Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΗΠΑ, Νότια Αφρική... και τώρα Βραζιλία! Ο Μήτρογκολ ξέρει από... σάμπα! - ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1-1


Η Ελλάδα παραμένει στην ελίτ του κόσμου! Ηρθε ισόπαλη 1-1 με τη Ρουμανία στο «Νασιονάλ» και προκρίθηκε για 3η φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (1994, 2010, 2014), στο δεύτερο μπαράζ της πρόκρισης για το Mundial και σε συνδυασμό με το 3-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, που θα γίνει στη Βραζιλία.
Για τρίτη φορά στην ιστορία της, μετά το 1994 στις ΗΠΑ και το 2010 στη Νότια Αφρική, η Εθνική θα είναι στο ραντεβού των κορυφαίων του κόσμου, πιστοποιώντας την άνοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Από το 2004, παρούσα σε όλα τα Euro και τα Mundial, με εξαίρεση το Mundial του 2006 στη Γερμανία.
Το γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 17' «πάγωσε» τους Ρουμάνους στο «Νασιονάλ» και έτσι η ισοφάριση με το… απίστευτο αυτογκόλ του Τοροσίδη στο 55' δεν μπορούσε να ανακόψει το δρόμο της Εθνικής. Πλέον, ραντεβού στην κλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στις 6 Δεκεμβρίου στη Μπαϊα!
Μετά το πρώτο 15λεπτο… Μητρογκόλ
Στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι το 15ο λεπτό, οι Ρουμάνοι μπήκαν με ενθουσιασμό και «μπιζάρισμα» από τον κόσμο, επιτέθηκαν, ιδίως από τη δεξιά τους πλευρά ανεβάζοντας πολλούς παίκτες «πάνω» στον Χολέμπας. Η Ελλάδα ήταν οπισθοχωρημένη, έδωσε χώρο, δεν κράτησε μπάλα και έτσι ήταν σχεδόν συνέχεια σε θέση άμυνας, αλλά ουδέποτε οι γηπεδούχοι μπήκαν στην περιοχή. Περιορίστηκαν σε ένα μακρινό άστοχο σουτ του Τόρζε (6') και μια εκτέλεση φάουλ του Μαξίμ (12') που εύκολα μπλόκαρε ο Καρνέζης.
ΗΠΑ, Νότια Αφρική... και τώρα Βραζιλία! Μετά το 15' η Ελλάδα άρχισε να ανεβαίνει, «κέρδισε μέτρα» στον αγωνιστικό χώρο, κράτησε μπάλα και είχε αυτή την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Χολέμπας που έδιωξε ο Ταταρουσάνου στο 17'. Το σουτ του Στάνκου (19') δεν προβλημάτισε τον Καρνέζη, ενώ ο Σαμαράς, από φάουλ του Καραγκούνη, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 22'.
Τελικά το ελληνικό γκολ ήρθε στο 23' με πλασέ του Μήτρογλου που έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας των Ρουμάνων, από ασίστ του Καραγκούνη και ουσιαστικά… όλα τελείωσαν.

Τους έριξε τάβλα και το πανηγύρισε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο  Κώστας Μήτρογλου ο οποίος με το γκολ-μαχαιριά που πέτυχε έπειτα από ασίστ… πάρε βάλε του Γιώργου Καραγκούνη- γιόρτασε το τέρμα-πρόκριση που σημείωσε όπως εκείνος ξέρει.

Με το κατάμεστο και ως τότε «κολαστήριο» στάδιο «Νασιονάλ Αρένα» του Βουκουρεστίου να σιωπά μέσα σε μια στιγμή ο επιθετικός του Ολυμπιακού έφυγε «σφαίρα» για το σημαιάκι του κόρνερ.Εν συνεχεία το… ξεχαρβάλωσε από τη θέση του και «μετατρέποντας» το σε «όπλο» προσποιήθηκε ότι πυροβολεί τους Ρουμάνους (παίκτες και οπαδούς) που εκείνη τη στιγμή δεν είχαν καλα-καλά συνέλθει από το γκολ.
Κατόπιν, ο Μήτρογλου «πνίγηκε» στις αγκαλιές των συμπαικτών που ξέσπασαν μαζί του σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στη συνέχεια, ο Μανιάτης, πήγε και... γυάλισε το παπούτσι του Μήτρογλου, απονείμοντας έτσι τα εύσημα στον ταλαντούχο επιθετικό!
Να σημειωθεί ότι το σημαιάκι του κόρνερ επέστρεψε στην θέση του ο δημιουργός του γκολ, Γιώργος Καραγκούνης!

Το γήπεδο «πάγωσε», οι Ρουμάνοι απέκτησαν νεύρα, η Ελλάδα έλεγξε το ρυθμό και το υπόλοιπο ημίχρονο κύλησε στο ρυθμό της. Είχε και την ευκαιρία του Μανιάτη στο 40', για να απειληθεί στην εκπνοή με το σουτ του Μαρικά (45'+1'), σε φάση που τραυματίστηκε δίπλα στο μάτι ο Παπασταθόπουλος από κέρμα.
Το απίστευτο αυτογκόλ και η διαχείριση
Οι Ρουμάνοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, θέλοντας να βάλουν το γρήγορο γκολ που θα τους «αναθέρμανε» κάποιες ελπίδες. Τελικά το πέτυχαν, αλλά με απίστευτο τρόπο, με αυτογκόλ του Τοροσίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 55'.
Το 1-1 έδωσε και πάλι πνοή στους Ρουμάνους στην εξέδρα, ο Πιτούρκα έβαλε αμέσως τον Νικουλάε για να τονώσει την επίθεσή του και οι γηπεδούχοι πήραν πλήρως τον έλεγχο. Η Ελλάδα αμύνθηκε, δύσκολα πάλι κρατούσε μπάλα, αλλά με εξαίρεση το σουτ του Χόμπαν στο 62' (έδιωξε δύσκολα ο Καρνέζης) ουσιαστικά δεν απειλήθηκε.
Η Ελλάδα δεν είχε ευκαιρία, ήταν σχεδόν συνέχεια στην άμυνα, αλλά κράτησε άνετα το σκορ πρόκρισης, παρά τις ατυχίες που προέκυψαν με τους τραυματισμούς των Τοροσίδη (72') και Σιόβα (80') - στις θέσεις τους μπήκαν οι Βύντρα και Μανωλάς, αντίστοιχα - και η πρόκριση πανηγυρίστηκε στο τέλος!

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταταρουσάνου, Ματέλ, Ρατ (26' Λατοβλέβιτσι), Κίρικες, Γκοϊάν, Χόμπαν, Στάνκου (86' Γκρόζαβ), Τανάσε, Τόρζε (56' Νικουλάε), Μαξίμ, Μαρικά.
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (72' Βύντρα), Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (80' Μανωλάς), Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης (74' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου.

“Αυτοκτόνησε” η Εθνική Ελπίδων στην Πολωνία - 3-1 αντί 2-2

3-1 αντί 2-2 και στο -6 από την κορυφή οι Ελπίδες
Την ευκαιρία να μείνει κοντά στην πρωτοπόρο Πολωνία έχασε η εθνική Ελπίδων που έκανε καλό πρώτο ημίχρονο αλλά «κατέρρευσε» όταν ο Ποτουρίδης έχασε πέναλτι στο 90ο λεπτό και τη ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2 και η Εθνική Ελπίδων γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Πολωνία στην στην Κρακοβία και είδες τις ελπίδες της για πρόκριση το EURO 2013/15 να μειώνονται.
Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και Δήμιος» της Εθνικής ήταν ο 19άχρονος Αρκάντιους Μίλικ της Λεβερκούζεν ο οποίος πέτυχε και τα 3 γκολ των Πολωνών ενώ είχε και ένα δοκάρι. Για την ελληνική ομάδα μείωσε με τον Νίκο Καρέλη σε 2-1 στο 85ο λεπτό, ενώ έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2 με το Ποτουρίδη να αστοχεί σε πέναλτι στο 90 και λίγο αργότερα ο Μίλικ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Πολωνία: Σούμσκι, Γιανίτσκι, Τζίβνιελ, Καμίνσκι, Γκόλα, Χράπεκ (94' Νταμπρόβσκι), Ζιελίνσκι (86' Βόλσκι), Φούρμαν, Μίλικ, Βζόλεκ, Παβλόβσκι (77' Λεβαντόβσκι).
Ελλάδα: Διούδης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κίτσιου, Λαγός, Κολοβός (78' Καρέλης), Μπουχαλάκης (84' Σιώπης), Μαυρίας, Διαμαντάκος (76' Βέλλιος), Γιαννιώτας.



Η Πολωνία είναι πρώτη με 15 βαθμούς, αλλά με δύο ματς περισσότερα, ενώ ακολουθούν Τουρκία με 10 και Ελλάδα με 9. Την πρόκριση παίρνουν οι πρώτοι των δέκα ομίλων και οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου
1. Πολωνία 15
2. Τουρκία 10
3. Ελλάδα 9
4. Σουηδία 7
5. Μάλτα 0

Ένας νεκρός και 50 εγκλωβισμένοι σε κτίριο που κατέρρευσε στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής


Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 26 ακόμη διασώθηκαν μετά την κατάρρευση της στέγης ενός υπό ανέγερση εμπορικού κέντρου κοντά στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, ενώ πολλοί ακόμη παραμένουν εγκλωβισμένοι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

"Είκοσι έξι άνθρωποι διασώθηκαν, ένας πέθανε", δήλωσε η Μάντι Γκόβεντερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τόνγκαατ, του μεγαλύτερου προαστίου του Ντέρμπαν.

"Η πλειονότητα όσων παραμένουν παγιδευμένοι στο εσωτερικό του κτιρίου είναι εργάτες. Πρόκειται για ένα υπό ανέγερση εμπορικό κέντρο", πρόσθεσε, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσει τον αριθμό των εγκλωβισμένων.

Σύμφωνα με τον Κρις Μπότα, εκπρόσωπο της ιδιωτικής εταιρείας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Netcare 911, που επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενός νεκρού, "29 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και περίπου 50 αγνοούνται".

Η ιδιωτική εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών ER24 ανέφερε επίσης ότι "έως 50 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στο εμπορικό κέντρο του Τόνγκαατ".

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sapa, πλάκες τσιμέντου πάχους περίπου 45 εκατοστών κατέρρευσαν σε μια επιφάνεια μήκους περίπου εκατό μέτρων.

Σαρδηνία: 18 οι νεκροί από τον κυκλώνα Κλεοπάτρα - Περίπου 2.700 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Σαρδηνία: 18 οι νεκροί από τον κυκλώνα Κλεοπάτρα - Περίπου 2.700 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
 Δεκαοκτώ είναι οι νεκροί του απολογισμού του φονικού κύματος κακοκαιρίας που έπληξε το νησί της Σαρδηνίας. Τέσσερα από τα θύματα ήταν παιδιά, ένα από τα οποία μόλις δύο ετών.

Πριν λίγο, ένα από τα πέντε άτομα που αγνοούνταν εντοπίσθηκε ζωντανό από τα σωστικά συνεργεία. Πρόκειται για κτηνοτρόφο που ζει στην ευρύτερη περιοχή του Νουόρο και αρνήθηκε να εγκαταλείψει την αγροικία του. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έγιναν γνωστά από την δημόσια τηλεόραση Rai, 2.700 πολίτες αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Το Νουόρο, το Οριστάνο και η Όλμπια, είναι οι πόλεις που υπέστησαν τις πιο εκτεταμένες ζημιές. Την ώρα αυτή, το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας άρχισε να πλήττει τις νότιες περιφέρειες του νησιού και την Καλαβρία. Στο μεταξύ, ξεκίνησε αντιπαράθεση σε επίπεδο τοπικών παραγόντων οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ήταν ελλιπής και πως θα έπρεπε να ληφθούν πιο σοβαρά υπόψη οι μετεωρολογικές προβλέψεις.

«Το ιταλικό κράτος είναι εδώ και κάνει ότι καλύτερο μπορεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα ο οποίος μετέβη στην πόλη της Όλμπια. «Διαθέσαμε είκοσι εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών και θα στηρίξουμε, δυναμικά, την φάση της ανοικοδόμησης», πρόσθεσε ο Λέττα.

Μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται στην ηλεκτροδότηση και στο δίκτυο ύδρευσης του νησιού, ενώ μέρος των οδικών αρτηριών της Σαρδηνίας παραμένει κλειστό.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο οριστικός απολογισμός της τραγωδίας αυτής θα μπορέσει να γίνει γνωστός μόνον αύριο, όταν τα σωστικά συνεργεία θα έχουν καταφέρει να ελέγξουν όλες τις περιοχές της υπαίθρου οι οποίες επλήγησαν από τον τυφώνα «Κλεοπάτρα»

Τιμητική εκδήλωση γιά τον αποχωρούντα ιεροψάλτη του Αγίου Ιωάννου Δερβενίου κ. Ανδρέα Παντ. Παπανδρεάδη, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κορίνθου κ . κ. Διονυσίου ( φώτο)

DSC05633 

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος λειτούργησε στον  Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Δερβενίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα μια συγκινητική τελετή τιμής προς τον αποχωρούντα ιεροψάλτη της ενορίας κ. Ανδρέα Παντ. Παπανδρεάδη, ο οποίος διακόνησε στο δεξιό αναλόγιο επί τεσσαράκοντα έτη. 
 Για τον ιεροψάλτη και το έργο του μίλησαν ο εφημέριος της ενορίας και Αρχιερατικός Επίτροπος Ευρωστίνης πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Γιαννακάς, ο κ. Μπιλής Βασίλειος πρόεδρος των εν Αθήναις Ευρωστινίων και ο κ. Καραγκούνης Μιχαήλ πρόεδρος του Σωματίου Ιεροψαλτών Κορινθίας "ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ". 

 












Τους ομιλητές ευχαρίστησε ο τιμώμενος κ. Ανδρέας Παπανδρεάδης
Την τιμητική Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας που αφού συνεχάρη τον κ. Παπανδρεάδη για την προσφορά και την διακονία του στον Ι. Ναό, προέτρεψε να βρεθούν μιμητές και συνεχιστές του έργου του. 
 













Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος, επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον τιμώμενο ιεροψάλτη, ευχηθείς σ’ αυτόν έτη πολλά, υγιεινά και ευφρόσυνα.


IMG 9458

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
 imkorinthou.gr
 

Δεύτερο κόμμα στην Ιταλία ο Μπέπε Γκρίλο

Beppe-Grillo
Twitter@EmOikonomidis
Το… άμετρο των προσωπικών φιλοδοξιών του Αντζελίνο Αλφάνο, που οδήγησε σε διάσπαση την ιταλική Κεντροδεξιά, ανοίγει το δρόμο στην Κεντροαριστερά για έναν υγιεινό περίπατο προς την εξουσία. Και την ίδια στιγμή, αναδεικνύουν τον… κωμικό που έγινε πολιτικός, Μπέπε Γκρίλο, δεύτερη αυτόνομη δύναμη στην ιταλική πολιτική σκηνή.
Ο Αλφάνο, αντιπρόεδρος και Υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Λέττα, τον οποίο ανέδειξε και επέβαλε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως διάδοχό του στην ηγεσία της ιταλικής Κεντροδεξιάς, όταν κανείς δεν τον γνώριζε και… ακόμη περισσότεροι δεν πίστευαν στις ικανότητές του, αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο πίσω από την ίδρυση της παράταξης Νέα Κεντροδεξιά, που αποτελεί τη διασπαστική απάντηση μετριοπαθών πολιτικών του συγκεκριμένου χώρου, στην επιλογή του “Καβαλιέρε” να προχωρήσει στην επανίδρυση του Forza Italia.
Η δημοσκόπηση της “EMG” που δημοσιεύτηκε, είναι αρκούντως… ομιλητική. Η Κεντροαριστερά συγκεντρώνει συνολικά 35,4%, η Κεντροδεξιά 33,7%, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων 22% και το κεντρώο κόμμα 4,7%.
Τα ευρήματα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πρώτη πολιτική δύναμη στη σημερινή Ιταλία είναι το Δημοκρατικό Κόμμα με 30%, επικρατώντας ολοκληρωτικά στον χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς τα υπόλοιπα κόμματα του αντίστοιχου πολιτικού και ιδεολογικού χώρου συγκεντρώνουν συνολικά 5%.
Δεύτερο κόμμα είναι το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, που εισπράττει ψήφους δυσαρέσκειας από το σύνολο του πολιτικού φάσματος, και μετά τις τελευταίες εξελίξεις καταγράφει άνοδο, φτάνοντας μέχρι το 22%.
Τρίτο κόμμα είναι πλέον το Forza Italia με 18,1%, στο οποίο αν προστεθεί το 7,1% της Νέας Κεντροδεξιάς του Αντζελίνο Αλφάνο, θα επέτρεπε στην παράταξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να ξεπεράσει το 25%, και να αποτελέσει δυνητικά πόλο συσπείρωσης συνολικά των ψηφοφόρων της Κεντροδεξιάς.
Εφόσον αυτά τα πρώτα ευρήματα των δημοσκοπήσεων επαναληφθούν σε μετρήσεις που θα ακολουθήσουν, και προσλάβουν χαρακτηριστικά γνωρίσματα παγίωσης, η Κεντροαριστερά μπορεί να προσδοκά σε συνθήκες ρεαλισμού, ότι θα σαρώσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας.
Και, εφόσον ο Ενρίκο Λέττα δεν κάνει το μεγάλο βήμα να διεκδικήσει το χρίσμα του πρωθυπουργού από την παράταξη της οποίας διετέλεσε επί σειρά ετών “Νο2″, ο χαρισματικός δήμαρχος της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι θα είναι εκείνος ο οποίος θα αναλάβει να βγάλει από την κρίση την οικονομία… κλώνο της Γερμανίας.
υστερογραφα

Η Τσαπανίδου στρώνει… κόκκινο χαλί στον Δημήτρη Οικονόμου

Popi-Tsapanidou-Vassilis-Lyritzis-Dimitris-Oikonomou
Η Πόπη Τσαπανίδου, ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου αποτέλεσαν “ενιαία” μεταγραφή για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ πριν από μερικά χρόνια, προερχόμενοι από τη δύσκολη περίοδο της συγκατοίκησης στην ΕΡΤ.
Όπως ήταν εύλογο λοιπόν, διατηρούν σχέση και μετά την αποχώρηση της έμπειρης παρουσιάστριας από το κανάλι του Νέου Φαλήρου και τη μετακόμισή της στο Star, τη στιγμή μάλιστα που διάδοχός της στον Όμιλο Αλαφούζου είναι η Άννα Μπουσδούκου, ένα από τα νέα ταλέντα που αναδείχτηκαν μέσα από την εκπομπή “Πρώτη Γραμμή”, του Βασίλη Λυριτζή και του Δημήτρη Οικονόμου.
Σήμερα, η Πόπη Τσαπανίδου κατέθεσε μέσω Twitter την πρόταση να tweetάρει κάποιος από τους χρήστες του δημοφιλούς social media μέσα από το στούντιο της εκπομπής της, τονίζοντας ότι σκέφτεται να έχει κάθε μέρα έναν follower guest.
“Να έρθω αύριο;”, τη ρώτησε μέσω του δικού του λογαριασμού στο Twitter ο Δημήτρης Οικονόμου, για να του απαντήσει η Πόπη Τσαπανίδου: “Θα στρώσω τα κόκκινα χαλιά”.

υστερογραφα

Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, λόγω… Τσίπρα

ven
Αρραγές μέτωπο θέλει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος και αυτό θα ζητήσει από τα μέλη της, στη συνεδρίαση που συγκάλεσε για αύριο στις δύο μετά το μεσημέρι, ύστερα από την παρότρυνση Τσίπρα στους βουλευτές να πάψουν να στηρίζουν την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.
Ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει από τους βουλευτές του Κινήματος να καταδικάσουν παρόμοιες τακτικές και να τηρήσουν ενιαία στάση στα κρίσιμα θέματα που αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, με κορυφαίο τον προϋπολογισμό του 2014.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ "ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ"

Εμφάνιση kainotomoi - gynaikeia epixeirimatikotita.jpg


Στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε χθες στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε σήμερα στην Αθήνα στοχευμένες εκδηλώσεις με τον τίτλο «Οι Καινοτόμοι. Μια εναλλακτική προσέγγιση στην επιχειρηματικότητα».  
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη εργαλείων στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη εναλλακτικών προτάσεων και η ενθάρρυνση της νέας επιχειρηματικότητας σε ένα υγιές και στέρεο αναπτυξιακό μοντέλο.
Απόψε, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η δεύτερη εκδήλωση με θέμα «Μια εναλλακτική προσέγγιση στη ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» και βασικούς ομιλητές την κα Ρεβέκκα Πιτσίκα, Mentor του I-for-U Greek Mentoring Network, Founder People for Business, την κα Αρετή Γεωργιλή, Founder Free Thinking Zone, την κα Βέρα Παπαγγελοπούλου και την κα Εύα Επιτροπάκη, Co-Founders jamjar, την κα Ευθυμία Μπάσδρα, Γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας και συντονίστρια την Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου.
Για τη σημερινή εκδήλωση, η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κα Ευθυμία Μπάσδρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επιχειρηματικότητα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση για κανέναν και η εμπειρία δείχνει ότι είναι ακόμα πιο δύσκολη για τις γυναίκες. Η επιχειρηματική γκάμα είναι σχεδόν η ιδία - οι ιδέες ευτυχώς δεν έχουν φύλο - και η καινοτομία το ίδιο. Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα μια γυναίκα επιχειρηματίας περιλαμβάνονται ο ανταγωνισμός σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον επιχειρήσεων, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση, η στερεότυπη αντίληψη του φύλου, η ανάληψη κινδύνων και ρίσκων. Η περίοδος που διανύουμε  μπορεί να εισάγει στο επιχειρείν δυναμικές γυναίκες, που θα συνεισφέρουν, με το δικό τους τρόπο, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Γιατί κοινωνίες και αγορές χωρίς αποκλεισμούς είναι “καταδικασμένες” να πετύχουν».

The Burlesque Music Show / από τους Πάνο Μουζουράκη και Θανάση Αλευρά στο Fuzz Live Music Club


 Ο Πάνος Μουζουράκης και ο Θανάσης Αλευράς
με βαρύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες θεατές τους
 και με την καθοδήγηση της Ελένης Γκασούκα
σας παρουσιάζουν ένα μουσικό υπερθέαμα “Burlesque.

Μία αισθητική επανάσταση ενάντια στην υστερία των Καμπαρέ
που σαρώνουν την σύγχρονη ελληνική κοινωνία.
Με τη βοήθεια μίας ομάδας ηθοποιών, τραγουδιστών και μουσικών – καταστροφών
 κι ενός καλεσμένου έκπληξη, κάθε Παρασκευή παίρνουν τη ζωή σας στα χέρια τους
και την απογειώνουν. Γιατί μόνο αυτοί ξέρουν πώς να την χειριστούν!
Γιατί μόνο αυτοί αντιλαμβάνονται ότι η ζωή σας δεν είναι πια για γέλια…
Είναι για κλάμματα…!

Αιμοδοσία το Σάββατο από τη Χρυσή Αυγή



Το ερχόμενο Σάββατο 23 Νοεμβρίου και ώρα 10 το πρωί, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή τηρώντας τις δεσμεύσεις του προς τον Ελληνικό Λαό, συνεχίζει τις δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης οργανώνοντας αιμοδοσία σε δύο Τοπικές Οργανώσεις: στην Τ.Ο. Β. Προαστίων, Λ. Ηρακλείου 420 και στην Τ.Ο. Αθηνών, Δηλιγιάννη 50 στο σταθμό Λαρίσης.

Στις δύο Τοπικές Οργανώσεις του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, θα βρίσκονται κινητές μονάδες δημοσίων νοσοκομείων, όπου μέλη και φίλοι της Χρυσής Αυγής αλλά και οποιοσδήποτε συμπατριώτης μας το επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει λίγα λεπτά από το χρόνο του για να δώσει ζωή σε Έλληνες που έχουν ανάγκη.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή καλεί τα μέλη, τους φίλους και υποστηρικτές του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος να δώσουν το παρόν στις δύο Τοπικές Οργανώσεις, πλαισιώνοντας την κοινωνική δράση του Κινήματος. Η συμμετοχή μας στην αιμοδοσία, δίνει ζωή!

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

H Nτόρα Μπακογιάννη στην Αυστρία

Dora-Bakoyannis 
Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, θα μιλήσει αύριο Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, σε εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμήν της, ο πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Εξωτερικής πολιτικής και Ηνωμένων Εθνών και πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Σούσελ, με θέμα «Προκλήσεις για την Ελλάδα: Μία ελληνική θεώρηση», στο παλάτι Χόφμπουργκ της Βιέννης.

ΤΟ 16o ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ( video)


IMG 9472

Σήμερα Τρίτη 19 Νοεμβρίου  πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», στην Αρχαία Κόρινθο η ΙΣΤ’ Ιερατική Σύναξη της Ι. Μητροπόλεώς Κορίνθου, στην οποία συζητήθηκαν θέματα Ποιμαντικής, Πνευματικής και Διοικητικής φύσεως. Εισηγητής της Συνάξεως ήταν ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας με θέμα: «Το Πολίτευμα της Εκκλησίας». Ο Ομιλητής παρουσίασε την Εκκλησία ως χαρισματικό Σώμα, ως «Σώμα Χριστού» το οποίο αποτελείται από μέλη τα οποία έχουν λάβει τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.
IMG 9504
Της εισηγήσεως επακολούθησε συζήτηση καθώς και γενικές οδηγίες του Σεβ. Μητροπολίτου  κ. Διονυσίου για την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη προσφορά των Κληρικών μας και την περαιτέρω δραστηριοποίησή τους στα Ιερατικά τους καθήκοντα. Επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης  επεσήμανε ότι η Εκκλησία είναι η παρουσία του ζώντος Χριστού μεταξύ των ανθρώπων και ζήτησε από τους ιερείς του να κάνουν πιο υπεύθυνη, ιεροπρεπή και πνευματική την παρουσία τους στην κοινωνία, προς εκπλήρωση του Εκκλησιαστικού έργου, που τους ανατέθηκε με την Χειροτονία τους.
Η Σύναξη αποτέλεσε μια ακόμη, σε πνεύμα ενότητας και αγάπης, ευκαιρία επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων του Σεβ. Ποιμενάρχου μας με τους Ιερείς μας για την ποικίλη ωφέλεια του Λαού του Θεού και της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Ειδικότερα για τις εορτές των Χριστουγέννων, ημέρες αγάπης και προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας κατά μίμηση της φιλανθρωπίας του Ενανθρωπήσαντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  ευχήθηκε στους ιερείς  να ανταποκριθούν με πίστη, αγάπη, πνευματικότητα και ανθρωπιά ώστε κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο της Τεσσαρακοστής που διερχόμαστε και το επερχόμενο Άγιο Δωδεκαήμερο, να δώσει ο Θεός σ’ αυτούς, τις οικογένειές τους και τους ενορίτες τους τα εγκόσμια και υπερκόσμια αγαθά Του.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης προχώρησε όμως και σε άλλες σοβαρές καταγγελίες....
Ερχονται μου ζητούν να τους επιτρέψω να κάνουν τα μυστήρια στα κτήματα τους.
Επειδή τους αρνούμαι είπε ο κ. Διονύσιος τρέχουν στους παλαιοημερολογίτες που τους κάνουν τα χατήρια.!
Αυτά τα μυστήρια είναι παράνομα είπε ο Μητροπολίτης που κατήγγειλε “απατεώνες” που εκμεταλλεύονται την εκκλησία.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ:


Δύσκολες ώρες για την Μις Γιάνγκ 2012 στα Πελοποννησιακά Καλλιστεία



Στο star.gr αναφέρθηκε: «Η Νάσια Λαμπίρη, Μις Γιάνγκ στα Πελοποννησιακά Καλλιστεία το 2012,  είναι ένα όμορφο κορίτσι με όνειρα που χτυπήθηκε σκληρά απ΄ τη μοίρα. Η μητέρα της διηγείται στην εκπομπή «Μίλα» το δράμα που ζει το παιδί της και κάνει τη δική της έκκληση στον ιατρικό κόσμο.
«Το παιδί ξαφνικά μέσα σε 1,5 μήνα αρρώστησε. Μία νευρολόγος θεώρησε απαραίτητο να γίνει αξονική και βρέθηκε όγκος στο κεφαλάκι του. Το εξετάσανε, το ψάξανε και βρήκανε ότι είναι πολύ επικίνδυνος γιατί είναι κοντά στον οπτικό φλοιό. Μετά από πολύ καιρό μου δώσανε εξιτήριο και το πήρα το παιδί σπίτι, χωρίς να μου πουν οποιονδήποτε κίνδυνο, και ξαφνικά το παιδί μου στην εβδομάδα μέσα, χωρίς να ξέρω εγώ τι είχε πάθει, δεν ήτανε καλά και έπαθε υδροκεφαλία, γέμισε λέει υγρό το κεφαλάκι του από τον όγκο και πίεζε, κι αν δεν το χειρουργούσαν σε μία ώρα θα πέθαινε το παιδί», λέει η μητέρα της με δάκρυα στα μάτια.
Η Νάσια χειρουργήθηκε και το υγρό απομακρύνθηκε, όμως η αφαίρεση του όγκου έχει πολύ υψηλό ρίσκο και η μητέρα της διστάζει να δώσει την έγκριση της για μία νέα επέμβαση.

«Μου δίνουν 15% ότι θα πεθάνει το παιδί στο χειρουργείο. Εγώ δεν μπορώ να το βάλω στο χειρουργείο με 15%. Δεν μπορώ να υπογράψω εγώ τέτοιο πράγμα. Καμιά μάνα δεν θα υπέγραφε. Έχει έναν όγκο που λέγεται Γερμίνωμα, αλλά δεν είναι βέβαιοι, μπορεί να είναι άλλου είδους όγκος και δεν μπορούν να κάνουν ακτινοθεραπεία αν δεν ξέρουν ότι είναι όντως αυτό. Δεν ξέρουν ακόμα αν είναι καλοήθης ή κακοήθης ο όγκος. Εμένα να πάρει ο Θεός, όχι αυτό το κοριτσάκι. Ποιός γιατρός μπορεί να το κάνει καλά; Αυτό θέλω», δηλώνει και κάνει έκκληση να μπορέσει να αναλάβει κάποιος ειδικός γιατρός την δύσκολη περίπτωση της κόρης της».

http://korinthiannews.gr/

Απ'το Βουκουρέστι... φύγαμε για Ρίο! Ρουμανία - Ελλάδα (21.00)

Το 2009 ήταν το Κίεβο που έστειλε την Εθνική ομάδα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, τώρα είναι το Βουκουρέστι. Το 3-1 του Γ. Καραϊσκάκης δίνει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην Ελλάδα όμως οι παίκτες του Σάντος γνωρίζουν ότι θα πρέπει να καταθέσουν και την ψυχή τους στο γήπεδο για να αντέξουν στην πίεση των Ρουμάνων.

Πόσο απέχει το Βουκουρέστι από το Ρίο; Για την Εθνική ομάδα, μόλις 90 λεπτά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει την ευκαιρία να προκριθεί για τρίτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Μουντιάλ και οι παίκτες του Σάντος δεν θέλουν να την αφήσουν να πάει χαμένη.
 Με οδηγό το πρώτο ματς, όπου η Ελλάδα κυριάρχησε απέναντι στην Ρουμανία και νίκησε με 3-1, οι διεθνείς θέλουν να αντέξουν στη δεδομένη πίεση από την εξέδρα, να σκοράρουν και να κάνουν πιο εύκολη της ζωή τους.
 Μπορεί στις δηλώσεις τους οι πρωταγωνιστές να τονίζουν ότι θα παίξουν σαν να είναι στο 0-0, όμως το υπέρ τους σκορ είναι ένα σημαντικό χαρτί που έχουν στα χέρια τους.
Ο Σάντος δεν έχει τον Κατσουράνη λόγω τιμωρίας και αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Καραγκούνη στο αρχικό σχήμα. Αυτή αναμένεται να είναι και η μοναδική αλλαγή σε σχέση με το πρώτο ματς.

Η πιθανή ενδεκάδα της Ελλάδoς
Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου.

 Από την άλλη οι Ρουμάνοι ζουν και αναπνέουν γι' αυτό το ματς αφού θέλουν να επιστρέψουν σε τελική φάση του Μουντιάλ μετά από 16 χρόνια (το 1998 η τελευταία τους παρουσία).
Ο Πιτσούρκα έχει αρκετά προβλήματα και γι' αυτό θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση με το πρώτο ματς.

Η πιθανή ενδεκάδα της Ρουμανίας
Ταταρουσάνου, Μάτσελ, Ρατ, Κίρικες, Γκοϊάν, Γκάρντος, Κότσις, Μαξίμ, Νικολίτσα, Στάνκου, Τανάσε, Μαρικά.

Το ματς θα ξεκινήσει στις 21.00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το MEGA και τον OTE TV

Σε βαθύ κλίμα συγκίνησης η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Γλαύκο Κληρίδη

Στην αγκαλιά της Κυπριακής γης ο Γλαύκος Κληρίδης
 Με τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους ολοκληρώθηκε η ταφή του Γλαύκου Κληρίδη στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγός του Άντρη, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο προσωπικός του γιατρός Ιωσήφ Κάσιος, η κόρη του Καίτη με τον σύζυγό της Κώστα Σιαμμά και στενοί φίλοι και συνεργάτες του ήταν γύρω από τη σορό του για τον τελευταίο ασπασμό.
 Δείτε εδώ όλο το χρονικό της συγκινητικής τελετής από το newsit.com.cy

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τίμησε εκ μέρους του μητροπολιτικού ελληνισμού τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, καταθέτοντας δάφνινο στεφάνι επί της σορού του, στο τέλος της εξοδίου ακολουθίας, την οποία έψαλαν ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Αποθέωσαν τον Σαμαρά στην κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη

Αποθέωσαν τον Σαμαρά στην κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη
Θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο ελληνισμός της Κύπρου στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρέστη στην κηδεία τού πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, στη Λευκωσία.
Ο πρωθυπουργός μετέβη στον Ναό της τού Θεού Σοφίας, όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία, με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τη σύζυγο του Κυπρίου Προέδρου, Άντρη, τη θυγατέρα του, Καίτη, και τον σύζυγό της Κ. Σιαμά.
Ο κόσμος, που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τον ναό, χειροκρότησε κ. Σαμαρά και αρκετοί τον προσέγγισαν και του έσφιξαν το χέρι. Αγωνιστής, μάλιστα, της ΕΟΚΑ, κρατώντας την ελληνική σημαία, πλησίασε τον πρωθυπουργό και τον αγκάλιασε.
Αντίστοιχες ήταν οι εκδηλώσεις των συγκεντρωμένων και όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέθετε το δάφνινο στεφάνι, υποκλινόμενος στη σορό του Γλαύκου Κληρίδη.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

newsit.gr

Κυριάκος: Έστω και με καθυστέρηση, απολύθηκαν οι δολοφόνοι του δημάρχου Παγγαίου

Kyriakos-Mitsotakis
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα την απόλυση από το ελληνικό δημόσιο των δολοφόνων του δημάρχου Παγγαίου, μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη.
“Έστω και με καθυστέρηση οι δολοφόνοι του δημάρχου Παγγαίου απολύθηκαν σήμερα και με τη βούλα”, έγραψε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Τα ρέστα τους θα παίξουν οι Ρουμάνοι κόντρα στην Εθνική γιά πριμ μαμούθ

romania_600_337
Τα ρέστα τους παίζουν οι Ρουμάνοι για πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ και ο Τύπος της χώρας τα ποντάρει όλα στο 2-0 σε βάρος της Εθνικής μας.
Νational.ro: Όλα μέσα για το 2-0!

Pro Sport: Όλοι με την Ρουμανία. Η αγάπη για τη Ciuleandra (ρουμανικό μυθιστόρημα και τραγούδι) μεγαλύτερη από τον Ζορμπά, μας αρέσει το λάχανο περισσότερο από το τζατζίκι. Η Ρουμανία θέλει να πάει στο Μουντιάλ!

Gazeta: Ολη η Ρουμανία, υποστηρίζει την Εθνική. Όλη η χώρα με πάθος και θάρρος!
 
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ρουμανικής ομοσπονδίας, Μιρτσέα Σάντου, σύμφωνα με τον ρουμανικό Τύπο έχει υποσχεθεί πριμ ύψους 4.800.000 ευρώ στους διεθνείς και τον Πιτσούρκα, εάν καταφέρουν να αποκλείσουν την Ελλάδα.
Η FIFA θα πριμοδοτήσει τη ρουμανική ομοσπονδία με 9,6 εκατομμύρια ευρώ σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής τους ομάδας (σε διαφορετική περίπτωση τα χρήματα αυτά θα μπουν στα ταμεία της ΕΠΟ), εκ των οποίων τα μισά θα διατεθούν στους παίκτες και τον προπονητή. Δηλαδή θα πάρει από 200.000 ευρώ έκαστος!


Αιφνίδια αλλαγή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής

pyrosv
Ύστερα απο εισήγηση του υπουργού Δημόσιας Τάξεως, Νίκο Δένδια, Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αναλαμβάνει αιφνιδιαστικά ο μέχρι πρότινος υπαρχηγός-αντιστράτηγος, Βασίλης Παπαγεωργίου.
Την αντικαταστάση του αποχωρήσαντος Σωτήρη Γεωργακόπουλου αποφάσισε σε συνεδρίασή του το ΚΥΣΕΑ.

Πάγκαλος: Αν βγει ο Τσίπρας να φύγουμε με αεροπλάνο

pagkalos2
«Ξαναχτύπησε» και πάλι ο Θεόδωρος Πάγκαλος μέσω του Βήματος FM, εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ότι ο Τσίπρας προσπαθεί να προσελκύσει ψηφοφόρους άλλων χώρων επειδή «έχει γίνει καταγέλαστος στη Βουλή» αλλά και διότι «καταρρέουν το ένα μετά το άλλο τα κοινωνικά μέτωπα» του κόμματος.
«.Γραμμή του κ. Τσίπρα ήταν ότι θα ανατρέψει την κυβέρνηση μέσα και έξω από τη Βουλή. Στη Βουλή έχει γίνει καταγέλαστος. Δεν επηρέασε τους συσχετισμούς και στην πρόταση μομφής που κατέθεσε, μάλωναν μεταξύ τους. Το δεύτερο που ναυάγησε και έχει σημασία αυτό είναι ότι καταρρέουν το ένα μετά το άλλο τα κοινωνικά μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία κατά το γνήσιο σοβιετικό σύστημα, αυτό της επανάστασης του 1917, είναι η δημιουργία παράλληλης εξουσίας, των σοβιέτ. Η κατάληψη των πανεπιστημίων ή των χώρων που είχε αυξημένη επιρροή, όπως η ΕΡΤ. Για διάφορους λόγους αυτά απέτυχαν. Και ήταν καλή η ανταπόκριση της κυβέρνησης στις προκλήσεις αυτές, γιατί καταρρέουν αυτοί οι χώροι. Οι προσκλήσεις του κ. Τσίπρα για επαναστατικές πράξεις έξω από τη Βουλή κατέρρευσαν. Γελοιοποιείται και θα πρέπει να βρει κάτι άλλο τώρα. Γυρίζει και σ’ αυτό το θέμα σε πολύ παραδοσιακές μεθόδους και αντιλήψεις. Όπως έκαναν τα κόμματα της δεξιάς, προσπαθεί να λεηλατήσει το χώρο του Κέντρου που προσφέρεται προς λεηλασία και ως δέλεαρ την επανεκλογή».
Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στους ενδεχόμενους «υποψήφιους αποστάτες», όπως τους χαρακτήρισε. Θέλω να τους προειδοποιήσω «ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, διότι αλλάζουν στην πολιτική και αλλάζουν πολύ ραγδαία και μπορούν να βρεθούν ξαφνικά και δαρμένοι και βρεγμένοι».
Ο Πάγκαλος αναφερόμενος σε μια ενδεχόμενη νίκη του Τσίπρα υπογράμμισε: « Όσοι μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα και είμαστε νέοι – διότι εγώ δεν είμαι και δεν μπορώ να το κάνω και θα μείνω εδώ να υπομείνω τη μοίρα μου – θα μπούμε στο αεροπλάνο και θα φύγουμε. Αλλιώς, θα υποστούμε τη μοίρα που συνοδεύει μια εκλογή του κ. Τσίπρα. Όσοι μπορούν να πάνε στο εξωτερικό, εγώ θα τους συμβούλευα να το κάνουν. Και αμέσως. Το βράδυ των εκλογών. Διότι θα διαλυθεί η χώρα. Το έχει ξανακάνει ο ελληνικός λαός αυτό. Έχει αυτοκτονήσει ξανά…».

υστερογραφα.γρ

Σαμαράς: Παρακαταθήκη ενότητας αφήνει πίσω του ο Κληρίδης

AntonisSamarasafp_2256711b
Η ουσιαστική παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο Γλαύκος Κληρίδης είναι παρακαταθήκη ενότητας και συλλογικής συστράτευσης, στον αγώνα για τη δικαίωση της Κύπρου και του κυπριακού Ελληνισμού, υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται στη Λευκωσία για την κηδεία του.
Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο Γλαύκος Κληρίδης είχε το χάρισμα της διορατικότητας και την αρετή του ρεαλισμού.
Και όλα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, συνυφασμένα με το ακοίμητο όραμά του για μια πραγματικά ελεύθερη και ευτυχισμένη Κύπρο.

Δήλωση «βόμβα» του Φώτη Κουβέλη στο Action24 - Ψηφίζει… κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Fotis-Kouvelis-Alexis-Tsipras

Η… τακτοποίηση του διαρκούς μετώπου που παραμένει ανοικτό στον χώρο της Κεντροαριστεράς ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Φώτη Κουβέλη, αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για να διαμορφωθούν συνθήκες πολιτικής υπεροχής και κυριαρχίας, ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν φροντιστήρια για να γλιτώσουν την απόλυση!

Ενας νέος τομέας αναπτύσσεται στην παραπαιδεία. Απευθύνεται σε δημοσίους υπαλλήλους που φοβούνται ότι μετά από αξιολόγηση θα απολυθούν και προστρέχουν σε δεκάδες φροντιστήρια τα οποία προσφέρουν «πακέτα» με βιντεομαθήματα, λυμένα SOS θέματα και έτοιμες εργασίες έναντι αδράς αμοιβής.
Το θέμα αυτό αναδεικνύει σήμερα η «Καθημερινή» με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Ιωάννας Φωτιάδη.
Το δημοσίευμα

Η Τουρκία… σβήνει τους πυραύλους Patriot!

Patriot-missile-system
Twitter@EmOikonomidis
Όταν η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να εγκαταστήσει πυραυλικό σύστημα Patriot στα νοτιανατολικά της χώρας, το Ιράν, η Συρία, ακόμη και το Ισραήλ έδειξαν την ενόχλησή τους, που ανά περίπτωση έφτασε στα όρια της οργής. Και των απειλών προς το καθεστώς της Άγκυρας.
Έχοντας τη στήριξη του ΝΑΤΟ, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας, η Τουρκία προχώρησε στην εγκατάσταση των πυραύλων και έκτοτε… τα ίχνη τους χάθηκαν. Μέχρι και σήμερα, όταν το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι θα τους… σβήσει προσωρινά, προκειμένου να αντικατασταθούν οι μπαταρίες τους.
Η διαδικασία θεωρείται ρουτίνας, και οι μπαταρίες που θα αντικατασταθούν από ειδικό, τεχνικό κλιμάκιο, θα σταλούν στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 8 Δεκεμβρίου.
Το πυραυλικό σύστημα Patriot εγκαταστάθηκε στην Τουρκία τον προηγούμενο χρόνο, υπό την επίβλεψη του ΝΑΤΟ, με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και την Ολλανδία να αναπτύσσουν μπαταρίες για τους πυραύλους στις νότιες επαρχίες της γειτονικής χώρας.
Πριν από μερικές μέρες, η κυβέρνηση Ερντογάν ζήτησε από το ΝΑΤΟ να παραταθεί για άλλον έναν χρόνο η… ενοικίαση του πυραυλικού συστήματος Patriot, εκτιμώντας ότι η κατάσταση στη Συρία παραμένει ασταθής, και η Άγκυρα δεν επιθυμεί να διακινδυνεύσει.

ysterografa.gr

Μπογιόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ εννοούσε τα λεφτά του λαού… που ξάφρισε

Το σημερινό άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στο site enikos.gr:
Nikos-BogiopoulosΚάθε μέρα που περνάει (μέρα κατά την οποία προστίθενται νέοι άνεργοι, νέα απελπισία, νέα αδιέξοδα για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού) οι απαρτίζοντες το ασθμαίνον πολιτικό σκηνικό, πασχίζουν να οξυγονωθούν με τρόπους που τους καθιστoύν όλο και πιο θλιβερούς. Από χτες, μάλιστα, σε συνεπικουρία με τους τηλεβόες που καθορίζουν το πλαίσιο της πολιτικής συζήτησης – και την ώρα ακριβώς που δίνονταν τα χέρια μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για νέα μέτρα, για νέους φόρους , για νέα επέλαση κατά των ασφαλιστικών Ταμείων – επιδίδονται στην προσπάθεια η πολιτική ζωή να περιστραφεί γύρω από θεωρίες…αποστασίας.
Κατ’ αρχάς είναι περιττό να σταθεί κανείς στο ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο της περιόδου του ’65 (συμπεριλαμβανομένου του ρόλου του συγκροτήματος του ΔΟΛ, τότε…), που καταδεικνύει  την φαιδρότητα όσων είναι ανίκανοι να αντιληφθούν το προφανές:  Ότι όποιος επενδύει στο σκιάχτρο της επανάληψης μιας ιστορικής τραγωδίας, ξεγυμνώνεται ως συστατικό μέρος μιας μάταιης φάρσας…

Τσίπρας: Το ΠΑΣΟΚ δεν αντέχει (άλλο) να είναι δεκανίκι του Σαμαρά

Alexis-TsiprasΟ Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι. Και απαντώντας στην επίθεση που δέχτηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το “προσκλητήριο αποστασίας” που τον κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι απηύθυνε στους βουλευτές του, με το πρώτο μέρος της συνέντευξής του στην “Αυγή”, αξιοποιεί το δεύτερο μέρος της συυνέντευξής αυτής, για να δώσει μια πολιτική απάντηση στον αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικώντ της κυβέρνησης.
“Ο κ. Βενιζέλος έχει τεράστια αγωνία και αμηχανία. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κ. Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιχειρεί να προσδώσει κοινωνικό διακύβευμα στην Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας με έμφαση ότι πρέπει να συνδεθεί με την ανθρωπιστική κρίση την οποία αντιμετωπίζουν οι λαοί της Ευρώπης, ενώ σε σχέση με την πολιτική στρατηγική του για το επόμενο διάστημα, υπογραμμίζει ότι θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του στη διαμόρφωση ενός “ακόμη πιο μαζικού, πολύμορφου και ενωτικού κινήματος, στο οποίο έχουν θέση και οι υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς”.
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει ακόμη στην “Αυγή” για τα σκάνδαλα για τα οποία κατηγορεί την κυβέρνηση, εστιάζοντας στην υπόθεση των υποβρυχίων και την πρόταση του κόμματός του για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διευρευνήσει τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

ysterografa.gr

"Νέα": Οι προστάτες (του ΣΥΡΙΖΑ) δεν βρίσκουν αποστάτες...

Nea
Το Συγκρότημα Λαμπράκη συνεχίζει και σήμερα τη μετωπική σύγκρουσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο του προσκλητηρίου του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να ρίξουν την κυβέρνηση και στη συνέχεια να βρουν ανοιχτές τις πόρτες της Κουμουνδούρου.
“Δεν βρίσκουν αποστάτες οι προστάτες”, είναι ο τίτλος του κεντρικού πρωτοσέλιδου των “Νέων”, με την εφημερίδα του Συγκροτήματος να υποστηρίζει ότι το προσκλητήριο Τσίπρας συσπείρωσε το ΠΑΣΟΚ, ενώ υπάρχουν υπόγειες διεργασίες και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Το βασικό πρωτοσέλιδο των “Νέων” συνοδεύεται από γελοιογραφία της Έφης Ξένου, που παρουσιάζει τον Αλέξη Τσίπρα να σερβίρει σε ταβέρνα με τον τίτλο “Μεζεδοπωλείο η Αποστασία”, και το χαρακτηριστικό μήνυμα “Ανοίξαμε και σας περιμένουμε”.

ysterografa.gr

Τρόικα για απολύσεις: Δώστε «εδώ και τώρα» τα ονόματα 14.300 υπαλλήλων


Να προσδιορίσει «εδώ και τώρα» τη λίστα με τους 14.300 υπαλλήλων που εκκρεμούν για τις απολύσεις 2013 και 2014 ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας κατά τις συναντήσεις τη Δευτέρα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

Πρόκειται για 11.000 υπαλλήλους που, με βάση τη συμφωνία με την τρόικα, πρόκειται να απολυθούν εντός του 2014, 1.300 από τους 4.000 του 2013 που πρέπει να έχουν απομακρυνθεί μέσα στις επόμενες 40 ημέρες (σ.σ. υποτίθεται ότι η κυβέρνηση θα τους βρει από την αξιολόγηση των δομών των ΝΠΙΔ και των φορέων του Δημοσίου η οποία, όμως, δεν έχει προχωρήσει, αλλά και τους 2.000 της ΕΡΤ.

Κι αυτό γιατί καθώς ακόμη δεν έχει λειτουργήσει ο νέος φορέας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και άρα δεν έχουν γίνει οι προσλήψεις των αορίστου χρόνου (υπολογίζονται σε πάνω από 600) που θα αφαιρεθούν από τον αριθμό των απολυθέντων της ΕΡΤ (2.662), οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν έχουν κάνει ακόμη δεκτό επίσημα ούτε τον αριθμό των συγκεκριμένων 2.000 απολύσεων που υπολογίζει η ελληνική κυβέρνησης στις 4.000 του Δεκεμβρίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μόνοι που συνυπολογίζονται στις απολύσεις του Δεκεμβρίου είναι οι 500 που έφυγαν για λόγους υγείας και οι 230 που αποχώρησαν αναγκαστικά λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων (επίορκοι).

aftodioikisi/gr

Η απάντηση του Κώστα Βουτσά για τη φωτογραφία του με το δικτάτορα Παπαδόπουλο


papado3
Προσωπική επίθεση κατά του Κώστα Βουτσά εξαπέλυσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος ο οποίος, με αφορμή την εμφάνιση του δημοφιλούς ηθοποιού σε τηλεοπτική εκπομπή, ανάρτησε φωτογραφία του Βουτσά από την περίοδο της επταετίας στην οποία εμφανίζεται να τσουγκρίζει αυγό με το Γεώργιο Παπαδόπουλο.
Ο Παναγιώταρος έγραψε ότι ο γνωστός ηθοποιός παρέδωσε «μάθημα στο… παπατζηλίκι» και μετά μίλησε για την «κακιά χούντα» που καταπίεζε το λαό και τη νεολαία. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής, ολοκλήρωσε την ανάρτησή του με την ειρωνική απορία: «ποιος είναι αυτός που σκύβει μπροστά στον αείμνηστο Γ. Παπαδόπουλο τις εποχές της παντοδυναμίας του; Ο Κώστας Βουτσάς ή κάποιος… σωσίας του»;​
Ο ηθοποιός με τον οποίο επικοινωνήσαμε απάντησε με το γνωστό του χιούμορ ότι «οποίος γύριζε την πλάτη στις δεξιώσεις τους, μετά λάμβανε πρόσκληση για δεξίωση στην Γυάρο», θυμίζοντας την περιπέτεια του αξέχαστου Σταύρου Παράβα. Μάλιστα μας επισήμανε ότι ο διοικητής της ΥΕΝΕΔ το 1973 του έκοψε την τηλεοπτική εκπομπή ,γιατί πήγε στο Πολυτεχνείο για να στηρίξει τους φοιτητές.

2104xmesa2

2104xmesa (1)
Επίσκεψη ηθοποιών στο γραφείο του δικτάτορα. Διακρίνονται από αριστερά οι Δ. Παπαμιχαήλ, Κ. Μουσούρης, Ελ Χατζηαργΰρη, Αλ. Λειβαδίτης, Μ. Αρώνη, Λ. Κωνσταντάρας, Π. Ζερβός, Μ. Κοντού, Γ. Οικονομίδης

arouraios.gr

Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων: ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ « ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ »




Εμφάνιση ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.JPG 
Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σας ενημερώνει ότι σε συνέχεια επαφών με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και της συμμετοχής του στις σχετικές διαδικασίες (Οργανωτική Επιτροπή) για την υλοποίηση και τον προγραμματισμό δράσεων για την Ανακύκλωση, θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα δράσεων «ανακύκλωση – επαναχρησιμοποίηση – αλληλεγγύη ».

Το πρόγραμμα θα εξελιχθεί από 20/11/2013 έως και 20/12/2013, σε όλους τους Δήμους του Νομού Κορινθίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την εθελοντική συμμετοχή του ΠΑΝΔΟΙΚΟ (Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων) αλλά και την ενεργό συμμετοχή της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.
Έναρξη των δράσεων, αποτελεί η εκδήλωση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», το οποίο θα υποστηριχθεί από την ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) και θα λάβει χώρα το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 και ώρες 10.00-14.00, τόσο στο Λουτράκι (Παραλιακό Πάρκο) όσο και στους Αγίους Θεοδώρους (1ο Δημοτικό Σχολείο).

Το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» αποτελεί  μια 4ώρη εκπαιδευτική – ψυχαγωγική δραστηριότητα για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.
Λειτουργεί σε υπαίθριο χώρο, με σκοπό μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι (Πάζλ, Memory, Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού, Ψάρεμα, Bowling, Τσουβαλοδρομίες, Τροχός της Ανακύκλωσης, Φιδάκι, Κρίκοι, Κάδος, Στόχος κ.α.) τα παιδιά να εξοικειωθούν με την ιδέα της Ανακύκλωσης, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας.

  Οι δράσεις αυτές, οι οποίες συμβολίζουν τον εθελοντικό χαρακτήρα της Ανακύκλωσης, αποσκοπούν στη μεγιστοποίηση της, μέσα από την εξοικείωση των πολιτών με ποικίλες δράσεις , δημιουργώντας μελλοντικά έναν θεσμό ενεργούς συμμετοχής όλων, στην προστασία του περιβάλλοντος