Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Όχι «εγώ», αλλά «εμείς». Όχι «εσείς», αλλά «όλοι μαζί».




   http://savepms.info

Η ΕΝΙΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ μια ομάδα (και όχι κομματική παράταξη) μουσικών- μελών του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου κάνει έκκληση προς όλους τους μουσικούς της Ελλάδας
Όχι «εγώ», αλλά «εμείς». Όχι «εσείς», αλλά «όλοι μαζί».Αυτά τριγυρίζουν στο μυαλό και στη ψυχή μας. Με αυτά θέλουμε να πορευόμαστε στη ζωή μας.Έτσι ονειρευόμαστε τη μουσική και τους μουσικούς, έτσι φανταζόμαστε το σωματείο μας!Ένα είναι σίγουρο: Δεν θα καταφέρουμε να σώσουμε τον κόσμο, ούτε να εξασφαλίσουμε εργασία και σιγουριά για το μουσικό κλάδο σε δυο χρόνια (αν και θα το θέλαμε πολύ...)
Για αυτό σας καλούμε και σας παρακαλούμε να συμμετάσχετε στα κοινά του συλλόγου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 23/24-10-2011
Την ΕΝΙΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στηρίζουν οι μουσικοί: (κάντε κλικ στο σύνδεσμο)

Κανείς από μας δεν είναι εθνοσωτήρας, ούτε επαγγελματίας συνδικαλιστής. Φτάνει χορτάσαμε από αυτούς, λέμε όχι στις κομματικές αγκυλώσεις!Ονειρευόμαστε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για όλους μας, γεμάτο μουσική και νότες, χωρίς τη κατήφεια τη μελαγχολία και την επαγγελματική ανασφάλεια που θέλουν κάποιοι με το ζόρι να μας επιβάλλουν ως δεύτερη φύση μας. Ελπίζουμε σε ένα παρόν και μέλλον όπου οι μουσικοί θα ενώνουν τις δυνάμεις τους, και όχι τις αδυναμίες τους. Βαρεθήκαμε τις κομματικές ιδεοληψίες, τη πολιτική μεμψιμοιρία, και αυτούς που κατέχουν την «απόλυτη αλήθεια»
Ναι, φταίμε και εμείς!Φταίμε, γιατί έπρεπε να κάνουμε αυτό το κάλεσμα –ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ- χρόνια πριν , άλλα κάλλιο αργά παρά ποτέ. Σας παρακαλούμε και σας προσκαλούμε να σώσουμε παρέα τον ιστορικό σύλλογο μας, ο οποίος είναι υπό διάλυση. Κομματικά μικροσυμφέροντα τον κατάστρεψαν, διώξαν μακρυά στη κυριολεξία χιλιάδες μουσικούς. Ήρθε η ώρα να βάλουμε τα κόμματα στην άκρη, και να σώσουμε το σπίτι μας, το σύλλογο μας, τη μουσική μας.
Ναι, υπάρχει κρίση πολιτιστική, πολιτική, κοινωνική.Γι΄αυτό, ας κάνουμε τη μουσική μας όπλο, και να πολεμήσουμε αυτούς που επιτίθενται στο λαό και τον καταδυναστεύουν.
Οι μουσικοί ανήκουν στη μουσική πρώτα από όλα, ας σώσουμε όλοι μαζί το ιστορικό σωματείο των μουσικών.
Ναι στη πολιτική ιδεολογία,ναι στον κοινωνικό προβληματισμό, ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ μέσα στο σύλλογο.

          Έχουμε δεκάδες στόχους και όνειρα, αλλά θα ξεκινήσουμε από τα βασικά:Δημιουργία ιστοσελίδας του συλλόγου (site) για άμεση πληροφόρηση των μουσικών για καλλιτεχνικά, ασφαλιστικά, νομικά, διαδικαστικά, εργασιακά, ανακοίνωση ισολογισμών και άλλα πολλά θέματα. Ήρθε η ώρα της διαφάνειας και της πληροφόρησης, ήρθε η ώρα η να μάθουμε ΟΛΟΙ τί είναι ο σύλλογος, πώς μπορεί να μας βοηθήσει, και πως μπορεί να συνδράμει ο καθένας μας.
Δημιουργία ιντερνετικού ραδιοφώνου για ενημέρωση, επικοινωνία και ψυχαγωγία.
Συνδικαλιστικές και πολιτιστικές δράσεις για τη ανάδειξη, αναβάθμιση, προστασία αλλά και προβολή του επαγγέλματος του μουσικού.Οργάνωση μουσικών εκδηλώσεων για να καλυφθούν τα χρέη που άφησε η προηγούμενη διοίκηση.