Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Η κυβέρνηση προσπαθεί με «μερεμέτια» να λύσει σοβαρά προβλήματα

Προτάσεις για τον τουρισμό έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

 
«Επειδή ακούμε πολλά για «συναίνεση» και παρακολουθούμε πολλές φορές την κυβέρνηση να προσπαθεί με «μερεμέτια» να λύσει σοβαρά προβλήματα, σήμερα προτείνουμε ένα απλό βήμα συναίνεσης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Όπως είπε οι προτάσεις του αφορούν ένα ζήτημα «έξω και πάνω από την κομματική διαμάχη»: Τον Τουρισμό.

Καλούμε, είπε «την κυβέρνηση να βγει από το τέλμα της παθητικότητας και να αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες.

Την καλούμε να πάρει πρωτοβουλία, για ένα «Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό» ανάμεσα σε κόμματα, κοινωνικούς εταίρους και συλλογικούς φορείς του Κλάδου.

Με την κοινή πεποίθηση ότι ο Τουρισμός αποτελεί εθνική προτεραιότητα, μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε κοινό μέτωπο στην αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων, που δυστυχώς, εδώ και αρκετούς μήνες, υποσκάπτουν την ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού Τουρισμού.

Προτείνουμε συγκεκριμένα:

Η ορχήστρα νυκτών εγχόρδων “ΑΤΤΙΚΑ” παρουσιάζει «ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ»

Η ορχήστρα νυκτών εγχόρδων “ΑΤΤΙΚΑ” παρουσιάζει «ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ»
Η ορχήστρα νυκτών εγχόρδων “ΑΤΤΙΚΑ” παρουσιάζει «ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ» με σολίστ τους: Μπάμπη Τσέρτο, Ναταλία Κάντζια (σοπράνο) & Γιάννη Χριστόπουλο (τενόρο).
Σάββατο 6 Αυγούστου 9.00 μ.μ. - Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Είσοδος : 10€
Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ ιδρύθηκε το 1993 και έκτοτε πραγματοποιεί ετησίως πολλές συναυλίες και δικαίως της αποδίδεται ο τίτλος της πιο επιτυχημένης ελληνικής μαντολινάτας κλασικού ρεπερτορίου. Η ΑΤΤΙΚΑ, ακολουθώντας το πρότυπο των ξένων ορχηστρών του είδους, επιτελεί σημαντικό πολιτιστικό έργο καθώς σημαντικός γνώμονάς της αποτελεί η επιλογή ρεπερτορίου, με το ανώτερο δυνατό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Στο ρεπερτόριο της ορχήστρας περιλαμβάνονται έργα της εποχής μπαρόκ, ρομαντικής, κλασικής, αλλά και έργα της bell ιpoque, νεότερα και σύγχρονα – ελληνικά και ξένα.

Ο Οργανισμός Ελληνικού θεάτρου “Αιχμή” παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» του Ευριπίδη

 «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» του Ευριπίδη
Ο Οργανισμός Ελληνικού θεάτρου “Αιχμή” παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» του Ευριπίδη. Συμμετέχει ο συμπολίτης μας ηθοποιός Κώστας Λάσκος.
Παρασκευή 5 Αυγούστου 9.15μ.μ. - Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Είσοδος : 15€ φοιτητικό & 20€ ενηλίκων Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Από αναβολή σε αναβολή και νέα ματαίωση υποδοχής δημοτών στο Δερβένι

            .
Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Κλαδούχος την Τρίτη 02 Αυγούστου 2011 δεν θα δεχτεί τους δημότες στο Δημαρχείο στο Δερβένι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων

Ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΜΕΣΙΝΙΩΤΩΝ ΦΕΝΕΟΥ.


ΜΕΣΙΝΟ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011



Ευχαριστήρια Ανακοίνωση



 Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, του συλλόγου μας έχουν πλέον καθιερωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και προσελκύουν συνεχώς μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, χάρη στην αυθεντικότητά τους και φυσικά την φιλοξενία και την αγάπη των κατοίκων του χωριού μας για την παράδοση.

 Στις 30 Ιουλίου 2011 στην κατάμεστη πλατεία του Δημοτικού Σχολείου, που αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει τους 700 και πλέον φίλους του Συλλόγου μας, ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις ΄΄12ον  Προσκλητήριο στην Γενέτειρα ΄΄.

Ο υψηλός δείκτης ποιότητας ήταν το κύριο χαρακτηριστικό όλων των εκδηλώσεων, κάτι που δείχνει την πολύ καλή δουλειά, και προετοιμασία που έγινε από όλο το Δ.Σ του Συλλόγου.

Το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα χωριανών και φίλων, ήταν η καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών του συλλόγου για ένα καλύτερο χωριό, στην συνείδηση του κόσμου του Φενεού και γιατί  όχι και της Κορινθίας.

Σε όλη αυτή την δραστηριότητα πρέπει να ομολογήσουμε ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Έτσι ποτέ δεν μένει κανείς απόλυτα ικανοποιημένος.

Εμείς θα μείνουμε στη χαρά των ημερών και θα κρατήσουμε μόνο τα ευχάριστα.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ



Επιτυχής η αιμοδοσία του Συλλόγου.



Με απόλυτη επιτυχία έγινε στις 30 Ιουλίου 2011 στο χωριό μας η αιμοληψία από την κινητή μονάδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίο της Πάτρας.

Η επιτυχής προετοιμασία  της αιμοδοσίας οδήγησαν στην λήψη 25 Μονάδων αίματος, γεγονός που κατέδειξε για μια ακόμα φορά ότι η τράπεζα αίματος του Συλλόγου τείνει να καταστεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ως ένας από τους πιο εύρωστους και καταξιωμένους αιμοδοτικούς φορείς της Κορινθίας.

Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή των Εθελοντών Αιμοδοτών, που  ξεπέρασε κατά πολύ και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις ειδικών και μη, στην  όγδοη συνεχή εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Μεσινιωτών.    

Σημαντικό είναι να τονίσουμε, ότι σ’ αυτό το προσκλητήριο ανθρωπιάς ανταποκρίθηκαν μετά χαράς οι καρδιές πολλών νέων εκφράζοντας την απόφασή τους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, ειδικά αυτές τις δύσκολες ημέρες, προσφέροντας το καλύτερο δώρο που μπορούσαν στους συνανθρώπους μας και τους ευχαριστούμε θερμά.

Όσοι θέλετε να γίνετε αιμοδότες μπορείτε να δώσετε αίμα σε όλα τα Νοσοκομεία όπου λειτουργούν Κέντρα και Σταθμοί Αιμοδοσίας και να γίνετε μέλη της «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ του Συλλόγου Μεσινού». 

Δ ώ σ τ ε   α ί μ α

Δ ώ σ τ ε   ζ ω ή   με   το   α ί μ α   σ α ς

γιατί το αίμα είναι ζωή και δεν αντικαθίσταται από κανένα φάρμακο





Με εντολή του Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Λαλιώτης Ιωάννης

Γιάννης Μανώλης Ο κ. Ραγκούσης, χθες, ως κορυφαίος βουλευτής της αντιπολίτευσης, πρωτοστατούσε, μαζί με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, στο κλείσιμο δρόμων και λιμανιών Σήμερα, ως Υπουργός του χάους, επιχειρεί να μεταφέρει αλλού τις δικές του ευθύνες


Ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μανώλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Ο κ. Ραγκούσης, χθες, ως κορυφαίος βουλευτής της αντιπολίτευσης, πρωτοστατούσε, μαζί με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, στο κλείσιμο δρόμων και λιμανιών.

Σήμερα, ως Υπουργός του χάους, επιχειρεί να μεταφέρει αλλού τις δικές του ευθύνες για τις συνέπειες στον Τουρισμό και την Οικονομία.

Του θυμίζουμε ότι στις περιοχές που παρατηρούνται ακραίες αντιδράσεις που πλήττουν τον Τουρισμό και δημιουργούν προβλήματα στις άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως Πάτρα και Ηράκλειο, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει ισχυρή πλειοψηφία σε ποσοστά πάνω από 60% στους ιδιοκτήτες ταξί.

Ερωτάται ο κ. Ραγκούσης: Καθοδηγούνται από τη Ν.Δ. ή έτσι γαλουχήθηκαν από τον ίδιο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της αντιπολίτευσης;

Η απάντηση στη σχετική φωτογραφία με Γ. Παπανδρέου – Γ. Ραγκούση.

Σε κάθε περίπτωση, θέση μου είναι αυτή που ανέπτυξα από την πρώτη στιγμή στη συνέλευση του κλάδου. Ότι δεν πρέπει να κινούνται στη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού κλείνοντας λιμάνια, αεροδρόμια και οδικούς άξονες, αλλά να επιδεικνύουν υπευθυνότητα απέναντι στην ανευθυνότητα του κ. Ραγκούση».

Δημοκρατική Συμμαχία«Να σταματήσει άμεσα ο κλεφτοπόλεμος κυβέρνησης-ιδιοκτητών ταξί»

                                                                                                

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο αρμόδιος υπουργός, κ. Ραγκούσης,  αποφεύγοντας  να μιλήσει συγκεκριμένα για τον τρόπο που θα γίνει η απελευθέρωση,  ρίχνει νερό στο μύλο της πόλωσης και των ακραίων αντιδράσεων.
Οι αυτοκινητιστές υπερβαίνουν τα όρια του νόμου και της αυθαιρεσίας με αποκλεισμούς εθνικών οδών, αεροδρομίων και λιμανιών.
Με την παράνομη αυτή τους τακτική, πλήττουν καίρια το Τουρισμό που στις σημερινές συνθήκες είναι η μοναδική πηγή απασχόλησης και ρευστότητας για την πατρίδα.
Ο κλεφτοπόλεμος αυτός πρέπει να σταματήσει άμεσα.

ΔΗΛΩΣΗ Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Ο ευρωβουλευτής και υπεύθυνος Τομέα Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θόδωρος Σκυλακάκης, μετά τη συμμετοχή του στη διακομματική επιτροπή για το φορολογικό σύστημα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες ταξί μετά τη νέα άκαρπη συνάντηση με Ραγκούση


Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η κόντρα μεταξύ υπουργού Μεταφορών και ιδιοκτητών ταξί μετά τη νέα άκαρπη συνάντηση. Ενώ οι εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών, προανήγγειλαν ότι θα τηρήσουν ακόμη πιο σκληρή στάση απέναντι στην αδιαλλαξία -όπως είπαν- του υπουργού και της κυβέρνησης, ο υπουργός κ. Ραγκούσης, με κατεπείγουσα εγκύκλιό του
προς τους περιφερειάρχες όλης της χώρας ζητά να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, δηλαδή, να τιμωρούνται με τις ποινές της παραγράφου 1 του ν. 292 του Ποινικού Κώδικα.
Η εγκύκλιος Ραγκούση

Δεκαπέντε μέτρα τίθενται –σταδιακά- σε εφαρμογή από σήμερα


Δεκαπέντε μέτρα – φωτιά, που θα προκαλέσουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, στα εφάπαξ βοηθήματα, αλλά και στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα περιλαμβάνει η «ατζέντα» του υπουργείου Εργασίας για τους υπόλοιπους μήνες ως το τέλος του έτους. Όλα τα μέτρα περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τίθενται σε εφαρμογή -σταδιακά- από τη Δευτέρα 1η Αυγούστου.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα έχει επίκεντρο τα επικουρικά ταμεία, θα έρθει εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις τοποθετούνται από την 1η Ιανουαρίου του 2012 και θα αφορούν και τους υφιστάμενους συνταξιούχους. Ταυτόχρονα, σε αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά πέντε χρόνια για περίπου 120.000 εργαζόμενους θα οδηγήσει η νέα αναθεωρημένη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
Αναλυτικά, ο χάρτης των αλλαγών όπως τον παρουσιάζει το Βήμα της Κυριακής:
1. Από 1ης Αυγούστου επιβάλλεται αυξημένη ειδική εισφορά (τύπου ΛΑΦΚΑ) στις κύριες συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ.
2. Επιπρόσθετη εισφορά από 6% έως 12% στις συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ, για τους συνταξιούχους που είναι μικρότεροι των 60 ετών.
3. Από 1ης Αυγούστου εφαρμόζεται αυξημένη παρακράτηση κατά 1% (από 4% σε 5%) υπέρ ανεργίας σε μισθωτούς και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα (μοιράζεται ισομερώς από 0,5%). Ειδική εισφορά υπέρ των ανέργων ύψους 2% θεσπίζεται στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
4. Από 1ης Σεπτεμβρίου στις επικουρικές συντάξεις που ξεπερνούν τα 300 ευρώ θα επιβληθεί ειδική εισφορά 3%-10%.
5. Εντός του Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η νέα αναθεωρημένη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, με την «έξοδο» 120.000 εργαζόμενων από το ειδικό καθεστώς.
6. Οι αναλογιστικές μελέτες σε όλα τα επικουρικά ταμεία αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του καλοκαιριού. Οι αλλαγές θα νομοθετηθούν τον Σεπτέμβριο και θα ισχύσουν από το νέο έτος.
7. Μειώνεται κατά 15% το ποσό του εφάπαξ τόσο των δημοσίων υπαλλήλων όσο και της ΔΕΗ.
8. Οι αλλαγές θα αφορούν και τα ταμεία παροχής εφάπαξ βοηθήματος. Οι μελέτες θα ολοκληρωθούν το τελευταίο τρίμηνο του 2011.
9. Ως το τέλος Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί η απογραφή των συνταξιούχων, η οποία μέχρι στιγμής δείχνει σοβαρές παρατυπίες στην είσπραξη των συντάξεων. Ήδη την απογραφή έχουν ολοκληρώσει ο ΟΓΑ και ο ΟΑΕΕ, ενώ την έχει ξεκινήσει το ΙΚΑ.
10. Από το Σεπτέμβριο τίθεται σε λειτουργία ο νέος φορέας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
11. Από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει το Ενιαίο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας το οποίο θα αναλάβει το έργο του ελέγχου του συνόλου των αναπηρικών συντάξεων.
12. Αυξάνεται από 1ης Ιανουαρίου 2012 η εισφορά αγροτών στον κλάδο σύνταξης του ΟΓΑ.
13. Η ειδική εισφορά υπέρ ΟΑΕΕ επί του τζίρου των επιχειρήσεων θα εφαρμοστεί από το 2013.
14. Οι συντάξεις που καταβάλλονται από το ΝΑΤ, μειώνονται αναδρομικά, από 1ης Ιανουαρίου του 2011, κατά 6%.
15. Αυξάνονται από την αρχή του 2012 οι εισφορές και στους ασφαλισμένους των πρώην λεγόμενων ειδικών ταμείων και νυν ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι).

eklogika.gr

Ιωάννης Βρούτσης Ας καταλάβουν ο κ. Βενιζέλος και η κυβέρνηση πως: Το μόνο που έχει να κάνει είναι να αποδεχθεί επιτέλους τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά. Άλλωστε αργά ή γρήγορα εκεί θα καταλ


Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης έκανε στην ακόλουθη δήλωση:


«Ας καταλάβουν ο κ. Βενιζέλος και η κυβέρνηση πως:
-       ούτε με το 13ο νομοσχέδιο που ετοιμάζει,
-       ούτε με αυταρχισμό και καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου στη δημόσια διοίκηση,
-       ούτε και με τις λογιστικές αλχημείες που επιχειρούν με την αναστολή πληρωμών,
μπορούν να βελτιώσουν τους δημοσιονομικούς δείκτες και τα έσοδα.
Αντίθετα, συνεχίζοντας ο κ. Βενιζέλος την πολιτική του μνημονίου -που ακολουθούσε και ο προκάτοχός του κ. Παπακωνσταντίνου - ένα είναι βέβαιο: Και η ύφεση θα βαθαίνει και τα έσοδα του Δημοσίου θα περιορίζονται.
Ας μην έχει, λοιπόν, καμία αυταπάτη: Μόνη εναλλακτική λύση είναι η ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε στο Ζάππειο II ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, με πρώτο και απαραίτητο βήμα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Αυτό που πραγματικά μπορεί να αλλάξει τους δείκτες, να αναχαιτίσει την ύφεση, να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και να αυξήσει τα έσοδα είναι η αλλαγή φορολογικής πολιτικής. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να  αποδεχθεί επιτέλους τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά. Άλλωστε αργά ή γρήγορα εκεί θα καταλήξουν».

Κώστας Κόλλιας: «Εμπαιγμός το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ»

Ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, αναφορικά με την καθυστερημένη έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης εις βάρος των συνταξιούχων του ΟΓΑ φαίνεται ότι δεν έχει ούτε τέλος ούτε όριο. Στις αλλεπάλληλες αφαιμάξεις στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, έρχεται τώρα να προστεθεί και η κοροϊδία με τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας. Και αυτό διότι η ανακοίνωση για την έναρξη υποβολής των αιτήσεων για τα εν λόγω προγράμματα, η οποία δημοσιεύθηκε στις 27 Ιουλίου, καθορίζει ως περίοδο υποβολής των αιτήσεων το διάστημα από 1 Αυγούστου έως 19 Αυγούστου. Με δεδομένο ότι την υποβολή ακολουθούν διαδικασίες ελέγχου και κλήρωσης των δικαιούχων, αυτό σημαίνει ότι οι «τυχεροί» συνταξιούχοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα μπορέσουν να πάνε διακοπές το χειμώνα.

Το Πρόγραμμα αφορά οκταήμερες διακοπές και τριήμερες εκδρομές για συνολικά 210.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ και μέλη των οικογενειών τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα έχει ισχύ μέχρι τις 31-03-12, είναι δηλαδή αυτονόητο ότι το πρόγραμμα δεν αφορά θερινές διακοπές. Για να καταστεί δε σαφές ότι μιλούμε για μία πρωτοφανή και αναντίρρητη κοινωνική αδικία εις βάρος των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, θα ήθελα να επισημάνω δύο πράγματα. Πρώτον, το 2010 η ίδια αυτή Κυβέρνηση είχε ολοκληρώσει την επεξεργασία των αιτήσεων συμμετοχής για τα προγράμματα τουρισμού της Αγροτικής Εστίας στις 2 Ιουνίου. Η διαδικασία χορήγησης των δελτίων είχε ήδη ξεκινήσει στις 14 Ιουνίου, ώστε το πρόγραμμα εφαρμόστηκε στη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως άλλωστε είναι ο σκοπός του.

Δεύτερον, οι δικαιούχοι προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας, είτε πρόκειται για ασφαλισμένους είτε για συνταξιούχους του ΟΓΑ, δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν σε άλλο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ. Αυτό καθίσταται σαφές στη σχετική εγκύκλιο του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους», για το οποίο οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και υλοποιείται ήδη από τις 15 Ιουλίου.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση στερεί από κατά τεκμήριο φτωχούς αγρότες και συνταξιούχους του ΟΓΑ κάθε δυνατότητα να κάνουν έστω και ολιγοήμερες διακοπές. Για ποιο λόγο είχαμε, ειδικά φέτος, αυτήν την αναίτια καθυστέρηση, αδυνατώ να κατανοήσω. Δεν υπήρχαν χρήματα για την υλοποίηση του προγράμματος; Ήθελε το Υπουργείο να πετύχει καλύτερες τιμές, αφού το πρόγραμμα θα «τρέξει» σε νεκρή τουριστική περίοδο; Ήθελε να ελαχιστοποιήσει τις αιτήσεις και τους δικαιούχους; Προσωπικά δεν έχω απάντηση για κανένα από αυτά τα ερωτήματα, γι’ αυτό άλλωστε και κατέθεσα σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Δυστυχώς, ωστόσο, πολύ φοβούμαι ότι η αδικία εις βάρος των αγροτών μας δεν επανορθώνεται. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γίνει το νωρίτερο στις αρχές Σεπτεμβρίου, το καλοκαίρι θα έχει παρέλθει και οι αγρότες μας θα πρέπει να περιμένουν έναν ολόκληρο χρόνο για να απολαύσουν μερικές ημέρες ξεκούρασης. Αν κρίνουμε βέβαια από τη μέχρι σήμερα πολιτική της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, αμφιβάλλω αν σε ένα χρόνο θα υπάρχει κοινωνικό κράτος, αμφιβάλλω αν θα υπάρχει κοινωνικός τουρισμός. Εν πάση περιπτώσει, το λιγότερο που οφείλει το Υπουργείο είναι να λογοδοτήσει απέναντι στους αγρότες μας για αυτήν την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και να τους πει εάν προτίθεται να επανορθώσει και με ποιο τρόπο

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Γραμματέας Αγροτικού κ. Γεώργιος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, σχετικά με την ανακοίνωση του ΕΛΓΑ για το πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας 2011, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:


Κύριε Βενιζέλε, για την εθνική οικονομία είστε υπεύθυνος εσείς και όχι ο κ. Ραγκούσης!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι ή όχι το μεγάλο μας θέμα σήμερα η εθνική οικονομία;

Αναζητούμε ή όχι τρόπους για να αυξήσουμε τα έσοδα του κράτους και των φορολογουμένων;

Υπάρχει ή όχι αρμόδιος υπουργός, ο οποίος έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας αυτό το εγχείρημα;

Είναι ή όχι ο τουρισμός η βαριά μας βιομηχανία;

Είναι δυνατόν ο αρμόδιος για το μείζον θέμα υπουργός να παρακολουθεί απαθής την καταστροφή του μοναδικού τομέα από τον οποίο μπορούμε να περιμένουμε έσοδα;

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά αν ο κ. Βενιζέλος δεν επέμβει τώρα, σήμερα, χθες, τότε θα έχει ομολογήσει πως δεν δύναται να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Ο Σταύρος Δήμας επικεφαλής στο Επικρατείας και ο γιός του Χρήστος υποψήφιος της Ν. Δ. στην Κορινθία . Ποίοι διεκδικούν έδρες στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας» 

H NΔ βρίσκεται σε καθεστώς παρατεταμένης εκλογικής ετοιμότητας. O βαθμός του συναγερμού είναι μάλιστα τόσο υψηλός, που μέχρι την αρχή του Σεπτεμβρίου θα έχουν κλείσει τα ψηφοδέλτια του κόμματος σε όλες τις περιφέρειες και θα μείνουν κενά μόνα τα ονόματα που θα πλαισιώσουν το Eπικρατείας υπό το Σταύρο Δήμα. Στη Λ. Συγγρού δεν θέλουν να ξαναζήσουν τις ημέρες του φθινοπώρου του 2009, όταν ο Kώστας Kαραμανλής προκήρυξε εκλογές και στη Pηγίλλης έτρεχαν άρον - άρον να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια. Ήδη οι στενοί συνεργάτες του Aντώνη Σαμαρά αποσαφηνίζουν τις προθέσεις τους.O γ.γ. της K.E., Aνδρέας Λυκουρέντζος, που παρά την πρόβλεψη του καταστατικού θα είναι υποψήφιος στην Aρκαδία. Στην A' Aθηνών όπου θα διεξαχθεί η «μητέρα όλων των μαχών» θα είναι υποψήφια και η Mαριέττα Γιαννάκου που επαναδιεκδικεί έδρα. Στη B΄ Aθηνών θα δώσει πρώτη φορά τη μάχη ο Γιάννης Mανώλης.
O πρόεδρος της NΔ Αντώνης Σαμαράς θα είναι υποψήφιος στη Mεσσηνία, όπου τελικά δεν θα πολιτευθεί ο Kώστας Πτωχός, μέλος της Eκτελεστικής Γραμματείας παρά το αρχικό του ενδιαφέρον. Yποψήφιος θα είναι και πάλι ο πρώην βουλευτής Kώστας Σαμπαζιώτης.
Στην Hλεία υποψήφια θα είναι η νυν βουλευτής Eπικρατείας Διονυσία Aυγερινοπούλου και ο δημοσιογράφος Διαμαντής Σεϊτανίδης. O Mενέλαος Δασκαλάκης και η Φεβρωνία Πατριανάκου θα διεκδικήσουν έδρα στη Λακωνία, ο Xρήστος Γραμματικόπουλος στην Aργολίδα και η Mαρία Tροχάνη στην Aρκαδία. Στην Kορινθία θα κατέλθει ο υποψήφιος ο Xρίστος Δήμας, πανεπιστημιακός στο Λονδίνο και γιος του αντιπροέδρου της NΔ και ο υποψήφιος δήμαρχος Kορίνθου Kώστας Γιώτης.

Προτεσταντική αίρεση έκανε την εμφάνιση της σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα - Τι συνιστά η Ιερά Μητρόπολη

Από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας γνωστοποιείται ότι κατά τις ημέρες αυτές, ομάδες αιρετικών από την ονομαζόμενη «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ» περιέρχονται τις επαρχίες Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, μοιράζοντας μία Αγία Γραφή, καθώς και αιρετικά φυλλάδια μέσα σε τσάντες της οποίες κρεμούν ανεξαιρέτως έξω από τις πόρτες των σπιτιών.
Γνωστοποιείται λοιπόν, ότι, κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη, όσο μεν αφορά την Αγία Γραφή, που είναι μεταφρασμένη στη νέα Ελληνική γλώσσα, είναι έκδοση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε υπό την επιστασία εγκρίτων Θεολόγων Καθηγητών της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, φέρει την έγκριση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και επομένως παρακαλούνται οι πιστοί να την κρατήσουν. Όσον όμως αφορά τα φυλλάδια που την συνοδεύουν, θα πρέπει να μην γίνουν αποδεκτά από τους πιστούς αλλά να καταστραφούν, καθώς το περιεχόμενό τους δεν εκφράζει την Ορθόδοξη πίστη όπως διατυπώθηκε από τον Κύριό μας, τους Αγίους Αποστόλους και τους Πατέρες της Εκκλησίας μας. Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ» ανήκει σε Προτεσταντική αίρεση που δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Επομένως, καλούνται οι πιστοί να μην έχουν καμία επικοινωνία με τους εκπροσώπους της. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειαστούν οι ευσεβείς χριστιανοί να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Ιερέα της Ενορίας τους η με την Αντιαιρετική Επιτροπή της Ιεράς Μητροπόλεως στο τηλέφωνο 26910 – 21777.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Κινδυνεύουν με υποβιβασμό Αστέρας Τρίπολης και Κέρκυρα

Μετά την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου, οι Αρκάδες και οι “Φαίακες θα καθίσουν στο εδώλιο της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας - από τον Σεπτέμβρη- κινδυνεύοντας με υποβιβασμό, αφού οι πρόεδροι τους εμπλέκονται σε “στημένα” παιχνίδια.H «Eξέδρα» αποκάλυψε χθες (31/07) τις νέες διώξεις του Σεπτεμβρίου και το γεγονός ότι δύο ομάδες θα καθήσουν στο εδώλιο της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League. Πρόκειται σύμφωνα με το σημερινό φύλλο, για τις Κέρκυρα και Αστέρα Τρίπολης οι οποίες εμπλέκονται σε στημένα ματς, και οι παράγοντές του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Εξέδρα" ο Αστέρας Τρίπολης εμφανίζεται στα ύποπτα παιχνίδια της UEFA στις 28 Μαρτίου 2010, όταν κέρδισε στο γήπεδο του τον Πανθρακικό με 3-1. Το σύστημα της ΟΥΕΦΑ χαρακτηρίζει το ματς ως "διεφθαρμένο".
Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Δημήτρης Μπάκος και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Μποροβήλος κατηγορούνται ήδη για α) δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση και β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, με βάση το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου.
Η Κέρκυρα εμφανίζεται στα ύποπτα ματς της OΥΕΦΑ στις 12 Απριλίου 2009, όταν έχασε από την Καστοριά στο γήπεδο της με 2-1. Ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Λυμπάντσης και ο πρώην ιδιοκτήτης Σπύρος Καλογιάννης κατηγορούνται για α) δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, με βάση το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου.
Επίσης, διώκεται από την κυρία Παπανδρέου ο γενικός αρχηγός Νίκος Λυράκης για α) παράβαση του αθλητικού νόμου, β) απάτη σε θέματα στοιχηματισμού και γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

“Χυλόπιτα” από Μπλάνκο σε Παναθηναϊκό!

Μπορεί ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ να παραμένει χωρίς ομάδα, παρόλα αυτά απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, μιας και θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο για την Ένωση.
Ο Ίσμαελ Μπλάνκο είχε επικοινωνία προ ολίγων ημερών με ατζέντη που εκπροσωπούσε τους “πράσινους”, αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να αλλάζει την άποψή του να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Όπως δήλωσε ο ίδιος στη “Sportday”: “Δεν υπάρχει θέμα με τον Παναθηναϊκό. Μίλησε μαζί μου ένας μάνατζερ πριν από μία εβδομάδα και με ρώτησε αν με ενδιαφέρει να παίξω στον Παναθηναϊκό, αλλά εγώ απάντησα αρνητικά. Επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να αγωνιστώ σε άλλη ελληνική ομάδα”.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ: Η κοινοπραξία σταματά το έργο και απολύει τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση …παρακολουθεί!

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΔΑΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Οι πινακίδες για την επικυνδυνότητα του δρόμου θα παραμείνουν. Το ίδιο και τα διόδια. Τελικά οι μόνοι που καλούνται να είναι συνεπείς με τις "υποχρεώσεις" της σύμβασης είναι οι πολίτες...

Στις 6 Αυγούστου του 2008 ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δηλώνει στους δημοσιογράφους: «Σήμερα υπογράψαμε την έναρξη της παραχώρησης και των προθεσμιών υλοποίησης της Βορειοδυτικής Οδού Πελοποννήσου, δηλαδή του αυτοκινητοδρόμου «Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα. ….. πρόκειται για το μεγαλύτερο και δυσκολότερο από τα μεγάλα έργα που εκκίνησαν με τη μέθοδο της παραχώρησης, ένα έργο μαμούθ μήκους 365 χλμ. και συνολικού κόστους 2,8 δισ ευρώ μεγαλύτερου από το κόστος της Αττικής Οδού και της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου μαζί.»

Αυξάνονται οι «πόλεις-φαντάσματα» στις ΗΠΑ

Μόλις το 16% του πληθυσμού κατοικεί σε αγροτικές περιοχές


Αυξάνονται οι «πόλεις-φαντάσματα» στις ΗΠΑ καθώς σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2010 μόλις το 16% του συνολικού πληθυσμού κατοικεί σε αγροτικές περιοχές. Αντιθέτως, το 1910 το ποσοστό αυτό έφτανε το 72%. Η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων οδήγησε και τους λίγους εναπομείναντες κατοίκους αγροτικών περιοχών στα αστικά κέντρα σε αναζήτηση εργασίας. 
Και ενώ οι αγροτικές περιοχές αδειάζουν, οι αμερικανικές πόλεις μεγαλώνουν και επεκτείνονται, περικλείοντας πλέον προαστιακές κοινότητες. Εάν συνεχιστεί η τάση αυτή, θα οδηγήσει στην δημιουργία μιας «υπερ-μητρόπολης» που θα εκτείνεται από τη Βοστώνη, τη Μασαχουσέτη, τη Νέα Υόρκη μέχρι την Ουάσινγκτον.

Όπως φαίνεται και από την παρακάτω φωτογραφία, οι πολιτείες με τον μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων είναι κατά σειρά η Καλιφόρνια, το Τέξας, η Νέα Υόρκη η Φλόριντα και το Ιλινόις.



Το μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω της αστικοποίησης, αντιμετωπίζουν οι περιοχές που βρίσκονται στο κέντρο των ΗΠΑ καθώς οι νέοι τις εγκαταλείπουν, θυμίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά χωριά. Η μείωση του πληθυσμού έχει σαν αποτέλεσμα οι πόλεις αυτές να απομονώνονται καθώς οι πτήσεις κόβονται, τα δρομολόγια των τραίνων μειώνονται και ακόμη και η ταχυδρομική υπηρεσία των ΗΠΑ κλείνει τα γραφεία που διατηρούσε εκεί.


Οι 10 πολυπληθέστερες πόλεις των ΗΠΑ:

1. Νέα Υόρκη: 8.175.133
2. Λος Άντζελες: 3.792.621
3. Σικάγο: 2.695.598
4. Χιούστον: 2.099.451
5. Φιλαδέλφεια: 1.526.006
6. Φίνιξ: 1.445.632
7. Σαν Αντόνιο: 1.327.407
8. Σαν Ντιέγκο: 1.307.402
9. Ντάλας: 1.197.816
10. Σαν Χοσέ: 945.942

newsbeast.gr

Με το βλέμμα στις κάλπες Η Ν.Δ. δουλεύει για να είναι έτοιμη όταν εμφανιστεί το «σύνδρομο Θαπατέρο»

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας προκήρυξε πρόωρες εκλογές και από τη μεριά της Ν.Δ. εκτιμάται πως την ίδια κατάληξη θα έχει και το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι ο μαύρος Σεπτέμβρης που έρχεται και θα πλήξει όλα τα νοικοκυριά θα αποτελέσει την αρχή της αντίστροφης μέτρησης του πολιτικού τέλους της κυβέρνησης Παπανδρέου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Στη Ν.Δ. με εντολή του Σαμαρά αρχίζουν να ετοιμάζονται, ώστε όλα να είναι έτοιμα όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κληθεί να κυβερνήσει και δουλεύει πάνω σε τρεις άξονες:

-Θεσμικός και προγραμματικός: το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι ήδη έτοιμο σε μεγάλο βαθμό και οι προτάσεις είναι ανατρεπτικές.

-Σε επίπεδο οικονομίας: η Ν.Δ. ψάχνει αριθμούς οι οποίοι θα πέσουν στο τραπέζι την ώρα της επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα.

-Σε επίπεδο κομματικό: το ξεκαθάρισμα του ψηφοδελτίου θεωρείται δεδομένο, καθώς ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι τα πρόσωπα παίζουν σημαντικό ρόλο για να πειστούν οι πολίτες ότι αυτά που λέει τα εννοεί.
newsbeast.gr

Έκλεισε η Αθηνών-Πατρών

Πριν λίγο απεργοί ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, της Αχαΐας και της Ηλείας, απέκλεισαν την Εθνική οδό Αθηνών-Πατρών στο ύψος των διοδίων του Ρίου και στα δύο ρεύματα,  ενώ ιδιοκτήτες ταξί της Αιτωλοακαρνανίας έχουν προγραμματίσει «μπλόκο» και στο Αντίρριο, στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.
Η απόφαση των ιδιοκτητών ταξί προβλέπει επ αόριστον αποκλεισμό της Γέφυρας και των διοδίων του Ρίου, ωστόσο αυτό μένει να επαληθευτεί, ανάλογα και με τις εξελίξεις. Η κίνηση στην Πατρών-Κορίνθου εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική.
Σε κάθε περίπτωση,η εταιρεία της Γέφυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, επιφυλλάσσεται κάθε δικαιώματός της που προκύπτει από τη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο και θα κινηθεί ανάλογα με την πορεία των γεγονότων.

Τα 15 «καυτά» μέτρα για τους συνταξιούχους

Καταιγίδα μέτρων που προκαλούν μειώσεις στις συντάξεις, στα εφάπαξ βοηθήματα, αλλά και στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα περιλαμβάνει... η «ατζέντα» του υπουργείου Εργασίας για τους υπόλοιπους μήνες ως το τέλος του έτους.

Δεκαπέντε μέτρα τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα τίθενται σε εφαρμογή- σταδιακά- από αύριο 1η Αυγούστου, περικόπτοντας πάνω από μία σύνταξη ετησίως, αλλά και επιφέροντας μειώσεις σε εφάπαξ και μισθούς.

Εντός του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με «Το Βήμα», έρχεται νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση με επίκεντρο τα επικουρικά ταμεία, τα οποία βρίσκονται σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο, ενώ οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις τοποθετούνται από την 1η Ιανουαρίου του 2012 και θα αφορούν και τους υφιστάμενους συνταξιούχους. Προ των πυλών βρίσκεται η νέα αναθεωρημένη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, με την «έξοδο» 120.000 εργαζόμενων από το ειδικό καθεστώς, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά πέντε έτη. Ταυτοχρόνως ξεκινά η ένταξη όλων των νέων- όσων προσλήφθηκαν το 2011- δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ, αυξάνοντας τα έσοδα του Ταμείου.

O «χάρτης» των αλλαγών

1. Από την 1η Αυγούστου αυξάνεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης (ΛΑΦΚΑ)
2. Επίσης από την 1η Αυγούστου επιβάλλεται πρόσθετη εισφορά από 6% έως 12% για συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ για συνταξιούχους κάτω των 60 ετών.
3. Από 1ης Αυγούστου εφαρμόζεται αυξημένη παρακράτηση κατά 1% (από 4% σε 5%) στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα υπέρ του ΟΑΕΔ. Εισφορά 2% και στους υπαλλήλους του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα
4. Από 1ης Σεπτεμβρίου επιβάλλεται ειδική εισφορά 3% έως 10% στις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ μηνιαίως
5. Εντός του Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία κατάρτισης της νέας λίστας με τα βαρέα και ανθυγιεινά
6. Ως το τέλος Αυγούστου ολοκληρώνονται οι μελέτες για επικουρικά ταμεία και οι όποιες προσαρμογές χρειαστεί να γίνουν θα νομοθετηθούν τον Σεπτέμβριο για να ισχύσουν από 1.1.2012
7. Μείωση στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% και της ΔΕΗ κατά 15%
8. Το τελευταίο τρίμηνο του 2011 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι μελέτες για τα Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ βοηθήματα
9. Ως το τέλος Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η απογραφή των συνταξιούχων. Έχει ολοκληρωθεί σε ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και έχει ξεκινήσει στο ΙΚΑ
10. Από τον Σεπτέμβριο τίθεται σε λειτουργία ο νέος φορέας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΕΟΠΥΥ)
11. Ξεκινά τον Σεπτέμβριο η λειτουργία του ΚΕΠΑ (Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας), από το οποίο θα επανεξετασθούν όλες οι περιπτώσεις συντάξεων αναπηρίας
12. Αυξάνεται από 1.1.2012 η εισφορά των αγροτών στον κλάδο σύνταξης του ΟΓΑ
13. Ειδική εισφορά από το 2013 ως ποσοστό επί του τζίρου των επιχειρήσεων υπέρ του ταμείου αυτοαπασχολούμενων (ΟΑΕΕ)
14. Μείωση των συντάξεων των ναυτικών κατά 6% αναδρομικά από 1.1.2011
15. Αύξηση εισφορών στα ταμεία των επιστημόνων (ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών) από 1.1.2012
tro-ma-ktiko.blogspot.com

Συρρίκνωση και υποβάθμιση της Παιδείας

Image


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βʼ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε
την ακόλουθη δήλωση: