Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Δραχμή; Ναι! Αλλά πως; Με ποιους;

Ο Κλεισθένης γράφει. Είναι γνωστό ότι οι πολιτικές αποφάσεις και δη οι οικονομικές άλλους τους ωφελούν και άλλους τους ζημιώνουν. Οι πολιτικοί οφείλουν να παίρνουν τις αποφάσεις τους έτσι ώστε η ζημία να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη για όσο το δυνατόν λιγότερους και αντίστοιχα η ωφέλεια να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σε όσο το δυνατόν περισσότερους. Αυτά βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με το σημερινό πολιτικό προσωπικό που παίρνει αποφάσεις με διαφορετικά κριτήρια, άντε στην καλύτερη αποφάσεις στο «πόδι».
Πολλοί ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να χρεοκοπήσει γιατί κάποιοι θα ευνοηθούν απ’ τα CDS. Κανείς τους όμως δεν λέει ότι σήμερα η χώρα υφίσταται τα δεινά της πτώχευσης χωρίς να έχει τυπικά πτωχεύσει και ταυτόχρονα δεν έχει τα πλεονεκτήματα που ακολουθούν μία πτώχευση. Η χώρα καταστρέφεται αλλά τα δάνεια θα πληρωθούν στο ακέραιο σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι πολιτικοί μας υπεύθυνοι και μάλιστα μετατρέπονται σε δάνεια με εμπράγματες εγγυήσεις.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι πιθανή επιστροφή μας σε εθνικό νόμισμα (δραχμή) θα σημάνει την κατάρρευση της χώρας λες και σήμερα η χώρα ευημερεί και ατενίζει αισιόδοξα το μέλλον. Η επιστροφή στην δραχμή χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις σίγουρα θα είναι καταστροφή αλλά και η παραμονή μας στην ζώνη του καταρρέοντος ευρώ πάλι μας οδηγεί στην χρεοκοπία.
Η ιστορία μας διδάσκει ότι όποτε συνδέσαμε το εθνικό μας νόμισμα με ένα ξένο, ισχυρό και σκληρό, υποστήκαμε οικονομική καταστροφή, ας δούμε και την περίπτωση της Αργεντινής.
Όσοι στηρίζουν την επιστροφή της χώρας στην δραχμή, όπως εγώ, θέτουν κάποιες προϋποθέσεις. Πρώτη και βασικότερη προϋπόθεση είναι η αλλαγή του διεφθαρμένου και σάπιου πολιτικού μας συστήματος.
Άρα μιλάμε για πατριωτική κυβέρνηση των Ελλήνων και όχι για κατοχική που εξυπηρετεί τους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους. Εδώ προβάλλεται ο αντίλογος ότι όσοι μετέφεραν τα κλεμμένα στο εξωτερικό θάρθουν και θα αγοράσουν την χώρα «μπιρ παρά». Αν η κυβέρνηση είναι πατριωτική φυσικά αυτά τα «λαμόγια» και θα επιστρέψουν τα κλεμμένα και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Μία άλλη προϋπόθεση είναι να διευκρινιστεί το πόσα, και σε ποιους χρωστάμε. Αυτή η διαδικασία θα μειώσει τόσο το χρέος ώστε η αποπληρωμή του υπολοίπου να είναι κατορθωτή για την οικονομία και τους ήδη καταταλαιπωρημένους πολίτες.
Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το χρέος είναι αποκαλυπτικά του πόσο μεγάλο κομμάτι του είναι απεχθές και δολίως δοσμένο.
Ένα σαθρό αντεπιχείρημα είναι ότι αυτά δεν γίνονται γιατί όλοι οι ιθύνοντες είναι βουτηγμένοι στην διαφθορά και «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Αυτό εκτός του ότι είναι ισοπεδωτικό είναι και αποπροσανατολιστικό. Φυσικά και υπάρχουν στην Ελληνική κοινωνία υγιείς δυνάμεις ακόμη και μέσα στα κόμματα. Η ενεργοποίηση όλων αυτών με ταυτόχρονη απομόνωση-εκδίωξη των «λαδιάρηδων» μπορεί να δώσει ένα υγειές πολιτικό σύστημα που θα κάνει πράξη την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα και θα επιβάλει το δίκαιο τιμωρώντας όσους παρανόμησαν. Όλοι σχεδόν οι πολιτικοί μας μιλάνε τώρα τελευταία πολύ για ανάπτυξη. Το τι θεωρεί ο καθένας τους ανάπτυξη χρήζει διερεύνησης. Ένα ακραίο παράδειγμα. Το να γκρεμίσουμε την ακρόπολη και στη θέση της να χτίσουμε ένα πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρική ενέργειας μπορεί να χαρακτηριστεί αναπτυξιακό μέτρο; Φυσικά και όχι. Γιατί; αφού θα δώσει φτηνή ενέργεια. Ναι! Αλλά με ποιο κόστος;
Το να ξεπουλήσουμε ότι υπάρχει στην χώρα για να γίνουν επενδύσεις και έτσι να έχουμε ανάπτυξη αποτελεί λύση για την Ελλάδα; Φυσικά και όχι. Έχουμε την δυνατότητα να αναπτύξουμε την Ελλάδα μόνοι μας. Οι ευρωλάγνοι στο περιθώριο. Η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, η δραστηριοποίηση του επιχειρησιακού και εργατικού της δυναμικού, η επανεκκίνηση του αγροτικού τομέα κλπ θα βάλουν τις βάσεις για την ανάπτυξη. Θέλει κόπο και χρόνο αλλά μπορούμε.
 Όλα τα άλλα είναι για «αμπελοφιλοσοφίες». Οι συνεχώς αναβαλλόμενες εκλογές αν και απαραίτητες δεν πρόκειται να δώσουν ένα νέο υγειές πολιτικό σύστημα, θα καταδείξουν ότι είναι πολυκερματισμένο και καταρρέον, θα βάλουν όμως γερά θεμέλια για την δομική αλλαγή του. Περιμένοντας την ενεργοποίηση του υγιούς μέρους της κοινωνίας ας έχουμε τουλάχιστον υγεία.

ideoxoros.blogspot.com

Όχι κ. Καρατζαφέρη. Θα πληρώσετε για τις επιλογές σας.


Λειτουργώντας κάτι σαν προπομπός του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος, ο κ. Καρατζαφέρης σήμερα το πρωϊ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο κ. Παπαδάκη, επανέλαβε τους γνωστούς τέσσερις όρους του, προκειμένου να παραμείνει στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου. Ένας από αυτούς είναι ότι μέχρι 15-1-2012, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι θα παραταθεί (άγνωστο πόσο) ο βίος της....
συγκυβέρνησης, διαφορετικά ο ΛΑΟΣ θα αποχωρήσει αμέσως.

Ως αιτιολογία αυτού του όρου του επικαλείται την ανάγκη καρποφορίας των δύσκολων και σκληρών αντιλαϊκών αποφάσεων που θα λάβει εντός των αμέσως επομένων ημερών η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ. Σε διαφορετική περίπτωση διεμήνυσε ότι θα αποχωρήσει από την συγκυβέρνηση τώρα ώστε να προκληθούν εκλογές, ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο. Σε κάποια άλλη μέρα τον ακούσαμε να επικαλείται ακόμα και τον μπαμπούλα της έλευσης της Αριστεράς στην εξουσία, λες και ότι ολόκληρο το πολιτικό, πνευματικό  και μιντιακό σύστημα δεν εξουσιάζεται σήμερα στο παρασκήνιο από αριστεριστές. Απλά θα έρθουν και στο προσκήνιο!!!

Προφανώς ο κ. Καρατζαφέρης, βλέποντας και την κατάρρευση των ποσοστών του ΛΑΟΣ, φοβάται και με το δίκιο του, ότι τα κόμματα που συμμετέχουν στην σημερινή συγκυβέρνηση, θα τα στείλει ο λαός στον πολιτικό καιάδα, μετά τις σκληρές αποφάσεις που θα πάρουν. Γιατί όμως κάτι μας λέει πως, αυτό είναι γενικότερη επιθυμία του πολιτικού συστήματος;

Όχι κ. Καρατζαφέρη και οι υπόλοιποι πολιτικοί, που τυχόν κρύβεστε πίσω από τους όρους Καρατζαφέρη. Αν αποτολμήσετε να πάρετε σκληρές αποφάσεις (για το καλό της χώρας, όπως ισχυρίζεστε), θα πληρώστε αμέσως ενώπιον του λαού και τις επιλογές σας.

Έχετε διέξοδο.
Να έρθετε τώρα στο λαό, να μας εξηγήσετε τι είδους σκληρές αποφάσεις θα λάβει ο καθένας σας και εμείς να αποφασίσουμε.
Διαφορετικά, η τιμωρία του λαού θα είναι αμείλικτη. 
 
hassapis-peter.blogspot.com

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο: Εκατό χρόνια σε 10 λεπτά (1911-2011)

 Γιάννης Στεφανής

Μέσα σε ένα μικρό βίντεο των δέκα λεπτών φυσικά και δεν μπορείς να χωρέσεις όλα τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν τον αιώνα που πέρασε. Όμως τα περισσότερο σημαντικά και αυτά που άφησαν το στίγμα τους σε όλο τον κόσμο, είναι μαζεμένα εδώ...

korinthostv.blogspot.com

Μα τι κακίες σκέφτεται ο γυναικείος εγκέφαλος για τους άνδρες…

Μα τι κακίες σκέφτεται ο γυναικείος εγκέφαλος για τους άνδρες…  
Mπαίνουμε στο 2012 με το χιούμορ να πρωτοστατεί..

Τι πιο ανάλαφρο να διαβάσει κανείς μετά το πολύ φαί και το ξενύχτι του ρεβεγιόν, από αστείες φράσεις που κυκλοφορούν κι έχουν εφεύρει οι γυναίκες στην προσπάθειά τους να «θάψουν» έναν άνδρα! Κακίες και πάλι κακίες. Μην δίνετε σημασία. Κατά βάθος δεν είμαστε έτσι. Ωστόσο, όταν ο Λέω Τολστόι υποστήριζε πως η γυναίκα είναι τόσο κακιά που η διαφορά μιας καλής και μιας κακιάς θηλυκής ύπαρξης, μόλις μετά βίας υπάρχει, ε… κάτι θα ήξερε παραπάνω! Πάντως άλλο να είναι μια γυναίκα κακιά κι εντελώς διαφορετικό να σκέφτεται… κακιούλες, όπως οι παρακάτω για τους άνδρες!
Απολαύστε τα και μην πυροβολείτε τον πιανίστα (όπου πιανίστα, βλέπε αρθρογράφο)!

1. Πως μπορείς να κάνεις έναν άντρα να πάρει τα χέρια του από πάνω σου;
Παντρέψου τον
2. Πως θα κάνεις τον άντρα σου να αγαπά μόνο εσένα και καμιά άλλη;
Γίνε η γραμματέας του
3. Τι κάνει ο άντρας όταν η γυναίκα του φθάνει σε οργασμό;
Φυλάει τα παιδιά στο σπίτι
4. Πως καταλαβαίνεις ότι ένας άντρας ετοιμάζεται να πει κάτι έξυπνο;
Αρχίζει με την φράση " Η γυναίκα μου είπε....."
5. Οι γυναίκες ενθουσιάζονται με μια καλή αγορά από ένα κατάστημα.
Οι άντρες ενθουσιάζονται με το να βρουν πάρκινγκ εκεί κοντά.
 6. Οι άντρες είναι σαν τα κομπιούτερ.
Για αυτό οι γυναίκες κρατάνε πάντα backup
7. Πως θα πνίξεις έναν άντρα;
Κόλλησε ένα πορνοπεριοδικό στον πάτο της πισίνας
8. Αν είσαι ερωτευμένη με το χαμόγελό του.
Μην κάνεις το λάθος και τον παντρευτείς ολόκληρο
9. Τι κάνεις όταν η καλύτερή σου φίλη το σκάει με τον άντρα σου;
Στέλνεις ευχαριστήρια κάρτα
10. Πως ξέρουμε ότι οι άντρες ανακάλυψαν τους χάρτες;
Ποιός άλλος θα έλεγε πως 1cm = 1m
11. Γιατί ο δονητής είναι καλύτερος από τον άντρα;
Γιατί δεν πάει με άλλη γυναίκα κι ούτε γυρνά μεθυσμένος
12. Μια γυναίκα θέλει έναν άντρα να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες της.
                      Ένας άντρας θέλει όλες τις γυναίκες να ικανοποιήσουν μια ανάγκη του
13. Ποιος άντρας έχει τρόπους;
Αυτός που βγαίνει απ την πισίνα για να κατουρήσει
14. Τι είναι ένας εργένης;
Ένας άντρας που έχασε την ευκαιρία να κάνει δυστυχισμένη μια γυναίκα
15. Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο;
Κάποιος πρέπει να καθαρίσει όταν φύγουν οι άντρες
16. Το πρόβλημα με τις γυναίκες είναι ότι ενθουσιάζονται με το τίποτα.
 Και μετά το παντρεύονται
17. Πως ένας άντρας μπορεί να κάνει ευτυχισμένη μια γυναίκα;
Με το να μείνει ανύπαντρος
18. Γιατί οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές;
Τους αρέσει η κουλτουριάρικη παρέα.
19. . Πόσοι άντρες χρειάζονται για να αλλάξουν ένα χαρτί υγείας;
Ποιός ξέρει! Μήπως συνέβη και ποτέ;
20. Οι άντρες είναι σαν τις διαφημίσεις.
Δεν πιστεύεις λέξη απ’ όσα λένε.
21. Γιατί οι άντρες δεν παθαίνουν την νόσο των τρελών αγελάδων ;
Γιατί είναι όλοι τους γουρούνια.
22. Ποιός είναι ο καλός σύζυγος;
Αυτός που έχει κλειστό το στόμα κι ανοιχτό το πορτοφόλι.
23. Πώς θα καταλάβεις ότι ένας άντρας είχε οργασμό;
Θα πέσει πάνω σου και θα αρχίσει να ροχαλίζει.
24. Πως θα σταματήσεις έναν άντρα που καυχιέται για το μέγεθος του;
Απλά θα τον ρωτήσεις "Είναι μέσα τώρα;"
25. Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του συζύγου και του εραστή; …
25 κιλά!
26. Πόσα ανέκδοτα υπάρχουν για άντρες;
Κανένα. Είναι όλα αλήθεια.
27. Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ σκουπιδιών και του άντρα;
Τα σκουπίδια τα πετάς έξω και παραμένουν εκεί.
28. Γιατί στους άντρες αρέσουν οι γυναίκες με μεγάλα στήθη και μικρό κόλπο;
Γιατί οι περισσότεροι έχουν μεγάλο στόμα και μικρό πουλί.
29. Επιτυχημένος άντρας είναι αυτός που βγάζει περισσότερα απ όσα ξοδεύει μια γυναίκα. Επιτυχημένη γυναίκα είναι αυτή που βρίσκει τέτοιον άντρα.
30. Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς άντρες;
Χωρίς εγκλήματα και γεμάτος χοντρές, ευτυχισμένες γυναίκες.
31. Περιέγραψε τον ιδανικό άντρα.
Εικοσιπέντε πόντους γλώσσα και να μπορεί να αναπνέει από τα αυτιά.
32. Σε τι μοιάζει και σε τι διαφέρει ένας άντρας και ένας υπολογιστής;
Και οι δύο είναι δύσκολοι στον χειρισμό, σε εκνευρίζουν συνέχεια αλλά τους έχεις ανάγκη. Ο υπολογιστής όμως έχει μνήμη.
33. Πως φαίνεται ένας άντρας που ενδιαφέρεται να σχεδιάσει το μέλλον του;
Αγοράζει δύο μπουκάλια ουίσκι αντί για ένα.
34. Πως ονομάζεται ο άντρας που έχει μισό εγκέφαλο;
Χαρισματικός.
35. Γιατί είναι δύσκολο για τις γυναίκες να βρούνε άντρες εμφανίσιμους, ευαίσθητους, και ειλικρινείς; Γιατί αυτοί οι άντρες έχουν ήδη γκόμενο.

 ΠΗΓΗ: 24ωρο

Έρχεται το τέλος του κόσμου;

ΕΠΕΣΑΝ 5.000 ΝΕΚΡΑ ΠΟΥΛΙΑ
Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι της κωμόπολης Μπιμπ του Αρκάνσας, οι οποίοι την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς είδαν παντού νεκρά μαύρα πουλιά! 5.000 νεκρά πουλιά καταμέτρησαν οι υπεύθυνοι της επιτροπής αλιείας και κυνηγιού της Πολιτείας του αμερικανικού νότου. Κανείς δεν ξέρει πώς πέθαναν και οι πιο… μοιρολάτρες υποστηρίζουν ότι είναι σημάδι, καθώς σύμφωνα με την προφητεία των Μάγια έρχεται το τέλος του κόσμου το 2012. Σύμφωνα πάντως με τους πιο λογικούς, φταίει είτε η έντονη χαλαζόπτωση στην περιοχή είτε τα χιλιάδες πυροτεχνήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τους εορτασμούς του νέου έτους.  

NEA ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

Νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν τέσσερις σύλλογοι συνταξιούχων, καθώς και άλλοι συνταξιούχοι κατά της απόφασης του υπουργού Εργασίας με την οποία επιβάλλονται νέες περικοπές στις συντάξεις όσων δεν έχουν συμπληρώσει...
το 55ο έτος της ηλικίας τους.
Οι συνταξιούχοι, στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι η εν λόγω απόφαση είναι αντίθετη στους διεθνείς νομικούς κανόνες, το Σύνταγμα και την ελληνική νομοθεσία.
Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Αγροτικής Τράπεζας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ και δεκάδες συνταξιούχοι.
Όλοι ζητούν από τους συμβούλους Επικρατείας να ακυρωθεί η υπ' αριθμ. ΑΠΦ 80000/014.26177/απόφαση (εγκύκλιος) του υπουργού Εργασίας που εκδόθηκε σε εφαρμογή του Ν. 4024/2011 (συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία κ.λπ.).

Νίκος Νικολόπουλος...προβλήματα και ταλαιπωρία στα εκατομμύρια των Ασφαλισμένων και Συνταξιούχων με την έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΠΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΠΥ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ενοποίηση των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας από την πρώτη μέρα εφαρμογής της φέρνει προβλήματα και ταλαιπωρία στα εκατομμύρια των Ασφαλισμένων και Συνταξιούχων.
Οι φόβοι και οι επισημάνσεις μας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.
Οι Συναρμόδιοι Υπουργοί Υγείας και Εργασίας:
Δεν κατάφεραν ακόμη να οργανώσουν στοιχειωδώς τον ΕΟΠΠΥ. Ο Οργανισμός εξακολουθεί να είναι άδειο πουκάμισο.
Δεν εξασφάλισαν την αναγκαία συνεργασία με τον Ιατρικό κόσμο έτσι ώστε οι συμβεβλημένοι γιατροί να είναι πάρα πολύ λίγοι.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι από σήμερα η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων να χτυπήσει κόκκινο.
Οι λίστες αναμονής μακραίνουν.
Ραντεβού σε κρίσιμες ειδικότητες όπως οι παθολόγοι κλείνονται για μετά από 50 ημέρες!
Επιπλέον σε όλα τα ιατρικά αναλώσιμα από την 1η του έτους επιβάλλεται αδιακρίτως συμμετοχή 15%.
Μια επιπλέον επιβάρυνση για όλους αυτούς που σήμερα υποφέρουν από τη δραματική μείωση του εισοδήματός τους.
Οι Ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων διεκδικούν και απαιτούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.
Έχουν ανάγκη το γιατρό τους, τις εξετάσεις τους, τα φάρμακά τους.
Έγκαιρα με  ποιότητα και με αξιοπρέπεια.
Κι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί από έναν οργανισμό «φάντασμα» χωρίς τον αναγκαίο αριθμό των γιατρών που θα αποζημιώνονται με αξιοπρεπείς αμοιβές.
Το 10 ευρώ δηλ. 6,75 ευρώ καθαρά είναι εμπαιγμός για τον ιατρικό κόσμο.
Η συνεννόηση και συνεργασία με τους γιατρούς, η επιτάχυνση των διαδικασιών ουσιαστικής λειτουργίας του ΕΟΠΠΥ είναι κρίσιμες προτεραιότητες για τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας και δεν πρέπει να αφεθούν στον αυτόματο πιλότο.
9,5 εκατομμύρια Ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται και αγωνιούν».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ κ. Γ. ΚΑΠΕΛΕΡΗ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη, σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων, κ. Γιάννη Καπελέρη και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανάκριση που διέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων κ. Γιάννη Καπελέρη – κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ – καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, εγείρει μείζον οικονομικό, πολιτικό και ηθικό ζήτημα.
Η δικαστική έρευνα, άλλωστε, αφορά καταγγελίες του παραιτηθέντος κ. Σπινέλλη για ύπαρξη “παραμηχανισμού” εντός του υπουργείου. Και το ζήτημα παίρνει ακόμη σοβαρότερες διαστάσεις, εφόσον αληθεύουν οι ισχυρισμοί Καπελέρη, ότι τα πρόστιμα δεν εισπράττονταν ενόψει νομοθετικής ρύθμισης.
Για όλα αυτά, δεν αρκεί η καθυστερημένη απομάκρυνση του κ. Καπελέρη. Απαιτούνται άμεσα τεκμηριωμένες απαντήσεις. Σε τόσο κρίσιμα ζητήματα και τόσο δύσκολες στιγμές, οι πολίτες δεν ανέχονται ούτε σκιές αδιαφάνειας, ούτε αδιερεύνητες καταγγελίες σκανδάλων, ούτε νομοθετικές ρυθμίσεις που αποβλέπουν στη συγκάλυψη και την ατιμωρησία».


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Υπό την προεδρεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, συνεδριάζει την προσεχή Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012, στις 16.00, η Εκτελεστική Γραμματεία του Κόμματος, με θέμα: «Πολιτικός Σχεδιασμός και Προγραμματισμός Δραστηριοτήτων της Νέας Δημοκρατίας ενόψει εθνικών εκλογών».
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος (Συγγρού 340).



Σταθερά μπροστά με μεγάλη διαφορά η ΝΔ
Σταθερά μπροστά με μεγάλη διαφορά παραμένει η ΝΔ και στην τελευταία έρευνα της Καπα-Research (Το  ΒΗΜΑ, 31/12/11) που ολοκλήρωσε το κύμα των ερευνών του 2011. Κύριο χαρακτηριστικό των στοιχείων που δημοσιεύονται είναι η αύξηση της υπεροχής (πάνω από 10 μονάδες) στο μέρος του εκλογικού σώματος που δηλώνει ότι έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις εκλογές. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το μεγάλο ακόμα ποσοστό που συγκεντρώνει η απροσδιόριστη στάση δείχνει ότι τα περιθώρια περαιτέρω ανόδου της εκλογικής επιρροής της ΝΔ είναι πολύ μεγάλα.
Συγκεκριμένα, η πρόθεση που καταγράφεται στην έρευνα δίνει στη ΝΔ 21,4% και ακολουθούν, ΠΑΣΟΚ 12,6%, ΚΚΕ 9,3%, ΣΥΡΙΖΑ 6,2%, ΛΑΟΣ 5,3%, Δημοκρατική Αριστερά 5%, Οικολόγοι-Πράσινοι 2,8%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, Άρμα Πολιτών 1% και διάφορα άλλα κόμματα συνολικά 4,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη στάση (αναποφάσιστοι, αποχή κλπ.) φτάνει στο 29,5%. Όταν όμως διαχωρίζεται το μισό εκλογικό σώμα (50,1%) που δηλώνει ότι έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις εκλογές η ΝΔ ανεβαίνει στο 25,7% και το ΠΑΣΟΚ στο 14,9%. Η αρχική διαφορά δηλαδή των 8,8 μονάδων ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γίνεται 10,8 μονάδες στο κομμάτι των αποφασισμένων ψηφοφόρων.  
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΝΔ αυξάνει το ποσοστό της στους αποφασισμένους ψηφοφόρους κατά 4,3% και το ΠΑΣΟΚ μόνο κατά 2,3%, γεγονός που επισημαίνει ότι καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές και οι αναποφάσιστοι θα καταλήξουν σε κάποια απόφαση, η ΝΔ έχει πολύ μεγάλα περιθώρια να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό που της αναλογεί.
Ανεξάρτητα πάντως από την εκλογική συμπεριφορά, το σίγουρο είναι ότι πολίτες  ανησυχούν για το μέλλον τους, επιζητώντας από την πολιτική ηγεσία της χώρας κατά 77,2% να κάνει ότι είναι απαραίτητο για την παραμονή στο ευρώ. Ταυτόχρονα ελπίζουν κατά 56,2% ότι το συντομότερο δυνατό θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για να γίνουν εκλογές.         
Η κοινή γνώμη είναι ευθυγραμμισμένη με τις πολιτικές προτεραιότητες και την ακολουθία των εξελίξεων που έχει θέσει η ΝΔ. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, είναι ο μόνος τρόπος, για την ασφαλή έξοδο της χώρας από την περίοδο της κρίσης. Αυτό ακριβώς επιζητά η ΝΔ: Οι Έλληνες να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους

Ο ΤΕΡΕΝΣ BLOGAPEI , Ζωντανή εκπομπή τώρα στο Κόντρα TV




 Live μετάδοση  από το kontrachannel

O γηραιότερος χρήστης του facebook στην ΝΕΤ



O γηραιότερος χρήστης του facebook ο κ. Λεωνίδας Πανουτσόπουλος από το Σοποτό Καλαβρύτων μιλάει στην ΝΕΤ

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2012


Γράφει η Δέσποινα Μπακάλη

Καθώς  μάγισσες , χαρτορίχτρες και πολιτικοί αναλυτές απέτυχαν .. ας προσπαθήσουμε εδώ να βάλουμε τα πράγματα με  τη σειρά

Ιανουάριος :
Επιβεβαιώνεται η ρήση του τ. υπουργού οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου  και η  Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές. Οι αγορές είναι βεβαία οι λαϊκές , οι οποίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας ανεβάζουν τις τιμές . Αρχίζει η διαδικασία « Αγιοποίησης»  του πρωθυπουργού κ. Παπαδημου . Ο Αντώνης Σαμαράς ζητάει εκλογές

Φεβρουάριος
Ερωτικός μήνας . Η 14η κηρύσσεται Εθνική αργία. Νέα δημοσκόπηση αναφέρει την επόμενη βουλή ως 13κομματική . Ποσοστό άνω του 3% συγκεντρώνουν μεταξύ άλλων το κόμμα των κυνηγών, των ψαράδων, των ζαχαροπλαστών και των αποστράτων.    Ο Αντώνης Σαμαράς ζητάει εκλογές  και αποσύρει τη στήριξη από την Κυβέρνηση Παπαδήμου.

Μάρτιος
Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιείται η  παρέλαση της 25ης. Σημαιοφόρος Ο Οδυσσέας Τσενάϊ , ως ο τελευταίος Έλληνας μαθητής που έγινε δεκτός σε Αμερικανικό Πανεπιστήμιο  . Αρχίζουν οι διαδικασίες καταβολής της 7ης δόσης απευθείας σε λογαριασμούς της UBS στην Ελβετία. Ο Αντώνης Σαμαράς ζητάει εκλογές

Απρίλιος :
Με μεγάλη επιτυχία μοιράζονται τα βιβλία στα σχολεία μία εβδομάδα πριν το τέλος της  χρονιάς 2011-12 Συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται Τσοχατζοπουλος, Τσουκατος, Μαντελης και Ρουσοπουλος. Αποφυλακίζονται πανηγυρικά την επομένη.  Καταργείται το έθιμο της σούβλας , καθώς κινδυνεύουν πολλοί ..…   Ο Αντώνης Σαμαράς ζητάει εκλογές

Μάιος :
Ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση. Υπουργοποιούνται  Πλεύρης, Βαίτσης , Βασίλης Λεβέντης  και Στέφανος Μανος.. Αντικατάσταση Βενιζέλου από Κώστα Σημίτη . Τα χρηματιστήρια εκτινάσσονται  στις 17.000 μονάδες.  Η φιλολογία για υπουργοποίηση των κ κ Κρανιδιώτη και Καμένου  διαψεύδονται  . Ο Αντώνης Σαμαράς ζητάει εκλογές

Ιούνιος:  
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ. Εκλέγεται ομόφωνα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου, ο  Νίκος . Η εκλογή του σηματοδοτεί ντόμινο  εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό . Κόμμα ιδρύει η κα Καϊλή , στο οποίο αντιπρόεδρος ορίζεται ο Θ. Πάγκαλος. Ο Αντώνης Σαμαράς ζητάει εκλογές

Ιούλιος:  
Επεισόδια στα σύνορα με FYROM . Αντίσταση από τον κ. Μπουτάρη , ο οποίος καταφέρνει παράλληλα να ανασύρει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από το Θερμαϊκό.  Καταργείται το ΕΣΥ , το ΙΚΑ και η υγεία γενικότερα. Ο Αντώνης Σαμαράς ζητάει εκλογές

Αύγουστος :
Τα μπάνια του λαού .  Ανακοινώνεται η κατάργηση του 9, 10 και 11 μισθού σε δημόσιο τομέα καθώς και η κατάργηση του ιδιωτικού τομέα (ολόκληρου).  Πυρκαγιές καίνε Φιλοπάππου και άλσος Βεϊκου. Η Τουρκία ζητά αποζημιώσεις. . Ο Αντώνης Σαμαράς ζητάει εκλογές

Σεπτέμβριος:
Ανακοινώνεται η αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς.   Παράλληλα δημιουργούνται εκατοντάδες « κρυφά σχολειά». Ψηφίζεται άνοδος του ΦΠΑ σε 82%. Αρχίζουν οι συζητήσεις για επιστροφή στη δραχμή. Πραγματοποιούνται επεισόδια στο Ψειρή και το Κολωνάκι . Η αστυνομία ελλειψει  δακρυγόνων απαντά με στραγάλια.   Ο Αντώνης Σαμαράς ζητάει εκλογές .

Οκτώβριος:
Η παρέλαση μεταφέρεται αντί της 28ης την 3η Οκτωβρίου, Εθνική Γερμανική εορτή .   Η 11η Οκτωβρίου κηρύσσεται Εθνική αργία καθώς είναι τα γενέθλια του πρωθυπουργού. Ο Αντώνης Σαμαράς ζητάει εκλογές

Νοέμβριος :
Ο κος Παπανδρέου (Ο Νίκος) ζητά την κατάργηση της γιορτής του Πολυτεχνείου. Η κα Δαμανάκη (επίτροπος) ζητά συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τη τότε στάση της.  Ο νόμος περνάει από τη Βουλή με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ, Λάος και των ανεξάρτητων βουλευτών που πρόσκεινται  στην κα Μπακογιάννη . Ο  Ο Αντώνης Σαμαράς ζητάει εκλογές .

Δεκέμβριος:
Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες αγιοποίησης του κ Παπαδήμου , μαζι με την κρατικοποίηση Alpha Eurobank, Εθνικής, Αγροτικής και ΤΤ.  Για την καταβολή της  8ης δόσης ζητείται  πιστοποιητικό φρονημάτων και εξέταση αίματος του κ  Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ζητάει εκλογές.

Και επειδη σας εχει φοβηθει το μάτι μου ... Πλάκα κάνω ε?

Άντε βρε , καλή χρονιά!

dbakali.gr

Έφυγε η Έλλη Κωνσταντουδάκη

Η δημοσιογράφος Ελλη Κωνσταντουδάκη, έφυγε σήμερα από κοντά μας σε ηλικία 39 ετών.
Ηταν όντως μια ξεχωριστή συνάδελφος, κόρη ενός μύθου της αθλητικής δημοσιογραφίας του θρυλικού Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη, κατάφερε να καθιερωθεί στο δικαστικό ρεπορτάζ και να θεωρείται κορυφαία στον τομέα της. Η Ελλη Κωνσταντουδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Αρχισε τη δημοσιογραφική της καριέρα στις αρχές του 1992 στην εφημερίδα «Απογευματινή» και ήταν τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998.
Κόρη του Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη .
Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «VETO», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΒΗΜΑ FM» και «CITY FM» και από τον Ιούνιο του 2011 στο νέο «Ελεύθερο Τύπο», καλύπτοντας πάντα το δικαστικό ρεπορτάζ.
Θερμά συλλυπητήρια στους γονείς της και στον άντρα της Στάμο.
Η κηδεία της θα γίνει αύριο Τρίτη από το κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων, στις 3 μετά το μεσημέρι.
 

Οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δεν επιτυγχάνουν αποτελέσματα

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 «Οι δύσκολες αποφάσεις για την κυβέρνηση είναι μπροστά και τα κόμματα που συμμετέχουν δεν μπορούν άλλο να κρύβονται.Τώρα είναι η ώρα να γίνουν οι μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δεν επιτυγχάνουν αποτελέσματα και επί της ουσίας πλήττουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.Η λύση βρίσκεται στον περιορισμό των δημόσιων δαπανών και στην απελευθέρωση της αγοράς από τα ασφυκτικά δεσμά της κρατικής παρέμβασης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ύφεση και να ανακάμψει η πραγματική οικονομία». 

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Η αδυναμία του υπουργείου Οικονομικών να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να αντιμετωπίσει τους υπόγειους μηχανισμούς της διαφθοράς που λειτουργούν στο εσωτερικό του και την καλύπτουν, δε θα αντιμετωπισθεί μόνο με την παραίτηση του κ. Καπελέρη, η οποία θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Χρειάζεται τώρα, η συγκρότηση ενός νέου ελεγκτικού μηχανισμού, αποδεσμευμένου από τις λογικές του συμβιβασμού και της εξυπηρέτησης οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων».

Πέθανε ο Κίρο Γκλιγκόροφ

Ο πρώτος πρόεδρος της ΠΓΔΜ, ένας άνθρωπος που «μίσησε» ολόκληρη η Ελλάδα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Κίρο Γκλιγκόροφ πέθανε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο σπίτι του και η κηδεία του θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης στα Σκόπια.
Γεννήθηκε στην πόλη Στιπ το 1917. Σπούδασε στη νομική σχολή του Βελιγραδίου. Ήταν ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της ΠΓΔΜ από το 1991 έως το 1999.
Ήταν ο άνθρωπος που ανακίνησε το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ζητώντας να αναγνωριστούν ως Μακεδονία. Σε μια... αναλαμπή ειλικρίνειας, όμως, στις 3 Ιουνίου του 1992, ο τότε πρόεδρος της ΠΓΔΜ παραδέχτηκε ότι ο λαός του δεν είναι απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.



Είχε, όμως, πολλές φορές διαφωνήσει με την πολιτική Γκρούεφσκι. «Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μου τα τελευταία χρόνια (...) πρέπει όμως να καταλάβετε πως ζούμε σε μια περιοχή που αποκαλείται Μακεδονία και πιστεύω πως έχουμε και εμείς το δικαίωμα να αυτοαποκαλούμαστε Μακεδόνες χωρίς αυτό να προκαλεί πρόβλημα», είχε πει.

Η απόπειρα δολοφονίας

3 Οκτωβρίου 1995 και ο Γκλιγκόροφ γίνεται στόχος βομβιστικής επίθεσης στο κέντρο των Σκοπίων. Ο τότε πρόεδρος της ΠΓΔΜ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, πηγαίνοντας από το σπίτι στο γραφείο του. Ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο εξερράγη, ανατινάζοντας το προεδρικό όχημα
Ο οδηγός του Γκλιγκόροφ σκοτώθηκε, δεκάδες περαστικοί τραυματίστηκαν, ενώ ο τότε ηγέτης της ΠΓΔΜ γλίτωσε, αλλά τραυματίστηκε σοβαρά πάνω από το δεξί του μάτι. Το τραύμα δεν τον εγκατέλειψε ποτέ...
Ποτέ, κάνεις δεν έμαθε ποιος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Γκλιγκόροφ. Η απόπειρα δεν εξιχνιάστηκε ποτέ, ούτε και βρέθηκε κάποιος ύποπτος. Μόνο θεωρίες συνωμοσίας υπήρξαν και τίποτα άλλο. Ο τότε υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Λιούμπομιρ Φρτσκόφσκι κατηγόρησε δημόσια μια «πολυεθνική εταιρία από γειτονική χώρα». Αλλά δεν κατονόμασε καμία...
Τα σκοπιανά ΜΜΕ, όμως, είχαν κατηγορήσει τη βουλγαρική Multigroup και τη σέρβικη KOS. Όμως ο επικεφαλής της Multigroup, Ίλια Πάβλοφ, συναντήθηκε με τον Γκλιγκόροφ στην Οχρίδα και τον διαβεβαίωσε ότι η εταιρία του δεν προσπάθησε να τον δολοφονήσει.

newsit.gr

Επίσκεψη Σαμαρά στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, επισκέφθηκε το Βυζαντινό Μουσείο της πόλης. Μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:
Το Μουσείο είναι καταπληκτικό, η ξενάγηση -πραγματικά- απίστευτη.
Μπήκαμε στη  χρονιά που θα ξεκινήσουν και οι μεγάλες γιορτές για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.
Και είναι τιμή μου να βρίσκομαι τώρα στη Θεσσαλονίκη, που όλοι μας τόσο πολύ αγαπούμε.
Θέλω μόνο να πω ότι εύχομαι το 2012 να είναι και η χρονιά που θα ξεκινήσει η έξοδος από αυτή την πολύ μεγάλη κρίση, που βιώνει όλος ο Ελληνικός λαός και τη βιώνει πολύ επώδυνα.
Να είμαστε όλοι καλά, να είμαστε δυνατοί και ιδιαίτερη φροντίδα ο καθένας ας δώσει στους πιο αδύναμους, στα μικρά παιδιά, στη φτωχολογιά και στους γέρους τους ανήμπορους.
Αυτή είναι η δικιά μου ευχή. Να είστε όλοι καλά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς πως θα βοηθήσετε;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Με κάθε τρόπο βοηθάμε, κάθε μέρα. Δεν πρέπει, όμως, να το λέει κανείς...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για εκλογές πριν από το Πάσχα, μετά το Πάσχα, γιατί υπάρχει μια ολόκληρη συζήτηση...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Μην πάμε στα πολιτικά τώρα, είμαστε στα πολιτιστικά.
Αλλά άμα χρειαστεί, σας λέω ότι είναι για πριν το Πάσχα

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ- Τα γεγονότα που σημάδεψαν την Κορινθία το 2011

 
Του Γιώργου Ρουμελιώτη στο Korinthian News
Ακόμα μια χρονιά μας αποχαιρέτησε, μια χρονιά από την οποία σίγουρα έχουμε πολλά να θυμόμαστε, αν και τα περισσότερα δεν ήταν ευχάριστα τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο. Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων, η ανεργία που σκαρφάλωσε σε μεγάλα και διψήφια ποσοστά, τα μαγαζιά που έκλεισαν το ένα πίσω από το άλλο, αλλά και η ύφεση που συνεχίζεται απτόητη, έχουν να κάνουν με την αρνητική χρονιά που φεύγει και που πολλοί σίγουρα δεν θα ήθελαν να γυρίσει ποτέ. Αλλά και στην Κορινθία είχαμε αρκετά γεγονότα που μας σημάδεψαν σε τοπικό επίπεδο. Ας τα δούμε αναλυτικότερα και ανά μήνα του χρόνου…

Αφιερωμένη στο ΠΑΣΟΚ και η πρώτη εβδομάδα του χρόνου. Και νέες ανακρίβειες Παπανδρέου

Στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι αστέγων του Δήμου Αθηναίων παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Όπως προκύπτει από τις απειλές και την κινδυνολογία που εκτόξευσε, σε λίγο μόνο σε συσσίτια θα παρευρίσκεται. Στα συσσίτια που η ακίνητη κυβέρνησή του θα στείλει όλη τη χώρα.


Tης Σοφίας Βούλτεψη

Σε συνθήκες ενασχόλησης με τον μικροκομματικό μικρόκοσμο υποδέχεται η Ελλάδα τον καινούργιο χρόνο, εν μέσω προσπαθειών για ανασύνταξη στον υπόλοιπο κόσμο και ενώ προετοιμάζεται ήδη ο επόμενος πόλεμος.

Την ώρα που ακόμη και ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Β. Σόιμπλε δήλωνε πως «ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη να δει φως στην άκρη του τούνελ» και η Κύπρος πανηγύριζε για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, ξεκινώντας την προεδρική πορεία της στην ΕΕ, στην Ελλάδα η καινούργια χρονιά ξεκινούσε με τρομολαγνεία, απειλές για χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ και φληναφήματα – ακόμη και περί υπονόμευσης της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Παράλληλα, και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα κοσμογονικά, το ενδιαφέρον της πρώτης εβδομάδας του χρόνου αναμένεται να μονοπωλήσει και πάλι η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που έχει οριστεί για τις 4 Ιανουαρίου.

Μας απειλούν με συσσίτια! Οι άνανδροι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν καταλάβαμε καλά από τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των κρατούντων, πάμε γραμμή για τα συσσίτια. ΟΛΟΙ!

Διότι ουδείς εχέφρων μπορεί να υποστηρίξει πως με τη «συλλογική προσπάθεια» στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος – και η οποία μεταφράζεται σε πειθήνια αποδοχή της βαριάς φορολογίας και των περικοπών – μπορεί να βγει το χρέος της χώρας.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται με δραματικό τρόπο.

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η άρχουσα τάξη στάθηκε ανίκανη να διαχειριστεί επ’ ωφελεία της χώρας τη Νίκη και τον πλούτο της Εθνικής Αντίστασης και τη φήμη που είχε αποκτήσει το ελληνικό μεγαλείο σε όλον τον κόσμο, πράττοντας το ακριβώς αντίθετο:
Δεν απέτρεψε την εμφύλια σύρραξη, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί η χώρα και να περάσει ο λαός πενήντα χρόνια μέσα στην ανέχεια και στον διχασμό.

Τι θα πει, κ. πρωθυπουργέ, «πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα την προσπάθεια»;

Β.Μπαλάφας "Η Πελοπόννησος σήμερα" -

Στην εκπομπή "Η Πελοπόννησος Σήμερα" του Σ. Μασούρη, στο TV Super, φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011, ο Β.Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Κορινθίας.

Κύρια θέματα η τρέχουσα επικαιρότητα, το μεγάλο ζήτημα με τις παραιτήσεις των εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη, ο τρόπος με τον οποίο "έκλεισε" το θέμα αφού οι εισαγγελείς χαρακτηρίστηκαν ως "παρορμητικοί", ο άδικος τρόπος επιβολής νέων περικοπών και μέτρων, η συνεχής επιβράβευση της ασυνέπειας, οι αδικίες στο φορολογικό, το αδιέξοδο με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η υπόθεση Βατοπαιδίου και οι αντιφάσεις δημοσιογράφων με όσα έλεγαν το 2008 και όσα γράφουν σήμερα σε βιβλία τους, οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι κρίσιμες προκλήσεις για την κοινωνία το 2012, το γκρίζο φόντο του νέου έτους, οι δυσκολίες των νοικοκυριών, η αδράνεια της κυβέρνησης, η ευθύνη της πολιτικής να βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις με συγκεκριμένες θέσεις και όχι απλώς να ακολουθεί με διαπιστωτικές πράξεις.

Δείτε το σχετικό video :



Βασίλειος Μπαλάφας

http://vbalafas.blogspot.com/2012/01/301211.html

Αλβανοί χάκερ στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Οσοι επιχειρήσουν να μπουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης http://www.xylokastro.gov.gr θα διαπιστώσουν ότι έχει "εξαφανιστεί από τον χάρτη" καθώς στη θέση της εχουν καταλάβει Αλβανοί χάκερ.

ΆΦΩΝΗ Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ. ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΙΣ , ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 468 EURO΄ !

 Άποψη του Στέλιου Μάρκελλου
υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας

ΆΦΩΝΗ Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ. ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΙΣ, ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 468 EURO΄ ! ΓΥΜΝΑ, ΚΟΜΜΕΝΑ, ΘΕΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΑΡΟΧΩΡΑΦΑ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ
ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΜΝΕΣ ΑΠΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ. ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ! ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΑ ΝΕΑ, ΑΚΡΑΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Νέα, αυξημένα-σε πρωτοφανή επίπεδα-τα τεκμήρια διαβίωσής μας ! Συνιστούν εργαλεία σύλληψης των μεγαλοφοροφυγάδων ! Επιβάλλονται αδιάκριτα. Δείχνουν υψηλά εισοδήματα και στους πένητες ! Φανερώνουν την ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ αδυναμία της Πολιτείας να δημιουργήσει ένα δίκαιο, αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα. Αποδομούν πλήρως τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. Ρίχνουν άτσαλα στα συρτάρια της λησμονιάς την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ξεφτιλίζουν χωρίς ντροπή την φορολογική δικαιοσύνη

Η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και η αντικατάστασή τους με τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ δαπάνες του κάθε φορολογούμενου, περνά μοιραία απτην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Απτο ηλεκτρονικό προφίλ κάθε φορολογούμενου. Απτη σύνδεση με τις τράπεζες, με τις ΔΕΚΟ

http://www.steliosmarkellos.gr

ΔΗΜΑΡΧΟΙ: ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ (ΜΟΝΟ) ΜΕ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ 2...

«Τομή στα ζητήματα Αυτοδιοίκησης», «θεσμική κατοχύρωση και διαρκής έλεγχος της διαφάνειας στις λειτουργίες και αποφάσεις στην Αυτοδιοίκηση», «ένα πολύ καλό εργαλείο προς την τελική φάση για μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση» είναι μερικοί από τους θετικούς χαρακτηρισμούς που δίνουν οι δήμαρχοι της χώρας στο νέο διοικητικό χάρτη της Αυτοδιοίκησης, κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργία τους.
Το ατυχές, ωστόσο, της γέννησης του «Καλλικράτη», σύμφωνα πάντα με τους δημάρχους; Το δυσμενές οικονομικό κλίμα για τη χώρα μας, που έχει οδηγήσει σε μειωμένη (κρατική) επιχορήγηση προς τους δήμους. Αποτέλεσμα - σε συνδυασμό με μια άλλη σειρά προβλημάτων, όπως οι αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων με άλλες υπηρεσίες, το «τέρας» της γραφειοκρατίας, οι «παθογένειες» του παρελθόντος, οι «παρεκλίσεις» του Ελεγκτικού Συνεδρίου; Ο «Καλλικράτης», σε πολλές περιπτώσεις, να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από ό,τι είχε κληθεί να λύσει.
Υπάρχει λύση; Ναι, όπως επισημαίνουν οι περισσότεροι από τους 15 δημάρχους, αλλά και πολλοί από τους περιφερειάρχες που μίλησαν στην aftodioikisi.gr: Η άμεση εφαρμογή σημαντικών αλλαγών στον πρώτο οδικό χάρτη της Αυτοδιοίκησης, δηλαδή, ένας «Καλλικράτης 2», ώστε να κυλήσει ομαλά για την Αυτοδιοίκηση το 2012.
Οι δηλώσεις των δημάρχων (κατ' αλφαβητική σειρά) στην aftodioikisi.gr