Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Kill Bill στις καθυστερήσεις Νίκη στο 94' με 1-0 επί της Μάλτας και πρωτιά στον όμιλο για την Εθνική μας


Τη στιγμή που οι πάντες έδειχναν να έχουν συμβιβαστεί με την ισοπαλία, τη στιγμή που ο Βάινερ έπαιρνε την... αναπνοή για να σφυρίξει για τελευταία φορά, αυτή τη στιγμή επέλεξε ο Βασίλης Τοροσίδης για να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Χάμπερ και να πετύχει το γκολ που έδωσε στην Ελλάδα τη νίκη με 1-0 επί της Μάλτας.
Μια νίκη που έδωσε την ευκαιρία στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να εκμεταλλευθεί το «δώρο» που είχε κάνει νωρίτερα η Γεωργία, επικρατώντας της Κροατίας και να βρεθεί μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας του 6ου ομίλου, παίρνοντας πλέον το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση στα τελικά του EURO 2012.
Ο... άγιος Βασίλης (Τοροσίδης) της Ελλάδας χάρισε το «χρυσό» τρίποντο στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος με 1-0 κόντρα στην μαχητική και παθιασμένη Μάλτα. Πολύ κακή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η Εθνική, που παραλίγο να πετάξει στα σκουπίδια τη νίκη δώρο της Γεωργίας επί του Ισραήλ! Πρώτη πλέον θα υποδεχτεί την Μάλτα τον Ιούνιο, χωρίς όμως τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και δεν θα δώσει το παρών στο ερχόμενο ματς
Μπορεί ο Φερνάντο Σάντος να παρέταξε την Εθνική με άκρως επιθετικό σχήμα, όμως οι παίκτες του μπήκαν πολύ νωθρά στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα δέκα λεπτά η Μάλτα ήταν αυτή που ήταν πιο επιθετική, χωρίς βέβαια να απειλήσει την εστία του Τζόρβα.

Από το δέκα και μετά, οι «γαλανόλευκοι» ανέβασαν ταχύτητα και είχαν την πρώτη τους καλή φάση στο 17ο λεπτό, όταν ο Τοροσίδης πήρε δεξιά μέσα στην περιοχή την μπάλα από τον Νίνη, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.

Αυτή ήταν η μόνη καλή ευκαιρία της Ελλάδας στο πρώτο ημίχρονο, με τον Πορτογάλο τεχνικό να πηγαίνει στα αποδυτήρια πολύ προβληματισμένος, από την εικόνα της ομάδας του.

Από την άλλη, ο Τζον Μπούτιγκιεγκ είδε τους παίκτες του πολύ μαχητικούς και παθιασμένους, αλλά στην τελική προσπάθεια να μην μπορούν να φανούν απειλητικοί απέναντι από τον Τζόρβα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ δυνατά για την Εθνική, με τον Σαλπιγγίδη να παίρνει την μπάλα στο 46ο λεπτό, μετά από πολύ όμορφη κάθετη πάσα του Κατσουράνη, αλλά το σουτ του έβγαλε αρκετά εύκολα ο Χάμπερ.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Λυμπερόπουλος έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας, όταν μετά από σέντρα του Νίνη με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Χάμπερ.

Η πολιορκία συνεχίστηκε στα καρέ του τερματοφύλακα της Μάλτας και στο 60’ ο Κατσουράνης δοκίμασε το πόδι του, αλλά το σουτ του έδιωξε μακριά ο Χάμπερ. Ένα λεπτό αργότερα βγήκε από το ματς ο Σαλπιγγίδης, με τον Φετφατζίδη να παίρνει την θέση του.

Μετά από αυτή την αλλαγή ο Σαμαράς πέρασε δίπλα στον Λυμπερόπουλο, ο μικρός του Ολυμπιακού στα δεξιά και ο Νίνης στα αριστερά. Ο Φαρνάντο Σάντος φρέσκαρε ακόμα περισσότερο την επίθεση του στο 70ο λεπτό, όταν στη θέση του Λυμπερόπουλου, μπήκε ο Κώστας Μήτρογλου.

Στο 85’ αποβλήθηκε ο Παπασταθόπουλος λανθασμένα, αφού το φάουλ που έκανε ήταν για κίτρινη κάρτα και όχι για κόκκινη. Οι παίκτες του Σάντος, όμως, κατάφεραν στις καθυστερήσεις να πάρουν το «χρυσό» τρίποντο με την ανάποδη κεφαλιά του Τοροσίδη. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Μήτρογλου έκανε το σκαστό σουτ και από την μικρή περιοχή ο Τοροσίδης έκανε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 0-1!
ΜΑΛΤΑ: Χάμπερ, Καρουάνα (46' Πάτσε), Μάμο, Σκίμπερας, Άγκιους, Χάτσινσον, Μπογκντάνοβιτς, Μπρίφα, Μιφσούντ, Μπάχαντα (78' Φένεχ), Σκέμπρι (90'+1 Κοέν).
ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης (81' Κονέ), Λυμπερόπουλος (70' Μήτρογλου), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (61' Φετφατζίδης).
Η βαθμολογία του 6ου ομίλου μετά από 4 αγώνες

1. Ελλάδα 11
2. Κροατία 10
3. Γεωργία 9
4. Ισραήλ 7
5. Λετονία 4
6. Μάλτα 0

Το παιδικό πρωτάθλημα Κορινθίας (17η Αγωνιστική)

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ      3 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                            1 - 2
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                             2 - 0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ-37
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06-34
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ-29
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ-26
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ-20
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-13
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ-13
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-12
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ-10


Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ.-ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                             0 - 3
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ-ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ          1 - 1
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                  2 - 7
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ-ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ                                 4 - 1



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ-40
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ-34
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ-28
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ-25
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ-24
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ-21
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.-10
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ-9
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ.-4



Γ' ΟΜΙΛΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                         9 - 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ                             1 - 2
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΝΕΟΣ ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒ.             3 - 9
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                      1 - 5

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ-43
ΑΠΕΣΣΑΣ-31
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.-30
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ-30
ΝΕΟΣ ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒ.-22
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-22
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ-12
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ-6
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ-0

Σηκώσουν τις μπάρες τα μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω" αύριο

Ανοιχτές θα μείνουν αύριο το μεσημέρι από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 4 το απόγευμα σε αρκετούς σταθμούς διοδίων κατά μήκος των εθνικών οδών από τα μέλη του κινήματος κατά των διοδίων. Μεταξύ των σημείων που θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις του κινήματος "Δεν Πληρώνω" περιλαμβάνονται τα διόδια:  Ελευσίνα (Αττική Οδός), Ισθμός Κορίνθου , Νεστάνη, Ρίο και Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης...

Από 90 ευρώ το μήνα η αγορά πλασματικών ετών


Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΙΚΟΥ

Ενσημα σε τιμή… ευκαιρίας, αρκεί να υπάρχουν λεφτά στην τσέπη, δίνει το «μίνι ασφαλιστικό» με τις τελευταίες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας. Αγοράζονται δικαιώματα για σύνταξη με ποσά που ξεκινούν ακόμη και από 90 ευρώ το μήνα (σ.σ. δημόσιος υπάλληλος με αποδοχές 1.350 ευρώ).

Χάνει πόλεις ο Καντάφι

Στα χέρια των αντικαθεστωτικών έπεσε η στρατηγικής σημασίας πόλη Ατζαμπίγια, με τη βοήθεια των δυτικών. Πληροφορίες για ανακατάληψη και της Μπρέγκα. Απάντηση Καντάφι με επίθεση στη Μισράτα. Δείτε Live εικόνα (Vids+Pics)
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αντεπίθεση των εξεγερμένων της Λιβύης, μετά την αποδυνάμωση των δυνάμεων του Καντάφι, λόγω των βομβαρδισμών.
Η στρατηγική πόλη Ατζαμπίγια στην ανατολική Λιβύη πέρασε εκ νέου στον έλεγχο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με δημοσιογράφους στην περιοχή αυτή.
Δείτε live εικόνα από τα  μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων.
Οι θέσεις άμυνας των πιστών στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεων, στην ανατολική είσοδο της πόλης, καταστράφηκαν. Το μόνο που έχει μείνει είναι καμένα άρματα μάχης.
Επίσης, σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς, η προέλασή τους προς τα δυτικά συνεχίζεται και μάλιστα ανακατέλαβαν την πόλη Μπρέγκα.
Μια δημοσιογράφος που ταξιδεύει μαζί τους επιβεβαίωσε ότι οι άνδρες τους βρίσκονται στο κέντρο αυτής της πόλης που βρίσκεται 80 χλμ δυτικά της Ατζαμπίγια.
Στην Ατζαμπίγια, η οποία αποτέλεσε την Παρασκευή στόχο αεροπορικών βομβαρδισμών, είχαν αναπτυχθεί από την περασμένη εβδομάδα στρατιώτες πιστοί στο συνταγματάρχη Καντάφι μετά την εισβολή τους εναντίον θέσεων των αντικαθεστωτικών που μέχρι τότε είχαν τον έλεγχο της πόλης.
Περισσότερα στο : http://news247.gr

Ίχνη ραδιενέργειας στον ελληνικό ουρανό από τη Φουκουσίμα

Στην Ελλάδα έφτασαν μικροποσότητες ραδιενέργειας, σύμφωνα με ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις 24 και 25 Μαρτίου. Καθησυχαστική η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Τα στοιχεία που δείχνουν ότι δεν απειλείται η δημόσια υγεία

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι, στο διάστημα 24-25 Μαρτίου, έδειξαν ίχνη ραδιενέργειας (Ιώδιο-131) στην ατμόσφαιρα, σε συγκεντρώσεις στο επίπεδο των 125 μBq/m3 (125 εκατομμυριοστά του Μπεκερέλ (Bq) σε ένα κυβικό μέτρο αέρα).

"Δώρο" της Γεωργίας στην Ελλάδα

Ο Τιμούρ Κετσπάγια "τίμησε" και με το παραπάνω τα χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα και οδήγησε την Γεωργία στη νίκη με 1-0 επί της Κροατίας που αφενός βάζει την ομάδα του γερά στο κυνήγι της πρόκρισης και αφετέρου δίνει τη δυνατότητα στην Εθνική να ανέβει στην πρώτη θέση του ομίλου.

Η Γεωργία όχι μόνο διατήρησε το αήττητο, αλλά νίκησε την πρωτοπόρο του 6ου ομίλου, Κροατία βάζοντας βάσεις για τη διεκδίκηση τουλάχιστον της δεύτερης θέσης.

Το σημαντικό είναι ότι πλέον η Ελλάδα με νίκη στη Μάλτα θα βρεθεί στην πρώτη θέση, η οποία οδηγεί απευθείας στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012.

Το "χρυσό" γκολ σημείωσε ο Κομπιασβίλι στις καθυστερήσεις του αγώνα.


news

Διπλός Νεμεάτικος καλπασμός

«Χέρι – χέρι» προς την Α’ κατηγορία  Κορινθίας βαδίζουν οι ομάδες της Νεμέας που στην αυλαία της 22ης Αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Β’ κατηγορίας νίκησαν ο μεν Παννεμεατικός στη Νεμέα  με το ευρύ 4 – 0 την Αναγέννηση Κιάτου και η Θύελλα Πετρίου νίκησε εκτός έδρας ,στο ξερό του Κιάτου  την συνώνυμή της του Κάτω Διμηνιού με 1 – 0 .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πάνου Μουζουράκη & ΙΝΤRO ART CAFE

Το προγραμματισμένο LIVE για σήμερα 26-03-2011 του Πάνου Μουζουράκη
αναβάλλεται διότι ο τραγουδιστής στη περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα "έχασε" την φωνή του.
Το INTRO ART CAFE και ο Πάνος Μουζουράκης ζητούν συγνώμη απο όλους και υπόσχονται οτι το LIVE θα ανακοινωθεί και θα πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου!

Ευχαριστούμε για την κατανόση!
Πάνος Μουζουράκης & ΙΝΤRO ART CAFE

Στάση στο Ξυλόκαστρο έκανε η Ελλάς Βέλου , και ο Ατρόμητος πέρασε κορυφή . - Νίκη του Πανευρωστινιακού στο Δερβένι και ελπίδες γιά τη σωτηρία του.

Τό τραίνο  της Ελλάδος Βέλλου έκανε στάση στο Ξυλόκαστρο μετά την λευκή ισοπαλία με τον τοπικό Ηρακλή , με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου με την εντός έδρας νίκη του με 2 - 0 επι του Ολυμπιακου Λουτρακίου να την προσπεράση πιάνοντας το "ρετιρέ".  Στο Δερβένι και στο τοπικό ντέρμπι , ο Πανευρωστινιακός  έκανε βήματα γιά την σωτηρία του , νικώντας με το ευρύ 4 - 2 τον κακό και αδιάφορο Αστέρα Δερβενίου και τώρα η ομάδα των Ροζενών ελπίζει την πασραμονή της στην κατηγορία. Τις ίδιες επίδες έχει και η Δάφνη Εξαμιλίων που νίκησε εκτός έδρας στον Συνικοισμό με 3 - 1, τον Ισθμιακό που τώρα κινδυνεύει. Νίκες παραμονής στην κατηγορία πέτυχαν , ο Πανσολυγειακός  με 2 - 0 επί του  Σαρωνικού Γαλατακίου , ο οποίος βρίσκεται σε κίνδυνο,   ο Ηρακλής Λεχαίου με 2 - 1 επί του ΠΑΣ Κλένια και η Προοδευτική Περιγιαλίου με το ίδιο σκορ εκτός έδρας επί του Α. Ο. Σπαθοβουνίου. Τέλος ισόπαλος με σκορ 1 - 1 τελείωσε και η αναμέτρηση των ουραγών Αγίων Θεοδώρων με τον Αετό Κρυονερίου που βρίσκεται σε κινδυνο.


24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ ...............................................2 - 1
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ.......................................... 1 - 2
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ...........2 - 0
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ..........................................1 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ ................................0 - 0
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ.............................. 4 - 2
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ..................................................2 - 0
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ .................................................1 - 3


Η Βαθμολογία
( Σε 24 αγώνες)


58 - 10
 66
-------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
57 - 14
65
49 - 31
44
46 - 40
37
39 - 33
37
37 - 28
34
29 - 33
30
32 - 39
30
38 - 48
30
31 - 33
28
25 - 40
25
33 - 47
23
-------------------------------------------------------------------------------------
32 - 49
23
33 - 55
23
22 - 46
22
24 - 39
18

Η Παναχαϊκή επεισοδιακά στην κορυφή

Η Παναχαϊκή απολαμβάνει και πάλι το «ρετιρέ» της Βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Football League 2 κατηγορίας με +2 βαθμούς από τον Ηρακλή Ψαχνών , μετά από επεισοδιακή νίκη με σκορ 3 – 1 επί του ΠΑΟ Ρουφ. Η νίκη αυτή φέρνει την ομάδα της Πάτρας ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην Β’ Εθνική. Όπως αναφέραμε η νίκη αυτή ήταν επεισοδιακή καθώς κατά τον αγώνα επικράτησαν ένταση και νεύρα που αποτέλεσαν την συνέχεια στα χθεσινό θερμό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ της Πάτρας, όταν οι ποδοσφαιριστές Μπαρμπούδης και Γιαννιτσανάκης δέχθηκαν επίθεση (σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι άνθρωποι του ΠΑΟ Ρουφ) από ανθρώπους της Παναχαϊκής. Παρόντες στην καφετέρια του ξενοδοχείου ήταν οι κ.κ. Κούγιας και Φυντάνης.
Από την πλευρά του ΠΑΟ Ρουφ, Βελέντζας, Γιαννιτσανάκης και Ανδρεόπουλος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ" των Πατρών, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και επιστρέφαν αργά την νύχτα στο ξενοδοχείο με περιπολικό.
Σύμφωνα με τα όσα αναγράφει το sport24.gr, ο Αστυνομικός διευθυντής της Πάτρας, πρότεινε στην αποστολή του ΠΑΟ Ρουφ να αλλάξει ξενοδοχείο πράγμα το οποίο αρνήθηκαν. Παράλληλα, οι άνθρωποι της Παναχαϊκής υποστηρίζουν δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το περιστατικό ενώ υποστηρίζεται ότι το μόνο που έγινε ήταν μια λογομαχία ανάμεσα στουε ανθρώπους των δύο ομάδων.

Παρέμβαση για όσα έγιναν χθες έκανε ο πρόεδρος της αθηναϊκής ομάδας Θανάσης Καφέζας. που δήλωσε τα ακόλουθα.

"Χαρίζουμε την εξυγίανση, ενδεχομένως και το φετινό πρωτάθλημα της Football League 2 σε εκείνους που δήθεν πρεσβεύουν την κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Σε κάθε περίπτωση, οι μεγάλες ομάδες αξίζουν μεγάλες διοικήσεις.
Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της Πάτρας συνεχίζει να βρίσκεται στην καρδιά μας. Είμαι βέβαιος ότι δεν έχει και δεν θέλει να έχει σχέση με προέδρους και προπονητές που φρόντισαν χθες να «υποδεχθούν» την αποστολή του ΠΑΟ Ρουφ με λεκτική και σωματική βία.
Εύχομαι αργά ή γρήγορα και η ομάδα τους να βρει το δρόμο που της αξίζει. Και να είναι αυθεντικός".
Σήμερα στο γήπεδο οι προστριβές , κατά τον αγώνα , συνεχίστηκαν με τους ανθρώπους της Παναχαϊκής να έχουν έντονες συζητήσεις με τους ανθρώπους του πάγκου του Ρουφ με αποτέλεσμα αποβλήθουν από τον πάγκο του Ρουφ ο Μίλτος Γκόφας και από τον πάγκο της Παναχαϊκής ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής Αλέκος Κούγιας , όπως και ο Πέτρος Σταθάκης.
Ο αγώνας
Στο 11' μετά από σέντρα του Κωνσταντινίδη, κεφαλιά Ατματζίδη βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι
Στο 39’ μετά από σέντρα του Ουρτάδο, ο Ατματζίδης σε θέση βολής μέσα από την περιοχή και με ένα δυνατό σουτ ανοίγει το σκορ για την Παναχαϊκή 1-0
Στο 59' σέντρα του Κοκολάκη και ο Μιχελής με δυνατό ευθύβολο σουτ ισοφαρίζει για το Ρουφ.. 1-1
Στο 66' ο Ατματζίδης για 2η φορά σκοράρει με σουτ γράφοντας το 2-1 για την Παναχαϊκή μετά από ωραία σέντρα του Ουρτάδο ο οποίος στο 68' με απευθείας κόκκινη αποβάλλεται για σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλο.Ο πάγκος της ομάδας έχει «πέσει» πάνω στον διαιτητή και μετά από 5λεπτη διακοπή συνεχίζεται το παιχνίδι… Στο 83' ο Ηρακλειώτης διαιτητής Ζαχαριουδάκης αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον ΧαλιμούρδαΤέλος στο 88'ο Λεωνίδας Κυβελίδης με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το τελικό 3-1 για την Πατρινή ομάδα.
Παναχαϊκή (Ηλίας Φυντάνης): Χάχαλης, Δαμιανίδης (62' Μαρτίνος), Ντίνας, Ιωάννου, Λουμπαρδέας (79' Ακπαρίδης), Λαμπρόπουλος, Κοκλιώτης, Ουρτάδο, Ατματζίδης, Κυβελίδης, Κωνσταντινίδης.
ΠΑΟ Ρουφ (Μίλτος Γκόφας): Βουτσινάς, Κρητικός (79' Λουμίδης), Μπαρμπούδης, Κοκολάκης, Πέτρου, Σίμος, Χαλιμούρδας, Γρομητσάρης, Μιχελής, Σαπαλίδης (46' Καφές), Γιανιτσανάκης.

Βαρειά ήττα για τον Παναιγιάλειο
Την ίδια ώρα στο Μάλεμε Χανίων, ο Πλατανιάς έβαλε τέλος στο κακό σερί των τελευταίων αγωνιστικών και με το 3-0 επί του Παναιγιάλειου, μπήκε και πάλι για τα καλά στο παιχνίδι της ανόδου.
Και τα τρία γκολ για την ομάδα των Χανίων πέτυχε ο Κατσικοχέρης (4', 49' και 90'+3), ενώ οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε στο 54' από τον διαιτητή Μπακογιάννη (Αθηνών) με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Τάκης Παπαδόπουλος του Παναιγιαλείου, μετά από υπόδειξη του β. βοηθού Μεϊντανά.Μετά την αποχώρηση του Παναγιώτη Τζαναβάρα από τον πάγκο των Αιγιωτών, την ευθύνη σήμερα είχε το τεχνικό δίδυμο Στρατή Μαστροκυριάκου – Νίκου Ψυχογιάννη.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Τ. Καβακάς): Λιούρδης, Τσοντάκης, Γεωργόπουλος, Πότσι (75’ Μπαξεβάνης), Όρτα, Τζανής, Τσώκος, Προβατίδης (90’ Μαρκάκης), Μιρτσέτα, Κατσικοκέρης, Κατρανίτσας
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Σ. Μαστροκυριάκος – Ν. Ψυχογιάννης): Ανδρούτσος, Σανδραβέλης, Κοροβέσης, Λίτσος, Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Γκίκας, Βασιλαντωνόπουλος, Σκαρτσίλας, Στάϊκος (53’ Στάϊκος), Γραμματικόπουλος (63’ Σιώκος).


H Βαθμολογία
( Σε 26 αγώνες)

1. Παναχαϊκή
37-17
49
2. Ηρακλής Ψαχνών
33-21
47
3. Πλατανιάς Χανίων
34-14
46
4. Ρόδος
32-20
46
5. Βύζας Μεγάρων
29-18
45
6. Κόρινθος
33-17
43
7. Απόλλων Σμύρνης
32-22
43
8. Παναιγιάλειος
24-23
39
9. Αίας Σαλαμίνας
29-35
34
10. ΠΑΟ Ρουφ
30-29
33
11. Ασπρόπυργος
27-30
33
12. Χανιά
30-36
32
13. Πανηλειακός
17-20
31
14. Ολυμπιακός Χερσονήσου
19-26
24
15. Αγία Παρασκευή
13-47
16
16. Κεραυνός Κερατέας
8-52
6

Ερώτηση του Κώστα Κόλλια για την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Ψαρίου

Νέα ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας στη Βουλή προς το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την πρόταση κατάργησης του Δημοτικού Σχολείων στο Ψάρι. Σχετικά με την παρέμβασή του, ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Επειδή κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητές της, θεώρησα χρέος μου να καταθέσω ακόμα μία, ξεχωριστή ερώτηση, για την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Ψαρίου. Σύμφωνα με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, το Δημοτικό αυτή τη στιγμή αριθμεί 19 μαθητές, με άριστη προοπτική αύξησής τους, καθώς υπάρχουν ακόμα 11 παιδιά στο νήπιο και 15 παιδιά προνηπιακής ηλικίας. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2013 θα υπάρχουν 33 μαθητές δημοτικού. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό το χωριό των 400 κατοίκων είναι μία ακμάζουσα κοινότητα, ότι υπάρχει μία θετική τάση σε νέους ανθρώπους να παραμείνουν στο χωριό, να εργαστούν στον τόπο τους και να δημιουργήσουν οικογένειες.
Το σχολείο Ψαρίου έχει ιστορία 183 χρόνων. Βρίσκεται σε ένα χωριό με υψόμετρο 800 μέτρων, όπου οι χιονοπτώσεις είναι σύνηθες φαινόμενο κατά τους χειμερινούς μήνες. Όπως και στις περιπτώσεις άλλων σχολείων, έτσι και στο Ψάρι, ανεξάρτητα από το σε ποια μονάδα θα κατευθυνθούν οι μαθητές, οι κίνδυνοι από τις μετακινήσεις θα είναι μια καθημερινή απειλή για τα παιδιά και πηγή ανησυχίας για τους γονείς. Ακόμα χειρότερα, δεν έχει υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με το πού ακριβώς θα μεταφερθούν οι μικροί μαθητές. Όπως έχω επανειλημμένα δηλώσει, αυτές οι συνθήκες δεν συνιστούν βελτίωση, αλλά χειροτέρευση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Πέρα από αυτά τα ζητήματα, στα οποία οφείλει να πάρει θέση η κ. Υπουργός, από την ερχόμενη εβδομάδα πιθανώς θα πρέπει να μας απαντήσει και σε ένα ακόμη κρίσιμο ερώτημα: πώς θα μετακινούνται οι μικροί μαθητές στα σχολεία τους. Σήμερα, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Νομού Κορινθίας ανακοίνωσε ότι το κράτος, εδώ και τρεις μήνες, δεν έχει καταβάλει τα έξοδα μετακίνησης. Ξεκαθάρισε δε ότι, εφόσον δεν εξοφληθεί η οφειλή, πιθανότατα από την παραπάνω εβδομάδα τα ΚΤΕΛ θα σταματήσουν να μεταφέρουν τους μαθητές. Και τίθεται το ερώτημα, τόσο προς την Υπουργό Παιδείας, όσο και προς την Κυβέρνηση γενικά: μετά τις συγχωνεύσεις, πώς σκοπεύουν να στείλουν τα παιδιά στα σχολεία τους, όταν το κράτος αρνείται να καλύψει τα έξοδα για τα παιδιά που ήδη μετακινούνται;
Η Κυβέρνηση έχει πετάξει επιδέξια το μπαλάκι στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία όμως, χωρίς πόρους και έσοδα, είναι αδύνατον να αναλάβει το κόστος ολόκληρης της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το ΠΑΣΟΚ αποκέντρωσε τις ευθύνες, αλλά φύλαξε τα κονδύλια για την κεντρική εξουσία. Αυτήν την μνημειώδη ανευθυνότητα και τον παραλογισμό θα την πληρώσουν ακριβά οι τοπικές κοινωνίες. Είμαι βέβαιος ότι η Κυβέρνηση υπολογίζει στην ανάγκη και στην επιθυμία των γονιών τους να μορφώσουν τα παιδιά τους, θεωρώντας δεδομένο ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό, ώστε με ίδια μέσα να μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία τους. Πρόκειται για απαράδεκτη πρακτική, που αποδεικνύει περίτρανα, για μια ακόμη φορά, ότι το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να βάλει λουκέτο στο κοινωνικό κράτος.
Κανένα από τα κριτήρια που προέταξε η κυρία Υπουργός, γεωγραφικά, πληθυσμιακά, εισηγήσεις τοπικών φορέων, δεν έχουν ληφθεί υπόψη. Το Δημοτικό Σχολείο Ψαρίου βρίσκεται σε ένα χωριό με αντίξοες γεωγραφικές και καιρικές συνθήκες, έχει ικανό αριθμό μαθητών για να μείνει ανοιχτό, υποστηρίζεται από μία δυναμική κοινότητα με προοπτική. Ελπίζω η κυρία Υπουργός να λάβει υπόψη της τις διαμαρτυρίες και το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Ψαρίου και να μην επιμείνει στις τεχνοκρατικές, μνημονιακού τύπου, ανάλγητες πρακτικές, στις οποίες μας έχει συνηθίσει η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.»

Τυφώνας Wikileaks

Τα τηλεγραφήματα ελληνικού ενδιαφέροντος που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ και η «Καθημερινή» από τον ιστότοπο Wikileaks παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια αποκάλυψη με ανατρεπτική δυναμική. Είναι εντυπωσιακή η εξομολογητική διάθεση πολιτικών προσώπων προς τον κάθε φορά πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, τα «καρφώματα» και η προσπάθεια εξασφάλισης της αμερικανικής εύνοιας μέσω της διαμόρφωσης ειδικής σχέσης με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αρχής. Εντυπωσιακά είναι κάποιες φορές και τα σχόλια στα τηλεγραφήματα που στέλνονται στην Ουάσινγκτον. Για παράδειγμα, όταν ο Αμερικανός πρέσβης χαρακτηρίζει τον Θόδωρο Πάγκαλο «επηρεασμένο από το γαλλικό μαοϊκό κίνημα», τον Κώστα Καραμανλή «Βούδα της ελληνικής πολιτικής σκηνής» και τον Ευάγγελο Βενιζέλο «έξυπνο, δεινό ρήτορα, που δεν αντέχει συζητήσεις με χαζούς».
«Αιμομεικτικές, όπως οι σχέσεις των Θεών» αποκαλεί τις σχέσεις μεταξύ των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και της πολιτικής τάξης ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τσαρλς Ρις σε τηλεγράφημα που έστειλε τον Ιούλιο του 2006 στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Σχολιάζοντας την ελληνική διαπλοκή, εξηγεί ότι «τα ιδιωτικά ΜΜΕ στην Αθήνα ελέγχονται από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που δημιούργησαν ή κληρονόμησαν τις περιουσίες τους μέσω ναυτιλιακών, τηλεπικοινωνιακών, τραπεζικών, πετρελαϊκών ή άλλων επιχειρήσεων και έχουν μεταξύ τους συγγένεια εξ αγχιστείας ή παντρεύονται με πολιτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους ή/ και άλλους ισχυρούς επιχειρηματίες».

FREE SUNDAY

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ​Σ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ η Δικαιοσύνη διαβιβάζει στη Βουλή το φάκελο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και ενώ οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις πιστοποιούν μία τεράστια λεηλασία του δημόσιου χρήματος, η κυβέρνηση δεν τόλμησε να αναλάβει –όπως όφειλε- καμιά πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του σκανδάλου από τη Βουλή. Πρόκειται, άλλωστε, για μια απευθείας ανάθεση από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση και την εφαρμογή της οποίας διαμοιράστηκαν, όπως αποκαλύπτεται, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Μπροστά στην ύποπτη σιωπή και την αδράνεια της κυβερνητικής πλευράς, η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει πρωτοβουλία με την κατάθεση σχετικής πρότασης, προκειμένου να συσταθεί Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου ανήκουν. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία, αφού μελετήσει τα στοιχεία του φακέλου και εξαντλώντας τις δυνατότητες που παρέχει το ισχύον νομικό πλαίσιο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ζητήσει άμεσα τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής».