Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Χάνει πόλεις ο Καντάφι

Στα χέρια των αντικαθεστωτικών έπεσε η στρατηγικής σημασίας πόλη Ατζαμπίγια, με τη βοήθεια των δυτικών. Πληροφορίες για ανακατάληψη και της Μπρέγκα. Απάντηση Καντάφι με επίθεση στη Μισράτα. Δείτε Live εικόνα (Vids+Pics)
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αντεπίθεση των εξεγερμένων της Λιβύης, μετά την αποδυνάμωση των δυνάμεων του Καντάφι, λόγω των βομβαρδισμών.
Η στρατηγική πόλη Ατζαμπίγια στην ανατολική Λιβύη πέρασε εκ νέου στον έλεγχο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με δημοσιογράφους στην περιοχή αυτή.
Δείτε live εικόνα από τα  μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων.
Οι θέσεις άμυνας των πιστών στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεων, στην ανατολική είσοδο της πόλης, καταστράφηκαν. Το μόνο που έχει μείνει είναι καμένα άρματα μάχης.
Επίσης, σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς, η προέλασή τους προς τα δυτικά συνεχίζεται και μάλιστα ανακατέλαβαν την πόλη Μπρέγκα.
Μια δημοσιογράφος που ταξιδεύει μαζί τους επιβεβαίωσε ότι οι άνδρες τους βρίσκονται στο κέντρο αυτής της πόλης που βρίσκεται 80 χλμ δυτικά της Ατζαμπίγια.
Στην Ατζαμπίγια, η οποία αποτέλεσε την Παρασκευή στόχο αεροπορικών βομβαρδισμών, είχαν αναπτυχθεί από την περασμένη εβδομάδα στρατιώτες πιστοί στο συνταγματάρχη Καντάφι μετά την εισβολή τους εναντίον θέσεων των αντικαθεστωτικών που μέχρι τότε είχαν τον έλεγχο της πόλης.
Περισσότερα στο : http://news247.gr