Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Οι καύσωνες δημιουργούν ένα «διαβολικό μείγμα» ρύπων, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

 Οι καύσωνες δημιουργούν ένα «διαβολικό μείγμα» ρύπων, προειδοποιεί ο ΟΗΕ 

Τα σπίτια στην περιοχή Τόνο της Μεσσίνας στη Σικελία στη διάρκεια μιας πυρκαγιάς που μαινόταν τον Ιούλιο στην Ιταλία. Το καλοκαίρι του 2023 (Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος) σημειώθηκαν οι υψηλότερες παγκόσμιες θερμοκρασίες που έχουν ποτέ μετρηθεί, ανακοίνωσε στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 το ευρωπαϊκό αστεροσκοπείο Κοπέρνικος. (Φωτογραφία: Giovanni Isolino / AFP)

Οι καύσωνες, που γίνονται ολοένα πιο έντονοι και συχνοί λόγω της κλιματικής αλλαγής, δημιουργούν ένα «επικίνδυνο μείγμα» ρύπων που απειλεί τον άνθρωπο και όλα τα έμβια όντα, προειδοποίησε την Τετάρτη ο ΟΗΕ.

Χρυσή Μπάλα: Οι 30 υποψήφιοι για το κορυφαίο ποδοσφαιρικό βραβείο του France Football

  

Ποιος θα το πάρει το φετινό «στέμμα» στο ποδόσφαιρο; Το «France Football» ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (6/9) τους 30 υποψήφιους ποδοσφαιριστές που θα διεκδικήσουν την εφετινή «Χρυσή Μπάλα» στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου στο «Théâtre du Châtelet».

Εκ των φαβορί -ίσως και το μεγαλύτερο- για τον φετινό τίτλο είναι ο Λιονέλ Μέσι που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αργεντινή τον περασμένο Δεκέμβριο στο Κατάρ κι ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος πρωταγωνίστησε πέρσι στο ιστορικό «τρεμπλ» της Μάντσεστερ Σίτι (Champions League, Premier League, FA Cup).

Ξεχωρίζουν επίσης τα ονόματα των Κιλιάν Μπαπέ, Μοχάμεντ Σαλάχ, ενώ απουσιάζει από τη λίστα, όπως και πέρσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι 30 υποψήφιοι για την φετινή «Χρυσή Μπάλα» στους άνδρες: