Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Κύπελλο Ελλάδος: Ο Βόλος πέρασε από τους «Ζωσιμάδες», 2-1 τον ΠΑΣ - Ποιοι προκρίθηκαν

 Κύπελλο Ελλάδας: Πέρασαν Βόλος (με Γκαρσία) και φαβορί, αποδοκιμασίες στον ΠΑΣ 

Η 5η φάση του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο ξεκίνησε το Σάββατο (7/10) και στο παιχνίδι των ομάδων της Super League ο Βόλος κατάφερε να νικήσει στους «Ζωσιμάδες» τον ΠΑΣ Γιάννενα με 2-1, σκοράροντας μέσα σε ένα δίλεπτο τα τέρματα της νίκης του. Έτσι οι Θεσσαλοί προκρίθηκαν στους «16» του θεσμού, εκεί όπου πλέον οι αγώνες θα είναι διπλοί και θα συμμετάσχουν και οι εκπρόσωποι της χώρας στην Ευρώπη.

Ο Βόλος πήρε το προβάδισμα με δύο

τέρματα του νεοαποκτηθέντος Χουάν Μανουέλ Γκαρσία στο 33' και στο 34΄, ενώ ο ΠΑΣ μείωσε στο 87΄με πέναλτι του Εραμούσπε. Ο κόσμος του ΠΑΣ αποδοκίμασε την ομάδα και τον προπονητή της Θανάση Στάικο στην ανάπαυλα και στο τέλος της αναμέτρησης. Οι παίκτες πήγαν προς την πλευρά των οπαδών για να δώσουν εξηγήσεις.

Άλλες δύο ομάδες εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» με εκτός έδρας επιτυχίες. Η Κηφισιά νίκησε 2-0 τον Αχαρναϊκό (33' Βαφέας, 48' Πέιος) και ο Πανσερραϊκός 2-0 τον Μικρασιατικό με τέρματα του Μασκανάκη στο 41' και του Άλεξιτς στο 84'. Η Κηφισιά προκρίνεται για τρίτη στη σειρά σεζόν στους «16» του Κυπέλλου.


Την Δευτέρα (9/10) συνεχίζεται η 5η φάση με τους αγώνες: Καμπανιακός-Αστέρας Τρίπολης (15.00), Κισσαμικός-ΟΦΗ (17.00). Και την Τετάρτη (11/10) θα παίξουν στις 16.00 Διαγόρας Ρόδου-Παναιτωλικός.

Χωρίς αγώνα προκρίνονται στη φάση των «16» οι Καλλιθέα, Νίκη Βόλου και ΑΕΛ.

Τα αποτελέσματα της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:

Αχαρναϊκός-Κηφισιά 0-2

Μικρασιατικός-Πανσερραϊκός 0-2

ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος 1-2

Καμπανιακός-Αστέρας Τρίπολης 09/10

Χανιά-ΟΦΗ 09/10

Τα υπόλοιπα ζευγάρια της 5ης φάσης:

Πανθρακικός/Εθνικός ή Γιούχτας-Ατρόμητος

Διαγόρας-Παναιτωλικός

Λεβαδειακός ή Αιολικός/Αναγέννηση Καρδίτσας-Λαμία

Προκρίνονται άνευ αγώνα στην 6η φάση: Καλλιθέα, Νίκη Βόλου, ΑΕΛ