Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ο μόνιμος πληθυσμός της Περιφεριακής Ενότητας Κορινθίας, από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011




Ο μόνιμος πληθυσμός αφορά τον αριθμό των ατόμων που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα, Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα και οικισμό της χώρας. Στο Μόνιμο Πληθυσμό περιλαμβάνονται όλα τα άτομα ανεξαρτήτως υπηκοότητας (ελληνικής ή άλλης χώρας), τα οποία κατά την Απογραφή Πληθυσμού 2011 δήλωσαν τόπο συνήθους διαμονής τους εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Έδρα: Κόρινθος)

Ποιοι θέλουν να κάνουν πολιτικό τον Φραγκούλη Φράγκο

Fragoulis-Fragos
Στρατηγός ετών 61, ζητά πολιτικό διαβατήριο… Δεν φτάσαμε φυσικά ακόμη σε αυτό το σημείο, με αφορμή ωστόσο ένα δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” περί του ενδεχομένου να ηγηθεί ο Φραγκούλης Φράγκος πολιτικού σχηματισμού… μισό κλκ πιο δεξιά από τη Νέα Δημοκρατία, το όνομα του στρατηγού επανέρχεται στην επικαιρότητα με… βίαιη διάθεση.
Το ρεπορτάζ της καλής εφημερίδας αναφέρεται σε σενάρια που εδώ και καιρό κυκλοφορούν στα πολιτικά παρασκήνια, περί του ενδεχομένου να αποκτήσει ο Φραγκούλης Φράγκος (και) πολιτικά γαλόνια. Να ηγηθεί δηλαδή ενός νέου εγχειρήματος, το οποίο θα κινείται στον χώρο της Κεντροδεξιάς, με πατριωτικά χαρακτηριστικά, σε μια περίοδο κατά την οποία πλην της Νέας Δημοκρατίας, η οποία παραμένει η μόνη ακλόνητη σταθερά του πολιτικού συστήματος, οι υπόλοιπες όμορες δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα.

Ολοκληρώθη​κε το Loutraki Christmas Soccer Cup 2012 !

Ολοκληρώθηκε το χριστουγεννιάτικο τουρνουά ποδοσφαίρου ‘’LOUTRAKI CHRISTMAS SOCCER CUP 2012’’ στις εγκαταστάσεις του SPORTCAMP.
Η ομάδα της ΕΠΣ Κορινθίας, με αθλητές της κατηγορίας U13, κέρδισε τελικά την διοργάνωση επικρατώντας στον τελικό επί του ΠΑΟ Λουτρακίου με σκορ 5-4 σε ένα εντυπωσιακό αγώναμε γκολ, θέαμα και αγωνία έως το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή.
Οι γονείς των νεαρών αθλητών, που είχαν γεμίσει από νωρίς την κερκίδα του γηπέδου, απόλαυσαν τα νέα ταλέντα να πετυχαίνουν εντυπωσιακά γκολ και να δημιουργούνφάσεις ανάλογες των μεγάλων αστέρων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Οι διοργανωτές βράβευσαν τη νικήτρια ομάδα, τον MVP του τουρνουά (Γεωργίου) καθώς και τους νικητές του διαγωνισμού ‘’Master the ball’’ και προσέφεραν χριστουγεννιάτικα δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Παίκτες και διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο τουρνουά, που θα διεξαχθεί κατά την περίοδο των Πασχαλινών εορτών στις εγκαταστάσεις του SPORTCAMP.
Χρόνια πολλά και καλή ποδοσφαιρική χρονιά!

Εγκρίθηκε το Επιχειρησι​ακό πρόγραμμα Πελοποννήσ​ου


Με αυξημένη πλειοψηφία εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό πρόγραμμα Πελοποννήσου που παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στην τελευταία συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου για το 2012.

Ο Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του ξεκαθάρισε ότι είναι η πρώτη φορά που ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα έχει εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση των έργων που περιλαμβάνει ανακοινώνοντας ότι συγκεκριμένα για την ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης των απορριμμάτων έχουν ήδη εξασφαλιστεί 100 εκατομμύρια από το ΥΠΕΚΑ και το ΕΠΠΕΡΑΑ.

Μαυραγάνης: Πιθανή η απαλλαγή μικρών επιχειρήσεων από την καταβολή ΦΠΑ

mavraganis
Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην Καθημερινή της Κυριακής, επισημαίνει ότι συζητείται η περίπτωση να εξαιρεθούν από το καθεστώς του ΦΠΑ οι επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 10.000 ευρώ, όπως έχει ζητήσει, άλλωστε, και η τρόικα.
«Το εξετάζουμε, αλλά όταν βάζεις πλαφόν πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός», υπογραμμίζει ο Μαυραγάνης σημειώνοντας πως «πρέπει να βρούμε τις ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να αποτραπούν φαινόμενα μείωσης του τζίρου από επιχειρήσεις για να υπαχθούν στο καθεστώς».
Ο υφυπουργός Οικονομικών τονίζει επίσης ότι τα πρώτα αποτελέσματα στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής είναι ορατά και προαναγγέλλει εντατικοποίηση των ελέγχων.
Επίσης αναφέρει ότι άρχισε ήδη η καταβολή φόρων και προστίμων για τις καταθέσεις στο εξωτερικό, σε όσους εκλήθησαν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη έκθεση της τρόικας για τη φοροδιαφυγή σημειώνει ότι μερικές από τις παρατηρήσεις της έχουν ήδη δρομολογηθεί, αναφέροντας ως παράδειγμα την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού,
Όσον αφορά τις επενδύσεις ο Μαυραγάνης τονίζει  ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να καταστεί φιλικός προορισμός για τους ξένους και Έλληνες επενδυτές θα πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία του φορολογικού συστήματος, τόσο από πλευράς νομοθεσίας όσο και από πλευράς φορολογικής διοίκησης.
Μεταξύ άλλων πρέπει να απλοποιηθούν οι τελωνειακές διαδικασίες και να καταργηθούν οι διατάξεις «που χωρίς να προσφέρουν κάτι ουσιώδες στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής κάνουν τη ζωή δύσκολη στους υποψήφιους επενδυτές».

ysterografa.gr

“Περίεργη” ανακοίνωση Ραγκούση για Παπακωνσταντίνου

Ragousis-PapaconstantinouΟ Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν οι “διόσκουροι” της περιόδου του Γιώργου Παπανδρέου, τόσο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όσο και στην πρωθυπουργία της χώρας.
Ο πρώην δήμαρχος Πάρου και ο άλλοτε ειδικός σύμβουλος του Κώστα Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν τα δυο στελέχη που ανέδειξε, στήριξε και προώθησε περισσότερο από κάθε άλλον ο Γιώργος Παπανδρέου μετά το 2004, όταν και ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Μετά την επικράτηση στις βουλευτικές εκλογές του 2009 άλλωστε, και τη συγκρότηση της πρώτης κυβέρνησής του, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέθεσε στους “διόσκουρους” τα δυο πιο σημαντικά υπουργεία. Ο Γιάννης Ραγκούσης έγινε πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών, και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξίσου πανίσχυρος υπουργός Οικονομικών.

Βαριά υπονοούμενα Παπακωνσταντίνου για Βενιζέλο

George-PapaconstantinouΓια σκευωρία εις βάρος του, και απόπειρα κατασκευασμένης ενοχής κάνει λόγο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με συνέντευξη που παραχωρεί στο “Έθνος της Κυριακής”.
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και παλαιότερα του Κώστα Σημίτη, που βρίσκεται κατηγορούμενος για “αλλοίωση” της λίστας Λαγκάρντ, και απειλείται ευθέως με παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο, εφόσον προχωρήσει σε τέτοια απόφαση η Προανακριτική Επιτροπή την οποία θα συστήσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση.
Αρνείται λοιπόν κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, “δείχνει” τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, στον οποίο παρέδωσε τη λίστα Λαγκάρντ, και αφήνει βαριά υπονοούμενα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τον είχε διαδεχθεί στο υπουργείο Οικονομικών.
“Δεν αφαίρεσα τα ονόματα συγγενικών μου προσώπων, ούτε κανένα άλλο όνομα. Τα αρχεία που παρέλαβα τα έδωσα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη. Είμαι πολύ σαφής και απόλυτος σε αυτό. Μα, πως θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο; Ζήτησα δηλαδή μια λίστα από τη Γαλλία για να αφαιρέσω μόνο τους συγγενείς μου; Κανένα άλλο όνομα, έτσι για να μπερδέψω;
Προφανώς πρόκειται για χοντροκομμένη σκευωρία, που στόχο έχει την κατασκευή της δικής μου ενοχής. Και είναι υπερβολικά βολικό για όλους, οι ευθύνες γι’ αυτή την υπόθεση να έχουν ένα και μόνο ονοματεπώνυμο. Δεν αποδέχομαι την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει, ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτή την υπόθεση.
Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να αποδώσει ευθύνες, πρώτος από όλους, σε μένα προσωπικά. Η σπουδή αυτή μάλλον κάτι δείχνει. Θα ήθελα πάντως να τον διαβεβαιώσω ότι η ιδεολογία και η ηθική μου στάση δεν τίθενται υπό τη δική του κρίση”, σχολιάζει μεταξύ άλλων με νόημα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

aytodioikisi.gr

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ από τη ΝΕΑ aftodioikisi.gr

Μαζί με το νέο χρόνο η aftodioikisi.gr ανανεώνεται και εύχεται από καρδιάς στους εκατοντάδες χιλιάδες e-αναγνώστες της το 2013 να φέρει ελπίδα και ένα, έστω αχνό, χαμόγελο στα χείλη τους.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΗΜΕΡΙΑ