα εκατοστά του χιονιού. Νεφώσεις επικρατούν σήμερα στο βουνό, αλλά στη συνέχεια της ημέρας φαίνεται να κάνει την εμφανισή του ο ήλιος. Οι θερμοκρασίες χαμηλές, με το θερμόμετρο στη Βαθειά Λάκκα να καταγράφει -6c και στη βάση -4c, οι άνεμοι πνέουν ασθενείς.
Για σήμερα Τρίτη 27-12-2011 σε λειτουργία θα είναι οι αναβατήρες Ερμής, Αχχιλέας, Δάφνη, Ηρακλής, Θέτις Άρτεμις και Στύγα.
Σε προετοιμασία βρίσκεται το Snow Park.
Την Παρασκευή 23/12/2011 το Χ.Κ.Κ. γύρισε το διακόπτη λειτουργίας, άνοιξε τις πόρτες του και σας περιμένει να χιονοδρομίσετε και φέτος στις όμορφες πλαγιές του Χελμού. Φίλοι χιονοδρόμοι και επισκέπτες, η διεύθυνση και το προσωπικό, όπως και πέρσυ, έτσι και φετος σας περιμένουν για να σας εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να απολαύστε και πάλι το βουνό.
Το chalet στη βάση του βουνού άνοιξε και πλέον λειτουργεί υπό την διεύθυνση του ΧΚΚ, όπου μπορείτε να απολαύσετε ζεστά ροφήματα με θέα τις χιονισμένες κορυφές του Χελμού.
Τα SNOW BUS από Αθήνα και Κόρινθο για το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ξεκινούν το Σάββατο 24/12 και τα δρομολόγια ισχύουν κανονικά για 5 ημέρες την εβδομάδα (κάθε Παρασκευή- Σαββάτο Κυριακή, Δευτέρα και Τετάρτη για όλη τη χιονοδρομική περίοδο). Για τις γιορτές ισχύει το ίδιο πρόγραμμα για τα SNOW BUS (24/12, 25/12, 26/12, 28/12, 30/12, 31/12, 1/1, 2/1). Το κόστος μεταφοράς είναι 15 ευρώ με επιστροφή, ή 30 ευρώ για τη μεταφορά και το εισιτήριο του χιονοδρομικού (ski pass).

thebest.gr

Το 2012 φέρνει αύξηση εως και τρία χρόνια στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και στα χρόνια ασφάλισης

Από την πρωτοχρονιά του 2012 αλλάζουν τα πάντα στις προυποθέσεις συνταξιοδότησης αφού σταδιακά εως το 2015 ο γενικός όρος συνταξιοδότησης θα είναι ένας και μόνο, τα 65 χρόνια ηλικίας και τα 40 χρόνια ασφάλισης.
Οι αλλαγές που φέρνει ο νέος χρόνος αφορούν όλους εκτός αυτούς που ασφαλίστηκαν πριν το 1983 και έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια ασφάλισης.

Αναλυτικά οι αλλαγές από το 2012 για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
- Οι γυναίκες χρειάζονται 2 χρόνια παραπάνω, αφού για να βγουν στη σύνταξη με 15 χρόνια δουλειάς πρέπει να συμπληρώνουν πλέον τα 63 τους χρόνια από 61 που ίσχυαν
- Για πλήρη σύνταξη ανεβαίνουν για όλους τόσο τα χρόνια ασφάλισης, στα 37 από 36 σήμερα, όσο και το όριο ηλικίας που πάει στα 59 χρόνια από 58 σήμερα
- Πλέον άτυχοι οι γονείς με ανήλικο παιδί αφού για να πάρουν σύνταξη μετά από 25 χρόνια ασφάλισης θα πρέπει να είναι 55 ετών, από 52 που ίσχυε ως τώρα
- Στα 55 τους, αντί για 52, θα βγαίνουν και όσοι έχουν 3 παιδιά όμως θα χρειάζονται και 2 παραπάνω χρόνια δουλειάς, αφού από τα 21 που χρειάζονταν τώρα πάνε στα 23 έτη ασφάλισης
- Για πρόωρη συνταξιοδότηση λόγω 25ετίας, το όριο ηλικίας ανεβαίνει στα 58 χρόνια από 56 σήμερα

Οι αλλαγές για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα – ΙΚΑ


- Για πλήρη σύνταξη απαιτούνται πλέον 37 χρόνια ασφάλισης, από 36 σήμερα, και τα 59 χρόνια ηλικίας, από 58 σήμερα
- Οι γυναίκες για να βγουν στη σύνταξη με 15ετία, δηλαδή με 4.500 ένσημα, θα πρέπει να είναι 62 ετών από 61 σήμερα, ενώ για πρόωρη θα πρέπει να είναι 57 ετών από 56 σήμερα

Για σύνταξη από βαρέα και ανθυγιεινά

- Για πλήρη σύνταξη εκτός από 10.500 ημεροκάματα απαιτείται όριο ηλικίας 56 χρόνων και 6 μηνών
- Για μειωμένη τα 54 χρόνια και 6 μήνες
- Για την 15ετία, δηλαδή 4.500 ημεροκάματα, πρέπει κάποιος να είναι 57 ετών από 56 σήμερα
- Για μητέρες ανηλίκων 5.500 ημέρες εργασίας και όριο ηλικίας τα 60 χρόνια από 57 τώρα, ενώ αν πάει για πρόωρη με 4.500 ημεροκάματα θα πρέπει να είναι 55 ετών πλέον από 52 εως σήμερα

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Έμποροι, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές, επιστήμονες του ΕΤΑΑ, μηχανικοί, εργολήπτες, νομικοί, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί:

- Όσοι υπάγονται στον ΟΑΕΕ για να συνταξιοδοτηθούν θα πρέπει να έχουν 37 χρόνια δουλειάς, από 36, και να είναι 60 χρονών οι άντρες και 59 οι γυναίκες, από 59 και 58 ετών αντίστοιχα.
- Όσες έχουν 25 χρόνια ασφάλισης στο ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ και Ταμεία Νομικών) το απαιτούμενο ηλικιακό όριο πάει στα 62, από 61 χρόνια εως σήμερα
- Τρία χρόνια παραπάνω για σύνταξη, στα 58 τους αντί στα 55, για τις γυναίκες δικηγόρους, μητέρες ανηλίκων και τους άνδρες δικηγόρους χήρους, πατέρες ανηλίκων
Σύμφωνα μάλιστα με το Capital.gr, και τον αναλυτικό του κατάλογο, οι αλλαγές αυτές είναι δεδομένες, αφού είναι ήδη νόμος του κράτους, και δεν έχουν να κάνουν με τις αλλαγές που έρχονται σε επικουρικές, εφάπαξ και επιδόματα!

newsit.gr

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ​Σ ΓΙΛΜΑΖ- ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η

  Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η προσχηματική ανασκευή του κ. Γιλμάζ δεν εξαλείφει το μείζον πολιτικό ζήτημα που δημιουργεί η ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας για την πρακτική των τουρκικών κυβερνήσεων. Αφορά την ασφάλεια της χώρας, τις διακρατικές, εταιρικές και συμμαχικές σχέσεις των χωρών και την προστασία του περιβάλλοντος. Η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, πρέπει να θέσουν το θέμα άμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τα διεθνή φόρα και να εξετάσουν την προοπτική διεκδίκησης αποζημιώσεων από την Τουρκία για τις οικονομικές επιπτώσεις αυτών των πράξεων δολιοφθοράς στα νησιά του Αιγαίου».
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έφερε το θέμα των αποκαλύψεων του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ  στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσε στους υπουργούς Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Εσωτερικών κ. Τάσο Γιαννίτση.
Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας. 

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΑΘΗΝΩΝ                                                                                 Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2011  

                                                                  ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς Α) Τον Υπουργό Εξωτερικών κ .Στ. Δήμα    
Β) Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου
Γ) Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Γιαννίτση 

Θέμα: «Εμπρησμοί δασών από παράγοντες και κατόπιν σχεδίου ξένης δύναμης»

Όπως προέκυψε από συνέντευξη σε τουρκική εφημερίδα  ο τ. Τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ, (παρά την τυπική ανασκευή μετά τις αντιδράσεις)  μίλησε για την ύπαρξη σχεδίου-και των σχετικών πιστώσεων-της προκατόχου του κ. Τανσού Τσιλέρ για εμπρησμό ελληνικών δασών. Το να διαθέτει ένας πρωθυπουργός κονδύλια και γραμμή πιστώσεως για εμπρησμούς δασών των γειτονικών χωρών είναι αυτόχρημα ανατριχιαστικό. Η καταγγελία δεν προέρχεται όμως από τυχαίο πρόσωπο αλλά από πρώην Π/Θ.Επιπλέον, όπως πληροφορούμαστε, τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Δασική Υπηρεσία καταδεικνύουν ένα αφύσικα υψηλό ποσοστό καμένων εκτάσεων, ειδικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθ' όλη την δεκαετία του ΄90, τόσο πριν όσο και  μετά την θητεία της κ. Τσιλέρ.
Το θέμα είναι άκρως σοβαρό: άπτεται της ασφαλείας της χώρας, της προστασίας του περιβάλλοντος και των διακρατικών, εταιρικών και συμμαχικών σχέσεων των χωρών.
 Ερωτώνται οι  κ.κ. Υπουργοί:
1. Σε ποιές ενέργειες σκοπεύει να προβεί στο επίπεδο της Ε.Ε. της οποίας η Τουρκία είναι υποψήφιο μέλος, καθώς και στο ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ και όπου σε διεθνή φόρα που κρίνει αναγκαίο να το πράξει.
2. Έχει ζητήσει εξηγήσεις από την Τουρκία αλλά το ζητούμενο είναι τι θα πράξει αν αυτές-όπως είναι το πιθανότερο-είτε δεν παρασχεθούν είτε αποδειχθούν παραπλανητικές ή άκρως ανεπαρκείς;
3. Αν εξετάζεται η διαδικασία αίτησης αποζημίωσης για τις οικονομικές επιπτώσεις των πυρκαγιών και σε ποιό επίπεδο;
4. Ποια είναι  τα στατιστικά στοιχεία αριθμού πυρκαγιών και καμένων εκτάσεων που διαθέτει η Δασική Υπηρεσία, ιδίως για τα νησιά του Αν. Αιγαίου, από το 1985 έως σήμερα. Στοιχεία περί των εκτάσεων που κάηκαν και εκείνων που κάηκαν περισσότερο της μιας φοράς. Ποιές εκτάσεις στα νησιά αυτά, λόγω των αλλεπάλληλων πυρκαγιών, απώλεσαν τον δασικό τους χαρακτήρα;
5. Τι πράττει το υπουργείο Περιβάλλοντος, για την αποκατάστασή τους, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Τι οδηγίες προτίθεται να δώσει στις κατά τόπους υπηρεσίες για την προετοιμασία μελετών αναδασώσεων, όπου δεν υπάρχουν, και του κατά προσέγγιση κόστους τους και γενικώς αν είναι σε θέση να στοιχειοθετηθεί πρακτικώς ένα κατά προσέγγιση κόστος αποζημιώσεως.

Η   βουλευτής        
Ντόρα Μπακογιάννη 


Ισοπεδωτικές και οριζόντιες περικοπές που θα ζήλευαν τα σοβιετικά καθεστώταδίνουν τη χαριστική βολή στην δημόσια διοίκηση 

 Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 

«Το νέο μισθολόγιο, που ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου, αντί να αντιμετωπίσει τις αυθαιρεσίες των πελατειακών ρυθμίσεων και να διορθώσει τη διοίκηση, της δίνει την χαριστική βολή με τις ισοπεδωτικές και οριζόντιες περικοπές που θα ζήλευαν τα σοβιετικά καθεστώτα. Επειδή το μεγάλο και σπάταλο κράτος δεν αξιολογεί, δεν μετρά και δεν επιβραβεύει, με το μισθολόγιο που ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, ακυρώνεται μια σημαντική διαρθρωτική μεταρρύθμιση, ενώ παραμένουν άθικτα κομματισμός και διαφθορά.  Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι ο συνδυασμός της μείωσης του κράτους, του εξορθολογισμού των υπηρεσιών του και των αποκρατικοποιήσεων, θα επέτρεπε μέσω ενός νέου σύγχρονου μισθολογίου, αύξηση των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων. Παράλληλα θα λειτουργούσε ως επιβράβευση των καλύτερων, των άξιων και των έντιμων δημοσίων υπαλλήλων».

ΣΟΚ για το ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία ! - Κινδυνεύει να μην πάρει ούτε μια έδρα !

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική έρευνα - αναγωγή με βάση τον εκλογικό νόμο Παυλόπουλου και τις έδρες που θα πάρει το κάθε κόμμα, σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ και τις εκτιμήσεις ότι μπορεί να μπουν επτά κόμματα στη Βουλή.

Η έρευνα φιλοξενήθηκε στην Καθημερινή της Κυριακής.

Προσέξτε ότι το ΠΑΣΟΚ με 20% στην Επικράτεια βγάζει μόνο 7 βουλευτές στη Β' Αθήνας και μόνο 2 στην Α' Αθήνας!

Χάνει δηλαδή τα 2/3 της εκλογικής του δύναμης μόνο σε αυτές τις περιφέρειες. Αυτό σημαίνει ότι με αυτά τα ποσοστά 2 στους 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δε θα ξαναεκλεγούν. Εάν μάλιστα συνυπολογίσουμε και την ανανέωση, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν θα είναι στο επόμενο κοινοβούλιο θα ξεπεράσουν τους 130!

Στην Κορινθία το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει ΑΜΕΣΑ να μείνει χωρίς έδρα, ενώ αν ισχύσει ένα λίγο διαφορετικό σενάριο, θα παλέψει με το ΚΚΕ για τη μια έδρα της Κορινθίας που απομένει από το σύνολο !!!
Λέτε γι' αυτό να συζητιέται θέμα συμμετοχής του π. υπουργού στο Επικρατείας, σενάριο που ο ίδιος έσπευσε να διαψεύσει ;

diaprisios.gr

Μη χάσετε αύριο στο Diaprisios.GR :
Τι είπε ο Παπαληγούρας όταν του είπαν ότι με αυτά που κάνει δεν θα μπορούσαν να πάνε ούτε στο περίπτερο για τσιγάρα !!!!

ΑΥΡΙΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ DIAPRISIOS.GR  

Ανησυχία για το PSI, στο σκοτάδι η ενημέρωση . Άφθονες πληροφορίες για όλα τα άλλα…

Μετά από τέσσερα (στην ουσία πέντε) κοινοτικά πακέτα στήριξης, αλλά και τους υπέρογκους φόρους που επί δεκαετίες πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι Έλληνες, εν έτει 2011, συνωστίζονται στα συσσίτια, όπως το χριστουγεννιάτικο που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων στου Ρουφ.

Της Σοφίας Βούλτεψη

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων με τους ιδιώτες, σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, επικεφαλής του οποίου είναι ο Τσαρλς Νταλάρα.
Η αναφορά έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όλες τις τελευταίες δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων, με επικεφαλής τον υπουργό των Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες το PSI θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του Ιανουαρίου ή το αργότερο τα μέσα Φεβρουαρίου.
Αυτό επομένως που προκύπτει από την έκθεση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Δευτέρας, δεν είναι μόνο η εκ των πραγμάτων μετάθεση των εκλογών για αργότερα, αλλά και η ανησυχία για την πορεία του PSI, καθώς φαίνεται, αν και δεν ομολογείται, ότι υπάρχει εμπλοκή.
Επί του θέματος δεν υπάρχει πληροφόρηση – σε αντίθεση με τον ορυμαγδό πληροφοριών για την υπόθεση του ηγουμένου του Βατοπεδίου Εφραίμ, αλλά και τις δηλώσεις Γιλμάζ περί ανάμιξης των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε εμπρησμούς ελληνικών δασών.
Σε σημείο να δημιουργείται δικαιολογημένα η αίσθηση πως κυβέρνηση και κόμματα περί άλλα τυρβάζουν, καθώς ξαφνικά ανακύπτουν θέματα που σκοπό έχουν να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, συσκοτίζοντας ζητήματα που μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε άτακτη χρεοκοπία.
Ο πρωθυπουργός έχει ήδη χάσει άλλη μία εβδομάδα προσπαθώντας να συντονίσει την κυβέρνησή του και να λάβει ανανεώσεις πίστης από τους αρχηγούς των κομμάτων που τον στηρίζουν, με αποκορύφωμα τη σημερινή συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου και δίνοντας την εντύπωση ότι η πορεία της κυβέρνησης και του PSI εξαρτώνται από τις υπό δρομολόγηση εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Αν μάλιστα υπάρχει βάση σε όσα λέει τώρα ο Τούρκος πρώην πρωθυπουργός, τότε το μόνο που πραγματικά έπρεπε να απασχολεί όσους «εκπλήσσονται» είναι η αδυναμία των ελληνικών υπηρεσιών να εντοπίσουν τα αίτια των εμπρησμών.
Και μάλιστα σε μια εποχή που όλα αυτά έπρεπε να περνούν από «ψιλό κόσκινο», καθώς εκείνη ακριβώς την περίοδο η Τουρκία προετοίμαζε την ενταξιακή πορεία της και η Ελλάδα της πρόσφερε την αμέριστη συμπαράστασή της.
Και όχι μόνο αυτό. Ακριβώς εκείνη την περίοδο δρομολογούνταν και σημαντικές παραχωρήσεις υπέρ της Τουρκίας, όπως οι Συμφωνίες της Μαδρίτης και του Ελσίνκι.
Η παρελθοντολογία για τα αυτονόητα, που έπρεπε να είχαν έκτοτε αντιμετωπιστεί, και η όψιμη έκπληξη, αλλά και οι αντιπαραθέσεις σχετικά με την σύλληψη του Εφραίμ, αποδεικνύουν πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν ασχολείται ποτέ με τα πραγματικά φλέγοντα θέματα της στιγμής.
Στην έκθεσή του, το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), αναφέρει ότι το 2012 θα είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονιά για την ίδια την επιβίωση του ευρώ, προβλέποντας για την Ευρώπη ύφεση της τάξης του 1% - την ώρα που οι ΗΠΑ θα παρουσιάζουν ρυθμό ανάπτυξης 2,1% και η Ιαπωνία 1,9%.
Παράλληλα, προβλέπεται συνέχιση της ενίσχυσης του δολαρίου έναντι του ευρώ, ενώ, λόγω της αστάθειας και της ανάγκης των επενδυτών να αναζητούν ασφαλή καταφύγια, η τιμή του χρυσού θα ξεπεράσει τα 1.600 δολάρια η ουγγιά.
Έτσι, την ώρα που η Ελλάδα απασχολείται με την είσοδο ή όχι του Εφραίμ στη φυλακή, το πραγματικό πρόβλημα είναι αν θα υπάρξει έξοδος της χώρας από το ευρώ και,  τελικά, αν θα επιζήσει ή όχι η ίδια η ευρωζώνη.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τόμας Μάγερ, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ντόιτσε Μπανκ, δήλωσε πως δεν είναι ταμπού - και επομένως δεν αποκλείεται - έξοδος χώρας από την ευρωζώνη.
Μάλιστα, προέβλεψε πως η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα μετά τις εκλογές του 2012, δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει τις περικοπές και την πολιτική της αυστηρής λιτότητας και επομένως η χώρα θα υποχρεωθεί να «κόψει» δικό της νόμισμα.
Δηλώσεις αυτού του είδους προοιωνίζονται ουσιαστικά χρεοκοπία της Ελλάδας, η οποία θα «σκάσει» στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης.
Κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και επί της παρούσης κυβέρνησης, αν κρίνουμε από την πορεία του PSI που περπατάει σαν… τον κάβουρα!
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, το μόνο βέβαιο είναι πως η εμμονή σε περικοπές και σκληρή λιτότητα θα οδηγήσουν την οικονομία στον απόλυτο στραγγαλισμό – χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο (το αντίθετο μάλλον) ότι τα εξαιρετικά υφεσιακά αυτά μέτρα θα αποτρέψουν την χρεοκοπία.
Υπό αυτήν την έννοια, είτε με τις αποκαλύψεις Γιλμάζ (κατόπιν πυρκαγιών), είτε με όλες τις τελευταίες αναποτελεσματικές κινήσεις, αποδεικνύεται μια πρωτοφανής και διαχρονική ανικανότητα διακυβέρνησης της χώρας και προστασίας της.

elzoni.gr

Κούρεμα επικουρικών μεταξύ Εφραίμ και διαζυγίων

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Συγγνώμη, αλλά δεν καταλάβαμε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα της κυβέρνησης, που ο (ενοχλημένος σύμφωνα με όσα διοχετεύονται από τους «κύκλους» του) πρωθυπουργός προσπαθεί να μας παρουσιάσει ως καινούργια και ελπιδοφόρα.

Τα διαζύγια ή η επικείμενη περικοπή των επικουρικών συντάξεων;

Νομίζω ότι κάτι μας ξέφυγε πάλι μέσα στη γενική σύγχυση της  χριστουγεννιάτικης σύλληψης του Εφραίμ, που προπαγανδιστικά υπερκάλυψε τις διαφωνίες στο υπουργικό συμβούλιο, την ίδια ώρα που δεν καταφέρναμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το τι τελικά συμφώνησε ο πρωθυπουργός κατά τις συναντήσεις του με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του.

Γιατί αν είναι τα διαζύγια, καλό θα ήταν να σοβαρευτούν όλοι – και αυτοί που ρυθμίζουν και αυτοί που διαφωνούν, παριστάνοντας τους υπερμάχους του θεσμού της οικογένειας.

Αν είναι, όμως, οι επικουρικές συντάξεις, τότε πάλι κάτι μας ξεφεύγει.

Τι κρύβουν οι δηλώσεις Γιλμάζ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ



Της Σοφίας Βούλτεψη

 Οι «δεινόσαυροι» μπαίνουν ξανά στην αρένα στην Τουρκία. Μεσούτ Γιλμάζ και Τανσού Τσιλέρ, που τα κόμματά τους απέτυχαν να μπουν στην Εθνοσυνέλευση το 2002, φαίνεται ότι προετοιμάζουν την επάνοδό τους στην τουρκική πολιτική σκηνή.

Ο μεταξύ τους διαγκωνισμός έφερε και την αποκάλυψη εκ μέρους του Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος, μιλώντας στην εφημερίδα «Μπιργκούν», κατηγόρησε την Τσιλέρ ότι επί πρωθυπουργίας της οι μυστικές υπηρεσίες ήσαν εντελώς ανεξέλεγκτες και πρωτοστάτησαν στην αποσταθεροποίηση του καθεστώτος Αλίγιεφ στο Αζερμπαϊτζάν (με τη χρηματοδότηση πραξικοπήματος), αλλά και στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα μεταξύ του 1995 και του 1997.

Ο 64χρονος Γιλμάζ κατηγορεί την 66χρονη Τσιλέρ ότι, σε αντίθεση με τους άλλους πρωθυπουργούς, που ενημέρωναν τους διαδόχους τους σχετικά με την διάθεση των μυστικών κονδυλίων, η ίδια δεν έδωσε ποτέ τέτοιον λογαριασμό.

Το θέμα δεν έρχεται πρώτη φορά στην επιφάνεια. Ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Εμίλ Τσολασάν αναφέρει σε βιβλίο του ότι μυστικός πράκτορας τού είχε εκμυστηρευτεί ότι ο ίδιος είχε μεταβεί σε «γειτονική χώρα» και είχε τοποθετήσει βόμβες σε τουριστικά θέρετρα, ενώ την ίδια εποχή ξέσπασαν στην Ελλάδα πολλές πυρκαγιές.

Φαίνεται, όμως, ότι στην Τουρκία οι παλαιοί πολιτικοί προσπαθούν να επανέλθουν, εκμεταλλευόμενοι την φθορά του Ερντογάν και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα.

Ο Γιλμάζ, που το 1991 εξελέγη αρχηγός του Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας και πρωθυπουργός, έχασε αμέσως την εξουσία από τους Ντεμιρέλ και Ινονού.

Ήδη από εκείνη τη σύντομη περίοδο έδειξε πως γνωρίζει καλά το παιχνίδι της προπαγάνδας.

Όταν στις 11 Σεπτεμβρίου 1991 συναντήθηκε με τον τότε πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στο Παρίσι, στον «Μικρό Πύργο» στο προάστιο Λα Σελ Σαιν Κλου, στο περιθώριο της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Ένωσης, μέσω των συνεργατών του άφησε να διαρρεύσει ότι οι δυο τους είχαν μελετήσει έναν χάρτη του Αιγαίου.

Η συνάντηση εκείνη είχε γίνει μπροστά σε δημοσιογράφους και φωτογράφους και όπως είπε τότε ο κ. Μητσοτάκης «δεν κρατούσαμε ούτε χάρτη, ούτε… χαρτάκι»!

Ο Γιλμάζ επανήλθε στην εξουσία το 1996, χρονιά που ο Ντενκτάς δηλώνει πως όλοι οι αγνοούμενοι της Κύπρου είναι νεκροί.

Τον διαδέχθηκε ο Ερμπακάν, ο πρώτος ισλαμιστής πρωθυπουργός, που σχημάτισε κυβέρνηση με την Τσιλέρ και υποχρεώθηκε σε παραίτηση τον Φεβρουάριο του 1997.

Με την Τσιλέρ η συμφωνία ήταν να κατέχουν εναλλάξ την πρωθυπουργία, αλλά όταν οι στρατιωτικοί απέπεμψαν τον Ερμπακάν, το κόμμα της Τσιλέρ κατείχε την τρίτη θέση στη Βουλή και ο πρόεδρος Ντεμιρέλ έδωσε την εντολή στον Γιλμάζ, που ήταν επικεφαλής του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος.

Έτσι, ο Γιλμάζ επανήλθε στον πρωθυπουργικό θώκο, όπου παρέμεινε ως το 1999, ενώ από τον Μάιο του 1999 ως το 2002 ήταν αναπληρωτής πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας με το Κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς του «Αττίλα», Μπουλέντ Ετσεβίτ και το Κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Στην κυβέρνηση εκείνη, το Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας είχε λάβει πέντε υπουργεία.

Τον Φεβρουάριο του 1998, ως πρωθυπουργός, ο Γιλμάζ αναφέρθηκε σε διχοτομική λύση του Κυπριακού.

Το 2002, το κόμμα του Γιλμάζ έμεινε εκτός Βουλής και ο ίδιος δήλωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική, αλλά εδώ και μερικά χρόνια προσπαθεί να επανέλθει.

Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2004 είχε κάνει ηχηρή παρέμβαση, προειδοποιώντας πως πιθανόν η χώρα του να βρεθεί υπό στρατιωτική δικτατορία αν δεν γίνει δεκτή στην ΕΕ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι είχε κατηγορηθεί ότι ως πρωθυπουργός είχε παρέμβει υπέρ της πώλησης της Τουρκμπανκ, το 1998.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιούνιο του 1996, λίγους μήνες μετά την κρίση στα Ίμια (31 Ιανουαρίου 1996), ο Μεσούτ Γιλμάζ, ως πρωθυπουργός, είχε μιλήσει για ύπαρξη «αμφισβητούμενων νησίδων, βραχονησίδων και γκρίζων ζωνών».

Η Κρίση στα Ίμια συνέβη στη διάρκεια της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ, αρχηγού του Κόμματος του Ορθού Δρόμου, που βρέθηκε στην εξουσία το 1993 και η κυβέρνησή της κατέρρευσε το 1996, μετά την αποχώρηση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Μετά την πτώση της κυβέρνησής της, η Τσιλέρ διετέλεσε (από το 1996 ως το 1997), αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός των Εξωτερικών.

Και το δικό της κόμμα απέτυχε να μπει στη Βουλή το 2002, ενώ αργότερα και αυτή κατηγορήθηκε για σκάνδαλα διαφθοράς και επίσης απηλλάγη λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων!

Τον Δεκέμβριο του 1999, υπεγράφη και η περίφημη Συμφωνία του Ελσίνκι, με την οποία οι (τότε) 15 της ΕΕ (και μάλιστα πρωτοστατούσης της Ελλάδας) αποδέχθηκαν την Τουρκία ως 13η υποψήφια για ένταξη χώρα.

Ο Γιλμάζ ήταν τότε αναπληρωτής του «Αττίλα», στον οποίο η Ελλάδα αναγνώρισε το δικαίωμα να μιλά για «συνοριακές διαφορές».

Η Συμφωνία του Ελσίνκι αναγνωρίζει την ύπαρξη συνοριακών διαφορών (και όχι μόνο τη διαφορά για την υφαλοκρηπίδα) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που παραπέμπονται κατ’ αρχήν σε διμερή διάλογο και μετά στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Είχε προηγηθεί η Συμφωνία της Μαδρίτης,  κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, τον Ιούλιο του 1997 (Σημίτης, Πάγκαλος, Ντεμιρέλ, Τζεμ), κατά την οποία αναγνωρίστηκε ότι και η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο. 

Την περίοδο εκείνη ο Γιλμάζ ήταν και πάλι πρωθυπουργός, καθώς είχε προηγηθεί το μίνι πραξικόπημα κατά του Ερμπακάν και η απομάκρυνσή του από την εξουσία.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι Γιλμάζ και Τσιλέρ ουδέποτε διαφώνησαν όσον αφορά στη στάση απέναντι στην Ελλάδα.

Απόδειξη ότι η κρίση στα Ίμια συνέβη επί Τσιλέρ, αλλά λίγο αργότερα ο Γιλμάζ μιλούσε για ύπαρξη γκρίζων ζωνών…

elzoni.gr

Δημόσιο: μισθοί-φιλοδώρημα, περικοπές ως και 1.000 ευρώ και στο βάθος απολύσεις!

Το νέο μισθολόγιο και οι αναδρομικές κρατήσεις έρχονται να “κουρέψουν” ακόμη περισσότερο τους μισθούς του Ιανουαρίου. Οι μειώσεις λόγω μισθολογίου θα γίνουν σε δυο δόσεις, ενώ οι κρατήσεις για χαράτσια και νέους φόρους θα είναι κάθε μήνα.
Μαζί με όσους υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια μιλάμε πλέον για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και αυτοί θα δουν μειώσεις από 15 μέχρι και 20%.
Οι αποδοχές λοιπόν τον επόμενο μήνα θα είναι από 206 ως και 937 ευρώ, ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας και τον μισθό.
Αυτή τη φορά δεν θα υπάρχουν σε καμία μισθοδοσία τα επιδόματα και έτσι πολλοί θα δουν (υπουργείο οικονομικών) μισθούς στα μεικτά τους ως και 52% μειωμένους.

Έτσι ένας υπάλληλος Υ.Ε. Με πέντε έτη υπηρεσίας αυτή τη φορά θα πάρει 858 ευρώ, αντί των 940 που πήρε τον περασμένο μήνα. Αντίστοιχα ένας υπάλληλος Τ.Ε. με τα ίδια χρόνια, θα πάριε μισθό 1.141 ευρώ αντί των 1.290 που πήρε πριν ένα μήνα.
Αντίστοιχα ένας υπάλληλος Π.Ε. Με πέντε έως επτά χρόνια υπηρεσίας θα λάβει 1.225 ευρώ των 1.382 ευρώ που είχε πάρει και ο υπάλληλος με τα ίδια προσόντα αλλά με 10 έτη υπηρεσίας αυτή τη φορά θα πάρει μισθό 1.381 ευρώ αντί των 1.462 ευρώ.
Σχεδόν 300 ευρώ θα χάσει ένας υπάλληλος Π.Ε. με 10 χρόνια υπηρεσία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα δει το μισθό του στα 1.381 ευρώ αντί των 1.680 ευρώ που έπαιρνε, όμως ο υπάλληλος του ίδιου υπουργείου με λιγότερα χρόνια, ως επτά που έπαιρνε τα ίδια χρήματα θα δει μισθό μόλις 1.225, θα έχει απώλειες δηλαδή 375 ευρώ.
Το μεγάλο ψαλίδι όμως έρχεται στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών
Ένας νεοδιόριστος Δ.Ε. Εφοριακός θα πάρει μόλις 858 ευρώ αντί των 1.773 που είχε λάβει, ενώ ένας υπάλληλος αντίστοιχων προσόντων κοντά στη σύνταξη θα πάρει 1.550 ευρώ αντί των 3.149 που πήρε τον περασμένο μήνα.
Ένας εφοριακός Τ.Ε. Νεοδιόριστος θα πάρει αντίστοιχα 1.037 ευρώ, αντί 1.935 και αντίστοιχα ένας εφοριακός Τ.Ε. Κοντά στη σύνταξη 1.884 αντί 3.367.
Παρόμοιες οι μειώσεις και για τους Π.Ε. με τον νεοδιόριστο να παίνρει αυτό το μήνα 1.092 αντί 2.026 και τον εφοριακό κοντά στη σύνταξη με τα ίδια προσόντα να λαμβάνει 2063 ευρώ αντί 3.473 ευρώ.
newsit.gr

Σοβαρότητα υπό το μηδέν - Μια χαμένη ευκαιρία

Αρθρο του Βασίλη Μπαλάφα στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 24 Δεκεμβρίου 2011, σελίδα 7 :

Σοβαρότητα υπό το μηδέν

Και να θέλει τελικά κανείς ν’ αγιάσει, μέρες που είναι, τελικά δεν μπορεί. Και να θέλεις να γράψεις δυο – τρεις γραμμές με πιο ήπιο περιεχόμενο, είναι αδύνατο. Μέσα σε μια εβδομάδα συνέβησαν τόσα εξοργιστικά που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν γίνει πρωτοσέλιδα, θα είχαν γραφτεί με πομπώδεις τίτλους, θα είχε βουίξει ο τόπος όλος. Θα είχαν ανέβει διάφοροι στα κεραμίδια, θα γινόντουσαν ειδικές εκπομπές, θα υπήρχαν live συνδέσεις και μαραθώνιοι ζωντανών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών. Αντιθέτως, είτε πέρασαν στα «ψιλά», είτε αντιμετωπίστηκαν χλιαρά και ελαφρά, είτε – ακόμα χειρότερα – θάφτηκαν κανονικά.

Απάντηση Σαμαρά στον Γκρουέφσκι

Η απαντητική επιστολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίαςκ. Αντώνη Σαμαρά προς τον πρωθυπουργό της FYROM Νίκολα Γκρουέφσκι.
 

Your Excellency,
 
Thank you for your letter sent on December 17th 2011. Due to the ongoing negotiations between our two Governments, I do not believe that such a meeting would presently be advantageous. The most prudent way to proceed would be, at the moment, to further encourage the existing procedure of official talks described by the 1995 Interim Accord in order to solve the name issue as soon as possible; a development which, I am certain you also agree, would have positive consequences to our greater region.
I am obliged, though, to point out that systematic actions of your Government and Officials of FYROM, place obstacles to the above mentioned procedure. I would thus strongly encourage you to adopt a positive approach towards this important issue our two Governments are faced with and have agreed to resolve.
 
Sincerely,
 
H.E. Mr. Nikola Gruevski
President of the Government of the Former Yugoslav Republic of Macedonia
 

 
Εξοχότατε,
 
Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας. Λόγω των υφιστάμενων διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο Κυβερνήσεών μας, δεν πιστεύω ότι μια τέτοια συνάντηση θα ήταν για την ώρα επιβοηθητική. Ο πιο συνετός τρόπος να προχωρήσουμε, επομένως, θα ήταν να ενθαρρύνουμε περισσότερο την υπάρχουσα διαδικασία επίσημων συνομιλιών, που περιγράφονται στην Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, ώστε να λυθεί το θέμα της ονομασίας το συντομότερο δυνατό: μια εξέλιξη η οποία, είμαι σίγουρος ότι συμφωνείτε, θα είχε θετικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή μας.
Είμαι, όμως, υποχρεωμένος να τονίσω ότι οι συστηματικές πράξεις της Κυβέρνησής σας και Αξιωματούχων της FYROM, θέτουν εμπόδια στην προαναφερόμενη συμφωνία. Εντόνως, επομένως, σας παροτρύνω να υιοθετήσετε μια θετική προσέγγιση σε αυτό το σημαντικό θέμα, το οποίο αντιμετωπίζουν οι δυο Κυβερνήσεις μας και έχουν συμφωνήσει να επιλύσουν.
 
Ειλικρινά,
Αντώνης Κ. Σαμαράς
Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
 

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

Σαφές μήνυμα προς όλα τα κορυφαία (και όχι μόνο) στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα καθίσουν σήμερα το μεσημέρι στο ίδιο τραπέζι με τον Γ. Παπανδρέου στέλνει μέσω της aftodioikisi.gr ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης: «Ευθύνες για την πορεία μας, τα θετικά και τα αρνητικά της έχουμε όλοι μας. Σε καθένα από εμάς αναλογεί μερίδιο ευθύνης», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει σε ότι τον αφορά: «Το δικό μου το αναλαμβάνω και πάντως δεν μου αρέσει κατόπιν εορτής να το φορτώνω  σε άλλους». Παράλληλα δηλώνει ότι επιμένει ότι ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος ώστε να θέσει στην κριση των πολιτών την κυβερνητική θητεία του ΠΑΣΟΚ.
Αναφορικά με τη στάση των αυτοδιοικητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ παραδέχεται μεν ότι αρκετοί κρατούν αποστάσεις από τις ασκούμενες πολιτικές σε επιμέρους θέματα αλλά θεωρεί ότι αυτό δεν μπορεί να ερμηνεύεται ως συνολική απόσταση από το κόμμα. Άλλωστε, όπως τονίζει τα στελέχη αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον πυρήνα για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Καλεί δε όσου πιστεύουν ότι «το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές θα χάσει τους μισούς δήμους και περιφέρειες, να ξυπνήσουν αμέσως».
Ο Μ. Καρχιμάκης μιλά και για την αντιπαράθεση του με τη ΝΔ για το θέμα του ανοίγματος των λογαριασμών στην Ελβετία, θέτοντας σειρά ερωτημάτων: «Φοβούνται κάτι; Κρύβουν κάτι; Θέλουν να προστατέψουν κάποιους;»

Εξηγήσεις ζητά η Αθήνα για τους εμπρησμούς δασών από τούρκους πράκτορες

Ένα 24ωρο -και πλέον- μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ,για εμπρησμούς ελληνικών δασών από μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας το Ελληνικό ΥΠΕΞ, αντέδρασε και ζητά ενημέρωση από την Άγκυρα
Στάση αναμονής τηρεί, επί του παρόντος, η ελληνική κυβέρνηση, πριν λάβει τις αποφάσεις της σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος δήλωσε ότι υπήρξε δράση δολιοφθοράς Τούρκων, κατά της Ελλάδας, την περίοδο της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ. Ο κ. Γιλμάζ επιβεβαίωσε, στην ουσία, πληροφορίες που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια και έκαναν λόγο για εμπρησμούς σε ελληνικά δάση από Τούρκους πράκτορες.

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως ανέφερε και ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, αναμένει να ενημερωθεί από την τουρκική κυβέρνηση για την ακρίβεια των όσων φέρεται να δήλωσε ο κ. Γιλμάζ, αλλά και για τις ενέργειες στις οποίες ενδεχομένως προβεί ο κ. Ερντογάν, πριν αποφασίσει τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί. Η κυβέρνηση θα περιμένει να έχει την σχετική ενημέρωση την Τρίτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το ΠΑΣΟΚ το οποίο επίσης αναμένει την επίσημη θέση της τουρκικής κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Πάνος Μπεγλίτης σε συνομιλία του με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι οι καταγγελίες του κ. Γιλμάζ είναι πολύ σοβαρές και πρέπει να ερευνηθούν άμεσα από τη κυβέρνηση της Τουρκίας και τις τουρκικές αρχές.

Αρμόδια στελέχη του Κινήματος υπενθυμίζουν ότι παρόμοιες κινήσεις είχαν εντοπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, πολλές από τις οποίες αποτράπηκαν, σε κάποιες περιπτώσεις και με συνεργασία των τουρκικών υπηρεσιών.

Επισημαίνουν επίσης ότι στο ίδιο διάστημα οι πληροφορίες, από τις υπηρεσίες, έκαναν λόγο και για άλλου είδους σχεδιασμούς από τουρκικούς κύκλους που συνδέονταν με το τουρκικό στρατιωτικό κατεστημένο. Οι σχεδιασμοί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έφθαναν μέχρι και την πρόκληση θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις των ίδιων στελεχών οι κινήσεις κατά της Ελλάδας περιορίσθηκαν δραστικά από τότε που την εξουσία στη γειτονική χώρα ασκεί ο Ταγίπ Ερντογάν. Στον Τούρκο πρωθυπουργό αναγνωρίζεται η προσπάθειά του να εξαρθρώσει τα παρακρατικά κυκλώματα που δρούσαν σε βάρος των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, οδηγώντας στη Δικαιοσύνη και στις φυλακές πολλούς από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση <<βαριοπούλα>>.
newsit.gr

ΝΔ: Βαριές σκιές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις από τις δηλώσεις Γιλμάζ



Για βαριές σκιές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κάνει λόγο η ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Μεσούτ Γιλμάζ ότι το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας έκαιγε Ελληνικά δάση, στο πλαίσιο επιχειρήσεων των μυστικών υπηρεσιών.

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος ζητά από την κυβέρνηση Ερντογάν να παράσχει προς την Ελλάδα την απαιτούμενη, σε βάθος, ενημέρωση για όλες τις πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης και να προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που υπέστη η Ελλάδα ενώ τονίζει πως επιβάλλεται να υπάρξει κατηγορηματική δημόσια δέσμευση από τουρκικής πλευράς ότι τέτοιου είδους «βρώμικες επιχειρήσεις» έχουν πάψει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και τα διάφορα παρακλάδια τους.

«Το πολιτικό θέμα που έχει προκύψει είναι τεράστιο και πρέπει να απασχολήσει - εκτός των άλλων- και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την οποία επιθυμεί να προσεγγίσει, ακόμη περισσότερο, η σημερινή Τουρκία» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

"Η Πελοπόννησος σήμερα" - 23/12/2011

Στην εκπομπή "Η Πελοπόννησος Σήμερα" του Σ. Μασούρη, στο TV Super, φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011, ο Β.Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Κορινθίας.

Κύρια θέματα η τρέχουσα επικαιρότητα, η αληθινή εικόνα της αριστερής πραγματικότητας έτσι όπως μεταδίδεται από τη Β.Κορέα και επικροτείται από το ΚΚΕ, ο διαχρονικός εξωραϊσμός της αριστεράς στην Ελλάδα που ξεκίνησε από τις αρχές του 1980 και έχει οδηγήσει σήμερα στο να μην έχουν εικόνα πολλοί νέοι για το πως λειτουργεί ένα τέτοιο σύστημα διακυβέρνησης, τα αδιέξοδα της διακυβέρνησης Παπαδήμου και τα πολιτικά παράδοξα που προκαλούνται από αυτή, η απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Επικρατείας κ. Σταυρόπουλου ότι οι εκλογές στη χώρα εξαρτώνται από τους δανειστές μας, οι οριζόντιες περικοπές στις επικουρικές, η υποκρισία και οι αντιφάσεις του κ. Κουτρουμάνη σε σχέση με το τί έλεγε πριν τον Οκτώβριο του 2009 για το ασφαλιστικό, η καταδικαστική απόφαση στη Γερμανία για τη Ferostall και οι μίζες των 36 εκ. ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα το 2000, τα ανησυχητικά φαινόμενα ισοπέδωσης στην ελληνική κοινωνία, στην πολιτική και στη Βουλή με τα άδεια έδρανα των βουλευτών, η ελπίδα που μπορεί να δοθεί μέσα από μια πολιτική κυβέρνηση στον τόπο και στους πολίτες.

Δείτε το σχετικό video :


Σχετικά με την εκπομπή :


1. Συνέντευξη Γ. Κουτρουμάνη στη City Press - 3/11/2008
2. "Αλλάζει προς το χειρότερο ο νόμος Πετραλιά" - Τα Νέα - 12/5/2010
3. "Συλλυπητήριο για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ" του ΚΚΕ - Ριζοσπάστης - 20/12/2011


Βασίλειος Μπαλάφας



vbalafas.blogspot.com