Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση κατά την οποία ανέβηκαν οι τόνοι αρκετές φορές, το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 154 ψήφους υπέρ. Η κυβερνητική βουλευτής Λούκα Κατσέλη καταψήφισε τελικά το άρθρο 37 (το οποίο ψηφίστηκε με 153 ψήφους υπέρ) και διεγράφη από την ΚΟ ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

"ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΩ ΜΕ 153 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ"!!!

 

ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Μετά τη διαγραφή της Λούκας Κατσέλη ο πρωθυπουργός θα πρέπει αύριο κι όλας, να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Ο ίδιος σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας τα ΝΕΑ στις 20 Ιουνίου 2010 (εδώ), είχε διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να κυβερνήσει με 153 βουλευτές. Το...
ρεπορτάζ και η διαρροή δεν διαψεύστηκε ποτέ. Σήμερα που η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ έχει 153 μέλη, για ποιον λόγο παραμένετε πρωθυπουργός κύριε Παπανδρέου;
Fimotro

Η Ρωσία που... πληγώνει – Βελτιωμένη αλλά ηττημένη η ΑΕΚ

Η Ένωση ήταν καλύτερη από την Λοκομοτίβ, παρά τις απουσίες που είχε, αλλά δεν μπόρεσε τελικά να κάνει την πρώτη της φετινή νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ και να πάρει το πρώτο της "διπλό" στην Ρωσία. Ήττα με 3-1 για τον “δικέφαλο” στην Μόσχα, ο οποίος πλέον λέει "αντίο" στην διοργάνωση.
Η ΑΕΚ εμφανίστηκε σοβαρή, πειθαρχημένη και με σωστό αγωνιστικό προσανατολισμό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το τέρμα που δέχτηκε με το... καλημέρα του δευτέρου μέρους και κάποια τομικά λάθη της χάλασαν τα σχέδια για να φύγει απ' την Μόσχα με την πρώτη της νίκη από την Ρωσία -έστω και με τον βαθμό.
 
Η Ένωση δεν θέλησε να αμυνθεί, παρά τις απουσίες που είχε και κατάφερε να κρατήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο εικοσάλεπτο, έχοντας μάλιστα μία πολύ καλή ευκαιρία στο 15' με τον Μπέλεκ να μην μπορεί να νικήσει τον Γκιγιέρμε στο τετ-α τετ.
 
Οι Ρώσοι ήταν κινητικοί, με σκοπό να ανοίξουν την άμυνα του “δικέφαλου”, αλλά οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου ήταν σωστά τοποθετημένοι, έδειξαν πάθος και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να φανούν απειλητικοί (Κοντοές, Μανωλάς και Βάργκας ήταν πολύ θετικοί στις επεμβάσεις τους). Επιθετικά όμως η Ένωση ατόνησε, αφού οι Λαγός και Μπερνς δεν κατάφεραν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της ομάδας.
 
Μετά το μισάωρο οι Μοσχοβίτες πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, απέκτησαν υπεροχή στον χώρο του κέντρου, αλλά η παρουσία τους αυτή δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Αραμπατζή.
 
Όμως, όλη αυτή η καλή εικόνα της Ένωσης “χάλασε” με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Η Λοκομοτίβ μπήκε... φουριόζα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 47' με τον Σίτσεφ. Το τέρμα αυτό ανάγκασε την Ένωση να βγει μπροστά και να δημιουργήσει κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά στην άμυνα έδειξε να μην έχει την ίδια σταθερότητα με το πρώτο ημίχρονο.
 
Ο Νίκος Κωστένογλου πέρασε τον Λεονάρντο στη θέση του Μπέρνς που δεν έπεισε με την εμφάνιση του, με σκοπό να καταφέρει να ισοφαρίσει, αλλά μετά από λίγο η ΑΕΚ δέχτηκε και δεύτερο τέρμα, από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σίτσεφ (71').
 
Το γκολ του Σιαλμά στο 88' έδωσε ελπίδες στην Ένωση για να πάρει έστω τον βαθμό, η ομάδα βγήκε όλη μπροστά για την ισοφάριση και σε μία αντεπίθεση στις καθυστερήσεις ο Καισέδο -με διπλή προσπάθεια- νίκησε τον Αραμπατζή. Ετσι λοιπόν η ΑΕΚ αποχαιρέτησε ουσιαστικά την Ευρώπη και τα τρία επόμενα ματς του ομίλου, αποτελούν τυπική διαδικασία

 
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ (Ζοσέ Κουσέιρο): Γκιγιέρμε, Θαπατέρ, Μπούρλακ, Γκλουσάκοφ, Ίμπρισιτς (66' Καϊσέδο), Σίτσεφ, Ιγκνατίεφ (77' Λοσκόφ), Ντα Κόστα, Σίσκιν, Γιανμπάεφ, Μαϊκόν (46' Ομπίνα)
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Κοντοές, Γκέντσογλου, Λαγός (73' Σιαλμάς), Βάργκας (59' Καφές), Κάρλος, Μπερνς (66' Λεονάρντο), Μπέλεκ
 
newsit.gr

Καταψήφισε το άρθρο 37 η Λούκα Κατσέλη - Διεγράφη από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

Δεν κατάφερε να πείσει την κα Κατσέλη ο υπουργός Οικονομικών να ψηφίσει υπέρ του άρθρου 37. Πριν από λίγο η κα Κατσέλη είπε όχι στο άρθρο 37. Λίγο μετά με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο πρωθυπουργός την έθετε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσαν να πείσουν την Λούκα Κατσέλη να πει το ναι στο άρθρο 37. Ακόμα και λίγο πριν την ψηφοφορία ο κ.Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής είπε: "Κατανοώ τις ανησυχίες της κας Κατσέλη με την οποία υπήρξαμε συνάδελφοι για πολύ καιρό και μαζί της και με τον υπουργό Εργασίας κ.Κουτρουμάνη θα συνομιλήσουμε και θα επιστρέψουμε σε λίγο."  Ομως οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν.

Λίγο μετά το όχι της κας Κατσέλη ο πρωθυπουργός με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής είπε οτι θέτει την κα Κατσέλη εκτός της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.
Αμέσως μετά η κα Κατσέλη αποχώρησε από την αίθουσα.
newsit.gr

Νεκρός ο Καντάφι μετά την πτώση της Σύρτης

O εκτελών χρέη πρωθυπουργού της Λιβύης, Μαχμούντ Τζιμπρίλ επιβεβαίωσε το θάνατο του έκπτωτου ηγέτη της χώρας, Μουάμαρ Καντάφι.
 
NAFTEMPORIKI.GR
 
Ο έκπτωτος ηγέτης της Λιβύης σκοτώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μετά την κατάληψη της γενέτειράς του και τελευταίου προπυργίου των υποστηρικτών του από δυνάμεις της μεταβατικής κυβέρνησης, Σύρτης, όπως επιβεβαίωσε ο εκτελών τα χρέη πρωθυπουργού Μαχμούντ Τζιμπρίλ.
Βίντεο που φέρονται να δείχνουν σκηνές από τη σύλληψή του, αλλά και τη σορό του, μεταδίδονται από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα.
«Περιμέναμε αυτή τη στιγμή εδώ κα ιπολύ καιρό. Ο Μουάμαρ Καντάφι σκοτώθηκε», δήλωσε ο Τζιμπρίλ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά από ώρες συγκεχυμένων πληροφοριών από τη Λιβύη.
«Επιβεβαιώνουμε ότι όλα τα κακά, και ο Καντάφι, έχουν εξαφανιστεί από την αγαπημένη μας χώρα. Είναι καιρός να δημιουργήσουμε μία νέα Λιβύη, μία ενωμένη Λιβύη», πρόσθεσε ο Τζιμπρίλ. «Ένας λαός, ένα μέλλον», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι αύριο θα γίνει η επίσημη ανακήρυξη της απελευθέρωσης της Λιβύης, κάτι που αποτελούσε προϋπόθεση για να τεθεί χρονοδιάγραμμα για τη διενέργεια εκλογών.
Ο Τζιμπρίλ ανέφερε ακόμη ότι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν το γιο του Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ να εγκαταλείπει τη Σύρτη με αυτοκινητοπομπή. Κάλεσε επίσης τις αρχές της Αλγερίας να παραδώσουν στη Λιβύη τα μέλη της οικογένειας του Καντάφι που ζουν εκεί.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε εξακολουθούν να μην είναι ξεκάθαρες. Ο Τζιμπρίλ ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουσταφά Αμπντούλ Τζαλίλ θα δημοσιοποιήσει περισότερες λεπτομέρειες το αργότερο την Παρασκευή.
Πληροφορίες που μεταδίδουν το Reuters και το BBC αναφέρουν ότι ο Καντάφι κρυβόταν σε τρύπα στη Σύρτη και ικέτεψε τους μαχητές της μεταβατικής κυβέρνησης να μην πυροβολήσουν. Αξιωματούχοι της μεταβατικής κυβέρνησης επισημαίνουν ότι ο έκπτωτος ηγέτης υπέκυψε σε τραύματα που είχε υποστεί στη διάρκεια συγκρούσεων.
Εν τω μεταξύ, το Al Jazeera μετέδωσε εικόνες του Καντάφι, τραυματισμένου αλλά ζωντανού όταν πιάστηκε αιχμάλωτος από μαχητές.
Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι είχε πραγματοποιήσει αεροπορική επιδρομή νωρίτερα σήμερα εναντίον αυτοκινητοπομπής κοντά στη Σύρτη, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν το περιστατικό συνδέεται με το θάνατο του Καντάφι.
Συγκεχυμένες είναι επίσης οι πληροφορίες για την τύχη του έτερου γιου του, Μοτασίμ. Το Al Jazeera μετέδωσε ότι συνελήφθη ζωντανός, ωστόσο, επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο του Συμβουλίου το Reuters αναφέρει ότι έπεσε νεκρός, μαχόμενος για να αποφύγει τη σύλληψη.
Νωρίτερα, οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου ανακοίνωσαν ότι έχουν καταλάβει και τις τελευταίες θέσεις που ήλεγχαν υποστηρικτές του Καντάφι στη γενέτειρά του και τελευταίο σημαντικό προπύργιο των υποστηρικτών του, Σύρτη.
Η διεθνής κοινότητα για το θάνατο του Καντάφι

Ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ανέφερε ότι ο θάνατος του Καντάφι «σηματοδοτεί μια ιστορική μετάβαση στη Λιβύη».
Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ στην οποία αναφέρουν: «Ο υποτιθέμενος θάνατος του Μουάμαρ Καντάφι σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής δεσποτισμού και καταπίεσης, υπό το καθεστώς των οποίων υπέφερε για πολύ καιρό ο λιβυκός λαός. Σήμερα η Λιβύη μπορεί να γυρίσει σελίδα στην ιστορία της και να αγκαλιάσει ένα νέο δημοκρατικό μέλλον».
«Είναι το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, η αρχή της δημοκρατίας και της επανασύστασης της Λιβύης», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλάν Ζουπέ.
«Αυτό βάζει τέλος σε έναν αιματηρό πόλεμο που ο Καντάφι διεξήγαγε εναντίον του λαού του. Ο δρόμος είναι πλέον ανοιχτός για μια νέα πολιτική αρχή, με ειρήνη. Η Γερμανία είναι ανακουφισμένη και πολύ χαρούμενη», ανέφερε σε ανακοίονωσή της η Ανγκελα Μέρκελ.

Λούκα Κατσέλη: "Κατανοώ αλλά αδυνατώ να ψηφίσω το άρθρο 37 ως έχει"

Η φράση της λίγο μετά αφού ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ήταν: "Αδυνατώ να ψηφίσω το άρθρο 37 ως έχει μέχρι στιγμής." Πρόσθεσε οτι με το άρθρο 37 οι κλαδικές δεν παγώνουν απλώς αλλά ουσιαστικά καταργούνται. Ζήτησε ένα δίμηνο πάγωμα προκειμένου να διευθετηθούν τα ζητήματα με το άρθρο 37.

Η πρότασή της ήταν η εξής:

"Η Κυβέρνηση να αναβάλει ψήφιση ρύθμισης για ένα χρονικό διάσημα και να καλέσει κοινωνικούς εταίρους να μιλήσουν μεταξύ τους και με Τρόικα αλλά και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, που είναι ο καθ΄ ύλην αρμόδιος διεθνής οργανισμός, και να καθορίσουν το θεσμικό πλαίσιο, τα μέτρα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και το αποτέλεσμα αυτής της διαβούλευσης μπορεί να αποτελέσει το περιεχόμενο νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας πριν από την επόμενη επικαιροποίηση τιτ Προγράμματος τον Δεκέμβρη."

Και κατέληξε: "Με αίσθημα ευθύνης και πλήρους επίγνωσης της κρισιμότητας της κατάστασης πιστεύω ότι μια δίμηνη παράταση της διευθέτησης των θεμάτων του άρθρου 37, δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στη διαπραγμάτευση της Κυριακής και η όποια ρύθμιση τον Δεκέμβρη θα είναι αποτέλεσμα συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων, οι οποίοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη σύναψης συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα!"

Ετσι, παρά τις προσπάθειες να πειστεί να ψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, παρά την προσωπική προσπάθεια του πρωθυπουργού η κα Κατσέλη ανακοίνωσε στην Βουλή οτι δεν θα το ψηφίσει.

Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία της


newsit.gr 

Oi ανακοίνωσeις του νοσοκομείου και της ΕΛ.ΑΣ γιά τον θάνατο του 53χρονου

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο 53χρονος άνδρας έφθασε στο νοσοκομείο χωρίς σφυγούς και αναπνοή, με μυδρίαση και ισολεκτρική γραμμή στο καρδιογράφημα. Το προσωπικό του νοσοκομείου προσπαθούσε για περίπου 50 λεπτά να τον επαναφέρει στη ζωή, αλλά μάταια.



Η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κα Ράικου διέταξε προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθούν όλες οι συνθήγκες θανάτου του Δημήτρη Κοτζαρίδη και μάλιστα δόθηκε εντολή στον Εισαγγελέα να μεταβεί στο νοσοκομείο για έρευνα. Ο εισαγγελέας μετέβη ήδη στο νοσοκομείο προκειμένουα πάρει καταθέσεις ενώ θα ζητηθούν και τα βίντεο από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να εξακριβώσουν τα αίτια του θανάτου του.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ
Περί ώρα 16:00 εντός του Ζαππείου άτομο πλησίασε Αξιωματικό αστυνομικής δύναμης και τον ενημέρωσε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και κάθισε σε παγκάκι που ήταν δίπλα στον Αξιωματικό. Στο σημείο προσήλθαν και άλλα τρία (3) άτομα που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, ενώ ο Αξιωματικός την 16.07 ώρα τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ. Περί ώρα 16:23 έφθασε στο σημείο σταθμός του ΕΚΑΒ με δίκυκλο και την 16:30 ώρα ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Από τις πρωινές ώρες της σήμερα μέχρι την 17:00΄ ώρα, δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Όθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Όλγας καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων

newsit.gr

ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ -ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ



Επιφανους 1, 117 42 Αθήνα
τηλ. 210-9214863fax  210-9236325
e-mail: mikisthe@otenet.gr  


                                   
 Δ     Η     Λ     Ω     Σ     Η 

Η προκλητική κυβερνητική αναλγησία μετρά τον πρώτο νεκρό διαδηλωτή. Η καλυπτόμενη κάτω από τον μανδύα της Δημοκρατίας επαίσχυντη και ένοχη για την καταστροφική πτώχευση Ολιγαρχία έχει γυρίσει το ρολόι της ιστορίας πίσω στην δεκαετία του ΄60.Όμως ο ελληνικός λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής του απαγχονισμού του. Αποτίουμε φόρο τιμής στον νεκρό διαδηλωτή και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Στεκόμαστε όρθιοι και συνεχίζουμε τον αγώνα.

Αθήνα, 
20.10.2011
Μίκης Θεοδωράκης

Άγρια επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον ΠΑΜΕστο Σύνταγμα - Νεκρός, τραυματίες



Από σοβαρά επεισόδια μεταξύ αντεξουσιαστών που επιτέθηκαν σε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, με μάχες σώμα με σώμα,ένα νεκρό 53χρονο διαδηλωτή(δείτε το θέμα), δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση και περισσότερους από 40 τραυματίες συνολικά, αμαυρώθηκαν οι μαζικές διαδηλώσεις των εργαζομένων στην πλατεία Συντάγματος, για δεύτερη ημέρα.

Αντώνης Σαμαράς...Η τυφλή βία των κουκουλοφόρων έκανε να χάσουμε έναν συνάνθρωπό μας, σε ώρες που η κυβέρνηση είχε χάσει τον έλεγχο της κατάστασης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η τυφλή βία των κουκουλοφόρων έκανε να χάσουμε έναν συνάνθρωπό μας, σε ώρες που η κυβέρνηση είχε χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.
Θερμά συλλυπούμαι την οικογένειά του εκ μέρους όλης της Νέας Δημοκρατίας.
Το μεγαλύτερο όπλο, αυτή την στιγμή, είναι αυτοσυγκράτηση, νηφαλιότητα και - βεβαίως - ψυχραιμία».--


Η Δημοκρατική Συμμαχία εκφράζει τη θλίψη της και τα συλλυπητήρια της για τον τραγικό θάνατο του άτυχου διαδηλωτή.

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

          Βασική ευθύνη της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των πολιτών. Η κυβέρνηση,  με τις οδηγίες της στην Αστυνομία την αποποιήθηκε, αφήνοντας ανεξέλεγκτες αυτόκλητες ομάδες διαδηλωτών να παίξουν αυτό το ρόλο. Το αποτέλεσμα είναι το σημερινό φιάσκο και ο τραγικός θάνατος ενός ανθρώπου.
Η Δημοκρατική Συμμαχία εκφράζει τη θλίψη της και τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους φίλους του άτυχου διαδηλωτή.

Όχι «εγώ», αλλά «εμείς». Όχι «εσείς», αλλά «όλοι μαζί».




   http://savepms.info

Η ΕΝΙΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ μια ομάδα (και όχι κομματική παράταξη) μουσικών- μελών του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου κάνει έκκληση προς όλους τους μουσικούς της Ελλάδας
Όχι «εγώ», αλλά «εμείς». Όχι «εσείς», αλλά «όλοι μαζί».Αυτά τριγυρίζουν στο μυαλό και στη ψυχή μας. Με αυτά θέλουμε να πορευόμαστε στη ζωή μας.Έτσι ονειρευόμαστε τη μουσική και τους μουσικούς, έτσι φανταζόμαστε το σωματείο μας!Ένα είναι σίγουρο: Δεν θα καταφέρουμε να σώσουμε τον κόσμο, ούτε να εξασφαλίσουμε εργασία και σιγουριά για το μουσικό κλάδο σε δυο χρόνια (αν και θα το θέλαμε πολύ...)
Για αυτό σας καλούμε και σας παρακαλούμε να συμμετάσχετε στα κοινά του συλλόγου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 23/24-10-2011
Την ΕΝΙΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στηρίζουν οι μουσικοί: (κάντε κλικ στο σύνδεσμο)

Κανείς από μας δεν είναι εθνοσωτήρας, ούτε επαγγελματίας συνδικαλιστής. Φτάνει χορτάσαμε από αυτούς, λέμε όχι στις κομματικές αγκυλώσεις!Ονειρευόμαστε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για όλους μας, γεμάτο μουσική και νότες, χωρίς τη κατήφεια τη μελαγχολία και την επαγγελματική ανασφάλεια που θέλουν κάποιοι με το ζόρι να μας επιβάλλουν ως δεύτερη φύση μας. Ελπίζουμε σε ένα παρόν και μέλλον όπου οι μουσικοί θα ενώνουν τις δυνάμεις τους, και όχι τις αδυναμίες τους. Βαρεθήκαμε τις κομματικές ιδεοληψίες, τη πολιτική μεμψιμοιρία, και αυτούς που κατέχουν την «απόλυτη αλήθεια»
Ναι, φταίμε και εμείς!Φταίμε, γιατί έπρεπε να κάνουμε αυτό το κάλεσμα –ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ- χρόνια πριν , άλλα κάλλιο αργά παρά ποτέ. Σας παρακαλούμε και σας προσκαλούμε να σώσουμε παρέα τον ιστορικό σύλλογο μας, ο οποίος είναι υπό διάλυση. Κομματικά μικροσυμφέροντα τον κατάστρεψαν, διώξαν μακρυά στη κυριολεξία χιλιάδες μουσικούς. Ήρθε η ώρα να βάλουμε τα κόμματα στην άκρη, και να σώσουμε το σπίτι μας, το σύλλογο μας, τη μουσική μας.
Ναι, υπάρχει κρίση πολιτιστική, πολιτική, κοινωνική.Γι΄αυτό, ας κάνουμε τη μουσική μας όπλο, και να πολεμήσουμε αυτούς που επιτίθενται στο λαό και τον καταδυναστεύουν.
Οι μουσικοί ανήκουν στη μουσική πρώτα από όλα, ας σώσουμε όλοι μαζί το ιστορικό σωματείο των μουσικών.
Ναι στη πολιτική ιδεολογία,ναι στον κοινωνικό προβληματισμό, ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ μέσα στο σύλλογο.

          Έχουμε δεκάδες στόχους και όνειρα, αλλά θα ξεκινήσουμε από τα βασικά:Δημιουργία ιστοσελίδας του συλλόγου (site) για άμεση πληροφόρηση των μουσικών για καλλιτεχνικά, ασφαλιστικά, νομικά, διαδικαστικά, εργασιακά, ανακοίνωση ισολογισμών και άλλα πολλά θέματα. Ήρθε η ώρα της διαφάνειας και της πληροφόρησης, ήρθε η ώρα η να μάθουμε ΟΛΟΙ τί είναι ο σύλλογος, πώς μπορεί να μας βοηθήσει, και πως μπορεί να συνδράμει ο καθένας μας.
Δημιουργία ιντερνετικού ραδιοφώνου για ενημέρωση, επικοινωνία και ψυχαγωγία.
Συνδικαλιστικές και πολιτιστικές δράσεις για τη ανάδειξη, αναβάθμιση, προστασία αλλά και προβολή του επαγγέλματος του μουσικού.Οργάνωση μουσικών εκδηλώσεων για να καλυφθούν τα χρέη που άφησε η προηγούμενη διοίκηση.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣ​Ο;

Συγκλονιστική φωτογραφία του Καντάφι!
Ευτυχώς που υπάρχουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ…!
Τρόϊκα και ΔΝΤ προσπαθούν να αποτρέψουν εκλογές
Ιστορικές ώρες στο Σύνταγμα..!
Ναύπλιο-Άργος: Πολύ μεγάλη επιτυχία της απεργίας
Με προσχήματα σχεδιάζουν υποβάθμιση της Εθνικής μας επετείου

http://www.moriasnews.gr/

Στηρίζουμε τα Ελληνικά Γαλακτομικ​ά Προϊόντα..​.Στηρίζουμ​ε την φέτα μας ...

Σας προσκαλούµε στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού..Στηρίζουμε τα Ελληνικά Γαλακτομικά Προϊόντα...Στηρίζουμε την φέτα μας

Είμαστε Έλληνες κτηνοτρόφοι και ασχολούμαστε με την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων. Μαζευτήκαμε κτηνοτρόφοι  από όλοι την Ελλάδα από συνεταιρισμούς, από ενώσεις κτηνοτρόφων και δημιουργήσαμε ένα φεστιβάλ για να προωθήσουμε τα Ελληνικά προϊόντα ,για να γνωρίσουμε στους καταναλωτές τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν άλλα και την μοναδική ποιότητα τους .

Σας προσκαλούµε στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στις 21, 22 και 23 Οκτωβρίου 2011.

Ανακαλύψτε μυστικές συνταγές με τα μοναδικά τυριά μικρών παραγωγών της Ελλάδας
Δοκιμάστε και βαθμολογήστε τα καλύτερα τυριά από όλη την Ελλάδα
Μεθύστε με τα cocktail με βάση το γάλα
Γυναίκες Chef μας εξηγούν τα μυστικά της μαγειρικής των ελληνικών τυριών με βότανα
Τα παιδιά μαθαίνουν να φτιάχνουν μόνα τους το δικό τους τυρί
Παραδοσιακά τυροκομεία θα μας παράγουν τυριά και αυθεντικοί τεχνίτες θα μας εξηγούν τα κρυμμένα μυστικά για το υγιεινό τυρί

Ο σημαντικότερος θεσμός για τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα της χώρας μας ανοίγει το 2011 τις πύλες του στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στις 21, 22 και 23 Οκτωβρίου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Παρασκευή 16:00 - 21:00
Σάββατο 10:00 - 21:00
Κυριακή 10:00 - 21:00

Το γάλα είναι το μοναδικό προϊόν της μητέρας φύσης που εξ αρχής προορίζεται για τροφή. Έχει λοιπόν σημασία να γνωρίζουμε πως παράγεται, ποιοί είναι οι άνθρωποι που το παράγουν και το επεξεργάζονται και ποια είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Σας περιμένουμε

Ο κλάδος μας χρειάζεται την αμέριστη βοήθεια σας για την στήριξη των Ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων.

Γίνεται υποστηρικτής στη σελίδα μας ...
Φεστιβάλ Ελληνικών Τυριών

Ακολουθήστε μας..
http://twitter.com/#!/milkfestival1
 http://www.milkfestival.gr/milk

Είναι αυτός ο νεκρός Καντάφι; "Μην πυροβολήσεις" είπε στον αντάρτη που τον βρήκε

Είναι αληθινή η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου και εμφανίζει τον Μουαμάρ Καντάφι νεκρό, μέσα στα αίματα;
Πρώτα, η είδηση πως συνελλήφθη. Μετά η είδηση πως υπέκυψε στα τραύματά του και είναι νεκρός. Το τέλος μιας εποχής για τη Λιβύη φαίνεται πως ήρθε οριστικά το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο Συνταγματάρχης Καντάφι είναι νεκρός, σύμφωνα με τα μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου. Πανηγυρισμοί στη Σύρτη, τη γενέτειρά του, στην Τρίπολη, στη Βεγγάζη.
Ο Μοχάμεντ, ένας 20χρονος αντάρτης αποκάλυψε στο BBC πώς βρήκε τον πρώην ηγέτη της Λιβύης κρυμμένο σε μια τρύπα στο έδαφος (την ίδια τύχη είχε και ο Σαντάμ Χουσεΐν) της γενέτειράς του, της Σύρτης. Η τελική μάχη για την κατάκτηση της οποίας ήταν και το κύκνειο άσμα του Μουαμάρ Καντάφι, του ανθρώπου που επί 42 χρόνια είχε στα χέρια του την τύχη της χώρας.
«Μην πυροβολήσεις μου είπε», δήλωσε ο νεαρός αντάρτης, κραδαίνοντας ένα χρυσό πιστόλι, που άνηκε στον έκπτωτο ηγέτη.

Πρώτα το AFP μετά το BBC και πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μένει να αποδειχτεί αν η φωτογραφία του νεκρού Καντάφι που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο είναι αληθινή ή όχι
Πρώτα το AFP μετά το BBC και πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μένει να αποδειχτεί αν η φωτογραφία του νεκρού Καντάφι που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο είναι αληθινή ή όχι

Τί προηγήθηκε
Λίγη ώρα αφού οι αντάρτες κατέλαβαν τη γενέτειρα του έκπτωτου ηγέτη της Λιβύης, Σύρτη, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και οι νέες φήμες πως όχι μόνο ο Μουαμάρ Καντάφι συνελήφθη, αλλά λίγο μετά τη σύλληψή του, υπέκυψε στα πράγματά του!

Σύμφωνα με το Reuters India, ο Αμπντέλ Ματζίντ του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου δήλωσε πως ο Καντάφι συνελήφθη, καθώς το κονβόι με το οποίο προσπαθούσε να διαφύγει από τη Σύρτη δέχτηκε αεροπορική επίθεση από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.

Οι πληροφορίες από το νέο καθεστώς της Λιβύης αναφέρουν τραυματίστηκε και στα δυο πόδια σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο. Το Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι η κατάστασή του ήταν τόσο σοβαρή που λίγο μετά υπέκυψε στα τραυματά του. Σύμφωνα με το Reuters κατά την επιχείρηση σύλληψης του Καντάφι σκοτώθηκε ο επικεφαλής των δυνάμεων που παρέμεναν πιστές στον πρώην Λίβυο ηγέτη, ενώ συλλήφθη και ο εκπρόσωπος του Καντάφι, Μούσα Ιμπραχίμ.

ΝΑΤΟ και Ηνωμένες Πολιτείες ενημερώθηκαν άμεσα, αλλά αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν το οτιδήποτε.




newsit.gr

Ν. Δ. : «Νέο «σοκ» στις Ένοπλες Δυνάμεις. η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να καταργήσει την ιστορική 1η Στρατιά και το Β Σώμα Στρατού,Φτάνει πια

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή δημοσιεύματα και πληροφορίες για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το Στρατηγείο της 1ης Στρατιάς και άλλους Μείζονες σχηματισμούς και σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, έκανε την παρακάτω δήλωση: 
«Νέο «σοκ» στις Ένοπλες Δυνάμεις!
 Έγκυρες πληροφορίες συνηγορούν, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να καταργήσει την ιστορική 1η Στρατιά και το Β Σώμα Στρατού, καθώς και άλλους Μείζονες σχηματισμούς στο Στρατό Ξηράς, την Αεροπορία και το Ναυτικό, με αιτιολογία την  εξοικονόμηση πόρων.
 Είναι ακατανόητη από επιχειρησιακής πλευράς αυτή η πολιτική απόφαση, αν τελικά υιοθετηθεί.
Ανατρέπει την επιχειρησιακή λειτουργία και διοίκηση του Ελληνικού Στρατού.
Προξενεί αναστάτωση στο στράτευμα και περνά λάθος μηνύματα στα κράτη της ευρύτερης περιοχής, και μάλιστα σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από έλλειψη σταθερότητας και που οι προκλητικές συμπεριφορές της γείτονος, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους.
 Η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης, καλεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, να εγκαταλείψουν αυτές τις σκέψεις .
Να αφήσουν τους άστοχους πειραματισμούς πάνω στην Εθνική Άμυνα. Να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού το αξιόμαχο των Ε.Δ., αλλά και το ηθικό των στελεχών και να σταματήσουν, επιτέλους,  τη ληστρική επιδρομή στα εισοδήματά τους.
Φτάνει πια.
Ποιοι είναι οι φωστήρες που εισηγούνται τέτοιες αποφάσεις;
Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Ξυπνήστε κύριοι της κυβέρνησης».

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


 Ο κ. Παπανδρέου είχε να επιλέξει ανάμεσα στο σωστό ή το λάθος, το καλό ή το κακό.

·         Δυστυχώς επιμένει σε μια συνταγή που δεν βγάζει τη χώρα από την κρίση.
      Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Αντώνης Σαμαράς το έλεγε από την αρχή.
      Το επιβεβαιώνουν, σήμερα, όλα τα επίσημα στοιχεία.
      Το επισημαίνουν -και μάλιστα με φωνές αγωνίας- κορυφαίοι οικονομολόγοι, έντυπα διεθνούς       εμβέλειας και ιστορικοί ηγέτες της Ευρώπης, όπως ο Ζακ Ντελόρ και ο Ρομάνο Πρόντι.
-       Προχθές ο πρώην    πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ, σε συνέντευξή του στη «Le Monde» τόνιζε: «Μαθαίνουν τις χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά             προβλήματα να πεθαίνουν δημοσιονομικά υγιείς».
            Ότι δηλαδή στη συνταγή που εφαρμόζεται, ισχύει η λογική … «η θεραπεία πέτυχε, ο         ασθενής απέθανε!!!».
-       Χθες ο επίσης πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Ρομάνο Πρόντι, σε συνέντευξή του στην Ιταλική τηλεόραση, δήλωνε για την Ελλάδα: «Δεν μπορούμε να της ζητήσουμε περισσότερα. Θέλουμε να τη σκοτώσουμε;».

·         Ο κ. Παπανδρέου είχε να επιλέξει ανάμεσα σε συγκεκριμένο σχέδιο και πρακτικές του «βλέποντας και κάνοντας» που οδηγούν από το κακό στο χειρότερο.
      Δεν έχει εθνική γραμμή.
      Δεν έχει «κόκκινες γραμμές» στην πολιτική του.
      Δεν έχει παρουσιάσει κανένα τέτοιο σχέδιο, ώστε να ζητήσει από τον Πρόεδρο της ΝΔ να το       υπερασπιστούν από κοινού.
      Δεν έχει κοινές θέσεις, ούτε καν με τους υπουργούς του και ακόμη περισσότερο με τους         βουλευτές του κόμματός του.
      Και πώς να υπάρχει εθνική γραμμή όταν ο κ. Βενιζέλος, στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο             της Δημοκρατίας προχθές, δήλωνε ότι οι «διαπραγματεύσεις ξεκινάνε αύριο», δηλαδή ότι θα       ξεκινούσαν μόλις χθες.
      Όμως, όταν ένας πρωθυπουργός, ένας αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πάνε στο         εξωτερικό μαζί, κάτι ζητάνε από κοινού ή κάτι πάνε να διαπραγματευθούν μαζί. Άρα πρέπει να          έχουν κοινή θέση από πριν. Και τέτοια θέση δεν υπάρχει.
      Αυτό ακριβώς έλεγε σήμερα, μιλώντας στη Βουλή ακόμη και η υπουργός Παιδείας κα Α.       Διαμαντοπούλου. Ότι, δηλαδή, «η διαπραγμάτευση των επόμενων ημερών θέλει εθνικό       πλαίσιο, θέλει πλαίσιο, στόχους και κόκκινες γραμμές».

·         Ο κ. Παπανδρέου, είτε δεν έχει ενημερώσει ούτε καν τους υπουργούς του, είτε δεν ξέρει ούτε καν ο ίδιος τι θέσεις πρέπει να πάρει ή ποια είναι η εθνική του γραμμή.
      Σήμερα το πρωί, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοΐδης (μιλώντας στο Real FM)    αποκάλυπτε:
      «Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες σ’ αυτή τη λεπτή φάση των διαπραγματεύσεων. Τώρα αν       αποφασίζουν χωρίς εμάς αυτό είναι λάθος».
      Στην ίδια συνέντευξη ομολογούσε πως δεν ξέρει που βρισκόμαστε και που πάμε. Και      διερωτάτο:
      «Μήπως είναι η ώρα να δούμε που βρισκόμαστε και ύστερα να δούμε που θα πάμε;».

·         Ο κ. Παπανδρέου ζητά στήριξη σε κάτι που δεν ξέρουμε. Δεν μας έχει δώσει -παρόλο που το ζητήσαμε επανειλημμένα- ούτε καν τις επιστολές που έστειλαν ο ίδιος και ο κ. Βενιζέλος στην Τρόικα. 
      Ποιες δεσμεύσεις ανέλαβαν; 
      Είναι δυνατό να συμφωνήσει κανείς με κάτι που δεν ξέρει;
      Είναι δυνατό να νομιμοποιήσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αυτά που δεν     ξέρει;
      Είναι δυνατό να δεσμεύσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ολόκληρη τη χώρα στο       λάθος και ενδεχομένως στις παρασκηνιακές δεσμεύσεις του κ. Παπανδρέου;

·         Ο κ. Παπανδρέου δεν είχε ποτέ και δεν έχει ούτε τώρα ως στόχο τη συνεννόηση. Εάν αυτό επιθυμούσε, δεν θα εξύβριζε -μισή ώρα πριν τη συνάντηση- τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της. Και δεν θα έβαζε τον κ. Βενιζέλο να συνεχίσει -την ώρα της συνάντησής του με τον κ. Σαμαρά- από το βήμα της Βουλής, με ακόμη πιο ακραίες εκφράσεις, την επίθεσή του.
      Δεν μπορεί τη μία να ισχυρίζεται ότι τάχα «ο Σαμαράς γνωρίζει και τον συκοφαντεί» και την ίδια       ώρα να προσποιείται ότι θέλει… το «συκοφάντη» μαζί του.
     
·         Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς θα πάει στις Βρυξέλλες όπως κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο ανταποκρινόμενος στο εθνικό του καθήκον. Δεν θα πάει όμως μαζί με τον πρωθυπουργό. Δεν βοηθιέται η χώρα με σύμπραξη στο κακό, στο λάθος. Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως πάντα, θα υπερασπιστεί μια άλλη πολιτική που μπορεί να βγάλει πιο γρήγορα τη χώρα από τα αδιέξοδα που την οδήγησε, η πολιτική Παπανδρέου.

Συνελήφθη 40χρονος πρώην ποδοσφαιριστής με ναρκωτικές ουσίες στο Κιάτο

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Κιάτο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας Έλληνας ηλικίας -40- ετών, για παράβαση του Νόμου Περί  Ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 40χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, δύο νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα  κάνναβης, συνολικού βάρους -190- γραμμαρίων.
Ο 40χρονος που είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Κιάτο καθώς ήταν και πρώην ποδοσφαιριστής σε ομάδα της περιοχής, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου».

Επεισόδια τώρα στο Σύνταγμα μπροστά από την Μεγάλη Βρετανία


Κρεμάλες για βουλευτές στην Κάτω Αχαϊα - Μεγάλη πορεία στην Πάτρα

Στην Κάτω Αχαϊα, έφτιαξαν κρεμάλες για τους βουλευτές. Αγανακτισμένοι πολίτες έστησαν 9 κρεμάλες σε κεντρική πλατεία, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα οργής προς τους βουλευτές, για το πολυνομοσχέδιο...
Οι κρεμάλες σε κεντρική πλατεία - ΦΩΤΟ από dete.gr
Μάλιστα σε κάθε κρεμάλα έχει γραφτεί και το όνομα του Βουλευτή, με τον χαρακτηρισμό "προδότης".
Στο πάνω μέρος κάθε κρεμάλας οι αγανακτισμένοι έγραψαν τα ονόματα των βουλευτών Αχαϊας - ΦΩΤΟ από dete.grΣτην Πάτρα, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 13.00 η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τα πρωτοβάθμια Σωματεία του Εργατικού Κέντρου. Στην ουρά της πορείας βρίσκονταν περίπου 300 αντιεξουσιαστές οι οποίοι μάλιστα παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου. Αρκετοί από τους νεαρούς φέρουν κράνη και φορούν κουκούλες. Κλειστή παραμένει η οδός Κορίνθου στο ύψος της Κολοκοτρώνη. Επίσης συγκεντρωμένοι παραμένουν λίγο πιο κάτω στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Όλγας) μέλη αριστερών κομμάτων και οργανώσεων.
 .Στυγμιότυπο της πορείας - ΦΩΤΟ από thebest.gr
Στυγμιότυπο της πορείας - ΦΩΤΟ από thebest.gr

newsit.gr

Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα Μικρή και σήμερα η πλατεία Συντάγματος να χωρέσει τόσο κόσμο

 
Χιλιάδες κόσμου βρίσκεται ήδη μπροστά από τη Βουλή, όπου απόψε ψηφίζεται στην Ολομέλεια το επίμαχο πολυνομοσχέδιο. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κατά τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας τους,  συγκεντρώθηκαν στις 11:00 στο Σύνταγμα, καθώς σήμερα γίνεται στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου. Από πολύ νωρίς το πρωί, η Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά στη Βουλή έχει κλείσει και ο σιδερένιος φράχτης έχει τοποθετηθεί, ενώ έχουν κλείσει και όλοι οι κάθετοι δρόμοι που οδηγούν από το Κολωνάκι προς το Σύνταγμα. Μέλη του ΠΑΜΕ και απλός κόσμος που καταφτάνει από κάθε γωνιά της Αθήνας συγκεντρώθηκε από πολύ νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα και η Βουλή βρίσκεται ήδη σε... κλοιό!
Το ΠΑΜΕ έχει σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Κοινοβούλιο και όλοι εύχονται να μην αμαυρωθεί και η σημερινή μεγαλειώδης συγκέντρωση από επεισόδια, όπως αυτά της Τετάρτης.
Χιλιάδες κόσμου φτάνουν από παντού στην πλατεία Συντάγματος. Γεμάτη κόσμο η Φιλελλήνων, η Σταδίου, η Αμαλίας, η Πανεπιστημίου, η Βουκουρεστίου, η πλατεία Κλαυθμώνος! Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προαναγγείλει περικύκλωση του Κοινοβουλίου μέχρι το βράδυ, στην οποία θα συμμετάσχει και το ΚΚΕ.
Όλα αυτά ένα 24ωρο μετά τη μεγαλειώδη σε όγκο και συμμετοχή, διαδήλωση της Τετάρτης. Η οποία, δυστυχώς, αμαυρώθηκε από ορισμένους ανεγκέφαλους που έκαναν ξανά επεισόδια.

Θα πειστεί και η Λούκα; - Ψηφοφορία χωρίς αύριο απόψε στη Βουλή - 'Ολο το παρασκήνιο

Έχει ξεπεράσει τη μια ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Λούκα Κατσέλη. Και όσα διαδραματίζονται στους διαδρόμους της Βουλής είναι το λιγότερο εντυπωσιακά.

Η πόρτα του γραφείου του κ.Παπανδρέου ανοιγοκλείνει συνεχώς και στο γραφείο του μπαίνουν και βγαίνουν κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο κ.Βενιζέλος και ο κ.Ρέππας. Η κα Κατσέλη πάντως ακόμα δεν έχει βγεί...

Β.Παπανδρέου: "Θα ψηφίσω το άρθρο 37. Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να μην πάρουμε την 6η δόση"


Με φωνή που έβγαινε με δυσκολία και εμφανώς πιεσμένη, η κα Βάσω Παπανδρέου ανακοίνωσε οτι θα ψηφίσει και το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου.

'Ηταν από τις πιο φορτισμένες συναισθηματικά ομιλίες που έγιναν σήμερα στο κοινοβούλιο και μάλιστα στην κατάληξη της ομιλίας της, η κα Παπανδρέου καταχειροκροτήθηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

Αποκάλυψε οτι συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό ο οποίος της είπε οτι ακόμα και ένα άρθρο να μην ψηφιστεί από το πολυνομοσχέδιο, χάνουμε την 6η δόση.

"Δυστυχώς καταφέραμε να θεωρούμαστε το κέντρο του προβλήματος" είπε η κα Παπανδρέου και πρόσθεσε: "Σε λίγο δεν θα υπάρχουν καλοί και κακοί πολιτικοί και αυτός είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός εφιάλτης μετά το ‘67. Να αρθούμε στο ύψος περιστάσεων πέρα από προσωπικά οφέλη. Καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε ένα πολυνομοσχέδιο που είναι στη κατεύθυνση της άγριας λιτότητα στέλνοντας και πάλι το λογαριασμό στους συνήθεις ύποπτους."

"Ψήφισα καταρχήν το νομοσχέδιο και είχα αποφασίσει να μην ψηφίσω το άρθρο 37 ως μια συμβολική κίνηση πως η Βουλή έχει το δική της ρόλο και να στείλουμε μήνυμα πως πέρα από τις κόκκινες γραμμές της Τρόικας υπάρχουν και οι δικές μας", είπε.

Και συνέχισε: "Είχα συνάντηση με Πρωθυπουργό που με διαβεβαίωσε πως αν έστω ένα άρθρο δεν ψηφιστεί δεν θα πάρουμε δόση…Δεν μπορώ να αναλάβω αυτή την ευθύνη. Μου ζήτησε, και αυτό ισχύει για όλους βουλευτές να του δώσουμε δυνατότητα να διαπραγματευτεί καλύτερα. Αν είχαν ακουστεί οι προειδοποιήσεις μου δε θα φτάναμε εδώ. Θα ψηφίσω και θα έχω συνειδησιακό πρόβλημα. Για πρώτη φορά πρέπει οπωσδήποτε να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες".
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχε με τον κ.Παπανδρέου του είπε οτι πρέπει να αναλάβει επιτέλους πρωτοβουλίες, είτε στην κατεύθυνση της εθνικής ενότητας είτε των εκλογών.



newsit.gr

Ομιλία του Κώστα Κόλλια στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου. Στην ομιλία του ο κ. Κόλλιας μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έρχεται για μια ακόμη φορά στο Κοινοβούλιο να ζητήσει ψήφο σε ένα νομοσχέδιο που στοχοποιεί ξανά τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Μέχρι το τέλος του 2012 έχει ζητήσει εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, έκτακτες εισφορές, ειδικά τέλη, τέλη στα ακίνητα, περαιώσεις, τέλη κυκλοφορίας, 17 χαράτσια συνολικά, που σίγουρα θα οδηγήσουν τα ελληνικά νοικοκυριά σε στάση πληρωμών. Τώρα, σε αυτό το νομοσχέδιο, ζητάει κι άλλα, με τη μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ και με την περικοπή των φοροαπαλλαγών. Και τα ζητάει πάντα από τους ίδιους, χωρίς καμία δικαιοσύνη, χωρίς καμία αναλογικότητα. Διότι η περικοπή των φοροαπαλλαγών θα επηρεάσει βαρύτερα τον οικογενειάρχη των 30.000 ευρώ, που έχει να πληρώσει στεγαστικά δάνεια, φροντιστήρια, γιατρούς, ασφάλειες, θα επηρεάσει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι και οι ανάπηροι.
Και βεβαίως αυτό είναι ένα μόνο από τα δεινά αυτού του νομοσχεδίου. Ένα άλλο είναι οι περικοπές στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές και το κούρεμα του εφάπαξ. Αυτοί που εργάστηκαν, πλήρωσαν εισφορές, είχαν κρατήσεις όλα αυτά τα χρόνια, με δέκα γραμμές ενός νόμου χάνουν τα χρήματά τους, έτσι απλά. Ακόμα βαρύτερες περικοπές θα υποστούν όσοι έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης το 2011, και οι συνταξιούχοι κάτω των 55. Και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν δικαστικές προσφυγές από πολίτες ενάντια σε αυτές τις κρατικές αυθαιρεσίες.
Άλλο κεφάλαιο, βαθμολόγιο και μισθολόγιο – «φτωχολόγιο», όπως το χαρακτήρισε ο συνάδελφος του ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν και υπερβολικοί μισθοί και παράλογα επιδόματα. Αυτές όμως τις υπερβολές τις δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, κάθε φορά που ήταν Κυβέρνηση ήθελε να φανεί αρεστό στις συντεχνίες και να καλοπιάσει τους κομματικοδίαιτους συνδικαλιστές, και οι οποίοι σιωπούσαν όταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και έπιαναν δουλειά μόνο επί Κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας. Η νέα πραγματικότητα είναι ότι ο βασικός καθαρός μισθός διαμορφώνεται σε επίπεδο απόλυτης φτώχειας – 660 ευρώ για τον πρωτοδιόριστο καθηγητή.
Σε ό,τι αφορά το βαθμολόγιο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και φιλοδοξεί να κάνει κουμάντο στο δημόσιο. Το απέδειξε με την τροπολογία στο άρθρο 28, όπου μειώνει τον χρόνο παραμονής μόνο στη β’ και στη γ’ βαθμίδα. Αυτό σημαίνει ότι οι μόνοι ευνοημένοι είναι εκείνοι που προσλήφθηκαν τη δεκαετία του ’80. Αυτοί θα αναλάβουν τώρα τις θέσεις ευθύνης, και όλοι υπόλοιποι θα μείνουν στάσιμοι στα κατώτερα κλιμάκια. Επιστρέφουμε σε εποχές Κουτσόγιωργα, όταν σε μια νύχτα απολύθηκαν οι τότε γενικοί διευθυντές και στη θέση τους εγκαταστάθηκε το βαθύ κομματικό κράτος.
Αυτή η Κυβέρνηση δεν εξαθλιώνει απλά τον ελληνικό λαό, τον περιγελά, τον παραπλανά, τον εμπαίζει. Η πολιτική της κοινωνικής τρομοκρατίας και το επιχείρημα «ψηφίστε ή χανόμαστε» πλέον δεν πείθει κανέναν. Όταν ήρθε το Μεσοπρόθεσμο, ο ένας αντιπρόεδρος, στον ρόλο του κακού, απειλούσε με εικόνες χάους. Την ίδια στιγμή, ο άλλος αντιπρόεδρος, στο ρόλο του καλού, έχυνε κροκοδείλια δάκρυα για τη βαρβαρότητα των μέτρων. Όταν μπήκε το έκτακτο τέλος στα ακίνητα, ο κύριος Πάγκαλος, με τα 58 ακίνητα, είπε ότι δεν έχει να πληρώσει και ζήτησε από τον άλλο αντιπρόεδρο, με τις οικογενειακές καταθέσεις, να τον συλλάβει. Τώρα, τρεις Υπουργοί δημοσίευσαν ένα δήθεν μανιφέστο, αφού πήραν την άδεια του Πρωθυπουργού.
Καλώ τους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ να μην συμμετέχουν άλλο σε αυτόν τον εμπαιγμό, που προσβάλει και τις θυσίες και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Όσοι εκφράζουν στα κομματικά τους όργανα αντιρρήσεις, οφείλουν να τις υποστηρίξουν και στο κοινοβούλιο. Και να τις υποστηρίξουν όχι μόνο καταψηφίζοντας αυτό το νομοσχέδιο, αλλά καταψηφίζοντας και αυτούς που το επινόησαν.»

Δεν υπάρχει (πολιτικό) αύριο για όσους ψηφίσουν σήμερα Και η χώρα δεν έχει ούτε… σήμερα!

Σοφία Βούλτεψη

Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες από την εξεγερμένη Ελλάδα, καθώς όλοι – πλην της κυβέρνησης – διερωτώνται ποιο είναι το όριο εξουθένωσης ενός λαού ώστε να αποφασίσει η Ευρώπη να τον… σώσει. Κάτι το οποίο δεν απασχολεί τον κ. Βενιζέλο, που μιλά για το «αύριο», ενώ δεν υπάρχει «σήμερα»…

Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση (που εξ όσων ακούγονται αυτές τις μέρες από τα πλέον επίσημα χείλη δεν λαμβάνεται) και κυρίως προς την Ευρώπη (που χωρίς αμφιβολία το λαμβάνει για τον φόβο του οικονομικού και του κοινωνικού ντόμινο), δίνουν από χθες οι Έλληνες στις μεγαλύτερες και πιο ογκώδεις διαδηλώσεις που οργανώνονται σε όλες τις ελληνικές πόλεις.

Για πρώτη ίσως φορά, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν δίνουν έμφαση στα έκτροπα, αλλά στη σκληρή ελληνική πραγματικότητα, μιλώντας για έναν λαό που έχει οδηγηθεί στα όριά του και διερωτώμενα ως πού μπορεί να φθάσει η εξουθένωση ενός λαού πριν διασωθεί.

Ο «διάβολος με το αγγελικό πρόσωπο»

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
 
Τον Σεπτέμβριο του 2005, στη διάρκεια ενός δείπνου που ο Γ. Παπανδρέου παρέθεσε στο Καστρί για τους βουλευτές του, λέγεται πως κάποιοι από αυτούς τον παρότρυναν «να βγάλει τον δολοφόνο που έχει μέσα του».

Θρυλείται επίσης πως εκείνος τους είχε απαντήσει ότι τον καιρό που ήταν υπουργός των Εξωτερικών, οι τουρκικές  εφημερίδες τον αποκαλούσαν «διάβολο με αγγελικό πρόσωπο»!

Όσοι γέλασαν γέλασαν, τον καιρό εκείνο, με το αστειάκι. Μερικοί το βρήκαν πολύ κρύο για τα γούστα τους. Άλλοι, χαμογέλασαν ειρωνικά και αυτάρεσκα.

Ουδείς φανταζόταν πως ο κ. Παπανδρέου θα ανταποκρινόταν στην προτροπή.

Σήμερα, έχουν όλοι διαψευστεί.

Το Άρθρο 37 ούτε είναι, ούτε μπορούσε να είναι απαίτηση της τρόικας


Γράφει ο
Προκόπης Παυλόπουλος
 
Όπως προκύπτει από τις παρατηρήσεις που έπονται –και τις οποίες έχω συνοψίσει στο σημείωμα το οποίο αποτυπώνει τις παρεμβάσεις μου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της πρώτης ανάγνωσης- οι σχετικές διατάξεις του σχεδίου νόμου, μέσα από μια βάναυση παραβίαση των οικείων διατάξεων του Συντάγματος, μια ισοπεδωτική λογική σε βάρος των δημόσιων υπαλλήλων και της αξιοκρατίας και μια προκλητική άγνοια βασικών δεδομένων της διοικητικής επιστήμης, είναι αδύνατο –ευτυχώς- να εφαρμοσθούν.  Πέραν τούτου επισημαίνεται ότι τίποτα απ’ αυτά δεν έχει ζητήσει η Τρόικα, όπως άλλωστε η ίδια έχει διαρρεύσει με πολλούς τρόπους.  Το υπό συζήτηση «γονατογράφημα» και θεσμικό τερατούργημα είναι, λοιπόν, αποκλειστικής πρωτοβουλίας και «έμπνευσης» της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, η οποία και φέρει, στο ακέραιο, την ευθύνη για τις καταστροφικές του συνέπειες.

ΨΙΧΟΥΛΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΧΛΩΜΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
ΑΝΕΠΑΦΗ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
ΣΑΘΡΟ ΣΑΠΙΟ ΔΙΑΤΡΗΤΟ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

άποψη του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας
Στέλιου Μάρκελλου

Περικόπτονται τα ελάχιστα χρήματα-ψίχουλα των νεοδιοριζόμενων γιατρών μας. Μειώνονται οι θέσεις των ειδικευομένων γιατρών. Δημιουργούνται προβλήματα στην ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους. Περιορίζεται επικίνδυνα η υπομονή των ασθενών πολιτών. Βλάπτεται δηλ.σοβαρά η υγεία μας Κιαπτην άλλη ; Οι επιδόσεις της Πολιτείας εναντίον της φοροδιαφυγής των μεγαλοοφειλετών είναι μηδενικές ! Ενώ ακραίες είναι οι μορφές υπερφορολόγησης χαμηλοσυνταξιούχων, χαμηλόμισθων και πολύτεκνων Εντέλει, όλων μας οι καρδιές, σαν πρόσωπα σκαμένα απτην έλλειψη εμπιστοσύνης, περιμένουν στη σειρά, καρτερικά, να μπει, να εισχωρήσει βαθειά μέσα μας, να ριζώσει η ελπίδα

www.steliosmarkellos.gr

Υπενθύμιση για «νέο Γουδή»

Επειδή ο κύριος Παπανδρέου καταγγέλλει όσους μιλάνε για «νέο Γουδή», αφήνοντας υπονοούμενα προς τη Νέα Δημοκρατία, του υπενθυμίζουμε ότι, εκτός από τον κ. Καρατζαφέρη, που το έχει δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξή του στο πρωινό του MEGA, εκείνος που πρώτος το είπε, είναι υπουργός του:
Ο κ. Α. Λοβέρδος στην εφημερίδα “Real News” την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010:




Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης:

«Αν το ΠΑΣΟΚ δεν τα καταφέρει πάμε σε νέο Γουδί, όχι όμως στους στρατώνες αλλά στην ελληνική Βουλή», προειδοποιεί ο Ανδρέας Λοβέρδος.
«Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε -όπως έχω πει από το 2008- πάμε για νέα ιδρυτική πράξη της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πάμε για νέο Γουδί, όχι όμως στους στρατώνες αλλά στην ελληνική Βουλή.»
Ο Λοβέρδος παραδέχεται : «Έχουμε αφαιρέσει εισόδημα από τους πολίτες και αυτοί αντέδρασαν με πολύ πειθαρχημένο τρόπο. Από εδώ και μπρος όμως δεν είναι σωστό να πληρώνουν οι πολίτες για όσα ως κυβέρνηση δεν επιτυγχάνουμε.»
«Εάν βουλιάξουμε δύσκολα ο λαός θα κάνει εξαιρέσεις…»
Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος στέλνει μήνυμα στους συναδέλφους του, λέγοντας: «Από εδώ και μπρος δεν είναι σωστό να πληρώνουν οι πολίτες για όσα ως κυβέρνηση δεν επιτυγχάνουμε. Ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών, ολοκλήρωση της μείωσης της δημόσιας σπατάλης και ανάπτυξη είναι οι σημερινές ανάγκες στις οποίες η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί».

Εορτάζει το μετόχι του Αγίου Γερασίμου στα Μεντουριάνικα

Σήμερα εορτάζει η εκκλησία στο Μετόχι της γυναικείας Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία Ζάχολης με τιμώμενο τον Αγ. Γεράσιμο , που λειτουργεί στα Μεντουριάνικα για τη χειμερινή των μοναζουσών. Χθες εψάλει Εσπερινός ενώ σήμερα τελέστηκαι πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το μετόχι βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα από το Δερβένι , στο χωριό Μεντουριάνικα ( Χελυδόρι) , όπου μετά την καταστροφή από την πυρκαγιά του 2000 του μοναστηριού του Προφήτη Ηλία,( πλήν του Καθολικού), χρησιμοποιείται από τις μοναχές για μόνιμη ( χειμερινή και Θερινή) διαμονή .

Ο ΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Ο Άγιος Γεράσιμος, γόνος της αριστοκρατικής Οικογενείας των Νοταράδων, γεννήθηκε το 1506 στα Τρίκαλα Κορινθίας. Οι γονείς του ονομάζονταν Δημήτριος και Kαλή. Ο προπάππος του Λουκάς Νοταράς - τελευταίος πρωθυπουργός του Βυζαντίου - ήταν συγγενής εκ μητρός με τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, το μαρτυρικό Αυτοκράτορα του Βυζαντίου.
Αφού έλαβε πλουσιοτάτη παιδεία, περιόδευσε σε όλους τους ιερούς τόπους της Ελλάδας. Πήγε στην Κωνσταντινούπολη και προσκύνησε τους τάφους των προγόνων του. Κατόπιν μετέβη στο Άγιο Όρος και εκάρη Μοναχός όπου και σώζεται το σπήλαιο της ασκήσεώς του στην έρημο της Καψάλας (κελλίον Μεγάλου Βασιλείου).
Στους Αγίους Τόπους χειροτονείται ιερεύς και χειροθετείται Αρχιμανδρίτης υπηρετώντας επί 12 έτη στην Αγιοταφική Αδελφότητα και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Επιθυμώντας περισσότερη ησυχία πέρασε στην Κρήτη και κατέληξε στην Ζάκυνθο όπου και παρέμεινε επί ένα δωδεκάμηνο. Το 1555 έρχεται στην Κεφαλονιά. Ασκήτευσε στο σπήλαιο, στην περιοχή "Λάσση" του Αργοστολίου, επί πέντε έτη. Το 1560 έφτασε στα Ομαλά, όπου και ανακαίνισε το ξωκκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ιδρύοντας παράλληλα γυναικεία κοινοβιακή Μονή με πολυμελή αδελφότητα ονομάζοντάς την "Νέα Ιερουσαλήμ". Χαρακτηριστική είναι η φράση του Αγίου με την οποία νουθετούσε έως εσχάτου αναπνοής: "Τεκνία ειρηνεύετε εν εαυτοίς και μη τα υψηλά φρονείτε". Εκοιμήθη το έτος 1579 στις 15 Αυγούστου, για λόγους όμως εκκλησιαστικής οικονομίας μετετέθη την επόμενη. Μετά 2 έτη, στις 29 Οκτωβρίου, έγινε η ανακομιδή.
Με την επέμβαση των Παπικών οι Βενετσιάνοι διέταξαν την Β' ταφή. Στις 20 Οκτωβρίου του επομένου έτους έγινε η Β' ανακομιδή. Έκτοτε το ιερό λείψανο παραμένει άφθαρτο και ευωδιάζον προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών και εκτίθεται προς προσκύνηση μέσα σε τζαμένια λειψανοθήκη που ενσωματώνεται σε μεγαλύτερη, ασημένια, περίτεχνη λάρνακα, η οποία είναι τοποθετημένη πάνω από τον τάφο του Αγίου.

Καγκελάριος ο Ολυμπιακός! Θρίαμβος (3-1) επί της Ντόρτμουντ, 5η σερί νίκη με αντίπαλο γερμανική ομάδα

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στο κατάμεστο Καραϊσκάκη. Το εμφατικό 3-1 επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι η πρώτη φετινή νίκη των “ερυθρόλευκων” στο Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα η 5η συνεχόμενη του Ολυμπιακού επί γερμανικής ομάδας! Σκόραραν οι Χολέμπας (8'), Τζιμπούρ (40') και Μοντέστο (79'), ο Πολωνός Λεβαντόφσκι ισοφάρισε προσωρινά (26') για την πρωταθλήτρια Γερμανίας που “εξαφανίστηκε” από το γήπεδο στο β' ημίχρονο. Πανηγυρίστηκε έξαλλα η νίκη από 30.000 φίλους του Ολυμπιακού που εν χορώ στο τέλος και για περίπου πέντε λεπτά φώναζαν το σύνθημα “έτσι σας γ... αυτοί που σας χρωστάνε!” Στο άλλο ματς του ομίλου, Μαρσέιγ-Άρσεναλ 0-1. Ανέβηκαν στην 3η θέση οι “ερυθρόλευκοι” που την 1η Νοεμβρίου θα παίξουν στο Ντόρτμουντ.
Το γκολ του αγώνα
8'  (1-0): Συνδυασμός Χολέμπας-Μιραλάς στην αριστερή πλευρά, η μπάλα έφτασε στον Μαρκάνο, εκείνος έβγαλε τη σέντρα και ο Χολέμπας από θέση σέντερ φορ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βάιντενφελερ
15' : Αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού, η μπάλα έφτασε στον Καγκάβα που έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά ο εκτεθειμένος Λεβαντόφσκι έβαλε το πόδι του και ενώ η μπάλα ίσως είχε τροχιά προς τα δίχτυα
26'  (1-1): Νέα εντυπωσιακή κούρσα του Γκέτσε από δεξιά, βρήκε στο ύψος της περιοχής τον Λεβαντόφσκι και ο Πολωνός με δεξί σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια
40'  (2-1): Συρτή μπαλιά του Μιραλάς από δεξιά, ο Τζιμπούρ αναγκάστηκε να βγει προς τα έξω για να πάρει την μπάλα, γύρισε ιδανικά το σώμα του και σούταρε με τον Βάιντενφελερ να αιφνιδιάζεται και να δέχεται το γκολ
79'  (3-1) Αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα από αριστερά, ο Μοντέστο πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βάιντενφελερ για τρίτη φορά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μοντέστο, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μακούν (73' Μανιάτης), Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Χολέμπας, Μιραλάς, Τζιμπούρ (87' Πάντελιτς)
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Γκιουντογκάν (56' Λάιτνερ), Μπέντερ, Πέρισιτς, Καγκάβα (66' Μπλαστσικόφσκι), Γκέτσε (82' Γκρόσκροϊτς), Λεβαντόφσκι

.enet.gr

Ηρακλής Λεχαίου - Π.Α.Σ Κόρινθος 0-3 γιά το Κύπελλο Κορινθίας

 Η Κόρινθος στα πλαίσια της Β' φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας νίκησε εκτός  έδρας , στο γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου , με 3 - 0 τον Ηρακλή Λεχαίου και πέρασε στην (Γ) επόμενη φάση του Κυπέλλου.. Τα τέρματα της "Μπάρτσας"  πέτυχαν ο Μπαλτζής στο 24'   ο Βαγγελή στο 34' και ο   Φίλης  στο 47'.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σουμουλίδης, Ντερτιλής, Σπυρόπουλος, Παπαευθυμίου, Φίλης, Βαγγελή, Μπακιρτζίδης (46' Μαλαχάτης), Σιώκος (70' Δανιήλ), Κουβίδης, Παππάς, Μπαλτζής

Στο μεταξύ ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις  4 το απόγευμα θα δώσει φιλικό αγώνα με τον ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου
Παράλληλα, ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Δ.Σ. της ομάδας για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων για την έναρξη των εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου (που αφορά τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα και εργασίες περιβάλλοντος χώρου). Ένα όνειρο πολλών ετών, επιτέλους γίνεται πραγματικότητα χάρη στις ενέργειες του Δήμου που για μια ακόμη φορά απέδειξε πόσο κοντά είναι στα αθλητικά δρώμενα του νομού.
Το Δ.Σ. του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την ενέργεια αυτή.