Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αναστολή αποφάσεων "δείχνει" η απάντηση Χριστοφιλοπούλου για το Γυμνάσιο -Λύκειο Καλλιάνων. Επανεξετάζονται τα δημοτικά Μουλκίου και Αγιονορίου. Απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση του βουλετή της ΝΔ Κώστα Κόλλια για τις συγχωνεύσεις των σχολείων στην Κορινθία έδωσε η υφυπουργός Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου..

ΠΗΓΗ : Jenny's World

Η υπουργός επιβεβαίωσε ουσιατικά   τις πληροφορίες που το Jenny's World είχε αναφέρει πριν απο λίγο καιρό... αλλά και τις  δηλώσεις του υπουργού Πάνου Μπεγλίτη, για επανεξέταση κάποιων περιπτώσεων. Η κ. Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωσε τον βουλευτή πως  επίκειται   μία διορθωτική απόφαση, ενώ σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν προβλήματα που αφορούν τις υποδομές στα σχολεία υποδοχής, μπορεί να υπάρξει αναστολή των αποφάσεων. 
Ιδιαίτερα θετικά φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται η περίπτωση του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων των Καλλιάνων, για τα οποία η κ. Χριστοφιλοπούλου φαίνεται ότι έχει κατανοήσει τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την κατάργησή τους και με διαβεβαίωσε ότι έχει δοθεί εντολή να γίνουν επιτόπιες επισκέψεις και συζητήσεις με τους τοπικούς παράγοντες.
Πέρα από αυτήν την περίπτωση, η κ. Υπουργός έδωσε τη διαβεβαίωση στον κ. Κόλλια , ότι επανεξετάζονται πολλές από τις περιπτώσεις που ανέφερα,  με προτεραιότητα στα Δημοτικά Σχολεία Μουλκίου και Αγιονορίου.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρει για τις περιπτώσεις αυτές:
"Η εντύπωση που αποκόμισα είναι ότι θα παραμείνουν ως έχουν. Βεβαίως, της ζήτησα να αναθεωρήσει συνολικά την απόφαση 440 που αφορά τις υπόλοιπες περιοχές της ορεινής Κορινθίας και τα σχολεία όπως του Σπαθοβουνίου, Ροζενών κλπ, αφού προηγουμένως αξιολογήσει τις αποφάσεις και τις προτάσεις που έχουν διατυπώσει οι αντίστοιχες δημοτικές αρχές.
Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι έμπρακτα το Υπουργείο αναθεωρεί κάποιες αποφάσεις, ωστόσο θέλω να επισημάνω ότι η κ. Υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι περιπτώσεις που θα επανεξεταστούν θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες και στοχευμένες, όπου υπάρχει πρόβλημα με τις μετακινήσεις ή τις υποδομές και αυτή η δήλωση προσωπικά με προβληματίζει. Γι’ αυτό δεν εφησυχάζουμε. Σκοπός δεν είναι η διευθέτηση μιας ή δυο περιπτώσεων. Σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι σχολεία σε ορεινές, δύσβατες περιοχές, με χιόνια και παγετό, θα παραμείνουν ανοιχτά και ότι οι μικροί μαθητές δεν θα εκτίθενται στους κινδύνους που δημιουργούν αυτές οι συνθήκες στη μετακίνησή τους. Να διατηρήσουμε τα σχολεία που έχουν αυξητικές τάσεις στον αριθμό των μαθητών και άμεσες προοπτικές για ανάπτυξη. Θέλουμε να κρατήσουμε ακέραιο τον κοινωνικό ιστό στην επαρχία της Κορινθίας, θέλουμε παιδιά και γονείς να παραμείνουν στα χωριά για να τους δίνουν ζωή και προοπτική.»

Θέμα με την ενημερότητα στη «Μπάρτσα»!

Η Κόρινθος φαίνεται ότι είναι η μία από τις ομάδες που έχουν πρόβλημα με την εγκυρότητα των πιστοποιητικών της στην football league 2.


Ο ΠΑΣ Κόρινθος είναι ένα από τα δύο σωματεία για τα οποία διαπίστωσε παρατυπίες η Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ.
Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ομοσπονδία, ανακαλούνται τα δελτία όσων ποδοσφαιριστών αποκτήθηκαν με μεταγραφή τον Ιανουάριο από τους δύο συλλόγους, ενώ επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ στην κάθε ομάδα!

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ γιά τον ΠΑΣ Κόρινθος:

-Με την υπ΄ αριθμ. 667/2011 ομόφωνη απόφασή της ανακαλεί τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ που εκδόθηκαν τη μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου 2011, λόγω δόλιας έκδοσής τους, σύμφωνα με το άρθρο 34, παράγραφος 1γ του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων. Τα ανακαλούμενα δελτία είναι τα ακόλουθα:

1. Χουστουλάκης Αναστάσιος (αριθμός δελτίου: 1155146)
2. Μπένος Πολύκαρπος (αριθμός δελτίου: 1272416)
3. Μαρίνος Νικόλαος (αριθμός δελτίου: 1159453)
4. Τσουλάκος Σταύρος (αριθμός δελτίου: 1138607)

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΣ Κόρινθος χρηματική ποινή ύψους πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 34, παράγραφος 1γ του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων.
Αποστέλλει το φάκελο της υπόθεσης στα αρμόδια όργανα.


Το ποσό των 8.560 ευρώ καλείται να πληρώσει το ΤΑΠ Κόρινθος για την προσφυγή που κατέθεσε ο Δημήτρης Ζουλιώτης.Στον πρώην ποδοσφαιριστή της «Μπάρτσα» έχει επιδικαστεί το ποσό των 8.560 ευρώ και σε περίπτωση που δεν το καταβάλλει, τότε η ομάδα κινδυνεύει με αφαίρεση δύο βαθμών.
Η απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου:

«Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΟΥΛΙΩΤΗ κατά του Τ.Α.Π. με την επωνυμία «Τ.Α.Π. Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ». Υποχρεώνει το καθού Τ.Α.Π. στην άμεση εξόφληση του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των 8.360,00 ευρώ στον αιτούντα ποδοσφαιριστή, νομιμοτόκως, από την επίδοση της προσφυγής μέχρι την πλήρη εξόφληση, καθώς και της επιδικασθείσης δικαστικής του δαπάνης εκ ποσού 200,00 ευρώ, σύμφωνα με το διατακτικό της υπʼ αριθμ. 348/2010 απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο.
Επιβάλλει στο καθού Τ.Α.Π., για την περίπτωση της μη αμέσου ως άνω εξοφλήσεως του συνολικού ποσού των 8.560,00 ευρώ, τις εξής ποινές: α) της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του ανωτέρω ποσού στον αιτούντα ποδοσφαιριστή και β) της αφαίρεσης δυο βαθμών
».


Στην ΕΠΟ ο Μαυρονάσιος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η «Μπάρτσα» είναι το ένα από τα δύο σωματεία από το νότιο όμιλο της football league 2 που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε η Κόρινθος θα υποβιβαστεί αυτομάτως στη Δʼ Εθνική.
Ο πρόεδρος της «Μπάρτσα» Σωτήρης Μαυρονάσιος αρνήθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την εγκυρότητα των πιστοποιητικών της και τόνισε ότι κανείς δεν έχει ενημερώσει το ΤΑΠ για το συγκεκριμένο ζήτημα:
«Δεν μας έχει ενημερώσει κανένας. Δεν υπάρχει θέμα, γιατί δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα».
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του onsports ο πρόεδρος της ομάδας, Σωτήρης Μαυρονάσιος, κλήθηκε και βρίσκεται στα γραφεία της ΕΠΟ για να δώσει εξηγήσεις για το θέμα που έχει προκύψει.
Τις επόμενες ώρες αναμένονται εξελίξεις.

Αναβάλεται το φιλικό με την Ελλάδα ΒέλουΑύριο (20/5) ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το δεύτερο φιλικό για την Κόρινθο με αντίπαλο την Ελλάς Βέλου. Η αναμέτρηση αναβλήθηκε και πλέον οι παίκτες της Κορίνθου θα συναντηθούν στις 17.00 και αντί για φιλικό απλός θα προπονηθούν.


Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών σε ΑΕΙ, ΤΕΙ – Άνοδος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, πτώση ΠΑΣΠ



Πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές για μία ακόμη χρονιά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με 41,3% στα ΑΕΙ και 50,62% στα ΤΕΙ. Σε υποτονικό και χωρίς μεγάλη προσέλευση οι εκλογές, με την ΠΑΣΠ να χάνει δυνάμεις, την Πανσπουδαστική να κερδίζει και μικρή πτώση να εμφανίζουν  παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (διότι συνήθως κάθε παράταξη δίνει διαφορετικά αποτελέσματα), σε 197 συλλόγους από τους 206 των ΑΕΙ, ψήφισαν 79.631 με έγκυρα 75.522.
Έλαβαν: ΔΑΠ ΝΔΦΚ 41,3%, ΠΑΣΠ 27,09%, ΕΑΑΚ 8,55%, ΠΣΚ 13,25%, ΑΓ.ΚΙΝ. 0,32%, ΑΡ.ΕΝ 4,74%
Στα ΤΕΙ, σε 60 συλλόγους επι συνόλου 75 ψήφισαν 40.122 με έγκυρα 38.906. Έλαβαν:
ΔΑΠ ΝΔΦΚ 50,62%, ΠΑΣΠ 31,01%, ΕΑΑΚ 1,65%, ΠΣΚ 11,39%, ΑΡ.ΕΝ 1,33%, ΑΓ. ΚΙΝ. 00,4%
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσαν οι ίδιες οι παρατάξεις, η ΔΑΠ δίνει αύξηση των δυνάμεων της μέχρι και 5 μονάδες, ενώ θεωρεί ότι η ΠΑΣΠ έπεσε μέχρι και 8 μονάδες. Δίνει αύξηση περίπου δύο μονάδων στην ΠΣΚ.

Η Πανσπουδαστική (ΠΣΚ),  επιβεβαιώνει μικρή άνοδο στις δυνάμεις της (17,91% εφέτος σε 89 από 200 συλλόγους, ενώ πέρυσι είχε καταγράψει 17,52%). Έδωσε επίσης άνοδο στις δυνάμεις της ΔΑΠ (29,67% εφέτος, 27,51% πέρυσι) και μικρή πτώση στις δυνάμεις της ΠΑΣΠ (29,18% εφέτος, 30,58% πέρυσι). Πτώση έδωσε και στις παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του Συνασπισμού.

Ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ Μιχάλης Νικηφόρος παραδέχτηκε, μιλώντας στο «Βήμα»,  αναγνώρισε μικρή πτώση των ποσοστών της παράταξής του και αντίστοιχη μικρή άνοδο των δυνάμεων της ΔΑΠ.

Για ήττα της ΠΑΣΠ μιλά η Νεολαία του ΣΥΝ: «Το γεγονός ότι η Αριστερή Ενότητα, όχι απλά διατήρησε τις δυνάμεις της μέσα σε ένα πολύ δύσκολο κλίμα, αλλά σε πολλούς συλλόγους εμφανίζει σημαντική άνοδο, αποτελεί παρακαταθήκη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας» αναφέρει στην ανακοίνωση της.
eklogika.gr

Υπό κτηματογράφηση Δερβένι , Ξυλόκαστρο , Κιάτο , Βέλο , Λουτράκι , Αγ. Θεόδωροι ...

Κ. Γελιανίτικων, Δ. Ευρωστίνης(τ.κ.Δερβενίου, τ. Κ. Ευρωστίνης-Ροζενών, τ. Κ. Χελυδορέου, τ. Κ. Λυγιάς, τ. Κ. Στομίου, τ. Κ. Σαρανταπήχου), Κ. Καμαρίου, Κ. Καρυάς, Κ. Κάτω Λουτρού, Κ. Λυκοποριάς, Κ. Μελισσίου, Δ. Ξυλόκαστρου, Κ. Πιτσών, Κ. Συκέας, Κ. Διμηνιού, Κ. Κάτω Διμηνιού, Κ. Μουλκίου, Κ. Πάσιου, Δ. Σικυώνος (Κιάτου), Κ. Σικυώνος (Βασιλικού), Δ. Βέλου Νεράντζης (πλην της κοινότητας Νεράτζης), Κ. Ευαγγελιστρίας, Κ. Κρηνών, Κ. Μπολατίου, Κ. Πουλλίτσης, Κ. Ταρσινών, Κ. Αρχαίας Κορίνθου, Κ. Εξαμιλίων, Κ. Ξυλοκερίζης, Δ. Αγίων Θεοδώρων, Κ. Ισθμιας, Δ. Λουτρακίου Περαχώρας

Οι 268 περιοχές που εντάσσονται στο Εθνικό Κτηματολόγιο
Η κτηματογράφηση 268 περιοχών της χώρας προκειμένου να ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο, περιλαμβάνεται σε διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό που προκηρύσσεται μέσα στον Ιούνιο. Η κτηματογράφηση αφορά στους νομούς Ανατ. Και Δυτ. Αττικής, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ξάνθης, Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Νήσων, Κοζάνης, Θεσπρωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσήνης, Λακωνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αχαϊας, Εύβοιας, Βοιωτίας,  Θα καταγραφούν περίπου 2,6 εκατ. δικαιώματα και θα καταχωριστούν στο Κτηματολόγιο 4,7 εκατ. στρέμματα (Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τις προς κτηματογράφηση περιοχές, σε κάθε νομό).
Ο συνολικός προϋπολογισμός της κτηματογράφησης, είναι  111,2 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Πρόκειται για τα πρώτα έργα κτηματογράφησης του Ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου, που έχει εκπονήσει η εταιρεία με σκοπό την σταδιακή ένταξη των υπολοίπων περιοχών της χώρας στο Κτηματολόγιο μέχρι το 2020.
Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος κτηματογράφησης θα έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο όλα τα μεγάλα αστικά συγκροτήματα της χώρας, καθώς και οι αναπτυσσόμενες παράκτιες περιοχές.
Οι νέες μελέτες κτηματογράφησης θα υλοποιηθούν με βελτιωμένες τεχνικές προδιαγραφές σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα και συγκεκριμένες προβλέψεις για την επιτάχυνση της ανακήρυξης των αναδόχων.

eklogika.gr

Διάβημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Μίκη Θεοδωράκη και το Γιώργο Κασιμάτη: συνάντηση ευθυνών και καθαρών εξηγήσεων

Συνάντηση με συνταγματική και πολιτική βαρύτητα ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Καρόλου Παπούλια, με τον Μίκη Θεοδωράκη, ιδρυτή της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών και τον Γιώργο Κασιμάτη, καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου και μέλος της Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης.
Οι δύο άντρες κατέθεσαν στον Πρόεδρο υπόμνημα με τις θέσεις της Κίνησης για την δεινή κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα μετά την υπογραφή του Μνημονίου και των Δανειακών Συμβάσεων και του ζήτησαν να ασκήσει το κύρος που αντλεί από το Σύνταγμα και τον Ελληνικό Λαό για να μπορέσει να πείσει την κυβέρνηση ώστε να απαλειφθούν όλες οι Συμβάσεις Δανεισμού, που είναι αντίθετες προς τις θεμελιώδεις αρχές του Δικαίου και επονείδιστες για τον Ελληνικό Λαό.

Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα: η επιδείνωση της κατάστασης με στοιχεία

Ενημερωτικό σημείωμα του Κ. Χατζηδάκη

Με την ανάπτυξη να παραμένει το μεγάλο ζητούμενο, το πρόβλημα της ρευστότητας οξύνεται, η επιχειρηματικότητα επιβαρύνεται και  η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας επιδεινώνεται. Η κυβέρνηση αρκείται σε διάφορες διακηρύξεις, ωστόσο τα γεγονότα τη διαψεύδουν.

Ανταγωνιστικότητα

Μόλις χθες ανακοινώθηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο στον τομέα της ανταγωνιστικότητας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του International Institute for Management and Development (IMD), που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, η Ελλάδα κατέλαβε την 56η θέση μεταξύ 59 χωρών, που μελετώνται διεθνώς από το Ινστιτούτο. Έτσι, σημείωσε πτώση κατά 10 θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο χρόνο!


Έκθεση IMD για την ανταγωνιστικότητα

Θέση της Ελλάδας
2010
2011

Ως προς την «οικονομική αποδοτικότητα»
48η
58η
-10 θέσεις
Ως προς την «κυβερνητική αποτελεσματικότητα»
54η
56η
-2 θέσεις
Ως προς την «επιχειρηματική αποτελεσματικότητα»
45η
53η
-8 θέσεις
Συνολικά
46η
56η
-10 θέσεις



Γ. Μιχελάκης για τις σημερινές δηλώσεις του βουλευτή κ. Π. Καμμένου,

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για τις σημερινές δηλώσεις του βουλευτή κ. Π. Καμμένου, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης δήλωσε:

«Μίλησε, ήδη, για το θέμα αυτό ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, ο κ. Κ. Τασούλας.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, όποιος εκφράζει τέτοιες απόψεις, οφείλει να φέρνει και τα στοιχεία που τις αποδεικνύουν».

Είμαστε και εμείς εδώ

Μην ξεγράφετε τους νέους


Βλέποντας τον κόσμο σήμερα βλέπω παράνοια.

Παράνοια είναι το να κάνεις κάτι χίλιες φορές με το ίδιο αποτέλεσμα και να πιστεύεις ότι την χιλιοστή πρώτη θα βγει κάτι διαφορετικό.

Βλέπω παιδιά που δεν βρίσκουν δουλειά, γιατί αφενός δεν βρίσκουν τον λόγο να τους εκμεταλλεύονται για ένα κομμάτι ψωμί και αφετέρου είναι ικανοποιημένοι κάτω από την οικονομική προστασία των γονέων τους.

Βλέπω νέους να μην κάνουν αυτό που ονειρεύονται γιατί ποτέ δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να το κάνουν.

Ένας από τους δυο πρέπει να οδηγηθεί φυλακή .


Εάν τελικά είναι αλήθεια τα όσα λέει ο Καμμένος ... είμαστε καμμένοι απο χέρι και εμείς ...σαν λαός , σαν χώρα , σαν πολιτισμός . Στην περίπτωση που ο βουλευτής κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για έμμισθο μπρόκερ δύο λύσεις υπάρχουνε και καμία μα καμιά άλλη . Ή ο βουλευτής να αποδειχτεί ότι συκοφαντεί μη μπορώντας να αποδείξει τα όσα ισχυρίστηκε και να οδηγηθεί φυλακή , ή να αποδείξει τα όσα ισχυρίστηκε και να οδηγηθεί ο πρωθυπουργός φυλακή . Ο κόσμος είναι
 αγανακτισμένος και δεν θέλει πια ούτε ημίμετρα ουτε συμβιβασμούς η κατηγορία δημιουργεί μείζων πολιτικό ζήτημα και φτάνει μέχρι και στα όρια της εσχάτης προδοσίας . Επειδή έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τις συστάσεις των εξεταστικών επιτροπών , όπου τελικά τους "αθωώνουν" προδικάζουμε ότι η μόνη ικανοποιητική ροή  και κατάληξη της σημερινής κατηγορίας προς τον πρωθυπουργό είναι μια : ένας από τους δυο πρέπει να οδηγηθεί φυλακή .
Απλή λογική .
http://www.peramatozoa.info/

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - Συναίνεση στο Λάθος;

Η συζήτηση για συναίνεση, που τροφοδοτείται με αμείωτη ένταση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, τείνει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.    
Και τα προβλήματα αυτά είναι : πρώτον, η ορθότητα των μέτρων που έχουν παρθεί και δεύτερον η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.
Γι’ αυτό και προκύπτουν βασικά ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις.
Επειδή η όποια συναίνεση καθορίζεται πρωτίστως από το περιεχόμενο της ασκούμενης πολιτικής, τι είδους συναίνεση μπορεί να δοθεί :
  • σε μέτρα που, αποδεδειγμένα, είναι σε λάθος κατεύθυνση;
  • σε πολιτικές που οδηγούν μαθηματικά στο «γκρεμό»;
Τι είδους συναίνεση μπορεί να δοθεί, και μάλιστα ως λευκή επιταγή, σε ένα κυβερνητικό σχήμα το οποίο, αν και διαθέτει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεν αντιμετώπισε δομική αντιπολίτευση, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Οκτώβριο του 2009:
  • έχει καταγράψει τραγικές επιδόσεις στους στόχους που έχουν τεθεί;
  • έχει επιδείξει ανικανότητα στη διαχείριση κάθε προβλήματος στην οικονομική και κοινωνική σφαίρα;
  • σπαράσσεται από δημόσιες και υπόγειες διαφωνίες μεταξύ των υπουργών;  
  • πάσχει από χρόνια έλλειψη συντονισμού και ενιαίου κέντρου αποφάσεων;
  • έχει οδηγήσει τους πολίτες σε καθολική κατάθλιψη και απαισιοδοξία για το μέλλον;
Η Νέα Δημοκρατία με αίσθημα ευθύνης είχε θέσει τους όρους της στήριξής της εγκαίρως, ήδη πριν το Μνημόνιο 1. Και τήρησε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της. Ψήφισε κάθε μέτρο που θεώρησε ότι έστω και στο ελάχιστο ήταν προς όφελος της οικονομίας και της χώρας. Αλλά στάθηκε ενάντια, με όποιο κόστος, σε κάθε απόφαση που ήταν αδιέξοδη και άδικη.
Η στάση αυτή δικαιώθηκε, δυστυχώς, από τις εξελίξεις. Επί ένα έτος η καταιγίδα των μέτρων αποδείχθηκε «πίθος των Δαναΐδων». Θυσίες χαμένες, κόποι μάταιοι για να φθάσουμε σε χειρότερο σημείο.
Και στις νέες συνθήκες, η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς:
  • Παρουσίασε το Ζάππειο ΙΙ, το επικαιροποιημένο σχέδιό της για την έξοδο από την κρίση, ένα πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ρεαλιστικό και αποτελεσματικό -έκανε αυτό που δεν έκανε ως σήμερα κανένα κόμμα που ήταν στην αντιπολίτευση.
  • Ξεκαθάρισε ότι κάθε μέτρο, κάθε απόφαση που είναι προς όφελος του τόπου θα έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας – θέση σαφής και αναμφισβήτητη.
  • Τόνισε ότι συναίνεση εννοείται αποκλειστικά και μόνον ως συμφωνία σε βασικές πολιτικές κατευθύνσεις, με μοναδικό και αδιαπραγμάτευτο γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας -τίποτε άλλο εκτός από αυτό.
  • Δήλωσε ότι παροχή συναίνεσης δεν εννοείται ούτε ως επικοινωνιακό τέχνασμα, ούτε ως άλλοθι στο λάθος.
Εν κατακλείδι, η Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζει σε όσους υπαγορεύουν την άνευ όρων ταύτιση των θέσεων των ελληνικών κομμάτων ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1974 με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και στους θεσμούς της χώρας.
Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελέσει το συγκυριακό άλλοθι της αλλοίωσης των βασικών αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος, ούτε να εξαναγκάσει σε αποφάσεις και ενέργειες που θα πλήξουν τους πολίτες και τον τόπο.

Πάνος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας,  Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας

:
Η Επιτροπή Παιδείας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης της Ν.Δ. συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Αναπληρωτή Τομεάρχη κ. Σπύρου Ταλιαδούρου και του Συντονιστή της Επιτροπής  κ. Κωνσταντίνου Σούτσα, με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στην αναστολή εισακτέων σε 24 Τμήματα των Τ.Ε.Ι. και σε 1 του Πανεπιστημιακού Τομέα για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Μετά από διεξοδική συζήτηση των επιχειρημάτων που επικαλέσθηκε το ΥΠΕΔΒ για να αιτιολογήσει την απόφασή του η διαπίστωση είναι ότι:
     

H Δημοκρατική Συμμαχία για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού


Από το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Σε πολύ λίγο χρόνο θα συμπληρωθούν 100 έτη από την έναρξη μιας συστηματικής προσπάθειας των Νεότουρκων και στη συνέχεια δυστυχώς του ίδιου του Τουρκικού κράτους, για το ξερίζωμα και τη φυσική εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου. Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτή η πανάρχαια ιστορική κοιτίδα του Ελληνισμού, έχει πλήρως ερημωθεί από το Ελληνικό στοιχείο. Είναι παρήγορο βέβαια ότι πολλοί κάτοικοι της περιοχής σήμερα, άμεσα ή έμμεσα, αναγνωρίζουν Ποντιακές ρίζες στον εαυτό τους και όταν έρχονται σε επαφή με Έλληνες Ποντίους αναγνωρίζουν σε αυτούς, χορό, τραγούδι, διατροφικές συνήθειες και άλλα ήθη και έθιμα που και οι ίδιοι λίγο πολύ διατήρησαν.
Όσο ήταν τραγική η μοίρα του Ποντιακού Ελληνισμού στην κοιτίδα του, άλλο τόσο έχει προκαλέσει τον πανελλήνιο θαυμασμό με το απίστευτο επίτευγμά του να εγκατασταθεί στην Ελλάδα, να προκόψει και να διαπρέψει διατηρώντας πάμπολλα χαρακτηριστικά από τις πατρογονικές του παραδόσεις.
Η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί όλους τους Έλληνες όπου και να βρίσκονται να μην ξεχάσουν ποτέ τη γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων και τους ίδιους τους Πόντιους συμπατριώτες να συνεχίσουν με την ίδια θέρμη και με την ίδια αποτελεσματικότητα να τιμούν τις παραδόσεις που μετέφεραν στην Ελλάδα από τον μακρινό Πόντο. Να τιμάνε το παρελθόν και να κοιτάζουν πάντα το μέλλον
».


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με μέλη της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας. Αμέσως μετά απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.


Ντ. Μπακογιάννη: Είναι απολύτως αλήθεια ότι τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί, φοβούμαι και τα μέσα ενημέρωσης, δεν λένε την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό. Λένε μισόλογα και κρύβουν την πραγματικότητα. Έχουν υποχρέωση όλοι να πουν την αλήθεια και ταυτόχρονα να καθίσουν σε ένα τραπέζι να συνεννοηθούν, για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την κρίση, γιατί υπάρχει διέξοδος. Μόλις είδα τους τριτέκνους. Η διέξοδος δεν είναι να κόψεις τα λεφτά που θα δημιουργήσουν κοινωνική έκρηξη, διέξοδος είναι να κόψεις από το σπάταλο ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Δημοσιογράφος: Θεωρείται ότι στην παρούσα φάση είναι ευφυές να πάμε σε πρόωρες εκλογές;

Ντ. Μπακογιάννη: Πιστεύω ότι οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές, διότι θα επιβάρυναν ακόμα περισσότερο τα ελλείμματα της χώρας και την ελληνική οικονομία, πόσο μάλλον σε τουριστική περίοδο. Αλλά στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αν το κομματικό σύστημα δεν καταφέρει να συνεννοηθεί, τότε δεν υπάρχει άλλη λύση παρά αυτή που θα επιβάλλει ο λαός.
 

Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα κ. Νίκος Καντερές, Βουλευτής Αττικής και κα Διονυσία Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Επικρατείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1993, με στόχο να στρέψει την προσοχή της κοινωνίας των πολιτών και των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο προς την ξεχωριστή σημασία που διαδραματίζει η ποικιλία των ζωικών και φυτικών ειδών για την ανθρώπινη ύπαρξη. Ειδικά ο φετινός εορτασμός της, την ερχόμενη Κυριακή 22/5, συμπίπτει με την έναρξη της «δεκαετίας των Ηνωμένων Εθνών για τη βιοποικιλότητα 2011-2020», που στόχο έχει την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών για την προστασία και τη διατήρησή της και στη χώρα μας.
Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιοποικιλότητα, δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει, μέχρι σήμερα, να θεσπίσουμε ολοκληρωμένους και αποτελεσματικούς μηχανισμούς διατήρησης και προστασίας της. Σήμερα, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα συμμόρφωσης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, χωρίς όμως ουσιαστικά να έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα για την κατάσταση διατήρησης των οικοσυστημάτων των προστατευόμενων περιοχών. Το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι τόσο θεσμικό, αλλά κατά κύριο λόγο οφείλεται στη διοικητική αδυναμία και την επιχειρησιακή ανεπάρκεια του Κράτους, καθώς οι περισσότερες προστατευόμενες περιοχές αποτελούν ουσιαστικά «πάρκα στα χαρτιά». Γι’ αυτό είναι ανάγκη, πέραν των άλλων παρεμβάσεων, να συνυπολογίζουμε στις πολιτικές μας για τη βιοποικιλότητα και την οικονομική της διάσταση, που άλλωστε αποτελεί και τη διεθνή τάση, η οποία επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη παγκόσμια διάσκεψη στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας. Οφείλουμε, λοιπόν, να συνδέσουμε την προστασία της με οικονομικά κίνητρα, καθώς για πολλές τοπικές κοινωνίες η επιβίωσή τους εξαρτάται από το βαθμό διατήρησης και αξιοποίησής της.

Δημοσκόπηση Public Issue: Κυριαρχούν οργή, απογοήτευση και μαύρες προβλέψεις

 

Απολύτως απογοητευμένοι αλλά και αγανακτισμένοι είναι οι έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, που έγινε για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 40 % των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί πάνω από 20 χρόνια για να αποπληρώσει το χρέος της και άλλο ένα 29% λέει 10 έως 20 χρόνια (πριν από ένα χρόνο τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 18 % & 16 %). Το 64% θεωρεί πιθανή την χρεοκοπία της Ελλάδας (38% πριν ένα χρόνο) και μόλις το 32 % δεν πιστεύει σε αυτό το ενδεχόμενο.
Μόνο τι 17% συμφωνεί να συνεχίσει η Ελλάδα να τηρεί τους όρους του μνημονίου και να πληρώσει όλο το χρέος, 53% ζητάει διαπραγμάτευση με τους δανειστές και πληρωμή μέρους του χρέους ενώ άλλο ένα 17% προτείνει στάση πληρωμών προς τους δανειστές.
Σε ότι αφορά τα συναισθήματα που κυριαρχούν στο λαό το 82% δηλώνει οργή, απογοήτευση, ανησυχία, ντροπή και λύπη. Από αυτά κυρίαρχα είναι η οργή (29%) και η απογοήτευση (18%).
Το 75% έχει αρνητική γνώμη για το ΔΝΤ, το 655 θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν ωφελήθηκε από την παρουσία του, ενώ το 69% ζητάει την απομάκρυνσή του.
Αρνητική στάση έχει το 52% και για την Κεντρική Ευρωπαϊκή τράπεζα αν και το 59% τάσσεται θετικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι έλληνες θεωρούν πολύ πιθανό σύμφωνα με την δημοσκόπηση - έρευνα της Public Issue να αυξηθεί περισσότερο η ανεργία (97%), να αυξηθεί η φτώχεια (93%), να κλείσουν πολλές επιχειρήσεις (92%) , να υπάρξει κύμα μετανάστευσης ελλήνων στο εξωτερικό (83%), να ιδιωτικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ (82%), να υπάρξει κοινωνική έκρηξη (78%), να προκύψουν κυβερνήσεις συνεργασίας (65%), να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων (62%), να ενισχυθούν τα μικρά κόμματα (59%).
Πάντως το 62% των ερωτηθέντων είναι αντίθετο με το Μνημόνιο, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue, ενώ υπέρ του Μνημονίου τάσσεται το 15%.
Το 69%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση πιστεύει ότι το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος, έναντι 24% που θεωρεί πως είναι. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην έρευνα του Απριλίου ήταν 62 και 30%.
Τέλος το 33% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Public Issue, θεωρεί ότι υπεύθυνοι για την κατάσταση είναι οι πολιτικοί, το 21% οι ελληνικές κυβερνήσεις, το 13% η κακοδιαχείριση, το 13% η διαφθορά και ένα 11% όλοι οι Έλληνες.
Δείτε όλη τη δημοσκόπηση της Public Issue

http://www.eklogika.gr/news/4854

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ.ΔΕΔΕ, ΓΙΑ ΤΗ 19η ΜΑΪΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

H 19η Μαΐου ορίστηκε ως ημέρα εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού ελληνισμού, από την ελληνική Βουλή το 1994. Η μαύρη σελίδα της ιστορίας γράφτηκε την περίοδο 1914-1923 με την εξόντωση 350.000 περίπου Ποντίων από το Τουρκικό καθεστώς με το πρόσχημα της κάθαρσης.
             Οι Έλληνες του Πόντου, ζωντανός λαός, με πλούσια ιστορία, ανεπτυγμένο το αίσθημα της αγάπης για την πατρίδα και μεγάλη προσφορά στον ελληνικό πολιτισμό, χάραξαν τη δική τους πορεία κάτω από αλλεπάλληλα χτυπήματα εξαθλίωσης, κακουχιών και διωγμών, μέχρι την πράξη της συλλογικής σφαγής και της εξόντωσής τους. Ο ξεριζωμός δεν έκαμψε το φρόνημα του Ποντιακού ελληνισμού που συνέβαλλε αποφασιστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας και αντιστάθηκε σθεναρά στις όποιες κακουχίες. Οι Πόντιοι στην Ελλάδα, προσέφεραν έργο με τις ικανότητες, την υπομονή και την εργατικότητά τους και μετέβαλλαν  τις δημογραφικές ισορροπίες του μέχρι τότε ελληνικού κράτους.
Η 19η Μαΐου είναι ημέρα αυτογνωσίας και αυτοσυνείδησης για ολόκληρο τον ελληνισμό. Διατηρεί τη μνήμη ζωντανή των απανταχού Ελλήνων που συνεχίζουν να αγωνίζονται για την αναγνώριση και την απόδοση ευθυνών παρά το γεγονός άρνησης της ύπαρξης Γενοκτονίας από την Τουρκική πλευρά.
Στη νέα σημερινή Εθνική προσπάθεια, η μνήμη είναι ικανή να αφυπνίζει την εθνική συλλογική μας ταυτότητα και να διαχέει στη παγκόσμια ελληνική κοινότητα μηνύματα ενότητας, ελευθερίας, δημοκρατίας, ειρήνης και αλληλεγγύης.

Ημέρα Μνήμης Ποντιακής Γενοκτονίας. Να στεγνώσουν τα λαρύγγια μας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
19 Μαΐου σήμερα. Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που νιώθουμε πιο ασήκωτο το βάρος της στους ώμους μας. Η πρώτη χρονιά που συνειδητοποιούμε πως ζούμε ξανά μια βαριά εθνική ήττα. Άλλη μια απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Πέρσι, δεν είχαμε προλάβει να το πολυκαταλάβουμε. Πολύ φρέσκο το μνημόνιο, πολύ «ασφαλές» το «καταφύγιο», ετοιμαζόμασταν να υποδεχθούμε και τον Ερντογάν με πολυπληθή συνοδεία…

Θυμάστε; 21 Μαΐου μας είχε κουβαληθεί – πάλι καλά που δεν έκανε απόβαση σαν τον Μουσταφά Κεμάλ δυο μέρες νωρίτερα να συμπέσει με την (λέμε τώρα) δική τους 19η Μαΐου, που την ονόμασαν... Γιορτή της Νεολαίας, αλλά βέβαια σε ανάμνηση της απόβασης του σφαγέα μας στη Σαμψούντα!

Αργόστροφο το ελληνικό πολιτικό σύστημα - Πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη της Ελλάδας

Της Σοφίας Βούλτεψη

Δέσμια των πολιτικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών των δανειστών της είναι η γονατισμένη Ελλάδα, καθώς εντείνονται οι πανταχόθεν πιέσεις που δέχεται η χώρα μας.

Μετά τον Φινλανδό Επίτροπο Όλι Ρεν, στον οποίο με απαράδεκτη καθυστέρηση (και αφού έθεσε ως όρο για την εκταμίευση του δανείου την «σύμπραξη» όλων των πολιτικών δυνάμεων) απάντησε το ελληνικό πολιτικό σύστημα, χθες έκανε νέα θεαματική εμφάνιση και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης - Οι Φίλοι των Κωφαλάλων Θεσσαλονίκης - Κατασκήνωση από Δευτέρα 11 έως Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Σας κοινοποιούμε σχετική επιστολή του ιδρύματος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΚΩΦΑΛΑΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
«Οι Φίλοι των Κωφαλάλων Θεσσαλονίκης (έτος ίδρυσης 1973), διαθέτουμε στον ορεινό όγκο του Μπέλλες, σε υψόμετρο 600 μέτρα, κατασκηνωτικό χώρο 60 στρεμμάτων, με αιωνόβια πλατάνια και εκτεταμένη θέα προς τη λίμνη Κερκίνη. Κάθε χρόνο οργανώνουμε θερινή κατασκηνωτική περίοδο σε μόνιμα κτίσματα διαμονής για παιδιά βαρήκοα, κωφά, κωφάλαλα και ακούοντα αδέλφια τους.
Η κατασκηνωτική περίοδος του 2011 εκτείνεται από την Δευτέρα 11 έως Σάββατο 23 Ιουλίου. Γίνονται δεκτά αγόρια και κορίτσια από 9 ετών μέχρι 15 ετών. Για κάθε παιδί χρειάζεται Δήλωση Συμμετοχής με υπογραφή γονέα και Ιατρική Βεβαίωση ότι το παιδί μπορεί να συμμετέχει σε κατασκήνωση.
Για κάθε πληροφορία απευθύνεστε στα τηλέφωνα: Αρχηγού: 6972229696, ή Γραφείου: 2310533363, ή 6977626243
Οι Δηλώσεις και Βεβαιώσεις στέλνονται ταχυδρομικώς: Φίλοι Κωφαλάλων Θεσσαλονίκης, Σούτσου 3 Τ.Κ. 54630 ή στο Φαξ: 2310533272
Καθορισμός τόπου συγκέντρωσης και μετάβασης των παιδιών στη Κατασκήνωση θα ανακοινωθεί μετά την παραλαβή Δηλώσεων και Βεβαιώσεων, το αργότερο μέχρι 30 Ιουνίου.»
 

Προσλήψεις τέλος, αρχή απολύσεων

Διπλή εξαγγελία-βόμβα από Παπακωνσταντίνου για το Δημόσιο

Με ένα χρόνο καθυστέρηση η κυβέρνηση αποδέχεται την αρχική πρόταση της τρόικας και προχωράει ακόμα και σε απολύσεις εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ «παγώνει» τις προσλήψεις για μία τετραετία.

Τις κυβερνητικές προθέσεις περί απολύσεων αποκάλυψε στο χθεσινό συνέδριο του Economist ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και μάλιστα εν αγνοία του συναρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος λίγο νωρίτερα δήλωνε ακριβώς τα αντίθετα από τη Βουλή. Τα λεγόμενα των δύο υπουργών, όπως δημοσιεύει σήμερα η «Ελευθεροτυπία», οδηγούν σε μια διαφωνία και μια συμφωνία, που αφορούν:

Περικοπές στις συντάξεις, «µαχαίρι» στις επικουρικές

Επισπεύδονται οι αλλαγές µετά τις πιέσεις της τρόικας

Έρχονται µέσα στους επόµενους µήνες- και πιο σύντοµα απ’ ό,τι υπολόγιζε αρχικά η κυβέρνηση- οι περικοπές των κοινωνικών επιδοµάτων µαζί µε τις ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις αλλά και στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλµατα, µε βάση τις δεσµεύσεις της χώρας προς την τρόικα, σύμφωνα με τα «Νέα».
Παράλληλα, θα αρχίσει η εφαρµογή του πλαφόν στις κύριες συντάξεις, όπως προβλέπεται από τον νόµο Σιούφα, ώστε να εκλείψουν τα φαινόµενα «παράτυπου υπολογισµού». Σύµφωνα µε πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουµάνη, θα µπει πλαφόν µε ενεργοποίηση του νόµου Σιούφα, ώστε οι συντάξεις που δίνονται να αντιστοιχούν στις εισφορές που καταβάλλουν οι εργαζόµενοι µε στόχο να µην υποθηκευτεί το µέλλον των Ταµείων.
Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σχεδιάζει την επαναφορά σχετικής ρύθµισης του Ν. 2042/92, η οποία ανέφερε ότι το καθαρό ποσό κύριας σύνταξης στο ΙΚΑ δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 2.340 ευρώ και στα Ταµεία των ∆ΕΚΟ - τραπεζών τα 2.775 ευρώ.
Το πρόβληµα σήµερα στα Ταµεία ∆ΕΚΟ - τραπεζών έγκειται στο ότι στον υπολογισµό της κύριας σύνταξης υπολογίζονται παρατύπως και διάφορα επιδόµατα µε αποτέλεσµα να παραβιάζεται το πλαφόν.
Σύµφωνα µε κυβερνητικές πηγές, ασκούνται πιέσεις από την τρόικα ώστε οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις να αρχίσουν από 1.7.2011 και όχι από 1.1.2012. Ωστόσο, από το υπουργείο Εργασίας τονιζόταν χθες ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αναλογιστικές µελέτες. Παρ’ όλα αυτά, χθεσινοβραδινές πληροφορίες τόνιζαν ότι είναι πιθανό σε κάποια επικουρικά ταµεία µε σοβαρά προβλήµατα η περικοπή να γίνει από την 1η Σεπτεµβρίου.
Οι µειώσεις που θα επέλθουν στις επικουρικές συντάξεις θα υπολογιστούν µε βάση τις αναλογιστικές µελέτες. Εκτιµάται από το υπουργείο Εργασίας ότι η µείωση θα είναι της τάξης του 5%-6%, ενώ τα συνδικάτα εκτιµούν ότι θα φθάσει και το 30%.

newsbeast.gr

Tο ΔΝΤ χωρίς Στρος Καν

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού, παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του που εστάλει στο ΔΝΤ σήμερα το πρωί.
Ο κ. Ντομινίκ Στρος-Καν , ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2007 για μια πενταετή θητεία, ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του Γενικού Διευθυντή, με άμεση ισχύ. Ο κ. Στρος-Καν έκανε την ακόλουθη δήλωση στην επίσημη επιστολή παραίτησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο:
    "Με απέραντη θλίψη αναγκάζομαι σήμερα να υποβάλω στο Διοικητικό Συμβούλιο την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ.  Αυτήν τη στιγμή η σκέψη μου είναι πρώτα στη σύζυγό μου, την οποία αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε, τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Η σκέψη μου είναι επίσης στους συναδέλφους μου στο ΔΝΤ. Μαζί επιτύχαμε τόσα πολλά τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια. Σε όλους, θέλω να πω ότι αρνούμαι κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς σε βάρος μου. Θέλω να προστατεύσω αυτόν το θεσμό τον οποίο υπηρέτησα με τιμή και αφοσίωση και ιδιαιτέρως, θέλω να αφιερώσω όλη τη δύναμή μου, όλο το χρόνο μου και όλη την ενέργειά μου στο ν΄αποδείξω την αθωότητά μου".
 

Λεηλασία - Λες κι έχει η χώρα χάσει πόλεμο.





Ο Παπανδρέου εγκατέστησε στη χώρα μια Ξένη Δικτατορία και μας ζητά να την υπακούμε το ίδιο όπως ο ίδιος! Αυτό είναι η «συναίνεση»... 

Μπλέξαμε!
Και δεν θα ξεμπλέξουμε...
Ο Παπανδρέου τύλιξε τη χώρα σε μια κόλλα χαρτί-το Μνημόνιο και την παρέδωσε στους σταυρωτές της.
Το Μνημόνιο ήταν ευθύς εξαρχής και σκοπίμως φαρμάκι. Τώρα η χώρα σύρεται ημιθανής -ο γιατρός της, η Τρόικα, της λέει ότι πεθαίνει.
Για να μην πεθάνει τώρα και να πεθάνει αργότερα ο γιατρός θέλει να της χορηγήσει δεύτερο φαρμάκι, το Μνημόνιο Δύο και σε αντίκρισμα της ζητάει ό,τι έχει και δεν έχει.
Μάλιστα,
πρωτοφανές στα διεθνή χρονικά,
θέλουν οι ίδιοι, η Τρόικα, να αναλάβουν την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας,
να πουλάνε οι ίδιοι δηλαδή αυτά που οι ίδιοι θα αγοράζουν!!!
Λεηλασία
Λες κι έχει η χώρα χάσει πόλεμο.
......................................
Και οι Ελληνες, ξεφτιλισμένοι απ' τον ίδιο τους τον πρωθυπουργό διεθνώς, διασυρμένοι και διασυρόμενοι, παρακολουθούν ταπεινωμένοι κι άφωνοι τον αφανισμό τους.
Η Τρόικα έχει βρει και τα κάνει -η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα, το ψητό λαχταριστό. Κι έτσι τώρα
παρόντος του απόντος Πρωθυπουργού -αυτού του ανδρείκελου- υπαγορεύει πολιτική η ίδια!
Υπαγορεύει πολιτική στην Ελλάδα όπως ένας δικτάτορας υπογορεύει συναίνεση. Μάλιστα εκδίδει έδικτον γι' αυτήν τη συναίνεση.
Με έναν λόγο καταργεί το πολίτευμα. Προσπαθεί να υποχρεώσει την αντιπολίτευση σε υποταγή στην κυβέρνηση -δηλαδή σε αυτοαναίρεση!!
Με αυτοκαταργημένη την κυβέρνηση και καταργημένη την αντιπολίτευση
εκτός από την εθνική ανεξαρτησία, χάνεται και η λαϊκή κυριαρχία.
.............................................................................
Πίστευε κανείς (ρητορικόν το ερώτημα) ότι τα ψέματα Παπανδρέου για να πάρει την εξουσία, δεν θα είχαν συνέπειες;
Οτι το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για να περάσει ο Ψευτοθόδωρος το Μνημόνιο, δεν θα είχε συνέπειες;
Πίστευε κανείς ότι η άρση της ασυλίας της χώρας δεν θα έφερνε τους τοκογλύφους στο άβατο του Παρθενώνα;
* * *
Το πολίτευμα έχει καταργηθεί. Πολιτική υπαγορεύει με φάτσιο η Τρόικα. Την εκποίηση του δημόσιου πλούτου θα την κάνουν οι ίδιοι οι αγοραστές του.
Τα διατάγματα, τα τελεσίγραφα και τα διλήμματα άρχισαν: ή μας δίνετε ό,τι γουστάρουμε ή την πέμπτη δόση (της ηρωίνης) του δανείου σας δεν σας τη δίνουμε!
Κι αυτή είναι μόνον η αρχή.
Και τέλος δεν θα έχει...

Επειδή δεν φτάνει να το δεις μόνο μια φορά



Image


Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης
και Διεθνών Σχέσεων
Κορίνθου

66,38 %

Τμήμα Κοινωνικής και
Εκπαιδευτικής Πολιτικής Κορίνθου

51,79 %

Δήλωση Προέδρου ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, Π.Πέππα

Image


Στις 18 Μαΐου, για 24η συνεχόμενη χρονιά γράφτηκε ιστορία. Οι Έλληνες
φοιτητές δήλωσαν με την ψήφο τους στις φοιτητικές εκλογές ότι δεν θέλουν να
κυβερνούν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της πατρίδας μας δυναμικές μειοψηφίες.

Δεν θέλουν τάσεις τραμπουκισμού. Δεν θέλουν να γίνεται το άσυλο των ιδεών,
άσυλο ανομίας. Θέλουν πρόταση και λύση στα προβλήματα της τριτοβάθμιας
εκπαίδευσης. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι πλέον για 24η συνεχόμενη χρονιά πρώτη
δύναμη στην εμπιστοσύνη των φοιτητών.

Ιστορία γράφτηκε και στην Κόρινθο. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου σημείωσε
ποσοστά αυτοδυναμίας και στα 2 τμήματα της πόλης. 51,79% στο τμήμα
Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής και 66,38% στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων
και Πολιτικής Επιστήμης.

Τυγχάνει να γνωρίζω και να συνεργάζομαι προσωπικά με αυτά τα παιδιά, της
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου, χρόνια τώρα. Στα πρόσωπα τους δεν αναγνωρίζω μόνο
νέους ανθρώπους με πάθος και όραμα για ένα καλύτερο αύριο αλλά μια ολόκληρη
γενιά στελεχών που πλέον οφείλουν να σταθούν αυτοδύναμα πρωτοπόροι στην
απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για ένα μέλλον με περισσότερη αξιοπρέπεια.

Στις σύγχρονες απαιτήσεις μιας σκοτεινής εποχής, οι φοιτητές έδειξαν να κρατούν
το διογένειο φανάρι. Η εμπιστοσύνη της φοιτητικής κοινότητας στο μεγάλο «Ναί»
που δήλωσε μέσα από την «πρόταση παιδείας» της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για το μέλλον της
τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, απέναντι στο μόνιμο και στείρο «όχι» άλλων παρατάξεων,
οφείλει να αποτελέσει το παράδειγμα για την ίδια την κοινωνία.

Συγχαίρω θερμά τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου για τη σπουδαία νίκη τους,
κρατώντας τα δικά τους λόγια ότι η νίκη δεν είναι ο στόχος, είναι ένα βήμα πριν
την αρχή.


Παύλος Πέππας

Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας

Ισχυρή η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία


Image


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την
ακόλουθη δήλωση:
 
«Σύνταγμα, Θεσμοί και Αξιοπρέπεια, επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε
κατεύθυνση, ότι και Κυβέρνηση υπάρχει και Αντιπολίτευση υπάρχει και η
Κοινοβουλευτική Δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο, που λέγεται
Ελλάδα».

Εντυπωσιακή εκδήλωση στην Πάτρα της Γραμματείας Γυναικείων της Νέας Δημοκρατίας


Image


Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση πραγματοποιήθηκε το βράδυ
της Δευτέρας, στον ΑΣΤΕΡΑ της Πάτρας, η εκδήλωση της Γραμματείας  Γυναικείων
Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα τα εργασιακά δικαιώματα των Γυναικών,
την οργάνωση και το συντονισμό της οποίας είχε η αν. Γραμματέας Γυναικείων
Θεμάτων ΝΔ Νατάσα Ράγιου.

Με μεγάλη επιτυχία ο αγώνας «Η ΓΕΦΥΡΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ»

Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία διεξήχθη ο δεύτερος ποδηλατικός αγώνας αντοχής την Κυριακή 15-05-2011 μετά από πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο Π.Ο.Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό γυμναστήριο και τον Δήμο Ναυπάκτου, διοργάνωσε τον δεύτερο ποδηλατικό αγώνα «Η ΓΕΦΥΡΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ» στην κατηγορία Μάστερς ( ηλικίες από 30 ετών και άνω).

Προς Δήμαρχο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, Αντιπεριφερειάρχη κο Δέδε και κάθε υπεύθυνο...




 10 ΜΑΙΟΥ 2011
ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΕΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.
ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΑΤΕ, ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ;;;;

Ανώνυμος είπε...



ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΕΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ.
1η ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 63 ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑΜΠΕΛΑ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ FORD ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ.
2η ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΕ. ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΠΟ 100 ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
3η.ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΤΕΤΟΙΟ ΩΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΑΙΑ.



Διαβάστε περισσότερα: Parakato.gr