Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για το νέο έτος.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της  Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για τις εορταστικές ημέρες, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας: 

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024
10.30:
Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου.
11.30: Η Περιφερειακή Αρχή θα δεχθεί ευχές για το Νέο Έτος στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
. Την οργάνωση των ιεροτελεστιών: η Ι.Μ. Κορίνθου
. Τη φωταγώγηση της πόλης: ο Δήμος Κορινθίων
. Την τήρηση της τάξης: η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για το Νέο Έτος 2024 που θα πραγματοποιηθούν στην Κόρινθο τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Δημήτριος Π. Πτωχός

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη: Τέλος ανοχής για όσους μετατρέπουν τους αγώνες σε παγίδες θανάτου

Τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη, 31 ετών, του άνδρα της ΕΛΑΣ, ο οποίος κατέληξε στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, τρεις εβδομάδες έπειτα από τον σοβαρότατο τραυματισμό του από τη ναυτική φωτοβολίδα χούλιγκαν στου Ρέντη, εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο μήνυμά της η κ. Σακελλαροπούλου υπογραμμίζει : 

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης: Πρόσκληση για Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 28/12/2023

 Προς τους κ.κ. Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους Κοινοτήτων

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023 & ΩΡΑ
20:00 μ.μ. σε τακτική μεικτή συνεδρίαση :
α/ δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου και ταυτόχρονα β/ με τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με το άρθρο 78 του Νόμου 4954/2022 ΦΕΚ 136/Α/Τεύχος /9-7-2022 του Υπουργείου Εσωτερικών και τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Τροποποίηση Π/Υ για εγγραφή Συμπληρωματικής επιχορήγησης από ΚΑΠ σύμφωνα με την αρ.πρωτ.108159/15-12-2023 (ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΣ).
2. Έγκριση 3ης παράτασης εργασιών για το έργο: «Ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Ξυλοκάστρου Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης»
3. Έγκριση 2ου ΑΠΕ για το έργο : «Ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Ξυλοκάστρου Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΚΟΣ

Δερβένι: Βράβευση αποφοίτων Λυκείου & εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

 Δερβένι: Βράβευση αποφοίτων Λυκείου & εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19.30 στο «ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ», στο Δερβένι, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους αποφοίτους των Λυκείων του Δήμου μας και βράβευση των επιτυχόντων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σας περιμένουμε, για να δώσουμε ένα ηχηρό χειροκρότημα στα παιδιά μας και να τα επαινήσουμε για την προσπάθειά τους!  

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ                                         Ο Δήμαρχος

        Ιωάννης Σκέρος                                                 Βλάσιος  Τσιώτος

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Πρόσκληση για Έκτακτη Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 28/12/2023

 Προς: ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Σας καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023 & ΩΡΑ 13:00 στο Δημοτικό Κατάστημα στο Ξυλόκαστρο, σύμφωνα με τα άρθρα 73 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέμα:
1/ Εφαρμογή Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων ημερήσιας διαρκείας δια μέσου των Κάτω Διαβάσεων Κ220, K227, Κ229, Κ231, Κ235, Κ244, Κ246 υπό της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών, για
την εκτέλεση εργασιών επιθεώρησης του φορέα των Κάτω Διαβάσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΣΚΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Περιφέρεια Πελοποννήσου : Στις 2 Ιανουαρίου η εκλογή του προεδρείου και της Περιφερειακής Επιτροπής

 Στις 2 Ιανουαρίου 2024, ημέρα Τρίτη, στις 11 το πρωί,θα συνεδριάσει το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου.

Η πρώτη αυτή συνεδρίαση, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων, στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επιχειρήσεων της Αρκαδίας, στην Τρίπολη, .

Θα διεξαχθεί, η προβλεπόμενη από τον νόμο, συνεδρίαση για την εκλογή μελών του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και για την εκλογή των μελών της Περιφερειακής Επιτροπής.

Στη συνεδρίαση αυτή, αναμένεται να παρευρεθούν όλοι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι των παρατάξεων που εισήλθαν στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου.

Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του επισμηναγού: Πενθούμε για τον θάνατο ενός υπερασπιστή των ουρανών μας

 Η πατρίδα θρηνεί με την οικογένεια του 40χρονου επισμηναγού, αναφέρει σε δήλωση της η Προεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Ολόκληρη η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας:

Με αισθήματα βαθιάς θλίψης πενθούμε για τον θάνατο ενός υπερασπιστή των ουρανών μας, του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, μετά από πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας. Ενός ακόμη ιπτάμενου που έχασε τη ζωή του σε ένα αδόκητο, τραγικό δυστύχημα εν ώρα καθήκοντος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους και συναδέλφους του. Η πατρίδα θρηνεί μαζί τους.




Ζακ Ντελόρ: Πέθανε ο αρχιτέκτονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, o "πατέρας" του ευρώ και προσωπικότητα της γαλλικής αριστεράς, ο Ζακ Ντελόρ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 98 ετών, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η κόρη του, Μαρτίν Ομπρί. «Πέθανε στον ύπνο του σήμερα το πρωί (Τετάρτη) στο σπίτι του στο Παρίσι», δήλωσε η Μαρτίν Ομπρί, δήμαρχος της πόλης Λιλ.

Xmas Event | Λουτράκι 28/12/2023

 

 

info@loutraki.gr


Γλέντι με τις αδερφές Κιοσκέρογλου | Λουτράκι 27/12/2023

 

info@loutraki.gr



Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ηλικία 81 ετών – Έπασχε από καρκίνο

 

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μέσα στο σπίτι του στην Γερμανία.

Σύμφωνα με την Bild, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πέθανε μέσα στο σπίτι του την Τρίτη (26.12.2023). Έπασχε από καρκίνο ωστόσο θέλησε να μην δημοσιοποιηθεί, και το ήξεραν μόνο η οικογένειά του και οι στενοί του φίλοι. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτηρίστηκε για την σφιχτή οικονομική πολιτική του, αφού ήταν επί χρόνια υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, επί εποχής Άνγκελα Μέρκελ, την περίοδο της κρίσης.

Έχει συνδεθεί με αυστηρή και γεμάτη περικοπές οικονομική πολιτική σε χώρες της Ευρωζώνης, μια από τις οποίες είναι και η Ελλάδα, όπου το όνομα του Σόιμπλε έγινε συνώνυμο των μνημονίων.

Δικηγόρος στο επάγγελμα, θεωρήθηκε αναμορφωτής της Γερμανικής οικονομίας. Ο Σόιμπλε ήταν από το 1965 μέλος των κεντροδεξιών Χριστιανοδημοκρατών και ήταν βουλευτής τις 13 Δεκεμβρίου 1972. Ήταν ένας από τους Γερμανούς πολιτικούς με την πιο μακρά θητεία.

Από το 1990 ήταν καθηλωμένος στην αναπηρική καρέκλα, όταν δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Οι σφαίρες δεν κατάφεραν τελικά να τον σκοτώσουν, αλλά τον κατέστησαν ανάπηρο.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, εξέφρασε σήμερα τη βαθιά θλίψη της για τον θάνατο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε ανάρτησή της στο «X» η Λαγκάρντ χαρακτήρισε τον βετεράνο γερμανό πολιτικό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υπηρέτησε ως μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου, της Μπούντεσταγκ, για περισσότερο από μισό αιώνα «έναν από τους πιο σημαντικούς Ευρωπαίους ηγέτες της γενιάς του».

Έγινα προσωπικά μάρτυρας «της δέσμευσής του απέναντι στην Ευρώπη» και της «πολιτικής του δεινότητας» έγραψε μεταξύ άλλων η 67χρονη πολιτικός, συμπληρώνοντας ότι οι σκέψεις της είναι με την οικογένεια του εκλιπόντα.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν η προσωποποίηση της πολιτικής στήριξης (με μέσα βίαιης λιτότητας και κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών) μιας νομισματικής ένωσης στην οποία ο ίδιος δεν πίστευε» γράφει σήμερα σε ανάρτησή του στα social media ο Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας την είδηση του θανάτου του βετεράνου Γερμανού πολιτικού σε ηλικία 81 ετών.

Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Σόιμπλε «προσωποποιούσε την εκρηκτική αντίφαση που γέννησε την Κρίση του Ευρώ και τις (αναπόφευκτα αποτυχημένες) πολιτικές αντιμετώπισής της που οδήγησαν, από τη μία μεριά, στην φτωχοποίηση της Ελλάδας και, από την άλλη, στην σημερινή αποβιομηχάνιση της Γερμανίας αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης.»

«Η Ιστορία θα τον κρίνει σκληρά, όχι όμως σκληρότερα από εκείνους που υπέκυψαν στις καταστροφικές του πολιτικές» καταλήγει στην ανάρτησή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Μητσοτάκης για τον 31χρονο αστυνομικό: Ζήτημα τιμής για την Πολιτεία η τιμωρία των δολοφόνων και το ξερίζωμα της βίας

 

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος κατέληξε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στα επεισόδια του Ρέντη, εξέφρασε με ανάρτησή του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης«Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως «η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία».

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον αδικοχαμένο αστυνομικό:

Καλαμάτα: Θρήνος για τον 40χρονο επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα το εκπαιδευτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε συνετρίβη το πρωί της Τετάρτης στην Καλαμάτα

 
Την απώλεια του 40χρονου επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος σκοτώθηκε σήμερα το πρωί όταν συνετρίβη το εκπαιδευτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, θρηνεί η Πολεμική Αεροπορία. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε συγκλονισμένος φίλος του άτυχου πιλότου στο protothema.gr, αυτή ήταν η τελευταία πτήση του με αεροσκάφος τύπου Τ-2, πριν περάσει σε νέο τύπο αεροσκαφών - είχε πάρει μετάθεση στα Τ-6. 

Πέθανε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη

 Τραγική ήταν τελικά η κατάληξη στην υπόθεση του τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη ο οποίος εδώ και αρκετές ημέρες έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από τον βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Μελίνα Μερκούρη στον Ρέντη.

Όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός αστυνομικός έφυγε σήμερα από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους αλλά και όλη την οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ.

Βασίλης Καρράς: Πλούταρχος, Βανδή, Οικονομόπουλος και Ρέμος στην ταφή του μεγάλου τραγουδιστή - Οι επώνυμοι που έδωσαν το «παρών» στην Καβάλα

 

Στη γενέτειρά του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας γράφτηκε σήμερα ο επίλογος για τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, την παραμονή των Χριστουγέννων.

Το «παρών» στον Ιερό Ναό Αγίου Νέστορος έδωσαν από το πρωί γνωστοί, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και

Πέθανε σε ηλικία 59 ετών η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη, Ελένη Κτιστάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο η υποψήφια βουλευτής της Νέας ΔημοκρατίαςΕλένη Κτιστάκη.

Η Ελένη Κτιστάκη είχε καταγωγή από τη Μεσαρά και ήταν αδερφή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ν. Ζηλανδίας, Μύρωνα.

Πέθανε η ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου

 Την τελευταία της πνοή άφησε η ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου.

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή με ανάρτησή του στα social media ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Αντίο αγαπημένη μου φίλη πριν από λίγο μάθαμε το θλιβερό νέο… η καλή μας φίλη συνάδελφος και πολύ καλή ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου άφησε την τελευταία της πνοή και ταξιδεύει προς το φως… Καλό ταξίδι Χαριτίνη μου… θα σε θυμαμαι πάντα με αγάπη για το νοιάξιμό σου για όλους μας και για τη λατρεία σου για το θέατρο!» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΗ, αναρτώντας φωτογραφίες της.

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Φωκίδα

 Σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:22 της Τρίτης (26/12) στη Φωκίδα.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 8 χλμ ανατολικά-νοτιοανατολικά του Μαραθιά Φωκίδας με εστιακό βάθος 8 χιλιόμετρα.

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς έφυγε, ο Τερίμ ήρθε - Οι αιτίες που οδήγησαν στην αλλαγή

 

Κάποτε ο Σωκράτης Κόκκαλης έδιωξε τον Σρέτσκο Κάτανετς από τον Ολυμπιακό γιατί απλά δεν είχε... ψύχωση με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα. 

Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 6 σερί πρωταθλήματα αλλά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, εκείνη την εποχή, ήθελε και το 7ο και επειδή ο Σλοβένος δεν έδειχνε την ίδια... κάψα πήρε το παλτό του και έφυγε από την Ελλάδα.