Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Αρκαδία: Αναζητούνταν 10 πεζοπόροι από πυροσβέστες στο Ροεινό


Σε εξέλιξη είναι στην περιοχή του Ροεινού Αρκαδίας επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης 10 ατόμων που είχαν πάει στην περιοχή για πεζοπορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ξεκινήσει από τον Καρδαρά με σκοπό να περπατήσουν μέσα από τον ορεινό όγκο του Μαίναλου με προορισμό το Ροεινό.

Φαίνεται πως έχασαν τον προσανατολισμό τους, αργούσαν να επιστρέψουν στο χωριό Ροεινο, κάτι που ανησύχησε τα υπόλοιπα άτομα της ομάδας τους και ειδοποίησαν για βοήθεια.

Επιχειρούν πυροσβέστες με ένα όχημα. 

Παναιγιάλειος: «Συγγνώμη που δεν καθίσαμε να χάσουμε…» Η διοίκηση των Αιγιωτών καταγγέλλει βιαιοπραγίες από τους γηπεδούχους της Ρόδου.

Ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει βιαιοπραγίες από τους ανθρώπους της Ρόδου, μετά το τέλος της μεταξύ τους αναμέτρησης, εξέδωσε η διοίκηση του Παναιγιαλείου.

Αναλυτικά οι περιγραφές τους:

«Ο Παναιγιάλειος Γ.Σ. βρίσκεται στη

Γ' Εθνική: Συνέχισαν με τρίποντα Κόρινθος, ΑΕ Μυκόνου,

 Με νίκες συνέχισαν στην 5η αγωνιστική στον 3o όμιλο της Γ' Εθνικής, Κόρινθος και ΑΕ Μυκόνου καθώς επικράτησαν επί των Αστέρα Βάρης (1-0) και ΑΟ Πυλίου (2-0). Στη Ρόδο η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1 - 1 με τον Παναιγιάλειο που καταγγέλλει βιαιοπραγίες από τους γηπεδούχους.  Στην Κόρινθο ο ΠΑΣ  ήταν καλύτερος καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και πήρε δίκαια τους 3 βαθμούς της νίκης.

Στο πρώτο μέρος χάθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Rojano για να κλείσει το ημίχρονο με 0-0. Ο ίδιος στο 53΄ με σουτ σημείωσε το μοναδικό τέρμα του αγώνα.

Σπαταλήθηκαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ από τους Ζαχαράκη , Χαλάτση , Μερκούρη , Παπούλη και Συρεγγέλα !


3ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΕ Μυκόνου - ΑΟ Πυλίου 2-0

Ελλάς Σύρου - Βύζας Μεγάρων 4-1

Ρόδος - Παναιγιάλειος 1-1

Παναργειακός - Μαρκό 2-1

ΠΑΟ Βάρδας - ΑΕ Ερμιονίδας 3-2

Θύελλα Ραφήνας - Ιάλυσος 0-2

Πανελευσινιακός - ΑΕ Μεσολογγίου 2-0

Κόρινθος- Αστέρας Βάρης 1-0

ΑΕΡ Αφάντου- Εράνη Φιλιατρών 2-0 

Η Βαθμολογία στον Γ΄όμιλο

"Χέρι - χέρι" ΑΟ Λουτράκι και Τενεάτης πέρασαν από Δερβένι και Χιλιομόδι και πέτυχαν το 4Χ4!

 ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι: Δοκιμασίες γιά Α.Ο Λουτράκι ,  Ατρόμητο Χιλιομοδόυ και Αστέρα Δερβενίου στην Α1 Κορινθίας 

Ο «καλπασμός» των 2 πρωτοπόρων της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας  ΑΟ Λουτρακίου και Τενεάτη Αθικίων  συνεχίστηκε σήμερα Σάββατο 7/10  όπου στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής ημέρας , πέτυχαν το 4Χ4 νικώντας εκτός έδρας με 4 – 2 και 2 -1 , Αστέρα Δερβενίου και Ατρόμητο Χιλιομοδίου  αντίστοιχα.

Εκτός έδρας νίκη 2 – 0 σημείωσε ο  Πέλοπας Κιάτου στον Άσσο , επί του τοπιού Ολυμπιακού, ενώ στο γήπεδο Λεχαίου οι ισόβαθμοι Κύψελος Κορίνθου και Ηρακλής Ξυλοκάστρου με λευκό σκορ μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις.

Την πρώτη του νίκη με 1 – 0 , στο πρωτάθλημα ,εκτός έδρας σημείωσε ο Πνσολυγειακός στο Ζευγολατιό, ενώ οι Άγιοι Θεόδωροι  επικράτησαν με το ευρύ 4 – 1 επι του Άρη Βοχαϊκού.

Στο «Γιάννης Στέφας» ο Ισθμιακός επιβλήθηκε με 2 – 0 επί της ουραγού Ελλάδας Βέλου  , ενώ τέλος ρεπόείχε  Θύελλα Πετρίου

4η Αγωνιστική

Ολυμπιακός Άσσου -  Πέλοπας Κιάτου 0 - 2

Αγ. Θεόδωροι -  Άρης Βοχαϊκού  4 - 1

Αστέρας Δερβενίου - ΑΟ Λουτράκι 2 - 4

Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Τενεάτης Αθικίων 1 - 2

Ισθμιακός - Ελλάς Βέλου 2 - 0

ΠΑΣ Κύψελος - Ηρακλής Ξυλοκάστρου 0 - 0

ΑΟ Zευγολατιού – Πανσολυγειακός 0 - 1

Ρεπό: η Θύελλα Πετρίου 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1

ΑΟ Λουτράκι

4

14-4

12

2

Τενεάτης Αθικίων

4

10-2

12

3

Πέλοπας Κιάτου

4

10-2

10

4

ΠΑΣ Κύψελος

4

8-4

7

5

Ισθμιακός

3

6-2

7

6

Ηρακλής Ξυλοκάστρου

4

5-5

7

7

Αγ. Θεόδωροι

4

9-5

6

8

Θύελλα Πετρίου

3

3-3

4

9

Ατρόμητος Χιλιομοδίου

4

5-5

4

10

ΑΟ Zευγολατιού

4

4-14

3

11

Αστέρας Δερβενίου

4

6-10

3






12

Πανσολυγειακός

3

1-8

3

13

Ολυμπιακός Άσσου

4

1-4

1

14

Άρης Βοχαϊκού

4

3-10

1

15

Ελλάς Βέλου

3

0-6

0






Κύπελλο Ελλάδος: Ο Βόλος πέρασε από τους «Ζωσιμάδες», 2-1 τον ΠΑΣ - Ποιοι προκρίθηκαν

 Κύπελλο Ελλάδας: Πέρασαν Βόλος (με Γκαρσία) και φαβορί, αποδοκιμασίες στον ΠΑΣ 

Η 5η φάση του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο ξεκίνησε το Σάββατο (7/10) και στο παιχνίδι των ομάδων της Super League ο Βόλος κατάφερε να νικήσει στους «Ζωσιμάδες» τον ΠΑΣ Γιάννενα με 2-1, σκοράροντας μέσα σε ένα δίλεπτο τα τέρματα της νίκης του. Έτσι οι Θεσσαλοί προκρίθηκαν στους «16» του θεσμού, εκεί όπου πλέον οι αγώνες θα είναι διπλοί και θα συμμετάσχουν και οι εκπρόσωποι της χώρας στην Ευρώπη.

Ο Βόλος πήρε το προβάδισμα με δύο

Χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας ενέκρινε το συμβούλιο ασφάλειας του Ισραήλ «Από σήμερα το πρωί, το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο», τόνισε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου

 gaza-arthrou2 

Χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας ενέκρινε νωρίτερα το μεσημέρι το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου πολιτικής ασφάλειας έθεσε σαν πρωταρχικό στόχο του στρατού του Ισραήλ την πλήρη εκκαθάριση των εδαφών της χώρας από τους ένοπλους της Χαμάς.

Βιταμίνη Α ρετινόλη, απαραίτητη για μάτια, ανάπτυξη, δέρμα, ακμή. Σε ποιες τροφές τη βρίσκουμε;

 

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Η ρετινόλη ή βιταμίνη Α είναι φυσικό συστατικό και είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη & διατήρηση του οργανισμού. Η βιταμίνη Α ανήκει στην κατηγορία των λιποδιαλυτών βιταμινών, ενώ υπάγεται στα καροτενοειδή, κατηγορία χρωστικών ουσιών, που απαντώνται στο φυτικό βασίλειο.

Η βιταμίνη Α είναι μια ευρεία ομάδα από σχετιζόμενα θρεπτικά συστατικά. Κάθε ένα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά παρέχουν οφέλη για τον οργανισμό, αλλά τα οφέλη αυτά μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικά και μπορούν να παρέχονται με διάφορους τρόπους.

Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη του οργανισμού. Είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος και παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του επιθηλιακού ιστού. Ένας από τους βασικότερούς της ρόλους είναι η συμβολή της στη φυσιολογική λειτουργία της όρασης, καθώς η βιταμίνη Α συμμετέχει στο σχηματισμό της ροδοψίνης (οπτικής πορφύρας), χρωστικής των οφθαλμών που εμπλέκεται στη νυχτερινή όραση. ...................

read more

Πέτρος Κουσουλός για Καραϊβαζ: Ήταν σοκ, γκρεμίστηκε ένας κόσμος «Προσέλαβα ιδιωτική ασφάλεια για να μετακινούμαι»

Πέτρος Κουσουλός για Καραϊβαζ: Ήταν σοκ, γκρεμίστηκε ένας κόσμος 

Ο Πέτρος Κουσουλός ήταν σήμερα (07.10.2023) καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής “I Love Σου Κου”. Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε στην Μπέττυ Μαγγίρα και για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

«Ήταν Παρασκευή, ο Γιώργος είχε φύγει λίγο νωρίτερα. Μας χαιρέτησε και είπε “θα πάω νωρίτερα σπίτι, μήπως πάω με τον γιο μου μια βόλτα”. Έφυγε γύρω στις 2 παρά τέταρτο.

 


Πήγα σπίτι και με πήρε η αρχισυντάκτρια και μου είπε ότι χτύπησε ο Γιώργος. Έτσι όπως μου το είπε, νόμιζα ότι είχε κάποιο τροχαίο.

Στη συνέχεια με πήρε ο Γιώργος Καλλιακμάνης και μου είπε τα μαύρα μαντάτα. Δεν μπορείς να το διαχειριστείς, γκρεμίστηκε ένας κόσμος», είπε αρχικά ο Πέτρος Κουσουλός.

Ο Πέτρος Κουσουλός είπε στη συνέχεια: «Φοβήθηκα τότε. Δεν ξέραμε για ποιο λόγο δολοφονήθηκε. Δεν ήξερα αν είχε να κάνει με κάποιο θέμα που μπορεί να είχαμε θίξει μέσα από την εκπομπή.

Δεν σου κρύβω ότι τον πρώτο μήνα μέχρι να ξεπεράσω το σοκ, είχα προσλάβει ιδιωτική ασφάλεια, προκειμένου να με πηγαίνει στις διάφορες υποχρεώσεις μου. Είναι σοκ!».

 

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Αττική με επίκεντρο τη Βραυρώνα.

geopdynamiko-5 Σεισμός αισθητός στην Αττική σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν έντασης 3,7 Ρίχτερ. 

Το επίκεντρο του σεισμού, σύφωνα με την αρχική πρόβλεψη από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λευρεωτικής, στα 11 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας.


Το δε εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 5 χιλιόμετρα.


Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν έντασης 4,1 Ρίχτερ με επίκεντρο τη Βραυρώνα.

seismos-lavrio-4
seismos-attiki

Επτά πρόσωπα και συνδυασμοί διεκδικούν της Περιφέρεια Πελοποννήσου - Όλα έτοιμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις εκλογές

 Εξι άνδρες και μια γυναίκα είναι τα πρόσωπα που διεκδικούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις εκκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Κουτουμάνος, Πτωχός, Μιχαλόπουλος, Λυμπεροπούλου, Τατούλης, Μάκαρης, Κουτσούλης. Οι συνδυασμοί για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη σειρά που γνωστοποιήθηκαν από το Πρωτοδικείο Τρίπολης είναι οι εξής: 

Α΄΄ Κορινθίας: Δοκιμάζονται οι δύο πρωτοπόροι σε Δερβένι και Χιλιομόδι

 ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι: Δοκιμασίες γιά Α.Ο Λουτράκι ,  Ατρόμητο Χιλιομοδόυ και Αστέρα Δερβενίου στην Α1 Κορινθίας

Με τα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 7/10 στις 16.30 το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας

Μία αγωνιστική όπου οι δύο συγκάτοικοι στο βαθμολογικό ρετιρέ της κατηγορίας ΑΟ Λουτρακίου και Τενεάτης Αθικίων , όσο και ο 3ος της βαθμολογίας Πέλοπας Κιάτου δοκιμάζονται σε Δερβένι , Χιλιομόδι και Άσσο , αντίστοιχα κόντρα σε Αστέρα Δερβενίου , Ατρόμητο Χιλιομοδίου και Ολυμπιακό Άσσου.

4η Αγωνιστική

Ολυμπιακός Άσσου -  Πέλοπας Κιάτου

Αγ. Θεόδωροι -  Άρης Βοχαϊκού

Αστέρας Δερβενίου - ΑΟ Λουτράκι

Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Τενεάτης Αθικίων

Ισθμιακός - Ελλάς Βέλου

ΠΑΣ Κύψελος - Ηρακλής Ξυλοκάστρου

ΑΟ Zευγολατιού – Πανσολυγειακός

Ρεπό: η Θύελλα Πετρίου 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: