Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Πάπα Μπούμπα... Μπλάνκο! Η ΑΕΚ νίκησε στο 90΄ Ο Ολυμπιακός έβγαλε τα μάτια του

Πώς να το πιστέψεις… Απέναντι σε μία ομάδα-«πτώμα», ο Ολυμπιακός κατάφερε όχι απλώς να μη νικήσει, αλλά να γνωρίσει και την ήττα με 1-0 και να χάσει μία τεράστια ευκαιρία για να αποσπαστεί ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία.
Μια προσωπική ενέργεια του Ντιόπ και ένα πλασέ σε κενό τέρμα του Μπλάνκο έβαψαν στο ντέρμπι στα κιτρινόμαυρα! Στο 90λεπτο, ο «Ζορό» βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, το «θηρίο» τον εντόπισε και η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό με 1-0 στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς που είχε και χαμένο πέναλτι από τον Ντουντού στο 57΄!Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τις ευκαιρίες να φύγουν από το Στάδιο με το θετικό αποτέλεσμα, όμως ο Αργεντίνος στράικερ μίλησε στο τέλος χάρη στην κούρσα του Ντιόπ. Και οι δύο τους μπήκαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο από τον Μανόλο Χιμένεθ και υπέγραψαν τη νίκη της μαχητικής ΑΕΚ.
Η ΑΕΚ θέλησε να αιφνιδιάσει παίζοντας δυνατά στο κέντρο, αλλά χωρίς τα αμυντικά χαφ να παίρνουν πρωτοβουλίες, ενώ ο Ολυμπιακός επιδίωξε την κατοχή της μπάλας χωρίς επιτυχία και αναπτύχθηκε κυρίως από τα άκρα με τους Ριέρα και Μιραλάς να αλλάζουν θέσεις.
Ο Ισπανός σταρ σε μια ανύποπτη φάση και δίχως να πιέζεται από κάποιον ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξί πόδι (θλάση στον προσαγωγό). Ο Βαλβέρδε αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή βάζοντας τον Ιμπαγάσα αντί του Ριέρα στο 22΄ και μεταφέροντας τον Φουστέρ στα άκρα.
Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία στο 33΄ με τον Μιραλάς να βγαίνει τετ α τετ με τον Αραμπατζή που τον σταμάτησε, ενώ ακολούθησε κεφαλιά του Λυμπερόπουλου ελάχιστα άουτ.
Η ΑΕΚ χωρίς να παίζει από τον άξονα και με τον Σκόκο να έχει απλές εξάρσεις, πίεσε μέχρι το τέλος του 45λεπτου και ο Λεονάρντο αστόχησε από εξαιρετική θέση στις καθυστερήσεις!
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πάντελιτς αντικατέστησε τον Φουστέρ ώστε ο Ολυμπιακός να γεμίσει την περιοχή με τον Μιραλάς να βγαίνει στα δεξιά και να συγκλίνει στην περιοχή.
Η ΑΕΚ εξακολούθησε να έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη και οι Ερυθρόλευκοι με την είσοδο του Σέρβου έδειξαν πιο κινητικοί με τον Αραμπατζή να δέχεται πίεση.
Ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε μονομαχία του Λεονάρντο με τον Πάντελιτς Ο Λεονάρντο τραβάει τον Πάντελιτς μέσα στην περιοχή και ο Σιδηρόπουλος δείχνει την άσπρη βούλα, αλλά ο Ντουντού που αναλαμβάνει την εκτέλεση,σημάδεψε το δοκάρι στο 57΄ και κατέληξε άουτ.
Ο Μπλάνκο έδωσε μια ώθηση στην ΑΕΚ, αλλά ο Σκόκο ξέμεινε από δυνάμεις και ο Ντιόπ πήρε τη θέση του για να γίνει ιδιαίτερα χρήσιμος στο φινάλε.
Ο Μοντέστο έκανε φάουλ στον Λυμπερόπουλο την ώρα που ο Έλληνας φορ ετοιμαζόταν να μπει στην περιοχή, όμως ο ρέφερι Σιδηρόπουλος δεν έβγαλε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Ολυμπιακού στο 78΄ .
Ο χρόνος κύλησε, ο Αραμπατζής απομάκρυνε την οβίδα του Χολέμπας και το ντέρμπι έμελε να κρίνει στο 90' . Ο Ντιόπ έκανε φοβερή κούρσα από τα αριστερά, ο Μοντέστο έλειπε από τη θέση του, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τη σέντρα και ο Μπλάνκο ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0!ΑΕΚ: Αραμπατζής, Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Μάκος (87΄ Γκερέιρο), Γκέντσογλου, Μπερνς (58΄ Μπλάνκο), Σκόκο (72΄ Ντιόπ), Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος
Ολυμπιακός: Πάρντο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Μοντέστο, Ουρτάδο, Ντουντού, Ριέρα (22΄ Ιμπαγκάσα) , Ρόμενταλ (86΄ Φετφατζίδης) , Φουστέρ (46΄ Πάντελιτς), Μιραλάς.

ΡΟΔΟΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ 1-0 .Ντέρμπι στo Ρουφ αυριο


Με τον Ανωγειαννάκη να «εκτελεί» στο 71' με δυνατό σουτ τον Παλιγγίνη, η Ρόδος κατόρθωσε σήμερα να «λυγίσει» τον ουραγό Κεραυνό Κερατέας (1-0) και να «σκαρφαλώσει» στη 2η θέση του 1ου ομίλου. Στο 31' ο Μανίκας με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι ενώ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 86' όταν η κεφαλιά του Τριανταφύλλου από σέντρα του Καλλιπολίτη κατέληξε λίγο άουτ. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, ήταν η απουσία του μεγαλομέτοχου της Ρόδου Τώνη Μαρτίνη, η παρουσία του Κάλλιστου Διακογεωργίου αλλά και η κινητοποίηση των φίλων της Ρόδου στην ανάπαυλα να γραφτούν μέλη στην υπό σύσταση Λέσχη Φίλων.
Ρόδος (Γιώργος Στράντζαλης): Κραβαρίτης, Μπιμπίρης, Ντάλας, Μαραγκουδάκης, Λιόλιος, Γήττας, Ανωγειανάκης, Σκαρλάτος, Μανίκας, Καραγιαννίδης, Δανάς.
Κεραυνός Κερατέας (Δημήτρης Τσιαούσης): Παλιγγίνης, Μπάτσος, Γεωργακόπουλος, Τριανταφύλλου, Λαζούρας, Αναγνώστου, Καλλιπολίτης, Λυκούδης, Αλεξιάδης, Μαρτίνος, Κουτρομάνος.

Οι αυριανοί αγώνες
Τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι για την Παναχαϊκή. Μετά τα δυο εντός έδρας ματς με την Κόρινθο και την Ρόδο, η ομάδα της Πάτρα δοκιμάζεται αυτή τη φορά στο Ρουφ κόντρα στον τοπικό ΠΑΟ, που φέτος πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία!. Το παιχνίδι στο Ρουφ είναι αυτό που τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω του, αφού οι δυο ομάδες είναι από τις βασικές διεκδικήτριες της ανόδου και αναμένεται ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο να παρακολουθήσει ένα σούπερ ντέρμπι!
Δυνατό ματς και στην Αγία Παρασκευή, όπου η «Σάντα» παίζει με την Κόρινθο. Ο εντυπωσιακός φέτος Ηρακλής Ψαχνών δοκιμάζεται στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ ο ανεβασμένος Βύζαντας Μεγάρων παίζει στα Χανιά!
Λογικά, εύκολο απόγευμα αναμένεται να έχουν ο πρωτοπόρος Παναιγιάλειος που φιλοξενεί τον Πλατανιά Χανίων.Τέλος, ο Πανηλειακός θέλει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον αδύναμο Ασπρόπυργο, ενώ ενδιαφέρον έχει και το ματς στην Κρήτη, όπου ο Ολυμπιακός Χερσονήσου των χιλίων προβλημάτων φιλοξενεί τον Αίαντα Σαλαμίνας!


Κυριακή 28 Νοεμβρίου (15:00)

ΠΑΟ Ρουφ – Παναχαϊκή
Χανιά – Βύζας Μεγάρων
Αγιά Παρασκευή – Κόρινθος
Πανηλειακός – Ασπρόπυργος
Απόλλων Σμύρνης – Ηρακλής Ψαχνών
Παναιγιάλειος – Πλατανιάς
Χερσόνησος – Αίαντας Σαλαμίνας

«Ατρόμητος» και στο Λουτράκι

Ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην Α’ κατηγορία Κορινθίας , καθώς , επικράτησε με 2 – 1 επί του βασικού του αντιπάλου και διεκδικητή του τίτλου ,Ολυμπιακού Λουτρακίου, στο ντέρμπι κορυφής και μάλιστα μέσα στο Λουτράκι! Με την ήττα της αυτή η ομάδα του Λουτρακίου έχασε πολύτιμο έδαφος από την κορυφή καθώς ο Ατρόμητος και η Ελλάδα Βέλου ξέφυγαν κατά 5 και 4 βαθμούς αντίστοιχα. Σε άλλο ενδιαφέροντα αγώνα η Ελλάδα επικράτησε με 1 – 0 του Ηρακλή Ξυλοκάστρου , ενώ μεγάλη εκτός έδρας νική με 4 -1 πέτυχε ο Ισθμιακός επί της Δάφνης Εξαμιλίων. Εκτός έδρας νίκες σημείωσαν ο Πανσολυγειακός με 3 – 1 επί του Σαρωνικού Γαλατακίου και ο Α. Ο. Σπαθοβουνίου με 2 -1 επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου. Νίκη με σκορ 1 – 0 σημείωσε ο Αετός Κρυονερίου επί των Αγων Θεοδώρων, ενώ «χόρτασαν» γκολ και θέαμα οι φίλαθλοι στον αγώνα του ΠΑΣ Κλένια με τον Ηρακλή Λεχαίου καθώς η ομάδα της Κλένιας επιβλήθηκε με το ευρύ 6 – 2 σκορ. Τέλος αύριο στο Ξυλόκαστρο κοντράρονται στο ντέρμπυ της Δυτικής Κορινθίας ο Αστέρας Δερβενίου με τον Πανευρωστινιακό.

H 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                         1 - 4
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                                  1 - 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                                         1 - 3
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                                  1 - 2
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.                       1 - 0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ      1 - 2
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                                        6 - 2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ                      28/11


Η Βαθμολογία
( επί 9 αγώνων)
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ             22 - 3        25
2 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                                     20 - 7        24
3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ          28 - 11       20
4 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ               17 - 10       17
5 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                          14 - 12       15
6 ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                          6 - 15       15
7 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                                      7 - 18       11
8 ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ                         10 - 13       11
9 ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ                           14 - 17      10
10 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                            9 - 14      10
11 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                       11 - 14       9
12 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                         12 - 16       8
13 ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                          8 - 14       7
14 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                                          6 - 18       7
15 ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                                      3 - 13      5
16 ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ                       10 - 22      4
Ο Αστέρας Δερβενίου και ο Πανευρωστινιακός έχουν ένα λιγότερο.

Εντυπωσιακές προσφορές από το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων..Για τους φίλους του σκι και του σνόουμπορντ

Εντυπωσιακά μεγάλες προσφορές για τους φίλους του σκι και του σνόουμπορντ, κάνει το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Οι εκπτώσεις φτάνουν στο 58% και η προσφοράσ είναι πράγματι εντυπωσιακή στις δύσκολες οικονομικά περιόδους που διανύουμε.

Δείτε εδώ την προσφορά: http://www.goldendeals.gr/deals/19euros-xionodromiko-kalavryta

Μύδρους για τα ... τροϊκόπουλα και το κόμμα της Μπακογιάννη εξαπέλυσε ο Νίκος Νικλόπουλος

Μύδρους για τα ... τροϊκόπουλα και την παρούσα «κυβέρνηση κατοχής», εξαπέλυσε σε σκληρή γλώσσα ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος , μιλώντας στα ΜΜΕ της Πελοποννήσου ,στο «Ωμέγα ράδιο » στους δημοσιογράφους Κ. Μάγνη και Κ. Κορτέση, στην πρωινή ζώνη του «Μέλλον fm» στον δημοσιογράφο Τάκη Νικολόπουλο και στο ραδιόφωνο «Σκάι Πάτρας» στην δημοσιογράφο Ρόζα Κοτίδη: 

Πανελλαδική απεργία, σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου

Eλλάδα: Πανελλαδική απεργία, σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στον Τύπο, αλλά και τις απειλές για μελλονττικά λουκέτα και απολύσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τους δημοσιογράφους σε όλη τη χώρα να συμμετάσχουν αποφασιστικά στη γενική απεργία της Τρίτης, 30 Νοεμβρίου, που έχουν κηρύξει σε όλα τα ΜΜΕ, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, οι Ενώσεις Συντακτών αλλά και τα αδελφά σωματεία όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που -σε εφαρμογή του αντικοινωνικού μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ- επιχειρεί να υποβαθμίσει την ισχύ των ΣΣΕ, ανοίγοντας το δρόμο για δραματικές επιπτώσεις στο εισόδημα των εργαζομένων αλλά και για πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Υπογραμμίζει επίσης τις ευθύνες των εργοδοτών στον Τύπο που, ενώ αρνούνται να διαπραγματευτούν με τα σωματεία συλλογικές συμβάσεις, προχωρούν μονομερώς σε απαράδεκτες αποφάσεις όπως η μείωση μισθών, η πίεση για ατομικές «συμβάσεις», οι απολύσεις, ακόμα και η απειλή για ξαφνικό «λουκέτο». Οι πρόσφατες ανάλογες πρωτοβουλίες στον ΣΚΑΪ και στον ΔΟΛ σημαίνουν την καμπάνα του συναγερμού σε όλον τον χώρο του Τύπου.
Η ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει ότι δεν θα ανεχθούμε μειώσεις στους μισθούς, υποβάθμιση των ΣΣΕ, απολύσεις και δυσμενείς τροποποιήσεις στις εργασιακές σχέσεις. Καλεί τις εργοδοτικές οργανώσεις να σταματήσουν αμέσως τις πρωτοβουλίες απορρύθμισης και να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ όπου μπορούν να συζητηθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα προβλήματα που η κρίση δημιουργεί στον Τύπο.

Κατανόηση ζήτησε ο Σωτήρης Μαυρονάσιος απο τους παίκτες της Κορίνθου


Παρών στην χθεσινή προπόνηση της Κορίνθου ήταν και ο πρόεδρος της
Σωτήρης Μαυρονάσιος, ο οποίος μίλησε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ο ισχυρός άντρας της "Μπάρτσα" τους ζήτησε κατανόηση για μία μικρή καθυστέρηση που πρόκειται να υπάρξει στις πληρωμές:
"Πρέπει να δείξετε κατανόηση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος καθώς θα υπάρξουν καθυστερήσεις από κάποιους χορηγούς, που θα επηρεάσουν την καταβολή των χρημάτων. Εμείς σαν διοίκηση κατανοούμε την κατανόηση που έχετε δείξει όλο αυτό το διάστημα. Πάμε στην Αγία Παρασκευή για να κερδίσουμε και να παραμείνουμε σε τροχιά τίτλου".

Τρίμηνη αποβολή από τα γήπεδα και πρόστιμο στον Αλέξη Κούγια

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Β΄-Γ΄ εθνικής κατηγορίας (Football League-Football League 2) επέβαλε στην ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005 πρόστιμο 7.500 ευρώ.
Παράλληλα, στον εκπρόσωπό της, Αλέξη Κούγια, το ίδιο πρόστιμο, καθώς και τρίμηνη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, εξαιτίας των όσων διαδραματίστηκαν στον αγώνα με τον Κεραυνό Κερατέας.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Β΄-Γ΄ εθνικής κατηγορίας (Football League-Football League 2) επέβαλε στην ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005 πρόστιμο 7.500 ευρώ .Το ίδιο πρόστιμο επέβαλε και στο "αφεντικό" της Πατρινής ομάδας , Αλέξη Κούγια, , καθώς και τρίμηνη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, εξαιτίας των όσων διαδραματίστηκαν στον αγώνα με τον Κεραυνό Κερατέας.

Σε άλλες αποφάσεις της, η Επιτροπή επέβαλλε στον ΠΑΟ Ρουφ συνολικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, στις ομάδες Κόρινθο, Ολυμπιακό Χερσονήσου, Παναιγιάλειο, Ζάκυνθο από 1.000 ευρώ

Ημιυπαίθροι: Παράταση χρόνου, δόσεων και φορολογικά σε νέα τροπολογία


κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Τροπολογία- προσθήκη για τους ημιυπαίθριους χώρους κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή. Προβλέπει παράταση της προθεσμίας για δύο μήνες, αύξηση των δόσεων και του χρόνου πληρωμής και διευκρινίσεις για τα θέματα της φορολογίας. Δείτε όλη την προσθήκη.
Αναλυτικότερα, με την κατατεθείσα τροπολογία- προσθήκη για τους ημιυπαίθριους χώρους:

- Δίνεται παράταση 2 μηνών (έως 28.12.2010) στις αιτήσεις που αποστέλλονται ταχυδρομικώς, στις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες.

- Αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων και η χρονική διάρκεια πληρωμής του προστίμου διατήρησης των χώρων. Για τα ακίνητα κατοικίας σε δέκα δόσεις, εντός 30 μηνών και για τα ακίνητα άλλης χρήσης σε οκτώ δόσεις εντός 32 μηνών.

- Για τους χώρους που διατηρούνται δεν οφείλονται αναδρομικά οποιοιδήποτε φόροι.

- Η διατήρηση των χώρων δεν μεταβάλλει τα στοιχεία των δηλώσεων ακινήτων (Ε9) και δεν επηρεάζει το φόρο ακίνητης περιουσίας. Επιπλέον, για τους διατηρούμενους χώρους δεν τροποποιούνται τα δημοτικά τέλη.

Το κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής:
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ