Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση Τριτέκνων ευρύτερου Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

 
"Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 10.30 π.μστο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (αίθουσα Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου) θα πραγματοποιηθεί Συνάντηση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Με Τρία Παιδιά Ν. Κορινθίας με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου κ. Ανδρικόπουλο και την Αντιδήμαρχο κ. Κλειώση.
Καλούνται και ΟΛΟΙ οι Τρίτεκνοι της περιοχής του ευρύτερου Δήμου να παρευρεθούν για να συζητηθούν θέματα-προβλήματα που μας αφορούν. Μπορούν να παρευρεθούν και μη μέλη του Συλλόγου. 
ΟΣΑ μέλη επιθυμούν ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ να τακτοποιηθούν ταμειακά, να εκδώσουν κάρτες μέλους και τις ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ έκπτωσης για το ΚΤΕΛ του Ν. Κορινθίας ΑΜΕΣΩΣ μετά το τέλος της συνάντησης."

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.
 
Η Πρόεδρος
Γεωργία Τσαντήλα 

Σεβασμός στη δημοκρατία

ΜΑΡΙΑΝΑ ΠΥΡΓΙΩΤΗΆρθρο της Μαριάνας Πυργιώτη
 
Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί αλλά η νίκη της αριστεράς στις εκλογές και ο σχηματισμός κυβέρνησης με συγκυβερνώσα τη δεξιά της δεξιάς, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι μια εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία με εντολή του λαού φυσικά. Πρώτα απ’ όλα είναι ιστορική νίκη και επ’ αυτού κανείς δεν διαφωνεί.
Αλλά το επίθετο «ιστορικός» χρησιμοποιείται νυχθημερόν για όλες τις… «ιστορικές» στιγμές που ζούμε στη συνέχεια. Το καθ’ υπερβολήν της όλης υπόθεσης όμως είναι και εξαγώγιμο προϊόν. Οπως η επίκληση της δημοκρατίας και των κανόνων της, μονοπώλιο της Αριστεράς όπως όλοι γνωρίζουμε όσον αφορά στο εσωτερικό, αλλά εντελώς άγνωστο «φρούτο» στο εξωτερικό. Με άλλα λόγια εμείς μπορεί να είμαστε συνηθισμένοι στη ρητορική των «δημοκρατικών δυνάμεων» του τόπου αλλά δεν είναι συνηθισμένοι οι εταίροι μας οι οποίοι μας ακούνε πλέον με ανοιχτό το στόμα από την έκπληξη. 

Ο πρωθυπουργός της χώρας, λοιπόν, από κεκτημένη ταχύτητα ή από στρατηγική επιλογή, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι «πρέπει να αποδείξουμε πως η Ε.Ε. πρέπει να γεφυρώνει τις διαφορές, να σέβεται τη δημοκρατία και τους κανόνες που τη διέπουν». Η νουθεσία προς τους υπολοίπους εταίρους για σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς είναι το πρώτο πολιτικά αξιοπερίεργο έως προσβλητικό αλλά αυτό διαφεύγει της προσοχής της νυν κυβέρνησης. Θα γινόταν ίσως απόλυτα κατανοητό αν αποφάσιζαν… οι εταίροι διά δηλώσεων να τους νουθετήσουν: «Σεβαστείτε τη δημοκρατία και τους θεσμούς…». Το φαντάζεστε;
Επίσης ως τεκμαίρεται από τη δήλωση μέχρι αυτές τις εκλογές στην Ελλάδα δεν είχαμε δημοκρατία, δεν εκφραζόταν ο λαός, δεν υπήρχε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, δεν, δεν, δεν… Μετά τις εκλογές, προφανώς…. αποκαταστάθηκε η δημοκρατία και καιρός είναι να γίνει σεβαστή από τους υπολοίπους εντός Ε.Ε. που την ποδοπατούν. Το θέμα εν τέλει δεν είναι ούτε η ρητορική ούτε οι αιχμές σε βάρος της χώρας, είναι η παγιωμένη αντίληψη πολλών στελεχών της νυν κυβέρνησης για το τι είναι και τι δεν είναι «δημοκρατικό» κι αυτό θα το βρούμε μπροστά μας και στις διαπραγματεύσεις.
Για παράδειγμα τα δικαιώματα των λαών των άλλων κρατών - μελών έτσι όπως διατυπώνονται από τους δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες τους, τι είναι; Σεβαστά ή υπό αίρεση διότι αυτοί οι ηγέτες δεν εκφράζουν αληθινά τη λαϊκή κυριαρχία που ως γνωστόν εκφράζεται μόνον μέσω αριστερών κομμάτων; Και στο εξωτερικό, πώς ακριβώς μας εξυπηρετεί, μας διευκολύνει ένα τέτοιο αφήγημα;
 

ΜΑΡΙΑΝΑ ΠΥΡΓΙΩΤΗ / e-typos.com

 

Σεισμική δόνηση 2,8 Ρίχτερ αισθητή στην Αθήνα

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην ΑθήναΑσθενής σεισμική δόνηση μεγέθους μεγέθους 2,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή πριν από λίγο στην Αθήνα.

Το επίκεντρο του Εγκέλαδου, που "χτύπησε" στις 21:56, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο εντοπίζεται στα 11 χιλιόμετρα βορειανατολίκά της Αθήνας και το εστιακό βάθος στα πέντε χιλιόμετρα.

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 45,4% έναντι 18,4% της ΝΔ

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 45,4% έναντι 18,4% της ΝΔΜεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 45,4% (36,34% ήταν το ποσοστό του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου) με την ΝΔ να ακολουθεί με 18,4% (27,81% στις εθνικές εκλογές).

Όλα τα κόμματα, πλην του ΣΥΡΙΖΑ που αυξάνει τα ποσοστά του εντυπωσιακά και των ΑΝΕΛ που διατηρούν τη δύναμή τους, χάνουν μονάδες, ενώ αλλάζει και η σύνθεση του κοινοβουλίου, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνει το απαραίτητο ποσοστό για την είσοδό του στη Βουλή.

Πυρά Ντ. Μπακογιάννη κατά του ΕΛΚ: "Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες"

Πυρά Ντ. Μπακογιάννη κατά του ΕΛΚ: "Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες"
Πυρά κατά του ΕΛΚ εξαπέλυσε μέσω διαδικτύου η Ντόρα Μπακογιάννη για το ψήφισμα που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "ο κ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις". Η βουλευτής ΝΔ σχολίασε στο twitter: "Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες."


Στο ίδιο μήκος κύματος είχαν κινηθεί νωρίτερα ο Δημήτρης Σιούφας και ο Γιάννης Μιχελάκης. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε ατυχέστατη την παρέμβαση του ΕΛΚ ότι «ο κ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις». Δηλαδή να μην διαπραγματευθεί τίποτε ή να μην υπάρχει ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στην νέα συμφωνία, αναφέρει ο κ. Σιούφας: «Είναι ώρα, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, και οι παλαιότεροι φίλοι μου στο ΕΛΚ, να αντιληφθούν ότι χρειάζεται απέραντος σεβασμός στις θυσίες του Ελληνικού Λαού και περισσότερη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα που δυστυχώς δεν επεδείχθη όσο έπρεπε μέχρι σήμερα.» Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάννης Μιχελάκης ο οποίος χαρακτήρισε το ψήφισμα απαράδεκτο και «απαράδεκτη την αποδοχή του από την ελληνική αντιπροσωπεία».

e-typos.com

Bloomberg: «Υπάρχει και μια άλλη τρόικα που η Ελλάδα πρέπει να φοβάται»

Bloomberg: «Υπάρχει και μια άλλη τρόικα που η Ελλάδα πρέπει να φοβάται»
«Υπάρχει και μια άλλη τρόικα που η Ελλάδα πρέπει να φοβάται» αναφέρεται σε δημοσίευμα του Μπλούμπεργκ, στο οποίο καταγράφονται «τρεις βασικοί κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία, αυτή τη στιγμή»:

ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας και βενετσιάνικης μάσκας της Εύας Τερζή

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας και βενετσιάνικης μάσκας της Εύας Τερζή

Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ.«ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» 16/2/2015

Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί :   ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015   και ώρα 14.00  στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα  παρακάτω θέματα :
  1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2015
  2. Ψήφιση πιστώσεων οφειλών προηγούμενων οικονομικών ετών
  3. Ψήφιση πιστώσεων  προϋπολογισμού οικ. Έτους 2015
  4. Αποδοχή ποσού επιχορήγησης από το Δήμο  
  5. Ψήφιση πίστωσης  για Συντήρηση και επισκευή λοιπών μονίμων εγκαταστάσεων (πλην κτιρίων έργων)-κλιματισμός παιδικού σταθμού Δερβενίου
  6. Ψήφιση πίστωσης για Λοιπές δαπάνες για ύδρευση, φωτισμό , καθαριότητα, απολύμανση- απολύμανση παιδικού  σταθμού Δερβενίου
  7. Έγκριση διενέργειας προμήθειας –ψήφιση πίστωσης για προμήθεια αναλώσιμων υλικών εκτύπωσης H/Y, Φωτοτυπικών & FAX, CD-DVD
  8. Έγκριση διενέργειας προμήθειας –ψήφιση πίστωσης για προμήθεια εντύπων, φακέλων, σφραγίδων
  9. Άσκηση ένδικων μέσων για οφειλή από εκδηλώσεις  πρώην ΝΠΔΔ ΠΑΠΟΚΕΔΕ
  10. Προγραμματισμός καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  
  11. Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού  Δ΄ τριμήνου 2014
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ηλίας Ανδρικόπουλος

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 16/2 το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,

Προς: Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί τη   ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 & ΩΡΑ 20:00΄  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
  1. Ενημέρωση – συζήτηση για το έργο ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της πόλης Ξυλοκάστρου από Κούστα έως Ρουβέρα.
  2. Ανάθεση σε γραφείο για νομοτεχνική βοήθεια στην Υπηρεσία Δόμησης Ξυλοκάστρου.
  3. Αποδοχή αρ 24006/22-1-2015 απόφασης Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013» ένταξης της Πράξης «Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου στην Τοπική Κοινότητα Λαγκαδέϊκων από τα όρια του οικισμού Λαγκαδέϊκων έως τα όρια του οικισμού Άνω Καλλιθέας» Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στον Άξονα Προτεραιότητας 3 και συγκεκριμένα στο Μέτρο 321 του Π.Α.Α. 2007-2013- Εξουσιοδότηση Δημάρχου για υπογραφή Σύμφωνου Αποδοχής Όρων-Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  4.  Αποδοχή αρ 24005/22-1-2015 απόφασης Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013» ένταξης της Πράξης «Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου στην Τοπική Κοινότητα Γεληνιατίκων  από την εκκλησία Παναγία έως Κορωνέϊκα» Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στον Άξονα Προτεραιότητας 3 και συγκεκριμένα στο Μέτρο 321 του Π.Α.Α. 2007-2013- Εξουσιοδότηση Δημάρχου για υπογραφή Σύμφωνου Αποδοχής Όρων – Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  5. Έγκριση παραχώρησης χώρου για τη λειτουργία παραρτήματος του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχιατρικής (ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ) Νοτιοδυτικής Ελλάδος.
  6. Συζήτηση για την καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου –Αίτημα μείζονος μειοψηφίας.
  7. Γνωμοδότηση για το πρόγραμμα έργων και εργασιών έτους 2015- Αίτημα Δασαρχείου Ξυλοκάστρου.
  8. Αίτημα κ. Ταλέλλη Μιχάλη για μείωση μισθώματος δημοτικού καταστήματος.
  9. Αίτημα κ. Κοκώνη Αγλαϊας για επιστροφή χρηματικού ποσού.
  10. Έγκριση μελέτης «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ (ΠΕΟ) ΛΟΓΩ ΚΑΘΙΖΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΤΚ ΠΙΤΣΩΝ, ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ & ΟΙΚΙΣΜΟ ΜΑΥΡΑ ΛΙΘΑΡΙΑ».
  11. Έγκριση μελέτης Α΄Ειδικού Προϋπολογισμού του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΠΛΑΤΕΙΕΣ) ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
  12. Αποδοχή αρ 450/26-1-2015 απόφασης Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής-Πράσινο Ταμείο περί ένταξης του έργου Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΠΛΑΤΕΙΕΣ) ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» για το έτος 2014 .
  13. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στη γενική συνέλευση του  δικτύου πόλεων για τη βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο.
  14. Έγκριση αρ 145/2014 απόφασης Δ.Σ. Νομικού Προσώπου «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» περί έγκρισης έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού Γ΄τριμήνου 2014.
  15. Έγκριση δημοπράτησης δημοτικού ακινήτου στην τοπική κοινότητα Μ.Σ. Τρικάλων.
  16. Κατανομή ποσού για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.
  17. Έγκριση κύρωσης δικτύου κοινοχρήστων χώρων στον οικισμό Άνω Λουτρού της Τ.Κ. Κάτω Λουτρού.
  18. Έγκριση κύρωσης δικτύου κοινοχρήστων χώρων στην Τ.Κ. Μέση Συνοικία Τρικάλων.
  19. Τροποποίηση προϋπολογισμού για ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
  20. Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών για εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων του Δήμου.
  21. Συγκρότηση επιτροπής εκτίμησης εκποιουμένων ακινήτων του Δήμου.
  22. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  23. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  24. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  25. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  26. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  27. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  28. Έγκριση συμμετοχής στη  ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη γεώτρησης έργου αγροτικού εξηλεκτρισμού –Αρδευτικό στη θέση ΡΑΧΗ της Τ.Κ. Θροφαρίου.
  29. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη τοποθέτησης δύο φωτιστικών σωμάτων την Τ.Κ. Καμαρίου.
  30. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη τοποθέτησης ενός φωτιστικού σώματος στην Τ.Κ. Μελισσίου.
  31. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη τοποθέτησης ενός φωτιστικού σώματος στην Δ.Κ. Ξυλοκάστρου.
  32. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη τοποθέτησης ενός φωτιστικού σώματος στην Δ.Κ. Ξυλοκάστρου.
  33. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας στο έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΗΛΙΑΣ  ΝΙΑΡΡΟΣ      

Νέος Πρύτανης του ΕΚΠΑ εξελέγη ο Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος

Με απόλυτη πλειοψηφία εξελέγη σήμερα, ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θάνος Δημόπουλος. Με ποσοστό 57% και 844 ψήφους, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κατάφερε από τον πρώτο γύρο να διακριθεί κατά την ηλεκτρονική ψηφοφορία που διεξήχθη, και να αναλάβει στον πρυτανικό θώκο του Ιδρύματος για την επόμενη τετραετία.

«Αντίπαλοι» του ήταν η κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Αθηνών κ. Ελένη Καραμαλέγκου, η οποία συγκέντρωσε 319 ψήφους και ο Ιωάννης Ιωαννίδης, καθηγητής Πληροφορικής
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρέσχε η ηλεκτρονική πλατφόρμα «ΖΕΥΣ», επί συνόλου 1.834 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ψήφισαν 1.468 εκλογείς.
Οι υποψήφιοι, κατ' αλφαβητική σειρά, έλαβαν τις εξής ψήφους:
• Δημόπουλος Μελέτιος-Αθανάσιος: 844 (οκτακόσιες σαράντα τέσσερις)
• Ιωαννίδης Ιωάννης: 270 (διακόσιες εβδομήντα)
• Καραμαλέγκου Ελένη: 319 (τριακόσιες δέκα εννέα)
• Λευκά: 35 (τριάντα πέντε).
Συνεπώς ο Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, λαμβάνοντας 844 ψήφους συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των ψηφοφόρων και συνεπώς εξελέγη Πρύτανης.
Ο κ. Δημόπουλος είναι πρόεδρος και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της πανεπιστημιακής Θεραπευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΠΓΝΑ Αλεξάνδρα» που ανήκει στην Ιατρική Σχολή.
Ο κ. Δημόπουλος θα καλύψει το «κενό» που άφησε ο βουλευτής –πλέον- της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος είχε εκλεγεί πρύτανης του ΕΚΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2014, παραιτήθηκε όμως για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ.

Στο Λεβίδι τα σκουπίδια της Τρίπολης - "Μολών ....Χωσέ" απαντούν οι κάτοικοι Εδώ δεν είναι Τρίπολη, δεν είναι ένα σκουπίδι, εμείς κουμάντο κάνουμε μέσα στο Λεβίδι

 Στον ΧΑΔΑ Λεβιδίου στην θέση Μαγούλα θα «οδηγηθούν» τα σκουπίδια της Τρίπολης που στοιβάζονται στους δρόμους της πόλης για δύο μήνες μετά από απόφαση του δημάρχου της πόλης.

Συγκεκριμένα στην απόφαση επισημαίνεται ότι, για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση, ορίζεται χώρος προσωρινής απόθεσης και μελλοντικής μεταφόρτωσης των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης ο ΧΑΔΑ Λεβιδίου, «για χρονικό διάστημα έως την ισχύ της έκτακτης ανάγκης».

Στην ίδια απόφαση του δημάρχου Δημήτρη Παυλή υπογραμμίζεται ότι, «ο Δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση της τήρησης των όρων προστασίας του χώρου από πυρκαγιές κ.λ.π. και τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων στο χώρο όπου θα λειτουργήσει η ενδιάμεση ολοκληρωμένη προσωρινή διαχείρισή τους, μόλις εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στη θέση Μεγαβούνι, εκτός σχεδίου της Τ.Κ. Βαλτετσίου του Δήμου μας».

Ο δήμαρχος Τρίπολης χθες το απόγευμα ενημέρωσε για την απόφασή του αυτή, τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι εξέφρασαν στο σύνολό τους την κάθετη αντίθεσή τους στην επιλογή του χώρου απόθεσης των σκουπιδιών του Δήμου.

Εν τω μεταξύ οι κάτοικοι του Λεβιδίου αντιδρούν την απόφαση του δημάρχου και δηλώνουν πως δεν δέχονται τα σκουπίδια της Τρίπολης, ενώ έκλεισαν την χωματερή και υπάρχει στην είσοδο του ΧΑΔΑ ομάδα περιφρούρησης των κατοίκων.

Επιπλέον κάτοικοι από το Λεβίδι έφτασαν στο δημαρχείο Τρίπολης και αποδοκίμασαν την δημοτική αρχή, για την απόφασή που έλαβε κατά την ενημέρωση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Εν τω μεταξύ στο χωρό των αντιδράσεων μπαίνουνε όπως αναφέρει το arcadiaportal.gr και οι μαθητές των σχολείων του Λεβιδίου.

«Όχι σκουπίδια στο Μαίναλο» φώναξαν οι μαθητές του Γυμνάσιου και Λυκείου Λεβιδίου. Οι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εγκατέλειψαν τις αίθουσες διδασκαλίας και κατευθύνθηκαν προς τη χωματερή, κρατώντας ένα πανό το οποίο έλεγε «Όχι σκουπίδια στο Μαίναλο» και φωνάζοντας: «Εδώ δεν είναι Τρίπολη, δεν είναι ένα σκουπίδι, εμείς κουμάντο κάνουμε μέσα στο Λεβίδι».
Οι αντιδράσεις για τη μεταφορά των απορριμμάτων ολόκληρου του Δήμου Τρίπολης στη χωματερή του Λεβιδίου συνεχώς αυξάνονται. Τώρα και οι μαθητές μπαίνουν μπροστά στον αγώνα του χωριού τους εναντίον της απόφασης του δημάρχου.
airetos.gr

Φώφη Γεννηματά: Είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Ας μην την χάσουμε!

Η χώρα βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι με δύσκολες επιλογές μπροστά της.
Είναι προς όφελος όλων των πολιτών, όλων των πολιτικών δυνάμεων, να φέρει καρπούς η συζήτηση με τους εταίρους ...

Η "μάχη" της Βόχας Βέλο εναντίον Ζευγολατιού - Στο Δερβένι ο Αστέρας αντιμέτωπος με τον Πέλοπα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTmx1Iz3ADtTfyajMGChxulTrjhiOofweTluo20Hm7qyvRN1pjwiw3DGjI4J5rr021HTkYOx7aG3Icwf2lfToXRL16ToXmQ3cBLKJO0tBTmt4FbRCvQ1SXz0PCa9tuiaURYnda1PUt0GKw/s1600/jylokastro_ektos1.jpg ¨Άκρως ενδιαφέρουσα είναι η αυριανή 20η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1΄κατηγορίας Κορινθίας, όπου περιλαμβάνει και το βοχαίτικο ντέρμπι ανάμεσα στην Ελλάδα Βέλου και τον ΑΟ Ζευγολατιού, την στιγμή που η πρωτοπόρος Κόρινθος 2006 υποδέχεται στο Συνοικισμό την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων.  Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι αναμετρήσεις του Αστέρα Δερβενίου με τον Πέλοπα Κιάτου , στο "Κώστας Βυζάς"  στο Δερβένι , καθώς και του Τενεάτη Αθικίων με τον ΠΑΣ Κόρινθος. Την ίδια ώρα στο "Γιάννης Στέφας" ο Ολυμπιακός Λουτρακίου μάχεται κόντρα στην Θύελλα Πετρίου, ενώ στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός αντιμετωπίζει τον ΑΟ Σπαθοβουνίου. Ενδιαφέρον υπάρχει και στους αγώνες της ουράς . Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός μάχεται με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, ενώ στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει τον Κύψελο Κορινθου

Α1 Κατηγορία
20η αγωνιστική
 ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 
 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ
AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ






ΔΑΚΡΥΖΕΙ Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ! ΓΙΑ ΘΑΥΜΑ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον χιονισμένο  Ασπρόκαμπο Κορινθίας ο εσταυρωμένος Χριστός που βρίσκεται πάνω στον ξύλινο Σταυρό μέσα στο ιερό της εκκλησίας δακρύζει!
Η πληροφορία αυτή έφτασε στην sfedona.gr από αναγνώστη μας στην ορεινή Κορινθία . όπως μας λέει στο επώνυμο μήνυμα που μας έστειλε το είδε με τα ίδια του τα μάτια !
Μιλήσαμε τηλεφωνικάμε πολλούς κατοίκους της περιοχής οι οποίοι γνώριζαν το γεγονός και μερικοί από αυτούς είχαν επισκεφθεί την Ιερό Ναό και το είχαν δει.
Μιλήσαμε ακόμα και με ιερέα της περιοχής όπως είδε τον δακρυσμένο Εσταυρωμένο στο Σταυρό και μας είπε σχεδόν σαστισμένος « Τι να σας πω εγώ; Το είδα και εγώ αλλά πρέπει να έρθουν ειδικοί και να μας πουν τι είναι αυτό!»
Οι κάτοικοι της περιοχής άλλοι ομιλούν ανεπιφύλακτα για θαύμα και άλλοι θέλουν να έρθει κάποιος ειδικός να τους πει  που οφείλεται το φαινόμενο.
Δείτε τι μας έγραψε μεταξύ άλλων αναγνώστης μας από την περιοχή:
«Σήμερα 12-02-2015 Πήγα στον Ασπρόκαμπο στον άγιο Νικόλαο !!! Ο Εσταυρωμένος ! (ο Ιησούς χριστός επάνω στον Σταυρό) τρέχει Δάκρυα Μύρο!!! αυτό ξεκίνησε απο της 25-01-2015  ο θόλος της εκκλησίας είναι απο μασίφ μπετό και από πάνω έχει κεραμίδια ! καμία υγρασία δεν υπάρχει στον θόλο το ειδα με τα μάτια μου! επίσης ο Ιησούς ! είναι σε ξύλο τριακοσίων  χρόνων !!! και βαμμένο! ο Μύρος τρέχει απο τα μάτια του Ιησού!!! έως και τα καρφιά τον ποδιών του και εκεί σταματάει στο δάπεδο δεν τρέχει....... ο χώρος έχει εξαερισμό ! ανοικτή πόρτα και παράθυρο!»
Σημειωτέον όπως μας είπαν οι κάτοικοι του χωριού έχει ο ειδοποιηθεί και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορινθίας Διονύσιος από τον οποίον ζητούν να επισκεφθεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και να δει και μόνος του το φαινόμενο που πολλοί χαρακτηρίζουν ως θαύμα.!
Το φαινόμενο αυτό παρουσιάστηκε από τις 25.1.2015
Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο νεκροταφείο του Ασπρόκαμπου όπως ήταν χθες 12,2,2015. (ευχαριστούμε τον Νίκο Αντωνόπουλο για τις φωτογραφίες του)

Λ.Γ
.sfedona.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, για τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η ΕΛΣΤΑΤ αναγνώρισε σήμερα, ότι το 2014 έκλεισε με ανάπτυξη 0,8% του ΑΕΠ. Ανάπτυξη μεγαλύτερη ακόμη και από τις επίσημες προβλέψεις της Ε.Ε., την οποία πέτυχε η χώρα μας, παρά την πολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος της περυσινής χρονιάς.   
Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έφερε και πρωτογενές πλεόνασμα και Ανάπτυξη, μετά από έξι χρόνια ύφεσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το παραδεχόταν μέχρι σήμερα.
Οφείλει πια να το παραδεχτεί, βοηθώντας έτσι και τη διαπραγμάτευση, που ξεκίνησε με τους εταίρους μας.

Το antinews λασπολόγος της (πρώην) ομάδας Συγγρού, κατά της αυθεντικής ΝΔ

samaras-lazaridisΤο γνωστό blog που εκτελεί τις μισθοφορικές εντολές των λοχαγών του Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε να αποδομήσει το δείπνο της Μαριέττας Γιαννάκου με κουρυφαία στελέχη και βουλευτές της ΝΔ. Σχεδόν όλη την επίσημη Νέα Δημοκρατία.

Πιο συγκεκριμένα σε πρωτοσέλιδο βαθυστόχαστο κείμενό του απαξίωσε ένα προς ένα όσους παραβρέθηκαν στο δείπνο.

Το blog προσωπικών εμπαθειών της ομάδας συμβούλων του Αντώνη Σαμαρά από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης, τα έβαλε για ακόμη μία φορά με το Νίκο Δένδια, δηλαδή τον πρώτο των πρώτων σε ψήφους... Την Όλγα Κεφαλογιάννη τη δεύτερη.. σε ψήφους..

Φυσικά με τη «μισητή» για την Πολιτική Άνοιξη, Ντόρα Μπακογιάννη και με όλους τους υπόλοιπους που το ξεδιάντροπο blog τους ονομάζει ως ευεργετηθέντες και αχάριστους..

Όλοι οι “κορυφαίοι” της ΝΔ πήγαν στο δείπνο της Μαριέττας Γιαννάκου με… βασικό πιάτο τον Σαμαρά

Το βράδυ της Τετάρτης, την ώρα που ο κ. Αντώνης Σαμαράς προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών προκειμένου να μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Αθήνα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δειπνούσαν στην Αθηναΐδα με βασικό πιάτο την επόμενη ημέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οικοδέσποινα, όπως σημειώνεται σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή ήταν η Μαριέττα Γιαννάκου η οποία ποτέ δεν έκρυψε την αντίθεσή της με την πορεία που είχε πάρει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υπό την ηγεσία του κ. Σαμαρά.

Πώς θα δημιουργηθεί από το μηδέν το νέο Δημόσιο – Το σχέδιο Κατρούγκαλου για νέες θέσεις εργασίας και νέα αξιολόγηση

Έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της αποκατάστασης των αδικιών στη Δημόσια Διοίκηση, στόχος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργου Κατρούγκαλου, είναι με το δεύτερο νομοσχέδιό του να περάσει στην εφαρμογή των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων.
Με το εν λόγω νομοσχέδιο θα ανακαθορίζονται οι ανάγκες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων και θα προσδιορίζονται τα περιγράμματα των θέσεων εργασίας. Το προφίλ αυτό των θέσεων θα αντιστοιχηθεί με τις προς κάλυψη ανάγκες, όπου μέσω κινητικότητας, θα επιδιωχθούν να καλυφθούν οι ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν.
Μάλιστα,  θα δημιουργήσει μία ομάδα από τελειόφοιτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, που θα καταγράψει τις ανάγκες, ενώ σε αυτό το έργο θα βοηθήσει η  task force αλλά και καθώς και ξένων κρατών που έχουν την εμπειρία ανασυγκρότησης της δημόσιας διοίκησης, αλλά και ένα αποτελεσματικό κράτος.
Και νέο σύστημα αξιολόγησης
Στο ίδιο νομοσχέδιο θα αποτυπώνεται και το νέο σύστημα αξιολόγησης. Το νέο πλαίσιο, βάσει προγραμματικών δηλώσεων, δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα αλλά θα εστιάζει στην επιβράβευση των καλύτερων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση δεν θα συνδέεται με τη μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου. Προφανώς το παλιό σύστημα αξιολόγησης που εισήγαγε ο ν.4250/2014  «παγώνει».
Το εν λόγω σχέδιο νόμου, υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

aftodioikisi.gr

Νίκος Βούτσης: Μακριά από εμάς αντιλήψεις ότι τα σκουπίδια είναι η μεγάλη μπίζνα


Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ν. Βούτσης μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο της Περιφέρειας Αττικής για τα απορρίματα, τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος, γιατί από αυτό εδώ το βήμα πριν από περίπου 4 χρόνια ως Περιφερειακός Σύμβουλος είχα εισηγηθεί την εναλλακτική προσέγγιση στη διαχείριση των απορριμμάτων. Τότε ήμασταν ‘φωνή βοώντος εν τη ερήμω’», ενώ συγχαίροντας την Περιφερειακή Αρχή σημείωσε ότι η σημερινή πρωτοβουλία του Διεθνούς Συνεδρίου είναι πολύ σοβαρή.

Η Αθήνα στους 3 κορυφαίους Ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2015

Είκοσι προορισμοί διαγωνίστηκαν για τον τίτλο του Καλύτερου Ευρωπαϊκού προορισμού για το 2015. Μετά από 3 εβδομάδες ψηφοφορίας, το Μπορντώ αναδείχθηκε πρώτο, ενώ η Λισαβώνα και η Αθήνα συμπληρώνουν την τριάδα των καλύτερων προορισμών στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται στο europeanbestdestinations.com, τον ιστότοπο που διενήργησε την ψηφοφορία, η Αθήνα θεωρείται το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού. Με το πέρασμα των χρόνων, πλήθος κατακτητών κατέλαβαν την Αθήνα, μοναδικά, υπέροχα μνημεία δημιουργήθηκαν με αποτέλεσμα μια σπάνια ιστορική αύρα να είναι εμφανής παντού στην πόλη.

Το σύγχρονο αστικό τοπίο της πόλης αντανακλά την συναρπαστική ιστορία της, το πολυ-πολιτισμικό σύγχρονο πρόσωπο της, καθώς και την υποδομή και τις εγκαταστάσεις. Με άλλα λόγια, η Αθήνα είναι ένας must προορισμός που συνδυάζει τις σύγχρονες αστικές καινοτομίες με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου. Την λίστα των προορισμών που ξεχώρισαν συμπληρώνουν η Βαλέτα, η Ρίγα, οι Βρυξέλλες ενώ η Βαρκελώνη, η Ρώμη, η Βιέννη, η Κωνσταντινούπολη και η Μαδρίτη βρέθηκαν εκτός της πρώτης δεκάδας. Συνολικά, 244.696 άνθρωποι ψήφισαν και επηρέασαν το αποτέλεσμα με την επιλογή τους.

Δείτε τη λίστα με τους 10 Κορυφαίους Προορισμούς στην Ευρώπη για το 2015:
1. Μπορντώ
2. Λισαβόνα
3. Αθήνα
4. Βαλέτα Μάλτας
5. Ρίγα
6. Ζάγκρεμπ
7. Λιουμπιάνα
8. Ινσμπρουγκ
9. Μιλάνο
10. Βρυξέλλες

ellines.com
 airetos.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Πρώην βουλευτής δίνει όλη του την περιουσία για να μειωθεί το χρέος!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Πρώην βουλευτής δίνει όλη του την περιουσία για να μειωθεί το χρέος!Όλη την ακίνητη περιουσία του, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ, θέλει να χαρίσει στο κράτος ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος σε συνάντηση του με κορυφαίο υπουργό ανακοίνωσε την πρόθεση του να προχωρήσει σε δωρεά εν ζωή ενός ημιτελούς κτίσματος 1300 τ.μ. και 16 οικοπέδων σε λίαν προνομιούχα περιοχή της Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με το karfitsa.gr, στα 83 χρόνια του ο κ. Αναγνωστόπουλος θέλει να βοηθήσει στη μείωση του δημοσίου χρέους για το καλό της νέας γενιάς που δεν φταίει σε τίποτε, όπως αναφέρει, να πληρώνει τις δικές μας αμαρτίες .
Ο παλαίμαχος πολιτικός που ζεί ολομόναχος σε σπίτι με ενοίκιο πήρε την απόφαση αυτή σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τον ίδιο. Τον περασμένο μήνα άγνωστοι κακοποιοί τον νάρκωσαν με χλωροφόρμιο στο ασανσέρ της πολυκατοικίας του και του πήραν όλη τη σύνταξη και τα προσωπικά του έγγραφα, ενώ τις προάλλες τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε στο πάρκο
Σε μια περίοδο που ανθεί η διαφθορά και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος κατηγορείται για χρηματισμό και μίζες εκατομμυρίων, ο κ. Αναγνωστόπουλος, θέλει το παράδειγμα του να βρεί μιμητές και μεταξύ των πολιτικών .
Ο ίδιος παρότι εξελέγη επτά φορές βουλευτής και το 1974 αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς σε όλη τη χώρα, έφυγε από την πολιτική με το παράπονο ότι δεν έγινε ποτέ υπουργός.Υπήρξε όμως επί σειράν ετών πρωταθλητης στίβου, ενώ κέρδισε 23 διεθνείς διακρίσεις ώς μελετητής μεγάλων έργων.

Έρχονται οι τροπολογίες που ρυθμίζουν επικουρικές συντάξεις και ρυθμίσεις οφειλών σε εφορίες και ταμεία

Άμεσα από ότι φαινεται υλοποιείται το κυβερνητικό πρόγραμμα μέσα βέβαια σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να προωθηθούν όλες οι εξαγγελθείσες αλλαγές.

Η μαύρη τρύπα στα ταμεία εκτιμάται σε 1,1 δισ. ευρώ ενώ τουλάχιστον άλλα 850 εκατ. ευρώ με 1 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί για τις προωθούμενες αλλαγές (13η σύνταξη, πάγωμα μειώσεων στα επικουρικά).

Mίνι κινητικότητα και για τους 6.000 αδιόριστους του ΑΣΕΠ – Τι ετοιμάζει ο Κατρούγκαλος

Μίνι κινητικότητα και για τους 6.000 αδιόριστους που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι σε θέσεις που έχει ανάγκη το ελληνικό Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το σχέδιο μίνι κινητικότητας του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου θα είναι ανάλογο με αυτό που θα εφαρμοσθεί για την επαναπρόσληψη των 3.900 απολυμένων και «διαθέσιμων» που επρόκειτο να απολυθούν.
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός θα αποστείλει εγκύκλιο προς όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου προκειμένου να καταγράψουν τα κενά τους. Τα κενά αυτά θα συγκεντρωθούν και θα προσαρμοστούν στο εργασιακό προφίλ τόσο των απολυμένων και «διαθέσιμων» όσο και των αδιόριστων του ΑΣΕΠ, προκειμένου να κληθούν αρχικά οι πρώτοι και στη συνέχεια οι δεύτεροι να επιλέξουν θέσεις που τους ταιριάζουν.
Με αυτό τον τρόπο θα επιστρέψουν οι 3.900 απολυμένοι και «διαθέσιμοι», οι οποίοι αν δεν επιλέξουν θέση στα πλαίσια της κινητικότητας θα επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις που θα επανασυσταθούν όχι όμως και όλοι (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) οι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ.

ΟΣΕ: Βρήκε «χρυσάφι» σε… άχρηστο σιδηροδρομικό υλικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σε μια υπολογίσιμη πηγή εσόδων έχει μετατρέψει ο ΟΣΕ το άχρηστο τροχαίο σιδηροδρομικό υλικό. Όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, το παλιό τροχαίο υλικό, δηλαδή ντιζελάμαξες, αυτοκινητάμαξες, βαγόνια-εστιατόρια, σκευοφόροι, αλλά και απλά βαγόνια, που έκλεισαν τον κύκλο της «ζωής» τους και βγήκαν από την κυκλοφορία μόνο άχρηστο δεν είναι, αφού με την πώλησή του συνεισφέρει σημαντικά στα οικονομικά της εταιρείας.
Για την επόμενη διετία ο ΟΣΕ εκτιμά ότι από την πώληση του άχρηστου υλικού θα εισπράξει περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ.
Από τις συμβάσεις που υπογράφτηκαν την προηγούμενη χρονιά ο ΟΣΕ θα έχει έσοδα της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς μόνο το 2014 τα έσοδα από την πώληση παλιού τροχαίου υλικού ξεπέρασαν τα 1,73 εκατομμύρια ευρώ.
Συγκεκριμένα, πέρυσι ολοκληρώθηκαν συμβάσεις του 2013 και υπογράφτηκαν 14 νέες. Εκποιήθηκαν 196 άχρηστα σιδηροδρομικά οχήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου (μετρικής γραμμής) και 16.000 τόνοι άχρηστου σιδηροδρομικού μη τροχαίου υλικού, προϋπολογιζόμενης συμβατικής αξίας 5.714.700 ευρώ περίπου.
Έναντι του ανωτέρω ποσού το 2014 εισπράχθηκαν από εκποιήσεις άχρηστου υλικού 1.736.512 ευρώ, το 2015 εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν 2.800.000 ευρώ, ενώ οι εισπράξεις θα ολοκληρωθούν εντός του 2016.

Έχουμε το νέο «Μερκελιστή», 70-30!


tsipras-merkelΗ Ελλάδα έχει το νέο Μερκελιστή. Και αυτή τη φορά αριστερός!
Είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο νέος πρωθυπουργός, που ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ του κόμματος που έχει συνιστώσες όπως τη Ρόζα, τους Μαοϊκούς και άλλους, .. που έχει τον Λαφαζάνη, που έχει όλα εκείνα τα στελέχη που πριν από είκοσι ημέρες έβριζαν και χαρακτήριζαν την προηγούμενη κυβέρνηση Μερκελιστές και προδότες.

Το νερό μπήκε στο αυλάκι και η εξουσία είναι γλυκιά. Μετά τις πρώτες ανακοινώσεις που έταξαν σε όλους όλα, έπεσαν και τα πρώτα Ευρωπαϊκά χαστούκια. Και οι συνιστώσες συνήλθαν και κατάλαβαν πως για να μείνουν στο Μαξίμου και τα υπουργεία, έπρεπε να αρχίσουν να παίζουν με τις λέξεις και το Μνημόνιο να το ονομάσουν Πρόγραμμα-Γέφυρα και την Τρόικα να την ονομάσουν θεσμικούς εταίρους. Κάπου εκεί ανακάλυψαν και πως το ανθρωποκτόνο πρώην Μνημόνιο ήταν κατά 70% καλό και κατά 30% κακό. Εκεί τους ρώτησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος αν με αυτή τη συλλογιστική, οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν 70% πατριώτες και 30% προδότες;
Και με αυτά και με τ΄ άλλα, φτάσαμε στις χτεσινές αγκαλιές και χαριτωμενιές με τη «στρίγγλα» Μέρκελ, όπου η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, είδε φως και μπήκε! Μπήκε στα σαλόνια της Ευρώπης με την τεράστια κωλοτούμπα (καλώς για την Ελλάδα) αλλά έχοντας διαπράξει μία ανηθικότητα. Να έχει βρίσει και προσβάλει όλο το πολιτικό σύστημα, να έχει εξαπατήσει τους Έλληνες και κυρίως τον κεντρώο χώρο για να υφαρπάξει την εξουσία.

Για να μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας να ζήσει αυτές τις στιγμές χαράς με το γκρουπ των ισχυρών που μέχρι χτες έβριζε..

Ας υποδεχτούμε το νέο «Μερκελιστή»! Γιατί του αξίζει να χαρακτηριστεί τέτοιος ... Και αυτός, ένα Μνημόνιο μας φέρνει με άλλο όνομα.. και οι δικοί του όροι μπορεί να χαρακτηριστούν άνετα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώς όροι προδοσίας.
Γιατί είπαμε... πάντα θα υπάρχει το 70%-30%.. στην αναλογία των Σωτήρων (70%) και Μερκελιστών-προδοτών (30%). Το δρόμο τον έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Από το ωσαννά στο ανάθεμα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αυτές τις μέρες η πατρίδα μας ζει – ακόμα και αν τμήμα του λαού δεν το καταλαβαίνει μέσα στη μέθη που του έχουν προκαλέσει διάφορες προπαγανδιστικές ανοησίες – μια από τις πιο επικίνδυνες στιγμές στην Ιστορία της – και όχι μόνο στη σύγχρονη. 
Αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν μετά τη λήξη του έκτακτου Eurogroup, τότε η χώρα θα ζήσει δραματικές στιγμές.
Τότε είναι που πραγματικά θα κινδυνεύσει η υπερηφάνεια και η εθνική της κυριαρχία.
Οφείλουν όλοι να καταλάβουν ότι περηφάνεια και αξιοπρέπεια δεν συμβαδίζουν με την ανοιχτή παλάμη του επαίτη.
Γιατί, όπως έλεγε και ο εθνικός μας ποιητής, «δεν ανοίγουνε οι θύρες όταν η χρεία τες κουρταλεί».

Κι αν η “Αριστερή Παρένθεση” τελειώσει το βράδυ της Δευτέρας;

Κι αν η “Αριστερή Παρένθεση” τελειώσει το βράδυ της Δευτέρας; Ο ιστορικός του μέλλοντος θα δυσκολευτεί αρκετά να πιστέψει το εύρος της αφέλειας όσων πίστεψαν, διακίνησαν και προσπάθησαν να παρασύρουν και τον Αντώνη Σαμαρά στο βλακώδες σενάριο της “Αριστερής Παρένθεσης”.
Όχι γιατί δεν είναι πιθανό να μην τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά επειδή η μόνη βέβαιη παράμετρος της πολιτικής ανάλυσης είναι ότι αυτή τη δυνητική κατάρρευση δεν θα μπορούσε να την καρπωθεί η Νέα Δημοκρατία ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, ακόμη κι αν είχε προλάβει να αλλάξει, να ανανεωθεί, και να καταστεί και πάλι ελκυστική εναλλακτική λύση διακυβέρνησης για την ελληνική κοινωνία.
Σε μια τέτοια, αρνητική για τη χώρα εξέλιξη, πιο πιθανός θα ήταν ο χωρός των τεράτων, δηλαδή η ενίσχυση της ακραίας και ναζιστικών αποχρώσεων Χρυσής Αυγής, παρά οποιοδήποτε άλλο σενάριο, όπως έχει σημειώσει σχετικά σε άρθρο του ο πάντα έγκυρος οικονομικός συντάκτης και διευθυντής του capital.gr, Θανάσης Μαυρίδης.
Ευτυχώς για τη χώρα, αλλά και την υστεροφημία της ελληνικής Κεντροδεξιάς, ο Αντώνης Σαμαράς αγνόησε επιδεικτικά τις φωνές της εθνικής αποσταθεροποίησης και της πλήρους άγνοιας της κοινωνικής πραγματικότητας, και έδωσε στις Βρυξέλλες την εθνική μάχη.
Αυτό θα πρέπει, κάποια στιγμή, να του αναγνωριστεί και από τους πιο σκληρούς πολιτικούς αντιπάλους του.
ΥΓ: Φυσικά το αρνητικό σενάριο δεν θα το ζήσουμε, καθώς είναι προφανές από χθες ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές της χώρας. Απλώς… κάνει το κομμάτι της, μέχρι το Eurogroup αυτής της Δευτέρας.
ΥΓ2: Τα… ωραία θα ξεκινήσουν λογικά από την Τρίτη. Σε όλα τα επίπεδα. Με τη χώρα να έχει αποφύγει τα βράχια.
 
 Λάζαρος Καλλιανιώτης/ ysterografa.gr

Τσίπρας: Κανείς δεν θέλει συνθήκες ρήξης

Σύνοδος Κορυφής: Μέρκελ: Το ελληνικό πρόγραμμα ισχύει και πρέπει να επεκταθεί - Τσίπρας: Κανείς δεν θέλει συνθήκες ρήξης Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρέι αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε πως τις προηγούμενες ημέρες διακινήθηκαν σενάρια τρομοκρατίας. Δεν τα υπογράψαμε. Καμία καταστροφή δεν επήλθε.

Η συμφωνία με τον Ντάισελμπλουμ σημαίνει ότι θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με θετική διάθεση, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Λευκός καρχαρίας ξεβράστηκε στην Ψάθα Μεγάρων μήκους 1,5 μέτρου!


Λευκός καρχαρίας ξεβράστηκε σε ελληνική παραλία! Δεν πίστευαν στα μάτια τους χθες το απόγευμα, νεαροί βλέποντας στα ρηχά της παραλίας στην Ψάθα Μεγάρων έναν μεγάλο λευκό καρχαρία.
Χωρίς να διστάσουν μπήκαν στο νερό και από βάθος περίπου 1,5 μέτρου τράβηξαν τον καρχαρία στην παραλία, όπου τους περίμενε μια ακόμη έκπληξη.
Μόλις βγήκε το μεγάλο ψάρι έξω γέννησε τα μικρά που είχε μέσα του! Ένας 18χρονος, ειδοποίησε τον θείο του, ερασιτέχνη ψαρά, ο οποίος έσπευσε στην παραλία.
Ο καρχαρίας είχε αγκίστρια από παραγάδι στο στόμα του και όπως φαίνεται, στην προσπάθειά του να απελευθερωθεί από τα παραγάδια και ευρισκόμενος και σε κατάσταση εγκυμοσύνης, εξαντλήθηκε με αποτέλεσμα να παρασυρθεί στα ρηχά, όπου και τον βρήκαν οι νεαροί.
Όπως είπε στο  Flashnews.gr ο κ. Γιάννης Σακελλαρίου, πρόκειται για έναν θηλυκό λευκό καρχαρία, βάρους 320 κιλών, ο  ο οποίος είναι ένα είδος επικίνδυνο μεν, αλλά με σπάνιες  εμφανίσεις στις Ελληνικές θάλασσες. «Απορώ με το θάρρος τους να μπουν στην θάλασσα και να τον τραβήξουν έξω» μας είπε ο κ.Σακελλαρίου, ο οποίος  με γερανό ανέσυρε τον καρχαρία που θα καταλήξει στο τραπέζι καλοφαγάδων.
Ο λευκός καρχαρίας, είναι ένας από τα 35 είδη καρχαρία που βρίσκονται στα ελληνικά ύδατα εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Ο λευκός καρχαρίας (Carcharodon carcharias), είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος καρχαρίας που βρίσκεται στα παράκτια νερά κοντά στην επιφάνεια σε όλους τους σημαντικούς ωκεανούς. Φθάνει σε μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων και ζυγίζει μέχρι και πάνω από 2 τόνους. Είναι το μόνο είδος του γένους του Carcharodon που υπάρχει ακόμα.
Φτάνει σε ωριμότητα σε ηλικία περίπου 15 ετών και μπορεί να ζήσει πάνω από 30 χρόνια. Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο γνωστό αρπακτικό ψάρι και είναι ένας από τους βασικούς εχθρούς των θαλάσσιων θηλαστικών. Έτσι τρέφεται με μια ποικιλία άλλων θαλάσσιων ζώων συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, πτερυγιόποδων και θαλασσοπουλιών.
Ο λευκός καρχαρίας ζει στις θάλασσες μας από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά οι εμφανίσεις του είναι σπάνιες σε αντίθεση με άλλα είδη.

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής | Μέρκελ: Το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι σε ισχύ

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής | Μέρκελ: Το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι σε ισχύ
Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε εισήγηση δέκα λεπτών προς τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, η κυρία Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν «πολύ φιλική». 

Σύντομος ο πρώτος διάλογος Τσίπρα - Μέρκελ με πολλά «ελπίζω» | Το φωτογραφικό... παρασκήνιο του Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΗ ίδια διευκρίνισε πως η Ελλάδα διαδραμάτισε μικρό ρόλο στις συζητήσεις της Συνόδου Κορυφής και πρόσθεσε: «Είμαι περισσότερο από πρόθυμη να συνεργαστώ με τον Τσίπρα. Το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι σε ισχύ, ωστόσο θα πρέπει να επεκταθεί. Ελπίζω να δούμε σύντομα προτάσεις. Αισθάνομαι ότι τώρα θα περιμένουμε και θα δούμε τι είδους κοινές αποφάσεις θα πρέπει να λάβουμε».
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε σχετικά: «Σκοπεύουμε να αντικαταστήσουμε το 30% του ελληνικού προγράμματος με νέα οικονομικά και διαρθρωτικά μέτρα».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτν Τουσκ, υπογράμμισε πως «με τον Έλληνα πρωθυπουργό δεν μπήκαμε σε διαπραγματεύσεις. Ο κύριος Τσίπρας ζήτησε βοήθεια για τεχνικές αλλαγές».

Ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρος του Eurogroup, είπε πως η διαδικασία για την Ελλάδα «θα πάρει χρόνο και ο πολιτικός συμβιβασμός θα είναι πολύ σκληρός. Οι προσδοκίες δεν θα πρέπει να είναι ακόμα πολύ υψηλές για το θέμα του ελληνικού χρέους».


e-typos.com